- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
Maiumutçum değerin ikiye katlamaması sağlıksız bir gebeliğin göstergesiymiş.Okuduğum kadarıyla yine de ilaçların bırakılmaması gerekirmiş.Bilmiyorum bırakıp öyle kontrol edelim dediler.Kan sulandırıcı iğne kullandığım için korkuyorum dış gebelikte çok tehlikeli olabilir diye söylemişti eski doktorum da.Kısmetimde yokmuş bence.Ben alıştım bu sonuçlara![]()
canım benim ilk gebelik 20 ile kimyasaldı. değer hemen düştü. ilaçları bıraktırmadılr. ikinci tedavi de 50 civarıydı değer. düzgün katlanmadı. sonra 2 katından fazla arttı. kalp atışı alındı ama durdu. genetik analızde bozukluk çıktı bebekte. yalnız bunlar birşey göstermiyor. her şey olabiliyor imkansız diye birşey yok. progesteronu kesmesi önemli değil. zaten tıpta progesteron çok kanıtlanmamış birşey. kanamayı önlüyor. tutunacak bebek kanama varsa da ilaç içmezsen de tutunuyor. inşallah senin değerin katlanır ve sağlıkla devam eder..
maiilere genelde çok geç geri dönüyorlar. en iyisi randevu alıp gitmen. semra hanım ile görüşürsen sonra takip için başka doktora yönlendiriyor zaten. aynur hanım nur hanım olabilir.seninde günün aydın olsun canım,nasılsın?bebişlerin nasıllar?teşekkür ederim beni cevapladığın için durumun zor biliyorum,bu sorularımıda cevaplarsan sevinirim :26:aradığımda semra hanımlamı görüşmem gerek?kiminle görüşürsem fark edermi?zaten semra hanım kendisi bakmıyormuş sanırım diymi?
benim doktor da öyle diyordu. sanırım perinatologlar için yaşayacak bebek yaşar düşecek bebek düşer ki onun düşmesi genelde daha iyidir. pek de yanlış değil. içimdeki sen seninkinin devam edeceğini söylüyor.Rıuse .... Canım bence de katlaması fena degıl... Ama eger sonuç olumsuz bıle olsa lutfen denemekten vazgecme.. Rahım hamıle kalmAya yatkın gozukuyor elbet tutacaktır .... Sevgıyle kal...
Sevgılı Narmık hoşgeldın senı cok ıyı hatırlıyorum cektıgın acıları verdıgın mucadelelerı...Allah sana sabrının meyvelerını gonderdı ... Evlatlarına saglık ve esenlıkler dılıyorum ....Sevgıyle kal..
Alabama .. Nerdesın? Özledık senı
Denızbulut...Sagol canım... Dr um 12. haftaya takmış durumda henuz bazı şeyler ıcın erken dıyor ona gore şu an yapılabılecek bır sey yok ....
Herkese cok selammm
almanya da niye yapıyormuş? donör için yurtdışında yapan doktorlar var. yasak bunu açık söyleyip yazamıyorlar ama bunun dışında buradaki hastaneler de çok iyi. almanya nın ne farkı varmış?Canım ya doktor ne yapacak kı sonucta yumurta gelısmıyor bende 1 yada 2 tane o da kalıtesız
doktorumu degıstırmeyı dusundum ama sıfa da 2 kez denedıgım ıcın ındırım yapıyorlar bayagı maddı olarak cok zorladık kendımızı sımdı gıdecegım yer benı tanımıyor bunyemı tanımıyor sansın az deyıp moralımı bozacak ustune bır de 5-6 mılyar bayılacam.
gecen gun Numan Bayazıt ıle yazıstım. Sansı olan hastaları tedavıye alıyorum dedı ama sansının cok az oldugunu bılerek denemek ıstersenız gelın Almanda yapıyorum 3250 euro dedı fıyat ıcın +ılaclar
yanı sans az para cok durumu.. Bir de Emre karatekelioğlu ısmını duydum IVI tup bebek ama bılemıyorum canım kıme gıdıp kıme guvenecegımı ...
lenova çok yorucu biliyorum ama yurtdışından gelip otelde kalıp tedavi olanlar var. bir de bunun için en az 20 gün izin almak falan lazım. şükür yine de. anadolu yakasında da avrupa yakasında da hastaneler var.ayrıca ben ıstanbulda anadolu yakasında oturuyorum ılk doktorum karsıda nısantasındaydı. Gidip gelmek cok zor oluyor o yuzden anadolu yakasında bır doktor aramıs ve kadıkoy sıfada sımdıkı doktoruma gıtmeye baslamıstım. Memorıal semra hanım ve ekıbı ıyı oldugunu genel olarak okuyorum ama orada arkadasım Semra hanımda cok buyuk bır talihsizlikler yasadı ve semra hn kendısıyle gorusmedı bıle ama baska merkez ve doktorla hamıle kaldı ve sımdı 6 aylık bır kızı var:) nedense etkıledı benı o yuzden memorıal ıstemıyorum.
ama tum ıyı doktorlarda avrupa yakasına toplanmış(
1 ay içip bırakılmıyor bunlar. dhea bile 3-6 ay kullanılıyor sanıyorum. hayıt tohumu-civanperçemi-incir-arısütü bal polen vs vs aylarca içenler var. bir zararı da yok. bence kullanmaya devam et.canım bana fayda etmedı sanırım tedavıden once 2 ay ıcmıstım kalıtesız tek yumurta ve bu ay sıfır yumurta( ben umutsuz vakayım sanırım..
Rieuse, canim hic keyfini kacirmasaydin, doktorun sanki bunun icin biraz erken ilaclari kestirmis! Bugun mu tekrar test yaptiracaktin? Nedir cikan deger? Beklenen 2 katinin cikmasi ama senin degerin de iyi bir deger, bize yaz lutfen cok merak edecegim, hakkinizda hayirlisi olsun canim.
Alkan, oyle hemen pes edilmiyor canim yaaa...Olumsuz sonuc alinca insan " tamam bu son " diyor ama sonra icinde birseyler seni tetikliyor, yeniden basliyorsun. Hadi yeni gebelikle ve bebekle sonuclanacak tedavine kendini hazirla canim.
Toana, kizimin ismi Clarissa Ela canim, ama biz ilkini kullaniyoruz. Cinsiyetleriniz bir belli olsun isim konusu icin bayagi bir vaktiniz var, saglikla gelsinler.
Cans, ben de hep gebeligimde ilk 3 ayi bekledim canim, ondan sonra nispeten hafif endiselerim biraz azalmisti. Zor elde edilen gebelikler yasadigimiz icin endise kacinilmaz oluyor maalesef ama evrene lutfen cokkk olumlu mesajlar gonder bak bebesin kendiliginden sen operasyona hazirlanirken gununu bile almisken geldi, bu buyuk bir nimet canim. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.
Lenova, sen Avrupa yakasindaki hastanelere gidemiyorsan Anadolu yakasindaki Memorial'e git bir gorus istesen. Icin kaynarsa merkeze ve doktorlara belki orada baslayabilirsin. Benim tedavim Atasehir Memorial'de olmustu, doktorum da Cem Demirel.
Nckurt, Istanbul'a gelmeden once bir yaptirmadigimiz co-culture kalmisti! Bir de ilk kez spermler 9000 kat buyutulup en hareketli ve kaliteli olanlari da yine burada secilmisti. Yurtdisindaki doktorum co-culture icin bunun artik bir arastirma icin kullanildigini buna gerek olmadigini soyleyip durmustu. Istanbuldaki doktorum da hikayemizi ve basarisizliklarimizi dinleyip bunun bizde yararli olabilecegi gorusune vardi, bu sefer ben onermemistim cunku ilk kez Istanbul'da yapilacakti. Ama diger doktoruma IVF ile ilgili ne okusam ne duysam paylasiyordum, bana da yapilsin istiyordum. Reglin yanlis hatirlamiyorsam 18-21. gunleri arasinda lokal anestezi ile rahimden bir doku alinip, bu doku lab. ortaminda korunup, OPU sonrasi embriyolar bu dokunun uzerinde dollendiriliyor ki embriyolar senin dokuna transferden once alissinlar. Bizde faydali olduguna inaniyorum, cok sukur bu tedavi sonunda kizimiza kavustuk. Merkez, doktor, lab. ve ortami, embriyolog bunlarin hepsi bir butun, umarim tedavin kucagina bebegini almanla sonuclanir.
Deniz Bulut, Badenurdan haberler verdigin icin sagol canim. Daha iyi olmasina sevindim, umarim birkac hafta daha dayanirlar, hem Badenur hem de bebisler saglikla kavusurlar birbirlerine. Umarim Badenur iyi bir hastanededir, burada bir tanidigimin ikiz gebeligi 24.haftada dogumu gerceklestiriliyor, bebeklerden birisi su an 11 aylik, cok guzel mavis bir kiz bebek....ama hastanenin ve yenidogan ekibinin cokkkk iyi olmasi lazim, umarim emin ellerdediler.
Maiumut, mavisacli kiza bayildim!
NarMik, ne hos ikizlerin olmus, saglikla buyusunler.
Alabama ve Baharnaz, Hurre, ben 4 kilo verdim ama orada takildim, duraklama devrine girdim sanirim.Zayif olmak varmis, herseyden keyiflice yemek varmis...
Hurre, bana da Sislidekiler cevap yazmamislardi, en iyisi telefon et yada gidebiliyorsan yuzyuze gorus derim.
2012'de duydugum bebeklerin cogu erkek bebek...Bakalim gebelerimizin cinsiyetleri belli olunca kac kizimiz kac oglumuz daha olacak...Saglikla gelsinler.
canım badenur u şu an rıza bey tedavi ediyor cerrapaşaya yatırdı. memorial tüp bebekteki doktorların hamilelik takiplerinden şikayetçiydi. son kontrolde de 21. haftada kasılma var bu ilacı 2 gün için kanama olursa suyunuz gelirse yani resmen doğum başlarsa gelin diyip göndermişler. rıza bey cerrahpaşa ya yatırdı. inşallah önümüzdeki çok riskli 2-3 haftayı da tamamlayacak.
Herkese merhaba,sorularım arada kaynadı herhalde.Dhea ve hayıt tohumuna ne zaman başlamam gerekiyor bunun bir zamanı var mı,cevap yazarsanız sevinirim.
Zarpdeniz cevabın için sağol canım,ben sorduğumda co-cültür yaptık dediler ama benden öyle bir parça alındığını sanmıyorum,ben mi yanlış anladım acaba.
Riouse,senin adına sevindim hemen umutsuzluğa kapılma,inşallah en güzel sonucu alırsın,hakkında hayırlısı.
Lenovacığım canım benim beni de biliyorsun umut çok az ve kullandığım her ilaç sağlığımı tehdit ediyor,omurilik sıvısı yine yükselmiş benim.Daha önce paylaşmıştım,hormon ilaçları ben de yan etki yapıp omurilik sıvısını yükseltiyor.Bu sıvıyı belden iğneyle çekiyorlar.Bu durumda bile,eşimin kesinlikle denemeyeceğiz demesine ,sürekli yükselen fsh'a ve ikiden fazla çıkmayan yumurtalara rağmen bir kez daha deneyeceğim.Martın sonunda kontrole gideceğim.Ben de aynı merkezde deneyeceğim,hem beni tanıyorlar hem de üçüncü denemem olacağı için bayağı bir indirim yapıyorlar.Geçen sefer dondurma işlemi için de ücret almamışlardı.Kısacası vazgeçmek yok,neyin ne zaman olacağı belli olmaz.Rabbim ol deyince her şekilde oluyor.Kendine iyi bak.
Herkese sevgiler...
ben herhengibir zamanda başlamıştım. hamileyken içilmiyor. ama adet gecikirse test yapıp sonucu görünce bırakabilirsin. bir de tedavilere başladığmda hayıt suyue dhea yı bırakmıştım ben.