Topiğimize şöyle bir bakayım sonra da yatayım dedim,önce toana için güzel yazıları okudum.Ben de sizin güzel temennilerinize bir kere daha katılıyorum.Allah kızlarıyla birlikte uzun ve güzel bir ömür versin onlara.Darısı da hepimizin başına olsun Amiiin...
Sudemsudem seni tanıyamadım.Daha önce yazdın mı bilmiyorum.Negatif almışsın.Olsun napalım demekten başka bir söz bulamıyorum.Senin tatlı canın sağolsun.Yaşını ve durumunu yaz.Burada üzüntünü daha kolay hafifletirsin,daha kolay toparlanıp,daha fazla bilgilenir ve yoluna devam edersin diye düşünüyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Suhatice,yazını okuyunca moralim bozuldu inan bu saatte ya...Doktorun yaşı geçirme demiş ama yaş bu,geçiyor napalım yani.Kendi yumurtanla
tüp bebek yöntemiyle hamile kalamazsın deselerde o bozuk yumurtalarla nur topu gibi bebekleri doğuranlar var...Ben gözümle gördüm şahit oldum,burda da yazmıştım.Bizim caddenin kenarında traktörlerinin içinde pazı,ıspanak,fasülye vs.satıp para biriktirip biriktirip gidip defalarca tüp tedavisi yaptıran 5.denemesinde oğlunu doğuran iki yıl sonra da kendiliğinden hamile kalıp aynı kendisinin kopyası bir kız doğuran Safiye'yi(biz ona Safiş deriz)gel gör.Safiş 60 doğumlu kızı şu an 4 yaşında..Başında beyaz yaşmak,ayağında uzun,çiçekli bol etek,yüz tarlada yaz boyu güneşe maruz kalmaktan çizgi çizgi,gördüğün zaman bu kadın 60 dersin.Her akşam üstü eşi,oğlu ve kızıyla traktörün üstünde kendi tarlalarında yetiştirdikleri sebzelerini satıyorlar.Zaman zaman giderim dertleşiriz ve bana kendisini örnek gösterir.Anadolu şivesiyle bağırır çağırır bana.Ben kaç kere gittim koydurdum sen mi koyduramıyorsun ,bekliyorsun cıkkk cıkk der.Neyse bizim Safiş'i tanımak isteyen Tekirdağlı Arkadaşlarım bana özelden mesaj atsınlar tam adres vereyim gidip tanışsınlar da görsünler mücadele nasıl veriliyor ve sonuçta da nasıl kazanılıyor.Ona veren Allah,olur da gönülden dileyen daha bir çok kadına da verir belli mi olur.O yüzden moralimizi bozmayalım lütfen...En azından ben bozmamaya niyetliyim...
Çorlulu arkadaş,olur tanışalım çok sevinirim....
Evimcim,hamilelik depresyonu falan filan karıştırmışsın.Sana benden hemen bir cıııııkkkkk cııııkkkk...Gerek yok tatlım böyle olayların içine girmeye.Su akar yolunu bulur,ya da ne olacaksa olur herşeyi zaman gösterir.Biz hayırlı ve güzel bir hayat dileyelim kendimize.Negatif düşünüp negatif şeyleri çekmeyelim üstümüze.Hadi az kaldı sık dişini canım benim...
herkese iyi geceler tatlı uykular....