38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Herkese iyi gunler,

Arada girip sizleri takip ediyorum ama artik uzun sure oturup takip edemiyorum.O nedenle herkese tek tek yazamiyorum.Yeni hamilelerimiz umarim bundan sonra hersey sorunsuz devam eder.Hamile kalmaya calisan arkadaslar bol sans diliyorum!!!!
Ve benimle birlikte hamileligin sonlarina yaklasan arkadaslar Allah yardimcimiz olsun:Saruboceq:
Defne,deniz ve rüzgardeniz gibi benimde gunlerim cok zor geciyor hergun dua ediyorum biran once kizim dogsun diye.Uykuyu zaten son 2 aydir unuttum ama bu son gunlerde hic de halim yok,icime fenalik geliyor,bayilacak gibi oluyorum sanki..henuz bayilmadim ama her an bayilabilirim yani.....zor gunler velhasil ama sonucu guzel olacak insallah!

Evet az kaldi ama bende bittim yani:(
Benim 31 ekim bekleniyor ama ben daha erken olsun diye dua ediyorum...
serpilcim hadi hayirlisi azicik kalmis...bizimde gerci oyle ama benim onumde kocaman bir32 gun var yani bir ay:)bazen kendime kiziyorum cok zorlaniyorum diye oysa bebegim benimle nekadar kalirsa onun icin okadar iyi bu durum ...normal dogumu ben hep bebege zarari olur diye istemedim cevremde bazi olaylara tanik oldum ama tr de bu durum boleolabilir..normal dogumda nedense doktorlar pek refakat etmiyor tr de belki konusulsa onceden anlasilsa elbet dogumda bulunurlar ama normal dogum suresini basindan sonuna bekleyen bir doktora pek rastlamadim:(bize bir sekilde haber ver mutlaka..senden 15 gun sonra hayirlisi ile sira bana gelecek allah yardimcimiz olsun:)
DENIZKARAYURT VE RUZGAR BULUTCUMallah bize guc versin..su aralar en buyuk sikayetim sonbahara girdigimiz ici terlikle disari cikamamak ve ayagima hicbir ayakkabimin olmamasi:(bugun evden cikarken elimden ne dusurduysem oylece yerde kaldi uzanip alamadim:(ruzgarcim olusuna masallah canim:)kilosuna gore kac haftalik gorunuyor yaramaz?bizimde yarin kontrolumuz bakalim kilo almismi prensesimiz:)yalniz kizlar suyu ihmal etmeyin ben en basindan beri inanilmaz su iciyorum zaten cok severim..geceleri resmen kocaman bir surahi suyu bitiriyorum:)biz oda yapamadik cunku evimizi oylece kapatip anneme yakin bir akrabamizin kullanmadigi esyali evine gecici tasiniyoruz..isyerime yakin oldugu icin..tabi 2 aydir tasinip duruyoruz...sizlerin tum hazirliklari tamammi?

adamın biri evinde pire varmış gitmiş ilaç almış.sıkmış pirelerin üstüne ama ölmemişler kaçışıp durmuşlar.adam satıcıya gider ve der sen bana nasıl ilaç verdin öyle ölmedi pireler.satıcı pişkin pişkin sorar.sen nasıl kullandın bunu der.adam üzerine sıktım pirelerin.satıcı yine pişkin olmadııı pireyi eline alıcaksın tam gözüne sıkıcaksın derdelikafadulden

hülyacım benim miyom sorunum vardı 2 kere ameliyat oldum .ameliyatlar arasında 2 defa aşılama 2 defa tüp denedim miyomdan dolayı tutmadı . 3 .de oldu .yumurta kalitemde pek iyi değildi yaşım 33.okuyamadığım için senin durumunuda pe bilmiyorum senin sorunun nedir

Elifsu arkadaşım benim 7 yaşında özürlü bir oğlum var.Onun dışında da 3 tane gelişmeyen yani kalp atışını alamadığımız gebeliğim oldu kendiliğinden.Ama bu arada yaş ilerledi.Şu anda 38 yaşındayım.Bu yıl içerisinde bir tüp bebek denedik.Biyokimyasal gebelik oluştu.Ben sadece oğluma hamileyken bebe aspirini kullanmıştım.Diğer hamileliklerimde ne benim aklıma geldi ne de dr'ların.Son düşükten sonra ben araştırdım ve ben de pıhtılaşma sorunu olduğunu öğrendim.İlk tüp bebek denememde 7 yumurtam oluşmuştu.6'sı döllendi.5 embriyoya pgt (genetik inceleme) yapıldı.4 tanesi sağlam çıkmıştı.3'ünü transfer ettiler.Sonuç biyokimyasal.Bu 2.denememde de yumurta sayım az oldu.3-4 tanecik sadece.Bana blastokist embriyoyu önermişlerdi.Yumurta kaliten yaşına göre çok iyi demişlerdi ama bilmiyorum şimdi bu kadar yumurtayla ne olur.Akşam çatlatma iğnemi yaptırdım.Cuma günü toplanacak bakalım hayırlısıyla.Deniz bulut arkadaşım senin sadece 2 yumurtayla ikizlerine hamile kaldığını söylemişti de onun için hikayeni merak etmiştim ben de.
Sen nasılsın ikizlerle zor oluyordur herhalde.Yardımcın var mı bari.Gerçi senin yaşın da bizlere göre iyiymiş canım.Kendine ve ikizlere iyi bak.öptüm canım.

serpilcim hadi hayirlisi azicik kalmis...bizimde gerci oyle ama benim onumde kocaman bir32 gun var yani bir ay:)bazen kendime kiziyorum cok zorlaniyorum diye oysa bebegim benimle nekadar kalirsa onun icin okadar iyi bu durum ...normal dogumu ben hep bebege zarari olur diye istemedim cevremde bazi olaylara tanik oldum ama tr de bu durum boleolabilir..normal dogumda nedense doktorlar pek refakat etmiyor tr de belki konusulsa onceden anlasilsa elbet dogumda bulunurlar ama normal dogum suresini basindan sonuna bekleyen bir doktora pek rastlamadim:(bize bir sekilde haber ver mutlaka..senden 15 gun sonra hayirlisi ile sira bana gelecek allah yardimcimiz olsun:)
DENIZKARAYURT VE RUZGAR BULUTCUMallah bize guc versin..su aralar en buyuk sikayetim sonbahara girdigimiz ici terlikle disari cikamamak ve ayagima hicbir ayakkabimin olmamasi:(bugun evden cikarken elimden ne dusurduysem oylece yerde kaldi uzanip alamadim:(ruzgarcim olusuna masallah canim:)kilosuna gore kac haftalik gorunuyor yaramaz?bizimde yarin kontrolumuz bakalim kilo almismi prensesimiz:)yalniz kizlar suyu ihmal etmeyin ben en basindan beri inanilmaz su iciyorum zaten cok severim..geceleri resmen kocaman bir surahi suyu bitiriyorum:)biz oda yapamadik cunku evimizi oylece kapatip anneme yakin bir akrabamizin kullanmadigi esyali evine gecici tasiniyoruz..isyerime yakin oldugu icin..tabi 2 aydir tasinip duruyoruz...sizlerin tum hazirliklari tamammi?

Günaydin Defne,

Evet az kaldi ama tabii eger gununde gelirse az kaldi eger gecikmeli gelirse benimde 1 ay daha surebilir ki bu ihtimali dusunmek dahi istemiyorum:(
Hepimizin bebisleri hayirlisi ile gelirler insallah....Ellerdeki,ayaklardaki sislik cok fena biliyorum..bende henuz bisey yok hafif gerginlik hissediyorum arada..ama kiz kardesimin oyle cok sismisti,dogumdan sonra bebegini kucagina almakta bile zorlandi..umarim senin o kadar ileri degildir.su gercekten de cok onemli benide dr.lar devamli uyariyor allahtan icmeyi seviyorum,hamileligimin ilk aylarinda sudan tiksinti gelmisti ama simdi bolbol iciyorum...Doguma burada da ebeler giriyor ancak son asamada yada sorun olursa dr.lar geliyorlar.Ebeler biz dr.lardan daha tecrubeliyiyz dogum konusunda diyorlar..dusunebiliyor musun buradakiler dogumu o kadar dogal karsiliyorlar ki hala akli basinda,egitimli insanlar evlerinde dogum yapiyorlar..tabii bir suru dogum egzersizi ve dogum koclarindan ders alarak yapiyorlar bunu...tabii ben bunu hayal bile edemem o kadarina tirsarim...

Defne'ciğim demek ki ben üçüncü sıradayım :) önce Serpil, sonra sen ve sırada ben varım, sanırım benden sonra da Deniz Karayurt'cuğum doğum yapacak... heyecan ve panik başladı bende... doğumdan korkmuyorum, sonrasından korkuyorum ben esas... doğum yapan bir çok arkadaşım hormon seviyesinin düşmesinden kaynaklanan bir sinir bozukluğu yaşıyorlar... henüz bunu yaşamayan biriyle karşılaşmadım, beni en çok korkutan lohusalık :( yani doğum yapmakla bitmiyor sorunlar... çevrendekilerin son derece anlayışlı olmaları gerekiyor... seni sıkmamaları, bebek ve senin bakımın konusunda birbiriyle yarış yapmamaları lazım... çünkü biri ilgilenirken diğeri bozulacak... offff bunun düşüncesi bile beni şimdiden sıkıp boğuyor... maalesef doğum yapan her arkadaşım bunu yaşadı ve yaşıyor...

ayak şişmesi bende de var, en az 1 numara büyüdü ayağım sanki, dün doktora giderken ayağıma ne giyeceğimi şaşırdım, bakalım doğuma kadar ne olacak bu durum? şu an 34. haftanın içindeyim, oğluşum 35. haftalık bir bebeğin kilosunda maşallah :) bakalım prensesimizin kilosu kaç olmuş annesi, bize de haber ver gelince :) ah şu su işini ihmal etmesem çok iyi olacak, günde en fazla içebildiğim 8 bardak ama doktor 3 lt. içmen lazım dedi :( neyse zorlayacağım kendimi, yapacak bir şey yok... oğluşumun eşyaları hazır da benim hiçbir şeyim hazır değil henüz, Allah korusun doğum başlasa bir geceliğim bile yok hastanede giyecek :( bir an önce almam lazım

slm bende bu ay dondurulmuşlarımla yola devam edicem sanırım sende öyle inşalh hayırlı haberler alırız canım ben bu ayın yirmisinde lucrine balıyorum göbekten üğne vurunucam sonra adetin ikinci günüde doktora gitcem herkesin doktoru farklı tedaviler uyguluyo senin tedavi sürecin nasıl geçicek yazarmısın birde nerde tedavi görüyorsun ben ankara anatoliada

Daha yeni bir gebelik yaşadım, ama 7 haftalıkken problem oldu şimdi sadece kese görünüyor dr'um kendiliğinden düşeceğini söyledi onu bekliyorum , ondan sonra yola devem edeceğim dondurulmuş embriyolarım var , ama ne kadar ümitli olmalıyım bilemiyorum, benim ilk tedavimde uzun protokol uygulanmıştı, ama ters tepti adet görmedim o yüzden lucrin kullanmadan başlarım sanırım , 2-3 ay beklemeyi düşünüyorum ama tüp bebek dr'umla konuşmadım bu konuyu. Medicana Beylikdüzünde tedavi görüyorum bu arada.

Kesinlikle yaşayınca anlıyor insan, yaşamadan anlamıyorsun... bazen eşim anlayışsız davrandığında "Allah'ım neden biz kadınların yaşadığı sıkıntıların onda birini bile şu erkeklere vermedin?" diyorum... Şaşkın şaşkın bakıyor tabii suratıma o zaman. Hiçbir erkek katlanamzdı yaşadıklarımıza kesinlikle. Bu arada kabızlık konusu felaket. Yaşadığım sıkıntı korkunçtu, popomun üstüne oturamadım baskıdan. Neyse artık yaptığım şeylerden hangisi işe yaradıysa rahatlattı beni.

Bugün kontrolüm vardı. çok şükür her şey yolunda, 2360 gr. olmuş oğluşum... Hatta oldukça iri bir bebek dedi doktor amcamız, İstanbul'a gittiğinizde son SAT'ınızı söylemezseniz doğuma alabilirler dedi kaydirigubbakcemile3 kafası devamlı sağ tarafımda, dönmeye niyeti yok galiba dedim... iri olduğu için rahat bulduğu yere yerleşti, bundan sonra da büyük ihtimalle dönmez dedi, zaten sezeryana karar verilmişti, sorun değil dönmemesi dedi :) 15 gün sonra son kontrolümüze gideceğiz ve Kasım'ın 7-8'i gibi İstanbul'a gideceğim :) sonra da 18'inden sonra (ki ben 24 Kasım diyorum) oğluşumu kucağıma alacağım inşallah...

Amin canım, Allah hepimizinkini analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah :) Sen de çok iyisin arkadaşım, bütün güzel dilekleri hakediyorsun :) Biz de fazladan bir eşya olmadığı için mecburduk tam bir oda almaya, tabii babam olaya el atmasaydı sadece bir beşikle idare edecektik :) Evet aile büyüklerinin desteği olmasa bu işler çok zor olurdu. Çünkü başlı başına bir masraf. Allah razı olsun. Offf hiç sorma o 3 çocuk muhabbetini, duydukça tüylerim diken diken oluyor. Bir tanesini doğurup adam gibi yetiştirelim de diğer ikisi olmayıversin. Ben bu çocuğun geleceğini düşünürken, diğer ikisini nasıl büyütürüm? Bir ara deli gibi ikizlerim olsun istiyordum. Şimdi yapılan masrafları görüyorum da Allah'ım iyi ki tek diyorum. Çünkü herşeyden iki tane almak zorunda kalacaktım. Bütün çocuklarıma eşit şartlar sunamayacağıma göre ne gerek var? Allah bu bebeğime sağlık ve uzun ömürler versin. İkinciyi bile düşünemiyorum, zaten yaş olayı var. Ayy adamın tuzu kuru resmen, tövbe tövbeee... Neyse çok uzattım bu konuyu kaydirigubbakcemile3

Canım inşallah dediğin gibi bir mucize olur da hiç gerek kalmaz çalışmama, bebeğimi bırakıp işe gitmek çok zor olacak, hele hele bana en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda :(

Canım arkadaşım,
Oh maşallah minik Rüzgar'ıma benim.:nazar::nazar::nazar: Gerçekten güzel kilo almış. 41 kere maşallah tekrar. Hani doktorun "Son adet tarihini söylemezsen seni doğuma bile alırlar" demiş ya. Çok güldüm. Aferin benim dirayetli minik Rüzgar'ıma.

Allah'a çok şükür hem sen, hem Defne, hem de ben bu konuda çok şanslıyız galiba. (Gerçi ben her konuda şanslı bulurum kendimi ve çok şükrederim) Bebeklerimizin maşallahı var. Allah nazarlardan saklasın.Bu arada Deniz Bulut ve Roni adım adım bebeklerinin ne kadar güzel büyüdüklerine şahit olsunlar diyorum. Onlar da içlerinde yeşeren bu minik mucizenin gelişimine adım adım şahit olsunlar. Tabi şu an tedavide olan ve sonuç bekleyen diğer dostlarımız da aynı mutluluğu ve mucizeyi yaşasınlar inşallah.

Doğumunun, sezeryan ve İstanbul'da olması galiba kesinleşti. Zaman azaldıkça insanın duyguları da çok karmakarışık oluyor haliyle. Hep söylüyorum ya Rüzgar'cığım, inşallah bu yıl minik Rüzgar'ına kavuşarak şimdiye kadar yaşadığın en güzel öğretmenler gününü kutlarsın bir öğretmen olarak. :emir_bebek:

Zaten erkekler hamile kalsaydı, eminim ki tatlı canlarına zeval gelmesin diye doğum yapmazlardı. Böylece, dünya nüfusu epey bir azalırdı. Buna başbakan da dahil. Kendi doğurmadığı için adam geniş geniş atıyor. Hem de dediğim gibi bizler gibi birini zor bulan insanları, hatta şu an ona bile henüz kavuşamamış insanları resmen rencide ediyor. Lafa bak "4-5-6 hatta daha fazlası olur. Ama en az 3 diyor". Ondan sonra da tutup gelişmişlikle nüfus arasında aklı sıra bağ kuruyor. Neymiş efendim "Dünyanın en zengin 5 ülkesi arasında yer alan Çin ve Hindistan, aynı zamanda nüfusu en fazla olan ülkelermiş". İyi hoş da, o ülkelerde gelir dağılımımı diye bir şey mi var sanki. Çin'de insanlar 2 kuruşa köle gibi çalıştırılıyor, Hindistan'da insanların açlıktan kaburgası çıkmış, ağızlarına sinek uçuyor.

Aynen dediğin gibi bize ailelerimiz destek olmasa, iyi kötü çalıştığımız halde ve tek çocuk yapacağımız halde masraflara yetişemiyoruz. Ben de ikiz olmadığına şükrettim gerçekten. Herhalde bez parasına yetişemezdik. Ayrıca da, kedi köpek de doğuruyor. Önemli olan hayırlı, merhametli, vatanına milletine faydalı insan yetiştirebilmek. Yoksa etrafta gereksiz yere oksijen tüketen yaratık çok.

Defnoş'um, Rüzgar'ım, Serpil'im,

Hadi kızlar az kaldı. Evet Serpil'ciğim önce sen, sonra Defne, sonra Rüzgar ve ben kavuşacağız bebeklerimize sırayla. Sonra da Roni, Deniz Bulut ve topicimizin diğer çıtırları Allah'ın izniyle yaşayacak bu mutluluğu.

Su konusu gerçekten önemli. İhmal etmemek lazım. (aman ha gayret Rüzgar'cığım. Zorla daolsa iç) Sanıyorum amniyo sıvısı için de bu lazım. Çünkü amniyosentez sonrasında doktor özellikle sıvı kaybını önlemek için bol su içmemi söylemişti. Ama rakamsal bir bilgim yok. 8 litre içilmeli filan diye.

Bu ayak şişmeleri çok feci. Benim bir numara değil ama buçuk olarak büyüdü ayağım. Ama benimki biraz büyüse iyi olur. 35 numara giydiğim için bazen ayakkabı bulmakta zorlanıyorum. :))

Şaka bir yana, inanın kızlar dün ben de doktora hangi ayakkabıyla gideceğim diye düşündüm. Hamilelikte bir spor ayakkabı bir de kırmız babet almıştım. Babeti artık ayağımı üşüttüğü için giyemem. Spor ayakkabıyı da doktora giderken giyemiyorum. Çünkü muayene masasına çıkarken ayakkabıları çıkarmak gerekiyor. Olmazsa yanımda galoş götüreceğim ne yapalım. Defne'ciğim sonbahar geldiği için terlik giyemiyormuşsun of çok zor. Halini anlayabiliyorum canım.

Evet gerçekten Türkiye'de doktorlar doğum sırasında hastanın başında durmuyor. Gerçi durmaları da mümkün değil tabi ki. Ama ablamdan biliyorum ilk bebeğinin doğumunda (o da benim gibi ufak tefek) önce normal doğum yaptıracaklardı. Ama bebek iri olduğu için doğamadı. 1 buçuk iki gün sancı verdiler. Artık bebek zorlanınca acilen sezaryene aldılar. Ama normalde olsa, sezaryen de olsa, kolay bir doğum yapıp, sağlıklı bebeklere kavuşalım en önemlisi bu. Gerçekten Serpil'in dediği gibi doğum çok doğal bir olay. Dünyada bir çok kadın her an doğum yapıyor. O yüzden kendimizi çok kasmamalıyız.

Defne'ciğim, inşallah minik prensesinin keyfi, de kilosu da yerindedir. Hiç merak etme tontişi.

Rüzgar'cığım valla aynen ben de lohusalık döneminden korkuyorum. Bizde de sağolsun aile kalabalık o kadar çok kişi karışacak ki bebeğin bakımına ben herhalde çıldırırım. Benim fikirsiz de ayrıca çok titiz, o da herşeye karışıp durur. Of ne sinir. Benim de arkadaşımın kız kardeşi doğumdan sonra, ona artık lohusalık sendromu da denemez, resmen depresyona girdi. Psikiyatriste filan gitti bir kaç ay. Offf daraldım valla.

Neyse çok şükür yine de. Allah, olmayanlara da versin nazlanmayayım.

slm bende bu ay dondurulmuşlarımla yola devam edicem sanırım sende öyle inşalh hayırlı haberler alırız canım ben bu ayın yirmisinde lucrine balıyorum göbekten üğne vurunucam sonra adetin ikinci günüde doktora gitcem herkesin doktoru farklı tedaviler uyguluyo senin tedavi sürecin nasıl geçicek yazarmısın birde nerde tedavi görüyorsun ben ankara anatoliada

Surayn, bol şans canım. İnşallah minik mucizene bir an önce kavuşursun.

Kızlar selam,

Vakit yokluğundan bir mesajla yetinmeye çalışacağım arkadaşlar. Yeni gelen arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum, tedavileriniz hayırlı uğurlu olsun.

Rüzgar Deniz'cim, maşallah diyorum Rüzgar bebeğe. Odasına da baktım dün, süper olmuş, kıyafetlere ve de jakuziye bittim vallahi :-) Keyifle kucaklayın, keyifle büyütün inşallah bebişlerinizi.

Sizlerin doğum tarihi yaklaştıkça beni de heyecan sarıyor itiraf edeyim. Harika birşey, topiğimizin bebekleri dünyaya geliyor ya, çok ama çokkkkkkk güzel bu. Çok zorlandığınızı okudukça içim acıyor, sıkın dişinizi, dayanın, ödül çokkkk ama çokkkkk büyük ve mükemmel güzellikte.

Sevgili Roniyam ve Deniz Bulut'un da güzel haberlerini bekliyoruz bu hafta. Bebişlerini duyacaklar güm güm inşallah.

Bir yandan da Karamel için dua ediyorum, inşallah yeni güzel haberi ondan alacağız.

Hepinizi öpüyorum, sevgiler, kolaylıklar.

Bir dahaki sefere adam gibi uzun mesajlar yazmaya çalışacağım kızlar...

selamlar herkeze:benim sizlerden soracaklarım var kızlar yazılarınızı okuyunca bu konularda ne kadar beceriksizce tedavilerde geçtiğimi anlıyorumhepiniz sorunlarınızı tıpbı terimlerle bile biliyorsunuz ben hertedavi denememde neden olmadığı araştırılmadan hemen burun spirayınden başlanılarak ve iğnelerimizde yanlış bi şekilde kullanılarak (göbeğe vurulan iğneleri kalçadan olmuşum) indirim var diye ayni doktora devam ettim belkide kısmet olmıyacakmış ama gittiğim bi doktor ilaçsız tüp bebek yapalım dedi şimdi onu denemek istiyorumböyle bi tedavi olan varmı içinizde hiç okumadım sizlerden böyle bi yazı parasıda uygun oluyor diğer tedaviden yumurtalık rezervim azalmış ama genede tek yumurtada olsa deneyelim diyorum doneri düşünmüyoruz eşimde istemiyor olursa senden olsun diyor içinizde hiç dok.SAMİ CENGİZi duyan varmı ona gitmeyi düşünüyorum bide aklımda umut tüp bebek var kararsızım soğan kürünü deniyorum bu ay kist görüldü belki geçer çünkü adet olmayı bekliyorum giderim yakında ama dediğim gibi kararsızım beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim hepinize şimdiden tşklr hoşçakalın

Merhaba Bulut 435,

Öncelikle sıkıntılı olduğun ve kararsız olduğun çok belli gerçekten. Bu kafa karışıklığın yazına da yansıdığı için söylediklerini anlamakta zorlandım. Belli ki kafan çok karışık canım. Ama hiç moralini bozma. Dur bakalım. Hayırlsıyla sende bebeğine kavuşacaksın yeterki üzme kendini. Biraz sabretmeye çalış canım.

Bizim yazdıklarımıza bakarak yanlış tedavi içinde olduğun yanılgısına düşme lütfen. Tüp bebek olayı çok farklı. Çünkü hiçbirimizin kullandığı ilaçlar ve dozları neredeyse diğeriyle aynı değil. Bu tedavide herşey kadının, yaşı, kilosu, boyu, özgeçmişi vs.vs.bir çokşeyi değerlendirilerek tüp bebek konseyindeki doktorlar tarafından belirleniyor. Yani kişiye özel bir tedavi, tüp bebek. Benimle aynı dönemde tedavi olan arkadaşlarımın hiçbirinin tedavisi bir diğeri ile benzemiyor benimki de dahil. İğnelerde aynı şekilde. Kimi kalçadan, kimi göbekten kimi koldan vuruluyor farklı dozlarda. O yüzden tedavinin yanlış olduğunu sanmıyorum.

Allah bebeğinle bir an önce buluştursun seni de. Yeterki sabret ve gönlüne en çok yatan doktoru bularak tedavine bir an önce başla canım.

Kızlar selam,
Vakit yokluğundan bir mesajla yetinmeye çalışacağım arkadaşlar. Yeni gelen arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum, tedavileriniz hayırlı uğurlu olsun.
Rüzgar Deniz'cim, maşallah diyorum Rüzgar bebeğe. Odasına da baktım dün, süper olmuş, kıyafetlere ve de jakuziye bittim vallahi :-) Keyifle kucaklayın, keyifle büyütün inşallah bebişlerinizi.
Sizlerin doğum tarihi yaklaştıkça beni de heyecan sarıyor itiraf edeyim. Harika birşey, topiğimizin bebekleri dünyaya geliyor ya, çok ama çokkkkkkk güzel bu. Çok zorlandığınızı okudukça içim acıyor, sıkın dişinizi, dayanın, ödül çokkkk ama çokkkkk büyük ve mükemmel güzellikte.
Sevgili Roniyam ve Deniz Bulut'un da güzel haberlerini bekliyoruz bu hafta. Bebişlerini duyacaklar güm güm inşallah.
Bir yandan da Karamel için dua ediyorum, inşallah yeni güzel haberi ondan alacağız.

Heradaaaa hoşgeldin fıstık,
Nerelerdesin sen. Bu ara pek gözükmüyorsun. İnşallah keyfin yerindedir. Sanıyorum işinle ilgili bir yoğunluğun var. Sağlık olsun.

Evet minik Rüzgar'ın odası bir harika. Jakuziside öyle. Bayıldım bende. Allah sağlıkla büyümeyi nasip etsin miniğe. Ben bu KK'den foto koymayı pek beceremiyorum. Ancak maille bebeğin kıyafetlerini filan atabiliyorum. Rüzgar'cığım ingilizce öğretmeni olduğu için eli bilgisayarada yatkın. Valla bizim topicin bütün çıtırlarına sağ olsun o öğretti toplu cevap yazmayı. Ben salak salak önceleri hepinizin yazdıklarını bir kağıtta cevap veriyor oradan yazıyordum. Tabi çok vakit alıyordu. Şimdi sayesinde toplu alıntı ile cevap yazabiliyorum. Allah razı olsun o güzel kalpli Rüzgar'ımdan.

Dediğin gibi topicimizin bebekleri yavaş yavaş doğacak inşallah sırasıyla ve sağlıkla. O zaman biz de sizleri, hamile çıtırlarımız olarak nazlayacağız. Ee bunu hak ediyorsunuz hepiniz.

Allah'a şükür Roniş ve Deniz Bulut'cuğumla güzel bir başlangıç yaptı topiciğimiz. İnşallah ayaklarını sürülerler kısa zamanda hepinizden çok güzel mucize haberleri alırız.

Bu arada Karamel'i ben de merak ediyorum. İnşallah herşey yolundadır.

Canım arkadaşım,
Oh maşallah minik Rüzgar'ıma benim.:nazar::nazar::nazar: Gerçekten güzel kilo almış. 41 kere maşallah tekrar. Hani doktorun "Son adet tarihini söylemezsen seni doğuma bile alırlar" demiş ya. Çok güldüm. Aferin benim dirayetli minik Rüzgar'ıma.

Allah'a çok şükür hem sen, hem Defne, hem de ben bu konuda çok şanslıyız galiba. (Gerçi ben her konuda şanslı bulurum kendimi ve çok şükrederim) Bebeklerimizin maşallahı var. Allah nazarlardan saklasın.Bu arada Deniz Bulut ve Roni adım adım bebeklerinin ne kadar güzel büyüdüklerine şahit olsunlar diyorum. Onlar da içlerinde yeşeren bu minik mucizenin gelişimine adım adım şahit olsunlar. Tabi şu an tedavide olan ve sonuç bekleyen diğer dostlarımız da aynı mutluluğu ve mucizeyi yaşasınlar inşallah.

Doğumunun, sezeryan ve İstanbul'da olması galiba kesinleşti. Zaman azaldıkça insanın duyguları da çok karmakarışık oluyor haliyle. Hep söylüyorum ya Rüzgar'cığım, inşallah bu yıl minik Rüzgar'ına kavuşarak şimdiye kadar yaşadığın en güzel öğretmenler gününü kutlarsın bir öğretmen olarak. :emir_bebek:

Zaten erkekler hamile kalsaydı, eminim ki tatlı canlarına zeval gelmesin diye doğum yapmazlardı. Böylece, dünya nüfusu epey bir azalırdı. Buna başbakan da dahil. Kendi doğurmadığı için adam geniş geniş atıyor. Hem de dediğim gibi bizler gibi birini zor bulan insanları, hatta şu an ona bile henüz kavuşamamış insanları resmen rencide ediyor. Lafa bak "4-5-6 hatta daha fazlası olur. Ama en az 3 diyor". Ondan sonra da tutup gelişmişlikle nüfus arasında aklı sıra bağ kuruyor. Neymiş efendim "Dünyanın en zengin 5 ülkesi arasında yer alan Çin ve Hindistan, aynı zamanda nüfusu en fazla olan ülkelermiş". İyi hoş da, o ülkelerde gelir dağılımımı diye bir şey mi var sanki. Çin'de insanlar 2 kuruşa köle gibi çalıştırılıyor, Hindistan'da insanların açlıktan kaburgası çıkmış, ağızlarına sinek uçuyor.

Aynen dediğin gibi bize ailelerimiz destek olmasa, iyi kötü çalıştığımız halde ve tek çocuk yapacağımız halde masraflara yetişemiyoruz. Ben de ikiz olmadığına şükrettim gerçekten. Herhalde bez parasına yetişemezdik. Ayrıca da, kedi köpek de doğuruyor. Önemli olan hayırlı, merhametli, vatanına milletine faydalı insan yetiştirebilmek. Yoksa etrafta gereksiz yere oksijen tüketen yaratık çok.
Hepimizin yavrularına maşallah canım, bizi fiziksel olarak zorlansakta bebişler iyi çok şükür, onlar için de değer diyorum artık :) Dediğin gibi inşallah Deniz Bulut ve Roniyam da çok güzel haberler verecekler bize ve diğer arkadaşlarımızdan da sırasıyla muhteşem haberler gelecek, hepimizin duaları onlarla :)

Evet canım İstanbul'a gidişim kesinleşti. Kasım'ın 7 veya 8'inde İstanbul'dayım. Zaman yaklaştıkça ister istemez heyecan da artıyor :) İnşallah Deniz'im sağlıkla gelsin, kollarıma alayım miniğimi bana dünyanın en büyük ödülü olacak. Hayatım boyunca yarattığım tek ve özel eser olacak... Gerçi bu duygularım sanırım hepimiz için aynı :) Dediğin gibi vatana, millete, ailesine hayırlı evlatlar olsun inşallah... Neler duyuyoruz, neler görüyoruz, Allah korusun.

Valla erkekler hamile kalsaydı hem nüfusda kesin bir azalma olurdu hem de hamilelikleri hiç ama hiç çekilmezdi... Hiçbiri bizim katlandığımız şeyler katlanamazdı. Benim eşim enjektörün görmeye bile dayanamaz, biz kendi kendimize ne iğneler yaptık halbuki.

Malum zat konusunda konuşmayayım, bir konuşursam kesin forumdan atılırım kaydirigubbakcemile3

Allah hem maddi hem manevi konularda yardımcımız olsun... Çıktık bir yola, inşallah yüzümüzü kara çıkartmaz Rabbim. Gerçekten eğer ailelerimiz olmasa bu işin üstesinden gelemezdik. Biz tek çocuk için bunları düşünürken işsiz güçsüz aileler 3-5 çocuk yapmaya nasıl cesaret edebiliyorlar bilmiyorum valla... Allah onlara da akıl fikir versin.

Hadi kızlar az kaldı. Evet Serpil'ciğim önce sen, sonra Defne, sonra Rüzgar ve ben kavuşacağız bebeklerimize sırayla. Sonra da Roni, Deniz Bulut ve topicimizin diğer çıtırları Allah'ın izniyle yaşayacak bu mutluluğu.

Rüzgar'cığım valla aynen ben de lohusalık döneminden korkuyorum. Bizde de sağolsun aile kalabalık o kadar çok kişi karışacak ki bebeğin bakımına ben herhalde çıldırırım. Benim fikirsiz de ayrıca çok titiz, o da herşeye karışıp durur. Of ne sinir. Benim de arkadaşımın kız kardeşi doğumdan sonra, ona artık lohusalık sendromu da denemez, resmen depresyona girdi. Psikiyatriste filan gitti bir kaç ay. Offf daraldım valla.

Evet, inşallah topiğimizdeki herkes yaşayacak bu duyguları, ben inanıyorum :)

İnşallah bizler bu lohusalık sendromunu yaşamayız... Ben de düşündükçe daralıyorum.

Amiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn :Saruboceq:
Kızlar selam,

Merhaba canım :) Çok teşekkürler arkadaşım, darısı başınıza inşallah :)

Biz inşallah yakında sıramızı savıyoruz canım, sıra sizlerde artık... Bizim yaşadığımız sıkıntıları aşağı yukarı az ya da çok sizler de yaşayacaksınız ve bizler de sizlere destek olmaya çalışacağız :) İnşallah en kısa zamanda sizlerin de güzel haberlerini alalım da kutlama yapalım bu topikte :)
Evet minik Rüzgar'ın odası bir harika. Jakuziside öyle. Bayıldım bende. Allah sağlıkla büyümeyi nasip etsin miniğe. Ben bu KK'den foto koymayı pek beceremiyorum. Ancak maille bebeğin kıyafetlerini filan atabiliyorum. Rüzgar'cığım ingilizce öğretmeni olduğu için eli bilgisayarada yatkın. Valla bizim topicin bütün çıtırlarına sağ olsun o öğretti toplu cevap yazmayı. Ben salak salak önceleri hepinizin yazdıklarını bir kağıtta cevap veriyor oradan yazıyordum. Tabi çok vakit alıyordu. Şimdi sayesinde toplu alıntı ile cevap yazabiliyorum. Allah razı olsun o güzel kalpli Rüzgar'ımdan.

Dediğin gibi topicimizin bebekleri yavaş yavaş doğacak inşallah sırasıyla ve sağlıkla. O zaman biz de sizleri, hamile çıtırlarımız olarak nazlayacağız. Ee bunu hak ediyorsunuz hepiniz.

Allah'a şükür Roniş ve Deniz Bulut'cuğumla güzel bir başlangıç yaptı topiciğimiz. İnşallah ayaklarını sürülerler kısa zamanda hepinizden çok güzel mucize haberleri alırız.
Teşekkürler canım, Allah daha iyi ve güzellerini sizlere versin inşallah. KK'ya fotoğraf koymak konusunda istersen yardımcı olabilirim Deniz'ciğim :) Aşkolsun, ne demek, tabii ki bildiklerimi sizlerle paylaşacağım... Her zaman da hazırım canım :)

Ohhh ben seve seve arkadaşların nazını çekmeye hazırım, kocalara pek naz yapılamıyor çünkü, en azından benimkine yapsam da "bunlar normal hayatım, hamilesin" deyiveriyor, ben de boğazını sıkmak istiyorum o zaman :)

İnşallah Roniyam ve Deniz Bulut'ta sağlıkla bebeklerini kucaklarına alsınlar ve ayaklarını sürüsünler :)

en son bir sonraki adetimde başlayacağım demişti. herhalde ekim sonu kasım başını kasdetti.

Kız güzel anne, :CüvCüv:

Neredesin nasılsın canımın içi. Hamile olunca sanki bir duruluverdin, bir mahzunluk çöktü sana. Bebeşin nasıl canım. Eminim komando gibi valla skık skı sarılıyordur anneciğine.

Hepimizin yavrularına maşallah canım, bizi fiziksel olarak zorlansakta bebişler iyi çok şükür, onlar için de değer diyorum artık :) Dediğin gibi inşallah Deniz Bulut ve Roniyam da çok güzel haberler verecekler bize ve diğer arkadaşlarımızdan da sırasıyla muhteşem haberler gelecek, hepimizin duaları onlarla :)

Evet canım İstanbul'a gidişim kesinleşti. Kasım'ın 7 veya 8'inde İstanbul'dayım. Zaman yaklaştıkça ister istemez heyecan da artıyor :) İnşallah Deniz'im sağlıkla gelsin, kollarıma alayım miniğimi bana dünyanın en büyük ödülü olacak. Hayatım boyunca yarattığım tek ve özel eser olacak... Gerçi bu duygularım sanırım hepimiz için aynı :) Dediğin gibi vatana, millete, ailesine hayırlı evlatlar olsun inşallah... Neler duyuyoruz, neler görüyoruz, Allah korusun.

Valla erkekler hamile kalsaydı hem nüfusda kesin bir azalma olurdu hem de hamilelikleri hiç ama hiç çekilmezdi... Hiçbiri bizim katlandığımız şeyler katlanamazdı. Benim eşim enjektörün görmeye bile dayanamaz, biz kendi kendimize ne iğneler yaptık halbuki.

Malum zat konusunda konuşmayayım, bir konuşursam kesin forumdan atılırım kaydirigubbakcemile3

Allah hem maddi hem manevi konularda yardımcımız olsun... Çıktık bir yola, inşallah yüzümüzü kara çıkartmaz Rabbim. Gerçekten eğer ailelerimiz olmasa bu işin üstesinden gelemezdik. Biz tek çocuk için bunları düşünürken işsiz güçsüz aileler 3-5 çocuk yapmaya nasıl cesaret edebiliyorlar bilmiyorum valla... Allah onlara da akıl fikir versin.

Evet, inşallah topiğimizdeki herkes yaşayacak bu duyguları, ben inanıyorum :)

İnşallah bizler bu lohusalık sendromunu yaşamayız... Ben de düşündükçe daralıyorum.
QUOTE]

Rüzgar'ım fıstığım,

Belki dediğin gibi bebişler iri olduğu için biz sıkıntıları daha fazla hissediyoruz. Tamam normalde de zaten her hamile kadının son üç ayı zor olur ama. Benimkinin sizden sonra olmasına rağmen bu kadar zorlaması, herhalde bu sebeple. Ama dediğin gibi. Bunlar zorda olsa tatlı sıkıntılar. Yeter ki bebeklerimize sağlıklı bir şekilde kavuşalım. Bundan ötesi önemli değil. Gelip geçici şeyler. Tabi ki arada bir zorlanlamtan dolayı haklı olarak dır dır edeceğiz. O kadar olur.

(Ahan da dır dırlanmaya başladım bile:))
Defne demiş ya "Yere bir şeyler düşürdüm, eğilip alamadığım içim hepsi öylece kaldı" diye. Benimde öyle oldu. Özellikle dün, ellerim açılmadığı için iyice sakarlaştım. Herşeyi elimden düşürüyorum. Düşürdükçe eğilip almak çok zor oluyor, zorlanıyorum. Dün peş peşe yere düşürünce elimdekileri ağlamaya başladım. Çünkü bir değil, ikideğil, beş değil. Artık fenbalık bastı. Dikkat ettikçe sanki elimden her şey fırlıyor.
Sonra da bir yandan ağlayıp, bir yandan da "Allah'ım çok şükür, bunlara razıyım" dua ettim. Ayak tırnaklarımı bile söylemesi ayıp annemlere gittiğimde sağolsun ablam kesiyor. Yoksa mümkün değil. :)))

Hayırlı gidip, hayırlı haberlerle gel inşallah. Elbette Rüzgar, çok çok büyük bir hediye olacak senin için. "Hayattım boyunca yarattığım tek ve özel eser olacak" demişsin. Evet en muhteşem, en güzel, en mucizevi eserinin Rüzgar'cık olacağı kesin. Ama bence sen, zaten son derece herkese faydalı olan çok özel bir insansın. Dolayısıyla başka pek çok eserin de var. En azından etrafına öğrettiğin bilgiler bile yeterli.

Erkekler bırak hamile kalmayı, regl olsa, kıyameti koparırdı. Emin ol, işyerlerinde regl olan erkekler için yasa çıkarılır ve bir hafta regl izinleri olurdu. Ayrıca da sinir ve kaprisilerinden yanlarına varılmazdı "Bırak Allah aşkına sinirim tepemde zaten reglim" filan diye binbir naz yaparlardı.

Benim fikirsiz de öyle. Komando filan geçinir ama canı tatlıdır. Hey yavrum nerede onlar bizizm gibi göbekten, kalçadan koldan iğneler vurulup da kevgire dönmeyi göze alacak. İmkansızz.

Ayyyy Rüzgar'ım beni çok güldürdün. Allah da seni güldürsün. Şu malum zat konusunda. :roflol::roflol::roflol:

İşsiz güçsüz olduğu halde bir sürü çocuk yapanlar için daha önce de yazmıştım güzel bir atasözümüzü yeniden ve yeri geldiği için hatırlatmak isterim: "Zengin yüküne çalışır, fakir mikine." Anladın sen onu.:jeyyar:

Valla sormaya utanıyorum ama nasıl konulduğunu bir ara anlatırsan sevinirim. Eminim başka arkadaşlarımız da vardır bilmeyen ve fotoğraf yüklemek isteyen. Benim iyilik meleğiiim Rüzgar'ım. Şeniz

Defne'ciğim demek ki ben üçüncü sıradayım :) önce Serpil, sonra sen ve sırada ben varım, sanırım benden sonra da Deniz Karayurt'cuğum doğum yapacak... heyecan ve panik başladı bende... doğumdan korkmuyorum, sonrasından korkuyorum ben esas... doğum yapan bir çok arkadaşım hormon seviyesinin düşmesinden kaynaklanan bir sinir bozukluğu yaşıyorlar... henüz bunu yaşamayan biriyle karşılaşmadım, beni en çok korkutan lohusalık :( yani doğum yapmakla bitmiyor sorunlar... çevrendekilerin son derece anlayışlı olmaları gerekiyor... seni sıkmamaları, bebek ve senin bakımın konusunda birbiriyle yarış yapmamaları lazım... çünkü biri ilgilenirken diğeri bozulacak... offff bunun düşüncesi bile beni şimdiden sıkıp boğuyor... maalesef doğum yapan her arkadaşım bunu yaşadı ve yaşıyor...

ayak şişmesi bende de var, en az 1 numara büyüdü ayağım sanki, dün doktora giderken ayağıma ne giyeceğimi şaşırdım, bakalım doğuma kadar ne olacak bu durum? şu an 34. haftanın içindeyim, oğluşum 35. haftalık bir bebeğin kilosunda maşallah :) bakalım prensesimizin kilosu kaç olmuş annesi, bize de haber ver gelince :) ah şu su işini ihmal etmesem çok iyi olacak, günde en fazla içebildiğim 8 bardak ama doktor 3 lt. içmen lazım dedi :( neyse zorlayacağım kendimi, yapacak bir şey yok... oğluşumun eşyaları hazır da benim hiçbir şeyim hazır değil henüz, Allah korusun doğum başlasa bir geceliğim bile yok hastanede giyecek :( bir an önce almam lazım
ruzgarcim masallah oglusuna tekrar:)biz suan doktoru bekliyoruz saat 5 te randevumuz bu sefer laptobu getirdim cunku ben beklerken cok geriliyorum ve tans cikiyor:(bari size yazip rahatlayayaim deidm..artik yolculukta zor gelmeye basladi..bakalim kizim kac kilo olmus esimde diyorki taktin kiloya zayif olsun saglikli olsun ne bileyim bende sasirdim son zamanlarda:0bu arada senin resimlerine nereden bakiyor arkadaslar bende bakayim:)

Su konusu gerçekten önemli. İhmal etmemek lazım. (aman ha gayret Rüzgar'cığım. Zorla daolsa iç) Sanıyorum amniyo sıvısı için de bu lazım. Çünkü amniyosentez sonrasında doktor özellikle sıvı kaybını önlemek için bol su içmemi söylemişti. Ama rakamsal bir bilgim yok. 8 litre içilmeli filan diye.

Bu ayak şişmeleri çok feci. Benim bir numara değil ama buçuk olarak büyüdü ayağım. Ama benimki biraz büyüse iyi olur. 35 numara giydiğim için bazen ayakkabı bulmakta zorlanıyorum. :))

Şaka bir yana, inanın kızlar dün ben de doktora hangi ayakkabıyla gideceğim diye düşündüm. Hamilelikte bir spor ayakkabı bir de kırmız babet almıştım. Babeti artık ayağımı üşüttüğü için giyemem. Spor ayakkabıyı da doktora giderken giyemiyorum. Çünkü muayene masasına çıkarken ayakkabıları çıkarmak gerekiyor. Olmazsa yanımda galoş götüreceğim ne yapalım. Defne'ciğim sonbahar geldiği için terlik giyemiyormuşsun of çok zor. Halini anlayabiliyorum canım.

Evet gerçekten Türkiye'de doktorlar doğum sırasında hastanın başında durmuyor. Gerçi durmaları da mümkün değil tabi ki. Ama ablamdan biliyorum ilk bebeğinin doğumunda (o da benim gibi ufak tefek) önce normal doğum yaptıracaklardı. Ama bebek iri olduğu için doğamadı. 1 buçuk iki gün sancı verdiler. Artık bebek zorlanınca acilen sezaryene aldılar. Ama normalde olsa, sezaryen de olsa, kolay bir doğum yapıp, sağlıklı bebeklere kavuşalım en önemlisi bu. Gerçekten Serpil'in dediği gibi doğum çok doğal bir olay. Dünyada bir çok kadın her an doğum yapıyor. O yüzden kendimizi çok kasmamalıyız.

Defne'ciğim, inşallah minik prensesinin keyfi, de kilosu da yerindedir. Hiç merak etme tontişi.

denizcim senin hic sismemiz ayaklairn masallah:)ben doktora aynen senin cekindigin spor ayakkabi ile geliyorum baska sansim yok simdi ayakkabi alsam o numarayi baska ne zaman giyerim bilmem dayaniyorum bakalim birazdaqn gorecegiz kizimizi:0artik beni bu us da germeye basladi derin nefesler aliyorum:)

Kızlar selam,

heracim sagol canim bizide unutmayip guzel dileklerde bulundugun icin..allah hepimize saglikla bebeklerimizi kucaklamak zevkini tattirsin..:)

merhaba kızlar doğumu yaklaşanlara 2 kısa yaşanmış bilgim var .ilginize..........birlikte tedavi gördüğüm bir arkadaşım yaklaşık 1 buçuk ay önce doğum yaptı.epidural anestezi istemişti sezeryanda bebeğini doğarken görsün diye.sonra çok pişman oldu.çünkü anestezist onu epiduralin yan etkisi ili ilgili hiç uyarmamış.kız doğumundan sonra neredeyse 1 ay çok hastalandı.boynuna doğru bir ağrı .ama çok şiddetli.diyordu ki inan bebeği almak istemiyorum emzirmek için.neredeyse atacağım diyordu.kaldı ki o da 13 seneden sonra kızına kavuştu.bilseydim kesinlikle yaptırmazdım dedi.bir de başka bir arkadaş anlattı.yine bir bayan epiduralden sonra beyni zara görmüş3 ay hafıza kaybı yaşamışve 2 ay hastanede yatmak zorunda kalmış.niyetlenenlerin bilgisine. tabiii ki herkesin böyle olucak diye birşey yok.ama ben yine de yazmak istedim.hoşçakalın

Back
X