38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Nerdesiniz kizlar yaa. Kimse yok, herkes kendi aleminde. Hadi anlatin biraz ne yapiyorsunuz, en azindan gunluk hayat iyi gecsin. Ben kendimi topladim sayilir, yakinda bomba gibi olurum. Dun resim malzemelerimi de cikardim, cizdim boyadim bol bol. Kendim icin yapabilecegim son ve en iyi sey, kilomu kontrol altina alip, spor yapmak olacak, moralimi de duzeltir bu. Soyle ciddi bir 15 kilo vermem sart. Of ne zor bir is bu yaa. Burada hava bir guzel, tatli bir gunesli sonbahar havasi. Yakinda kar yagar zaten. Hepinizi optum.

Kampa..evet kimseler yok terk edildi bizim buralar nedense okadar kizsiden kimse yazmiyo zaten yarisida terk etti..oysa firsat buldukca herkes yazsa neguzel olur dostlugumuz arkadasliklarimiz pekisir..ben hep kontrol ediyorum bakiyorum kimse yazmayinca bende yazacak birsey bulamiyorum..evet bende severim resim yapmayi ve iyidir kalemim..ama oyle resim calismadim sadece defter dalagalarinda kaldi resimlerim..can sikintisi bekarken cok cizerdim simdi elime bile almiyorum..senin kilon kacki canim 15 kilo vericem diyosun..tedavi dusunuyorsan spor yap tabi fazlaysa kilonuda ver derim..unutma kuvvet macunuda iyi geliyor tedavi oncesinde hergun sabah aksam bir kasik..ama yine dene derim arkadasim..tabi maddiu manevi cok zor ama dene derim..cunki rabbbim ummadidigin anda mucizeni gonderiyor insallah seninkinide gondericek ..ben bile ikizlere hamile kaldim 73 kilodayim yani hemen hemen hic kilo almadim sanki ama dr um iyi gelisimlerin bebeklerin diyor..bende niye almadim diye bazen takiyorum kafama tabi..ama bebeklerin durumu benim icin daha onemli,birde iyikide almadim diyorum dogumdan sonra nasil vericem davasi yok enazindan..insallah darisi sana diyorum cunki gurbetin kahri cekilmiyo yaninda kimsen yoksa en azindan evlatlarindan ugrasirsin ugarsiriz insallahh,,neyse canim basini agritmayayim simdi yaziyorum ayin 17 sinden sonra zaten vakit bulamiycam yazmak icin ama sag selim dogurup bir ayaga kalkarsam insallahh..bebislerim yattiginda bile buralar giricem ve herseysden haberdar edicem hepinizi yazicam canim ..bazi arkadaslarim gibi terk etmiycem cunki bu topigin benim icin hatri buyuk tabi siz arkadaslariminda ..neyse sevgiyle kal...diger arkadaslarimada selam olsun..:3:

Nerdesiniz kizlar yaa. Kimse yok, herkes kendi aleminde. Hadi anlatin biraz ne yapiyorsunuz, en azindan gunluk hayat iyi gecsin. Ben kendimi topladim sayilir, yakinda bomba gibi olurum. Dun resim malzemelerimi de cikardim, cizdim boyadim bol bol. Kendim icin yapabilecegim son ve en iyi sey, kilomu kontrol altina alip, spor yapmak olacak, moralimi de duzeltir bu. Soyle ciddi bir 15 kilo vermem sart. Of ne zor bir is bu yaa. Burada hava bir guzel, tatli bir gunesli sonbahar havasi. Yakinda kar yagar zaten. Hepinizi optum.

Cok iyi bir karar vermişsin Kampa. Ben de kac tane doktordan duydum. Kilo problemi hamile kalmanın önüne taş koyuyor. Daha sonra da sağlıklı beslenme cok önemli. Ben karatay diyetinden cok fayda gorduğume inanıyorum. Fındık fıstık, badem, omega 3 gibi cok iyi önerileri var. Organik beslenme ve unlu, yağlı, tuzlu beslnmeyi kesme gibi. Kuru incir, kuru kayısı da cok iyi geliyor. Oralada yoksa ver adresini bir koli yapayım inan bana cok faydasını goreceksin bu beslenme şeklinin. Ben tedavi oncesinde, sırasında takmıstım bu beslenme işine. Cunku gercekten ne yersen o oldugunu gorunce en az tedavi kadar etkili olduguna karar vermiştim bu beslenme olayının.

Kendini toparlamana cok sevindim. Diğer arkadaslar da lutfen umudunuzu kaybetmeyin. Bir yerden kapanan kapı başka yerden açılıyor.

herkese selamlar...

Ben de yakında dördüncü deneme için yola koyulacağım... rahim filmiydi,kan tahliliydi, gen testleriydi, hiteroskopi derken işleri önümüze kattık gidiyoruz... Allah cümlemizin yüzüne baksın, emeklerimiz boşa çıkmasın inşallah

Evimicin, Toana iyiki yazdiniz. Cok sessiz buralar. Herkeste bir umutsuzuk, ama yeni arkadaslar geliyor, onun icin aktif tutalim burayi.
Ben 88-89 kiloya ciktim, kimse inanmiyor soyleyince, uzun boyluyum 1.74, gostermiyor, ama rezalet yani. BMI 29 oldu. Iste bu yuzden 15 kilo vermem sart. Toana senin kilonu koruman ne iyi olmus, bir de onunla ugrasmayacaksin. 17'sine az kaldi, saglikla dogur insallah. Bizi birakmayin ama ikinizde.

DenizGeldi, iteliyorum valla, hem de nasil. Ise de yariyor ama.

Hopeful72, hayirli olsun, nerede basliyorsun tedaviye?

Ben sonunda Memorial'dan haber aldim. 10 gun surdu Semra Hanim'la konusup bana yazmalari, ama olsun. Rahim yapisikligini actik ama tekrar yapisabilir, tekrar HSG yapalim. Bu degilse, ince endometriyum sorunu olabilir, buna da fazla bir sey yapamiyoruz. 6,5mm braz ince olsa da tutunma gerceklesebilir. HSG'den sonra tekrar deneyelim demisler. Evet olabilir. Ama benim kendimi uzun zaman dinlenmeye cekmem lazim. Bir kac ay gecsin, hatta 6 ay falan.
Mai gibi pooling yapsam dedim, bunu sormustum. Cok sayida iyi embriyo olmasi lazim, size uygun olmaz dediler. Yani her ay toplamaya hic yanasmiyorlar nedense. Pek anlamadim neden boyle dusunuyorlar. Neyse, ben dinlendikten sonra tekrar dusunuruz.

Evimicin, Toana iyiki yazdiniz. Cok sessiz buralar. Herkeste bir umutsuzuk, ama yeni arkadaslar geliyor, onun icin aktif tutalim burayi.
Ben 88-89 kiloya ciktim, kimse inanmiyor soyleyince, uzun boyluyum 1.74, gostermiyor, ama rezalet yani. BMI 29 oldu. Iste bu yuzden 15 kilo vermem sart. Toana senin kilonu koruman ne iyi olmus, bir de onunla ugrasmayacaksin. 17'sine az kaldi, saglikla dogur insallah. Bizi birakmayin ama ikinizde.

Ben sonunda Memorial'dan haber aldim. 10 gun surdu Semra Hanim'la konusup bana yazmalari, ama olsun. Rahim yapisikligini actik ama tekrar yapisabilir, tekrar HSG yapalim. Bu degilse, ince endometriyum sorunu olabilir, buna da fazla bir sey yapamiyoruz. 6,5mm braz ince olsa da tutunma gerceklesebilir. HSG'den sonra tekrar deneyelim demisler. Evet olabilir. Ama benim kendimi uzun zaman dinlenmeye cekmem lazim. Bir kac ay gecsin, hatta 6 ay falan.
Mai gibi pooling yapsam dedim, bunu sormustum. Cok sayida iyi embriyo olmasi lazim, size uygun olmaz dediler. Yani her ay toplamaya hic yanasmiyorlar nedense. Pek anlamadim neden boyle dusunuyorlar. Neyse, ben dinlendikten sonra tekrar dusunuruz.

kampacım canım bende gelemiyorum.işlermi çok diyeceksin hayır hastamısın diyecen hayır.ne bileyim ya ağırlaştım tuhaf oldum:(işlerde olumsuzluklar olunca çalışma hevesim kaçıyor artıağırlık çöküyor.bir türlü toparlanamadım.
canımya neden emriyo toplama olmazmış.ben öyle istiyorum de ya.para senin demi ben böyle denemek istiyom de.

mai..canli slm nasilsin iyimisin..neden agirlik cokuyor kendini toparla ve kaldigin yerden devam hadi guzel haberlerini alalim baciim..rabbim yuzunu guldurur insallahh senin ve diger arkadaslariminda insallahh..:34:

Kampa, benim de zayıflamam lazım. Her zaman kilolarımın hamile kalmama ve sürdürmeme engel olduğunu düşündüm, bazen de bu düşüncemle kendim mi engelliyorum bilemiyorum. Zayıflamayı çok istiyorum, geçmişte inanılmaz kötü diyetler yaptım. Verdiğim kiloları hep tedavilerden sonra geri aldım. Troid bezim de az hatta hiç çalışmadığı için çoook zor veriyorum çok kolay alıyorum. Ben de 168 boy, 89 kilodayım :( Hiç bir zaman çok zayıf olmadım ama evlendiğimde 62 kiloydum. Troid, tedaviler derken şiştim de şiştim. Hiç bir zaman sporu bırakmadım, buna rağmen bu durumdaydım, düşün. Kendimi mutfak işlerinde geliştiremedim, yememek için pastalar, börekler, tatlılar yapamadım.
Sondan bir önceki tedavimden sonra zayıflamaya karar verdim, ağır spor yapmaya başlamıştım ve kendiliğimden hamile kalmıştım. Pıhtılaşma sorunum da olduğu için hareket benim için çok önemli.
Hadi zayıflayalım, birbirimize rapor verelim.:)

toana, hamilelikte kilo almaman süper. Ah bir hamile olsam da ben de almasam, zaten alacak yerim de yok.:( İnşallah sağlıkla bebişlerini kucağına alırsın.

Mai, evet bilirim o agirliklari ama toparlanirsin, dusunce seklini degistirmeye calis. Pooling icin niye boyle soylediler bilmiyorum, ama diyorum ya, bir kac ay hic dert etmeyecegim. Benim her ay 2-3 tane yumurta oluyor, denemelerde de sadece 1 veya 2si iyi kalite embriyo oldu. Bunun cok z oldugunu, vucudu uzun aylar yoracagini dusunduler herhalde. BEnim de fazla bilgim henuz yok, doktorlari zorlayamadim. Sende her ay kacar toplandi / dollendi? Bir de her ay ilac kullanip, genel anestezi ile mi toplama yaptiriyorsun? Ne zaman olacak yerlestirmen?

Alarahan, evet hadi birbirimizi gaza getirip kilo verelim :) Tiroid sorunu onemli gercekten, benim de glukoz intoleransi cikti son bir senedir. Ilac kullaniyorum, kilo verirsem zaten gecebilirmis. Senin de tiroidini kontrol altinda tutacak ilacinda vardir mutlaka. Iyi bir endokronoloji uzmani bul kendine, duzgunce ilaclarina devam et. Iyi diyet yapmak lazim, ben burada Metabolic Balace diye bir sisteme gitmistim. Turkiye'de de var pek cok diyetisyende. Kan testlerini Almanya'ya gonderiyorlar ve sana vucudunda eksik/fazla olan maddeleri gozonune alarak bir diyet yaziyorlar. Sonucta cok basit bir liste geldi benimki, sevdim ben, protein ve sebze agirlikli, her ogun bir dilim ekmek, Karatay'a benziyor biraz, sadece 3 ogun yediriyor, aralarda 5 saat ara olacak en az, ara ogun yok sadece bol su. 8'den sonra da bir sey yemek icmek yok, sadece su. Eger bu diyeti tam olarak tutarsam, cok guzel ve dengeli kilo veriyordum, 1 ayda 4 kilo verdim, biraz da kacamak yaparak. Ama her Turkiye'ye gelisim, tedavi ilaclar, anestziden yorulan bunyem diyeti bozdurdu bana. Moral bozuklugu ile, cikolatalar, dondurmalar, simarik cocuklar gibi! O gram gram verdigim kilolar, kut diye geri geldi. Benim hatam tabi, cpsikolojimi yemekle yatistiriyorum. Ama senin once iyi bir endokronoloji ve diyet uzmanina ihtiyacin var, tek basina yanlis diyetlerle hic ugrasma bence, bunlari bul, baslayalim. Ben yakinda Turkiye'ye tatile gelecegim, deniz ve kumun iyilestirici gucunu kullanmak icin :) O yuzden baslayacagim diyet yine bozulur orada. Ama bu sabah spora basladim, 20 dk kostum. Her gun 2-3 dk artirarak gidecegim.

Alkan nerdesin be yaa... Meyve bahcelerinde kayip mi oldun, cik gel artik.
Herkese sevgiler

Mai, evet bilirim o agirliklari ama toparlanirsin, dusunce seklini degistirmeye calis. Pooling icin niye boyle soylediler bilmiyorum, ama diyorum ya, bir kac ay hic dert etmeyecegim. Benim her ay 2-3 tane yumurta oluyor, denemelerde de sadece 1 veya 2si iyi kalite embriyo oldu. Bunun cok z oldugunu, vucudu uzun aylar yoracagini dusunduler herhalde. BEnim de fazla bilgim henuz yok, doktorlari zorlayamadim. Sende her ay kacar toplandi / dollendi? Bir de her ay ilac kullanip, genel anestezi ile mi toplama yaptiriyorsun? Ne zaman olacak yerlestirmen?

Alarahan, evet hadi birbirimizi gaza getirip kilo verelim :) Tiroid sorunu onemli gercekten, benim de glukoz intoleransi cikti son bir senedir. Ilac kullaniyorum, kilo verirsem zaten gecebilirmis. Senin de tiroidini kontrol altinda tutacak ilacinda vardir mutlaka. Iyi bir endokronoloji uzmani bul kendine, duzgunce ilaclarina devam et. Iyi diyet yapmak lazim, ben burada Metabolic Balace diye bir sisteme gitmistim. Turkiye'de de var pek cok diyetisyende. Kan testlerini Almanya'ya gonderiyorlar ve sana vucudunda eksik/fazla olan maddeleri gozonune alarak bir diyet yaziyorlar. Sonucta cok basit bir liste geldi benimki, sevdim ben, protein ve sebze agirlikli, her ogun bir dilim ekmek, Karatay'a benziyor biraz, sadece 3 ogun yediriyor, aralarda 5 saat ara olacak en az, ara ogun yok sadece bol su. 8'den sonra da bir sey yemek icmek yok, sadece su. Eger bu diyeti tam olarak tutarsam, cok guzel ve dengeli kilo veriyordum, 1 ayda 4 kilo verdim, biraz da kacamak yaparak. Ama her Turkiye'ye gelisim, tedavi ilaclar, anestziden yorulan bunyem diyeti bozdurdu bana. Moral bozuklugu ile, cikolatalar, dondurmalar, simarik cocuklar gibi! O gram gram verdigim kilolar, kut diye geri geldi. Benim hatam tabi, cpsikolojimi yemekle yatistiriyorum. Ama senin once iyi bir endokronoloji ve diyet uzmanina ihtiyacin var, tek basina yanlis diyetlerle hic ugrasma bence, bunlari bul, baslayalim. Ben yakinda Turkiye'ye tatile gelecegim, deniz ve kumun iyilestirici gucunu kullanmak icin :) O yuzden baslayacagim diyet yine bozulur orada. Ama bu sabah spora basladim, 20 dk kostum. Her gun 2-3 dk artirarak gidecegim.

Herkese sevgiler

Kampa nerede tedavi görüyorsun?
Sana Bahçeci Fulya ve Dr.Erbil Yağmur'u tavsiye ederim.
Harika bir doktor,eminim onunla devam edersen iyi sonuç alacaksın canım.

Gunaydin kizlar hepinize sevgiler..

Alarahan..canim ben zaten okadar kilolu degildim oldum bittim..ben hamile kalmadan once 68 kiloydum sonra 64 de dustum cunki benim hamilelik biraz yordu cogul gebelik oldugundan ..ve simdi ala ala 73 kilo oldum evet benim icin cok iyi bebeklerde iyi kiloda diyor dr um..ama benimde troit problemim var coktandir bu hamilelikte cok calisan troidim bir ara agir calisti kalp carpintilarim basladi..sonra hamilelik sekeri oldu..diyet yapiyorum hala..simdide alleri oldum hertarafim yara oldu..kasimaktan cogul gebeligin zararlari bunlar tabi..ama yinede rabbime sukurler iolsunki bana evlatlarimi verdi darisi siz isteyenlere evet birde saglicakla dogurursam bu problemlerin ortadan tamamen kalakacagini soyluyor dr lar..canim bitkisel kilo vermeye calis troit te herkeste var yerki ilaclarini al ihmal etme buyuk ihtimal senin troitin sana kilo aldiriyor insallah hersey yolunda gider sende evlatlarina kavusrsun canim..

Mai gibi pooling yapsam dedim, bunu sormustum. Cok sayida iyi embriyo olmasi lazim, size uygun olmaz dediler. Yani her ay toplamaya hic yanasmiyorlar nedense. Pek anlamadim neden boyle dusunuyorlar. Neyse, ben dinlendikten sonra tekrar dusunuruz.[/QUOTE]

Sevgili Kampa... Ben bundan önceki denemeyi de memorial da gerçekleştirmiştim, bunu da yine orada deneyeceğiz...

Gunaydin kizlar hepinize sevgiler..

Alarahan..canim ben zaten okadar kilolu degildim oldum bittim..ben hamile kalmadan once 68 kiloydum sonra 64 de dustum cunki benim hamilelik biraz yordu cogul gebelik oldugundan ..ve simdi ala ala 73 kilo oldum evet benim icin cok iyi bebeklerde iyi kiloda diyor dr um..ama benimde troit problemim var coktandir bu hamilelikte cok calisan troidim bir ara agir calisti kalp carpintilarim basladi..sonra hamilelik sekeri oldu..diyet yapiyorum hala..simdide alleri oldum hertarafim yara oldu..kasimaktan cogul gebeligin zararlari bunlar tabi..ama yinede rabbime sukurler iolsunki bana evlatlarimi verdi darisi siz isteyenlere evet birde saglicakla dogurursam bu problemlerin ortadan tamamen kalakacagini soyluyor dr lar..canim bitkisel kilo vermeye calis troit te herkeste var yerki ilaclarini al ihmal etme buyuk ihtimal senin troitin sana kilo aldiriyor insallah hersey yolunda gider sende evlatlarina kavusrsun canim..

Toana, senin troidin hiper çok çalışıyor ondan kilo alamıyorsun, benimkisi hiç çalışmıyor kolay veremiyorum. 7 yıldır ilaç kullanıyorum, kaç kez diyetisyenle denedim. Diyetisyen bile şaşırdı, o zamanlar diyete sımsıkı da uyardım. Şimdilerde inancım da kalmadı. Emeğime karşılık normal biri 5 veriyorsa ben 1 kg ancak veriyor, iki öğün unlu gıda yesem alıyorum. Ama yıllardrı ipin ucunu hiç bırakmadım, en çok üzüldüğümde bu yine de aldım. Aynen kampa'nın dediği gibi tedavilerin etkisi çok fazla.

Kampa, ben de insülin direnci var. Kilo verirsem düzelecek ama bu direnç kilo vermeyi de zorlaştırıyor. Yani iki ucu şekerli değnek :) Herşeye rağmeeeen, kilo vermek için çabalayacağız. Kasım gibi tedavi düşünüyorum, biraz kilo verebilsem.:(

Mai'nin tedavi şeklini bana da doktorum önermişti ama ben göze alamadım. Her tedavide 2-3 yumurta gelişiyor, ancak bir tane dölleniyor. O kadar hormonu benim vücudum kaldırmaz, hazirandaki ilaçların etkisini bile atamadığımı düşünüyorum.

Herkese sevgiler

kampacım.ben daha önce 2010 yılında başka dr a gittim.o dr bana menepoza yaklaştığımı çok zamnımın olmadığını söyliyerek,bir ay dolu bir ay boş tedaviye aldı.yumurta topladığımız ay ordada dondurduk.ama transferde hiç güvenmedim.neticede onu bıraktım.sadece sömürdü bizi.bunu çıkardım ondan.neyse bu yıl başka dr a gittim.bu dr da genetik inceleme için birikim yapalım dedi tamam dedik.birinci tedavide 7 folikül vardı 5 i toplandı 3 ü döllendi donduruldu.sonra ben hemşireye sordum ne kadar ara verelim dedim oda aynı şekilde opudan sonraki adette değil bir sonrakinde başlayalım dedi ok dedik.ikinci tedavide dr çokkkk folikül var dedi ilaç kulanımını bir öncekine göre değiştirdi birde,önceki tedavide gonal-f ve merional vermişti ikincisinde gonal-f ve fostimon verdi fostimon bana yaramadı diye düşünüyorum.anca ikinci tedavide 3 yumurta polandı 2 ikisi döllendi.üçüncüye gelince aslında ben erteleyecektim maddi olarak biraz toparlanmak için fakat vakit gelince baktım çok yumurtlama hissi duydum:)
bi gideyim bakkayım dedim fazlaysa başlarım azsa ertelerim dedim.baktık fena değil dr istersen başlarız dedi bende tamam dedim.iyiki demişim:)şimdiye kadar en fazla yumurta olan tedavim oldu.6 tane döllendi ve donduruldu.
kampacım eğer istersen her ay yapmaya bilirsin.ben korktum eğer yumurta kalmazsa diye.nasılsa dondurup istediğim zamn alacam diye düşündüm.bor harç yapayım dedim.iki ayda hatta üç ayda bir yap.eğer yaşımız biraz daha küçük olsa zaten dinlene dinlene yapardık.hakkımızda hayırlı olanı versin rabbim.hayırlı olan en hayırlısın ez sağlıklısından en vefalısından evlat olsun inşaAllahhhh:9:

Alara, aynen insulin direnci bende de. Cok zor oluyor kilo vermek, canimi disime takip gunde 3-4 saat spor yapsam ve hic ama hic asla karb almasam, ancak veririm kilo. Ama bunu da yapmaya niyetliyim simdi. Yarin sabah yine kosu var, hadi sende basla ciddi sekilde. Kilo vermesek bile moral verir.
Mai, senin yine cok yumurtan oluyor. Bende bir iki tane olur her ay. Her 2-3 ayda bir bile yaptirsam, yine de ilac yuku ve operasyonla toplama, cok zor. Galiba bu yuzden bana yapmak istemedi doktor. Belki bir daha denedikten sonra bu yolu tavsiye edecekler. Bilmiyorum ama simdi zaten hic hayal bile edemiyorum. Allah kolaylik versin sana canm. Bu yorgunluklar insallah sonuca ulasir, Allah en hayirlisini versin hepimize. Bunu soyluyorum hep kendime, belki yasadigimiz bu durum, kader seceneklerimiz arasinda en iyi olanidir. Daha yanlis, kotu seylerden koruyordur Allah bizi.

Kampa nerede tedavi görüyorsun?
Sana Bahçeci Fulya ve Dr.Erbil Yağmur'u tavsiye ederim.
Harika bir doktor,eminim onunla devam edersen iyi sonuç alacaksın canım.
Kanbar'cim Memorial'dayim, ilk defa cok guvendigim bir merkes buldum, bir sonrakini de burada denemek istiyorum. Ama haklisin, soyledigin merkesi/doktoru ben de duydum, Memorial'den ayrilirsam orayi denerim. Optum.

selam güller:71:

toana...hollandanın çifte tomurcuklu gülü...az kaldı açmaya...heyecanla bekliyorum...
sitemine karşı:ben gelip okuyorum canım.kızdan vakit buldukça okuyorum.denizimi bile sümüklüye yazamıyorum bu ara.halbuki yazacakl yaşanan o kadar çok şey var ki.belki yazamıyorum ama okumaya çalışıyorum.sevinçlerinize üzüntülerinize ortağım.senin de kızların bir gelsin.bak o zaman anlıyacaksın beni.belki okumaya bile fırsatın olmayacak kızlardan..ama olsun sağlık olsun.gönüller bir olsun.
diğer arkadaşlar da inşallah bu duyguları yaşar.en yakın zamanda çocuklarıyla paylaştıkları şeyleri yazarlar bundan sonra...inşallah..
herkese çokkk selam olsun...şimdi biraz nete bakayım.kıza faydalı şeyler için:))

Back
X