38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

altınyunus hoşgeldin canım üzüldüm yazdıklarına hatta içim sıkıldı keşke çare olabilcek birşeyler söyleyebilseydim. ancak nem cihazı ile ilgili eğitimde kesinlikle önermiyoruz demişti doktor hatırlıyorum deniz haklı fazla kullanmayın. alerjik olsa neyin alerji yapacağını bulmak güç değil mi? acaba kalorifer mi yapıyor çocukların burnundaki tıkanıklığı. diyeceksin ki çare ne napcaz acaba sürekli oturduğunuz odanın kaloriferini kapatıp elektirikli ısıtıcıyla ısıtmayı deneseniz çok iptidai ama belki işe yarar. aman ya bilmiyorum işte kendimce düşünüyorum neden olur acaba diye. çok geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşir inşallah.

doktorların da kalıcı ve kesin cözüm önerememeleri çok kötü denizde kendi çözümünü kendi buldu bi şekilde.ama bu böyle olmamalı her ay kontrole git bidünya para ver ama çözümsüz kal.

evet deniz ben oğluma her açıdan baktığımda farklı görüyorum bu resmini dündeğil evelsi gün çekmiştim. bazen çok bebek bazen çok karakteristik ve acayip mimikleri var diğer resimlerini ve halini görsen bu çocuk tiyatrocu olcak dersin. şansları kaderleri güzel olsun sağlıklı olsunlar. :nazar:

heradacım,hazırlıklarınla ilgili bilgi vermişsin...ben o sayfayı okumadığım için sormuştum..sizin oda neredeyse bitmiş :)
benim sana ve diğer arkadaşlara sorum olucak cevaplarsanız sevinirim...ne almam gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum,neler almalıyım ve hangi markaları tercih etmeliyim hiçbir fikir sahibi değilim..tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum...

cans,çok teşekkür ederim...

zarpdeniz,içimi karartmadın canım...bunlar benim en kötü günlerim heralde diye düşünüyordum ama çilem bitmemiş demek ki daha..başıma gelecekleri önceden bilmek iyi olur,en azından bu da nereden çıktı şimdi dememiş olurum :1:
zarpdenizcim,herada'ya da yazdığım gibi daha tek çöpü yok oğlumun..ne alacağımı nereden başlayacağımıda bilmiyorum aslında...tecrübeli arkadaşlarımdan yardım istedim....onlardan gelen önerilere göre kendime liste yapıp ufak ufak başlarım...se aldın mı güzel kızına ciciler??

patiklercim,ev işiniz hallolmuş...çok sevindim...:64: Rabbim sağlıkla ve mutlulukla oturmayı nasip etsin...

erverdicim,dediğin gibi annelik daha o karnındayken başlıyor...doktora çok ağrılarım var dediğimde cennet boşuna sizin ayaklarınızın altında değil demişti..annemin kıymetini şimdi daha iyi anlıyorum...daha doğmadan neler yaşıyoruz....
kapuska tarifi için buradanda teşekkür etmek istiyorum...denemek isteyen olursa denizverdiden yada benden tarifini alabilir,tarifi bilgisayara kaydettim...acılı acılı nefis olmuştu...ımmhhh bir tabak daha mı yesem tadı damağımda kaldı :56:

esterya,öncelikle hoşgeldin...bilgiler için teşekkür ederim.telsiz almayı düşünüyordum ama yazını okuyunca vazgeçtim...ona vereceğim parayla oğluma daha yararlı şeyler alırım...yan yatma yastığını da bir arkadaşım al diye ısrar etmişti,en fazla 1-2 ay kullanıldığını duyunca vazgeçmiştim doğru karar vermişim demek ki...gecelik olarakta 1 takım pijama bir takımda boydan gecelik ve üzerine sabahlık almıştım demek ki 2 takım daha almam gerekiyor..bu bilgiyide aldığım iyi oldu :34: çok sağolasın..

denizbulut,testleriniz negatif çıkmış şükürler olsun..gözün aydın :nazar:
batuya da 41 kere maşallah :nazar: kocaman delikanlı olmuş...
korseyi doktora sorucam ama hamile yastığı daha çok aklıma yattı şuan araştırıyorum sanırım hamile yastığı alıcam...

baharcım,internetten biraz baktım yastıklara sanırım birkaç çeşidi var sen hangisini kullanıyorsun bana resmini ekleyebilirmisin? internetten mi almıştın?internetten aldıysan site ismide rica edicem :)

altınyunus ,çok teşekkür ederim...
umuta çok geçmiş olsun...inşallah batu gibi alerjik bir durumu yoktur...

limoncum telsizi bende aldım ve kullanmadım kurdum falan ama gerek kalmadı iyiki çok pahalısını almamışım. başlangıçta epey bi bakındım forumları okudum listeler yaptım. bi yerden başlaman gerekiyo sonra ardı arkası geliyo. kılık kıyafet çok alma hemen büyüyolar artı çok hediye geliyor. ebebeke git dolaş alcakmış gibi değil ama neler lazım hepsini orda buluyorsun aslında netten de bakabilirsin ama gezerek inceleyerek bakmak daha iyi, kafanda tasarla sonra istediğin yerden araştırarak alırsın. ben banyo küveti ve ayağını, filesini, oyuncakları süngeri alt açma minderini su kovasını maşrapasını ordan aldım. ilk başta sadece şampuan pişikönleyici krem ve vucut için süt aldım. büshen markaydı sanırım. banyo süngeri hani gerçek süngerler var ya o süngerini ve gerekli aletlerin törpü fırça tırnak makası falan gibi şeylerin olduğu bi set aldım mothercareden. yine kirli sepeti battaniyeler emzirme önlüğü yastıklar nevresimler vs sini de ebebekten aldım. kendi ihtiyaçlarım olan göğüs pedi kalkanları kremlerini de ebebekten aldım. kalkan avent krem lansinoh pedlerde bebedor. bebek bezi ve ıslak havlu mendil alcan. çok alma ama. bezi yine çabuk büyüdükleri için elinde kalmasın. ıslak mendili çok alabilirsin maşallah çok kullanılıyo. yoğun bakım hemşiresi bana unibaby önermişti. gögüs kalkanını pek kullanmadım. emzirme sütyenleri ve atletleri bol kullanıyorum çünkü emzirirsen eğer acayip terliyorsun yaz kış farketmiyor regl olamadğın için terliyorsun bol bolsadece emzirirken değil ama günün her saati terliyorum. bu terleme tüm kıyafetleri üstünden çıkartacak kadar oluyor. kilodun dahil. bunları yolluyum da aklıma gelenleri yine yazcam.

çorap çok kirleniyo oğlanın altını açtığğmda başta çok işemeye ve kakaya maruz kaldım o ara altını açar açmaz hemen ayaklarını bezin içine sokuyolar dolayısıyla çoraplar çok kirleniyo. artık yemiyorum tabi ayaklarını bırakmıyorum ama başta çok kandırdı beni çok çorap gidiyo bide tulum giydirmez alt üst giydirirseniz altlar ayaklı olsun üşümesin bebeler. bide bu kaka ve işemeler sonucu alt açma minderleri sürekli kirlenmesin diye kullanıp çöpe atabilceniz pedler var tavsiye ederim. bezle falan olmuyo sürekli koslada beklet yıka falan zor iş.

Son düzenleme:
Kızlar alakasız olacak ama aranızda fotografcılık ile ilgilenen var mı? Ben kursa basladım cok seviyorum fotografı ama bakıyorum da makine lens falan derken cok pahallı bir hobi, makineyi ikinci el alsam lensleri ikinci el bulabilirmiyim ve ne kadar saglıklı olur karar veremedim :(

Esterya, nacizane fikrim her ikisini de orijinal alman canim. Evet pahali bir hobi ama bir tane istedigin gibi alip uzun sure kullanmak sana daha karli gibi olur diye dusunuyorum. Igne yapma bilgisi icin de tesekkur ederim. Biraz yatik olacak yani, bugun oyle deneyeyim, sagolasin.:13:

selam sarp hocam:3:

kısımıs nasıl?iyimisinis?dün herkese yasmıştım.bilgisayar kapanınca bir daha yasamadım.herkesi okudum ama....yıkıyorum yıkıyorum hocam... herşeyleri yıkıyorum:1:

Son düzenleme:
herkese merhaba
ne zamandır yazamadım oğluşum hasta ona canım sıkılıyor.geçen hafta mama krizi yaşadık.kabız diye doktorumuz mamamızı değiştirmişti.zar zor internetten buldum birkaç kutu aldım.aynı yerden devamını almak isteyince kalmadığını öğrenip abartısız bilgisayar başında saatlerce mama aradım.nihayet buldum stokla aldım.
ama kuzum öksürüyor.burnuda fena tıkalı.
deniz,şu nemlendirici beni de dşündürüyor.dünya para verip hava temizleyicili aldım üstüne üstlük.çok yakın bir arkadaşımın çocuğu allerjik.ona allerji doktoru önermiyor.bana o zamanlar saçma gelmişti.ama ne yaparsam yapayım umut'un burnu düzelmiyor.yavrum pazar gününden beri kuru öksürüyor.aile hekimine götürdüm ciğerleri temiz dedi.birkaç gün öksürük olmadı ama dün akşam yine başladı,allahtan yarın aylık kontrolümüz var.balgamı var ve kakası da yeşil.çok canım sıkkın çokkk.

Altinyunus, umarim yakinda siz de Umut'a care bulursunuz, acaba sizinkide mi allerjik? Umarim kontrolunuz basarili gecer. Acil sifalar diliyorum.
Evet, biz 17 haftalik olduk ama daha onumuzde cokkk haftalar var, saglikla gecer insallah. Detayli ultrasondan sonra durumlara bakacagiz, haftaya da 4'lu testin sonucu cikacak ama ikili gibi olmasi muhtemeldir diye dusunuyorum. Hakkimizda hayirlisi...

Denizverdi, ben de hem okuyup hem yaziyorum. Sana da canli canli gunaydin, kapuskalar mi yapildi, afiyet olsun. Tabii yika her seyi test etmis olursun da sonraki utu meselesi cok icacici olmayabilir, cok kolay gelsin.:13:

sarp hocam;çocukken (pek bilinmedik ya da duyulmadık)oynadığınıs farklı bir oyun var mı?ödevimis var da.. internette oyun çok.ama ben farklı kültürlerin oyunlarından olsun istiyorum.hatırladığınıs varsa eğer vaktinis de olursa bu akşama kadar yasarmısınıs..

38 in gülleri varsa sisde de oyun.. olur yani..

şimdiden teşekkürler...:71:

yaşlılarınısa da sorabilirsinis...

Son düzenleme:
Alabama, bayagi guzel bilgiler vermissin sagolasin, ben de not alayim. Epidural anestezi ile ilgili bildigim kadariyla bir cok kimse olumluluklar yasiyor. Tabi herseyde oldugu gibi bu da her gebeden gebeye degiskenlik gosterebiliyor, sen de fazla uyusmanin disinda basarili bir dogum yasamissin canim.:16:

Limon kabugu, Alabamanin sana yaptigi listedekileri ben de not aliyorum. Dun ilk defa esimle bir bebek battaniyesi aldik, daha cok O begendi. Ben bizim icin daha erken oldugunu dusunuyorum ama burada "babycenter" diye bir magaza var. Inanilmaz seyler, inanilmaz guzel renkler var, bakinca hepsinden alasim geldi ama daha vakit var. Bugun nasilsin?:16:

Denizverdi, yine odev himm.... Sizin hoca da ne cok odev veriyor degil mi? Simdi dusunuyorum da hep bilinen seyler, eminim sen onlari daha onceki odevlerinde yapmisindir. Hatta sunu soyleyebilirim, ulkelerarasi bile bazi oyunlar ayni sadece ismi farkli. Saklambac, yag satarim bal satarim, ac kapiyi bezirgan basi, bunlari yazmisindir daha once degil mi? Ilk aklima bunlar geldi ama zaten bunlar cok bilindik oyunlar.:26:

çorap çok kirleniyo oğlanın altını açtığğmda başta çok işemeye ve kakaya maruz kaldım o ara altını açar açmaz hemen ayaklarını bezin içine sokuyolar dolayısıyla çoraplar çok kirleniyo. artık yemiyorum tabi ayaklarını bırakmıyorum ama başta çok kandırdı beni çok çorap gidiyo bide tulum giydirmez alt üst giydirirseniz altlar ayaklı olsun üşümesin bebeler. bide bu kaka ve işemeler sonucu alt açma minderleri sürekli kirlenmesin diye kullanıp çöpe atabilceniz pedler var tavsiye ederim. bezle falan olmuyo sürekli koslada beklet yıka falan zor iş.

Bak yaramaza yaa....Demek sana ne oyunlar yapti, siradaki arkadaslarin ve benim de aklimda olsun, sagol paylastigin icin.:34:

Baharnaz, dogum cantan hazir mi canim? Neler koydun icine? Bu arada annenler gitti mi? Su aralar evde birilerinin olmasi iyi olabilir, son zamanlarin ne de olsa degil mi?:16:

Merye, umarim kizina saglikla kavusmusundur. Bugun sabah bebekle uyandin neler yaptin sonra yaz bekliyoruz.:16:

Sonuc bekleyen arkadaslar artik ugramaz oldular, umarim hayirli haberlere cikmisdir, gorusen
var mi?:26:

Kalin saglicakla...

alabama,çok ayrıntılı yazmışsın çok teşekür ederim...bilgisayarıma kopyaladım yazdıklarını...onları liste haline getirip alışverişe öyle çıkıcam...nereden ne almam gerektiği hakkında kafamda şekillenmeler oldu...ateş ölçer olarak hangi markayı tercih ettin?birde bebek arabası hakkında bilgi verebilirmisin?3 tekerlekli mi almalıyım yoksa 4 tekerlekli mi?tekerlekler havalı lastik mi olmalı yoksa standart mı?marka olarak ne tercih etmeliyim?çok pahalı birşey almak istemiyorum en fazla 600 tl limit ayırabilirim ana kucağı hariç..bazı arabaları çok abartılı derecede pahalı buluyorum 1.500-2000 tl gibi rakamlardan bahsediliyor..üzerine 1000tl daha versem hacı murat alınıcak neredeyse...

Son düzenleme:
epiduralin 2 olumsus örneğini ben yakınen duydum.biri tüp arkadaşımdı.diğeri bir arkadaşımın komşusu... geçmişte bahsetmiştim.ama sanırım bu gibi durumlar çok küçük yüsdelere giriyor.bu yüsden moral bosmamak adına yasmıyacağım.olumsusluklar da kötü yan etkileri de var yani... hiçbirşey süt beyas pespembe değil..
çok şükür buradaki arkadaşlarımıs kötü birşeyle karşılaşmadılar... ama yine de... kimse karşılaşmasın bu gibi durumlarla.. hem alabamanın dediği gibi madem öyle de sancı var.uyuşma var.. direk sesaryen daha mantıklı gibi geliyor bana.ona katılıyorum:13:

limon;3 tekerleklisini hiç görmemiştim... ya da dikkatimi çekmemişti..şaşırdım:26:sanki motoru andırıyor değil mi?
ücretler de uçukmuş:((

zarpdeniz,battaniyeniz hayırlı olsun,kızın güle güle kullansın...alabama sağolsun çok güzel liste vermiş..hepsini not aldım..yakınlarında içine sinen büyük bir bebek mağazası olması ne güzel,çok şanslısın...malesefki yakınlarımda kaliteli,güzel ürünler satan bebek mağazaları yok....kız çocuğu olunca insanın herşeyi alası geliyor,kızlara çok şirin kıyafetler yapıyorlar...oğlum olacağı halde gözüm hep kız kıyafetlerinde,dokunup dokunup seviyorum onları....:1: inşallah bir tanede kız evlat nasip eder Rabbim...
bende eşime bu ay sonu artık yavaş yavaş birşeyler almaya başlayalım dedim...erken doğum filan olursa bebek çıplak kalmasın diyorum :1: odasını internet üzerinden modoko daki bir mağazadan beğedim..sadece gidip sipariş vericem...yavaş yavaş herşeyini tamamlamaya çalışıcaz bakalım...

zarpdenizcim,bugünde hiç iyi değilim asında kasıklarım ve belim çok ağrıyor...ağrıdan sabahın 8'inde kalktım,gecede çok uyuyamadım zaten...Rabbim bundan aşağı etmesin diyorum,bugünlerede şükür...

bu arada..... merhaba limon... güsel hafta sonları...gas sıkıntısı yaptı mı lahana?bir kötü yanı o işte:1:

Son düzenleme:
Back
X