38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

limon;3 tekerleklisini hiç görmemiştim... ya da dikkatimi çekmemişti..şaşırdım:26:sanki motoru andırıyor değil mi?
ücretler de uçukmuş:((

günaydın denizverdi,
bende bir mağazada tesadüfen gördüm...bana da çok ilginç geldi...fiyatlarda çok pahalı,okadar para vermek istemiyorum açıkcası...
eklediklerimi yanlışlıkla sildim...şimdi de eşim aradı kahvaltıya geliyorum çayı koy diye...tekrar düzenleme yapıcak vaktim yok...sonra eklemeye çalışıcam...

herkeze mutlu hafa sonları diliyorum...:71:

günaydın denizverdi,
bende bir mağazada tesadüfen gördüm...bana da çok ilginç geldi...fiyatlarda çok pahalı,okadar para vermek istemiyorum açıkcası...
eklediklerimi yanlışlıkla sildim...şimdi de eşim aradı kahvaltıya geliyorum çayı koy diye...tekrar düzenleme yapıcak vaktim yok...sonra eklemeye çalışıcam...

herkeze mutlu hafa sonları diliyorum...:71:

afiyet olsun arkadaşım üçünüse de afiyet olsun.:))ben de kaçıyıorum ev işlerine....çıkarken denis gördüm seni.. sobeeee!bibilinin saçı varmış... sen bos bari:))
hoşçaklaıınn.
meryecik te inşlallah iyidir şimdi... kısıyla...

zarpdeniz,battaniyeniz hayırlı olsun,kızın güle güle kullansın...alabama sağolsun çok güzel liste vermiş..hepsini not aldım..yakınlarında içine sinen büyük bir bebek mağazası olması ne güzel,çok şanslısın...malesefki yakınlarımda kaliteli,güzel ürünler satan bebek mağazaları yok....kız çocuğu olunca insanın herşeyi alası geliyor,kızlara çok şirin kıyafetler yapıyorlar...oğlum olacağı halde gözüm hep kız kıyafetlerinde,dokunup dokunup seviyorum onları....:1: inşallah bir tanede kız evlat nasip eder Rabbim...
bende eşime bu ay sonu artık yavaş yavaş birşeyler almaya başlayalım dedim...erken doğum filan olursa bebek çıplak kalmasın diyorum :1: odasını internet üzerinden modoko daki bir mağazadan beğedim..sadece gidip sipariş vericem...yavaş yavaş herşeyini tamamlamaya çalışıcaz bakalım...

zarpdenizcim,bugünde hiç iyi değilim asında kasıklarım ve belim çok ağrıyor...ağrıdan sabahın 8'inde kalktım,gecede çok uyuyamadım zaten...Rabbim bundan aşağı etmesin diyorum,bugünlerede şükür...
Limoncum, ahh canim yaaa, Allah sabir versin agrilar icin. Bebegim icin uterusda daha fazla yer aciliyor diye dusununce insan kendini biraz daha iyi hissedebilir galiba degil mi? Ogleden sonra bir kestirme iyi gelir canim, gecede uyuyamamissin. Ayy burada erkek cocuklari icin de super kiyafetler var, ben de hepsini seviyorum, kiyafetler tam kucuk adam kiyafeti, papyon bile koymuslar, hele renkler muhtesemdi. Alisveris merkezi konusunda sansli oldugumu soyleyebilirim cunku bir tanesi tam evimizin karsisinda ve devasal, icinde Mothercare'de var ama ben "Babycenter"inkileri daha cok begendim. Arkadaslar daha once bebek kiyafeti icin internetten siparis siteleri yazmislardi onlari not almismiydin canim? Ozellikle Deniz Bulut cok memnundu yanlis hatirlamiyorsam. Oglusun odasini begenmisin, gule gule kullanirsiniz insallah.
Kendine dikkat et cokkk.:16:

heradacım,hazırlıklarınla ilgili bilgi vermişsin...ben o sayfayı okumadığım için sormuştum..sizin oda neredeyse bitmiş :)
benim sana ve diğer arkadaşlara sorum olucak cevaplarsanız sevinirim...ne almam gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum,neler almalıyım ve hangi markaları tercih etmeliyim hiçbir fikir sahibi değilim..tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum...

cans,çok teşekkür ederim...

zarpdeniz,içimi karartmadın canım...bunlar benim en kötü günlerim heralde diye düşünüyordum ama çilem bitmemiş demek ki daha..başıma gelecekleri önceden bilmek iyi olur,en azından bu da nereden çıktı şimdi dememiş olurum :1:
zarpdenizcim,herada'ya da yazdığım gibi daha tek çöpü yok oğlumun..ne alacağımı nereden başlayacağımıda bilmiyorum aslında...tecrübeli arkadaşlarımdan yardım istedim....onlardan gelen önerilere göre kendime liste yapıp ufak ufak başlarım...se aldın mı güzel kızına ciciler??

patiklercim,ev işiniz hallolmuş...çok sevindim...:64: Rabbim sağlıkla ve mutlulukla oturmayı nasip etsin...

erverdicim,dediğin gibi annelik daha o karnındayken başlıyor...doktora çok ağrılarım var dediğimde cennet boşuna sizin ayaklarınızın altında değil demişti..annemin kıymetini şimdi daha iyi anlıyorum...daha doğmadan neler yaşıyoruz....
kapuska tarifi için buradanda teşekkür etmek istiyorum...denemek isteyen olursa denizverdiden yada benden tarifini alabilir,tarifi bilgisayara kaydettim...acılı acılı nefis olmuştu...ımmhhh bir tabak daha mı yesem tadı damağımda kaldı :56:

esterya,öncelikle hoşgeldin...bilgiler için teşekkür ederim.telsiz almayı düşünüyordum ama yazını okuyunca vazgeçtim...ona vereceğim parayla oğluma daha yararlı şeyler alırım...yan yatma yastığını da bir arkadaşım al diye ısrar etmişti,en fazla 1-2 ay kullanıldığını duyunca vazgeçmiştim doğru karar vermişim demek ki...gecelik olarakta 1 takım pijama bir takımda boydan gecelik ve üzerine sabahlık almıştım demek ki 2 takım daha almam gerekiyor..bu bilgiyide aldığım iyi oldu :34: çok sağolasın..

denizbulut,testleriniz negatif çıkmış şükürler olsun..gözün aydın :nazar:
batuya da 41 kere maşallah :nazar: kocaman delikanlı olmuş...
korseyi doktora sorucam ama hamile yastığı daha çok aklıma yattı şuan araştırıyorum sanırım hamile yastığı alıcam...

baharcım,internetten biraz baktım yastıklara sanırım birkaç çeşidi var sen hangisini kullanıyorsun bana resmini ekleyebilirmisin? internetten mi almıştın?internetten aldıysan site ismide rica edicem :)

altınyunus ,çok teşekkür ederim...
umuta çok geçmiş olsun...inşallah batu gibi alerjik bir durumu yoktur...

sağol canım ama testin negatif çıkma nedeni alerjinin olmaması değil sadece her zaman bebeklerde çıkmaması. ama belki pozitif olmadığına göre alerji çok kuvvetli değildir ve 1 yaşında hemen biter.

limoncum telsizi bende aldım ve kullanmadım kurdum falan ama gerek kalmadı iyiki çok pahalısını almamışım. başlangıçta epey bi bakındım forumları okudum listeler yaptım. bi yerden başlaman gerekiyo sonra ardı arkası geliyo. kılık kıyafet çok alma hemen büyüyolar artı çok hediye geliyor. ebebeke git dolaş alcakmış gibi değil ama neler lazım hepsini orda buluyorsun aslında netten de bakabilirsin ama gezerek inceleyerek bakmak daha iyi, kafanda tasarla sonra istediğin yerden araştırarak alırsın. ben banyo küveti ve ayağını, filesini, oyuncakları süngeri alt açma minderini su kovasını maşrapasını ordan aldım. ilk başta sadece şampuan pişikönleyici krem ve vucut için süt aldım. büshen markaydı sanırım. banyo süngeri hani gerçek süngerler var ya o süngerini ve gerekli aletlerin törpü fırça tırnak makası falan gibi şeylerin olduğu bi set aldım mothercareden. yine kirli sepeti battaniyeler emzirme önlüğü yastıklar nevresimler vs sini de ebebekten aldım. kendi ihtiyaçlarım olan göğüs pedi kalkanları kremlerini de ebebekten aldım. kalkan avent krem lansinoh pedlerde bebedor. bebek bezi ve ıslak havlu mendil alcan. çok alma ama. bezi yine çabuk büyüdükleri için elinde kalmasın. ıslak mendili çok alabilirsin maşallah çok kullanılıyo. yoğun bakım hemşiresi bana unibaby önermişti. gögüs kalkanını pek kullanmadım. emzirme sütyenleri ve atletleri bol kullanıyorum çünkü emzirirsen eğer acayip terliyorsun yaz kış farketmiyor regl olamadğın için terliyorsun bol bolsadece emzirirken değil ama günün her saati terliyorum. bu terleme tüm kıyafetleri üstünden çıkartacak kadar oluyor. kilodun dahil. bunları yolluyum da aklıma gelenleri yine yazcam.

ekleme yapayım ıslak mendil unibaby yenidoğan en ucuz civilim (internet) deydi. 3 er li paketler halinde 9 kusur falandı. bebek önlüğü de lazım mothercare in yenidoğanlar boyunu ilk 2 ay çok kullandım ama sonra dar geliyor boynuna. c&a de arkası yapışkanlı pamuk önlükler vardı onlarla çok rahat ettim sonra. iple bağlananlar belki ilride kullanılır ufak bebeklere göre değil. şampuan vücut yağı losyonu sebamed almıştım ama alerjik çıkınca herşeyi mustela ya çevirdim. doktorların da önerdiği en iyi markalardan biri. zaten şu an vücuduna hergün sürülen ayrı bir kremi var. çok sosyetik çıktı benim oğlum :69: ben çorap çok kullanmadım zira giydiremedim. ilk giydirince ayaklaını sürtünce ikide bir çıktığını gördüm. 1 beden büyüklerini patik gibi tulum üstüne giydirmeye başladık öyle de kaldı. biraz büyüyünce çoraplar çıkmıyor ama bileklerinde izi çıkıyor ben de çok sıkıyor mudur acaba diye yine tulumun üstüne giydiriyorum. bizimkiler kış bebeğiydi o nedenle ayaksız tulum veya 2 parça almadım hiç. altığım ayaksızlar 9 aylıktan başlıyor. kış bebeği olduğu için kadife tulum çok giydirdim en iyi kadife tulumları chicco da buldum ama seninki yaz bebeği olacak belki 6-9 aylık olunca önümüzdeki kışa gerekir ancak. body leri ilk ay için chicco dan almıştım.kaliteliler ama pahalılar. mothercare deki yakası zarf gibi olan body ler kullanışsız dedi arkadaşlar. ben baktığımda hep öyle vardı almadım. c&a den paket halindeki bodylerden aldım. açıkları tanesi 7 lira. paket 4 tanesi 19 lira. memnun kaldım birşey olmadı. yıka yıka giy ama ben biraz fazla almışım bir kısım bodyler giyilemeden küçüldü. hiç giyilmeden küçülen tulum da var. erkek bekeler ilk 2 ay altını açar açmaz işiyorlar ve ne kadar dikkat etsen (biz ilk 40 gün hep 2 kişi alt açtık bir kişi peçeteyle pipiyi tutmaya çalışıyordu) body tulum falan ıslanıyor sık değiştirmek gerekebiliyor. battaniye de yaz bebeği olduklarından birkaç penye yeter. ama kışa daha büyük ve kalınlardan gerekecek. bende 8-9 battaniye vardı abarttım dedim ama altına üstüne yazlık kışlık derken hepsi kullanılıyor. havlu da mothercare den 3 lü takımlar var onlardan almıştım bir de ekstradan vardı. iyi oldu. 1 banyoda ikisini kullanıyorum. onlar yıkandığında diğer ikisine geçiyorum. biberon emzirsen de gerekebilir fazla sütünü sağıp bırakırsın bir yere giderken dr brown aldım. memnunum. nuk alma ağzı çok açık. 0-6 ay arası diyorlar emziğine ama bebeklerin emmesi mümkün değil boğulur gibi oluyorlar. bana arkadaşım hediye etmişti. dışarı akıtmıyor ama yeni yeni korka korka veriyorum. batu fazla acıktıysa hale kuvvetli çekerse boğazına kaçıyor. süt sağma pompası herkes madela aldı memnunlar. çok tülbent bir de mothercare den minik havlular var paketler halinde onlardan almıştım lazım oluyor hepsi. emzik doktorlar mecbur kalınınca nuk damaklısını öneriyor. çoğu bebek onu almıyor avent in anne göğsüne benzeyeni var onu daha kolay alıyorlarmış. sağolsun çok uğraştık ama batu ikisini de almadı burnumuzdan getiriyor :1: serum fizyolojik al hazır bulunsun. ama burnu çekip temizlemek için en iyisi otri bebe. eczanede fazla başlıkları da var. yalnız çok fazla çekip temizlemek burun mukozasını bozuyormuş. sadece hafifçe burnun ucundaki akıntıyı ve sümükleri temizleye kullanılmalı fazla çekmmeli.

Deniz, sosis olmus bu oglus, masallah, mama allerjiye ragmen yine de yaramis, iyi bakiyorsun oglusa.:nazar:
evet şükürler olsun. herhalde alerjisi bağırsakları fazla bozacak kadar kuvvetli değildi yoksa besin alerjisi büyüme geriliği yapıyormuş. ince bağırsaklardaki tüyler bozuluyormuş ve besin emilemiyormuş. allahtan boyu da kilosu da hep iyi arttı şu ana kadar :nazar:

alabama,çok ayrıntılı yazmışsın çok teşekür ederim...bilgisayarıma kopyaladım yazdıklarını...onları liste haline getirip alışverişe öyle çıkıcam...nereden ne almam gerektiği hakkında kafamda şekillenmeler oldu...ateş ölçer olarak hangi markayı tercih ettin?birde bebek arabası hakkında bilgi verebilirmisin?3 tekerlekli mi almalıyım yoksa 4 tekerlekli mi?tekerlekler havalı lastik mi olmalı yoksa standart mı?marka olarak ne tercih etmeliyim?çok pahalı birşey almak istemiyorum en fazla 600 tl limit ayırabilirim ana kucağı hariç..bazı arabaları çok abartılı derecede pahalı buluyorum 1.500-2000 tl gibi rakamlardan bahsediliyor..üzerine 1000tl daha versem hacı murat alınıcak neredeyse...
ebebek de internette travel sistem bebek arabaları var onlara bakabilirsin. ben chicco nun 600-700 lira arası arabasını düşünüyordum ama e bbek de diğer arabaları ve hafifliklerini görünce fazgeçtim. önceden çok uçuk bulduğun 1500-2000 liralık arabalara kayıyor gönlün. concord düşünürken dik katlanıyor ve ileride taksiye binip inmesi de daha kolay olur diye inglesina aldım. bir arkadaşım kullanmış oldukça sağlam da demişti bu marka için. ne alırsan al 3 tekerleklileri kullananlar önermiyor. bebek büyüyüp hareket ettikçe sağa sola dengesi 4 tekerlekli gibi olmuyormuş devrilme olasılığı daha fazlaymış o nedenle ben hiç bakmadım.

epiduralin 2 olumsus örneğini ben yakınen duydum.biri tüp arkadaşımdı.diğeri bir arkadaşımın komşusu... geçmişte bahsetmiştim.ama sanırım bu gibi durumlar çok küçük yüsdelere giriyor.bu yüsden moral bosmamak adına yasmıyacağım.olumsusluklar da kötü yan etkileri de var yani... hiçbirşey süt beyas pespembe değil..
çok şükür buradaki arkadaşlarımıs kötü birşeyle karşılaşmadılar... ama yine de... kimse karşılaşmasın bu gibi durumlarla.. hem alabamanın dediği gibi madem öyle de sancı var.uyuşma var.. direk sesaryen daha mantıklı gibi geliyor bana.ona katılıyorum:13:
ama sancı ameliyattan sonra ilacı kesince. normal sezeryende de oluyor kaçış yok yani. ben ağrı kesiciyi 2 saat bekleyince ve sancısı 2 saat çekip kafayı duvarlara vurma noktasına gelince eee normal doğursaydım ne farkı var yani olmuştum. ama 2. günden sonra sıkıntılar azalıyor. benim psikolojim çok bozuktu. eski eşim de gelmiş hatta doğuma girmişti ama onunla olmak da ayrı karıştırmıştı beni. zaten ilaçsız beynim uyuşuk haldeydi. buna rağmen ilk ağlama sesini unutamıyorum (önümde perde olduğundan görmeden sesini duydum ilk). ben kucağıma alacağıma hiç inanamadığımdan aaaaa doğdu olmuştum :27:ay ne bekliyorduysam artık :60:

alabama,çok ayrıntılı yazmışsın çok teşekür ederim...bilgisayarıma kopyaladım yazdıklarını...onları liste haline getirip alışverişe öyle çıkıcam...nereden ne almam gerektiği hakkında kafamda şekillenmeler oldu...ateş ölçer olarak hangi markayı tercih ettin?birde bebek arabası hakkında bilgi verebilirmisin?3 tekerlekli mi almalıyım yoksa 4 tekerlekli mi?tekerlekler havalı lastik mi olmalı yoksa standart mı?marka olarak ne tercih etmeliyim?çok pahalı birşey almak istemiyorum en fazla 600 tl limit ayırabilirim ana kucağı hariç..bazı arabaları çok abartılı derecede pahalı buluyorum 1.500-2000 tl gibi rakamlardan bahsediliyor..üzerine 1000tl daha versem hacı murat alınıcak neredeyse...

canım ben mikrolife dijital ateş ölçer aldım hem kulaktan hem makattan kullanılanlardan hatırladığım kadarıyla 69 tl idi. memnunum sürekli kullanıyorum kontrol ediyorum ateşini.
araba ve anakucağı bizim ki de dört tekerli ve inglesina marka. ama ben para verip almadım şu an oğlu üç yaşında olan bi arkadaşım verdi. tertemiz kullanmış kılıflarını yıkadım onu kullanıyorum çok memnunum ama fiyatını bilmiyorum canım.

epiduralin 2 olumsus örneğini ben yakınen duydum.biri tüp arkadaşımdı.diğeri bir arkadaşımın komşusu... geçmişte bahsetmiştim.ama sanırım bu gibi durumlar çok küçük yüsdelere giriyor.bu yüsden moral bosmamak adına yasmıyacağım.olumsusluklar da kötü yan etkileri de var yani... hiçbirşey süt beyas pespembe değil..
çok şükür buradaki arkadaşlarımıs kötü birşeyle karşılaşmadılar... ama yine de... kimse karşılaşmasın bu gibi durumlarla.. hem alabamanın dediği gibi madem öyle de sancı var.uyuşma var.. direk sesaryen daha mantıklı gibi geliyor bana.ona katılıyorum:13:
ben sancı olayının abartmışım ilk oniki saat acayip sancı olacak sanmıştım ama sancı bende sürekli olmadı hiçbirzaman. denizbulutun dediği gibi bir sancım olmadı yani yatarken pozisyonumu almışken falan ağrım olmadı. hareket etmek zorunda kaldıkça çok ağrım olmuştu bide ayağa kalkmaya çalıştığım denemelerde çok zorlandım ilk üç denememde başarılı olamadım ancak sabaha ayağa kalkabildim. uyumalı sezeryan olsaydım uyuşukluk olmazdı ve ben akşamına ayağa kalkardım diye düşünüyorum. oğlum da yukarda yoğun bakımda olduğu için iyice uyuz oldum kendime. onun yanına gitmek istiyordum gidemiyodum ya o yüzden. ama akşamına neyapıp edip adım atamasamda tekerlekliye binip yukarı yinede çıkmıştım.

Son düzenleme:
Alabama ve Deniz Bulut çok faydalı bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim. Eksiklerimi görmem açısındn iyi oldu.

ZarpDeniz henüz çanta hazırlamadım canım eksiklerim var :) Sende battaniye almışsın hayırlı olsun sıcacık sarsın kuzunu

Limon Kabuğu ben e bebekten almıştım anne güvenlik ürünlerindeki VIB hamile destek minderi ebebeğin sitesinden girip bakabilirsin reesim nasıl eklenir bilmiyorum.

Birde size yakın sanırım Motharcarein mağazası var Gebze taraflarında diğer sitedeyken kızlardan ordan alışveriş yapanlar olmuştu canım tam adresini bilmiyorum.

Denizverdi Limon Kabuğunua verdiğin tarifi bana özelden yazarmısın canım çekti :56: birde şimdi kurstan geldim açım :) normalde lahanayı haşlayıp haşlayıp yiyen ben bunuda hüpletir herhalde.

Son düzenleme:
selam bahar:3:
kurstan mı? nasıl gidiyor?ellerin iyi mi?
şafak kaç şimdi?bak... arkadaşlar ne güsel yasmışlar....sen de faydalan.. bana daha usak ama yine de okuyarak tecrübeleniyorum...

aynı anlarda yasmışıs bahar..tamam sana da kopya ederis:))

gas olayına karışmam ama.:))

Son düzenleme:
hadi git oğlanı doyur.. ben de çayımı demliyeyim:1:
sonra da ödevime döneyim.. hem çay hem nette araştırma.bildiğin bir çocuk oyunu var mı?eskilerden yaşlılardan duyduğun...farklı...

iyi dilekleriniz için teşekkürler kızlar.oğlum maalesef bronşiolit olmuş.o kadar korumaya, gözünün içine bakmama rağmen hasta oldu oğlum.doktor üzülme atlatır, hasta insanlardan koru dedi.zaten hasta birinden virüs geçmiş dedi.
deniz, ben otri bebeye habire sarılıp duruyordum.doktor burnun dışında sümük görmedikçe çekme dedi.hava nemlendiriciyi de az kullan dedi.bakalım antibiyotik ve hava pompası aldık.astım hastalarına verilen ilaçlardan yazdı doktorumuz.ne yapalım bu da geçecek.bugün rota aşısı ve zatürre aşıları da oldu.bu gece turlar dururum evi artık.

bu çiş olayında da benim kadar mağdur olan yoktur.umut'un altını her açışta çişini yapıyor.sabah muayende doktorun üstüne bile işedi.hatta bugün en komiğini yaşadım.umut'un genital bölgesi bezlerden mantar olduğu için doktor arasıra altını açık bırak dedi.bende eve gelince altını açtım.önce çişini yaptı.önemsemedim.arkasından bir güzel kakasını yapmış.bir de onun üstüne küçücük ayaklarını patates baskısı yapar gibi batırıp çıkarıp her yere sürtmüş tam bir faciaydı.elleri, ayakları, karnı heryeri kakaydı.yıkamak zorunda kaldık.tatlı şeyler bunlar.o kadar hijyen delisi ben zevkle kakasını temizledim.

bende tecrübelerimle birkaç şey yazayım kıyafet konusunda.insan bir heves hepsine sarılıyor ama ben en çok mothercare dan aldığım tulumlarla ve bodylerle rahat ettim.bebek mağazalarından aldığım alt üst altı patikli hastane çıkışı bi dünya takımın yüzüne bakmıyorum şimdi.bence sadece bir tane hastane çıkışı bir tane de alt üst gerisi tulum almak en iyisi.motherda ki tulumların bir özelliği de yıkarken esnetilebilmesi.
bebek ürünü bende deniz gibi mustela kullanıyorum.hamileyken almıştım o zaman 3 al 2 öde kampanyası vardı.
bebek arabamda mamas&papas.arkadaşım ingiltere den getirdi.ona para vermedim birtek.:27:
battaniye şu nohut battaniyeler var onlardan birkaç tane aldım.mora marka peluş battaniyelerde piyasanın en iyisi inceleyin bi bakın.onun dışında o kadar çok hediye geliyor ki benim fındık oğluma bile küçük kaldı gelen çok şey.
bebek telsizi de sakın almayın bence.ben 3 katlı evimde bile ihtiyaç duymadım.bi ara alalım dedik kameralalılara takmıştık eşimle.kullananlar acaip memnunuz hayatımızı kurtardı falan yazmış bizi de cezbetti.sonra eve bi gelsin ihtiyaç duyarsak alırız demiştik.zaten hep gözününü önünde bence çok gereksiz.

Son düzenleme:
patikler canım aslında bende en başta belden yapılan iğnelerden korkmuştum ancak denizde yazmış ama aslında ben ağrısız olmasının normal sezeryana göre daha baskın olduğunu düşünmüştüm 12 saat vucut belki uyuşuk kalıyor ama ağrı yine var uyuma dışında bi farkı olduğunu düşünmüyorum. belden yapılan iiğne konusunda önce çekimserdim fakat yaşarken zorlanmadım hemen yapıldı ve uyuşma kısa sürede gerçekleşti. ben fazla uyuştuğumu ve hiçbirşeyin farkına doğru dürüst varamadığımı düşünüyorum o yüzden de uyusaymışım farketmezmiş diyorum bu kişiden kişiye değişir tabiiki. ancak denizin anlattıkları ile düşüncem yada korkum olmadı yani belden risk yada uyurkenki riskleri hiç düşünmedim açıkçası. benim yazdıklarım sizi çok bağlamasın kızlar ben okuyordum önceden kimi çok uyuştum diyor kimi az uyuştum diyor kişiden kişiye değişiyor mutlaka . belki ben biraz ekstradan heyecanlanmış da olabilirim. bi ara midem falan da bulandı hatta ve kafamı yan çevirdim bişi verdiler düzeldi. bi arada acayip titreme geldi. insan ne kadar ayık olduğunu bilsede kontrolü kaybedebiliyor. ve bence tam olarak kendimin farkına varamadığım için de hissettiklerimi tam anlatamıyorum. ancak ayıktım olayın tam farkındaydım çocuğumla göz göze geldik o an aşık olduk ben süperdim falan diyenlere de pek inanmıyorum bilesiniz. kulaktan duyup kulağa taşınan cümleler olduğunu düşünüyorum. doğuma yaklaşan kader dostlarım hepinizin hakkında hayırlısı hani diyolar ya karnımda kalcak değil ya zamanı gelince hepsi bi şekilde doğuyo ve herşey unutuluyo.

Evet bence de arkadaşım Epidural çok gereksiz...

herkese merhaba
ne zamandır yazamadım oğluşum hasta ona canım sıkılıyor.geçen hafta mama krizi yaşadık.kabız diye doktorumuz mamamızı değiştirmişti.zar zor internetten buldum birkaç kutu aldım.aynı yerden devamını almak isteyince kalmadığını öğrenip abartısız bilgisayar başında saatlerce mama aradım.nihayet buldum stokla aldım.
ama kuzum öksürüyor.burnuda fena tıkalı.
deniz,şu nemlendirici beni de dşündürüyor.dünya para verip hava temizleyicili aldım üstüne üstlük.çok yakın bir arkadaşımın çocuğu allerjik.ona allerji doktoru önermiyor.bana o zamanlar saçma gelmişti.ama ne yaparsam yapayım umut'un burnu düzelmiyor.yavrum pazar gününden beri kuru öksürüyor.aile hekimine götürdüm ciğerleri temiz dedi.birkaç gün öksürük olmadı ama dün akşam yine başladı,allahtan yarın aylık kontrolümüz var.balgamı var ve kakası da yeşil.çok canım sıkkın çokkk.

Canım çok çok geçmiş olsun. Ama bebekler maalesef çok rahatsızlanıorlar ama hepsi geçiyor merak etme. Büyüdüğünde çok rahat edeceksin...

geriye dönük hızlı hızlı okudum.unuttuklarım varsa affola.
alabama, deniz maşallah oğluşlarınıza.
merye, sağlıkla büyüt yavrunu.
patikler, yeni evin hayırlı olsun.bir ömür huzur ve sağlıkla yaşayın yeni yuvanızda.
denizverdi, güle güle kullan yeni makinanı.
zarpdeniz, 17 haftalık olmuşsun.zaman çabuk geçiyor.kaçırmış olabilirim amniyo sentez mi yaptıracaksın?dilerim tansiyon sorunun da çözümlenir sıkıntı yaşamazsın.
esterya, hoşgeldin.güle güle büyüt oğluşunu.yan yatma yastığını bende aldım 1-2 kez kullandım.gereksiz gerçekten.
herada, seninde az kaldı.bebek odası demişsin yazayım dedim.ben oğlumu bebek odasını ısmarlama yaptırdım.karyolası büyüen karyolalardan.sağolsun mobilyacımız devasa ölçülerde yapmış.kendisi dev gibi adam.abla bizim oğlanında yatağı bu kadar büyük diye açıklama yaptı bana.oğluda 2o li yaşlarda.tam bir komedi.ölçülerde tam anlaş ustayla.eşim sonra yaptıralım hamile hamile gezemiyorsun dedi.ben biraz inat biraz da kaç yılın özlemi deyip ısrar ettim ama keşke onu dinleseymişim.
limon_kabugu, sana da geçmiş olsun arkadaşım.bence de doğumu tam teşeküllü bir hastanede yap.
cans, geçmiş olsun.dilerim trioidlerin seni fazla üzmez.

Sağ ol arkadaşım. Amiiiinnnnnn :)

heradacım,hazırlıklarınla ilgili bilgi vermişsin...ben o sayfayı okumadığım için sormuştum..sizin oda neredeyse bitmiş :)
benim sana ve diğer arkadaşlara sorum olucak cevaplarsanız sevinirim...ne almam gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum,neler almalıyım ve hangi markaları tercih etmeliyim hiçbir fikir sahibi değilim..tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum...

cans,çok teşekkür ederim...

zarpdeniz,içimi karartmadın canım...bunlar benim en kötü günlerim heralde diye düşünüyordum ama çilem bitmemiş demek ki daha..başıma gelecekleri önceden bilmek iyi olur,en azından bu da nereden çıktı şimdi dememiş olurum :1:
zarpdenizcim,herada'ya da yazdığım gibi daha tek çöpü yok oğlumun..ne alacağımı nereden başlayacağımıda bilmiyorum aslında...tecrübeli arkadaşlarımdan yardım istedim....onlardan gelen önerilere göre kendime liste yapıp ufak ufak başlarım...se aldın mı güzel kızına ciciler??

patiklercim,ev işiniz hallolmuş...çok sevindim...:64: Rabbim sağlıkla ve mutlulukla oturmayı nasip etsin...

erverdicim,dediğin gibi annelik daha o karnındayken başlıyor...doktora çok ağrılarım var dediğimde cennet boşuna sizin ayaklarınızın altında değil demişti..annemin kıymetini şimdi daha iyi anlıyorum...daha doğmadan neler yaşıyoruz....
kapuska tarifi için buradanda teşekkür etmek istiyorum...denemek isteyen olursa denizverdiden yada benden tarifini alabilir,tarifi bilgisayara kaydettim...acılı acılı nefis olmuştu...ımmhhh bir tabak daha mı yesem tadı damağımda kaldı :56:

esterya,öncelikle hoşgeldin...bilgiler için teşekkür ederim.telsiz almayı düşünüyordum ama yazını okuyunca vazgeçtim...ona vereceğim parayla oğluma daha yararlı şeyler alırım...yan yatma yastığını da bir arkadaşım al diye ısrar etmişti,en fazla 1-2 ay kullanıldığını duyunca vazgeçmiştim doğru karar vermişim demek ki...gecelik olarakta 1 takım pijama bir takımda boydan gecelik ve üzerine sabahlık almıştım demek ki 2 takım daha almam gerekiyor..bu bilgiyide aldığım iyi oldu :34: çok sağolasın..

denizbulut,testleriniz negatif çıkmış şükürler olsun..gözün aydın :nazar:
batuya da 41 kere maşallah :nazar: kocaman delikanlı olmuş...
korseyi doktora sorucam ama hamile yastığı daha çok aklıma yattı şuan araştırıyorum sanırım hamile yastığı alıcam...

baharcım,internetten biraz baktım yastıklara sanırım birkaç çeşidi var sen hangisini kullanıyorsun bana resmini ekleyebilirmisin? internetten mi almıştın?internetten aldıysan site ismide rica edicem :)

altınyunus ,çok teşekkür ederim...
umuta çok geçmiş olsun...inşallah batu gibi alerjik bir durumu yoktur...

Teşekkür ederim arkadaşım.

Aynen katılıyorum DenizVerdi'cim...

iyi dilekleriniz için teşekkürler kızlar.oğlum maalesef bronşiolit olmuş.o kadar korumaya, gözünün içine bakmama rağmen hasta oldu oğlum.doktor üzülme atlatır, hasta insanlardan koru dedi.zaten hasta birinden virüs geçmiş dedi.
deniz, ben otri bebeye habire sarılıp duruyordum.doktor burnun dışında sümük görmedikçe çekme dedi.hava nemlendiriciyi de az kullan dedi.bakalım antibiyotik ve hava pompası aldık.astım hastalarına verilen ilaçlardan yazdı doktorumuz.ne yapalım bu da geçecek.bugün rota aşısı ve zatürre aşıları da oldu.bu gece turlar dururum evi artık.

bu çiş olayında da benim kadar mağdur olan yoktur.umut'un altını her açışta çişini yapıyor.sabah muayende doktorun üstüne bile işedi.hatta bugün en komiğini yaşadım.umut'un genital bölgesi bezlerden mantar olduğu için doktor arasıra altını açık bırak dedi.bende eve gelince altını açtım.önce çişini yaptı.önemsemedim.arkasından bir güzel kakasını yapmış.bir de onun üstüne küçücük ayaklarını patates baskısı yapar gibi batırıp çıkarıp her yere sürtmüş tam bir faciaydı.elleri, ayakları, karnı heryeri kakaydı.yıkamak zorunda kaldık.tatlı şeyler bunlar.o kadar hijyen delisi ben zevkle kakasını temizledim.

bende tecrübelerimle birkaç şey yazayım kıyafet konusunda.insan bir heves hepsine sarılıyor ama ben en çok mothercare dan aldığım tulumlarla ve bodylerle rahat ettim.bebek mağazalarından aldığım alt üst altı patikli hastane çıkışı bi dünya takımın yüzüne bakmıyorum şimdi.bence sadece bir tane hastane çıkışı bir tane de alt üst gerisi tulum almak en iyisi.motherda ki tulumların bir özelliği de yıkarken esnetilebilmesi.
bebek ürünü bende deniz gibi mustela kullanıyorum.hamileyken almıştım o zaman 3 al 2 öde kampanyası vardı.
bebek arabamda mamas&papas.arkadaşım ingiltere den getirdi.ona para vermedim birtek.:27:
battaniye şu nohut battaniyeler var onlardan birkaç tane aldım.mora marka peluş battaniyelerde piyasanın en iyisi inceleyin bi bakın.onun dışında o kadar çok hediye geliyor ki benim fındık oğluma bile küçük kaldı gelen çok şey.
bebek telsizi de sakın almayın bence.ben 3 katlı evimde bile ihtiyaç duymadım.bi ara alalım dedik kameralalılara takmıştık eşimle.kullananlar acaip memnunuz hayatımızı kurtardı falan yazmış bizi de cezbetti.sonra eve bi gelsin ihtiyaç duyarsak alırız demiştik.zaten hep gözününü önünde bence çok gereksiz.
oğluna çok geçmiş olsun altınyunus....çabuk iyileşir umarım..
oy yavrucum.patates baskısı haa.. yerim onu ben.. çok güldümm.:1:
demek cicileri küçük gelmeye başladı... çok minik .geldi gelicek derken büyüdü işte...:nazar:

Selamlar hanımlar,

Deniz öncelikle test sonucu çıkmış; negatif çıkması negatif demek değildir demişsin, bir yaş demeden hallolur umarım. Anladığım kadarıyla yeni mama işe yaradı, gün güne daha iyi olsun Batu bebek. Maşallah kardeşim, çok güzel bir oğlan Batu, 41 kere maşallah. Kirpikleri kıvrık kıvrık mı, fotoğraftan mükemmel gözleri var gibi duruyor. Maşallah tekrar tekrar. Topiğimizin bebekleri çok güzeller maşallah.

Altınyunus'çum, çok geçmiş olsun. İnşallah kolaylıkla atlatır bronşitini. Canından can gidiyordur şimdi senin, Allah yardımcın olsun, an be an iyi olsun Umut bebek, o savaşçı bir oğlan, çabucak toparlanacaktır. Demek çiş kaka seansları bu minvalde :-)

Zarpdeniz, harika alışverişe başlamışsın. Güle güle kullansın kızın cicisini.

Limonkabuğu, tecrübeli arkadaşlar detay yazmışlar sağolsun, ben de neyi yanlış eksik yaptığımı anlamaya çalışıyorum yazılanlardan. Daha önceki mesajına atfen yazıyorum, lütfen alışverişe başla. Gerçekten de yaptığın ilk alışverişle bebeğin daha bir gerçek oluyor, daha bir inanıyorsun artık bebek bekleyen bir anne adayı olduğuna. Allah'a şükür bebeğin sağlıklı, belki sıkıntılı geçiyor ama içinde her geçen gün biraz dahü büyüyor lütfen unutma arkadaşım.

Yazmaya çekiniyorum ama hadi ben de yazayım yaptıklarımı. Allah hem bu topicteki hem de dileyen herkese tez zamanda bebeklerini göndersin tez zamanda, onlar da bu sohbetleri dolasıya yapsınlar, bu alışverişlerin tadını çıkarsınlar inşallah.

Ben AS sonucunu alınca başladım alışverişe bir aya yakın sürede hepsini bitirdim. Ne kadar ağırlaşırım ya şekerim çıkarsa, tansiyon filan olursa diye erken yaptım, iyi de yapmışım. Pek çok şeyini Mothercare ve Chicco'dan aldım, bizim evde temmuz ayına kadar yorgan kullanırız, o yüzden kış sezonu indirimini de kaçırmadan makul fiyatlara alışveriş yapma imkanım oldu. Sen de lütfen en kısa zamanda alışverişe başladığını müjdele bize.

Herkesin hemfikir olduğu konu fazla abartmamak gerektiği şeklinde. İnsan sadece kendi aldıklarıyla çocuk büyüyecek zannediyor ama yanlış. Gerçekten de daha aylar var doğuma ne hediyeler geldi, hiç aklıma gelmeyecek tanıdıklardan hem de, kısmetli olacak maşallah kızım dedim de, insan bu dışarıdan gelenleri hesaba katmıyor, eşyalar çoğalmaya devam ediyor, tamam artık almayacağım diyorsun, sonra birşey görüyorsun ona da için gidiyor, yani abartmamak biraz zor Allah yardımcın olsun. Arkadaşlar telsiz alma demişler, ben kullanacağımı düşünüyorum. Evim büyük ve bahçeli, kapılar masif, evde yatılım var, ses geçirmiyor, evde bir de köpek var, yoğunlukla odasında olacak bebeğim. Ben evdeyken başından ayrılmam ama bakıcı ile olduğu zamanlarda, annem varken filan ne olur ne olmaz diye düşündüm. Gerçi abimler aldı, basit ve fonksiyonel olsun demiştim gece görüşlü kameralı filan almışlar, kullanacam yani öpürse de köpürse de:-) Yani biraz da kişiden kişiye değişebiliyor bazı seçimler.

Eklemelere gelince, internetten siteleri takip etmeni öneririm. unnado.com benim çok takip ettiğim bir site, bazen güzel indirimler yapıyor. e-bebek geçenlerde unibaby yeni doğan ıslak mendillerinde çok iyi bir kampanya yapmıştı mesela. Deniz farmasanal.com diye bir siteyi önermişti, herkes bana Sebamed'i önerdi krem losyon v.s. için, birde eczanemizde.com diye bir site var, Alabama'nın önerdiği lansinoh göğüs krem (doğumdan iki ay önce kullanmaya başlayın diyen çok mesela), göğüs pedi v.s.'yi en ucuz oradan buldum. Yatağını işbir'den alıcam, iyi birşey olsun istiyorum. Uyku setleri için ben en çok funnababy'i beğendim, sitesi de var. Gördüğüm en pahalı setleri satıyor ama mükemmel bir işçilik ve kalitesi var, aklında olsun. Ben aldım, gerçi kullandıkça belli edecek kendini. Karyolasını büyüyen tipte almayın diyorlar, büyütmeye kalkınca komodinin çıktığı yer çirkin oluyormuş filan ama normal karyola ile arasında sadece 150 tl fark vardı ve odası büyükçe diye ben büyüyebilen karyolalardan ısmarladım. Benim için olmazsa olmaz sallanır koltuk idi, yıllardır hayalini kurarım. İlk başlarda odasında emzirirken filan kullanırım sonra da televizyon koltuğum olur diye aldım mesela, gelsin diye dört göz bekliyorum :-) Ateş ölçeri ortopedik ürünler satan bir yerden aldım Cem markası. Infraredle alından ateş ölçüyor, hem ortam hem de su sıcaklığını veriyor diye aldım 80 tl civarıydı, evde bir de ufak dijital birşey var, onunla da gerekirse konfirme ederim dedim. Biz çocuk arabasını çok kullanacağız, çok yakın bir arkadaşım kendi oğluna kullandığı markanın aynısını hediye etti. Quinny Buzz XL diye birşey. 3 tekerlekli (daha doğrusu ön ortada birbirine yakın iki tekerleği var). Kendisi de kullandığı için denge sorunu olmadığını söyledi, ben de peki dedim. Kendim alacak olsam o kadar pahalı birşey almazdım açıkçası. Ben adada oturduğum için topla kaldır v.s. derdim yok, o yüzden bu iri model arazi tipi gibi, işimizi görür gibi geldi. Ancak şehirde hep rahat katlanan ve hafif olanlar tavsiye ediliyor. Yine oturduğumuz yer sebebiyle araba koltuğuna ihtiyaç olmadığı için babasling'in kangurusunu aldım ilk aylar için. Bakalım seçimlerimde iyi mi yapmışım diyeceğim yoksa pişman oldum mu diyeceğim, yaşayıp göreceğiz hayırlısıyla.

Son düzenleme:
Selamlar hanımlar,

Deniz öncelikle test sonucu çıkmış; negatif çıkması negatif demek değildir demişsin, bir yaş demeden hallolur umarım. Anladığım kadarıyla yeni mama işe yaradı, gün güne daha iyi olsun Batu bebek. Maşallah kardeşim, çok güzel bir oğlan Batu, 41 kere maşallah. Kirpikleri kıvrık kıvrık mı, fotoğraftan mükemmel gözleri var gibi duruyor. Maşallah tekrar tekrar. Topiğimizin bebekleri çok güzeller maşallah.

Altınyunus'çum, çok geçmiş olsun. İnşallah kolaylıkla atlatır bronşitini. Canından can gidiyordur şimdi senin, Allah yardımcın olsun, an be an iyi olsun Umut bebek, o savaşçı bir oğlan, çabucak toparlanacaktır. Demek çiş kaka seansları bu minvalde :-)

Zarpdeniz, harika alışverişe başlamışsın. Güle güle kullansın kızın cicisini.

Limonkabuğu, tecrübeli arkadaşlar detay yazmışlar sağolsun, ben de neyi yanlış eksik yaptığımı anlamaya çalışıyorum yazılanlardan. Daha önceki mesajına atfen yazıyorum, lütfen alışverişe başla. Gerçekten de yaptığın ilk alışverişle bebeğin daha bir gerçek oluyor, daha bir inanıyorsun artık bebek bekleyen bir anne adayı olduğuna. Allah'a şükür bebeğin sağlıklı, belki sıkıntılı geçiyor ama içinde her geçen gün biraz dahü büyüyor lütfen unutma arkadaşım.

Yazmaya çekiniyorum ama hadi ben de yazayım yaptıklarımı. Allah hem bu topicteki hem de dileyen herkese tez zamanda bebeklerini göndersin tez zamanda, onlar da bu sohbetleri dolasıya yapsınlar, bu alışverişlerin tadını çıkarsınlar inşallah.

Ben AS sonucunu alınca başladım alışverişe bir aya yakın sürede hepsini bitirdim. Ne kadar ağırlaşırım ya şekerim çıkarsa, tansiyon filan olursa diye erken yaptım, iyi de yapmışım. Pek çok şeyini Mothercare ve Chicco'dan aldım, bizim evde temmuz ayına kadar yorgan kullanırız, o yüzden kış sezonu indirimini de kaçırmadan makul fiyatlara alışveriş yapma imkanım oldu. Sen de lütfen en kısa zamanda alışverişe başladığını müjdele bize.

Herkesin hemfikir olduğu konu fazla abartmamak gerektiği şeklinde. İnsan sadece kendi aldıklarıyla çocuk büyüyecek zannediyor ama yanlış. Gerçekten de daha aylar var doğuma ne hediyeler geldi, hiç aklıma gelmeyecek tanıdıklardan hem de, kısmetli olacak maşallah kızım dedim de, insan bu dışarıdan gelenleri hesaba katmıyor, eşyalar çoğalmaya devam ediyor, tamam artık almayacağım diyorsun, sonra birşey görüyorsun ona da için gidiyor, yani abartmamak biraz zor Allah yardımcın olsun. Arkadaşlar telsiz alma demişler, ben kullanacağımı düşünüyorum. Evim büyük ve bahçeli, kapılar masif, evde yatılım var, ses geçirmiyor, evde bir de köpek var, yoğunlukla odasında olacak bebeğim. Ben evdeyken başından ayrılmam ama bakıcı ile olduğu zamanlarda, annem varken filan ne olur ne olmaz diye düşündüm. Gerçi abimler aldı, basit ve fonksiyonel olsun demiştim gece görüşlü kameralı filan almışlar, kullanacam yani öpürse de köpürse de:-) Yani biraz da kişiden kişiye değişebiliyor bazı seçimler.

Eklemelere gelince, internetten siteleri takip etmeni öneririm. unnado.com benim çok takip ettiğim bir site, bazen güzel indirimler yapıyor. e-bebek geçenlerde unibaby yeni doğan ıslak mendillerinde çok iyi bir kampanya yapmıştı mesela. Deniz farmasanal.com diye bir siteyi önermişti, herkes bana Sebamed'i önerdi krem losyon v.s. için, birde eczanemizde.com diye bir site var, Alabama'nın önerdiği lansinoh göğüs krem (doğumdan iki ay önce kullanmaya başlayın diyen çok mesela), göğüs pedi v.s.'yi en ucuz oradan buldum. Yatağını işbir'den alıcam, iyi birşey olsun istiyorum. Uyku setleri için ben en çok funnababy'i beğendim, sitesi de var. Gördüğüm en pahalı setleri satıyor ama mükemmel bir işçilik ve kalitesi var, aklında olsun. Ben aldım, gerçi kullandıkça belli edecek kendini. Karyolasını büyüyen tipte almayın diyorlar, büyütmeye kalkınca komodinin çıktığı yer çirkin oluyormuş filan ama normal karyola ile arasında sadece 150 tl fark vardı ve odası büyükçe diye ben büyüyebilen karyolalardan ısmarladım. Benim için olmazsa olmaz sallanır koltuk idi, yıllardır hayalini kurarım. İlk başlarda odasında emzirirken filan kullanırım sonra da televizyon koltuğum olur diye aldım mesela, gelsin diye dört göz bekliyorum :-) Ateş ölçeri ortopedik ürünler satan bir yerden aldım Cem markası. Infraredle alından ateş ölçüyor, hem ortam hem de su sıcaklığını veriyor diye aldım 80 tl civarıydı, evde bir de ufak dijital birşey var, onunla da gerekirse konfirme ederim dedim. Biz çocuk arabasını çok kullanacağız, çok yakın bir arkadaşım kendi oğluna kullandığı markanın aynısını hediye etti. Quinny Buzz XL diye birşey. 3 tekerlekli (daha doğrusu ön ortada birbirine yakın iki tekerleği var). Kendisi de kullandığı için denge sorunu olmadığını söyledi, ben de peki dedim. Kendim alacak olsam o kadar pahalı birşey almazdım açıkçası. Ben adada oturduğum için topla kaldır v.s. derdim yok, o yüzden bu iri model arazi tipi gibi, işimizi görür gibi geldi. Ancak şehirde hep rahat katlanan ve hafif olanlar tavsiye ediliyor. Yine oturduğumuz yer sebebiyle araba koltuğuna ihtiyaç olmadığı için babasling'in kangurusunu aldım ilk aylar için. Bakalım seçimlerimde iyi mi yapmışım diyeceğim yoksa pişman oldum mu diyeceğim, yaşayıp göreceğiz hayırlısıyla.

Herada'cığım maaşallah senin alışveriş tamam gibi. Ne de zevkli bebek için alışveriş yapmak değil mi? Hepsini de güle güle kullanın arkadaşım... Ben de büyüyebilen karyola almıştım, komidini çıkarınca hiç de kötü durmadı. Başta küçüğünü alınca, 3-4 yaşına geldiklerinde büyük birşey almak gerekiyor. Zaman da çok çabuk geçtiği için tekrar masraf yapmak zorunda kalıyorsun. Gerçi ben yine de değiştirmek zorunda kaldım çünkü gitgide evde çocukla ilgili eşyalar çok birikmeye başlıyor, mecburen bazalı bir yatak almıştım. Oh altını da istediğim gibi doldurdum. Bazalılar bayağı bir işe yarıyor....

hehhe yine ben. gezdim geldim. bugün annem ve bakıcı ilgileniyorlar batuyla. :66:herada ben de yatağı işbirden aldım. memnunum. bence en sağlıklısı orada. uyku seti de funna baby. yalnız uyku seti 1 tane alın. ben bir de daha uygun fiyata yedek almıştım değiştiririm diye daha hiç değiştirmedim. sadece çarşafı değiştirip yıkıyorum. 2 tane pamuklu yedek çarşaf alsanız yeter. lastikli yatağa geçmeli çarşaflar iyimiş bebekler için toplanmadıkları için herhalde. ilk sene zaten yastık yorgan kullanmıyorlar. ilk 6 aydan sonra uyku setinin yan parçalarını falan çıkaracağım. yatağı en alt seviyeye indireceğim, onların da kurdelaları var bağlamak için gerekmez artık. benim eve sığmadığı için (1 odayı yardımcıya verince kapısı olan 2 oda var) şu an sadece karyolasını ve komidinini aldım. stylewood un. hem görünüşü güzel hem da ahşap olduğundan kokusuz geldi ve sağlıklı. inşallah ileride takımını da oradan yapacağım.

herada batu için yazdıklarına teşekkürler. yok gözleri yuvarlak yuvarlak bana çekmiş pek güzel değil ama bana göre dünyanın en güzel çocuğu tabii :69: allah herkese nasip etsin ve herkesin evladını korusun

geçmiş olsun. ilaçlarla çabucak toplar inşallah. evet otri bebe burnun ucundakileri toplarken işe yarıyor. yoksa tıkalı burnu açmıyor. tecrübeyle sabit. o nedenle zorlamamalı zaten. battaniye bir büyük kalın bir de yumuşak peluş gibi olanlardan mora marka var bende de . memnunum. ama dediğim gibi her tür küçük büyük ince kalın battaniye işe yarıyor. kış bebeği olduklarından benim ev merkezi 22 dereceye kadar ısındığından ve akşam kapanınca 19-20 dereceye düştüğünden çifter kulalnıyorum. yeni geçen haftadan beri uyku tulumu giydirmeye başladım çünkü tekmelemeyi öğrendi. şu an 3 aylık ama 6 aylık kıyafetler tam oluyor. yani uyku tulumu alırsanız 3 aylıkken 6 aylık giyecek gibi düşünüp alın. kışa mesela 6 aylık olacaklarsa en az 9 aylık- 1 yaş tulum alın zira piyasadaki kıyafetler bence gerçek yaşa çok küçük kalıyor.

Patikler harika o zaman. İnşallah biz de senin gibi memnun kalırız seçimimizden.

Deniz deli misin çok güzel bir çocuk Batu, maşallah. Vallahi cennet meyvesi hepsi. Allah hepsine müthiş güzellikte hayatlar nasip etsin inşallah.

Gezdin demek, oh iyi etmişsin. Allah bu annelerden razı olsun. Hava da mükemmeldi ben de sanki hafta içi yeterince yürümüyormuşum gibi dayanamayıp yürüyüşe çıktım bugün. Funnababyden yedek olsun diye bir de polar battaniye seti almıştım, yedek çarşaf yerine onu kullanırım artık..

Son düzenleme:
Back
X