- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
şükran hanım demişti.senin doktorun israel beymiydi?bana hiç bu testlerden bahsetmediler bu testleri ben isteyerek yaptırabiliyormuyum?nerde yaptırabilirim?sen yaptırdınmı?bu testlerin sonucu bana ne söyleyecek?
Sana sadece geçmiş olsun diyebiliyorum ve şu anki psikolojini gayet iyi anlıyorum.Ancak sanırım ilk denemen değildi ve bu durum seni daha güçlü kılacaktır.İlk negatif depresyonun dibine sürüklemişti beni,ikincisi daha bi hafif geçti ama üzülmedim mi çok üzüldüm.Emeğe,paraya,boşa giden umutlara,kurulan hayallere üzülüyor insan ama sallllllllllllllla be canım salla derim başka da bir şey demem.Yaptın mı yaptın,uğraştın mı uğraştın,olmadıysa Allahın işi,senin suçun yok ya.Üç günlük dünyada zaten ikisini neredeyse tamamlamış sayılırız kalan tekini de yas tutarak geçirecek değiliz ya Allah Allah...Şimdi şu üzülme dönemini tamamlayacak,sonra acaba bi daha denesem mi diyecek sonra da elinde takvim günleri sayıp acaba hangi ay,hangi merkeze gitsem diye araştırmaya başlayacaksın tecrübeyle sabit.Yazdıklarım sakın seni incitmesin e mi canım.Ben kendimi de ancak boşvererek tedavi ettim.Eğer bu işe ilk başladığım stres ve heyecanım devam etseydi biliyorum ki hayat bırak kavuniçi rengini griye dönüşür zaman içinde de kararırdı.Biz haketmiyoruz bunu.Yani gri hayatlar yaşamak hiç birimizin hakkı değil.Tamam güçlenip tabiki devam edicez.Allah verecekse de bebekleri doğurup büyütücez.Elimizden gelen sadece dilemek ve gayret etmek gerisi boş.Kendini hemen topla ve dünü unut gitsin.Yarınlar her zaman umutlara gebe.İçtenliğimle sarıyorum seni sevgiler...arkadaşlar merhaba....sonucum negatif maalesef....hepinizi öpüyorum, hepinize desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum...
Abi yuhhhhh ya...Hani elin memleketlerinde insan hayatı,kedi hayatı köpek hayatı çok değerliydi.Gencecik kadını yatırıp ciyak ciyak bağırtıp kesiyorsunuz.Bi de hadi işin bitti yallah...Yok valla ben hala çözemedim şu gavurları.Neyse olan olmuş biten bitmiş yapılacak bir şey yok.Geride acı anılar bırakmış sersemler.Dilerim çektiğin sıkıntıların karşılığını alırsın bir gün Aminnnnnnnnnnnn...Lenova, ben yurtdisinda histerosongrafi tetkiki olmustum. Gerci ameliyat gibi degildi, daha cok rahim ici rontgeni gibi. Rahim içine serum fizyolojik verip ultarson cekiyorlar kisaca. Bu islemde rahimdeki yirtik, cizik, doku bozulmasi, yapismis bolge ne varsa goruluyor. Serum fizyolojigi basincla tuplere dogru iterek, tup kanallarini aciyorlar veya yapisik bolgeyi ayiriyorlar. Bu basincli su cok agri yapiyor ama Turkiye'de mutlaka anestezi yaparlar, hic hissetmeden cikarsin.
Benim hikayem biraz korkunc. Bana cok basit birsey oldugunu soyledi doktor, ben de yalniz gittim, ne lokal ne genel anestezi yaptilar, yattim muayene koltuguna, 'aci cekebilirsin normal' dediler ve islem basladi. Icimde buz gibi bir su hissi ve acayip bir basinc, cok aci cektim, kadina Turkce bagirip soylendim durdum. islemden 10 dakika sonra gonderdiler beni, iyisiniz diyerek, agri kesici falan da yok. Gercekten islem biter bitmez iyi hissediyordum, arabama bindim, ofise giderim zannettim. Trafigin en karisik yerinde kramplarim bir basladi, direksiyonda bayilirsam kaza yaparsam diye cok korktum. Ne zor bir gundu. Dortleri yaktim, bir yandan acidan agliyorum, bacaklarim cekiliyor, bir yandan kazasiz araba kullanmaya calisiyorum, gozlerim karariyor falan, eve kendimi zor attim, park yeri yok, arabayi polis park yerine koydum aceleyle, cektiler tabi! Kanamam da oldu, hem de cok. 1 saat sonra bayilarak uyudum, bir daha da burada hic bir islem yaptirmamaya karar verdim. Internette daha sonra okudum, bunun lokal veya genel anestezi ile yapildigini, agri kesici verildigini. Bazi bunyelerde kanama hic olmuyormus, bende 2 gun surdu.
Neyse benim hikayem korkutmasin seni, sen emin ellerdesin. Sevgiler.
Cans yüreğimi oynattın akşam akşam ama neyse ohhhh beeee...Aman dikkat et,hiç bir şey yapma hatta 10 günden sonra bir on gün daha al.Çok çok geçmiş olsun canım ya...merhaba arkadaşlar .cok ayrıntılı yazacamayacagım ama hepınızın kalbımdekı yerı ayrı .. hepınızı cok sevıyorum ...
benım ıcın cok uzucu ve bır o kadar korkulu bır hafta sonu gecırdım ... cuma gunu agrılı bır gun gecırmıstım belkı rahatlarım dusuncesıyle akşamüstü duş aldım .. saçlarımı kuruttuktan sonra koltukta otururken bırden bır ıslaklık hıssettım.. ayaga kalkmamla beraber kanamam başladı ama abartısız bırcay bardagı kadar taze kan bosaldı .. dızlerım tıtredı nerdeyse bayılıyordum hatta bayıldım evde yalnızdım esımı nasıl cagırdım hatırlamıyorum bıle .. abar topar hastaneye gıttıtk ben her seyden umıdımı kesmıstım sadece aglıyordum ... neysekı bebege bır sey olmamıstı ama benı hemen yatırıp serum verdıler galıba plesentanın arkasındakı damarlardan bırı catlamış teşhis tam net degıldı..2 gun yatakta kalıp gıbı hıçkalkmadan yattım bugun taburcu ettıler 10 gun raporuyum ama ayaga kalkmak yasak .... dusuk tehtıdı hala devam edıyor kanama kahverengı lekelenmeye dondu ama agrılarım hala var ... her seyın hayırlısı benım ıcın dua edın .. sevgıyle kalın..
hayatkavuniçi canım uzuldum ama lutfen yılma ben ınanıyorum bırgun mutlaka olacak sadece Allahın ol demesını beklıyor ..
Kızlar sabah kalktım hazırlandım okula gittim.Pazartesi günleri nöbetçiyim ya bahçede.İlk tenefüs bitti çocuklar içeri giriyor baktım elinde çantaları iki kravatlı tip girdiler kapıdan.Anammmmmmm poku yedik müfettişler dedim kendi kendime.Neyse onlar bana ben onlara baktım bakıştık selamlaştık geçip girdiler içeriye.Ben vınnnn öğretmenler odasına.Fettişler geldiiiiii dedim o andan itibarende okulda bir telaş pür telaş.Herkes doğru sınıflarına.Bizde teftişin en zorlayıcı kısmı kırtasiye bölümüdür.Ne yazık ki hala sayın denetleyicilerimiz çocuklarımızdan çok kırtasiye işlerimizle ilgilenirler.Çıkar bakalım çeyizini nen var nen yok derler sen de dökersin dosyaları önlerine.İncelerrrr incelerrrrr incelerler.Onu neden yazmadın bunu neden çizmedin meselesi yani.Yoksa kim korkar bu saatten sonra teftişten mevtişten.Meslekte 20 yıl bitmiş işin ilmi çoktan çözülmüş ama olsun.Eksik bi kağıdın olmasın da mahçup duruma düşme...Bana göre yok ama yarın misafiri sınıfta ağırlayalım bakalım göreceğiz.Bu hafta okulda teftiş haftası yani şekerler.Cuma gününe kadar ortalıkta stresli muallimler olarak dolaşıp duracağız el mahkum:)))Hepinize kucak dolusu sevgiler..Şükran hanım aslen hemşire..Sekreter değil..O bazan öyle konuşuyor,bakma onun ne dediğine.. :)) Evet israel beydi..herkesin dr tüp bebekte israel bey zaten orada.. bu testleri kendin de yaptırabilirsin..Dahiliye gidip pıhtılaşma testleri,genetik bölümüne gidip kromozom testleri yaptırabilirsin..Tüp bebekte embriyolarına pgt işlemi yaptırabilirsin mesela...
merhaba arkadaşlar...bir süredir aranızdayım daha önce yazmıştım.zamanı durdurmak ne mümkün...36 oluvermiş geride kalan yıllar.2.defa tüpbebeğe başlıyacam inşaallah bebeğime kavuşacağım.bizim sorun azosperm.ama birdefa çıkış oldu birdaha niye olmasın Allah dilerse..benim fsh 17 ye çıkmış.şimdi tavsiyelerinizi bekliyorum.ben ne kullansam.soğan kürü yapsammı.yumurtalara iyi gelen ilaç nedir nerden alabilirim?nisan yada mayıs inş.Rabbim hayırla ve sağlıkla versin dileyen herkese...sevgiler...
bende merak ettım dogrusu hıc sesı cıkmadı?akidecik canım görünmüyorsun?nasıl oldu.bir haber ver he merak ediyorum seni.
canım benim çok geçmiş olsun....senin bebek hiç söz dinlemiyor, çok hareketli...ben inanıyorum en kısa zamanda bitecek bugünler,şimdi sadece dinlenme zamanı canım.....o seninle,dua ediyorum senin için.....
cans..canim benim gecmis olsun gercekten cok uzuldum ve aglayarak okudum yazini..rabbim esirger insallah sana bagislar yavrunu..neden boyle oluyor ..anlamiyorum ilk hamileliyinde boyle olmusmuydu..canim gercekten uzuntunu paylasiyorum ALLAHA emanet ediyorum seni ve bebeyini..zor canim yasadiklarin ..rabbim mukafatini vericek yavrunu sana bagisliycak insallahh..ltfen kendine iyi bak..hic kalkma..uzan saglicakla kal..
geçmiş olsun canım,bizimkiler nazlı bebekler,annelere sabır düşüyor RABBİM sıkıntılarını gidersin bebeğini sağlıkla sağlıklı bir şekilde kucağına almanı nasip etsin.
cans canım geçmiş olsun,gitsin bir daha olmasın inşaAllah.izin günlerini hep dinlenerek geçir.ne deyim canım insan okuyunca garip oluyor,dua etmekten başka bişey yapamıyoruz.rabbim bağışlasın sana bebeğini,sağlıkla al kucağına inşaAllah.
Cans yüreğimi oynattın akşam akşam ama neyse ohhhh beeee...Aman dikkat et,hiç bir şey yapma hatta 10 günden sonra bir on gün daha al.Çok çok geçmiş olsun canım ya...
cok sagol canım...ama ben de artık moral kalmadı sadece dua edıyorum..sevgıyle kal..
QUOTE]
cok sagol canım...ama ben de artık moral kalmadı sadece dua edıyorum..sevgıyle kal..
canim benim yaa. cok uzulme ne olur. yavas yavas toparla kendini, daha zamani gelmemis. baska seyler yasaman, baska bir hamilelikte cocuguna kavusman lazim belki. opuyorum.
Sana sadece geçmiş olsun diyebiliyorum ve şu anki psikolojini gayet iyi anlıyorum.Ancak sanırım ilk denemen değildi ve bu durum seni daha güçlü kılacaktır.İlk negatif depresyonun dibine sürüklemişti beni,ikincisi daha bi hafif geçti ama üzülmedim mi çok üzüldüm.Emeğe,paraya,boşa giden umutlara,kurulan hayallere üzülüyor insan ama sallllllllllllllla be canım salla derim başka da bir şey demem.Yaptın mı yaptın,uğraştın mı uğraştın,olmadıysa Allahın işi,senin suçun yok ya.Üç günlük dünyada zaten ikisini neredeyse tamamlamış sayılırız kalan tekini de yas tutarak geçirecek değiliz ya Allah Allah...Şimdi şu üzülme dönemini tamamlayacak,sonra acaba bi daha denesem mi diyecek sonra da elinde takvim günleri sayıp acaba hangi ay,hangi merkeze gitsem diye araştırmaya başlayacaksın tecrübeyle sabit.Yazdıklarım sakın seni incitmesin e mi canım.Ben kendimi de ancak boşvererek tedavi ettim.Eğer bu işe ilk başladığım stres ve heyecanım devam etseydi biliyorum ki hayat bırak kavuniçi rengini griye dönüşür zaman içinde de kararırdı.Biz haketmiyoruz bunu.Yani gri hayatlar yaşamak hiç birimizin hakkı değil.Tamam güçlenip tabiki devam edicez.Allah verecekse de bebekleri doğurup büyütücez.Elimizden gelen sadece dilemek ve gayret etmek gerisi boş.Kendini hemen topla ve dünü unut gitsin.Yarınlar her zaman umutlara gebe.İçtenliğimle sarıyorum seni sevgiler...
Abi yuhhhhh ya...Hani elin memleketlerinde insan hayatı,kedi hayatı köpek hayatı çok değerliydi.Gencecik kadını yatırıp ciyak ciyak bağırtıp kesiyorsunuz.Bi de hadi işin bitti yallah...Yok valla ben hala çözemedim şu gavurları.Neyse olan olmuş biten bitmiş yapılacak bir şey yok.Geride acı anılar bırakmış sersemler.Dilerim çektiğin sıkıntıların karşılığını alırsın bir gün Aminnnnnnnnnnnn...
Cans yüreğimi oynattın akşam akşam ama neyse ohhhh beeee...Aman dikkat et,hiç bir şey yapma hatta 10 günden sonra bir on gün daha al.Çok çok geçmiş olsun canım ya...
Kızlar sabah kalktım hazırlandım okula gittim.Pazartesi günleri nöbetçiyim ya bahçede.İlk tenefüs bitti çocuklar içeri giriyor baktım elinde çantaları iki kravatlı tip girdiler kapıdan.Anammmmmmm poku yedik müfettişler dedim kendi kendime.Neyse onlar bana ben onlara baktım bakıştık selamlaştık geçip girdiler içeriye.Ben vınnnn öğretmenler odasına.Fettişler geldiiiiii dedim o andan itibarende okulda bir telaş pür telaş.Herkes doğru sınıflarına.Bizde teftişin en zorlayıcı kısmı kırtasiye bölümüdür.Ne yazık ki hala sayın denetleyicilerimiz çocuklarımızdan çok kırtasiye işlerimizle ilgilenirler.Çıkar bakalım çeyizini nen var nen yok derler sen de dökersin dosyaları önlerine.İncelerrrr incelerrrrr incelerler.Onu neden yazmadın bunu neden çizmedin meselesi yani.Yoksa kim korkar bu saatten sonra teftişten mevtişten.Meslekte 20 yıl bitmiş işin ilmi çoktan çözülmüş ama olsun.Eksik bi kağıdın olmasın da mahçup duruma düşme...Bana göre yok ama yarın misafiri sınıfta ağırlayalım bakalım göreceğiz.Bu hafta okulda teftiş haftası yani şekerler.Cuma gününe kadar ortalıkta stresli muallimler olarak dolaşıp duracağız el mahkum:)))Hepinize kucak dolusu sevgiler..
güller herkese merhaba.okuyorum ama yazamıyorum.(
cans hocam....çok geçmiş olsun...lütfen dinlenin.kahverengiye döndüyse önemli değil inşallah.öyle biliyorum...duacınızım....
hayat kavuniçi.....canın sağolsun güzelim....açan güneş eli kulağında bahar hepimizin umudu olsun...
hurre.....kromozom analizleri devlette yapılıyor fakat çok geç alıyorsun sonucunu.. 9 ay sonrasına alıyorsun.ben özelde yaptırmıştım.yaklaşık 1 buçuk sene öncesine 500-600 tl civarıydı.benimki detaylıydı.pıhtılaşma ile ilgili.ayrıca eşimle ikimizin kromozom tahlillerini de kendi isteğimiz üzerine biz yaptırmıştık.o da bir o kadardı.dr lar niyeyse istemiyorlar.ticari kaygı olabilir.
tüm isteyenlere bu yolda uğraş verenlere bol şanslar...Allahım sizleri de sevindirsin.
diğer güller...herkese selam....
kızlar,bişey soracağım...sağlıklı şeklide bölünmüş bir embriyonun tutunmama sebebi sperm morfoloji bozukluğu olabilir mi acaba.bizde en son %3 idi morfoloji...bir kaç yerde denk geldi,yumurta döllendikten sonra tutunmuyorsa sorun spermdedir ya da ilk 3 günkü bölünme yumurtayla, sonra ki bölünmeler spermle ilgilidir diye yazılar okudum...bilgisi olan var mı acaba bu konuda..evet öncelikle herşey allahtan tabii ki ama bunları da düşünmek gerekiyor sanırım....karıştırmaycağım diyorum ama duramıyorum karıştımadan....
canım hayırlı olsuyn hıc endıse etme senın yasın daha cok genc bebısın mutlaka olacaktır. sogan kuru yanlıs bılmıyorsam herhangı bır kıst var ıse onu erıtıyor ve /veya olusumu engellıyor. fsh yukseklıgı ıcın hayıt tohumu alıp demle ve ıc dusurdugu soyleyen cok arkadasımız var . kuru incir kürü yumurta kalıtesını artırıyor prof dr ıbrahım saracoğlu ısımını google yaz veya ıncır kürü dıye yaz cıkıyor. bırde ben buradan keten tohumu karanfıl tarcın corekotu bal ıle karıstırmayı okumustum yumurtaların kalıtesını artırıyormus onu yaptım bu sabah sabah aksam bır tatlı kasıgı yıyecegım. umarım canım emeklerımız bosa gıtmez.. Bebıslerımızı kucagımıza alırız..
tavsiyelerin için teşk. ederim canım.uygulamaya çalışacağım.bugün hayıt tohumu sordum biryere yokmuş.nasıl birşey acaba.hiç görmedim. akideciknane aşılama sonucu bekliyorsun.olumlu düşün canım inşaallah tutunmuştur bebeğin.sonucu görmeden üzme kendini.
CNMMM cok tsk ederimmm insallah ama ilkdi bu fazla umidim yok bu arada hayit tohumu super biseyyy karabiber tanesi gibi cekip toz haline getir tadii yanliz booooooo igrencc ama olsun bebek olsunda sevgiler
Benden de merhaba herkese,
Bahar geldi gunes cikti burada, keyfim yerine geldi. Tedavisi devam edenler, beklemede olanlar, hepinize bahar umut ve enerji getirsin.
Ben Cin ilaclarimi icip, sporumu yapip baska da bir sey dusunmuyorum. DHEA'ya tekrar baslayacagim.
Sanki biraz kilo verirsem hersey daha iyi olacak gibi geliyor. Hadi lenova, alkan, baska kilo vermek isteyen varmiydi? Tatli bir rekabet icinde kilo verelim, daha cok spor yapalim, bitsin su kisir dongu, bebeklerimize kavusalim.
Belki sizde gaza gelirsiniz diye anlatayim: Her sabah cok hizli 3 kilometre yuruyorum, bu hafta hedef 4 km. Yarin esimle beraber Pilates workshop'una gidiyoruz, ikna oldu, bu ikinci denememiz olacak. o kadar kadinin icinde insallah tek erkek olmaz.
Haberler bu kadar benden
Kızlar 1 yıl içerisinde 4. kez hamileyim...birincisi aşılama ile oldu ve düştü, ikincisi klomen+çatlatma iğnesi ile oldu ve düştü, üçüncüsü doğla yolla oldu ve düştü..( şimdi yine hamileyim ama çok umutlanmak istemiyorum..yaş kemale erdi, 42 yaştan gün alıyorum:) bu sefer doktorumun överek bahsettiği FEMARA hapı ile hamile kaldım yada kısmet diyelim..bakalım, gelişmeleri paylaşırım sizlerle..sevgiler
merhaba, ben aranıza yeni katıldım ve dün 39'dan gün aldım, 38 bitti yani:)
8 ay önce evlendim ve ilk 6 ay bişe olmayınca doktora gittik. İlk ay tek yumurta gelişti (rezerv düşük) ve aşılama denedik Ataşehir memorial da... Olmadı....
Bu ay da 2 yumurta gelişti ve 2 si de döllendi.
Biri 6 biri 7 hücreli (fotolarını da verdiler) ve 3. gün transferi.
Yani geçen çarşamba (29 Şubat) transfer oldu ve dünden beri ağrılarım başladı. Kasıklarımda ağrı var.
Ben işe gitmedim evden çıkmadım ama sürekli de yatmıyorum. Dikkat ediyorum elbette ama eve dolaşıyorum sürekli. Bu arada bugün göğüslerim büyüdü ve acımaya da başladı.
Normalde bu bebek olmazsa ne zaman adet olmam gerkiyor biliyor musunuz arkadaşlar? Test günüm 12 Mart ama testte çıkmazsa adet günü nedir?
selam kızlar oncelıkle ZARPDENIZ'e bır tesekkur borculuyum. o nedenle kendısıne buradan tesekkur edıyorum ve kocaman opuyorum:) bana memorıal atasehır de cem demırel'ı onermıstı ben aslında en basta cem bey duymustum ama tavsıye uzerıne ılk doktoruma gıttım sonra yıne tavsıye uzerıne 2 doktoruma gıttım hıkayemı bılen bılıyor yumurta 2 den fazla olmuyor ve 6 kez tecavı yarıda kesıldı bır kez tek yumurta 8 hucrelı a kalıte transferım negetıf sonuclandı. sonrasında mıyom ve polıp amelıyatı dedıler hıc tereddutsuz neyse gereken o olsun dedım amleıyat oldum sonrakı deneme 2 yumurta ıkısıde kalıtesız. dün cem beyın muayenesınden randevu aldım ve gıttım tum basımdan gecenlerı anlattım bana soyleyeceklerınızı bılıyorum az cok ama sansım hıc yoksa soyleyın bende bu ısten vazgeceyım cok yoruldun dedım. benı muayene ettı 2 yumurta var su an ama dedı rahımde yapısıklık var cok az bır bolum ama yınede tup bebekte bunu ıstemeyız amelıyat sonrası olusmus dedı ve bana neden laproskopı yapmamıslarda keserek almıslar mıyomu dedı bende bılsem dedım doktor ne dedıyse guvendım yaptırdım dedım . adamcagız yazık bosa kesılmıssınız dedı. neyse dedı 18 aydır yasadıklarınızı ben dınlerken yoruldum ve ben olsam kaldıramazdım dedı bırakın gecmısı o zaman dedı sansınız hıc yok demıyorum sansınız var dedı ama histereskopı ıle o yapısıklıgı acmadan sızı tedavıye almam dedı rahım ıcını gormelıyım mutlaka dedı sonrada az ılacla yumurtalarınızı gelıstırmeye calısırız denerız sansımızı dedı amelıyat 2500 tl dedıyanı adam belkı bır 5 bın tl daha bosa vermıs olabılırsınız paranızı ama belkı de bebegınız gelır dedı.. cok guzel yaklastı yardım edecegını ve elınden gelenı yapacagını soyledı ama ılk adım hıstreskopı amelıyatı nasıl bır sey bu amelıyat yaptıran var mı acıyor mu canı ınsanın.. tekrar ıcımde bırseyler kıpırdadı cem bey bana az da olsa bır umut verdı bu arada dhea yı ıcın bır zararı yok dedı.. yarın baslayacam tekrar ıste boyle kızlar benden haberler..sevgiler
iyi geceler
okuyorum ama yazamıyorum
Enesin diş sıkıntıları başladı ve sürekli ateş yapıyor mızmız huzursuz iştahsız uyku problemide başladı,
ayrıca babam beni ziyarete geldi rahatsızlandı onun sağlık işleri derken gelemiyorum,
dualarımdasınız.
hepiniz sağlıkla kalın
kızlar bana acil yardımmmm,bu ay memoriale gidecektim hangisinden randevu almalıyım ok meydanındanmı?ataşehirdenmi?bu hastaneler birbirinden bağımsızmı?yarın adet olabilirim,bilgisi olanlar bana yardım edin lütfen,çok zor şartlarda geleceğim istanbula((((
Lenova, ben yurtdisinda histerosongrafi tetkiki olmustum. Gerci ameliyat gibi degildi, daha cok rahim ici rontgeni gibi. Rahim içine serum fizyolojik verip ultarson cekiyorlar kisaca. Bu islemde rahimdeki yirtik, cizik, doku bozulmasi, yapismis bolge ne varsa goruluyor. Serum fizyolojigi basincla tuplere dogru iterek, tup kanallarini aciyorlar veya yapisik bolgeyi ayiriyorlar. Bu basincli su cok agri yapiyor ama Turkiye'de mutlaka anestezi yaparlar, hic hissetmeden cikarsin.
Benim hikayem biraz korkunc. Bana cok basit birsey oldugunu soyledi doktor, ben de yalniz gittim, ne lokal ne genel anestezi yaptilar, yattim muayene koltuguna, 'aci cekebilirsin normal' dediler ve islem basladi. Icimde buz gibi bir su hissi ve acayip bir basinc, cok aci cektim, kadina Turkce bagirip soylendim durdum. islemden 10 dakika sonra gonderdiler beni, iyisiniz diyerek, agri kesici falan da yok. Gercekten islem biter bitmez iyi hissediyordum, arabama bindim, ofise giderim zannettim. Trafigin en karisik yerinde kramplarim bir basladi, direksiyonda bayilirsam kaza yaparsam diye cok korktum. Ne zor bir gundu. Dortleri yaktim, bir yandan acidan agliyorum, bacaklarim cekiliyor, bir yandan kazasiz araba kullanmaya calisiyorum, gozlerim karariyor falan, eve kendimi zor attim, park yeri yok, arabayi polis park yerine koydum aceleyle, cektiler tabi! Kanamam da oldu, hem de cok. 1 saat sonra bayilarak uyudum, bir daha da burada hic bir islem yaptirmamaya karar verdim. Internette daha sonra okudum, bunun lokal veya genel anestezi ile yapildigini, agri kesici verildigini. Bazi bunyelerde kanama hic olmuyormus, bende 2 gun surdu.
Neyse benim hikayem korkutmasin seni, sen emin ellerdesin. Sevgiler.
arkadaşlar merhaba....sonucum negatif maalesef....hepinizi öpüyorum, hepinize desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum...
merhaba arkadaşlar .cok ayrıntılı yazacamayacagım ama hepınızın kalbımdekı yerı ayrı .. hepınızı cok sevıyorum ...
benım ıcın cok uzucu ve bır o kadar korkulu bır hafta sonu gecırdım ... cuma gunu agrılı bır gun gecırmıstım belkı rahatlarım dusuncesıyle akşamüstü duş aldım .. saçlarımı kuruttuktan sonra koltukta otururken bırden bır ıslaklık hıssettım.. ayaga kalkmamla beraber kanamam başladı ama abartısız bırcay bardagı kadar taze kan bosaldı .. dızlerım tıtredı nerdeyse bayılıyordum hatta bayıldım evde yalnızdım esımı nasıl cagırdım hatırlamıyorum bıle .. abar topar hastaneye gıttıtk ben her seyden umıdımı kesmıstım sadece aglıyordum ... neysekı bebege bır sey olmamıstı ama benı hemen yatırıp serum verdıler galıba plesentanın arkasındakı damarlardan bırı catlamış teşhis tam net degıldı..2 gun yatakta kalıp gıbı hıçkalkmadan yattım bugun taburcu ettıler 10 gun raporuyum ama ayaga kalkmak yasak .... dusuk tehtıdı hala devam edıyor kanama kahverengı lekelenmeye dondu ama agrılarım hala var ... her seyın hayırlısı benım ıcın dua edın .. sevgıyle kalın..
hayatkavuniçi canım uzuldum ama lutfen yılma ben ınanıyorum bırgun mutlaka olacak sadece Allahın ol demesını beklıyor ..
merhaba arkadaşlar...bir süredir aranızdayım daha önce yazmıştım.zamanı durdurmak ne mümkün...36 oluvermiş geride kalan yıllar.2.defa tüpbebeğe başlıyacam inşaallah bebeğime kavuşacağım.bizim sorun azosperm.ama birdefa çıkış oldu birdaha niye olmasın Allah dilerse..benim fsh 17 ye çıkmış.şimdi tavsiyelerinizi bekliyorum.ben ne kullansam.soğan kürü yapsammı.yumurtalara iyi gelen ilaç nedir nerden alabilirim?nisan yada mayıs inş.Rabbim hayırla ve sağlıkla versin dileyen herkese...sevgiler...
canım hayırlı olsuyn hıc endıse etme senın yasın daha cok genc bebısın mutlaka olacaktır. sogan kuru yanlıs bılmıyorsam herhangı bır kıst var ıse onu erıtıyor ve /veya olusumu engellıyor. fsh yukseklıgı ıcın hayıt tohumu alıp demle ve ıc dusurdugu soyleyen cok arkadasımız var . kuru incir kürü yumurta kalıtesını artırıyor prof dr ıbrahım saracoğlu ısımını google yaz veya ıncır kürü dıye yaz cıkıyor. bırde ben buradan keten tohumu karanfıl tarcın corekotu bal ıle karıstırmayı okumustum yumurtaların kalıtesını artırıyormus onu yaptım bu sabah sabah aksam bır tatlı kasıgı yıyecegım. umarım canım emeklerımız bosa gıtmez.. Bebıslerımızı kucagımıza alırız..
ben işe dün başladım arkadaşlar, oğlum 5 aylık oldu,ayrılmak çok zor geldi ama yapacak bir şeyde yok tabi. ben bu süre zarfında inretnete fazla giremediğimden kim ne durumda hangi aşamada bilemiyorum.ama ilk güzel haberi cansdan aldım ve çok sevindim.allah tamamına erdirsin inşallah. işlerden fırsat buldukça geçmişe dönüp okumaya çalışacağım,şimdilik herkese selam olsun. tedaviye başlayan arkadaşlar varsa inşallah güzel haberler alırlar
kızlar,bişey soracağım...sağlıklı şeklide bölünmüş bir embriyonun tutunmama sebebi sperm morfoloji bozukluğu olabilir mi acaba.bizde en son %3 idi morfoloji...bir kaç yerde denk geldi,yumurta döllendikten sonra tutunmuyorsa sorun spermdedir ya da ilk 3 günkü bölünme yumurtayla, sonra ki bölünmeler spermle ilgilidir diye yazılar okudum...bilgisi olan var mı acaba bu konuda..evet öncelikle herşey allahtan tabii ki ama bunları da düşünmek gerekiyor sanırım....karıştırmaycağım diyorum ama duramıyorum karıştımadan....
KIZLARRRRRRRRRRRRRR selamm nasilsiniz uzun zamandir giremedim ben full calisiyorum evde kalabalik kayinvaldem gorumcem geldi tr den herkes iyi degilmi bende iyiyim asilamadan sonra bugun 10 gun ama umidim yok gecen hafta goguslerimin acisindan agliyordum bende sitma gibi nobet yapdii ama simdi azaldi agri sanirim tutmadii adet olucam bilmem valla gene aciyorda azz,herkes iyimi yeni arkdaslar gelmisss bende durum boyleee,sevgilerrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?