hurre, sana da bol şans diliyorum. Ankara'da HRS hastanesinde yapıldı işlemlerim. İşyerimden bu hafta izin aldım, evde dinleniyorum. Kabız olmamak için katı şeyler yemiyorum. Bol meyve yiyorum. Pıhtılaşma sorunum olduğu için kan sulandırıcı iğne ve progesteron içeren vajinal jel kullanıyorum. Benim çok sayıda tedavim var ve bu tedavilerde bir boş bir de 7. haftada sonlanan gebeliklerim oldu. Her defasında iki gün dinlenip sonra işime gideceğim diye karar alıyorum, sonra onca zahmetten sonra işimi şansa bırakmamak için hep evde dinlendim. Bu defada ilk hafta evde, ikinci hafta işe gitmeyi düşünüyorum. İşyerimde ortam soğuk ve stresli olduğu için eşim ve arkadaşlarımkanıma giriyor, rapor almam konusunda. Bakalım, öyle rapora alışkın biri değilim, sürünsemde işe giden tiplerdenim. Pazartesi gelsin bakalım...
3 yıl önce yine başarısız bir tedaviden sonra artık tedavileri bırakıp zayıflamaya karar verdim. O aralar dr. Maranki'nin kozmik beden temizliği çok modaydı. Bende denemeye karar verdim, kilo veremedim ama o ay ilk kez kendiliğimden hamile kaldım. Hemen riskli gebeliklerde isim yapmış bir doktor buldum, pıhtılaşma sorunumdan bahsettim, kan sulandırıccı kullanmalıyım dedim ama ikna edemedim. Aptal kafam keşke başka bir doktora daha gitseymişim. Öncekiler gibi 7. haftanın sonunda kalp atışı durdu ve doktor testler yaptırdı, büyük bir ihtimal pıhtılaşmadan bundan sonraki hamileliğimde kan sulandırıcı kullanmamız gerektiğini söyledi. Nasıl lanet okumazsın böyle bir doktora. Benim için mucize bir gebelikti, bir daha da olmadı.

Gerçi, tedavimi yürüten doktoru da zar zor ikna ettim, transferden sonra kan sulandırıcıya başladım. Bence tutunması içinde gerekliydi.
Sonra hep düşündüm, ben nasıl kendiliğimden hamile kalabildim, farklı olarak neler yapmıştım. Birincisi çok sevdiğim amcamı kaybetmiştim, herşey anlamsızdı. Hani kafanızdan bebek düşüncesini silin diyorlar ya, belki öyle oldu ama allah acı göstermeden mutluluk versin. İkincisi, beden temizliğinde hayvansal ürünler yenmiyordu, sebze, meyve suları, kuruyemişler yeniyor, lavman yapılıyordu. Özellikle yediklerimi bir gözden geçirdim. Sabahları içtiğim sebze+meyve suları içinde yer alan kırmızı pancarı araştırdım ve inanılmaz folik içerdiğini okudum. Kanda pıhtılaşma sorunu olanlarında inanılmaz folik asite ihtiyacı varmış. Ben sanırım o dönem folik depolarımı doldurdum. Tamda küre başladığımın ikinci günü biraz kanamam oldu, adetime bir hafta vardı ama sanırım yoğun spor yaptığım ve kürden dolayı diye düşündüm. Meğerse, tutunma kanamasıymış. Tüm bunları hep düşündüm, irdeledim ve kırmızı pancarı transferden sonra kullanmaya karar verdim. Transferden itibaren kırmızı pancar+havuç+elmanın suyunu çıkarıyorum içine bir çay kaşığı zeytinyağı ekliyorum. Bir de böyle deneyeceğim. Eğer başarırsam, tüm kan pıhtılaşması olanlara önereceğim.
Kusura bakmayın arkadaşlarım, dört gündür evdeyim dışarı çıkmıyorum. Sıkıntımı klavyeden çıkardım sanırım. Hurre, sen nerede tedavi oldun, kaç yaşındasın, neler yapıyorsun, içeride neler oluyor, hislerin nasıl? Haberlerini bekliyorum.