Selamlar hanımlar,
Deniz öncelikle test sonucu çıkmış; negatif çıkması negatif demek değildir demişsin, bir yaş demeden hallolur umarım. Anladığım kadarıyla yeni mama işe yaradı, gün güne daha iyi olsun Batu bebek. Maşallah kardeşim, çok güzel bir oğlan Batu, 41 kere maşallah. Kirpikleri kıvrık kıvrık mı, fotoğraftan mükemmel gözleri var gibi duruyor. Maşallah tekrar tekrar. Topiğimizin bebekleri çok güzeller maşallah.
Altınyunus'çum, çok geçmiş olsun. İnşallah kolaylıkla atlatır bronşitini. Canından can gidiyordur şimdi senin, Allah yardımcın olsun, an be an iyi olsun Umut bebek, o savaşçı bir oğlan, çabucak toparlanacaktır. Demek çiş kaka seansları bu minvalde
Zarpdeniz, harika alışverişe başlamışsın. Güle güle kullansın kızın cicisini.
Limonkabuğu, tecrübeli arkadaşlar detay yazmışlar sağolsun, ben de neyi yanlış eksik yaptığımı anlamaya çalışıyorum yazılanlardan. Daha önceki mesajına atfen yazıyorum, lütfen alışverişe başla. Gerçekten de yaptığın ilk alışverişle bebeğin daha bir gerçek oluyor, daha bir inanıyorsun artık bebek bekleyen bir anne adayı olduğuna. Allah'a şükür bebeğin sağlıklı, belki sıkıntılı geçiyor ama içinde her geçen gün biraz dahü büyüyor lütfen unutma arkadaşım.
Yazmaya çekiniyorum ama hadi ben de yazayım yaptıklarımı. Allah hem bu topicteki hem de dileyen herkese tez zamanda bebeklerini göndersin tez zamanda, onlar da bu sohbetleri dolasıya yapsınlar, bu alışverişlerin tadını çıkarsınlar inşallah.
Ben AS sonucunu alınca başladım alışverişe bir aya yakın sürede hepsini bitirdim. Ne kadar ağırlaşırım ya şekerim çıkarsa, tansiyon filan olursa diye erken yaptım, iyi de yapmışım. Pek çok şeyini Mothercare ve Chicco'dan aldım, bizim evde temmuz ayına kadar yorgan kullanırız, o yüzden kış sezonu indirimini de kaçırmadan makul fiyatlara alışveriş yapma imkanım oldu. Sen de lütfen en kısa zamanda alışverişe başladığını müjdele bize.
Herkesin hemfikir olduğu konu fazla abartmamak gerektiği şeklinde. İnsan sadece kendi aldıklarıyla çocuk büyüyecek zannediyor ama yanlış. Gerçekten de daha aylar var doğuma ne hediyeler geldi, hiç aklıma gelmeyecek tanıdıklardan hem de, kısmetli olacak maşallah kızım dedim de, insan bu dışarıdan gelenleri hesaba katmıyor, eşyalar çoğalmaya devam ediyor, tamam artık almayacağım diyorsun, sonra birşey görüyorsun ona da için gidiyor, yani abartmamak biraz zor Allah yardımcın olsun. Arkadaşlar telsiz alma demişler, ben kullanacağımı düşünüyorum. Evim büyük ve bahçeli, kapılar masif, evde yatılım var, ses geçirmiyor, evde bir de köpek var, yoğunlukla odasında olacak bebeğim. Ben evdeyken başından ayrılmam ama bakıcı ile olduğu zamanlarda, annem varken filan ne olur ne olmaz diye düşündüm. Gerçi abimler aldı, basit ve fonksiyonel olsun demiştim gece görüşlü kameralı filan almışlar, kullanacam yani öpürse de köpürse de

Yani biraz da kişiden kişiye değişebiliyor bazı seçimler.
Eklemelere gelince, internetten siteleri takip etmeni öneririm. unnado.com benim çok takip ettiğim bir site, bazen güzel indirimler yapıyor. e-bebek geçenlerde unibaby yeni doğan ıslak mendillerinde çok iyi bir kampanya yapmıştı mesela. Deniz farmasanal.com diye bir siteyi önermişti, herkes bana Sebamed'i önerdi krem losyon v.s. için, birde eczanemizde.com diye bir site var, Alabama'nın önerdiği lansinoh göğüs krem (doğumdan iki ay önce kullanmaya başlayın diyen çok mesela), göğüs pedi v.s.'yi en ucuz oradan buldum. Yatağını işbir'den alıcam, iyi birşey olsun istiyorum. Uyku setleri için ben en çok funnababy'i beğendim, sitesi de var. Gördüğüm en pahalı setleri satıyor ama mükemmel bir işçilik ve kalitesi var, aklında olsun. Ben aldım, gerçi kullandıkça belli edecek kendini. Karyolasını büyüyen tipte almayın diyorlar, büyütmeye kalkınca komodinin çıktığı yer çirkin oluyormuş filan ama normal karyola ile arasında sadece 150 tl fark vardı ve odası büyükçe diye ben büyüyebilen karyolalardan ısmarladım. Benim için olmazsa olmaz sallanır koltuk idi, yıllardır hayalini kurarım. İlk başlarda odasında emzirirken filan kullanırım sonra da televizyon koltuğum olur diye aldım mesela, gelsin diye dört göz bekliyorum

Ateş ölçeri ortopedik ürünler satan bir yerden aldım Cem markası. Infraredle alından ateş ölçüyor, hem ortam hem de su sıcaklığını veriyor diye aldım 80 tl civarıydı, evde bir de ufak dijital birşey var, onunla da gerekirse konfirme ederim dedim. Biz çocuk arabasını çok kullanacağız, çok yakın bir arkadaşım kendi oğluna kullandığı markanın aynısını hediye etti. Quinny Buzz XL diye birşey. 3 tekerlekli (daha doğrusu ön ortada birbirine yakın iki tekerleği var). Kendisi de kullandığı için denge sorunu olmadığını söyledi, ben de peki dedim. Kendim alacak olsam o kadar pahalı birşey almazdım açıkçası. Ben adada oturduğum için topla kaldır v.s. derdim yok, o yüzden bu iri model arazi tipi gibi, işimizi görür gibi geldi. Ancak şehirde hep rahat katlanan ve hafif olanlar tavsiye ediliyor. Yine oturduğumuz yer sebebiyle araba koltuğuna ihtiyaç olmadığı için babasling'in kangurusunu aldım ilk aylar için. Bakalım seçimlerimde iyi mi yapmışım diyeceğim yoksa pişman oldum mu diyeceğim, yaşayıp göreceğiz hayırlısıyla.