- 8 Ekim 2009
- 654
- 9
- 296
Benim içtiğim ilacın adı folbiol üzerinde 5 mg 50 adet yazıyor eczanede 1 liraya satılıyor canım.
bu ilacı biliyorum tamam canım eczacımla konuşurum bugün.onunda fikrini alırım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim içtiğim ilacın adı folbiol üzerinde 5 mg 50 adet yazıyor eczanede 1 liraya satılıyor canım.
hayır benim de 3. gün embriyosuydu ve pazar transfer edildi. bugün daaha 2. gün.5 günlük farkımız var işte.senin 5. ün embriyosuydu galiba benim 3.gün birde benim salı günü transfer oldu
canım merhaba;
transferle ilgili herşeyi detaylı yazacağım. her doktorla ilgili yorumumu da yazacağım. ama sonra . şimdi sana sadece bişi önereceğim. hiç ataşehir memorialle uğraşma derim. direk okmeydanı ve sadece semra hanım ı bul.takibi gene ataşehirde yaptırabilirsin. anlaşırsın yani. ama doktorun semra olsun. bu çok önemli. e2 tahlilleri gene ataşehir e verirsin. gün aşırı da takip e gidersin. önerim bu ama sen bilirsin elbette...
Beyaz, Semra Hn'i bir cok kisinin bir kez gorup ondand sonra hic gormediklerini cok okudum ve duydum. Cok basarili, arastirmaci bir doktor oldugunu biliyorum. Sitedeki diger kizlar da Hale Hanim'i cok ovuyorlar. Gercekten Hale hn. benim mailime de gec de olsa cok guzel bri cevap yazmis. Biz Atsahir Memorial'de spermlerimizi biraktik o yuzden de oraya gitmemiz lazim.Ben sadece bir doktorla tedavimin devam etmesini istiyorum. Bildigin yada duydugun olumsuz bir sey mi var yoksa Semra Hn'dan cok memnun oldugun icin mi oneriyorsun merak ettim?bilmiyorumkismile
bir kere semra hanımla başlayınca semra devam ediyor. ama sen zaten ben semra yı istiyorum diyince semra takip ediyor. ha kadın perşembe cumartesi ve pazar orda yok. perşemce pazar izinli o günlere denk gelirsen muayene olamazsın. ama cumartesi etilerdeki yere gidersen olursun. diğer günler sen istersen o muayene ediyor.beni kaç kez başkasına yazmışlar hayır dedim. o zamanda kime yazdılarsa o da bakıyor devamına semra da bakıyor. ben semra hanımdan çok memnun kaldım.Beyaz, Semra Hn'i bir cok kisinin bir kez gorup ondand sonra hic gormediklerini cok okudum ve duydum. Cok basarili, arastirmaci bir doktor oldugunu biliyorum. Sitedeki diger kizlar da Hale Hanim'i cok ovuyorlar. Gercekten Hale hn. benim mailime de gec de olsa cok guzel bri cevap yazmis. Biz Atsahir Memorial'de spermlerimizi biraktik o yuzden de oraya gitmemiz lazim.Ben sadece bir doktorla tedavimin devam etmesini istiyorum. Bildigin yada duydugun olumsuz bir sey mi var yoksa Semra Hn'dan cok memnun oldugun icin mi oneriyorsun merak ettim?bilmiyorumkismile
canım şurda bir yanlış anlaşılma oldu. semra hanımın kendine ait bir muayene odası yok zaten .diğer dr lardan birinin odasını kullanıyor. diğer doktorların ultrasyonları nasıl bilmiyorum ama hale hanımın ki iyi değilmiş.belki de hale hariç hepsinin iyidir bilemiyorum. semra hanım seni diğerlerinin odasını kullanarak muayene ediyor zaten:) demekki diğerlerinde sorun yaşamadığıma göre onlarınki iyi demektir.Beyaz, himmm anladim. Bir cok kimsenin Memorial'i secmesindeki en buyuk neden iyi bir lab'a sahip olmasi ve Semra Hn'in TR'de ilkleri baslatmis olmasi+ Hastanenin de yurtdisi ile degerlerinin ayni olmasi da guzel bir ayrinti. Oradaki yapilan bir testin kodu ile yurtdisindaki yapilan ayni testin kod numarasi ve en dusuk-en yuksek degerleri de ayni...Fakat senin bu soylediklerinden Semra Hanim'in kullandigi ultrason cihazinin daha detayli gosterdigi ama diger doktorlarin kullandiklarinin daha detayli gosteremedigi...Bundan ben tum cihazlari aynisi ile degistirmeleri gerektigini cikariyorum. Soyledigin gibi hem yasimiz ileri, cok fazla zaman luksumuz yok + tedaviler gercekten butceyi sarsiyor, akabinde olumsuzluk varsa bu sarsilan duygular ve hayalkirikligini hic bir butce karsilayamiyor.
Biraz once merkezlerle ilgili yaziyi okurken 4 kez Memorial'da denemis ve basarisiz olan kisiler oldugunu da okudum, biri baska seyler de var demis ama yazmamis. Ona mail yazdim umarim cevap verir. Her merkez farkli, her doktor farkli+ her ciftin sorunu birbirinden farkli, sonucta herkes ayni basariyi ve mutlulugu yakalayamayabilir. Senin dikkatli olan cok iyi olmus bence, senin ne kadar hassas oldugunu simdi anlamis durumdalar ve de zaten ona gore de davranmislar.
Aciklama icin tesekkur ederim.
Yine de herseye ragmen herkese bol sanslar diliyorum. Bu ise her acidan cok emek veriliyor, umarim herkes emeklerinin karsiligini alir.
canım şurda bir yanlış anlaşılma oldu. semra hanımın kendine ait bir muayene odası yok zaten .diğer dr lardan birinin odasını kullanıyor. diğer doktorların ultrasyonları nasıl bilmiyorum ama hale hanımın ki iyi değilmiş.belki de hale hariç hepsinin iyidir bilemiyorum. semra hanım seni diğerlerinin odasını kullanarak muayene ediyor zaten:) demekki diğerlerinde sorun yaşamadığıma göre onlarınki iyi demektir.
kısmet aslında herşey bunlar sadece sebep. hayırlıısıyla bebeklerimize kavuşuruz işallah.
semra hanım belki önüne yağ vs gelmişte olabilir dedi. bir de bu daha ayrıntılı bir ultrasyon dedi. ondan da olabilir dedi. bir de hemşireye de sordum ben aynur hanım ile bir dr daha söyledi onlarınki daha iyiymiş gebelik takibi olduğu için.Sevgili Beyaz;merhaba.önce tedavin hayırlısı ile sonuçlanır inşallah diyorum
.Zarpandite verdiğin bilgiler için bize de ışık tuttuğun için teşekkürler.şu folikülü eksik görme durumu bende de olmuştu.ben dışarıda başka bir kadın doğumcuya takip yaptırıp öyle gidiyordum Hale hanıma.gittiğim dr net 5 var demişti.hale hanımsa 2 3 gibi konuşmuştu.ben sırf bu yüzden tedavimi ertelemiştim.o zanmanlar yazdığımı okuyanlar hatırlar.şimdi kızdım.koskoca hastane bütün aletlerin aynı kalitede olması gerekir.hem benim aklıma başka bir şey de geldi.belki Semra Hanım Hale Hanımın eksik gördüğünü kabul etmemek adına da böyle söylemiş olabilir.hani dr dayanışması gibi.yoksa KOSKOCA mEMORİALİN KURUCUSUNUN KENDİ HASTANESİNİN TECHİZATINI KÖTÜ GÖSTERMESİ İNANILIR GİBİ DEĞİL.KIZGINLIKLA YAZDIM BÜÜYÜK ÇIKMIŞ SİLMEDİM.
semra hanım belki önüne yağ vs gelmişte olabilir dedi. bir de bu daha ayrıntılı bir ultrasyon dedi. ondan da olabilir dedi. bir de hemşireye de sordum ben aynur hanım ile bir dr daha söyledi onlarınki daha iyiymiş gebelik takibi olduğu için.
güvenç bey çok iyiymiş semra hanım bir se güvenç bey 2. diyelim.oraya yeni başlayan betül hanım var. çok tatlı bir kadın.muayeneye semra hanımla giriyor.neyse önerim semra hanım devamında güvenç bey
Deniz, bebegin tekmelerini hissediyor musun? Sen Meryeye diyormussun sanirim ben yanlis anlamisim.bilmiyorumkismile Harika bir duygu olmali!
Erverdi, fikran harika!sırnaşık şey
Baharnaz, Beyaz OPU ve transfer deneyimlerinizi ogrenmek istememdeki neden yasadigim yer ile oradaki tedaviyi karsilastirmakti cunku gercekten arada farklar var. Geldigimde beni nelerin bekliyor olacagini yasayanlardan ogrenmek daha cazip geldi. Simdi bir fikrim var, tesekkur ederim. Transfer oncesinden Crinone vajinal jel vermediler mi? Onun yerine sanirim size igne verdiler. Beyaz, sen ilac parasi az odemisin, Baharnaz'inki daha pahali tutmus, sanirim kullanilan igne miktarlarindan kaynaklaniyor. Umarim her ikinizinde emeklerinizin karsiligini yakinda alirsiniz.
Vanilya, gune cok pozitif basladigini taaaaaaa buradan hissettim, tum haftan oyle gecsin canim.bayanssulusmile
Baharnaz, bence 10.gun kanda yaptir, ertesi gun bir kez daha tekrarlarsin. Evde yapilan idrar testlerinde yanilma olabiliyor. Bu bekleme sureci insana her seyi dusunduruyor, biraz daha sabir diyecegim, biliyorum zor ama...
Deniz Bulut, 5-6 hafta sonra bebegin hareketlerini hissedecegini yazmisin cok sevindim. Oglus buyuyor...
Vanilya, Esinin sana buyucu yakistirmasi cok uygun olmus hakikaten hepimiz buyucu gibi olduk.Mutfakta karisimlar hazirlayip, onu bunu kaynatip icmekten senin dedigin gibi hamile kalirsak neyin etkili oldugunu pek cozemeyecegiz galiba...sanirim yakinda Ortadoguya tasinacagiz. Evet maalesef buradaki o minik kopekleri ben hic sevmiyorum, hem cok cirkinler hem de onlara bebek muamelesi yapip koyunlarinda, cantalarinda, metroda tasiyip zavalli hayvanlari binbir renge boyadiklarini gorunce iyice fena oluyorum. Evet, o yedikleri kopekler baska cins,bunlar sus kopekleri ama cirkinler!
Merye, yakinda kontrolun varmiydi, nasil geciyor? Hamileligin guzel taraflarindan biri de sanirim kadini daha seksi yapiyor, gogusler bomba sekline donusuyor, ohhhhhhhhhhh....zemuszemus
Waterss, bizden ayrilma lutfen. Tecrubelerinden yararlanmak isteriz. Sutun filan nasil? Bebegin gece uykusu nasil? Cokkk kolay gelsin.opuyorumnanaktan Sirada Deniz Alabama ve Merye var.
bu arada deniz bulut erverdi siz nerden tanıyorsunuz vaters siz birbirinizi tanıyorsun ha kıskandım hanımlar
Canıııııııııımmmmmmmm hayırlı uğulu olsun. Çok çok sevindim. Sen herşeyin en güzelini hak ediyorsun be Waterss'cim. Buradaki herkes en güzelini hak ediyor. Seni çok çok kutlarım. Allah analı babalı büyütsün inşallah... sevgiler,
Canım inşallah güzel sonuçlar elde edersin. Sen nereye gitmiştin hastane olarak?
ZARPANDİT;Ben devlette 2 kez deneme fırsatı buldum.birnde yumurtam boş çıkmıştı iptal olmuştu.diğerinde 3 yumurtadan 2si işlem görmüştü.1ini transfer ettiler.devletteki denemelerdeCRİNONE JEL vermişlerdi.bu jeli transferden sonra vermişlerdi.tutunmaya yardımcı oluyormuş.önce değil sonrasında.tabii yanında folik koraspin ve progestan hapı.
özelde ise ytumurta toplandıktan hemen sonrasında prognex isimli iğneye başlatmışlardı.ne yazıkki kullanmadım sonrasında bölünmeleri durmuştu.ama benim için sevindirici haber 8 yumurta oluştu 6 sı gelişmişti.4ü işlem görmüştü.
ilaç parasının azlığı çokluğu ise.devlette iken benim aşılamalarda bile çok fazla tutmuştu neredeyse 2000 tl sadece benim ödediğim ücretti.nedeni ise vücut yeteri kadar cevap vermiyor ilaca daha fazla dozaj gerekiyordu.tabiii devlet belli bir üniteye kadar ödüyor gerisini sen veriyorsun.mesela benim bir arkadaş vardı devletteki tedavilerde şimdi bir kızı var.kulakları çınlasın.sadece tüp tedavisinde 170 tl gibi bir ücret ödedi.yani bizdeki mokluktan kaynaklanıyor arkadaşım.:roflol:
bir de tabii ki herkesin her ilaca verdiği tepki faklı.mesela piyasadaki en pahalı ilaç olan Gonal F bende etki göstermedi.fiyatça daha uygun olan Menogon ise işe yarıyordu.
7 kutu GONAL F te iptalim var yumurta gelişmedi
hergün bir kutu menogonda ise 8 yumurta oluştu.
bilmem iyice anlatabildimmi.?
peki sen onca tedaviler gördün .senin protokollerin nasıldı?biraz bahsedersin artıkyerimseniben
NOT;bir hatırlatma yapayım.gonal F çok pahalı bir ilaçtı.şimdiki fiyatını bilmiyorum.ama sanırım menogonun neredeyse iki katı kadardı.
Merhaba Zarpandit, ayrılmıyorum burdan ama seyrek girebilirim. Herkes farklı tecrübelere sahip ve paylaşmak çok güzel. Hamile arkadaşlar ve hamile kalacak arkadaşlar için şu tecrübemi paylaşmak istrerim. Sütüm iyi, bunun için yapılacak şey sağlıklı beslenme ve bol bol su içmek ve piskolojik olarak bebeğinizi emzireceğinizi istemeniz. Öyle tatlılar, şekerli kompostolar ( az şekerli olabilir ), hamur işleri, 3-5 kişilik yemek yok. Su, rezene, ısırganotu..vb bitki çayları, az şekerli veya sadece meyvenin şekeri ile komposto.( 2 lt su + 1 lt bitki çayı ve diğer sıvılar )/ gün. Bir de sık sık emzirmek, eğer bebek uzun uyumuş ve göğüsler dolmuş ise pompa ile çekip göğsü boşaltmak uyanınca biberondan çekilen sütü vermek. Şu anda bu tecrübemi paylaşmak istedim.
Merye'cim çok uzun zamandır yazışıyoruz , sonra telefonlaştık, sen ve diğer arkadaşlarla da pek çok paylaşıyoruz , tanışırız yine buradayız nasıl olsa.
Çok teşekkür ederim Patrikler'cim sen de hepimiz en güzelini hak ediyoruz. Dileklerin için sağol. Sen iyisindir umarım. Kızını da öp benim için.