38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Gunaydin Defne,
Sana da masallah Defnecim,birbirimize cok yakinmis hamileligimiz..Benim rahim boyu olculmuyor herhalde yada olculuyorsada benim haberim yok..olculmesi mi gerekiyor ki?
Plasentayi rahimden giden 2 atardamar besliyormus,bebek buyudukce bu damarlarda da buyume,gelisme oluyormus.bazi durumlarda yeterince gelisemiyormus benimkide boyle olmus.24.haftaya kadar gelismesi lazimmis bana 22.haftada bakmislardi henuz gelismemisti,simdi tekrar bakilacak.bakalim sonucu iyi olur insallah..

GÜNAYDIN KIZLAR
nereden başlasam bilmiyorum ama size sormam gerekenler var
39 yaşındayım b1 kere kendiliğinden hamilelik sonuçu boş gebelik
2 defa aşılama sonuç negatif
1 defa tüp denedim ama yumurta boş çıktı
şuan dinleniyor hiç birşey yapmıyorum
ne tavsiye edrsiniz
2 tüp denesem mi acaba
yumurtası boş çıkıpta sonradan tekrar tüp le hamile kalan varmı aranızda
bide bizim yaşlar ilerledi özellikle yaptığınız bişey var mı

canim ben hareketletini hissetmeye basladigimdan bu yana tuhaf agrilar sizilar hissediyorum..onceden hist gecirdigim icin erken dogum rahmin acilma riski var ve korkuyorum o yuzden bu cumaki kontrolum cok onemli icim rahatlayacak ..sen hareketlerini hissetmeye basladigindan beri farkli seyler hissediyormusun?ben sanki asagida hissediyorum benmi supheciyim bilmemgecen hafta tokuya baglandim anlamadigim bir agrim varmi diye cok sukur cikmadi ama insallah cuma gunu guzel sonuclar alirim

gunaydin canim:)rshim boyunun artik olculmesi gerekiyor ama doktorlar us da kisalma varmi yokmu bir tehlike hissederlerse vag us ile rahim boyunu olcuyorlar ben 14 haftadan beri ara ara olcturuyorum ama yukaridada anlattigim gibi hist gecirdigim icin riskim vardi..bak bende senden yeni birsey ogrendim bu atardamarlarla ilgili konu cok onemli 20.haftada detayli us girmissindir mutlaka bana birsey demedi ama inan artik sormayada cekiniyorum okadar cok sey soruyorumki:)cuma insallah guzel haberler alirim :)sizede bildiririm

gunaydin canim:)yumurta bos derken neyi kastettin acaba?ilaclarla kac yumurtan olustu?hicmi dollenen olmadi?dhea diye bir vitamin var onu tavsiye ederim canim..

sağol birtaneeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmm Şeniz inşallah Deniz Karayurt'tan da güzel haberler alacağız eminim :Saruboceq: kız neler geliyor aklına senin öyle? :roflol: alemsin valla... o zaman senin kız yazı tura atar napalım? kızın olursa kesin zilli olur, ee armut dibine düşer değil mi ama? kaydirigubbakcemile3 çok öpüyorum canım seni Şeniz
nasıl birşey acılı mı, benim bir arkadaşım yaptırdı hiç hissetmedim bile demişti.

Senin nasıl geçti anlatsana biraz
canım ben de hiçbir şey hissetmedim, sivrisinek ısırığı gibi bir şey, sadece tedirginlik ve gerginlik oluyor o esnada çünkü iğne ucunu us'den görebiliyorsun, bebeğin pozisyonu ve o pozisyonu yakalayabilmek çok önemli, çok uzman ellere teslim etmen gerekiyor bebeğini ve kendini... işlemden önce doktor bana bütün riskleri söyledi, herşeye rağmen evet dedim çünkü gerçekten risk almak istemedim bebeğimin geleceği ile ilgili... önce karnının büyük bir bölümünü batikonla yıkıyorlar, sonra oldukça uzun ama ince bir iğneyi us'den bebeğin bulunduğu pozisyonu belirleyerek (bebekten uzak olması gerekiyor) karnından içeri giriyor, acı hissetmiyorsun, sadece enjektöre suyu çekerken ince bir sızı hissettim ama canım acımadı, 1 dakikadan daha az süren bir işlem, sadece tespit ettiği noktadan girebilmesi zaman alıyor çünkü bebek hareket ettiği için tespit ettiği yerleri bir kaç kez değiştirmek zorunda kaldı doktor... randevum 17.30'daydı, bana 12.00 den sonra birşey yemeyin ve içmeyin demişti hemşire, çünkü bebeğin çok hareketli olmaması gerekiyordu, ben de resmen aç gittim ama yine de doktorla köşe kapmaca oynadılar resmen :) işlemden sonraki ilk 10 dakika hiç kıpırdamadan yattım, sonra beni daha rahat bir yatağa aldılar, orada da 20 dakika uzandım, sonra eve geldim ama araba kullanmadım, arabada yatay pozisyonda eve geldim, ilk 1 hafta çok dikkat edin dedi doktor, hiç iş yapmadım, ilişki yasağı geldi o 1 hafta için, evde daha çok kah oturarak kah yatarak vakit geçirdim. Üstünden üç hafta geçti şimdi daha rahatım :) uzman kişilere bunu yaptırdığın sürece sorun olmuyor canım, önemli olan o kişiyi bulabilmek... biraz uzun yazdım galiba :)
şimdiden geçmiş olsun canım, inşallah iyi haberler vereceksin bize :)
Gozunaydin olsun Ruzgardeniz:)
Bundan sonrada herswey yolunda gider insallah senin ve bebisin icin!!!
sağol hayatım, darısı herkesin başına... dilerim hepimiz için herşey yolunda gider ve bebişlerimize sağlıkla kavuşabiliriz :)

korkmakta haklısın ama sakin ve rahat olmanda da fayda var biliyorsun, bebişler artık büyüdü ve bizim herşeyimizi hissedebiliyorlar, ana rahminde en güvenli yerde olmasına rağmen kendini güvensiz hissettirmemek gerekiyor, onun için öncelikle senin rahat olman lazım Defnecim :) hareketlerine gelince bazen aşağıdan vakumla çekiliyormuş gibi bir his oluyor bende, ilk zamanlar korkuyordum ama benim gibi birkaç kişide daha olmuş bu, farklı şeyler hissetmek derken bazen gurultu gibi, bazen gaz hareketi gibi, bazen de seyirme gibi şeyler hissediyorum, henüz net bir şekilde tekme, tokat ya da tepik yemedim daha :)

inşallah cumaya çok güzel sonuçlar alacaksın canım, hiç şüphen olmasın :) bizim bu yaramazlar resmen "survivor" :) doktordan sonra bize haber ver lütfen :)

Rüzgar Denizciğim hiç uzun olurmu ne güzel bilgilendik. Allah kısmet ederse banada verirse bizede amniyosentez yolları taştan :)))

Bu arada rumuzun çok güzel oğluşuna isim olarak düşünsene (tabi bir fikir kusurada bakma karışmış gibi oldum)

ınşallah Allah en kısa zamanda bir bebiş versin canım, yaşımız yüzünden de bunu yaptırmak maalesef ki şart oluyor, bu işin en zor kısmı beklemek işte, ama Allah bir şekilde sabrını veriyor :)

Oğlumun ismi Rüzgar olacak zaten canım, aslında Rüzgar Deniz diye düşünmüştük eşimle ama eşimin ailesinde bir Deniz var, o yüzden sadece Rüzgar koymaya karar verdik :) bu arada rica ederim, ne demek karışmak, her zaman fikirlere açığım :)

[

gunaydin canim:)yumurta bos derken neyi kastettin acaba?ilaclarla kac yumurtan olustu?hicmi dollenen olmadi?dhea diye bir vitamin var onu tavsiye ederim canim..[/QUOTE]

tam olarak 3 tane 1 tanede küçük yumurtam oluşmuştu yumurta toplama işleminde yumurta boşmuş yani bildiğimiz tavuk yumurtasının sarısı yokmuş gibi bişey herhalde bazen yıkayarak çıkarıyorduk dedi dr ama çıkmamış39 yaşındayım acaba onun etkisimi bilmiyorum yumurta rezervleri yavaş artık sanırım bu formda hiç 40 lı yaşlarda hamile kalan var mı biliyormusun senden başka kimse yazmadığı için sana hepsini soruyorum kusura bakma

kimse bişey yazmayacak galiba

valla canım bilmediğim bir konu boş yumurta inşallah bundan sonrası iyi olur.

bende 40 yaşındayım ocak'ta hamile kaldım ancak 2.5 aylıkken bebeğimin kalbi durdu. Şimdi yeniden deniyoruz tabiki doktor kontrolünde.

İnşallah gruba güzel haberler vereceğiz.

Defnecigim,

hamileligin her adimi bizler icin zor oluyor..bende hareketini hissedince rahatlayacam diye dusunuyordum ama simdide hareket etmedigi zamanlar tedirgin oluyorum..birgun nerdeyse acile gidiyordum bebek hareket etmiyor diye neyse ki son anda oynadi bizim hatun yerinden de karizmayi cizdirmedik...Benimde her hafta degisik agri sizilarim oluyor alismamiz lazim ama alisamiyoruz iste..
20.hafta ultrasonunda seninde damarlarina bakilmistir yada bakilacaktir 24.haftaya kadar..ben 22.hafta da baktirdim aslinda hala 2 hafta zaman vardi gelisimin tamamlanmasi icin ,,keske bana soylemeden 24.hafta sonrasinda tekrar kontrol etselerdi cunku beni cok tedirgin etti..insallah hersey yolundadir demekten baska yapacak bisey yok su asamada...
sende elinden geldigince sakin olmaya calis baska yapacak biseyimiz yok...bugunlere kadar geldik cok sukur..gerisine yine Allah yardim eder insallah!:Saruboceq:

[

gunaydin canim:)yumurta bos derken neyi kastettin acaba?ilaclarla kac yumurtan olustu?hicmi dollenen olmadi?dhea diye bir vitamin var onu tavsiye ederim canim..

tam olarak 3 tane 1 tanede küçük yumurtam oluşmuştu yumurta toplama işleminde yumurta boşmuş yani bildiğimiz tavuk yumurtasının sarısı yokmuş gibi bişey herhalde bazen yıkayarak çıkarıyorduk dedi dr ama çıkmamış39 yaşındayım acaba onun etkisimi bilmiyorum yumurta rezervleri yavaş artık sanırım bu formda hiç 40 lı yaşlarda hamile kalan var mı biliyormusun senden başka kimse yazmadığı için sana hepsini soruyorum kusura bakma[/QUOTE]elifcim merhaba:)malesef ysla ilgili yumurta kalitemizde rezervlerimizde dusuyor ama bu demek degilki hamile kalamayacagiz:)ben negatif tupten sonra spontan hamile kaldim belki tupteki ilaclarin etkisiydi belkide daha oncede dogaldan 2 kere hamile kalabilmistim onun devamiydi bilmiyorum...hormon degerlerim sinirdaydi ilaclara pek yanit vermedi 2 yumurtam olustu doluydu dollendi ama tutmadi iste..dhea yumurta kalitesini arttiran bir ilac bence kullan umudunu yitirme canim..multivitamin al...

aynen serpilcim bak saptadigim birsey var ne kadar yorgun ve gergin olursan bebgin hareketi ogun az oluyor doktor bunu anlamak icin sakin ortamda uzan ikikolunu yana uzat ve bekle demisti..ben korktugum zaman yapiyorum a birde cukulata atiyorum agzima:)sanirim damarlara bakildi us resmimiz falan var...kan akisi izlendi..hamilelik onlarca bilinmezi olan engelli bir yaris gibi..birini asiyorsun oteki cikiyor tam emin olamiyorsun..insallah yarin iyi sonuclarla donerim:)hepinizede yazarim kizlar..allah hepimizin yardimcisi olsun:)

merak etme canım ben 42 yaşımı geçtim ve doğal yolla hamile kaldım (tüp bebek düşünüyorduk ama gerek kalmadı)... evet yaşla tabii ki ilgili bazı şeyler ama yiyip içtiğine dikkat ettiğin ve sağlıklı beslendiğin sürece bir sorun olacağına inanmıyorum... nice gencecik kadınlar tanıdım bu süreç içerisinde yumurta kalitesi düşük olan ya da hiç yumurtası olmayan... o yüzden moralini bozma ve herşeyin yolunda gideceğine inan ve sağlıklı beslen güzelim... yediğimiz hormonlu sebzeler, içtiğimiz katkı maddeli içecekler maalesef kadın-erkek üreme sistemini mahvetti, bundan sonraki yılları ve bizden sonraki nesillerin durumunu düşünemiyorum bile...

bir an önce güzel haberlerini bekliyorum arkadaşım, hemen yaz bize :) sık sık kontrol edeceğim burayı :)

RÜZGAR DENıZı
ılgine çok teşekkür ederim canım
bende geçen sene haziranda kendiliğinden hamile kaldım ama boş gebelikti kürtaj oldum sonrasında 2 aşılama negatif bir tüp denemesi boş yumurta ile sonuçlandı
DHEA adlı ilaç yumurta rezervimi sağlıyor nedir biraz açıklarmısın dr bana hiç bundan bahsetmedi
bazen dr ların bu işi yeminleri için olmadığını tamamen ticari aktıklarını düşünüyorum

Elif'cim benim de bundan önce 4 düşüğüm oldu, gelişmeyen gebelik olduğundan 7 ya da 8. haftalarda hep kürtaj oldum, yani pes etmek yok canım :) DHEA konusunda bir bilgim yok benim, o yüzden yardımcı olamayacağım ama ben bu hamileliğmden önce soğan suyu ve incir suyu kürü uyguladım 2 ay boyunca, hamile kalmamış olsaydım 1 ay daha devam edecektim, eşime de keçi boynuzu kürü uyguladım tepesine binerek :) onların da faydası olmuştur herhalde diye düşünüyorum :) yardımcı olabileceğim bir şey olursa seve seve yardım ederim :)

Maşallah arkadaşım, yolun yarısını geçmişsin. Güzel haberlerin devamını bekliyoruz.

İnşallah herşey yolunda gidecek ve sağlıkla bebeğini kucaklayacaksın inşallah. Ne güzel, yolun yarısını sen de geçmişsin bile. Maşallah diyeyim. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…