canım geçmiş olsun. ameliyatla senden sadece kist mi alındı? göğüsler duruyor mu? şimdi radyoterapi ve kontrol ile mi devam edeceksin? allah kolaylıklar versin yardımcın olsun zor bir tedavi. inşallah hiçbir zaman tekrarlamaz. burada yağmur arkadaşımıza hep derdim ama senin için daha da önemli sigarayı bırak lütfen. sigara ve tek bir kadah alkol bile kanserde öldürücü etkiye sahip. önce sağlık sonra bebek

.
Deniz sağol, evet sadece kötü kitleyi aldılar. Radyoterapi yapıldı bitti. Göğüsler duruyor ama o zaman benim doktorlarda eşeklik etmişti. Kitleyi alırken içeride parçalamışlar, tam alamamışlar, ameliyattan 15 gün sonra patoloji raporunda çıktı bu durum ortaya ve ikinci ameliyatta çok daha büyük bir kısım alındı. İnsan nasıl cinnet geçirir, katil olur o zaman anlamıştım. Sol taraf yok gibi kaldı neredeyse. Neyse çok önem vermiyorum göğüslerin durmasına zaten :) Geçti gitti çok şükür :) Şimdi sırada kontroller ve tamoksifen+lucrin tedavisi var. Ağustosa kadar bebek denemeleri için izin verdiler, ağustosta tedaviye devam edelim çok gecikmeyelim diyorlar. Bebek için yapılan yardımcı tedavilerin ve hatta gebeliğin hastalığı tekrarlatma ihtimali var ama gebeliği göze aldık. Dediklerine göre tekrarlarsa bu sefer göğüsleri de alırız olur bitermiş :)
Bakın ilginç bir bilgi, araştırmalarda sigaranın göğüs kanserinden koruyucu etkisi olabileceğini söylüyorlar. Hormonları baskıladığı için böyleymiş. İlginçtir doktorlar demedi zaten sen bunu bırak diye ama benim durumumda sigara diğer hastalıkların tetiklenmesini 50-100 kat civarında arttırıyor, bu da bir gerçek. Bile bile lades benimki, bırakmaya çalışıyorum.
Senin sonuçlarına çok sevindim, allah sağlıkla tamamına erdirsin canım.
canım bu işlemlerden sonra yumurta sayım ya iyice azalırsa, ya hiç kaliteli olmazsa artık...... en büyük riskkler bbunlar.... hadi lap. ve histt. yapıldığı diyelim... ya sorun çözülmezse birde kesildiğimle kalırsamm.. tüplerde gitmiş, yumurtada çıkmaz olmu..... bu saattemi bunlara girecektik... hatalı benmiyim??? o yanlış doktorları ben seçtim, güvendim inandım, ne dedilerse inandım... ne kadar ucuz ne kadar basitmişim ellerinde..
Badenur, gördüğüm kadarıyla ortada iyiden, kötüye doğru gidebilecek bir durum var. Kötü derken beklentilerine göre kötü. Kötünün de kötüsü var canım biliyorsun. Her şeyden önce üzüntü üzüntüyü çeker. Bak bu hipokrattan nasibini almamış eşekler konusunda haklısın ama şimdi yaptığın kendi kendine eziyet etmekten başka birşey değil inan ki. Herşeyden önce suçu kendinde asla arama, kendini suçlama. Hepimiz güveniyoruz doktorlara, gerisi şansa kalıyor canım.
Bence de birkaç doktorla daha konuş. Bu görüşmeler senin konuya daha rasyonel bakabilmeni sağlayacaktır. Eski doktorunla ilgili elbette elinden geleni yapmanı bende teşvik ederim ama şu an için önemli olan senin sağlığınla ilgili olan kısım. İleri bakıp ona odaklanman lazım. Bak, ne güzel en iyi ihtimalde 2 ay demişler. Önce tüple yumurta toplayalım demişler. Alternatiflerin, kullanabileceğin şansın var canım. Ya "durumun hayati tehlike arzediyor, hemen ameliyat yapmamız lazım" deselerdi ?!
Çok büyük bir şok yaşadın, atlatmak kolay değil elbet ama aşama aşama geçecek inşallah. Korkmakta da çok haklısın ama herşey sonunda oluruna varıyor badenurcum. İnşallah hayırlı sonuçlanacak bak görürsün, ben inanıyorum buna :Saruboceq: