38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Deniz Bulut,

Roniş kesinlikle haklı bence. Ofis histereskopi işlemi bana da yapıldı. Rahmin içine ince kameralarla bakılıyor. Ama bu işlem senin tüp olayını geciktierecek bir şey değil. Bu işlem yapıldıktan sonra doktor bana doğum kontrol hapı başladı ve sonra iğneler. Yani işlemini uzatacağını sanmıyorum.

Bu arada doktorun konusunda enişlelisin galiba. "İçim rahat etsin diyorsan" değiştirmelisin o zaman. Allah kolaylık versin canım.

Eşine de kızdım. Tam köteklik. Allah yarattı demeyeceksin bunlara. Adama bak, aynı benim eşim gibi. "Bekleyelim olur" mantığında. Otobüs mü bekliyorsun da gelecek. Biraz kıpırdan. Haksız mıyım ama Deniz'ciğim kızdım ne yapayım.:kızgın:

doğru güzelim ne diyeyim. neden ilkini aldırdıkmış. ayol yeni tanışmıştık. 2. yi neden aldırdıkmış. kalbi atmadı. bekleyelim ama olmaz dedi ben de çok kuvvetli depresyondaydım (eşimin iş durumu benim ev de gidecek korkusu vs) tamam aldıralım dedim. oldu nasılsa olur yine diyor. yaş 42 bundan sonra ya olur ya olmaz. çok bencil çok :çok üzgünüm: neyse napiyim ben kendim için uğraşıyorum. mecburen o da baba olmuş olacak ama napcan artık :smiley-cool:

histeroskopi ile hsg (rahim filmi karıştı) hsg çektirdim sanırım şimdi ofis histeroskopi gerekecek. doktoruma hem hsg nedeniyle korun dediği için hem de geçen seneki kürtaj sonrası korkularımı endişelerimi söylediğim halde rahim filmini tüpten önce çektirmediğinden kızgınım. sonrasında da yine ben istedim. bir de bahçeci ekibi en iyi derler :oklava:
bundan sonraki iyi olur inşallah :Saruboceq: allah hayırlısıyla hepimizi bebeklerimize kavuştursun :Saruboceq:

Arkadaşlar,

Erkeklerin bizler kadar hassasiyetle bu konuya eğilmelerini beklemekle hata ediyoruz bence. Daha doğrusu bu konuda beklentileri sıfırlamak lazım. Çocuk olduktan sonra senden benden çok sahiplenip seveceklerine de eminim. ıtiraf edeyim, konuya benim gibi yaklaşan bir koca istemezdim. Bahçeci kliniği bani kendini her daim sorgulayan, en ufak şeyi dert eden, pimpirikli bir hatun yaptı. Ben bile kendimi zor çekiyorum. Benden bir tane daha bizim eve sığmaz. Benim eşim de hala doğal yollardan olur vaktimiz var muhabbetleri yapıyor bana ama dinleyen kim. Aklımızdakini yaparız biz; boşverin eşleri bu konuda eğitmeye çalışmak da manasız. Varsın sigara içki içsin. Kasmayalım; olacağı varsa olacaktır. Doktor olmazsa olmaz diye diretmediği müddetçe, beylerin üzerine bu tür konularda gitmemek lazım bence.

Bu arada ben kulağı tersten tutma girişimine başlamış bulunuyorum. ılk negatif mikrodan sonra, dün ilk aşılama harekatına başladık ve bugün ilk iğnemi yaptım. Amannnn tekrar iğne olacağım diye bir sevindirik oldum; anlatamam, deli miyim neyim. Biliyorum %15 gibi bir ihtimal bu. Ancak yeni bir mikro denemesi yapmak için sanırım bir aya daha ihtiyacım var. Belki tutar, tutar belli mi olur. Ne bileyim, deniyorum işte.

herada tutacaksa tutar belli mi olur? zaten mikroda da en fazla yuzde 25-30 şans vermiyorlar mı? tüpten sonra aşılama için beklemek gerekiyor mu? ya da aşılama sonrası tüp için? merak ettim. fisfisfis

doğru güzelim ne diyeyim. neden ilkini aldırdıkmış. ayol yeni tanışmıştık. 2. yi neden aldırdıkmış. kalbi atmadı. bekleyelim ama olmaz dedi ben de çok kuvvetli depresyondaydım (eşimin iş durumu benim ev de gidecek korkusu vs) tamam aldıralım dedim. oldu nasılsa olur yine diyor. yaş 42 bundan sonra ya olur ya olmaz. çok bencil çok :çok üzgünüm: neyse napiyim ben kendim için uğraşıyorum. mecburen o da baba olmuş olacak ama napcan artık :smiley-cool:

histeroskopi ile hsg (rahim filmi karıştı) hsg çektirdim sanırım şimdi ofis histeroskopi gerekecek. doktoruma hem hsg nedeniyle korun dediği için hem de geçen seneki kürtaj sonrası korkularımı endişelerimi söylediğim halde rahim filmini tüpten önce çektirmediğinden kızgınım. sonrasında da yine ben istedim. bir de bahçeci ekibi en iyi derler :oklava:
bundan sonraki iyi olur inşallah :Saruboceq: allah hayırlısıyla hepimizi bebeklerimize kavuştursun :Saruboceq:

ayyyyyy ne gıcık bir millet bu (ERKEKLER),,,,,,,,,,bazen düşünüyorum allah bunları kadınlara sorun olarak yaratmış diye,,,,,,,kadın kadına mutlu bahtiyar yaşar giderdik:kızgın:,,,,,,neyse yapacak birşey yok kazara yaratılmışlar olarak kabul edelim,,,,,,d,bulut cum biraz diş gösterince asla kabul etmeyeceği şeyde olsa kabul ediyorlar,,önemli olan kadının ciddi konularda geri adım atmaması,,denemesi bedava ,,
ofis histeroskopide histeroskopiye benziyor,,,farklı bi işlem değil yani,,,,,o an birşey bulursa müdahale edbilecek doktorun,ama ehilellerde olması önemli enfeksiyon yada rahimi delme gibi tehlikeler var

Bu arada ben kulağı tersten tutma girişimine başlamış bulunuyorum. İlk negatif mikrodan sonra, dün ilk aşılama harekatına başladık ve bugün ilk iğnemi yaptım. Amannnn tekrar iğne olacağım diye bir sevindirik oldum; anlatamam, deli miyim neyim. Biliyorum %15 gibi bir ihtimal bu. Ancak yeni bir mikro denemesi yapmak için sanırım bir aya daha ihtiyacım var. Belki tutar, tutar belli mi olur. Ne bileyim, deniyorum işte.

herkes gider mersine herada gider tersine,,,,,,,,canım sen niye böyle birşeye karar aldın anlamadım:1shok::1shok:,,,,

ayyyyyy ne gıcık bir millet bu (ERKEKLER),,,,,,,,,,bazen düşünüyorum allah bunları kadınlara sorun olarak yaratmış diye,,,,,,,kadın kadına mutlu bahtiyar yaşar giderdik:kızgın:,,,,,,neyse yapacak birşey yok kazara yaratılmışlar olarak kabul edelim,,,,,,d,bulut cum biraz diş gösterince asla kabul etmeyeceği şeyde olsa kabul ediyorlar,,önemli olan kadının ciddi konularda geri adım atmaması,,denemesi bedava ,,
ofis histeroskopide histeroskopiye benziyor,,,farklı bi işlem değil yani,,,,,o an birşey bulursa müdahale edbilecek doktorun,ama ehilellerde olması önemli enfeksiyon yada rahimi delme gibi tehlikeler var

yaaa bazen okuyorum eşim söyle destek oldu beni böyle şımarttı diye. valla içim cız ediyor. hep kavga hep dövüşle olmuyor ki insan azıcık da destek bekliyor. ama napiyim. şu elimizdeki malzeme bu katlanacaz. delikafadulden

yarın cerrahi bülent baysal a gidecegim cumartesi de brüksel tüp merz yücel karaman a.
arada kendi doktoruma gidip fırçalamam lazım ama ben pısırığımdır yapamam. ama gerçekten bir çift laf etmek lazım :kızgın:

doktorum aradı. rahim filmi çeken kişi ufak tefek birşeyler var ama önemli birşey yok demişti. rapora göre rahimde bazı yapışıklıklar gözüküyormuş. filmi görmek istiyor. belki hiteroskopi gerekebilirmiş. ben doktoru kesin değiştireceğim. tüp bebekten önce ısrarla dedim geçen seneki kürtaj sonrası 3 ay lekelenmem oldu ve sonra uzun zamanda akıntı rengi normale döndü diye ve benim zorumla vajinal kültür yapıldı. neden o zaman hsg çekelim demedi ki. 5 dakikalık iş. belki bebek tutmamasının kimyasal gebeliğin nedeni budur. karşıma geçip yaş demek kolay :oklava:değiştireceğim bu doktoru. çok üzüldüm senağlama
bak coook haklısın..ben amerıkan hast de tup bebek ıcın gıttıgımde benden okadar cok tahlıl ve rahım fılmı ıstedılerkı ıslerını gercekten cıddıye alıyorlar...aıds testıne kadar yıgınla test yaptırdık ve rahım fılmınde septum cıktı....ve bu tedavı edılmeden tup bebege devam etmenız ımkansız dedı doktorum...o yuzden eger bır tup bebek merkezı oncelıkle rahım fılmı ıstemıyorsa ben suphe ederım...dedıgın gıbı yapısıklık vb rahımle ılgılı hersey tutunmaya engel:(bencede degıstır...ama uzulme en azından ogrendın herseyı..onun acık olsun

yaaa bazen okuyorum eşim söyle destek oldu beni böyle şımarttı diye. valla içim cız ediyor. hep kavga hep dövüşle olmuyor ki insan azıcık da destek bekliyor. ama napiyim. şu elimizdeki malzeme bu katlanacaz. delikafadulden

yarın cerrahi bülent baysal a gidecegim cumartesi de brüksel tüp merz yücel karaman a.
arada kendi doktoruma gidip fırçalamam lazım ama ben pısırığımdır yapamam. ama gerçekten bir çift laf etmek lazım :kızgın:
ya kızlar esler dıyorsunuzya suan hamıleyım daha 1 saat once yolda gelırken esım bana ne dedı bılıyormusunuz?aaa ben sana dedım tupe gerek yok dogal olacak sen bosu bosuna kendınıde benıde gerdın bak dogal oldu:((((kötükedihüsokötükedihüsoyanı adamın dedıgıne bakın??sımdıye kadar cektıgım herturlu ezıyet bosunaydı ya:((oysa ben her gelınen sonucta alınan yolun ve yapılan ıslerın payı oldugun u dusunurum...yanı belkı negatıf tup denemesı olmasaydı sımdı hamıle kalamayacaktım..ben kadere ınanan bırıyım...ben hergun oldugum heparın ıgnesı canımı acıttıkca benımkı guya tesellı edıyor ama hayatım bunu bız ıstedık dıyor:(((yanı ne kadar benı nazlandırsada derdımı ceksede(yınede hakkını yemeyeyım )dusuncesı bu:(erkek mılletııııııııııı:oklava:

Ah Defne'ciğim,
Valla çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Bu konuda çok farklı görüşler var hakikaten. Deniz Bulut haklı olarak iki seçenek sunmuş. "Hani sonucu her şekilde göze alacaksanız yaptırmayın" diye. Elifsu" sağlıksız olsalar zaten bu kadar tutunamazlardı. Yaptırmamak iyi fikir" diye. Yani hakikaten karar vermek çok zor. Dedğim gibi ben şimdilik düşünmüyorum: Ama zaman yaklaşınca fikrim değişir mi bilmiyorum.

Belki anlatmışımdır. Ablamın bir doktor arkadaşının ikili testinde özürlü olma ihtimali çıktı. O, buna rağmen amniyosentezi yaptırmadı "Ben her şeye razıyım. Özürlü de olsa benim bebeğim" diye. Sonuçta. Şimdi bebeği 1 yaşında. Müthiş güzel masmavi gözlü, çok tatlı ve Allah'a şükür sapasağlam. Bir de TV'de izlemiştim. Manken gibi bir karı-koca çiftin tüm testleri mükemmel çıkmış. Ama çocuk down sendromlu doğmuş. Yani bu işler kader kısmet galiba. Aynı bebeğin tutunması gibi. Allah yardımcımız olsun. Güzel düşünelim güzel olsun.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Bu arada Defbe'ciğim, Endol fitili sordum, o arkadaşıma. Onlar Ankara'yı didik didik etmiş. Bütün eczaneleri aramış ve bulamamşılar. En sonunda kayını hep şehir dışına gidiyormuş iş seyehatinde tesadüfen Niğne'nin bir ilçesinde ücra bir eczanede ve Elazığ'da yine ücra bir eczanede bulmuş. Sadece 4 kutu toplayabilmiş. O da bitmek üzereymiş. Arkadaşımda kara kara düşünüyor "Nasıl bulacağım" diye. Yani Allah yardımcın olsun. Yine de sorarız sağa sola tabi ki.
ah denızcım hıc sorma...ben zaten cıkacak sonuca nekadar guvenırım onu bılemıyorum daha yenı sonuc kotu cıkıpta sapasaglam bır bebek doguran bır yakınım var..ama kalan aylarıda supheyle gecırmek var..allahıma dua edıyorum onumu acsın bana yol gostersın dıye:)

ayyy canım ne güzel anlatmışsın yerim ben onuuuuuu ...canım test için hangisi seni rahatlatacaksa onu yap ama ben inanıyorumki bişey çıkmıyacak.eski zamanlarda annelerimiz zamanında böyle yaş problemi yoktu her kadın istediyi zaman hamile kalabiliyo yeterki menepoza girmesin. bu yaşta yeni çıktı.bence yaş değil YEDıĞıMıZ GIDALARDAN

Sana sonuna kadar katılıyorum, doktora giderken ve bu düşükleri yaşadığım dönemlerde gencecik hastaları vardı doktorumun, hepsini de bana örnek olarak gösterirdi 7 düşüğü oldu, 5 düşüğü oldu diye ve bu kadıncağızlar taş çatlasa 24-28 yaş arasındaydı. Yediğimiz gıdaların bu yaşadığımız şansızlıklarla direkt olarak alakası var diye düşünüyorum bende :) Darısı herkesin başına inşallah canım, benim yaşadığım bu mutluluğu ve heyecanı hepinizin yaşamasını bütün kalbimle diliyorum canım :)

Amin inşallah güzel çıkar sonuçların. Çok zor bir şey. Kesinlikle sana hak veriyorum. Allah yardımcın olsun. Muhtemelen doktorun 15 günde bir randevuyu gerekli görmeyecektir. Hayırlısı. Önemli olan sonuçların güzel olması.

Kanamam o günden sonra olmadı. Allah'a şükür. Allah hiç kimseye de yaşatmasın. :Saruboceq:

Ha bu arada ikili teste neler yapılıyor Rüzgar'cığım anlatırsan sevinirim. Sadece kan tahlili ve ultrason mu. İdrar tahlili filan da mı yapılıyor.

Hiç sorma doktor 1 ay sonra görüşeceğiz dedi, 15 güne gerek yok herşey normal dedi (tabii buna sevindim ve şükrettim) ama ben bebeğimi görmek istiyorum, özlüyorum dedim, güldü hatta us fiyatları nedir dedim, güldü ve ciddiye bile almadı :kızgın: Kesinlikle haklısın canım, önemli olan sonuçların güzel olması.

Çok şükür kanamanın kesilmesine sevindim canım :) Allah bir daha göstermesin inşallah

Canım, dün bana doktor anlattı ikili testi. Bu testin yeni çıktığını ve aslında doğruluk payının %70-75'lerde olduğunu, onun için tercih etmediğini söyledi. Onun yerine üçlü test ve detaylı us'nin daha doğru sonuçlar verdiğini söyledi. Tabii en kesin sonuç verenin amniyosentez olduğunu da ekledi. Onun bana söylediği amniyosentezde riskin 1/3000 olduğu. 17 senelik meslek hayatımda bir tane bile düşük vakası yaşanmadı dedi çalıştığım yerlerde ya da hastalarım arasında dedi. Bu da beni rahatlattı açıkçası. Bu düşük riskinin yüksek olduğu söylentisi ise ilk çıktığı zamanlarda yapılan işlemlerdeki bir takım hatalardan kaynaklandığını düşünüyorum dedi. Neyse ikili testte ise kan tahlili yapılıyormuş, bebeğin anne vücuduna verdiği bir takım hormonlar ölçülüyormuş, saydı bana onları ama hatırlamıyorum şu an, ama bir tanesi beta hcg, sonra ense kalınlığı ölçümü ve burun kemiği gelişimi inceleniyormuş us'de. Doktorum ense kalınlığının çok iyi olduğunu söyledi, burun kemiğini de gösterdi ama ikili test yaptırmayacağı için sadece us'de bakarken söyledi bunları :) İşte böyle hayatım, umarım aydınlatabilmişimdir seni :)

Allahhh yaşasın,:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
Bu çok güzel bir moral oldu bizlere. Allah tamamına erdirsin canım. Maşallah :nazar: senin küçük yaramaz görmeyeli epey hareketlenmiş. Gerçekten mucize bu.:nazar::nazar:

Bu arada pardon canım ya, sana ikili testin nasıl olduğunu sormuştum. Bir an karıştırdım. Kusura bakma. Sen de daha yaptırmamıştın değil mi. İnşallah herşey güzel olacak canım. Of amniyosentez konusundaki düşünceni okudum: sen yaptırmayı düşünüyormuşsun galiba. İkili üçlü testlerin sonucuna göre. Offf ne deyim gene kafam karıştı. Hepiniz haklsınız yahu. Ne zormuş. :1shok:

Amiiiiin canım, amiiiiiiiin Allah hepimizinkini sağlıkla tamamına erdirsin inşallah canım. Evet teyzesi kıpr kıpırdı, gözlerimi ayıramadım üzerinden, inşallah sen de göreceksin :)

Rica ederim ne demek, yaptırmadım ama öğrendim dün doktordan :) Amniyosentez için artık olmazsa olmaz diye düşünüyorum, eşimle de konuştuk, Allah korusun eğer sonuç iyi çıkmazsa doğurmak istemiyorum. Ben ve babası sonsuza kadar baki olamayacağız, ona sahip çıkabilecek kimse olmayacak. Ne yazık ki ülkemizde de nasıl bir bakış açısı olduğunu ve eğitimsizliği biliyorsun... Allah böyle bir şey yaşatmasın ama düşüncem bu canım :)

Bu arada ben kulağı tersten tutma girişimine başlamış bulunuyorum. İlk negatif mikrodan sonra, dün ilk aşılama harekatına başladık ve bugün ilk iğnemi yaptım. Amannnn tekrar iğne olacağım diye bir sevindirik oldum; anlatamam, deli miyim neyim. Biliyorum %15 gibi bir ihtimal bu. Ancak yeni bir mikro denemesi yapmak için sanırım bir aya daha ihtiyacım var. Belki tutar, tutar belli mi olur. Ne bileyim, deniyorum işte.

Canım hiçbir şey kalmasın aklının bir köşesinde, denemek istiyorsan dene :) nerden biliyoruz tutmayacağını değil mi? Hayırlısı olsun inşallah :)

kesinlikle eminim ki genlerinde bir eksiklik var bu erkeklerin :roflol:

kılzar yaaa ben hala tam olarak kim hamile kim değil bilemiyorum yaaa, kafam karışıyor... hamileler bir takvim yapsa da kaç haftalık diye takip edelim, ne dersiniz?

Back
X