.... histereskopı ıle o yapısıklıgı acmadan sızı tedavıye almam dedı rahım ıcını gormelıyım mutlaka dedı sonrada az ılacla yumurtalarınızı gelıstırmeye calısırız denerız sansımızı dedı amelıyat 2500 tl dedı

yanı adam belkı bır 5 bın tl daha bosa vermıs olabılırsınız paranızı ama belkı de bebegınız gelır dedı.. cok guzel yaklastı yardım edecegını ve elınden gelenı yapacagını soyledı ama ılk adım hıstreskopı amelıyatı

nasıl bır sey bu amelıyat yaptıran var mı acıyor mu canı ınsanın.. tekrar ıcımde bırseyler kıpırdadı cem bey bana az da olsa bır umut verdı bu arada dhea yı ıcın bır zararı yok dedı.. yarın baslayacam tekrar ıste boyle kızlar benden haberler..sevgiler
Lenova, ben yurtdisinda histerosongrafi tetkiki olmustum. Gerci ameliyat gibi degildi, daha cok rahim ici rontgeni gibi. Rahim içine serum fizyolojik verip ultarson cekiyorlar kisaca. Bu islemde rahimdeki yirtik, cizik, doku bozulmasi, yapismis bolge ne varsa goruluyor. Serum fizyolojigi basincla tuplere dogru iterek, tup kanallarini aciyorlar veya yapisik bolgeyi ayiriyorlar. Bu basincli su cok agri yapiyor ama Turkiye'de mutlaka anestezi yaparlar, hic hissetmeden cikarsin.
Benim hikayem biraz korkunc. Bana cok basit birsey oldugunu soyledi doktor, ben de yalniz gittim, ne lokal ne genel anestezi yaptilar, yattim muayene koltuguna, 'aci cekebilirsin normal' dediler ve islem basladi. Icimde buz gibi bir su hissi ve acayip bir basinc, cok aci cektim, kadina Turkce bagirip soylendim durdum. islemden 10 dakika sonra gonderdiler beni, iyisiniz diyerek, agri kesici falan da yok. Gercekten islem biter bitmez iyi hissediyordum, arabama bindim, ofise giderim zannettim. Trafigin en karisik yerinde kramplarim bir basladi, direksiyonda bayilirsam kaza yaparsam diye cok korktum. Ne zor bir gundu. Dortleri yaktim, bir yandan acidan agliyorum, bacaklarim cekiliyor, bir yandan kazasiz araba kullanmaya calisiyorum, gozlerim karariyor falan, eve kendimi zor attim, park yeri yok, arabayi polis park yerine koydum aceleyle, cektiler tabi! Kanamam da oldu, hem de cok. 1 saat sonra bayilarak uyudum, bir daha da burada hic bir islem yaptirmamaya karar verdim. Internette daha sonra okudum, bunun lokal veya genel anestezi ile yapildigini, agri kesici verildigini. Bazi bunyelerde kanama hic olmuyormus, bende 2 gun surdu.
Neyse benim hikayem korkutmasin seni, sen emin ellerdesin. Sevgiler.