38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Zarpdeniz arkadaşım dün öğrendim canım ama iş yoğunluğundan yazmaya fırsatım olmadı.Çok üzüldüm canım ikiz bebek istediğini biliyorum ama hayırlısı buymuş demekki.Benim çok samimi arkadaşımın eltisi ikiz hamileydi.Hiç unutmuyorum bir toplulukta karşılaşmıştık.7 aylık falandı.Bilmeyenler soruyordu kız mı erkek mi diye.Biri kız biri erkek diyordu.Bu konuşmadan bir hafta kadar sonra öğrendik ki oğlan olan karnında ölmüş.Sonra kızı biraz daha rahimde tutmak için çok uğraştılar.Hastanede yatırdılar ama kız da erken doğdu tabi.Gerçi kız gayet sağlıklı şimdi ama çok zordu tabi o günler.Hastanede karşılaşmıştık biz de Arda için gidiyorduk o zamanlar sık sık.Allah bu bebeğine uzun versin arkadaşım dualarımız seninle canım.

Cans arkadaşım ben de bir kızın olduğunu bilmiyordum canım.Benim oğlum da 9 yaşında.Tamamen doğal yollardan senin gibi yani.Daha sonra da doğal yollardan 2 gebeliğim var ama kalp atışını alamadık ikisinin de.Ama 2008 haziranından beri de bir gebelik elde edilemedi 2009'da da 2 tüp denememize rağmen.Ben de senin gibi doğal yoldan olsun istiyorum ama kısmet tabi.Nisana kadar olmazsa tüp düşünüyoruz yine vakit kaybetmeme niyetiyle.

Denizverdi canım kıza kesin karar vermişsin.İnşallah fazla bekletmez kızın.Eşinin kararı harika canım.Bence de sağlığın elverirse son bir kez dene denerim.Duyuyoruz hep evlatlık çocuk almaya karar verince o ara kendi evlatlarına kavuşuveriyor insanlar.Allahın mucizesi işte.

Alabama canım kilolarını boş ver şimdi canım yeter ki Mert senden emsin.Emzirirken de zor kilo verirsin zaten çünkü enerji alman gerekiyor.Mayısa daha çok var.O zamana kadar verirsin mutlaka.

Patikler canım merkeze karar verdin mi?

Toana ve Banu tedavileriniz hayırlı olsun inşallah bu son denemeniz olur ve evlatlarınızı kucağınıza alırsınız arkadaşlar.

Hereda canım arkadaşlar da demiş hareketlerini bariz hissetmek için erken daha.

Baharnaz geçmiş olsun canım yine tansiyon problemin başlamış sanki.

Limon Kabuğu bugün kontrolün vardı herhalde belki cinsiyetini öğrenirsin bebeğinin.

Altınyunus rapor işini halletmişsin bir ay için.6 ay kadar ücretsiz izin de alırsın büyüyüverir o arada bebeğin.

Merye canım sen de erken doğum falan demişsin sakın aklına getirme öyle şeyler canım.

Arkadaşlar benim kocaman yumurta daha da büyümüştü geçen hafta perşembe günü solda 29 mm sağda 15 mm çatlamayan yumurtam vardı.Dr artık küçülür daha fazla büyümez dedi.Bakıcaz bakalım adet olunca.

Evet canım büyük ihtimalle Memorial. Son dakikada bir değişiklik olmazsa tabi...
Ben de yumurtaların ile ilgili birşey anlamamıştım valla. Ne olursa olsun hayırlısı olsun arkadaşım. Belki sen, Cans ve ben aynı zamanlarda deneriz. Hepimizin de kaderi aynı gibi geliyor bana :)

merye canım benimm sağolasın.. ne yapalım hastalıklar da bisim için..güçlü olmak lasım güçlü... çok güçlü....
sen de öyle ol güçlü ol... vesveseye verme kendini.. at çikolaları ağına bekle kıpırdanışını kısının.hem belki pek bi tembel olacak kısın.ondan dır. :))
hem bak şurda ne kaldı birkaç ay sonra diyeceksin ayyy hiç durmuyo uyuyamıyorum uykuya hasretim diye....sahi işe devam edicekmisin ?

inş.canm
sizin şu kurs işi çok eğlenceli birişe benziyr iyi br anaokulcu olacanız galiba artık bebişime okumak çizmekiçin hikaye ve resim göndrersin canm
canm inş.yakında kızını görerek alırsın cicilrini amin

BAHARNAZ:alah şifa versin sana ve limona şu tansiynu kazasız belasz atlatrsınız inş.
canım aynen bende şırrr diye bir ses duyurdum gerçi epeydr duymuyrm bir ara çok duyuyrdum ama ben musluktan gelen su gibi tanmlamıştım sağlılka doğuruz inş.bebişlerimizi heppimiz amin

LİMONKABUĞU canm allah sansda şifa versin aman dikkat et camn bu gün kont.varmış dr na kesin sor bu durumu
mercimek kestane soda kavun tansiynu olanlara yasak aman şu tanisyunu artıran gıdaları bir araştırın ona göre bir liste yapın bence

Deniz bulut canım seni unutmuşum sanırım herkese yazdım zannediyordum.Aptamilin conformil mamasını ben de kullanmıştım Arda'ya bizim de çok gaz problemimiz vardı çünkü dr onu önermişti.Gerçi bir faydasını görmedim ama bazısına iyi geliyormuş.Batu'nun kabızlık problemini sen çözdün herhalde.Bakıcı işini ne yaptın bu arada?

Geçen ay menagon kullanmıştım 1 toz 1 su ama bu ay hiç ilaç kullanmadık.Bu ay da yumurta sayısı çoktu.İlk 7-8 gün 5 yumurta birbirine yakın büyüklükte büyüyordu.Sonra 1 yumurta önden gitti.Çatlatma iğnesi vurulalım dedi bana.Baktık pregnil bulamadığımız gibi ovitrelle de yoktu onu da o anda bulamadık.Ben de dr'a bu ay herşeyi doğala bırakalım o zaman dedim ama çatlama olmamış.Gerçi 5 yumurtadan şu anda görünürde 2 yumurta var.Ben de birşey anlamadım senin veya sizlerin anlamaması gayet doğal yani.

soracktım açmşsın ama bir işe yarayackmı bu kadar büyümesi bizinkileri bu kadar büyümesine izin vermemşlrdi diye hatırlıyrm inş.canım yakında herşey gönlüce olur

CANS:bir bebşin varmış allh bağşlasn canm hanımlar gibi bnde yeni öğrenidm inş.kardeşte yakında gelir mart idi herhald e tedavin öyle hatrlyrm inş.cnm ya allah emeklerimizn karşılığını verecek inanç çok önemli çok inan canm dua et:

DENİZBULUT:canm ya şu verdiğin badyler intrnettenmi almıştın e vrdiğin sitelerde varmıydı onlar hiç fena durmuyr 4 tane 19 geyet iyi baktım birmkaç kere 8 lira hep taneleri bu hafta inş.alacam
canım ya bana bir arkdş mutlaka uzun bir süre sen bak dedi bebişne tüp bebekler ççabuk hastalanır demişti yokluğun onu çok etkiler ne yap et uzun bir sğüre sen bak demişti gerçi seninki tüp değl ama bence raporun biter bitmez başlama bir az uzuat ben inş.uzun süre bakacam hemen dönmem işe zaten zor buluyrz biraz güzellikleiriini göerelim o kadar küçük bakıcıya biırakmayı göze alamıyrm
benmki bazen çok harekteli bazen çok sessiz ama hareket ettiğinde de çok haretkli olyr inş.sağsalim doğurcz şu bebşlri

ALTNYUNUS:allaha şükür bebşmiz kilo almş büyümüş nice senelere annesi inş.sütümüz azalmş ona gerçekten çok üzüeldüm ben şimdiden kızıma söylürrm doğr doğmaz sütümü içeceksin diye şimdiden alştıyrm teyzesi bebek için çok önemli ne yapsakta artırsak şu sütleri br yolu olmalı ama ne
şu ücretli doğm izni konusunda kesinlikle haklsın ama bu hükkümet bu kadar artırmıştı ondan önce bu kadar bile dğldi ama bu da kesinlik le yeterli dğil iki yıl ücretsiz izin koymuşlar ben ondan yararlanmayı düşünüyorum çok parasız kalırsm ne olur bilmiyr ama şimdiden öyle düşünyrm arabayı satarız diyrm baakalım kocamı ikna etmek biraz zor ama
yeni bir düzenleme getirmişler ilk altı aya kadar günde üç saat süt izni koymuşlar oda yetmezki
canm sen kesinlik bırakma denizbuluta dedim ama seninki kesinlikle hak denizin seçme hakkı var ama seninki çok küçük allah aşkına bebşini erken bırakma şimdi sana çok ihtiyacı var
kabızlık için allah şifa versin ama zeytinyapını çok duuyuyrz iyi geliyr diye herşeye deva şu zeytinyaı allah ondan yoksun bırakmasın bizleri

ZARPDENİZ:canm ben gerçekten üzülmüyrm ve üzülmeni istemem gerçekten cididi söylüyrm sen diğerini düşün o onn sana sıkı sıkı bağlanması için elinden geleni yap herhangi bir kanaman oldumu inş.olmamştır.
şimdi fazla hareket etme çamaşır asma sandalyeye ayakla çıkma çok ayakta kalma küvette banyo yapma fazla yürüme kolunu ulaşmak için bir yerlere uzatma elekrikli süprge kullanma epilasyon na yasak yoktu ama ben onuda kullnmadım mümkün mertebe yavaş harekt et ani hareketlerde bulunma ayaqklarını üşütme mide bulantın geçinceye kadar birşeyleri yemeye kendini zorlama yoksa ömür boyu yiyemirsun ve bize aşk yapmayın demşlerdi üç aya kadar biz süre yi biraz daha uzn yaptık aman ayda yılda bir hgamile kaldık korktuk valla ondan sonra da hafif olsun demişlerdi

dr um tam eski drum onula başlşdk daha önce özelde idi tamgün yasasından dolayı sadece dvlte bağlı çalışyr yine onunla devam ediyrm edecm inş.çok da güveniyrm dr uma
doğum çantası ne canm yanımda lazım olacaklar listesimi bir versenize şu listeyei

HEREDA:gündüzleri hissetmemen çok normal ben işe gittiğim günler hiç hissetmiyrdm onun için çok tedirgin olrdum sürekli sağllk ocağna giderdim

BANU inş.o tek yumurta altın yumurta olur tek yumurta ilie hamile kalanların hikayesini okudum intrnten inş.seninki de öyle olur çok dua et dua çok önemli ben çok dua ettim nereedyse herdakka desem yalan olmaz sürekli günün hger saatinde her dakkası

toana:bu haftqa yumurtalın toplanacakmış hayırlısı inş.inş.bebşlerimiz i alırız kucaklarımıza inş.ogünleri burdan yazarız allaın izini ile

Merye saol canım :) Sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız. Şırrh sesini özlüycem desene bikaç ay sonra
Şu ettiğin dualardan Allah razı olsun canım. Limon günde en az 2 tüketiyorum salata ve çorbalara sıktığım hariç, diğer yazdığın yiyeceklerden de henüz hiçbirini yemedim. Anne ve Bebek çantası duymadım deme. Hastaneye giderken acil durumda hazır olması gereken şeyler canım. ben netten sürekli listeler kopyalıyorum onları derleyip birgün kendime liste yapıcam :) ama ne zaman
Kurs zevkli geçiyor gerçekten.

Hulya saol evet sanırım tansiyonum yine zıplıyor haplar artırılıcak gibi görünüyor Dahiliyeci 2 hafta önce X2 yapmıştı günde 6 tane yazmıştı ama şimdilik kullanma demişti. Senin yumoşları sende anlayamamışsın canım bende sorucaktım ne kadar büyümüş diye bende de büyüüyen ve alınamayan yumurtalar gebeliğimin ilk aylarında sancı yapmıştı. Reglden sonra yeni takip mi
bende Denizverdiye katılıyorum
Sen, Cans ve Patikler için zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine geçmek daha mantıklı gibi geliyor. Denizverdi sende son tahlilden sonra katıl bu kervana canım.

Herada saol canım. Tansiyona dikkat et gerçi seninki galiba düşük değerlerde gidiyor. :nazar: olsun tedbiri elden bırakma.Bende de şu hareketlere takılma başlamıştı ama kızlar 28.haftadan sonra daha hareketli olur diyorlar.

baharnaz selam canm nasılsın şırrr sesi benm hoşuma gidiyrdu sankıi ondan kaynaklanıyrdu gibi yani o yapıyrdu o sesi gibi

deniz, zeytinyağını dünden beri yapıyoruz.ama akşam doktorumuz fitil verdi bizde uyguladık hem akşam hem de gece yarısı.yavrum inliyordu gecenin bi yarısı.ıngggaaa diye bir ağlaması vardı ki hiç sormayın....

zarpdeniz, herşey güzel olacak arkadaşım.endişelerini anlıyorum ne desek boş.

merye, ben de işe başlamak istemiyorum zaten.birkaç saatlik uykuyla verimli çalışamazsın .kaldı ki el kadar yavruyu nasıl bırakırım?

herada, ben dün akşama kadar bekledim o yasanın çıkmasını.ama yine de umutluyum.oğlumun doğum tarihi 21 ocak aslında.belki dokunur bana da.çıkmadık candan umut kesilmez tesellisi benimkisi.

Son düzenleme:
sagol deniz verdiciyim tatlim benim insallah bir sorun cikmazda cunki esimde tese olucak ya rabbim emeyimizi bos etmesin insallah sagolun canlarim cok iyisiniz bana dua edin ltfen yine de korkuyorum haa denizcim sen sorucaktin sordunmu hocandan hani bu teseyle ilgili tatlim ya:34::34:

Evet canım Memorial'i istiyorum galiba. Tabi son anda bir değişiklik olmazsa. Bu arada Çider'in Memorialle anlaşması bitti galiba. Tekrar anlaşmak için uğraşıyorlardı.
Canım ben o zaman tüp bebeği Kadıköy Şifa'da yapmıştım. Arkadaşın için öncelikle Kadıköy Şifa'yı öneririm ama sanırım orası SGK ile anlaşmalı değil. Fiyatları ise bayağı yüksek. Benim tüp bebek doktorum Kadıköy Şifa'da olmasına rağmen ben Koşuyolu Medipol Hastanesi'nde yapmıştım doğumu. Hem SGK anlaşmalı hem de Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi var. Bu birim her hastanede mevcut değil bildiğim kadarıyla. Her yönüyle gerekli bir Ünite bence. Ben bu hastaneden çok memnun kalmıştım. Hem de fiyatı çok daha uygun. Tavsiye ederim arkadaşım...

Maaşallah valla. Allah analı babalı, sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah... Güzel kızını öp benim için.Peki sorun ne sebepsiz mi? Cans bu arada bu takiplerin çok da işe yaradığını düşünmüyorum ben. Biran önce tüp bebeğe geçsen aha iyi olur gibi geliyor bana. Vakit kaybetme arkadaşım. Sen kaç yaşındasın arkadaşım?

cok tesekkur ederım canım .. allah senın ve tum arkadaşlarımızın yavrularını korusun .. saglıklı mutlu bır omur versınn .. ben 35 yasındayım .. benım belırlı bır sorunum yok .. esımın sperm morfolojısı % 1 .. bu yuzden sorunlu . kızımdan sonra. 4 defa dogal yolla hamıle kaldım .. hatta bırını 19 haftalıkken kalbının durması sonucu kaybettım .. benmı tıroıd problemım var .. ama takıp altında .. bımıyorum .. gıttmedıgımız dr kalmadı .. 3 kez tup bebek yaptırdık ama olmadı .. bu yuzden tup bebege de inancım kalmadı .. ama takıplerden sonra son kez deneyecegım .. hayırlısı artıkkk..

Altınyunus, doğru diyorsun be arkadaşım, ben onu atladım bak. İnşallah yasa bir an önce çıkar ve ilk yararlanan sen olursun. Umarım o fitil ve zeytinyağı faydalı olur Umut'a, kıyamaz insan öyle içli ağlamaya. Kolaylıklar diliyorum canım.

Banu gözün aydın arkadaşım, rahat bir transfer sonrası keyifli bir bekleme dönemi diliyorum sana.

Bebek hareketlerine dair yorumlara teşekkür ederim arkadaşlar. Kendimi düzgün ifade edemedim sanırım, panik değilim hareket etmediğinde, bu haftalar henüz düzenli hareket hissetmek için erken diye bildiğimden içim rahat. Gün güne artarken insanın keyfi de artıyor, onu yazmaya çalışmıştım. Sağolun.

cok tesekkur ederım canım .. allah senın ve tum arkadaşlarımızın yavrularını korusun .. saglıklı mutlu bır omur versınn .. ben 35 yasındayım .. benım belırlı bır sorunum yok .. esımın sperm morfolojısı % 1 .. bu yuzden sorunlu . kızımdan sonra. 4 defa dogal yolla hamıle kaldım .. hatta bırını 19 haftalıkken kalbının durması sonucu kaybettım .. benmı tıroıd problemım var .. ama takıp altında .. bımıyorum .. gıttmedıgımız dr kalmadı .. 3 kez tup bebek yaptırdık ama olmadı .. bu yuzden tup bebege de inancım kalmadı .. ama takıplerden sonra son kez deneyecegım .. hayırlısı artıkkk..

acaba stres yok değil mi o kadar yaşın yok doğl yolla hamş olmşsun siz ara verrdikten sonra nasıl korundunz ilaç lamı

Çok şükür aradılar yumurtam döllenmiş perşembe günü koyucaklar inşallah tutunur...

hadi gözün aydımn canm inş.olur gönlün şenlenir

ya hanımlar size farklı bir soru soracam günün sorusu olsun ben artık hamsilerden eski tadı alamıyrm garip bir kokusu oluyr size de öyle geliyrmu ya da burdaki pis balıkçılar bize pis balık mı getir yr artk balık yemek tam bir kabus oldu benm için

Deniz bulut canım seni unutmuşum sanırım herkese yazdım zannediyordum.Aptamilin conformil mamasını ben de kullanmıştım Arda'ya bizim de çok gaz problemimiz vardı çünkü dr onu önermişti.Gerçi bir faydasını görmedim ama bazısına iyi geliyormuş.Batu'nun kabızlık problemini sen çözdün herhalde.Bakıcı işini ne yaptın bu arada?

Geçen ay menagon kullanmıştım 1 toz 1 su ama bu ay hiç ilaç kullanmadık.Bu ay da yumurta sayısı çoktu.İlk 7-8 gün 5 yumurta birbirine yakın büyüklükte büyüyordu.Sonra 1 yumurta önden gitti.Çatlatma iğnesi vurulalım dedi bana.Baktık pregnil bulamadığımız gibi ovitrelle de yoktu onu da o anda bulamadık.Ben de dr'a bu ay herşeyi doğala bırakalım o zaman dedim ama çatlama olmamış.Gerçi 5 yumurtadan şu anda görünürde 2 yumurta var.Ben de birşey anlamadım senin veya sizlerin anlamaması gayet doğal yani.

biz de kabızlık olunca conformile geçtik. 10 gün sonra 1 kere normal 5-6 kere de her gaz çıkışıyla biraz kaka da atmaya başladı. dr normal dedi. 5-6 gün sürdü. düzeldi tekrar abtamile geçtim. tam herşey yolundayken 3 gündür devamlı gaz sancısı olmaya başladı. rüzgardeniz hipp markasını önermişti. bir arkadaşımla konuştum onda da aynı problem olmuş. kabızlık sonucu lavman yaptırmışlar. o da hipp e geçmiş memnundu. ben de bugün tüm nişantaşını aradım yoktu. internetten sipariş verdim. deneyeceğim yarın gelir inşallah. arkadaşım fabrika ile konuşmuş dışarıdan kısıtlı geliyormuş ya da yeni geliyormuş o nedenle az bulunuyormuş. o avrupada daha çok bu satılıyor hem organik dedi. bilmem artık yeter ki gaza iyi gelsin.
bakıcı başladı beğenmedim. pazartesi başkası başlayacak. yatılı yabancı bakıyorum hepsi birbirinden kötü. piyasa rezalet. türk de olur da nasıl bulacağım bir de yatılı olursa çok yüksek ücret derlerse veremem. senin de bu yaz bakıcı problemin olmuştu. nasıl çözdün? seninki yatılı mı?
yumurta için belki ara ara hepimizde böyle çatlamadan büyüyen yumurtalar oluyordur. takibe gitmeyince bilemeyiz ki. inşallah kist vs olmadan atılır. en kötü tüpe bşlayacaksın sanırım. o ay da sayı çok olur inşş.

inş.canm
sizin şu kurs işi çok eğlenceli birişe benziyr iyi br anaokulcu olacanız galiba artık bebişime okumak çizmekiçin hikaye ve resim göndrersin canm
canm inş.yakında kızını görerek alırsın cicilrini amin

DENİZBULUT:canm ya şu verdiğin badyler intrnettenmi almıştın e vrdiğin sitelerde varmıydı onlar hiç fena durmuyr 4 tane 19 geyet iyi baktım birmkaç kere 8 lira hep taneleri bu hafta inş.alacam
canım ya bana bir arkdş mutlaka uzun bir süre sen bak dedi bebişne tüp bebekler ççabuk hastalanır demişti yokluğun onu çok etkiler ne yap et uzun bir sğüre sen bak demişti gerçi seninki tüp değl ama bence raporun biter bitmez başlama bir az uzuat ben inş.uzun süre bakacam hemen dönmem işe zaten zor buluyrz biraz güzellikleiriini göerelim o kadar küçük bakıcıya biırakmayı göze alamıyrm
benmki bazen çok harekteli bazen çok sessiz ama hareket ettiğinde de çok haretkli olyr inş.sağsalim doğurcz şu bebşlri

toana:bu haftqa yumurtalın toplanacakmış hayırlısı inş.inş.bebşlerimiz i alırız kucaklarımıza inş.ogünleri burdan yazarız allaın izini ile

en fazla 1 ay ücretsiz izin alabilirim maddi nedenlerle o zaman bebek 5,5 aylık olacak. hiç başlamak istemiyorum bakıcılara bırakıp ama yapacak başka birşey yok. sorma zaten bebek uyutmuyor bir de bakıcıları düşündükçe ben uyuyamıyorum. sinir sistemim altüst. allah yardımcım olsun. ne yapalım tevekkül edeceğim nasıl edeceksem :5:

deniz, zeytinyağını dünden beri yapıyoruz.ama akşam doktorumuz fitil verdi bizde uyguladık hem akşam hem de gece yarısı.yavrum inliyordu gecenin bi yarısı.ıngggaaa diye bir ağlaması vardı ki hiç sormayın....

zarpdeniz, herşey güzel olacak arkadaşım.endişelerini anlıyorum ne desek boş.

merye, ben de işe başlamak istemiyorum zaten.birkaç saatlik uykuyla verimli çalışamazsın .kaldı ki el kadar yavruyu nasıl bırakırım?

herada, ben dün akşama kadar bekledim o yasanın çıkmasını.ama yine de umutluyum.oğlumun doğum tarihi 21 ocak aslında.belki dokunur bana da.çıkmadık candan umut kesilmez tesellisi benimkisi.
canım mamalar hakkında hülya ya yazdım. hipp i deneyeyim bir sonucu sana da söylerim. ben de hiç 1 saatlik ağlama krizi falan olmamıştı. 3 ündür var. felaket valla insanın eli kolu bağlanıyor senin de ağlayasın geliyor:43:

Çok şükür aradılar yumurtam döllenmiş perşembe günü koyucaklar inşallah tutunur...

hayırlısı inşallah çokkaliteli olur ve sonuna kadar gider:9:

ya hanımlar size farklı bir soru soracam günün sorusu olsun ben artık hamsilerden eski tadı alamıyrm garip bir kokusu oluyr size de öyle geliyrmu ya da burdaki pis balıkçılar bize pis balık mı getir yr artk balık yemek tam bir kabus oldu benm için
hormonlar yüzünden olabilir. eşin ne diyor balıkara? ben de tavuktan tiksinmiştim. canım hiç istememişti.

Son düzenleme:

Hayırlısı inşallah canım...

Banu işin rast gitsin arkadaşım...

sagolun heradacigim,hulyacim sizler nasilsiniz bende tekrar yarin gidiyiyorum doktora iste allahim rast getirsin insallah bakalim tatlilar opt:54::54:

banucum allah herseyi gonlunce versin canim benim senin kac yumurtan olustu hayatim kacinci denemen kac yasindasin banucum cokmu soru sordum:26: tatlimm opt:34:

sagol meryecim tatlim insallah allah agzindan duysunda bebislerimiz gelsin rabbim hepimizin yuzunu guldursun:66::66::66::66: canim benim sen den ne haber:21::21:

Back
X