38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Alabamacim, 4'lu test simdi 2'li testten sonra en cok onerilen bir test. Doktorlar direk 3'luyu atlayip 4'luye yonlendiriyorlar. 4'lu de 4 ayri degere bakiliyor. BhCG, Estriol, AFP ve DIA. 3'luden farkli olarak DIA var, bu da bebegin karacigerindeki bir proteinin anne kaninda bakilmasi, normal degerlerin icinde olup olmadigi. Bizim ikili testin ultrason sonucunda bir sorun yoktu; ense kalinligi 1.4 ve burun kemigi de gayet net bir sekilde gorulmustu fakat kan sonuclarina gore Trizomi13/18 riski cikti! Down sendroumu normal degerler arasindaydi ama bu da bir anomali olabileceginin bir riskiydi...Bu konuda cok sey okudum okudukca aklim da karismisti zaten cunku sonucun riskli cikmasi bebegin anormal olmadigini gostermedigi gibi sonucun normal cikmasi da bebegin saglikli oldugu anlamina gelmedigini yaziyordu. "Tam buyur buradan yak" hikayesi yani, o zaman nicin bu testleri yapiyoruz diye de bir soru geliyor insanin aklina??? En son olarak da bu testlerin ileri testler icin bir isik tutacagini yaziyordu AS gibi... Hatali pozitiflik, hatali negatiflik diye de bir sey var! Bu da bebege testlere gore riskli denip dogdugunda sapasaglam olmasi gibi yada bebege testler dogrultusunda normal denip bebekte sorun olmasi gibi... Eskiden cok guzelmis bence, kimse bu testleri bilmeden doktora tapip, sonsuz guvenip saglikla da bebeklerini kucaklarina aliyorlarmis, ohhh stress yokk yani.. Annem benim abarttigimi dusunuyor bilmiyor ki hepimiz ayni durumdayiz, cok sey degisti onun zamani ile...Onlarin zamaninda bir adetten kesilirdik doktora gidip hamile oldugumuz ogrenirdik, bir de doguma giderdik diyor. Dusununsene 2-3 kez...Ben ilk zamanlar her hafta doktora gittim!!! Iste boyle canim, bir soru sordun neler yazdim...:52:

Limon canım moralini iyi tut rahatlamaya çalış bebeğin İnşallah seni bırakmıycak canım sen biraz üzüldüğün için kasılmaların oluyordur, bence doğum kasılması değildir. Senin için ve bebeğinin seni bırakmaması için dua ediyorum .

ZarpDeniz inşallah herşey yolunda gidicek. En kısa zamanda kafandaki olumsuz düşüncelerinm dağılmasını diliyorum. Benim Annemde abarttığımı düşünüyor maalisef. Aynen hamile olunca bile gitmezlermiş 9 ay geçince sancı gelince doğuma giderlermiş, hatta annem zamansız sancı geldiğinde bacaklarımı skışıktırıp otururdum sancı kesilirdi diyor, ben her sancıda dr a gidince sürekli ultrasona girince, kan testi yaptırınca bana kızıyor hatta bu yüzden başlarda sıkıntılarımız olmuştu :) neyse şimdilik barış çubuklarımızı içtik.
Çok haklısın artık hepimiz bu testler ve risklerle karşı karşıya bırakılıyoruz. İstemeskte içine giriyoruz bir şekilde.

Arkadaslar, bugun neredeyse tum gunumu hastanede gecirdim. Hem doktor randevum vardi hem de detayli ultrasona baska bir binada giriliyor biraz orada, en son da doktorum kan grubumu sordu soyledim ama elimde herhangi bir belge olmadigi icin kan vermek icin de 1 saati askin bekledim. Neyseki sonuclarimiz cok sukur iyi... Icim biraz olsun rahatladi diyebilirim. 4'lu testin sonuclari negatif, cok sukur....Detayli ultrason da normal cikti. Bugun sabah 3'te uyandim ve ondan sonra uyuyamamistim, sabah da hastaneye sarhos gibi gittim resmen ama neyseki sonuclarimiz bu sefer daha iyi cikti. Buradaki doktorum AS'nin de riski olmasi, yasim ve su anki sonuclara gore AS'yi sana onermiyorum dedi. Sonra Istanbul'daki IVF doktoruma sonuclari gonderdim, O da test sonuclarinin negatif oldugunu, AS'nin de gebelik icin de riskleri oldugunu ayni zamanda %100 sonuc verdigini AS'yi yaptirmami tercih etmeyebilirligimi yazmis. Esim de biraz dusunelim diyor ama ben bu asamaya kadar gelmisken dusuk riskini de cok almak istemiyorum; diger taraftan da sonradan bu dusunce icimi kemirir mi diye de dusunmekteyim. Hastaneden ciktigimda daha iyiydim ama dusundukce umarim batmam cunku sonucta bir karar vermemiz gerekiyor. Ultrason doktoru bana her sey normal diyor ben hala parmaklari 10 tane mi diye soruyorum, bu konuda biraz kafayi siyirdim galiba...Trizomi 13/18 riskinde en belirgin ozellik parmaklar az yada fazla yada yapiskan olabilirmis, kalbin boyutu daha farkli olurmus, bunlari dusundugumden aprmakalra takmis vaziyetteydim yani...Doktor biraz bozuldu bana...
25.hafta da bir detayli ultrason daha yapilacak. Bugun ilk defa buradaki doktorum bana dogumu nasil dusundugumu sordu akabinde de hem ilk bebek hem de yasim geregi sana sezeryani oneriyorum dedi. Ben de sezeryana cok sicak baktigimi soyledim. En azindan sonuclarimiz daha iyi cikti o yuzden cok sukur diyorum.:nazar:

Hadi bakalım arkadaşım, sonuçların iyi çıkmış. İnşallah sonuna kadar bu şekilde güzel güzel götüreceksin. Sevgiler,

günaydın güller.....

bu ara sabah çayımı alıp neşeyle yasasım yok...

limoncum;alllah yardımcımıs olsun arkadaşım.. inşallah herşey düselecek... inşallah... bunu cani gönülden istiyorum..

depremler... istilalar...pusuda beklemeler... nedir bu yaaa... çok üsülüyorum.çokk....

sarp hocam;iyi çıkmış sonuçlar.sevindim.inşallah hayırlısı ile kucağınısa alacaksınıs kısınısı.. buraya kadar geldik ya... inşallah çok sağlıklı bir kıs olacak.insan kendi başına yalnıs kaldı mı,kurar da kurar... sanki sorla kendimisi negatife götürürürüs.sis değilmiydinis.evrene positif düşünceler yayalım diyen... iyiyi düşünelim iyi gelsin.sağlıkla gelsin.. korkularımıs oyun oynuyor bisimle.. o değil... bis onu yenelim.emi hocam:54:

toanacım;sen nasılsın?daha iyimisin?

patikler;açık gördüm ışığını.. günaydın...
güller.... herkese selam...

limon ;aklımda duamdasın:70:

Son düzenleme:
günaydınlar herkese
limonkabugu, dualarımdasın.dün gece hep aklımdaydın.birkaç hafta daha sık dişini arkadaşım.
zarpdeniz, gözünaydın.bence bu kadar irdeleme.ben hamileliğimde ve doğumdan sonra hiç internete girmedim.tüp bebek sürecinde herşeyi kendime uyarlayıp yeterince üzülmüştüm çünkü.bence sende öyle yap.tekrar geçmiş olsun.

gunaydin arkadaslarimm :71::71::71:
denizverdiciyim canim benim ALLAH RAZI OLSUN TATLIM IYI OLMAYA CALISIYORUM UNUTAMIYORUM ANACIGIMI AMA RABBIM SABIRINI VERIYO SEN NASILSIN CANIM?
BENDE AYIN 30 NA GIDIYORUM ALMANYAYA LAPARSOKI YAPICAKLAR BUYUK IHTIMAL BIRAZ KORKUYORUM:59: NSIL YAPICAKLAR DIYE SENIN BILGINMI VARMI BU KONUDA:34:

Günaydın arkadaşlar,

Limon kabuğu, her gün iyi haberlerini alacağız inşallah. Dua ediyoruz miniğin ve senin için bol bol.

Zarpdeniz, haydi gözün aydın arkadaşım. Güzel gelmiş test sonucu. Aklınıza, kalbinize yatan yol en doğru yoldur. Doktorların gerek yok AS'ye demiş anladığım kadarıyla, sen de bu konuyu tamamen rafa kaldırıp geri kalan hamileliğinde acaba demeyeceksen, için de buna siniyorsa doğrusu budur arkadaşım. Ben AS yaptırdım ama yazmıştım da yıllar öncesinden alınmış bir prensip kararıydı benimki. Elbette düşük riski var ama doğru ellerde içim rahat, Allah'a emanetiz diyerek yaptırdım, o dönemde topiğe de yazmıştım bunu zaten, belki de yıllardır öyle yaparız dediğim için başka türlüsü içime sinmeyecekti, tekrar yazayım gerçi yanlış anlaşılmayayım herkesin içine sineni, doğru yolu başkadır elbette. Geri kalan hamileliğin keyifle geçsin inşallah.

Alabama'cım, dün Limon'un mesajından sonra başka birşey yazamadım, sana da cevap yazamadım. Güzelim, ben seni hiç yanlış anlar mıyım? Gideriz Patikler'e ya da topiğin genel bir buluşması olur yaz aylarında filan, Allah'ın izniyle bebişleri alır gideriz :-)

Baharnaz, sen nasılsın arkadaşım, ellerin ve tansiyonun nasıl? Gidebildin mi elin için görüş almaya? Oğluşun nasıl, bir sonraki kontrol ne zaman?

Deniz, bu bakıcı tamamdır dedirtsin sana inşallah.

Altınyunus, oğluşun iyileşmiş çok sevindim, 41 kere maşallah ona.

Herkese selamlar...

Son düzenleme:
günaydın güller.....

bu ara sabah çayımı alıp neşeyle yasasım yok...

limoncum;alllah yardımcımıs olsun arkadaşım.. inşallah herşey düselecek... inşallah... bunu cani gönülden istiyorum..

depremler... istilalar...pusuda beklemeler... nedir bu yaaa... çok üsülüyorum.çokk....

sarp hocam;iyi çıkmış sonuçlar.sevindim.inşallah hayırlısı ile kucağınısa alacaksınıs kısınısı.. buraya kadar geldik ya... inşallah çok sağlıklı bir kıs olacak.insan kendi başına yalnıs kaldı mı,kurar da kurar... sanki sorla kendimisi negatife götürürürüs.sis değilmiydinis.evrene positif düşünceler yayalım diyen... iyiyi düşünelim iyi gelsin.sağlıkla gelsin.. korkularımıs oyun oynuyor bisimle.. o değil... bis onu yenelim.emi hocam:54:

toanacım;sen nasılsın?daha iyimisin?

patikler;açık gördüm ışığını.. günaydın...
güller.... herkese selam...

limon ;aklımda duamdasın:70:

Evet canım bugün işim yoğun değil allahtan. Oh be...

Herada'cım sen de iyisin umarım.

Desteginiz ve iyi dilekleriniz icin hepinize cok tesekkur ederim arkadaslar.:71:

Baharnaz, evet haklisin canim. Hadi simdi sirada sen varsin, senin dogumunu saglikla bekliyoruz.:13:

Sonra Herada geliyor. AS'ye ben de basinda yaptiririm diyordum yas geregi ama simdi kucuk bile olsa bir risk beni gerecek. Zaten bu testlerle cok gerildim, esim biraz dusunelim diyor ama ben icimden olmasin diyorum. 25.haftadaki diger detayli ultrasona simdi odakladim kendimi.:34:

Denizverdi, evet hatirlattigin icin cok tesekkurler canim. Bu aralar evrene pozitif enerji yayma isinden sinifta kaldigimi soyleyebilirim canim.:26:

Patikler, iyi yogunluk gitmis canim, bir sure gelmesin mumkunse...

Altinyunus, dedigin gibi biraz fazla irdeledim canim. Bu asamaya zor gelince insan ister istemez irdeleme isine giriyor sanirim. Bundan sonra biraz hamileligimden zevk almak istiyorum. Umut'un gaz problemi biraz cozumlendi mi?

Toana, laparaskopi tani amacli mi yoksa myom - kist filan mi alinacak? Bana iki kez yapildi, sen uyudugun icin zaten cok haberin olmuyor, korkulacak bir sey yok merak etme, cok da estetik yapiliyor iz neredeyse yok. Gobek deliginden giriliyor ve genelde 3 yerde cok hafif iz kaliyor. Operasyondan sonra gulerken, hapsirirken o kisim biraz agriyor ama bir hafta icinde toparlanirsin. Simdiden gecmis olsun.

Limoncum, umarim sen ve oglus iyiye gidiyorsunuzdur.

Diger arkadaslara sevgiler:16:

Son düzenleme:
zarpcigim benim kist felan yok galiba ama tani konulacak buyuk ihtmial ama doktor bana muayene gibi alttan bakicaz kamarayla dedi bilemiyorumki ilk defa gelicek boyle birsey basima 15 20 dakka birsey dedi bana insallah kolaydirr yaa:61:

gunaydin arkadaslarimm :71::71::71:
denizverdiciyim canim benim ALLAH RAZI OLSUN TATLIM IYI OLMAYA CALISIYORUM UNUTAMIYORUM ANACIGIMI AMA RABBIM SABIRINI VERIYO SEN NASILSIN CANIM?
BENDE AYIN 30 NA GIDIYORUM ALMANYAYA LAPARSOKI YAPICAKLAR BUYUK IHTIMAL BIRAZ KORKUYORUM:59: NSIL YAPICAKLAR DIYE SENIN BILGINMI VARMI BU KONUDA:34:

iyiyim canım..şükür..hadi hayırlı başlangıçlar olsun.ben hiç laparoskopi yaptırmadım.sadece duyumlarımı söyliyebilirim..basit bir işlem olduğu,sadece 1 gün yatış verildiği(çok önceydi belki şimdi hiç yatırmıyorlardır) karında bir kaç minik delik açılarak içeri girildiği yumurtalıkları daha net görebilmek için yapılan bir işlem olduğunu biliyorum. bir yerde de okumuştum.helikopterle üstten yumurtalıklara girme yolu gibi denmişti.

Deniz Bulut, toparladigina sevindim canim. Ozellikle bu bakici ile iyi izlenimlerde bulunduguna da daha da bir memnun oldum, umarim hissettiklerin dogrudur. Soyledigin dogru, o kadar cok bakici degistirdin ki, simdi gozunden anlar hale bile gelmis olabilirsin.:34:

Herada, :3: Sen ve kizin nasilsiniz bakalim?

şimdilik bakıcı ile iyi gidiyor. aman iyi gitmese de gidecek. yeter ki kötü olmasın. işe başlayacağım artık değiştirmek istemiyorum. inşallah bu seferki dediği ve umduğumuz gibi 2 sene kalır. çalışırken ha bire yeni adam bulmak alıştırmak zor.

Herada tatlım yanlış anlattım galiba ben senin için demedim kendimi kastetmiştimm yani bende gelcem dedim ya ondan yani. seni kasteder miyim hiçç. çoook seviniriz gelirseniz bizde hayatım ayrıca senin canın saolsun sen ne zaman istersen o zaman gel. yeterki gönüller bir olsun şaka diyorum sen hastaneye geldin sonuçta ayaklarına sağlık kader işte Merti göremediniz Karameliomla. neyse Merti de görürsünüz biz Güneşi görürüz allahın izniyle yeterki sağlık olsun.

Limoncum allah yardımcın olsun inşallah evinde beklemek nasip olsun bundan sonraki günlerini huzurlu geçirmen en büyük dileğim.

Deniz süper içine sinen biri çkmış sonunda inşallah devamı da gelir. sende rahatlarsın.iznin ne zaman bitiyo 1 ay mı kalmıştı o ara iyice alışır inşallah. batunun durumu nasıl iyiye gidiyo mu?

izinin bitmesine bu haftadan sonra 2 hafta kaldı. 11 nisanda başlayacağım. batunun durumu bir iyi bir kötü. hava soğuyunca hemen kötülüyor. dün en kötü günlerinden biriydi. tüm gün hiç uyumadı habire yüzünü gözlerini oğuşturup ağladı. kortizonlu kremi sürdüm dün bugün biraz rahatladı. mecbur göz altlarına ve göz kapaklaına bile kulak çubuğuyla azıcık dokundum yoksa hiç durası yoktu. cumaya havaların ısınmasını bekliyorum dört gözle.

Günaydın

Denizverdi sabah kuşu Çayın yanında ne var?
Maiumut nerelerdesin canım ya meraktayım.

ZarpDeniz evet canım ya annen gibiyim hep sorarım çayın yanında ne var yoksada bir sipariş veririm :1:
,
Limon Kabuğu çok geçmiş olsun. Birşeyler yoluna giriyor hadi inşallah canım. Biraz daha sabır, biraz daha dua. Hep aklımdasın, duamdasın.

Deniz Bulut inşallah bu samimi bakıcı son bakıcın olur

umuyorum canım amin.

herkese merhaba
limokabugunu okudum altüst oldum.yaşadıklarının az çok benzerini yaşadım.24 saat camı olmayan bir odada ellerin kolların seruma bağlı, tuvaletin geldiğinde sürgüye yapamayıp altına nasıl yaptığını, hemşireyi bile çağırmaya çekindiğini vs vs.......servise çıkarsınlar diye nasıl ağlayıp yalvardığımı....kuzu kuzu ne olacağını bilemeden doğuma gidişimi.....şükür ben atlattım sen de atlatacaksın dualarım seninle arkadaşım dilerim mis kokulunu sağlıkla kucaklarsın.gerisi hatırladığında göz yaşarması olarak kalıyor.

zarpdeniz, detaylı da sorun çıkmayacak merak etme.doktorlar zaten her ultrasında az çok herşeye bakıyorlar.as kararı alınırsa da korkma.bende büyük risk olduğu halde temiz çıkmıştı.bu bebek çok kıymetli.güzel allahım verdikten sonra sana emanetini bağışlayacaktır.

deniz, alabama
bakıcı konusunda tek şanssız siz değilsiniz.benimde yaklaşık 2 haftadır canım sıkkın.akraba olmasının da zorlukları var.her an gönderebilirim.ama güvenecek dalım yok.anneciğim acık bakabilecek olsa bir dakika beklemiyeceğim ama bakalım kısmet.evde olmadığım zamanlarda kamerayı ayarladım ama çekim yapamamış.işkillenmeye başladım maalesef.

beni sormuşsunuz.oğlum 1 haftadır akşamları çok ağlıyor.acaip bir gaz sancısı var ne yapsam geçmiyor.bronşioliti geçmiş şükür ama sabahtan beride ağlamaktan sesi kısıldı.ben de tabii tırsmaya başladım birşey mi oldu diye?bir de üstüne limokabugunu okuyunca depreştim yine.

herkese sevgiler.......(denizverdi kuzukulağı çektirdin canımı.annem çok güzel yemeğini yapar.bu hafta pazardan alacağım:61:)

akraba da zor tabii kolay kolay laf söyleyemezsin. ama tanıdık veya değil kimse sen gibi olamaz. çok kötü değilse idare etmek lazım. nasılsa gelen de çok parlak olmayacak. sen de çalışacaksın evde biri şart.

umut doğalı 4 ay olsa da henüz 3 ayı doldurmadı.3-4 ay arası gaz sancıları bitiyor. bir de mama olarak hipp i önereceğim. milupa nın her çeşidi bize gaz ishal vs yapmıştı.

hehheh naparsın en çok seni kızdırmak hoşuma gidiyo buraya gelip cevapladığınız için de teşekkür ederiz sayın 6s Li karamelito yok biz dua ediyoruz kümeye düşmesin diye ;) öptümmmm seni çok yiyorum yiyorum sen hiç merak etme.

zarpcım aynı şeyi şöyle bi aklımdan geçirdim ama çok genç ben yaşlı başlı birini istiyorum. ayrıca ayrıntılın da gayet güzel geçecek eminim buna,, as ye seni 4 lü yönlendirir mi 4 lü nedir onu da bilmiyorum 2 li den farkı ne onuda öğrenip bizi aydınlatırsan sevinirim. allaha emanet ol canım

altınyunus canım ya sen bu arada yediklerine dikkat ediyorsundur mutlaka çok gazı varsa ben ne yedim diye geriye dönüp düşünüyorsun değil mi? bakıcı işi akraba da zordur söylesen bi türlü söylemesen bi türlü sanki yabancı olsa daha rahat konuşur insan gibi geliyor. hepimize allah yardım etsin vallahi ne zormuş bakıcı bulmak.

benim bakıcının kızı aradı dün. anne hem 6 aylık hem 3 yaşında bebekleri bırakıp gezmeye gitmiş. 2 side ağlıyormuş kız da ağlıyordu dayanamauacağım diye. anne sabah 7 de 6 aylık bebeği verip 12 ye kadar yatıyormuş. hiç yardımcı olmuyormuş. 3 yaşında kreşe başlayanı gitmek istemiyor diye kreşe yollamayı kesmişler. ikisi de başındaymış. bir yandan da hergün ütü-temizlik bekliyorlarmış. ben de olsam 20 yaşında kıza bebeği emanet edemezdim. amane rahat insanlar var 2 ufak çocuğu bırakıp uyuyup geziyorlar. ben çok uykusuz olduğumda bile sabah batu yu verip en fazla 2 saat uyuyabiliyorum.
eğer çevreden tanıdık bakıcı bulamazsan şirket önerebilirim. bu bakıcıyı bulduğum şirket fena değildi. benim yardımcının dediği bir şirket daha var gündüzlü çalışan bakıcı buluyormuş o da güvenilirmiş. bir arkadaşım için sormuştum.

size iyi haberler vermek isterdim ama dünden beri çok zor bir gün geçiriyorum...dün birden kasıklarıma kanama geçirmeden önceki günlerde olduğu gibi şiddetli sancı girdi ve karnım sertleşmeye başladı sabah doktor geldiğinde durumumu anlattım..hemen seruma katılan ilacın dozunu artırdı,erken doğum riski için ciğer geliştirici iğne vurun,idrar tahlili yapın,ultrasonda bakın ve 1 tane de endol verip hastayı rahatlatın dedi...doktor bana elimizden gelen herşeyi yaptık yapılabilcek başka birşey yok dedi...erken doğum olabilirmiş heran...ultrason hariç diğer herşey yapıldı,azönce nts'ye bağlandım onda da kasılma çıktı...durumum hiç iç açıcı değil..28 haftalık olsaydım erken doğum için çok üzülmeyecektim ama şimdi bebeğim doğarsa muhtemelen yaşamayacak...moralmen artık bitmiş durumdayım..demek ki hakkımda hayırlı olan böylesiymiş demekten başka elimden hiçbirşey gelmiyor...bana gelip ikinizden birini yaşatabiliriz,sizi mi yaşatalım bebeğinizimi deseler hiç tereddütsüz oğlumu yaşatın derdim...

daha fazla yazamıycam,yazdıkça gözyaşlarım sel oluyor...lütfen benim için değil ama oğlum için dua edin biraz daha benimle kalsın,onun varlığına çok alıştım...

canım dualarımdasın. inşallah oğlun dayanabildiği kadar dayanır ve 30. haftalarda dünyaya gelir. inşallah güzel haberler de verirsin bize.

Arkadaslar, bugun neredeyse tum gunumu hastanede gecirdim. Hem doktor randevum vardi hem de detayli ultrasona baska bir binada giriliyor biraz orada, en son da doktorum kan grubumu sordu soyledim ama elimde herhangi bir belge olmadigi icin kan vermek icin de 1 saati askin bekledim. Neyseki sonuclarimiz cok sukur iyi... Icim biraz olsun rahatladi diyebilirim. 4'lu testin sonuclari negatif, cok sukur....Detayli ultrason da normal cikti. Bugun sabah 3'te uyandim ve ondan sonra uyuyamamistim, sabah da hastaneye sarhos gibi gittim resmen ama neyseki sonuclarimiz bu sefer daha iyi cikti. Buradaki doktorum AS'nin de riski olmasi, yasim ve su anki sonuclara gore AS'yi sana onermiyorum dedi. Sonra Istanbul'daki IVF doktoruma sonuclari gonderdim, O da test sonuclarinin negatif oldugunu, AS'nin de gebelik icin de riskleri oldugunu ayni zamanda %100 sonuc verdigini AS'yi yaptirmami tercih etmeyebilirligimi yazmis. Esim de biraz dusunelim diyor ama ben bu asamaya kadar gelmisken dusuk riskini de cok almak istemiyorum; diger taraftan da sonradan bu dusunce icimi kemirir mi diye de dusunmekteyim. Hastaneden ciktigimda daha iyiydim ama dusundukce umarim batmam cunku sonucta bir karar vermemiz gerekiyor. Ultrason doktoru bana her sey normal diyor ben hala parmaklari 10 tane mi diye soruyorum, bu konuda biraz kafayi siyirdim galiba...Trizomi 13/18 riskinde en belirgin ozellik parmaklar az yada fazla yada yapiskan olabilirmis, kalbin boyutu daha farkli olurmus, bunlari dusundugumden aprmakalra takmis vaziyetteydim yani...Doktor biraz bozuldu bana...
25.hafta da bir detayli ultrason daha yapilacak. Bugun ilk defa buradaki doktorum bana dogumu nasil dusundugumu sordu akabinde de hem ilk bebek hem de yasim geregi sana sezeryani oneriyorum dedi. Ben de sezeryana cok sicak baktigimi soyledim. En azindan sonuclarimiz daha iyi cikti o yuzden cok sukur diyorum.:nazar:

zarpdeniz seni en çok rahatlatacak kararı ver ve sonrasında da düşünme artık yoksa kafayı yersin. inşallah kızını sağlıkla kucağına alacaksın. bak dr doğumu sormaya başlamış bile.:16:

Günaydın arkadaşlar,

Limon kabuğu, her gün iyi haberlerini alacağız inşallah. Dua ediyoruz miniğin ve senin için bol bol.

Zarpdeniz, haydi gözün aydın arkadaşım. Güzel gelmiş test sonucu. Aklınıza, kalbinize yatan yol en doğru yoldur. Doktorların gerek yok AS'ye demiş anladığım kadarıyla, sen de bu konuyu tamamen rafa kaldırıp geri kalan hamileliğinde acaba demeyeceksen, için de buna siniyorsa doğrusu budur arkadaşım. Ben AS yaptırdım ama yazmıştım da yıllar öncesinden alınmış bir prensip kararıydı benimki. Elbette düşük riski var ama doğru ellerde içim rahat, Allah'a emanetiz diyerek yaptırdım, o dönemde topiğe de yazmıştım bunu zaten, belki de yıllardır öyle yaparız dediğim için başka türlüsü içime sinmeyecekti, tekrar yazayım gerçi yanlış anlaşılmayayım herkesin içine sineni, doğru yolu başkadır elbette. Geri kalan hamileliğin keyifle geçsin inşallah.

Alabama'cım, dün Limon'un mesajından sonra başka birşey yazamadım, sana da cevap yazamadım. Güzelim, ben seni hiç yanlış anlar mıyım? Gideriz Patikler'e ya da topiğin genel bir buluşması olur yaz aylarında filan, Allah'ın izniyle bebişleri alır gideriz :-)

Baharnaz, sen nasılsın arkadaşım, ellerin ve tansiyonun nasıl? Gidebildin mi elin için görüş almaya? Oğluşun nasıl, bir sonraki kontrol ne zaman?

Deniz, bu bakıcı tamamdır dedirtsin sana inşallah.

Altınyunus, oğluşun iyileşmiş çok sevindim, 41 kere maşallah ona.

Herkese selamlar...

evet yaaa topiğin bir genel buluşması olsun. ama yaza olursa siz yeni bebeklerle biraz zor gelirsiniz :emir_bebek::emir_bebek:ay ilk 40 gün kabus gibiydi gerçekten:18:

selam kızlar
zarpcım oh çok şükür sonuçlar iyiymiş çokk sevindim ayrıca açıklama için de çok teşekkür ederim canım. arkadaşlar hepsi yazmış sen içini ferah tutuyorsan ve as yaptırmak istemiyorsan olay bitmiştir elbet düşüneceksiniz yapsak mı yaptırmasak mı diye bunlar çok normal canım benim bu hesapları yapmayan yoktur. yada biri bişi diyince aman dur ben bunu bilmiyorum nedir acaba diye araştırmamak mümkün değil seni anlıyorum sen aslında benim gibi düşünüyorsun sanırım ve içten içe kararını vermişsin. hayırlısı olsun. biliyorsun ben ikili sonuçlarına ve iki kez ayrıntılıya girdikten sonra doktorum niye bu taramaları yapıyoruz o zaman diyip beni hafif yollu bozmuştu ve ben şaşırmıştım illaki yönlendirirler sanıyordum ve yaptırmadım çok şükür. her ne karar verirsen ver hayırlısı olsun içinden gelen ses seni sonuca götürecek bebeğin gayet sağlıklı eminim.bizimkiler kendi yaşadığımız tecrübeler sen kendi tecrübeni yaşayacaksın.

herada canım ne biliyim sanki yanlış anladın gibi geldi inşallah öyle bir toplanma olur ve birbirimizi tanırız kaynaşırız ama sennn merti görmeye gelcennn başka yolu yokkk. gözün de korkmasın sakın 40 ında annesini üzmeyen bebeler de var deniz senin gözünü korkuttu tabi haklı olarak ama bakalım belki seninde bahtına uslu sakin bi kızçe gelir belli olmaz bu işler ki ben senin aksi de olsa buna razı olduğunu düşünüyorum yeterki sağlıkla gelsin Güneşin.

limoncum inşallah bugün daha iyicesindir ve iyi haberlerini alırız yeterki sen ve oğlun iyi olunda orda olmaya devam edin hayatım sık dişini.

denizbulut bana numaraları iletişim bilgilerini vs özelden atarsan sevinirim. aman inşallah bu bakıcı hep böyle devam etsin. işte bu işler böyle kimi dinlersen ona hak veriyorsun onlar da kendi açılarından bişiler anlatıyorlar. acaba doğrumu anlattığı kızın. ben pek sanmıyorum ama yine de belli olmaz tabi. geçen alerji ile ilgili tvde konuşuyorlardı sizin durum. inşallah batu şu alerjik durumdan kurtulsun çok üzülüyorum hep gözümün önüne geliyor. kedi ile ilgili bir durum olmadığına falan da eminsin dimi yani bu kadar gözünün içine kadar alerji oldu bu çocu khepsi inek sütünden mi yahu.

denizverdi canım dünya hali bu işte malesef yaşanası bir dünyamıs yok aslında ve gerçekten de bu dünyaya çocuk getirmek ne kadar akıllıca bilemiyorum. hani diyorlar ya kadınlar kendi egoları için dünyaya bebek getiriyo falan diye nasıl birşeyse bu kendi egosu için getirmeyen ne için dünyaya bebek getiriyor onu da merak ediyorum ya oda ayrı aman işte zor cevapları bulmak. hakkımızda hayırlısı keşke savaş kıskançlık yarış içinde olmak kötülükler olmasa herkes kurallara uysa kıymet bilse ama nerdee insan denen varlık en büyük zararcı ama hep insan başkasının ayranına ekşi diyor kendi ayrını hep tatlı.

bugün Mert 4 aylık oldu herşey yolunda hepinizin ellerinden öper 41x:nazar:

denizverdiciyim sagol tatlim benim yanliz bana rahime kamarayla bakicaz dedi normal muayene gibi oluyormus bilmiuyorum ki hayirlisi bakalimmm :61:

zarpcigim benim kist felan yok galiba ama tani konulacak buyuk ihtmial ama doktor bana muayene gibi alttan bakicaz kamarayla dedi bilemiyorumki ilk defa gelicek boyle birsey basima 15 20 dakka birsey dedi bana insallah kolaydirr yaa:61:

sen böyle yasınca aklıma cans hoca geldi. ona da farklı bir yöntemle bakılmış. o yoldan.. ama kamera varmıydı.ondan emin değilim.yıkama olmuştu... öyle hatırlıyorum...içerisi hakkında bilgi veriyordu o yöntem...:26:

limon;ses çımamış....duamıs seninle

denis; bakıcın şimdilik iyiymiş.hep böyle gitsin. en iyisi yok.en iyisi annesi elbet. tabiii bu anneden anneye de değişiyor.doğurduğunu sokağa atan da var. ona kanat geren de... iyilerle karşılaştırsın allah.

bahar;uğramamışsın bugün?eller açılmadı mı yine :((
kursa devam mı?

alabama;:nazar:maşallah merte.. 4 ay oldu ha!dışarıdan ne çabuk geçiyor saman...gösümün önündesin daha...ben o gün merti o halde görmeye dayanamam ağlarım seni de üserim diye görmek istememiştim. aman bir daha allah o korkuyu üsüntüyü yaşatmasın..çelikkk gibi olsun mert...
denisin de bir iki güne dolar 4üncü ayı... ikinise de maşallah.maşallah bibililere:nazar::nazar:

altınyunus;umuta da maşallah:nazar:

herkese selam:3:

not kıslar;aranısda büyükleriyle oturan var mı?ya da yakınen görüştüğünüs yaşlı,orta yaşlı diyeyim... ya da sorabileceğinis kimseler... çocukluklarında oynadıkları bisim duymadığımıs farklı oyunlar varmıymış oynadıkları...çeşitli kültürlerin oyunlarından hasırlayacağım bir oyun albümü var da...bugün 2 tane buldum...varsa eğer :42:

ben kuyuya bir taş atayım da..... ses ya gelir ya gelmes:37:

Son düzenleme:
Deniz Bulut, hadi bakalim, insallah bu seferki bakici baki kalacak. Gecenlerde sormustum ama gozunden kacti sanirim, Batu'nun kiyafetlerini neyle yikiyorsun? Okudugum hamilelik kitabinda kullanilan deterjan yada sabuna da allerjisi olabilir diye yaziyor.:26:

Alabama, sagol canim, dedigin gibi ben de kendi tecrubemi yasayacagim. Masallah Mert'e, 4 aylik olmus darisi siradakilere...:nazar:

Toana, senin bahsettigin operasyon histereskopi olmasin, ikisi birbirinden farkli seyler...

herkese ıyı akşamlarr

lımonkabugu ...inşallah bu dertler bu sıkıntılar bıter..her sey yolunda ve zamanında gelısır .. canım butun kalbımle dua edıyorum .. bebegını saglıcakla ve zamanında kucagına al .. kendını uzup yıpratma lutfen ... ıyı seyler dusun .. bebegın senınle kalacak ...allah yar ve yardımcın olsunnnn

zarpdenız ..her sey yolunda gıtmıs ..maaşallah .. .bebegını saglıcakla kucagına alman dılegıyle ..

toana sanırım sana histereskopi yapacaklar .. basıt bır anestesı ıle rahıme kamera ıle bakıyorlar.. cok basıt bır ışlem .. korkulacak bır sey degıl .. laparoskopı daha opere bır sey .. bır nevı kucuk amelıyat yanı ...

erverdıcım .. benım kulaklarımı cınlatmıssın ... sana da cok selammm... bana yapılan ıslem sıs dıye bır seydı canım .. rahıme cok ınce bır katetral yardımıyla su verdıler ultrasonda kontrol ettıler .. yapısıklık var mı dıye bakmıslardı ....

denızbulut batuya cok gecmıs olsun ... ınşallah hayırlısıyla ıyılessın bu cocuk yaaaa...

alabama merte yenı ayı mutlu ve uzun bır omru beraberınde getırsın ... daha nıce aylara yıllara ...

herkese cok selam ... gonuldekılerın hayatta olması dılegıye ...

Back
X