38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

kızlar gercekten bu zor bır surec ama sız moralınızı bozmayın yumurtaların gelısımı gundengune degısıyor..bırı dıgerını yakalıyor bazende ılerı gıdenı bastıracak ılac verıyorlar dıgerlerı one gıdıyor..yumurta toplama sırasında gerıde kalan 21 mm olmayan yumurta dahı ıcı dolu cıkabılıyor o yuzden sız sakın olun doktorların negatıf konusmalarına us goruntulerıne cok takılmayın..çpozıtıf dusunun ...hersey cok cok ıyı gıtsede sonuc negatıf olurken 2 tanecık yumurta ıle hamıle kalınabılıyor...hersey guzel olacak oyle dusunun:)

merci defnecim vallahi moral oldun doğru söylüyorsun sakin olalım dimi boşu boşuna moralimizi bozmayalım amaaaan sonuçta bu yola çıktık dönmek yok. inşallah mutlu sonuçlar bizi bulacak.

üç tane iyi olsa razıyım zaten ama onca eziyetten sonra bir yada iki tane olursa hamile kalma olasılığım düşer sanırım bilemiyorum doktor ilk kontrolde 14 lük yumurta var iyi dedi ki reglin 1,günü gittik 2,günü başladık iğneler 4,gün ilk kontrolde nasıl yumurta iki günlük iğneyle 14 oldu onu da anlamış değilim kızlar. bide bugün 6,gün çok erken değil mi iğnenin de 5,incisini yapmışken henüz????

canım önce sterssiz bir tedavi diliyorum.nasıl olacaksa ?bana da ilginç geldi ilk kontrolünde yumurtanın 14 lük olması.ya vücudun çok iyi cevap veriyor yada ilaçlarının dozumu yüksek acaba.birden büyütüyo yumurtaları.hangi ilaçları hangü dozda kullanıyorsun.benim de son denememde adetin 3ncü günü başlamıştık 5nci günü gitmiştim kontrolesanırım 2 gün aralıkla 1 2 kere daha gitmiştim.sen yine de iyiyye yor.benim vücut geç cevap veriyordu. d3mekki sen de işler yolunda.olur da aşılamaya çevrilirse lütfen e2 tahlilini yapmadan en az 400den yüksek olduğunu görmeden aşılama yapma derim ben. çünkü e2 yumurtanın doluluk oranını gösteriyor.hoşçakal. umutla kal.

ben de sordum anlaşılmaz mı kalitesi diye toplayıp içine bakmadan anlaşılmaz dedi. seni kasdederek doktoru 2 yumurtasından ümitliyim demiş onu neye göre demiş dedim belki ultrasonda 2 tanenin büyüklükleri daha iyidir diğerleri geridir ondan öyle demiştir dedi. senin durum tam cumartesi belli olacak anladığım kadarıyla?

denizcim merhaba;anlaşılıyor canım anlaşışıyor doktorlar maalesef fzla bilinçli hasta istemiyorlar. çünkü işlerine gelmiyor.evet canım yumurtanın büyüme hızına görede anlıyorlar.benim solda 6 yumurta sağda 2 vardı büyüme hızına göre sağdaki 2 yi dikkete almadı.onlar büyümez artık işimize yaramaz demişti
bir de e2 çok önemli bu işlere gire çıka dr larla tartışır olmuştum çünkü sorguluyordum boş değildim yaniöyle yat kalk ne derse o.e2 nin yüksek olması lazım .aşılama ya da atüp.dr lar her foliküle 60 hatta 100 sayımı diyeyim birimmi diyeyim neyse işte.her foliüle 100 birim veriyorlar yumurta sayısına göre bunun en az 400 olması lazım ki işlem yapılabilsin ya da şansa kaldıysa toplamada görülsün.ben dr larla bilgi alışverişinde bulunmuştum biraz da itiraz ederek.madem yumurtanın boş olup olmadıklarını bilmiyorlar o zaman yapılan aşılamaların boşuna olduğunu söylemiştim.bana tatmin edici bir cevap verememişlerdi ve benim bu çıkışıma çok şaşırmışlardı.bu heryerde böyle biraz bazı şeyleri çaktınmı, anladınmı,sivriliyorsun işlerine gelmeyen bir hasta ya da işlerine gelmeyen bir eleman işçi ya da neysen o oluyorsun.koyun gibi olmamak lazım canım. biraz karıştırmak kurcalamak lazımki neler olduğunu bilelim.ben biraz dişliyim bu konuda yakın zamanda dr uma gideceğim şimdi notlar alıyorum cevaplarını alırsam ona devam yoksa ne alaaa yani kızlar sıkıştırın biraz doktorları.hayırlısı neyse hepimiz için o olsun hoşçakal

kızlar biraz gülün`;bir deliyi dr son olarak test ediyormuş iyileşti diye taburcu edecekmişkendisi masasında oturmuş hasta da karşısında .masanın bir ucunda3 4 tane zeytin varmış.öbür ucunda 3 4adet hamamböceği[karafatma]dr hastaya sormuş artık iyileştiiiin. hadi bakalım sana son bir soru.masadakileri görüyorsun önce hangisini yemeye başlarsın demiş.hastanın cevabı şu olmuş.ÖNCE KAÇANLARI SONRA DURANLARIhehehehehehehehehhehehaz önce kafa yormuştum biraz güldüreyim dedim sizi hoşçakalın sevgiyle kalın .

kızlar alın bir tane daha;ramazan ayında bir tilki ormanda bir ağacın dibindebir but görür.fakat şüphelenir.tilki bu ya.kenara geçer izlewr beklemeye koyulur.gerçektende butun altında bir bomba vardır
tilki bunda bir oyun olduğunu sezmiştir.beklerken bir kurt çıkagelir.butu o da görür. tilki ye derki tilki kardeş görmüyormusun bir but.neden yemiyorsun. tilki der.ben oruçluyum buyur sen ye der. kurt eh peki öyleye ben oruçlu değilim der ve buta atlar .atlamasıyla beraber bomba batlar.tabiii kurt bir yana.but bir yana. kurt yaralı bir şekilde gözünü şöyle bir açar nbir de ne görsün bizim tilki butu afiyetle yiyorsen ruçlu değilmiydin tilkikardeş der.tilki de ona,demin top patladı duymadınmıhehehhehehehehhe.

evet e2 ile ilgili söyle birşey buldum ölçümlerdeki artış yumurta gelişimi ile ilgili bilgi veririmiş ve : İzlemde her büyük follikül başına (>14 mm) 150-200 pg/ml E2 düzeyi beklenir diye yazıyor. yani biz sanırım ancak catlatma iğnesi olacak son e2 ölçümünde birşey anlayabiliriz çünkü ancak o zaman foliküller 14mm üzerine çıkıyor.
Bir de söyle birşey yazıyor :
TVUSG takibinde iki çap ortalaması ≥18 mm.olan 3’ den fazla follikül varlığında, endometrial kalınlık > 6-7 mm olduğunda oosit matürasyonunu sağlamak üzere HCG uygulaması yapılır. Bu amaçla rekombinant HCG(250 mcg)-subkutan veya üriner HCG (5000-10000 IU)-IM kullanılabilir. HCG uygulamasından 34-36 saat sonrasına follikül aspirasyonu planlanır.
yani 18 mm den büyük 3 folikül varsa ve folikül başına en az 150-200 e2 ölçülüyorsa bir de rahim 6-7 mm den kalınsa yumurta toplanabilir
aşılama için de herhalde yine en az 6-7 mm rahim ve yumurta başına 150-200 e2 düzeyi ile en az 2 yumurta gerekir
ay neler öğreniyoruz. Of ya bari genç ve bir dolu yumurtam olaydı bunları bilmeyeydim diyorum ama onların da yumurtaları boş çıkabiliyor.

kızlar biraz gülün`;bir deliyi dr son olarak test ediyormuş iyileşti diye taburcu edecekmişkendisi masasında oturmuş hasta da karşısında .masanın bir ucunda3 4 tane zeytin varmış.öbür ucunda 3 4adet hamamböceği[karafatma]dr hastaya sormuş artık iyileştiiiin. hadi bakalım sana son bir soru.masadakileri görüyorsun önce hangisini yemeye başlarsın demiş.hastanın cevabı şu olmuş.ÖNCE KAÇANLARI SONRA DURANLARIhehehehehehehehehhehehaz önce kafa yormuştum biraz güldüreyim dedim sizi hoşçakalın sevgiyle kalın .

erverdi sağol ben de yazdıkların üzerine internette biraz araştırma yapıp yukarıda yazdığım bilgileri buldum sonra bunları okuyup güldüm. son allah hayırlı merkezlerle dürüst doktorlarla karşılaştırsın diyeyim a.s.

Günaydin Denizbulut,

Seni cok endiseli goruyorum..Her tedavi ayri ayri ozelleikelr tasir o nedenle senin tedavinle baskasialrini asla karsilastirma..bu seni strese sokar.benim zamanimda sitedeki arkadaslara uygulanan pekcok sey bana uygulanamdi hatta hamileligimdeki uygulamalar bile farkli ama cok sukur bugunlere kadar geldim..sen kendi tedavine ve bebegine odaklan..benim nacizane tavsiyem! sansin acik olsun!!!!

canım önce sterssiz bir tedavi diliyorum.nasıl olacaksa ?bana da ilginç geldi ilk kontrolünde yumurtanın 14 lük olması.ya vücudun çok iyi cevap veriyor yada ilaçlarının dozumu yüksek acaba.birden büyütüyo yumurtaları.hangi ilaçları hangü dozda kullanıyorsun.benim de son denememde adetin 3ncü günü başlamıştık 5nci günü gitmiştim kontrolesanırım 2 gün aralıkla 1 2 kere daha gitmiştim.sen yine de iyiyye yor.benim vücut geç cevap veriyordu. d3mekki sen de işler yolunda.olur da aşılamaya çevrilirse lütfen e2 tahlilini yapmadan en az 400den yüksek olduğunu görmeden aşılama yapma derim ben. çünkü e2 yumurtanın doluluk oranını gösteriyor.hoşçakal. umutla kal.

eveeeeet işte garip diil mi oha dedim iki gün iğne olduk çat 14 mm nası oluyosa hala anlamış değilim. bide artık insan kendi kendinin doktoru oluyo ben artık ne zaman yumurtam gelişiyo ne zaman çatlıyo anlıyorum. akıntımdan (sümüğümsü) bunu anlıyorum. 14,gün yumurtam çatlar aşılamada bile öyle oldu ben doktora pregnyl için gittim 14,gün ultrasondan baktı çatlamış dedi iğneye gerek kalmadan. o yüzden bu tedavi beni sanırım 11 yada 12,gün yumurta toplamaya taşıyacak bundan şikayetçi değilim. dün doktoru aradım yoktu hemşireyle konuştum dedim ki neden 11.gün yumurta toplamayı planlıyor dedim. çatlamış olmayacağını düşünüyorum. o da dediki hayır çatlamadan toplanması gerekiyor dedi. pregnyl i sadece çatlama iğnesi olarak düşünmeyin o iğnenin asıl amacı son dakka artık yumurtayı en olgun hale getirmek ve çatlamadan almak amaç dedi. o zaman bana mantıklı geldi işte.

denizcim merhaba;anlaşılıyor canım anlaşışıyor doktorlar maalesef fzla bilinçli hasta istemiyorlar. çünkü işlerine gelmiyor.evet canım yumurtanın büyüme hızına görede anlıyorlar.benim solda 6 yumurta sağda 2 vardı büyüme hızına göre sağdaki 2 yi dikkete almadı.onlar büyümez artık işimize yaramaz demişti
bir de e2 çok önemli bu işlere gire çıka dr larla tartışır olmuştum çünkü sorguluyordum boş değildim yaniöyle yat kalk ne derse o.e2 nin yüksek olması lazım .aşılama ya da atüp.dr lar her foliküle 60 hatta 100 sayımı diyeyim birimmi diyeyim neyse işte.her foliüle 100 birim veriyorlar yumurta sayısına göre bunun en az 400 olması lazım ki işlem yapılabilsin ya da şansa kaldıysa toplamada görülsün.ben dr larla bilgi alışverişinde bulunmuştum biraz da itiraz ederek.madem yumurtanın boş olup olmadıklarını bilmiyorlar o zaman yapılan aşılamaların boşuna olduğunu söylemiştim.bana tatmin edici bir cevap verememişlerdi ve benim bu çıkışıma çok şaşırmışlardı.bu heryerde böyle biraz bazı şeyleri çaktınmı, anladınmı,sivriliyorsun işlerine gelmeyen bir hasta ya da işlerine gelmeyen bir eleman işçi ya da neysen o oluyorsun.koyun gibi olmamak lazım canım. biraz karıştırmak kurcalamak lazımki neler olduğunu bilelim.ben biraz dişliyim bu konuda yakın zamanda dr uma gideceğim şimdi notlar alıyorum cevaplarını alırsam ona devam yoksa ne alaaa yani kızlar sıkıştırın biraz doktorları.hayırlısı neyse hepimiz için o olsun hoşçakal

bak bunu öğrendiğim iyi oldu. gerçi o hızına göre anlayabiliyoruz ama emin olamıyoruz demişti benim doktorum. ama gidince cumartesi bunları da soracağım arkadaşım. e2 yi kan alarak mı görebiliyor doktor. çünkü benimki kan da alabiliriz demişti laf arasında.

yyaaaaa ben bunu anlamadım :uhm::uhm:

kızlar alın bir tane daha;ramazan ayında bir tilki ormanda bir ağacın dibindebir but görür.fakat şüphelenir.tilki bu ya.kenara geçer izlewr beklemeye koyulur.gerçektende butun altında bir bomba vardır
tilki bunda bir oyun olduğunu sezmiştir.beklerken bir kurt çıkagelir.butu o da görür. tilki ye derki tilki kardeş görmüyormusun bir but.neden yemiyorsun. tilki der.ben oruçluyum buyur sen ye der. kurt eh peki öyleye ben oruçlu değilim der ve buta atlar .atlamasıyla beraber bomba batlar.tabiii kurt bir yana.but bir yana. kurt yaralı bir şekilde gözünü şöyle bir açar nbir de ne görsün bizim tilki butu afiyetle yiyorsen ruçlu değilmiydin tilkikardeş der.tilki de ona,demin top patladı duymadınmıhehehhehehehehhe.
:roflol::roflol::roflol:

serpilcim azicik kalmis:)darisi basimiza...benden biray ondesin sanirim..ne guzel hergun yuzmussun:)bense harekete hasret kaldim..sen hamileligin basinda cok zayif olmalisin..bak ben kilolu basladim ve suana kadar 4-5 kilo aldim ben bile hayretler icindeyim:)en az 15-20 kilo bekliyordum kendimden sanirim hamilelikte hemen hemen herkadin ideal bir seviyeye cikiyor kilo olarak kilolu baslayanlar daha az kilo aliyor o yuzden..ben 6 ayin ortalarindan itibaren agirlasmaya basladim..kocaman bir karnim var sanki 8 aylik gibiyim:)ise devam ediyorum mecburen..insallah allah bu noktaya kadar geldik emeklerimizi bosa cikarmaz..

Merhaba Defnecim,

Evet aramizda sanirim 15-20 gun var..Ne kadar guzel az kg almissin,bebisinde insallah sagliklidir..ben cok zayif degildim ama kg fazlamda yoktu ama olan oldu yapacak bisey yok artik..en cok da bu kadar kg almama ragmen bebegin zayif olmasi:(
benim artik zor aylarim basladi,bu son bikac haftaya kadar gayet iyiydim ama artik bacaklarim beni tasimiyor gibi.cok cabuk yoruluyorum,bel ve sirt agrilarim cok soddetli.sanirim biraz fazla hareket ediyorum,is,alisveris v.s. aksamlari da hasatim cikmis oluyor.
gecen sene kiz kardesim dogum yapti 20-25 kg kadar almisti hepsi duruyor nerdeyse..senden bu zayiflama ilaclari hakkinda bilgi istesem?tavsiye edecegin biri var mi yoksa hepsi birbirinden beter mi?
hadi bakalim bize,az kaldi :CüvCüv:

erverdi canım benim doktor bana menapur verdi her gün 375 doz 5tane 75 lik yani. ikinci iğnenin sonunda 14mm yumurtayı görüncede üçüncü günden itibaren cetroide miydi o çatlamayı önleyici iğneyi yapmaya başladık. şimdiye kadar 6 iğne oldum 375 den 3 tane de citroide. o kadar henüz başka bir ilaç kullanmadım. birde her gün folik asit kullanıyorum. standart. 3 sene 3 aydır. hehheh

Merhaba Defnecim,

Evet aramizda sanirim 15-20 gun var..Ne kadar guzel az kg almissin,bebisinde insallah sagliklidir..ben cok zayif degildim ama kg fazlamda yoktu ama olan oldu yapacak bisey yok artik..en cok da bu kadar kg almama ragmen bebegin zayif olmasi:(
benim artik zor aylarim basladi,bu son bikac haftaya kadar gayet iyiydim ama artik bacaklarim beni tasimiyor gibi.cok cabuk yoruluyorum,bel ve sirt agrilarim cok soddetli.sanirim biraz fazla hareket ediyorum,is,alisveris v.s. aksamlari da hasatim cikmis oluyor.
gecen sene kiz kardesim dogum yapti 20-25 kg kadar almisti hepsi duruyor nerdeyse..senden bu zayiflama ilaclari hakkinda bilgi istesem?tavsiye edecegin biri var mi yoksa hepsi birbirinden beter mi?
hadi bakalim bize,az kaldi :CüvCüv:

canım sen daha bebişine süt vercen en az iki yıl hap ilaç milaç unut. ne zaman bebeğin sütten kesilir o zaman havada karada biraz dikkatle verirsin kiloları boşveeeeeeeer sen böylede güzelsin :lepi:

alabama ya,canım deli bu ya önce kaçan böcüleri yemek istemiş sonra zeytinlerihehehhehe

Selam Arkadaşlar,

Stres almış yürümüş. gözünüzü seveyim, rahatlayın. Ne kadar bilirseniz, ne kadar araştırırsanız o kadar artıyor stres. Artık doktorunuzun söylediklerini harfiyen yerine getirmek, umutla hayal kurup dua etmekten başka hiçbirşey yapmamanız lazım. Ne oluyor böyle yahu. Arkadaşlar, büyüklüğü keşke dölleneceğinin garantisi olsa, döllenmesi de tutunacağının. Bunu bizlerden iyi bilen var mı? Buralarda okumadık mı yok sen tüpte ümitlenme, bak bu döllenen yumurtanın kalitesi çok kötü denilen ama o yumurtayla hamile kalan? Ya da tam tersi. En iyi bizlerin biliyor olması lazım artık, her tedavi birebir aynı ilaçlar uygulansa bile birbirinden farklı. Ne olur rahatlayın. Keşke sorularımıza cevap aradıkça yolu kısaltıyor olabilseydik. Gözünüzü seveyim, yapmayın böyle

bak bunu öğrendiğim iyi oldu. gerçi o hızına göre anlayabiliyoruz ama emin olamıyoruz demişti benim doktorum. ama gidince cumartesi bunları da soracağım arkadaşım. e2 yi kan alarak mı görebiliyor doktor. çünkü benimki kan da alabiliriz demişti laf arasında.

canım dün demedim ama bugün internetten öğrendiğim bilgilerle sunu diyeceğim senin 2 yumurtan önden gitmiş. yani toplamak için en az 3 tanesinin 18 den büyük olması gerekiyorsa geri kalacak verim alınamayacak. söyleki senin yumurtalar 6-8-9-11-14 mm ya en buyuk 2 si 20 ve 18 oldugunda diğerleri 14-16 arası kalacak sanırım. ben şunu öneriyorum eğer bu denemen aşılamaya çevrilir ve sonuç alınamazsa (inşallah sonuç alınır ve başka şeye gerek kalmaz diyorum tüm kalbimle) memorial a git ama adetin 17.-18 günü falan. bende de aynı durum vardı. ben gittigimde sayı az 5 gibi dedi ve biri önden gidiyor dedi. sonra 21. gün kullanmam icin climara forte bant ve cetrotide iğne 3 gün verdi. sonra adet 2.-3. günü gel başlarız yine de 1 yumurta önden giderse iptal edip aşılamaya geçeriz dedi. yani benim yumurtalar baskılandığı için 5 tanesi 8,5-10,5 mm arası kaldılar. yalnız sanırım baskılandıkları için ve üstüne yaşlı olduğumdan yavaş büyüyorlar :1rolleyes: eğer ben de adet 21. gün tedaviye başlamasaydım seninle tıpatıp aynı şeyler başıma gelecekti. hatta memorial a 2 ay önce gittiğimde 10 yumurtam vardı ve direk uzun protokolü planlamışlardı. ilk tedavimde de 7 yumurtam olup 6 toplanıp 2 döllenmesini yumurtaların baskılanmamasına ve muhtemelen farklı ölçülerde büyümesine bağlamışlardı. yani ben amerikanı hiç denemedim ama ne alman ne acıbadem illa memorial diyorum. başka doktorla devam ettim. bu doktoru da memorial tecrübesi var diye seçtim. ama mucizem gerçekleşirse memorial ın da katkısı çok büyük olacak. alabama ben senin yerinde olsam cumartesi iyice sorardım arkadaki yumurtalar öndekilere yetişebilecek mi umut var mı diye. dr emin değilse bu ay aşılamaya çevirirdim. normal yolla hamile kalabildiğin için şansın yine yüksek. sonraki ay olmazsa adet 17-19. günler arası bir merkeze giderdim.

Son düzenleme:
Selam Arkadaşlar,

Stres almış yürümüş. gözünüzü seveyim, rahatlayın. Ne kadar bilirseniz, ne kadar araştırırsanız o kadar artıyor stres. Artık doktorunuzun söylediklerini harfiyen yerine getirmek, umutla hayal kurup dua etmekten başka hiçbirşey yapmamanız lazım. Ne oluyor böyle yahu. Arkadaşlar, büyüklüğü keşke dölleneceğinin garantisi olsa, döllenmesi de tutunacağının. Bunu bizlerden iyi bilen var mı? Buralarda okumadık mı yok sen tüpte ümitlenme, bak bu döllenen yumurtanın kalitesi çok kötü denilen ama o yumurtayla hamile kalan? Ya da tam tersi. En iyi bizlerin biliyor olması lazım artık, her tedavi birebir aynı ilaçlar uygulansa bile birbirinden farklı. Ne olur rahatlayın. Keşke sorularımıza cevap aradıkça yolu kısaltıyor olabilseydik. Gözünüzü seveyim, yapmayın böyle

haklısın hayatım ama ben ne yazık ki doktorların çoğuna güvenmiyorum. sadece para almak için ve belki de tutar diye tedaviye başlıyorlar ve olan bizim paramıza ve daha da kötüsü sinirlerimize oluyor. halbuki 1 yumurta önde giderken adam gibi deseler bu ay başlamayalım al sen bu doğum kontrol hapını yumurtaları baskılayalım öbür ay başlayalım ya da 18-29. gün gel bakalım ona göre öbür ay tedaviyi planlayalım. yok böyle doktorlar. gel başlayalım paramızı alalım olurs olur olmazsa öbür ay gene gel. arkadaşlar ben hepinize adet 17-19. gün arası memorial ı tercihen güvenç beyi veya hale hanımı öneriyorum belki vardır ama ben kendim görmedim bu kadar iyi tedaviyi planlayan ve dürüst ekip.

alabama ya,canım deli bu ya önce kaçan böcüleri yemek istemiş sonra zeytinlerihehehhehe
:roflol:
Selam Arkadaşlar,

haklısı Herada cım ben de aynen senin dediğini yapmaya çalışıyorum ama aklım karışıyo işte biliyosun ilk tüp denemem. ama umursamayacağım. hiçbirşeyin garantisi yok. kısmetde varsa olacak. ne olursa olsun bozmayacağım moralimi.

canım dün demedim ama bugün internetten öğrendiğim bilgilerle sunu diyeceğim senin 2 yumurtan önden gitmiş. yani toplamak için en az 3 tanesinin 18 den büyük olması gerekiyorsa geri kalacak verim alınamayacak. söyleki senin yumurtalar 6-8-9-11-14 mm ya en buyuk 2 si 20 ve 18 oldugunda diğerleri 14-16 arası kalacak sanırım. ben şunu öneriyorum eğer bu denemen aşılamaya çevrilir ve sonuç alınamazsa (inşallah sonuç alınır ve başka şeye gerek kalmaz diyorum tüm kalbimle) memorial a git ama adetin 17.-18 günü falan. bende de aynı durum vardı. ben gittigimde sayı az 5 gibi dedi ve biri önden gidiyor dedi. sonra 21. gün kullanmam icin climara forte bant ve cetrotide iğne 3 gün verdi. sonra adet 2.-3. günü gel başlarız yine de 1 yumurta önden giderse iptal edip aşılamaya geçeriz dedi. yani benim yumurtalar baskılandığı için 5 tanesi 8,5-10,5 mm arası kaldılar. yalnız sanırım baskılandıkları için ve üstüne yaşlı olduğumdan yavaş büyüyorlar :1rolleyes: eğer ben de adet 21. gün tedaviye başlamasaydım seninle tıpatıp aynı şeyler başıma gelecekti. hatta memorial a 2 ay önce gittiğimde 10 yumurtam vardı ve direk uzun protokolü planlamışlardı. ilk tedavimde de 7 yumurtam olup 6 toplanıp 2 döllenmesini yumurtaların baskılanmamasına ve muhtemelen farklı ölçülerde büyümesine bağlamışlardı. yani ben amerikanı hiç denemedim ama ne alman ne acıbadem illa memorial diyorum. başka doktorla devam ettim. bu doktoru da memorial tecrübesi var diye seçtim. ama mucizem gerçekleşirse memorial ın da katkısı çok büyük olacak. alabama ben senin yerinde olsam cumartesi iyice sorardım arkadaki yumurtalar öndekilere yetişebilecek mi umut var mı diye. dr emin değilse bu ay aşılamaya çevirirdim. normal yolla hamile kalabildiğin için şansın yine yüksek. sonraki ay olmazsa adet 17-19. günler arası bir merkeze giderdim.

valla denizcim elbet sorular oluşuyo mümkün olduğunca sorularımızı doktorumuza soracağız. ancak benim doktorum kısa protokol sana daha uygun dedi. ben özellikle sordum. ayrıca kararım kesin aşılamaya dönmeyeceğim. iki tane güzel yumurtam bile olsa tüp deneyeceğim. ben aşılamaya güvenmiyorum.
tabi kalitesi düşük olabilir sonuçta elde var sıfır da olabilir ama napalım kısmette ne varsa o olur diyorum sonuçta.

haklısın hayatım ama ben ne yazık ki doktorların çoğuna güvenmiyorum. sadece para almak için ve belki de tutar diye tedaviye başlıyorlar ve olan bizim paramıza ve daha da kötüsü sinirlerimize oluyor. halbuki 1 yumurta önde giderken adam gibi deseler bu ay başlamayalım al sen bu doğum kontrol hapını yumurtaları baskılayalım öbür ay başlayalım ya da 18-29. gün gel bakalım ona göre öbür ay tedaviyi planlayalım. yok böyle doktorlar. gel başlayalım paramızı alalım olurs olur olmazsa öbür ay gene gel. arkadaşlar ben hepinize adet 17-19. gün arası memorial ı tercihen güvenç beyi veya hale hanımı öneriyorum belki vardır ama ben kendim görmedim bu kadar iyi tedaviyi planlayan ve dürüst ekip.

bu arada benimde içimde doktoruma karşı bir güven var sonuçta. ancak memorial ile ilgili de şöyle bir tecrübem var ilk evlendiğimde üç beş aylık evliyken gitmiştim. figen hanımla görüştüm kuzenimin tavsiyesiyle ancak figen hanımdan hiçbir dönüş alamadım. sekreterlerine not bıraktım kendini kaç defa aradım bana dönüşü tam bir ayı buldu. o gün bugündür ben oraya koca bir ticarethane gözüyle bakıyorum. senin gibi bir dünya dostum tanıdığım orayı tavsiye ediyor fakat benim ayaklarım oraya malesef gitmiyor. ama acıbadem maslak daki hemşireler tüm ekip bana çok samimi geldi o yüzden herşeye rağmen güveniyorum. doktorum aşılamada bile iki gün üst üste transfer yaptı. tüp için start verdiğimiz gün transferi birebir deneyip test etti. o yüzden inandım. yok zaten amaçları kötüyse de yapabilecek birşeyim yok.

bu arada herada sen niye son zamanlarda sık gelmiyorsun koşturmacadan bahsetmişsin de ne koşturması anlatmamışsın canım

Alabama'cım,

ınşallah güzel sonuçlarınızı okuyup şenleneceğiz bu ay. Ne kadar rahatsan o kadar iyi. Aşılama konusunda yazmadan edemeyeceğim, ben çok inanıyorum aşılamaya. Denemeden önce de bir umut deyip sarılmıştım bu fikre. Benim için bir mucizenin gerçekleşmesiydi, inşallah bekleme sürem bittiğinde tekrar deneme şansım olur diyorum.

Koşturmaca işlerden kaynaklı. En az iki-üç hafta daha böyle gider. Şikayetçi değilim tabii ki, kafam oyalanıyor. Daha bekleme süremin dolmasına var biliyorsun, böyle oyalanıyorum işte.

Sadece, daha sık girip sizlere daha çok destek olmak isterdim, elimden geldiğinde gelip okuyup yazmaya çalışıyorum işte.

Ne olur güzel şeyler hayal edin. Bu aralar sıkça düşünüyorum ben bu işin ne kadar imkansız ve büyük bir mucize olduğunu düşünürsem o kadar imkansız oluyor bu iş. Evet imreniyoruz hiç düşünmeden ya da planladığı ay hamile kalanlara. Belki de şansları rahatlıklarından kaynaklanıyor. Bahçeci'nin bir makalesinde vardı rahat çiftlerin şansları daha fazla olur diye. Rahat ol, rahat ol denmekle olunmuyor tabii de, işte kafayı başka şeylere kanalize etmek şart. Bol şanslar, herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar.

Back
X