38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

toana.yasımı gönderdim seni gördüm.selam.. bütün dualarına kocamannnn bir aamiiinnn hoşçakal:3:

Denızverdıcıyım sanada slm tatlım :79:
Sagol amıınn canım ınsallah allah razı olsun... Senden hepınızden cok ıyısınız ,sızlerı sevıyorum:54:: Canım sende hoscakal denızverdımm:3:

Arkadaslar Merhaba:71:

Limon Kabugu Ve Cinar Bebege Ayetel kursi okuyup duamla birlikte gonderdim. Allah ikisinide saglikla birbirine yakinda kavustursun.

Herada, hatirlattigin icin sagol arkadasim.:80:

Denizverdi, tansiyon hem inince hem de cikinca ense ve basagrisi yapiyor bu sadece bende mi herkeste mi ayni bilmiyorum canim ama dusuk tansiyon elbetteki daha iyi... Emzirme kismini biraz daha calisayim, dogum kursunu alirken de soracagim, sana yazarim canim.

Alabama, Baharnaz'in dedigi gibi sezeryan olanlarda sut iki gunde filan anca geliyormus ve bu esnada dedigin gibi sagma isine devam edilmesi, beynin uyarilmasi gerekiyormus. Sen daha once hic bahsetmeyince ben normal senin sutunun geldigini zannetmistim ama canim bayagi ugrasmissin, aferin sana, ama sonunda degmis, cok sukur simdi sutun cok iyi Mert'e de gayet iyi yariyor. Normal dogumda bu otomatik olarak gerceklesiyormus, ben de sezeryan dusundugum ve onerildigi icin bu sut meselesi beni biraz endiselendiriyor, o yuzden de sut sagma makinesini simdiden hazir edecegim. Onerilen, hep sagma isine emzirme isine bikmadan devam edin deniliyor, er yada gec sutunuz gelecek deniliyor ama bazilarindan da ne yapsak ne etsek sutun gelmedigi dendigini de KK'da okudum. Emzirirken de kalori yakiyorsun yakinda bence aldigin kilolarin hepsi gider, hatta fotonda ust kismin bayagi incelmis gordum.:66: Ama dedigin gibi kendini kollamaya devam canim.
Baharnaz, Herada ve ben simdiden toplu dualara baslayalim ki sutumuz gelsin.:13:

Baharnaz, sen humanayi ve hurmayi da stokla canim, baska oneriler de vardi. Bulgur pilavi, kuru sogan, GNC'nin bira mayasi tableti, bol bol su aklima ilk gelenler.... Heyecan dorukta tabiii...Ne anlamli bir cumle yazmisin oyle cok duygulandim...Dogum cantasini kapinin onune hazirladin mi?

Tedavide olan, tedavi dusunen ve evlatlik almayi planlayan arkadaslar, en kisa zamanda guzel haberlerinizi almak dilegiyle...

İnşallah herkes iyidir

Riuese, yiğenine üzüldüm. İnşallah sorunları çabucak çözümlenir yavrumun.
Bizde Memorıalda olduk tedavimizi eşime kroozom analizi yapılması istenmişti, çok şükür ki sonuç birşey çıkmadı. Çıksaydı bahsettiğiniz her embriyoya işlem yapılcaktı.

Teşekkür ederim baharnaz.Allah yardımcın olsun sağlıkla yavrunu kucağına alırsın inşallah.Darısı biz bekleyenlerin başına :emir_bebek:

Arkadaslar Merhaba:71:

Limon Kabugu Ve Cinar Bebege Ayetel kursi okuyup duamla birlikte gonderdim. Allah ikisinide saglikla birbirine yakinda kavustursun.

Herada, hatirlattigin icin sagol arkadasim.:80:

Denizverdi, tansiyon hem inince hem de cikinca ense ve basagrisi yapiyor bu sadece bende mi herkeste mi ayni bilmiyorum canim ama dusuk tansiyon elbetteki daha iyi... Emzirme kismini biraz daha calisayim, dogum kursunu alirken de soracagim, sana yazarim canim.

Alabama, Baharnaz'in dedigi gibi sezeryan olanlarda sut iki gunde filan anca geliyormus ve bu esnada dedigin gibi sagma isine devam edilmesi, beynin uyarilmasi gerekiyormus. Sen daha once hic bahsetmeyince ben normal senin sutunun geldigini zannetmistim ama canim bayagi ugrasmissin, aferin sana, ama sonunda degmis, cok sukur simdi sutun cok iyi Mert'e de gayet iyi yariyor. Normal dogumda bu otomatik olarak gerceklesiyormus, ben de sezeryan dusundugum ve onerildigi icin bu sut meselesi beni biraz endiselendiriyor, o yuzden de sut sagma makinesini simdiden hazir edecegim. Onerilen, hep sagma isine emzirme isine bikmadan devam edin deniliyor, er yada gec sutunuz gelecek deniliyor ama bazilarindan da ne yapsak ne etsek sutun gelmedigi dendigini de KK'da okudum. Emzirirken de kalori yakiyorsun yakinda bence aldigin kilolarin hepsi gider, hatta fotonda ust kismin bayagi incelmis gordum.:66: Ama dedigin gibi kendini kollamaya devam canim.
Baharnaz, Herada ve ben simdiden toplu dualara baslayalim ki sutumuz gelsin.:13:

Baharnaz, sen humanayi ve hurmayi da stokla canim, baska oneriler de vardi. Bulgur pilavi, kuru sogan, GNC'nin bira mayasi tableti, bol bol su aklima ilk gelenler.... Heyecan dorukta tabiii...Ne anlamli bir cumle yazmisin oyle cok duygulandim...Dogum cantasini kapinin onune hazirladin mi?

Tedavide olan, tedavi dusunen ve evlatlik almayi planlayan arkadaslar, en kisa zamanda guzel haberlerinizi almak dilegiyle...

hocam..... ben çok üzülüyorum.son cümlenis de hani evlat tan sonra gelen bir ek var ya... lütfen hocacım..bir daha kullanmasak .... hiçbirimiz kullanmayalım olur mu güller....baharatlık çaydanlık gibi birşey değil...can bu..diğer arkadaşlarıma da rica ediyorum..şimdiden çok teşekkürler:71::70:

sanada sobee canım etkinlikmi hazırlıyorsun?
az kaldı ben artık gün sayıyorum evet biraz derin heyecan oluyor.
sağ elimin altında kafasını sevdiğim bebeğimin bana bütün duyguları verecek bakışlarını düşündükçe kilitleniyorum...

Rabbim herkesi isteğine, evladına sağlıkla kavuştursun inşallah.

seni atlamışım bahar...şafak 14 değil mi....

evet etkinlik.... sen artık istifa etmisindir diye düşünüyorum.az kaldı.canlı uygulamaya:66::emir_bebek::70:

hadi ben döndüm evime dersime......hoçakalıııın

Son düzenleme:
zarpcım ben şimdi yeni birşey öğrendim. zannediyordum ki ilk 48 saat ister sezeryan ister normal doğum farketmez herkesin az gelir. hatta o sütün bi adı vardı aklıma gelmedi. daha sonra emdikçe artar. sezaryan olanların hiç sütü olmaz ilk 48 saat çok az gelir diye birşey duymamıştım o yüzden ben sezeryan oldum geldi diyorum geldi derken de ilk 48 saat gelen az sütü kastediyorum. çünkü eğitimlerde bize ilk gelen süt az gelir bir çay kaşığından az gelir o süt önemlidir daha sonra sütünüz artacak diye öğretildi. bebeğin midesi zaten o kadar birkaç damla sütle o doyar diye anlattılar hep. işte normal doğum yaparsanız hemen o gün şakır şakır 50 ml sütünüz gelir denmedi ki. ben hala öyle olduğunu düşünüyorum benim ilk iki günkü uğraşımı normal doğum yapan da yaşıyor gerek sağarak gerek emzirerek bunu ilk gittiğimde dr a tekrar soracağım. ay sezeryan olcam benim sütüm gelmicek yada 48 saat sonra gelçekmi diye çok kendinizi strese sokmayın.ama dediğin gibiyse evet ben çok uğraştım ama sezeryan oldum diye değil ben herkesin ister sezeryan ister normal doğum yapmış aynı durumda olduğunu düşünüyordum.

zarpcım ben şimdi yeni birşey öğrendim. zannediyordum ki ilk 48 saat ister sezeryan ister normal doğum farketmez herkesin az gelir. hatta o sütün bi adı vardı aklıma gelmedi. daha sonra emdikçe artar. sezaryan olanların hiç sütü olmaz ilk 48 saat çok az gelir diye birşey duymamıştım o yüzden ben sezeryan oldum geldi diyorum geldi derken de ilk 48 saat gelen az sütü kastediyorum. çünkü eğitimlerde bize ilk gelen süt az gelir bir çay kaşığından az gelir o süt önemlidir daha sonra sütünüz artacak diye öğretildi. bebeğin midesi zaten o kadar birkaç damla sütle o doyar diye anlattılar hep. işte normal doğum yaparsanız hemen o gün şakır şakır 50 ml sütünüz gelir denmedi ki. ben hala öyle olduğunu düşünüyorum benim ilk iki günkü uğraşımı normal doğum yapan da yaşıyor gerek sağarak gerek emzirerek bunu ilk gittiğimde dr a tekrar soracağım. ay sezeryan olcam benim sütüm gelmicek yada 48 saat sonra gelçekmi diye çok kendinizi strese sokmayın.ama dediğin gibiyse evet ben çok uğraştım ama sezeryan oldum diye değil ben herkesin ister sezeryan ister normal doğum yapmış aynı durumda olduğunu düşünüyordum.

alabama sanırım ağız sütünden bahsediyorsun.yeğenim de doğduğunda hemşireler bu sütü mutlaka vermesini istemişlerdi annesinden.1 damla bile olsa mutlaka verin demişlerdi. doğumdan sonra ilk 3 gün salgılanırmış.

alabama sanırım ağız sütünden bahsediyorsun.yeğenim de doğduğunda hemşireler bu sütü mutlaka vermesini istemişlerdi annesinden.1 damla bile olsa mutlaka verin demişlerdi. doğumdan sonra ilk 3 gün salgılanırmış.
evet canım aynen ve bebeğin bağışıklık sistemi oluşumu için çok önemli bir süt. dediğin gibi az geliyor ama ben bunu tüm anneler için böyle sanıyordum. yani normal doğum yapanlarda da ilk doğumda az gelir sonra artar sanıyordum.

iyi akşamlar ben de sabah herada nın yazdığını okur okumaz okudum ayetel kürsiyi çınar bebek ve limon kabuğu için. allahın izni ile kazanacak çınarımız bu mücadeleyi

Gunaydin Arkadaslar:71:

Deniz Bulut, pes gelen bakicilara!!! Umarim artik bu nahos durumlar sona ermis olur canim.

Baharnaz, kontrolunun iyi gectigine sevindim. Enes bebegin masallah kilosu simdiden bile cok iyi.:nazar: Duydugum genelde dogduklarinda olculenden daha fazla olduklari, hadi az kaldi saglikla kavus yavruna. Ben de halen alinacak listesi ile ugrastigimdan tecrubeli annelerin cogunun en cok Nuk'un damaklasini tavsiye ettiklerini okudum. Bir de sut sagma pompasinda Madela'nin elektiriklisini oneriyorlar. Burada Madelanin iki ayri modeli var, biri daha buyuk, ben de hangisini alacagima karar veremedim. Sezeryanda-okudugum farkli dogum hikayelerinde ve buradaki kadinlar kulubunde- kiminin sutu hemen gelmis, kiminin iki gun sonra gelmis sonrasinda da sut sagma makinesini bircogu kullanmis. Herkes, her sekilde emzirme islemine devam edilmesi gerektiginden yana, biliyorsundur ama ben yine de yazayim dedim cunku ben sezeryan dusundugum icin sut gelmezse diye bir endisem var. Burada yakinda dogum kursuna katilacagiz ama daha once bu kursa gidenlere baslangicta sut gelmese bile surekli emzirme islemine devam edilmesi gerektigini, er-gec sutun gelecegi egitimini vermisler. Baslangicta az olan sut emzirme islemi devam ettikce artiyormus. Bu arada her emzirmede 150 kalori harcaniyormus, super!:66: Hem bebegini besliyorsun hem de dogumda aldigin kilolar gidiyor ne guzel degil mi? Hatta isin ilginc yani yapilan calismalarda dogum yapmamis bir kadina bile emzirme islemi gerceklestirildiginde sut geldigi gozlemlenmis! Bir de gogus ucunun yara olmamasi icin Lansinoh isimli kremin doguma iki hafta kaladan baslayarak gogus ucuna surulmesini tavsiye ediyorlar, bunu duymus muydun? Bazilari da sut artirici Humana Still Tea'yi dogumdan iki hafta once baslanilmasini oneriyorlar, Altinyunus ve Deniz icmislerdi hatirladigim kadariyla.

Benim tansiyonum dusmeye basladi, bir dahaki doktor kontrolunde soyleyecegim. Bugun sabah 90/55 cikti ve bas ve ense agrisiyla uyandim, halen kan sulandirici igneye devam ettigim icin sabah erken kalkip ignemi yapiyorum.

Herkese sevgiler:38:

canım doktorlar nuk öneriyorlar ama bebeklerin tercihi genelde avent. sen her ikisini de hazır et ne olur ne olmaz. valla batu keşke alsaydı da bakkal emziği alsaydı. göğüs ucu için lansinosh ile avent in göğüs kalkanını da hazır edin. göğsü yara olanda çok işe yarıyor. hatta göğsün yara olmasını beklemeden ilk günden başlayıp her emzirme sonrası lansinosh sürüp göğüs kalkanı takmakta fayda var.

kizlarrr gunaydin.bugun basladim ignelerime rabbim izin verirse ilk ultrasyonum cuma ya bakalim bana dua edin canlarimm opuyorum hepinizzi:54::54::54:

canım allah yar ve yardımcın olsun tedavin çok kolay ilerlesin ve tez zamanda bebeğine kavuş.

Epey zamandır bu topiğe yazmayı düşünüyordum. Ancak kısmet oldu.
Nasılsınız? Umarım herkes için hayat planladığı ve ümit ettiği gibi gidiyordur...
Beni tebrik eden tüm 38 topiği annelerine sonsuz teşekkürler ediyorum.Rabbim bu uğurda kimseyi kolları boş bırakmasın.Evlerimizi evlatlarımızın sesleriyle şenlendirsin...
Cuma günü sonucu aldığımda çok mutlu oldum. Haykırarak ağladım desem abartılı olmaz.Fakat hemen yerini tedirginlik aldı diyebilirim. SAT 07.03.2009 da bir hamillelik yaşadım kalp atışı olmaması nedeniyle kürtaj oldum bunu biliyorsunuz.(Beni tanıyanlar)
SAT 03.03 2011 e göre gene aynı tarihlerde hamile kaldım ancak iki yaş daha yaşlı olarak. Bu sefer kalp atışı duyar mıyım bilmiyorum.Tek bildiğim çok tedirginim. Canım burnumda ,iki gündür uyku uyuyamadım ve kendimi çok yorgun bitkin hissediyorum.( uykusuzluktan).

Gelelim nick değiştirmişim, şöyle demişim böyle demişim mişim mişim mişim...Evet ben yağmursesi, ben Beyaz,ben Gabriella.
Benle ilgili yazdıklarınızdan haberim oldu. Zira okudum da .Çok şeyle itam edilmişim. Hatta ağır suçlamalarla dolu şeyler de yazılmış.Hiç bir şey yazmayacağım bunlarla ilgili. Aslında söylenecek çok şey var.Bunları tek tek sıralamayı çok isterdim. Ancak şuan öyle bir enerjiye sahip değilim.
Sadece şunu söyleyebilirim ne o topikte ne başka bir topikte ne 38 topiği ile ilgili ne de 38 de yazan herhangi birisi için zerre kadar yorumum olmamıştır.Olamaz da. Beni tanıyanların hatta tanımayanların enterasan yorumları da bana ilginç geldi diyebilirim.
Şurası da ilginç ki yok niye öyle demişim niye nick değiştirmişim niye bu niye şu...Ne kadar sorgulayıcı tavır bunlar. Sizin 40 yaşında birini sorguladığı kadar ben 7 yaşındaki öğrencilerimi sorgulamadım arkadaşlar.Varsa size saygısızlığım terbiyesizliğim sorarsınız hesabını da bu şekliyle niye anlamadım.
Ben zaman zaman bu topiği okudum. Bebekleri olan arkadaşlarımızın sevinçlerine ortak oldum. Bu uğurda mücadele edenleride dualarıma ekledim.Benim kalbimden geçenleri kendi kişiliği ile yorumlayanlara da tek bir şey söylüyorum allah benim hakkımda ne düşünüyorsanız size yüz katını versin( klasik laflar da bazen çok şey ifade ediyor)
Herkesi ve özellikle güzel paylaşım yaşadığım ve güzellikleri ile zihnime yerleşmiş sevgili arkadaşlarımı selamlıyorum.
senin bu topikten gitmene neden olan beni nasıl hatırlıyorsun bilemiyorum ama :1:bir daha tebrik ederim. inşallah bu sefer sağlıkla bebeğini kucağına alırsın. aynı endişeleri ben de yaşamıştım. yapacak birşey yok beklemekten başka. hamilelikte endişeler bitmiyor buu daha başlangıç olumlu olmaya çalış yoksa çoooook uzun süre uyku haram olur sana.

Selam Arkadaşlar,

Geçmişi okuyamadım ama diğer topicte Limon Kabuğu ve bebeğine dair ne haber var diye bakındım bir. Çınar bebek savaşa devam ediyormuş, gün güne daha iyi olsun inşallah. Limon'cuğumuz herkesten Ayetel Kürsi okumasını istemiş, duayı dilimizden gönlümüzden düşürmeyen bir topiğiz, eminim buradan da bir çok dua gidiyor ve gidecek Çınar Bebeğe. Bilginiz, haberiniz olsun istedim.

Herkese sevgiler, daha sonra gidip okur mesaj yazarım.

sağol haber getirdiğin için. ben de dua ettim. inşallah bebeği sağlıkla gelişimini sürdürür ve tez zamanda yuvasına kavuşur.

Hayır Denizverdi bu mutsyonla ilgili hiçbir rahatsızlığım yok.Hamile kalmamış olsaydım belki de hiç öğrenmeyecektim.Ne kadar çok kadında varmış meğerse bu forumu okudukça şaşkına dönüyorum.Kan pıhtılaşması ile ilgili topicin haricinde o kadar çok kadın bu sorundan bahsediyor ki bunca zaman kadınlar nasıl doğurmuş şaşırmamak elde değil.Bu geni anne babalarımızdan aldığımıza göre onların zamanında bu testler olmadan ne yapılıyormuş acaba :)
Pgt konusunda haklısın ben de uzun zamandır araştırıyorum.Bakalım doktorlar ne diyecek ne önerecekler şimdiden kendimi germek istemiyorum.Aslında düşüncelerimi tamamen bu konudan temizlemek istiyorum.Hep diyorlar ya ; " Hamileliği düşünmediğim ay hamile kaldım :) " ben bunu hiç başaramayacağım galiba. Yalnızlıktan sürekli bu konuyla ilgileniyorum o yüzden kafamdan atmam çok zor :(

pgt için denizverdinin söylediklerine katılıyorum. yeterli sayıda ve sağlıklı embriyo varsa pgt yapılabiliyor ve sağlıklı bebeği garantilemiyor. genetik bir rahatsızlık vs varsa amniosentezi zaten yaptırmak gerekiyor.

yani kod derken içinden önemli olduğunu düşündüğün şeyi sen al diyorum. bence orda kod bir süre mi verildi o süre bitince süt var yada yok sağ üç saatse üç saati geçirme öncede sağma. hani gece uykun var dur yarım saat daha uyuyum deme bişi olmaz deme kalk ve sütünü sağ yada emziriyorsan kalk emzir çünkü bu tamamen beyne gidiyor ve bu süt üretimini sağlıyor. doktorlar eğitim verirken söylediler defalarca ve bu emzirme konusunda her doktor konuşuyor yani bu benim konum değil konuşmuyum diyen yok.ısrarla sağın emzirin süt gelecek sütüm yok diyebirşey yok diyorlar ben sütü olmayanları sütüm gelmedi diyenleri töhemmed altında bırakmak istemiyorum ama azimle sütü sağacaksın yada emzireceksin demek istiyorum. ha gelmedi mi yok mu o zaman o doktorlara gidip sorarım ben ya hocam hani süt vardı ben aynen böyle böyle yaptım ama süt yok hani vardı niye yok diye hesap sorardım heralde bilmiyorum belki inanmakla da alakalıdır.

şimdi sen beni töhmet altında mı bırktın?:59:valla ben de önerilen herşeyi yaptım ama gelmedi de gelmedi. :43:(bu arada töhmet altında derken ciddi değildim yani kızmadım merak etme) eve döndüğümüz 3. akşam batu sabaha kadar ağladığı için mecbur mamaya başladık. 4. gün kontrole gittiğimizde kilosu daha da düşmüştü dr her emzirme sonrası 60 cc mama dedi ama batu asla doymuyordu 90 cc mi ne ancak yetiyordu. ben özellikle ilk ay batu her acıktığında önce 15 er dakika her iki göğsü de emzirdim sonra doymadığı için mama verdim altını değiştirdim uyuttum tüm bunlar 1,5 saat sürdü ve batu 1 saat olmadan tekrar acıkıp uyanıyordu ve tekrar aynı işlemi yapıyordum. valla süt+biberon ısıt soğut yıka pakla vs derken uykusuzluktan ve yorgunluktan öldüm ama sütüm gelmedi de gelmedi. bu arada yemediğim içmediğim şey kalmadı. ben stresten üzüntüden diyorum. evet sen de ilk hafta mert için çok ağladın ama eş, aile ve arkadaş desteği vardı. ben yeni ayrılmıştım ve eşimin yaptıklarını hazmedemiyordum. kucağımda bebek günde 3-4 kere ağlıyordum bir de üstüne ailemden değer mi ne ağlıyorsun diye azar işitiyordum. bunun üstüne de korkunç bir uykusuzluk ekleniyordu.valla sütüm gelse ben de şaşacaktım. 2. ay akşamları emzirmeyi biraz azalttım ümidim kalmamıştı artık. 3. ay da tamamen bitti. merak etmeyin bence süt gelmesinin sezeryenle çok alakası yok. belki 1-2 gün geç geliyordur ama gelenin geliyor. benim tüm arkadaşlarım bir tanesi hariç sezeryen yaptılar ve hepsi 6 ay ile 2 yaş arası emzirdiler. emziremeyen tek benim. :14: bence bir sinir stres (aman moralinizi iyi tutun) bir de bünye meselesi herhalde. emzirmek de zor ama mama vermek çok daha zor.

Son düzenleme:
Alabama, yazdiklarini dikkatlice okudum canim. Biz de yakinda kursa baslayacagiz ben de sorayim bakayim, senin doktorunun cevabini da sordugunda ogrenmek isterim. Ilk gelen sarimsi,kiymetli sutun adi kolostrum sanirim.:34: O donemde hastanede Mert'e mama vermisler miydi?

Denizverdi, kusura bakma, simdi farkettim oyle yazdigimi...:17::16:

Arkadaslar, bugun ben baska bir hastanede detayli ultrasona girdim. Bizim bebegimiz biraz asagidaymis... Doktor yukari daha cikar dedi ama ??? Bilgisi, tecrubesi olan var mi? Bundan sonra bir kez daha onceki hastanemde bir de 28.haftada yine detayliya girecegiz. Bunun disinda hersey yolunda gorunuyor, 482 gr.olmus, bebek yerine kilolari ben aliyorum, simdiye kadar 8 kilo aldim!!! Uzun suredir ilk defa bugun ultrason ciktisini aldik, ona bakip duruyoruz. Endiselerin arkasi kesilmiyor tabii...

bugün 20 günlük rapor aldım ama alana kadar öldüm tüm gün hastanede geçti. 8.40 hastanedeydim. dr toplantıdan 10.30 da çıktı. bana x hemşireye git işlemleri yapsınlar dedi 10 dakika sonra ameliyata girdi. raporu imzalatmak için 1330 a kadar bekledim. hastaneden çıktığımda 1430 du. neyse sonuç 2 mayısta işe başlayacağım inşallah başka terslik olmazsa. batu 5 ayını doldurmuş olacak :nazar:

Deniz Bulut, senin anne sutu icin elinden geleni yaptigini biliyoruz canim, bazilarinin da dedigin gibi gelmeyince gelmiyormus, moralin de buyuk etkisi oldugu cok...Neyseki simdi daha iyisin canim ve Batu tosuncuk oldu. Masallah.:nazar: Emzik listesine Avent'i de ekledim.:34:

Son düzenleme:
bugün 20 günlük rapor aldım ama alana kadar öldüm tüm gün hastanede geçti. 8.40 hastanedeydim. dr toplantıdan 10.30 da çıktı. bana x hemşireye git işlemleri yapsınlar dedi 10 dakika sonra ameliyata girdi. raporu imzalatmak için 1330 a kadar bekledim. hastaneden çıktığımda 1430 du. neyse sonuç 2 mayısta işe başlayacağım inşallah başka terslik olmazsa. batu 5 ayını doldurmuş olacak :nazar:

Neyse o kadar bekledigine degmis canim. :13:

herkese merhaba haftasonu çok gezdim ve sonra olan oldu hasta oldum bugün izin aldım ve biraz dinlendim bahar nezlesi ne berbat bir şey. şimdi geçmiş sayfaları okudumda limonkabuğu ve canı çınar bebek için dualarımı ben de gönderdim yüce rabbim kabul eder inşallahhh

Alabama, yazdiklarini dikkatlice okudum canim. Biz de yakinda kursa baslayacagiz ben de sorayim bakayim, senin doktorunun cevabini da sordugunda ogrenmek isterim. Ilk gelen sarimsi,kiymetli sutun adi kolostrum sanirim.:34: O donemde hastanede Mert'e mama vermisler miydi?

Arkadaslar, bugun ben baska bir hastanede detayli ultrasona girdim. Bizim bebegimiz biraz asagidaymis... Doktor yukari daha cikar dedi ama ??? Bilgisi, tecrubesi olan var mi? Bundan sonra bir kez daha onceki hastanemde bir de 28.haftada yine detayliya girecegiz. Bunun disinda hersey yolunda gorunuyor, 482 gr.olmus, bebek yerine kilolari ben aliyorum, simdiye kadar 8 kilo aldim!!! Uzun suredir ilk defa bugun ultrason ciktisini aldik, ona bakip duruyoruz. Endiselerin arkasi kesilmiyor tabii...

yok canım mama vermediler ben sürekli sağıyordum stokladılar bu arada memorialde annelerin bağışladığı anne sütü stokları var izin verirsen mama yerine o annelerin sütünü veriyorlar. ben izin vermiştim yeterki mama vermesinler diye. öncelikle benim sütümü verdiler yetiştiremeseydim başka bir annenin sütünü vereceklerdi ama ya bir kere verdiler ya hiç verilmedi açıkçası emin değilim. zaten ağızdan beslenmesi hemen o gün olmadı ikinci günün sonunda mideye besin borusu indirdiler ordan verdiler anne sütünü ben de yetiştim Merte. ondan öncede sanırım damardan beslediler. artık neyle beslediler bilmiyorum. hem damardan hem göbekten serumla beslediler.

denizbulut biliyorum canım seninki tamamen eşinle durumlarından eminim. çünkü bu dünyada insanı en çok en yakını üzüyor herşeyle başeder insan ama eş durumu hem hamilesin hem doğurmuşsun sen kötü günler yaşadın herşey kısmet yanlış anlamadım ferah tut içini. ama inan ki emzirmeye üşenen çok kadın var. halbuki dediğin gibi mama vermek çok daha zor. ama tabi bakıcıya bırak çocuğu versin mamasını daha kolay. çalışmak zorunda olmayan ve bebeğine gözünün önünde bakıcılara baktıran çok kadın var.

denizbulut biliyorum canım seninki tamamen eşinle durumlarından eminim. çünkü bu dünyada insanı en çok en yakını üzüyor herşeyle başeder insan ama eş durumu hem hamilesin hem doğurmuşsun sen kötü günler yaşadın herşey kısmet yanlış anlamadım ferah tut içini. ama inan ki emzirmeye üşenen çok kadın var. halbuki dediğin gibi mama vermek çok daha zor. ama tabi bakıcıya bırak çocuğu versin mamasını daha kolay. çalışmak zorunda olmayan ve bebeğine gözünün önünde bakıcılara baktıran çok kadın var.

doğru bak bakıcıya bırakan akşam da kalkmayıp bakıcı baksın diyenleri unutmuşum :47:yoksa mama vermek valla daha zor. hele ilk 2 ay, bebek her gözünü açtığında ciyak ciyak ağlıyor hadii sen koş biberon ısıt soğut mamayı hazırla derken tam verirken bebek uyusun hadi bekle tekrar ısıt 15-20 dakikayı geçtiyse dök tekrar yap bu arada habire biberon yıka kaynat sterilize et vs vs. bir yere gitsen yanında kaynamış ve soğumuş su koyduğun biberonları ayrıca mamayı taşı biberonları ısıt mamayı koy ver vs vs. nasıl bakıcıya bırakılır onu da anlamıyorum. bu son kullandığım mamayı biraz sıcak suya karıştırıp soğutmak gerekiyor. ben bakıcılara 10 kez göstersem de bırakamıyorum kendim karıştırıp hazırlıyorum. yanımdayken batu bakıcı kucağında biraz ağlasa dayanamayıp hemen atlayıp alıyorum sanki bende susacak o mahsus ağlatıyor! gece yatarken zaten hiç bırakmadım akşam bile bırakıp bir yere gidemiyorum zira saat 8 den sonra huysuz oluyor kadın iyi bakamaz ağlatır diye. birkaç saat bir yere gitsem 10 kez tembih ediyorum. millet nasıl tamamen bakıcıya bırakıyor hiç anlamıyorum. sonra çocuk büyüttüm diyorlar :20:

canım hiç bilemiyorum ama başka hamilelerde okumuştum bebeği veya plesentası aşağıda olup ilerleyen haftalarda yukarı çıkanları. bence endişe etme endişe edecek birşey olsa dr söylerdi. zaten tehlikeli bir durum olsa doktorlar mutlaka yatak istirahati veriyorlar.

herkese merhaba haftasonu çok gezdim ve sonra olan oldu hasta oldum bugün izin aldım ve biraz dinlendim bahar nezlesi ne berbat bir şey. şimdi geçmiş sayfaları okudumda limonkabuğu ve canı çınar bebek için dualarımı ben de gönderdim yüce rabbim kabul eder inşallahhh

geçmiş olsun. baharda havalar çok değişiyor güneş de aldatıyor. dikkatli olmak lazım.

Back
X