38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Patikler geçmiş olsun en yakın zamanda pırıl pırıl gözle bakarsın sürekli damla filan kullanılıyor galiba onlarda sıkıntı veriyor sanırım en yakın zamanda toparlanırsın inşallah.

Toana patikler kabızlık yazmış ama ben hiç ama hiç kabız olmadım, o dönemde kuyruk sokumu kemiği ağrım oldu.

Hülya evet şu ilaçlar işe yaradı canım ama bazen yinede nolduğu belli olmuyor takmıyorum. Seninde ilacın bitip sorun çözülünce tedavine başlarsın inşallah. Nerde başlıycaksın?

DenizBulut sağ ayak, sağ el, sağ parmak sıkıntısı yaşamışsın ilaçların faydası oldumu sana?Nerox kullandınmı?faydasını ben göremedim içmiycem ilaçlardan bööö oluyorum artık
Ruh halini yazmışsın çizmişsin Allah yardımcın olsun banada bu piyangonun bir kısmı şimdiden vurmuş durumda. Doğumdan sonra birçok rahatsızlık gibi buda geçer inşallah diyoruz

Herada dün kontrolün güzel geçmiş Maşallah evet hep normal doğumdan yanaydım Nur hnda kontrollere ve gelişen durumlara göre demişti kendimi yaşa takıntım olmadan hazırlıyordum (38)Şİmdiki drumlada birşeye karar vermedik henüz. Sezaryen olabilir dedi. Bebişte dönmüyor, ilk doğumun uzun sürmesi, tansiyon vs beni korkutuyor. hayırlısını ve sağlıklısını diliyorum sezareyn şıkkı artıyor. Bende epidural tercih edicem hayırlsıı bakalım sağlıkla o günlere gelelim inşallah. Sen hiç ilaç kullanmıyormusun? demir, vitamin vb. şimdi merak ettim canım. Ağrı kesici olarak bir ara Parolü tüketiyordum ama başağrım çok şiddetli oluyordu o zamanlar. Ama şimdi diğer ağrılar için kullanmıyorum.
İsim konusundada kaplumbağa hızındayız şimdilik yarı finale kalacaklar belirleniyor (Biz eşimle anlaştık babalarımız isim koysun diye :)) bekliyoruz canım.

Denizverdi bu kadar ümitsiz olma canım bir emarını filan bir çektir, tahlilini yaptır bakalım hayırlısı. dru izlerken uyuyakalmışım ama özetle anladığım ilaçlar düzenli içilecek :) risk alınmayacak

Limon Kabuğu dün kontrolün vardı uğramamışsın?

Son düzenleme:
herkese merhaba
denizbulut, ben nemlendirici umut daha eve gelmeden aldım sürekli çalıştırıyorum gece gündüz.ama bebeklerde yazın bile olurmuş.bu ara iyi biraz daha.dediklerin doğru aslında.ama işte insan bazen dibe vuruyor.bugün daha iyiyim ama.

zarpdeniz, hoş geldin.iyi olduğuna sevindim.senin dönüş telaşların da başlamıştır şimdi.

herada, iyi dileklerin için teşekkürler.

lenova, hoşgeldin.

patikler, geçmiş olsun arkadaşım sana da.

herkese merhaba
denizbulut, ben nemlendirici umut daha eve gelmeden aldım sürekli çalıştırıyorum gece gündüz.ama bebeklerde yazın bile olurmuş.bu ara iyi biraz daha.dediklerin doğru aslında.ama işte insan bazen dibe vuruyor.bugün daha iyiyim ama.

zarpdeniz, hoş geldin.iyi olduğuna sevindim.senin dönüş telaşların da başlamıştır şimdi.

lenova, hoşgeldin.

napıyon canım
umut nasıl? öpüyorum

denizverdiciyim burda kanda baktirmiyolar tatlim ya ayin birinde demelerinin sebebi benim adetim gecen ay ayin 1 nde oldugu icin diyorum,budefa farkli yapmislar herseyi herzaman yani ilk iki defada benim adetime 5 6 gun kala transferim oluyodu bu defa 15 gun kala transferim gerceklesti ama benim belim bugun cok agriyo bilmiyorumki hayirmi sermi hic oturamiyorum valla bende diyorum esime ayin 12 nde test yapsam diye ama burda kan vermek icin once ev doktoru sonra git kan ver burasi bir acayip canim ya ama ayin 12 nde idrar testi yapsam olurmuki bilmiyorumm belimin agrisi ne bebeem beni aydinlat denizim kizzzz:34::34::34:

inşallah o ağrılarla içinde birşeyler oluşuyordur toana..hayırlara yoralım.. sen cuma beta hcg yiyaptırmayı bir düşünsen..paranla değil mi canım.başka bir merkesde de mi yaptıramıyorsun tahlilini..

denizverdiciyim burda oyle paranla yaptiramiyon yani hersey ev doktorunun elinde o hastaneye gondermeli hersey onun elinde tatlim bakalim hayirlisi:34:

günaydın,günaydın,günaydın güller:71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:

güneş açıyoor.herkese mutlu bir gün olsun.gösyaşının olmadığı bir gün olsun

günaydıııııııııınn bu gün ve her çok çok güzel olsun dilekleriniz gerçek olsun inşallah hepini öpüyorum

denizverdi can günaydın :16::16::16::16::16::16::16:

:71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:

Günaydın

Nisa ve Denizverdi güzel dilekleriniz ve çiçekler için tşkler. Sizinde gününüz güzel olsun :71:

Sizlere de günaydın arkadaşlar,

Patikler'cim, geçmiş olsun canım, arka arkaya okurken günleri de karıştırmışım bu arada, kusura bakmayasın. Gün güne daha rahat olacaktır, kontrolün nasıl geçti? Güzel birşey yaptın, iyi ki yaptırmışım diyeceksin eminim.

Baharnaz'cım, ne güzel babalara devretmişsiniz işi. Sizlere isim koydukları zamankinden daha bir zorlanıyor ve özeniyorlardır, torun başka. Belli olunca paylaşırsın bizlerle de, bekliyoruz :-)

İlaç sormuşsun, standart Elevit ve demir hapım var. Bu kontrolde, kalsiyum için ilaç da yazdı. Kramp için de yazayım mı dedi, gerek yok dedim ama dün gece ilk krampımı yiyince tüh keşke yazdırsaymışım oldum. Sen magnezyum alıyor musun?

Herkese sevgiler...

limonkabuğu canm kuran dinletmekle iyi yapıyrsun bence de klasik müzik ten daha iyidir hem bende kendi müzikleri diye abartıklarını düşünüyrm eşimde klasik müzük dinletmemden yana ama ben bizim müzik ve kurandan yanaym ben de arada dinletiyrm ve okyrm kızımma bnce çok güzel düşünmşsn
sanki sende migren var uykusuzluktan başın ağrımaısı ona işaret gibi bende de öyle ama migrenin en iiyi ilacı spor biliyrsun değil mi bebşlerimizi doğuralım yine başlarız spora tenis oynamayı çok özledim ve koşmayı

hanımlar inş.iyisinz ben çok yorgun ve bitap oluyrm sola yatmaktan sol yanm perişan olmuş sağa yatmeayı fazla yapmırm bu seferde uyuyamıyrm acıdan kalçalarım acıyr deniz bulut sen nasıl yatıyrdun çok uyukum böluünüyr acıdan ve tuvalette kalmamktan birde oturmak bile acıtıyr beni allh şükür diyeyim de geçi şikayet etmek için yazmıyrm ama işte yazıdım bunları
herkese kucak dolusu selam ve sevgiler iniş.herşey istediğimz gibi olur bu kadar sıkıntıdan sonra rahatlarız allah bizleri görür inş.
meryecim,kur-an dinletmeyi bir yerde okumuştum,onu duyduğumdan beri her gün 1 adet yasin dinletiyorum...kur-an okumayı bilmiyorum canım,bilsem kur-an da okurdum..sen bu anlamda çok güzel birşey yapıyorsun..inşallah bebeğin doğduğunda sakin ve mutlu bir bebek olur...
tatlım bende migren yok,sadece tansiyonumun arada yükselmesinden çektim o ağrıları,şükür ki ozamandan beri de yaşamadım..

meryecim,son zamanlarındasın artık böyle şikayetlerinin olması çok normal....ben bile şu anda yatış pozisyonunda zorluklar çekiyorum çok ağırlaştım şimdiden...Allah sonumu hayır etsin...seninde az zamanın kaldı biraz daha sabır meryecim...
herkese merhaba:34:
ne zamandır yazamıyorum.hoş okuyorum ama.....depresyondayım sanırım.bunca şeyden sonra ben de çöktüm.oğlumun genel olarak sağlığı iyi.göz kontrolümüz 2 hafta sonra tekrar yapılacak.sağ gözde problem yok ama sol göz hala gelişimini tamamlayamamış.canım sıkılıyor buna epey.geceleri 2-3 saatte bir uyanıyoruz.geçen gece o kadar ağladı ki ben bir ara "kendim ettim kendim buldum" diye hem söyleniyor hem de odayı turluyordum.eşim duymuş gülüyor.

limon_kabugu, uykuyu unut! hani derler ya kapı gıcırtısında oynarım.ben yastık gördüğüm yerde uyurdum.hoş sıkıntılar bunlar.

hepinize sevgiler:71:
canım,anladığım kadarıyla lohusa depresyonuna hemen hemen tüm anneler giriyor,sanırım uykusuzluk ve yorgunluktan kaynaklanıyor...sen şimdi bebeğin erken doğdu diye de çok kafana takıyorsun,inşallah UMUT'un sol gözüde gelişimini tamamlar ve sağlıkla devam eder hayatına...

Kızlar 11.gün negatif çok üzgünüm olmadıııııııııııı başımda çok ağrıyor elimden gelende yokkkkkkkkkkkkk oofffffffff
banu,bu durum seni sakın pes ettirmesin...bu kaçıncı denemenizdi bilemiyorum ama insan bu yola baş koydu mu mutaka sonucuna ulaşıyor..birşeyi çok istersen gerçekten oluyor,bunu ben yaşadım..inşallah sende yaşarsın...
selam

Limon Kabuğu yarınki kontrolünden güzel haberlerle dönersin inşallah canım. 4 lüyü dr gerek görürse yaptırıyor yoksa yaptırmıyorlar canım benim ki gerek duyulduğu için yapılmıştı, 3 lü testte devlete acile gittiğimde dr ısrarla yaptı hepsinde kafa karıştıran farklı sonuç çıkmıştı hayırlısı inşallah sen yaptırırsan güzel sonuçlar alırsın.

Ben artık uyuyamıyorum o yüzden gün içinde uykularım başladı maalisef. tuz kısıtlamamdan dolayı çok şiş ve ödemim olmuyor. sağlık ocağına tetanosun 2.aşısı için gittiğimde ebe söyledi. fazla ödeminiz yok diye dr da söylemişti. fakat sağ elim ve sağ ayağım çok uyuşuyor geceleri birde ellerim ve kollarımın ( daha doğrusu parmaklarımın bile eklem yerleri ağrıyor sızlıyor dün gece Nerox ilacı içtim ama yine sıkıntım oldu. Birde acayip asabi olmaya başladım, öfkeleniyorum gerginim ne tavsiye edersiniz?
baharcım,kontrolümüz güzel geçti,doktorum ne 3'lü istiyor ne 4'lü nede ayrıntılı ultasondan bahsetti...ben sordum bu testleri yapıcakmısınız diye?2'li taraman güzel çıktı gerek duymuyorum dedi...o gerek görmüyorum diyince bende ısrar edemedim..ama bir takım ölçümler yaptı,herşey güzel dedi..
canım,benim sinirli hallerim yerini sukünete bıraktı bu aralar...çok sinirli değilim eskisi kadar,beni huzursuz edicek şeylerden uzak durmaya çalışıyorum,eşimde sağolsun gayet anlayışlı,şunun şurasında 9 ayın bitmesine ne kaldı diyip duruyor :1:
sakinliğin için ne yapmaya başladın dersen inan hiç birşey yapmadım...çok dua ediyorum bunun etkisi varmıdır bilmiyorum...
sana tavsiye edebileceğim şeyler,kısa yürüyüşler yapabilrsin,temiz hava almak sana iyi gelicektir..yada bir alışveriş merkezine gidip biraz mağaza dolaşabilirsin...kitap okumakta insanı dinginleştiriyor..tavsiyelerim bunlar olabilir...diğer arkadaşlarımda mutlaka öneride buunmuşlardır..
Arkadaslar Merhaba:71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71:

O kadar hizlisiniz ki hiziniza zor yetisiyorum, ben de cok kisitli zamanlarda bilgisayar kullanabildigim icin umarim cok sey kacirmiyorumdur.

Bizim yine kontrolumuz vardi, cok sukur bebegimiz buyuyor. :nazar::nazar:Yarin ikili testin kanda yapilmasi gereken testlerini yaptiracagiz haftaya da ense kalinligi ve burun kemigi olcumu yapilacak insallah.

zarpdeniz,bebeğin iyiymiş maşallah :nazar: herşey daha da güzel olur senin için inşallah...ikili taramanızın sonuçlarıda güzel çıkarsa hamileliğinin keyfini doya doya çıkarırsın artık..:70:

Denizverdi canım işler yoğun doğru diyorsun arada okuyorum ama pek yazmaya vakit bulamıyorum.Ben bu ay cylo pregnova diye bir hormon ilacı kullanıyorum ya kist için.
Sana da kolay gelsin canım çorap kukla yapıyormuşsun.

Zarpdeniz canım bebek büyüyormuş ne güzel haber bu.Canım sen bence folbiolu bırakma canım.Bizde kan pıhtılaşması olduğu için folbiolu doğuma kadar içmen gerekiyor.Bana dr çünkü hem elevit hem folbiol kullanıcaksın dedi.Özellikle sorun mtfhr'de olduğu için.İnşallah test sonuçların da iyi çıkıcak canım.

Deniz Bulut arkadaşım sıkıntılarını okudum da cevap yazamadım.İnşallah moralin daha iyidir.Öyle iniş çıkışlar hep olacak canım.Uykusuzluk insanın çok sinirlerini bozuyor zaten.Ama bakıcın başladı artık inşallah o kadar uykusuz kalmazsın artık.
Burun tıkanıklığı bütün bebeklerde oluyor canım.Arda'da da çok oluyordu.Serum fizyolojik yapıyorduk biz de pek işe yaramıyordu.Sonra Arda 9 aylıkken Biz Arda'nın teşhisi için Çapa tıp fakültesine yatmıştık.Orada da arda'nın burnu tıkanınca serum fizyoloji kullanın dediler.Biz de kullanıyoruz zaten dedim.Açılana kadar 5-10 dk arayla hep yapıcaksınız dediler.Öyle günde 3-4 kez kullanmayla açılmaz dediler.Gerçekten onların dediği gibi yaptık ve işe yaradı.Ben burnu tahriş olur demiştim ama hiçbir şey olmaz dediler.Çocuk rahatlamıştı gerçekten.

Hereda canım sen de uzun süre uğramamışsın ağrıların ne oldu.Bir de annen rahatsızmış herhalde geçmiş olsun canım.

Cans canım troidlerin şaşmış demişsin en kısa zamanda düzene girer inşallah.İlacın dozunu mu değiştirdiler senin şimdi.Şubat'a da az kaldı eşin de geliyor değil mi?

Baharnaz sen de iyisin şimdi herhalde.İlaçlar düzene soktu tansiyon problemini.

Merye canım senin de uyku problemlerin artmış ama az kaldı herhalde doğuma senin de.

Alabama'cığım sen de uğramamışsın Mert iyidir inşallah.

Toana hadi az kalmış canım.Belirtilerin de iyi.Denizverdi'ye be de katılıyorum canım.Cuma günü kanda baktırabilirsin.

Banu canım ne diyeceğimi bilmiyorum inan.İnşallah kısa zamanda toparlanırsın.Bildiğim kadarıyla yaşın genç dinlenip bir daha denersin canım.

bize de memorial dan günden 3-5 kez damlatabilirsiniz demişlerdi. gerçekten öyle yapınca bir işe yaramıyor. bunu söylediğin iyi oldu. dün akşam sabaha karşı nem cihazına rağmen tıkandı biraz ben de üst üste birkaç kez damlattım. sabaha az yumuşamıştı ama açılmamıştı. sanırım açılana kadar 3-5 dakikada bir tekrar etmek gerekli de aralarda uyuyor uyanıyor zor oluyor damlatmak.
Hepinize selam arkadaşlar. Bayağıdır giremedim, maşallah topic eski günlerine kavuşmuş, oku oku bitmedi :-)

Banu ne desem dışarıdan gazel gibi gelecek ama gerçekten üzüldüm. Burada ben de dahil pek çok arkadaşımız negatif denemelerden sonra müjdeli haberlere ulaşabildik. Hatırladığım kadarıyla yaşın da genç maşallah, bizim hissettiğimiz yaş stresin de yok. Kilodan bahsetmişsin, bir diyetisyen eşliğinde vereceğin her kilonun bence bir sonraki tedavine katkısı büyük olur, sana katacağı moral desteği demiyorum bile. İnşallah tez zamanda senin de güzel haberlerini okumak nasip olur bizlere.

Toana, az kaldı hayırlısıyla. Umarım topiği şenlendirecek güzel haberlere seninle başlarız.

Deniz Bulut'çum, bakıcıya içinin sinmesine sevindim, yaşadıklarına üzüldüm. Ne desem boş ama ha gayret iki seneye yakındır tanışıyoruz, ben seni gayet güçlü, aklına koyduğunu yapan ve zorlukların üstesinden gelen biri olarak belledim. Eminim çok zor, yaşayan bilir tabii ama bugünlerinden üstesinden geleceğine eminim. Zaten yaşadığını lohusa sendromu diye adlandırarak kendine de teselli vermişsin. NE mutlu ki güvenebileceğin annen ve halan yanındalar, bakıcı işi de tamam. İnşallah gün güne herşey daha da yoluna oturacak. Bu arada ne demek be arkadaşım, daha önce de yazdım, sen bize Batu'dan ve kendinden haberler ver yeter, kusura bakmak ne demek.

Baharnaz'cım, sen nasılsın arkadaşım? Demek fıstık ve portakal ha, ah canım ya, maşallah oğluşuna. Tetanoz'un ikinci aşısı da bitmiş, haydi geçmiş olsun. Sağlıkla kucaklayalım miniklerimizi inşallah. Demek normal doğumdan yanaydın sen de. Ben yaştan ötürü düşünemiyorum bile. Epidural istiyorum ama hayırlısı inşallah daha vakit var. İsim konusunu ne yaptınız var mı yarı finale kalan aday isimler?

Müzik konusunu konuşmuşsunuz, haftasından dolayı benim de kafamı kurcalayan bir konuydu. Okuduğumdan çıkardığım şu, biliyorsunuz ama yine de paylaşayım. Klasik müzik ya da özellikle Mozart dinletmek çocuk zeki olsun, asil olsun filan diye tavsiye edilen birşey değil. Anne karnındaki ses ortamına en yakın müzik türü, ritmleri filan itibariyle, klasik müzik özellikle Mozart'ın eserleriymiş. Çocuk huzursuz olduğunda o aşina ortama girip hemen sakinleşsin diye klasik müzik tavsiye ediliyor. Benim bir arkadaşım saç kurutma makinesi çalıştırıyordu odada mesela. O da anne karnındaki ses düzenine yakın olduğundan anladığım kadarıyla. Ben rock severim mesela, asla tavsiye edilmiyor, bebeği rahatsız edermiş. Onunla konuşun, kitap okuyun, sakin müzikler dinletin ki doğunca bu sesler aynı yatıştırıcı etkiyi yapsın deniyor. Bunları okuduktan sonra rock dinlesin sevdamdan vazgeçtim tabii ki:-)

Zarpdeniz, ikili sonuçların iyi gelecektir eminim. Kontrollerden kuş gibi çıkmaya devam.

Hülya, selam canım. Sağolasın. Annem de ben de iyiyiz çok şükür. Sen nasılsın, Arda'mız nasıl?

Denizverdi'cim, atladım mı arada, gittin mi Alman'daki seminere. Gerçekten hoş olmamış Memorial'ın Çider'le anlaşma tazelememesi. Biliyorsunuz yabancı bir girişim sermaye grubu satın aldı hastanenin bir bölüm hissesini. Güya piyasayı yoklayıp ona göre fiyat düzenlemelerine de gitmişler bir sürü noktada, düzenleme artış şeklinde tabii. İhtimal Çider'lilere indirim yapmamak da bu işin bir parçasıdır. Diğer testlerin tamam mı? Denemeye dair düşüncelerin netleşti mi?

Limon kabuğu, sağolasın arkadaşım. Yanlış okumadıysam dündü kontrolün, kontrol günlerimiz çakışmış :-) Senden güzel haberler almaya devam edeceğimize eminim. Oğluşunu görüp hasret gidermişsindir :-) Annen iyidir umarım. Bu arada eşine de bravo diyorum, el üstünde tutuyor seni demek ki.

Cans sen nasılsın arkadaşım.

Patikler sağolasın arkadaşım. Bugün operasyon var galiba, rahat geçecektir eminim. Nereden biliyorum, üç sene öncesine kadar 2.5 derece miyoptum ben de. Lazer ile düzeltildi, senelerdir lens kullanıyordum ve acayip rahat ettim operasyon sonrasında. Doktorun da diyecektir, operasyon sonrası gece sıkıntılı sadece. Gözlerde inanılmaz bir yanma ve gözyaşı ifrazı oluyor. Bana iki ağrı kesici alıp hemen yat demişti, ben biraz geç kalmıştım sözünü dinlemeye. Sabah Cüneyt Arkın gibi, görüyorum, görüyorumm diye kalktığımı hatırlıyorum. Sonrasında okumaya yeni başlayan çocuk gibi, birkaç hafta uzak yakın herşeyi okuyup mutlu oluyorsun :-)

Merye'cim, az kaldı hayırlısıyla. Kolaylıklar diliyorum arkadaşım. Ağrı konusunda da bilgi vermişsin sağolasın. Bebeklerimiz sağlıkla zamanında gelsinler inşallah. Hazırlıklar tamamlanıyor mu?

Alabama, selam canım, sağolasın. Maşallah Mert'e. Koca adam olmuş maşallahhhh. Aşı yaptırırken dayanmak zor olmalı yahu. Ben bir hastanede kan tahlili için örnek verirken, yan bölmede beş günlük filan bir bebeğin topuğundan kan alıyorlardı. Zor tuttum kendimi, içim gitmişti. Bravo Mert Bey'e ve sana.

Altınyunus, hoşgeldin arkadaşım. Eminim kahraman oğluşun bunu da aşacak, ben de boşuna üzmüşüm kendimi diyeceksin. Allah yardımcın olsun, düzen oturana kadar gerçekten zor işler anladığım kadarıyla.

Sağolun bu arada arkadaşlar, geçmiş olsun dilekleriniz için. Bizim dün kontrolümüz vardı. Allah'a şükür herşey yolunda. Benim ağrılar da bayağı hafifledi, idrar kültürü de temiz geldi, böbrek kumu v.s. kuşkusu kalktı ortadan çok şükür. Doktorum ağrı olan bölgede üç kemik olduğunu ve ağrının kaynağının büyük olasılıkla bu kemikler olduğunu söyledi. Arada minoset tarzı ağrı kesici alabilirsiniz dedi ama şimdi başa çıkabileceğim kadar ağrılar, ilaç almayacağım.

Herkese sevgiler...

evet canım yaşadığım lohusa deprseyonundan biraz daha fazla. normal lohusa depresyonu ilk 40 günde olup geçiyormuş. geç lohusa deprsyonu var ki geç başlıyor (benimki gibi) ve zor geçiyor. benim de yaşadıklarım ile bu geç lohusa depresyonuna girmemem mucize olurdu. inşallah toparlanışım hızlı olur.

bakıcı kısmında da dün cüzdandan para aldığından şüphelendim. ben tam takip edemem cüzdanı ama evvelsi gün taksiye 50 lira verip 2 adet 20 lira alınca ve bir gün sonra 1 tane 20 lira bulunca (başka 20 ler olsaydı anlamazdım da tesadüf yoktu) arada harcamadım ki oldum. belki 10 ve 5 liralardan da gitmiştir ama onlar çoktu farkında değilim. arada tek eczaneye gidip 3 liralık ilaç almıştım da 20 lira vermemiştm. şimdi emin olmak için takibe başladım. 1 ay çok sıkı takip edeceğim. birşey görürsem yine yardımcı arama kısmı başlayacak offff :18:

hülyauğramışsın canım.selam:3:arda iyi mi?kukla yapıyorum canım.ama çok fasla başarılı değilim.sanırım benim kıs daha çok hasır oyuncaklarla oynayacak

denistırlatmış gördüm seni..çık bir dolaş istersen.fasla da kalın bişeyler giyme...çın donsun geri dön eve .bak hiçbirşeyin kalmas:1:

inan etkili..ben öyle olurdum.hani ne yaparsan yap bir türlü işler yoluna girmes.dışarısı da çok soğuksa eğer...insan niye öyle yapar bilmiyorum.kendini mi cesalandırır yoksa daha mı dikkkat çekmek ister..belki işler yine bıraktığın yerdedir.. ama, inan için bir titresin.o an ilk önce paçayı kkurtarmayı düşünürsün.:33::33::33:delilik yalnıs sende değil yani..öptüm seni:54:şu koca dudağı da hiç sevmiyorum.ne kalın dudaklar onlar öyle.ikonun suratına bak dudağa bak.bari bir çocuk resmi koysalar o öpse..diii mi ama.

alabamaaaaaaaa..... kıs niyeyse aklıma geldin şimdi.. ne habersin.mertle beraber koyunonusmu dünyanın tötüne tasyik

artık kaçarım.hoşçakalıııınnn.sisi seviyorum.38 in gülleri:3::3::3::3::3::3::3:

öyle dolaşmayla herşey düzelse keşke :37:

Arkadaşlar merhaba, daha önce de dediğim gibi ben dün göz lazer operasyonu oldum. Herada'nın da dediği gibi bütün gün yaşlar aktı gözümden. Evin içinde kara gözlüklerle dolaşmama rağmen gözümü açamadım. Şimdi de yazarken zorlanıyorum, szileri ayrıntılı okuyamadım maalesef. O nedenle uzun yazmayacağım. Operasyon başarılı geçmiş ama ben tabi hala bulanık görüyorum. Başlarda böyle olması normalmiş.

Cans, Herada, DenizVerdi, ZarpDeniz teşekkür ederim arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için. Unuttuğum varsa affola. Yarım yamalak gözle bukadarını göerebildim :)

Banu canım çok geçmiş olsun. Kaderinde böyle yazıyormuş ama hiçibir zaman pes etme canım. Belki bu sefer değil ama birdahaki sefere yüzün gülecektir.

Zarp'cım minnoşun gün geçtikçe büyüyormuş. Maaşallah ona...Tüm testleri başarıyla atlatırsın inşallah canım.

Lenova inallah başarılı sonuçler elde edersin canım... Burada çok kişi başardı....

Toana çok umut veriyor gibi olmayayım ama yine de söylemeden edemeyeceğim. Bence sen hamilesin canım. Kabızlık hamileliğin belirtilerinden birisidir. Ben de transfer sonrası kabız olmuştum ve sonuç pozitifti :) Hadi bakalım hayırlısı...

Hepinizi öpüyorum kızlar,

geçmiş olsun. darısı en kısa zamanda bana inşallah

Patikler geçmiş olsun en yakın zamanda pırıl pırıl gözle bakarsın sürekli damla filan kullanılıyor galiba onlarda sıkıntı veriyor sanırım en yakın zamanda toparlanırsın inşallah.

Toana patikler kabızlık yazmış ama ben hiç ama hiç kabız olmadım, o dönemde kuyruk sokumu kemiği ağrım oldu.

Hülya evet şu ilaçlar işe yaradı canım ama bazen yinede nolduğu belli olmuyor takmıyorum. Seninde ilacın bitip sorun çözülünce tedavine başlarsın inşallah. Nerde başlıycaksın?

DenizBulut sağ ayak, sağ el, sağ parmak sıkıntısı yaşamışsın ilaçların faydası oldumu sana?Nerox kullandınmı?faydasını ben göremedim içmiycem ilaçlardan bööö oluyorum artık
Ruh halini yazmışsın çizmişsin Allah yardımcın olsun banada bu piyangonun bir kısmı şimdiden vurmuş durumda. Doğumdan sonra birçok rahatsızlık gibi buda geçer inşallah diyoruz

Herada dün kontrolün güzel geçmiş Maşallah evet hep normal doğumdan yanaydım Nur hnda kontrollere ve gelişen durumlara göre demişti kendimi yaşa takıntım olmadan hazırlıyordum (38)Şİmdiki drumlada birşeye karar vermedik henüz. Sezaryen olabilir dedi. Bebişte dönmüyor, ilk doğumun uzun sürmesi, tansiyon vs beni korkutuyor. hayırlısını ve sağlıklısını diliyorum sezareyn şıkkı artıyor. Bende epidural tercih edicem hayırlsıı bakalım sağlıkla o günlere gelelim inşallah. Sen hiç ilaç kullanmıyormusun? demir, vitamin vb. şimdi merak ettim canım. Ağrı kesici olarak bir ara Parolü tüketiyordum ama başağrım çok şiddetli oluyordu o zamanlar. Ama şimdi diğer ağrılar için kullanmıyorum.
İsim konusundada kaplumbağa hızındayız şimdilik yarı finale kalacaklar belirleniyor (Biz eşimle anlaştık babalarımız isim koysun diye :)) bekliyoruz canım.

Denizverdi bu kadar ümitsiz olma canım bir emarını filan bir çektir, tahlilini yaptır bakalım hayırlısı. dru izlerken uyuyakalmışım ama özetle anladığım ilaçlar düzenli içilecek :) risk alınmayacak

Limon Kabuğu dün kontrolün vardı uğramamışsın?

herkese merhaba

lenova, hoşgeldin.

evet nemlendirici devamlı çalışsa da her zaman işe yaramıyormuş. bakalım bir de hülya nın dediği gibi serum fizyolojiki sık damlatmayı deneyelim. sanırım özellikle ilk 6 ay olacak bu dert.

selam kızlar arada girip okumaya çalışıyorum ama yazamıyorum evde yanlızım koşturup duruyorum. çok şükür bi sıkıntı yok ama bende bakıcı aramaya hatta görüşme yapmaya başladım. henüz kimseyi beğenemedim. aramakla bulunmuyor mutlaka birinin tavsiyesiyle oluyor inşallah tavsiyeyle birini bulabilirim. bu akşam bi tavsiye ile biri gelcek bakalım hayırlısı. aslında ben bakıcıdan çok bana yardımcı arıyorum. çünkü hiçbirzaman tam gün çalışmayı düşünmüyorum işe başladığımda yarım gün çalışıp 2 den sonra evde olmayı ve o saatten sonra kendim ilgilenmeyi düşünüyorum o yüzden bulacağım insanın hem ev işi yapması hemde ben yokken oğlanla ilgilenmesini istiyorum inşallah gönlüme göre birini bulurum. Mert iyi çok şükür her geçen gün büyüyor maşallah. aşı olayını atlattık. işte ne zaman oturcak ne zaman oynayacak ne zaman şunu yapcak bunu yapcak diye oyalanıyorum. bu arada bana gülücükler atmaya iyice gözleriyle takip etmeye hatta gülücük atarken sesle iletişime geçmeye çalışmaya bile başladı. gülüşü dünyaya bedel. şu hayatta en büyük istediğim hepinizin bu mutluluğu en kısa zamanda yaşaması. ve hiçbir bebeğin zamansız annesiz kalmaması.

denizbulut sen bakıcından memnunmuşsun darısı başıma oh bari ordan yüzün gülsün. nazar değmesin. sen aşıları yaptırmadın daha değil mi? ben aile hekimimi bulamıyorum dolayısıyla sağlık ocağıyla nasıl irtibata geçeceğimi bilmiyorum. sağlık bakanlığına eşim ulaşmaya çalışıyor nafile yoksa bende o yolla aşıları yaptırmak istiyorum. bir muayene ve rota ile karma aşılara 300 lira verdim. verem aşısını devlet veriyormuş bu sigorta indirimli hali. biz ayakta sigorta yaptırmadık hepimiz yatarak limitsiz sigortalıyız. o yüzden ödemeler cepten. neyse bakalım bu işi bi şekilde çözcem.

denizverdi canım son tahlil ve son durum ne zaman belli olacak. senin için umutlanmak senin tedavini takip etmek senin için dua etmek istiyorum ve asla aslayı kabullenmek istemiyorum. inşallah seninde en azından bir şansın daha olur tabi sağlıkla hayırlısıyla. bana tarih ver ne zaman belli olcak son durum.

patikler canım salı günü oldun değil mi çok geçmiş olsun tecrübeli arkadaşlar yazmışlar en kısa zamanda toparlanır çok daha iyi görerek güzel haberlerini verirsin inşallah.

limoncum kontroller iyi gitmiş maşallah size inşallah sonuna kadar herşey harika geçer.

baharcım meryecim sizlerde iyisiniz maşallah bebelere iyi bakıyorsunuz az kaldı hayırlısıyla sizde kucaklarınıza alıp harika duyguyu tadacaksınız. baharcım senin hamilelik metanetli geçti ama inşallah kucağına aldığında rahat edip hepsini unutcaksın sonra bol bol turşu yemeye devam.

herada maşallah sana vallahi bende aynı şeyleri düşünerek hafta hafta ilerledim insan son gün bile inanamıyor anca kucağına alıp evine gelince vay be diyorsun. allahın izniyle o günleri de görcen sen ve tüm arkadaşlarım herşeyin en iyisine en güzeline layıksınız. sen isme karar verdin mi peki yada verdiniz mi ? meraklı melahat sorayım hemen :)

zarpcım senden de güzel haberler aldım oh maşallah size inşallah hamileliğin heep süper geçsin bizde bu haberlere sevinelim. bizi fazla merakta bırakma emi.

hülyacım sende yoğunmuşsun kolay gelsin canım. arda nasıl iyi mi öp onu benim için.

lenova arkadaşım hoşgeldin inşallah seninde güzel haberlerini okumak takip etmek bize nasip olur.

toana canım içime doğdu işte ne biliyim kasık ağrılarım var dedin ya üçüncü günden itibaren benim de olmuştu aynen 3.günden itibaren o yüzden dedim ki toana hamile inşallah canım.

banu sakın hayata küsme tekrar ayağa kalk ve yola devam et. malesef bize hayat zormuş madem öyle bize söke söke savaşa savaşa alırız istediğimizi bu hayattan.

nisacım sen nasılsın nasıl keyifler

cans canım eşin ne zaman geliyo şubat da geleceğini hatırlıyorum planlar programlar gerçekleşmeye az kaldı. özlemişsindir kocacığını.

başka başka kimler var unuttuğum var mı bi düşünüyümmm

altınyunus canım sende lohusa kervanına katıldın demek ki ama canım senin de yaşdığın azbuz değil allah sabır versin kötü günler geride kaldı bu günlerde geçecek vücudumuzun dengesi bozulmaya başlayalı çok oldu bebek geldikten sonra ise tamamen darma duman oluyo zor ama allah sabrını da gücünüde veriyor. inşallah sen de yavaş yavaş toparlanırsın.

öpüldünüzzzzz

Son düzenleme:
limonbence her tür müsik dinlet oğluna..hepsini dinlesin.çok çeşitlilik iyidir.çok çeşit olsun ki en hoşuna gideni aralarından bulsun.hem sen de anlarsın.hangisinde daha sakin hangisinde çok hareketli oluyor:34:.... ben çok titis değilim.ama pis de değilim.normal yani... dağınık görmeye alışmak için şimdiden dağıtıyorum evi:1:.... daha doğrusu kukla ,boyama türü şeyler yapıyorum.toplamıyorum.öyle bırakıyorum.ama hepsi bir sofra besi üserindebakalım nasıl alışacağım...eşim şimdiden kısıyor kaldır şunları topla şu pislikleri diyor.tabiii dağınık karton elişi kağıdı boya gibi şeyler olunca öyle gösüküyor ona..şimdiden alışmak sorunda değilmiş....hayır.. hayır.. biras dağınık kalsın ..alışmalıyıs.. çocuk dağıtacak,çocuk karıştıracak.çocuk araştıracak.gelişimini tamamlıyacak.
bir oda şart.. evet.. çocuğa bir oda şart...sadece ona ait yer dağınık olsun.büyüdükçe onun sorumluluğunda olsun..ama biliyorum.heryer talan olacak.:84:
erverdicim,sadece kur-an dinletmeyeceğim..bugün arkadaşım mail olarak ollayaca anne karnında dinletilen müzikler varmış onlarıda dinleticem...renklilik olsun ;)
dağınıklığa şuan kendimi alıştırmam mümkün değil,ancak bizim oğlan dünyaya geldiğinde alışabilicem sanırım...elimde olan bir şey değil...
erverdicim,o kuklalarla neler yapıyorsunuz?biraz palaşırsan sevinirim..başka bir forumda bir arkadaşım kuklalarla kızına piyes hazırlardı..o kuklalarla uyduruk masallar anlatırdı...kuklaları sizmi hazırladınız?yoksa satılıyor mu?
benim yaşadığım yer küçük bir yer ve sizin gittiğiniz gibi kurslar yok...kendimi bu konuda çocuğuma nasıl hazırlamalıyım bilemiyorum..sanırım bende çok okumalıyım..
kurstaki birikimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim erverdicim...
ılk tup bebek denemem subat ayında baslayacam tedavıye doktorum yumurta rezervımın az oldugunu ,anne olma sansımın %10 oldugunu cok umıtlı olmamı soyledı.. heyecanlıyım ve umutluyum..
umarım Allah ısteyen herkesın yüzüne bakar ve bır evlat verır...
bana o kadar bile şans vermiyorlardı lenova ama şuan hamileyim Rabbime şükürler olsun...%10 bile olsa çok büyük şans,inşallah sende benim yaşadığım mucizeyi yaşarsın.
Limon kabugu, kontrolunuz umarim iyi gecmistir. Senin kilo durumlari nasil artti mi yine?
kontrolmüz çok şükür iyi geçti canım...
ben ilk 3 ay elevitten dolayı çok iştahlıydım ve 4 kilo aldım...son zamanlarda eleviti gündüz içmeyi bırakıp gece yatmadan önce içmeye başladım..iştahımda normale döndü:)
folik asiti sormuşsun,ben 4 ay boyunca günde bir tane aldım ama son kontrolümüzde doktorum elevitte içiyorsun onda da folik asit var,folik asit depoların dolmuştur bundan sonra yarım iç dedi..dozu düşürdük ama bırakmadık...
dün oğlanı 4 saat bakıcıyla bırkıp önce doktora sonra bir arkadaşa gittim. benim adet kanamam bitmemişti ir türlü. geçen hafta 8. haftada biter gibi olmuştu dün tekrar şkı şakır başlayınca doktora gittim. neyse parça pıhtı vs yokmuş. kist olmuş bir yumuta varmış o yapıyor olabilir dedi. ilaç verdi takip edilecek.

dağınıklık-pislik konusunda eğer en baştan en az haftada 2 gün yardımcı almazsan başa çıkman olanaksız. hele ilk ay insan tamamen salak oluyor. bebekle bile başa çıkamıyorsun bir de ev temizlik yemek vs uğraşman olanaksız. kasım hamilelerini okurken biri bir büyüğünün bebek doğunca temizliğe vs hiç vakit bulamayacağını söylediğini kendisinin de yok artık abartıyorlar dediğini şimdi yatağını bile toplayamadığını söylemişti. üstünü bile değiştiremiyorsun hatta en son hangi gün banyo yaptığını unutabiliyorsun o derece yani korkutmak gibi olmasın :34:
:53::53::53::53:
gözüm korktu..banyo bile yapamayıp,üst değiştiremediğimizi okuduğumda inanmıyorum dedim..çünkü biz eşimle 2.çocuğu bile konuşmaya başlamıştık...bu tedaviyle oldu birdakini de Rabbim verir diyorduk..korunmayı düşünmüyordum açıkcası ama msjını okuduktan sora birkaç sene korunsak sanırım iyi olucak diye düşünmeye başladım...bekara eş boşamak kolay gelirmiş,eşimle bana da doğmamış çocuğa bakmak kolay gelmişti açıkcası..
Limon kabuğu, sağolasın arkadaşım. Yanlış okumadıysam dündü kontrolün, kontrol günlerimiz çakışmış :-) Senden güzel haberler almaya devam edeceğimize eminim. Oğluşunu görüp hasret gidermişsindir :-) Annen iyidir umarım. Bu arada eşine de bravo diyorum, el üstünde tutuyor seni demek ki.

Sağolun bu arada arkadaşlar, geçmiş olsun dilekleriniz için. Bizim dün kontrolümüz vardı. Allah'a şükür herşey yolunda. Benim ağrılar da bayağı hafifledi, idrar kültürü de temiz geldi, böbrek kumu v.s. kuşkusu kalktı ortadan çok şükür. Doktorum ağrı olan bölgede üç kemik olduğunu ve ağrının kaynağının büyük olasılıkla bu kemikler olduğunu söyledi. Arada minoset tarzı ağrı kesici alabilirsiniz dedi ama şimdi başa çıkabileceğim kadar ağrılar, ilaç almayacağım.

Herkese sevgiler...
heradacım,kontrolümüz güzel geçti sizinki de güzel geçmiş maşallah :nazar: tahlil sonuçlarında temiz çıkmış..çok sevindim..
heradacım,senin hamilelikte okuduğun kitaplar var mı?sanırım ben biraz geç kaldım ama zararın neresinden dönülürse kardır diyorum...okuyup memnun kaldığın,önerebileceğin kitap varsa tavsiyelerini bekliyorum...tabi diğer arkadaşlarımdan da bekliyorum..memnun kaldığınız kitap önerilerini...:34:
sen kızının ismini düşündün mü heradacım?
Arkadaşlar merhaba, daha önce de dediğim gibi ben dün göz lazer operasyonu oldum. Herada'nın da dediği gibi bütün gün yaşlar aktı gözümden. Evin içinde kara gözlüklerle dolaşmama rağmen gözümü açamadım. Şimdi de yazarken zorlanıyorum, szileri ayrıntılı okuyamadım maalesef. O nedenle uzun yazmayacağım. Operasyon başarılı geçmiş ama ben tabi hala bulanık görüyorum. Başlarda böyle olması normalmiş.

Hepinizi öpüyorum kızlar,

patikler,geçmiş olsun..ameliyatın başarılı geçmiş çok sevindim...
bulanık görmek annemde de olmuştu,kısa süre sonra geçti ama..seninde geçicektir..:34:

Son düzenleme:
Herada isim tabi tek yerden çıkmadığı için 2 isim olucak nasıl olcak bilmiyorum bizim isimleri babam koymamışki :) Siz isim düşündünüzmü?yada kim koycak ismi?

İlaç konusunda bana şehir dışına gitme durumum olduğunda 3 ay önceydi sanıım Nur hn magnezyum ve nerox yazmıştı kalsiyum yazmamıştı. Magnezyum hiç kullanmadım krampım olmadığı için. Fakat sağ ayak, sağ el uyuşukluğum için şimdiki gittiğim dr Nerox içebilirsin dedi birkaç kez içtim pek faydasını görmedim ( tamamen kesmez biraz rahatlatır demişti) içmedim yoksa günde 9 tane ilaç içmiş oluyorum artıkk böööö oluyorum bu yaşıma kadar ağrı kesici bile içmekte zorlanan bana ağır geliyor bu kadar ilaç. Kalsiyum niçin veriliyor onu bilmiyorum.

Limon Kabuğu kontrolünün güzel geçmesine sevindim sanırım daha kesin belli değil, bir yakışıklımı bir süslümü geliyor. Bebeğin Ölçümleri güzel çıkmış maşallah canım :nazar:. Sen hangi dra gidiyorsun?
Bu arada sakinleştirici öneriler için tşkler uygulayabildiğimi uygulamaya çalışcam tansiyondan dolayı çok hareketli bir süreç geçiremiyorum canım. Zıplamasın diye :34:

selam kızlar arada girip okumaya çalışıyorum ama yazamıyorum evde yanlızım koşturup duruyorum. çok şükür bi sıkıntı yok ama bende bakıcı aramaya hatta görüşme yapmaya başladım. henüz kimseyi beğenemedim. aramakla bulunmuyor mutlaka birinin tavsiyesiyle oluyor inşallah tavsiyeyle birini bulabilirim. bu akşam bi tavsiye ile biri gelcek bakalım hayırlısı. aslında ben bakıcıdan çok bana yardımcı arıyorum. çünkü hiçbirzaman tam gün çalışmayı düşünmüyorum işe başladığımda yarım gün çalışıp 2 den sonra evde olmayı ve o saatten sonra kendim ilgilenmeyi düşünüyorum o yüzden bulacağım insanın hem ev işi yapması hemde ben yokken oğlanla ilgilenmesini istiyorum inşallah gönlüme göre birini bulurum. Mert iyi çok şükür her geçen gün büyüyor maşallah. aşı olayını atlattık. işte ne zaman oturcak ne zaman oynayacak ne zaman şunu yapcak bunu yapcak diye oyalanıyorum. bu arada bana gülücükler atmaya iyice gözleriyle takip etmeye hatta gülücük atarken sesle iletişime geçmeye çalışmaya bile başladı. gülüşü dünyaya bedel. şu hayatta en büyük istediğim hepinizin bu mutluluğu en kısa zamanda yaşaması. ve hiçbir bebeğin zamansız annesiz kalmaması.

limoncum kontroller iyi gitmiş maşallah size inşallah sonuna kadar herşey harika geçer.
sağolasın alabamacım...darısı tüm isteyen arkadaşlarımın başına inşallah
sende deniz gibi istediğin özelliklerde bir yardımcı bulursun inşallah,bu işler çok zor insan içine girmeyince anlayamıyor..canım,aile hekiminizi sana en yakın sağlık ocağından da öğrenebilirsin...daha önce gittiğin sağlık ocağında bakılacaksınızdır muhtemelen..evinize yakın sağlık ocağına gittiğinde kaydın orada yoksa ile onlar sana hangi sağlık ocağının size baktığını söylüyorlar.. mahalle yada site ismi söylediğinde doktoruna kadar herşeyi söylüyorlar...

mertimiz, sert erkeğimiz gülücüklerde atmaya başlamış...hayatı boyunca hep gülsün ve mutlu olsun inşallah...

Herada isim tabi tek yerden çıkmadığı için 2 isim olucak nasıl olcak bilmiyorum bizim isimleri babam koymamışki :) Siz isim düşündünüzmü?yada kim koycak ismi?

İlaç konusunda bana şehir dışına gitme durumum olduğunda 3 ay önceydi sanıım Nur hn magnezyum ve nerox yazmıştı kalsiyum yazmamıştı. Magnezyum hiç kullanmadım krampım olmadığı için. Fakat sağ ayak, sağ el uyuşukluğum için şimdiki gittiğim dr Nerox içebilirsin dedi birkaç kez içtim pek faydasını görmedim ( tamamen kesmez biraz rahatlatır demişti) içmedim yoksa günde 9 tane ilaç içmiş oluyorum artıkk böööö oluyorum bu yaşıma kadar ağrı kesici bile içmekte zorlanan bana ağır geliyor bu kadar ilaç. Kalsiyum niçin veriliyor onu bilmiyorum.

Limon Kabuğu kontrolünün güzel geçmesine sevindim sanırım daha kesin belli değil, bir yakışıklımı bir süslümü geliyor. Bebeğin Ölçümleri güzel çıkmış maşallah canım :nazar:. Sen hangi dra gidiyorsun?
Bu arada sakinleştirici öneriler için tşkler uygulayabildiğimi uygulamaya çalışcam tansiyondan dolayı çok hareketli bir süreç geçiremiyorum canım. Zıplamasın diye :34:

baharcım,yazmayı unutmuşum doktorum bayrağı dikmiş dedi :1: bu sene ki erkek geleneğini bizde bozmamış olduk...
doktorum,tüpbebek doktorum süleyman tosun..ondan başka kimseye güvenemiyorum nedense..ama yavaş yavaş doğum yapmayı düşündüğüm hastane doktoruna gitmeye başlamalıyım sanırım..son anda gidersem çok ilgilenmeyebilir benimle...

Back
X