BÖYLE BİR GÜN
Unutmamalıydım..bugün tel ile netin ödeme günü.. oradan da rutin ilacımı yazdırmaya sağlık ocağına girdim. Aman Allahım.o sıra numarası da ne!normal de bu saatlerde daha tenha olur.neyse kararlıyım.yazdıracağım.dönmedim.biraz oturdum.sıkıldım.fazla oturamam ya.her zaman da eleştiririm türk kadınlarını.özellikle de kilosu fazlaca olanları.ya da bilmiyorum bizim insanımızda mı var?otobüste ya da minübüste biri kalkıverdi mi.hop köşe kapmaca gibi nasıl da hemen yerleştiriveriyorlar totolarını.aman Allahım !ne kıymetli totolar.neyse....ne anlatacağım.ne yazdım
etrafı,insanları inceledim.rahatsız edici ceğil ama.kalktım zaten ..koridorda volta misali geziyorum.aşı odası,dr ların odaları,tabelalalar......sağlı bakanlığının yayınlattığı..köşede ileride bir kadın.,kadının kucağında tahmini 6 aylık bir kız bebek.durmuyor,mızırdanıyor.kalktım.yanına gittim hemen..elimdeki mini poşeti fışırdattım.biraz susar gibi oldu.ama çok kısa.1 dakika...ya var ya yok.sonra yine mızmızlık.içerisi çok sıcaktı.eminim bunalmıştı yavrucum.annesine yanından ayrılmadan ''çok sıcak annesi yeleğini çıkartırsan rahatlar'' dedim...sonra ilk oturduğum yere oturamadımdolmuştu...iyi de olmuş.otur otur..hep otur mu olacak.?sonra uzaktan yine gözlemlemeye devam ettim kız bebeği ile annesini.Annesi Karadenizli idi belli.çizgileri çubuklrından anlaşıldığı üzere giyinmişve çay toplamaya gider gibi idi başındaki.sonra bir erkek çocuk farkettim.meğer o da kız bebeğin ağabeyi imiş.çocuk halaa mızırdanıyor.ıhı da ıhı...annesi bebeğin yüzünü çevirip bir kere bile bakmıyor.sadece pışpışlıyor.yavrum gözlerini ovuşturuyor.uykusu var belli.annesi değlmi ya?çevirsene be kadın kızının yüzünü kendine de ...bir gör...kızdım haaa.ben yine volta misali devam.(yelek te hala bebeğin üzerinde haaa....kendi üzerinde ince bişey.bebeğe hem bady hem örme yelek.)
bir ara kaybettim onları.meğer aşı odasındalarmış.sonra yine yerlerine geçtiler.baktım bu sefer yelek yok.oh dedim.şimdi daha bir rahatım.
sonra;sonra yine duramadım.bu sefer karşılarına gelen bir yerdeyim.ama bakmıyorum.kız bebeğin ağbisi yanıma geldi.elinde bir market insörtü.baktım uçak yapmaya çalışıyor.yapamadı.ona isterse yapabileceğimi söyledim.önce kaşlar çatıldı,istemedi.bozguna uğramıştı sanki.anladım ..ben anladım ama..çaktırmadan izledim onu.elindeki insörtten bir yaprak koparttı bana uzatıyor.ben bakmıyorum ama.gülücem... gülmüyorum.neyse daha da uzatınca bu kez gördüğümü itiraf etmiş oldum.uzattığını aldım.yaptım ona bir uçak.hastanede(2 katlı minik bbir yer)ben bir attım.süper uçtu...marifetimde ilginç yerde çıktı ortaya.başka zaman yaparım evde.çakılır hemen...önce güldü hoşuna gitti uçağın süzülüşü.sonra ise bozuldu.hemen bozdu uçağı.o da yapmaya çalıştı.yapmasına yardımcı olmama istemiyerek te olsa izin verdi.yaptı uçağını.ve oda benimkine yakın güzel uçurdu.az önce sıkılna çocuktan eser kalmadı.
offf.bu sırada gelmedi.inadım inat.yazdıracağım ilacı.ellerimde de kaşıntı var bu ara.parmaklarda...pembe kutulu bir krem var.iyi geliyor.bu ara domatesle taranayla biraz haşır neşir oldum ya.hemen azıverdi.2 gündür komşuya da yardım ettim.şimdi sağ elin parmaklarıbazı yörelerin deyişiyle barnaklarım şiş ve kızarık.kaşınırken çok tatlı kaşınır sonrasında bir o kadar acırlar.
zaman dda geçmedi haa. artık sıra tabelaları incelemeye geldi.tmizlik personelinin haftalık programı.üstünkörü değil,dikkatli okudum.dikkatimi bir şey çekti.kapı kol ve tokmakların hijyeni hafta da bir kere yapılıyormuş(çerçevede yazılan bu.yapıldığını kim görmüş.biz mesai saatinde oradayızama elbet yapılıyor)sağlık kuruluşu sonuçta.haaa yine atladım başka şeye.cam ve pencerelerin temizliğ de hafta da bir kere.şimdi sorarım sizlere.günde en az 100 150 el dokunuyordur,eminim bu sayı çok daha fazla.hijyeni haftada bir.camların hijyeni de haftda bir.bana adaletsiz gib geldi.kapı kulupları hergün hatta günde belki 2 kere hijyen olmalı diye düşündüm.hadi 2 den geçtim.hergün olsunyanlışmıyım?
amannn sıkıldım burda...canı sıkılan okusun.yazı kalabalıklığını gören tıklasın öteki sayfaya.daha çıkmadım sağlık ocağından ama sıkıldım.Adanalı Teyzenin dediği gibi.ben ortaya goyduuuumm.alan alır..almayan geder.
Denizcim.kontrolün iyi geçmiş.sevindim.neredeyse 2 kg olmuş mucizen..ne güzel hiçte kilo almamışsın.Ebru Şallının diyetini mi uyguladın yoksa?O hamileliğini 6 kilo ile tamamlamış diye duymuş ve okumuştum.
artık çıktım.hava da iyice karardı.ben mutfağa gidiyorum.1 saate kadar sofra hazır.dileyen buyursun...hoşçakalıııınnn.![]()
Denizverdi ne guzel yazmissin gozlemlerini...ben de senin gibi kalabalik yerlerde gozlerim ve mutlaka bir kucuk cocuk olur beni oyalayan. Bu arada mutlaka yazdin ama ben hatirlamiyorum, kac yasindasin? Gozumun onune hep birisi geliyor boyle afacan bir kiz cocugu gibi.
Bugun baska bir konudaki arkadaslarin bazilariyla facebook ta arkadas olduk, cok ilginc uzun uzun yazistiktan sonra yuzlerini gormek herkesin.
Seni de merak ettim acaba soyledigim gibi afacan bir kiz cocuguna benziyormusun?