38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

36 yasındayım canım..
asilama ile hamile kaldım..

31 martta gelismeyen gebelikten kurtaj oldum, yas ilerliyor hamileligi cabukalstırmak icin dr asilama tavsiye etti. ilk asilama ile hamile kaldım canım

36 yasındayım canım..
asilama ile hamile kaldım..

31 martta gelismeyen gebelikten kurtaj oldum, yas ilerliyor hamileligi cabukalstırmak icin dr asilama tavsiye etti. ilk asilama ile hamile kaldım canım

maşallah, maşallah sağlıkla geçsin tüm hamileliğin

Defne'cim,

Allah kolaylıklar versin canım. Hiç kolay olmasa gerek hamilelik ve bu sıcak günlerle başa çıkmak. İnşallah sağlıkla bebeğini kucaklayacaksın, annelerimizi çocuk sahibi olmaya karar verdiğimiz andan itibaren daha iyi anlamaya başlıyoruz sanırım. Bu endişeler hiç bitmeyecek galiba. Tez zamanda iyi haberlerini, hamileliğin tadını çıkardığına dair mesajlarını bekliyorum. Sana ve bebeğine bol sağlıklı keyifli günler diliyorum. Öperim...
heracim cok tesekkur ederim..insallah tum temennim bebegimi kucagima aldigim gunleri gorebilmek allah nasip ederse..evde ecz de yari klima altinda gunleri gecirmeye calisiyorum suan hersey ona odakli...

Alabama canım,

Çok iyi gidiyorsun, ha gayret. Bundan sonrası tamamen irade ve ben senin başaracağına çok eminim. İlk aylar için sigara paranı bir kenara koyup kendini onunla ödüllendirmeni tavsiye ederim. Süper motivasyon oluyor. Kolay gelsin arkadaşım.

saol canım teşekkür ederim hala istikrarlıyım ve sigarayı hiç düşünmüyorum aramızdaki herşey bitti. hayatımdan tamamen çıkarttım. zaten grip de olmuşum iki üç gündür felaketim düşünecek halim yok. yanlız bu iğneler beni etkiledi kızlar entersan. yumurtalıklarımı ordaki reaksiyonu hissediyorum sanki sizdede olmuş muydu acaba? evet sigara parasını kenara koyma fikri süper daha öncede denemiştim ama geri başlayınca ekstra masraf olmuştu şimdi kenara koymucam ilerde iyi bi para olunca toplu cekcem hehheh

canim tamamen ondan denemez tabiki sigara icip kolayca hamile kalan devam eden cok kadin var ama sigara cok cok buyuk bir etken ve belkide seninkinin sebebi sigaradir..annelik yolunda olan ve bizler gibi delice caba gosteren herseyi deneyen kadinlar nasil hala sigarayi birakmaz inanamiyorum..herseye her aciya raziyken sigarayi birakmamak cok yanlis:(

alabama hayirlisi olsun:)bende acibdemde tup denedim negatif sonuclandi..sebep hersey olabilir ama doktorum son derece olumlu motive ediciydi stresi cok azaltti bu durum..acibademde asilama ile hamile kalan pekcok arkadasim var:)bence o konudada basarililar insallah sende guzel sonuc alirsin

ne güzel allahım inşallah tüpe gerek kalmaz bu iş bu ay olur. bende 37 aydır bekliyorum umarım şansımız ilkinde yaver gider o mutluluğu yaşarız.

evet heracim katiliyorum:)kimsecikler kalmadi:(denizkarayurt moneta roniyam dilarem hic gorunmuyorlar..bizlerde 2 gunde bir falan girebiliyoruz..ben sicaklarda bayagi rahatsiz olmaya basladim..aslinda cok agirlasmadim ama 2 haftadir uzun yuruyusler ayakta kalmalar klima olmayan bir ortamda uzun sure kalmak beni cok yoruyor..sabirla gunlerin gecmesini bir problem cikmamasini bebegimin buyumesini bekliyorum..doktor kontrollerinde hem strese giriyor hemde iple cekiyorum...tedavideki tum arkadaslara dua ediyorum allah hepinize tum isteyenlere yasatsin bu duyguyu..zor bir surec bendede ne ararsaniz cikti:(herturlu risk mevcut :(o yuzden hep tedirginim...kisaca benim durumum bu:)hadi sizleri bekliyorum sevgilerle kalin

inşallah bu güzel beklentileri bende yaşarım tüm isteyenler yaşar. ve inşallah bebişine umutla mutlulukla kavuşursun.

insallah canim yasarsin eminim zamani gelince tum kadinlar yasayacak sadece zamaninin gelmesi lazim..bende cok uzuldum 1.5 senedir simdiyse bu yoldayiz stresle umutla korkuyla allah herkese tattirsin:)

Biraz moralim bozuldu :(

Niye derseniz, malum bebek işi her daim aklımda başka bir forumda Umut Tüp Bebek Enver Be'e soru sordum.

Bayramdan sonra düşünüyorum (Ekim ayı ) değerlerim bunlar panik halinde başlamak istemiyorum dingin başlamak istiyorum zamanım varmı gibisinden bir soru sormuştum

Verdiği cevap hormonlarının gayet normal ama yaşınız 40 temel kitaplar bize 38 yaş ve üstü hasta geldiğinde ibr kere aşılama deneyin tüpe geçin der. Yumurta rezerviniz olsada, adedi çok olsada şansınız %20 ve daha azı der.

Sonra eklemiş 45 yaşına kadar çok kişi onlarla hamile kalmış ve doğurmuş. Bireysel olarak başarabilirsiniz der.

Sanki bu cvp hemen başla der gibi, ama dr um hiç bir şey demedi bir kere "bakarız olmazsa yönlendiririz" dedi daha klomen kullandım (bu 2. ay) bunun iğnesi de varmış. En azından 2-3 kere daha deneme şansım yokmu ki, Değerlerim çok iyi.

Tabiki bir tüp bebek uzmanının normal deneyin demesini beklemiyorum ama Ekrem Bey'de güvenilirliğini kanıtlamış biri diye biliyorum.

doktordan doktora farkediyo kızlar benim bu dördüncü doktorum normalde yaşım 38 hiç hamilelik yaşamamışım üç yıldır deniyoz yok olmuyo. değerler normal ama bu yetmiyo önemli olan o değerlerden çok üç yıl olmamasıymış son doktor bunu söyledi. rahim filmime iki doktor baktı sorun göremedi çıkan raporda normal diyodu ama son doktor filmde sorun gördü sürekli gittiğim doktor cavit bey olur kızım sizin çocuğunuz olur olur hiç bi kere bile bizi aşılamaya tüpe yönlendirmedi bizi telaşa kaptırmamamaya çalıştı ulan biz telaştayız istiyoruz yaş gidiyo diyoruz bizi sakinleştiriyo enteresan işte. kimi paragöz kimi diil bilemiyosun ki ama bi noktadan sonra birine güvenmek ve dediklerine inanmak zorundasın.

aslinda doktorlarin yasla ilgili dedigi seyler dogru yani ben tup icin cok zor karar verdim evlendigim ay hamile kaldim devam etmedi ve stresten birden hormon degerlerim yukseldi..bir ay once fsh im tum degerlerim 10 yas genc gibiyken birden yukselmeye basladi neyse bir sekilde yine dustu ama doktorlar hep bir kere yukseldiyse tehlke var dediler..6 .ay yine hamile kaldim kendilgiinden ama saglikli devam etmedi 2 ay surdu..bu sefer doktorum tup bebegi kesin onerdi hersey daha saglikli olur diye ama ben kendi cabalarimla tum tahlillerimi yaptirdim resmen kendim buldum rahimde problem oldugunu..hist oldum..2 ay sonra tup icin basvurduk iste ozaman anladimki yas cok cok onemli hormonlariniz iyi olsada rezervlerinizde iyi olsa ilaclara cevap vermiyor cok umurtaniz olsada kaliteli olmuyor cunku yillar boyu hep en kaliteliler one cikar harcanirmis yas ilerledikce geride kalanlar en kalitesiz olanlarmis..ama kismet tabi tup yine negatif oldu ilk denememdi sonra spontan kaldim..bu bence mucize ettgiim dualarin karsiligi sanirim..yani arkadaslar tupe vakit gecmeden basvurun...inanin 1 gun bile kaybetmemeniz lazim ben tedavide bunu gordum...

Biraz moralim bozuldu :(

Niye derseniz, malum bebek işi her daim aklımda başka bir forumda Umut Tüp Bebek Enver Be'e soru sordum.

Bayramdan sonra düşünüyorum (Ekim ayı ) değerlerim bunlar panik halinde başlamak istemiyorum dingin başlamak istiyorum zamanım varmı gibisinden bir soru sormuştum

Verdiği cevap hormonlarının gayet normal ama yaşınız 40 temel kitaplar bize 38 yaş ve üstü hasta geldiğinde ibr kere aşılama deneyin tüpe geçin der. Yumurta rezerviniz olsada, adedi çok olsada şansınız %20 ve daha azı der.

Sonra eklemiş 45 yaşına kadar çok kişi onlarla hamile kalmış ve doğurmuş. Bireysel olarak başarabilirsiniz der.

Sanki bu cvp hemen başla der gibi, ama dr um hiç bir şey demedi bir kere "bakarız olmazsa yönlendiririz" dedi daha klomen kullandım (bu 2. ay) bunun iğnesi de varmış. En azından 2-3 kere daha deneme şansım yokmu ki, Değerlerim çok iyi.

Tabiki bir tüp bebek uzmanının normal deneyin demesini beklemiyorum ama Ekrem Bey'de güvenilirliğini kanıtlamış biri diye biliyorum.

karamel yanlış anlamadıysam 40 yaşındasın bu yaşta nasıl beklemeni önerebiliyorlar hiç anlamadım..değerlerin normal olsa bile defne arkadaşımız yazmış yumurta kalitesi düşüyor ve bu nedenle hem hamilelik hem de sağlıklı gebelik şansı da çok düşüyor..benim de değerlerim çok iyi rahim filminde sorun yok (gerçi sperm sayısı iniyor çıkıyor) ama 2 defa tüp bebek denedik olmadı ve ben geçen her ayıma üzülüyorum bekleme süresinde bile ilaçsız aşılama yaptırdım...sen de hiç zaman kaybetme kendiniz de denemeye devam edin ama biran önce tüp bebek yaptırmalısınız bence...

arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler, peki hiç zaman kaybetme derken şurada Ekim'e 3 ay kalmış.

Bu 3 aylık sürede geç bir süre midir, yaz sıcaklarında istemiyorum. İznim Ekim de vs vs.

Tabiki bu 3 ayda gene doktor kontrolünde vs olacak ilaç iğne Allah ne verdiyse :)

3 ay beklemeyeyim mi ?

Karamel'cim,

Evet bu yaş mevzusu heryerde karşımıza çıkıyor ve çok da sinir bozuyor ama bu genelleme de ne kadar sağlıklı? Tüp ya da mikroenjeksiyon tedavilerinde 20 yaşında 25 tane yumurta toplanıp maalesef döllenmesi hiç gerçekleşmeyen bayanlar da var, bizim yaşlarımızda olup da 5-6 yumurta üretip 3-4 tanesi döllenen ve hamile kalan da. Ne olursa olsun, tüp merkezindeki bir doktorun bize aman normal deneyelim, olmadı bir iki aşılama yaparız diyeceğini hiç zannetmiyorum, demiyorlar da. Acil tüp diyorlar, tamam o zaman tüp yapalım dediğinde de ama yaşın çok tutmayabilir ha diyip moralini iyice çökertiyorlar. Tamamen gereksiz yere hem de.

Kendi doktoruna güveniyorsan, seni birebir görüp muayene etmemiş bir doktorun dediği genellemelere bakarak moralini bozma, kafanı karıştırma derim.

Bekleme mevzusunu eklemedim; bence de beklememelisin. Her neye karar verirsen ver, ister tüp, ister yumurtlama takibi ya da aşılama, bence 3 ayını es geçme. Vakit bitiyor diye panikten değil bu, 3 ay daha kazanmak için.

Karamel'cim,

Evet bu yaş mevzusu heryerde karşımıza çıkıyor ve çok da sinir bozuyor ama bu genelleme de ne kadar sağlıklı? Tüp ya da mikroenjeksiyon tedavilerinde 20 yaşında 25 tane yumurta toplanıp maalesef döllenmesi hiç gerçekleşmeyen bayanlar da var, bizim yaşlarımızda olup da 5-6 yumurta üretip 3-4 tanesi döllenen ve hamile kalan da. Ne olursa olsun, tüp merkezindeki bir doktorun bize aman normal deneyelim, olmadı bir iki aşılama yaparız diyeceğini hiç zannetmiyorum, demiyorlar da. Acil tüp diyorlar, tamam o zaman tüp yapalım dediğinde de ama yaşın çok tutmayabilir ha diyip moralini iyice çökertiyorlar. Tamamen gereksiz yere hem de.

Kendi doktoruna güveniyorsan, seni birebir görüp muayene etmemiş bir doktorun dediği genellemelere bakarak moralini bozma, kafanı karıştırma derim.

Valla herada doğru söylüyorsun. Bugün kendi kendime panik yaptım. Eşimle bile konuşmadım Ekim'i falan bilmiyor :)))

Gene bir dr. internetten kadın doğumcu (tüp bebekçi değil) hormonlarınınz normal , kendinizde bebek yapabilirsiniz dedi. Bu sevindirmedi ama öbürü moralman çökertti.

Allah hayırlısını versin

Valla herada doğru söylüyorsun. Bugün kendi kendime panik yaptım. Eşimle bile konuşmadım Ekim'i falan bilmiyor :)))

Gene bir dr. internetten kadın doğumcu (tüp bebekçi değil) hormonlarınınz normal , kendinizde bebek yapabilirsiniz dedi. Bu sevindirmedi ama öbürü moralman çökertti.

Allah hayırlısını versin

Yine en doğru kararı sen vereceksin ancak bu işlerde ne kadar çok görüş o kadar çok kafa karışıklığı. Aklına yatanı, gönlüne uyanı yapıp bize yakında güzel haberler vereceksin inşallah.

Bekleme mevzusunu eklemedim; bence de beklememelisin. Her neye karar verirsen ver, ister tüp, ister yumurtlama takibi ya da aşılama, bence 3 ayını es geçme. Vakit bitiyor diye panikten değil bu, 3 ay daha kazanmak için.

tabiki canım, zaten yumurta takibim yapılıyor. Her ay 3 kere dr. a gidiyorum hatta bu cumartesi için başka bir doktordan da rand aldım , kendi doktorum pazartesi.

Son cümlen ne güzel a.s

tabiki canım, zaten yumurta takibim yapılıyor. Her ay 3 kere dr. a gidiyorum hatta bu cumartesi için başka bir doktordan da rand aldım , kendi doktorum pazartesi.

Son cümlen ne güzel a.s

Hayırlısı olsun, güzel haberler vereceksin yakında o zaman :-) Hani hep derler ya, kafamdan hamileliği attım-rahatladım, sonra da spontan hamile kaldım diye. Bir tedavinin ucundayken daha sonraki ayları planlamak şimdiki tedavin üzerindeki stresi kaldırıyordur inşallah ve umarım "hiç beklemediğim ayda hamile kaldım" diye haber verirsin bize. Sevgiler, bol şanslar.

yazımızda varsa olacak inşallah bu yaşadıklarımız yaptıklarımız da sebep olacak. ben olmayacak diye düşünmek yerine hep olacak zamanı var diye düşünüyordum artık zamanı var demiyorum zamanıı gelmiş olsun diyorum. seneye bu zamanlar kucağıma almış olayım. kim ne derse desin vaktimiz azalıyor böyle önemli bir mevzuyu erteleyecek lüksümüz malesef yok ben üç yıl boşuna zaman harcamış biri olarak yazıyorum bunları. herifimin yüzünden tabi.ama belki daha ısrarcı olabilirdim. ayrıca benim bi arkadaşım yıllar sonra karşılaştık evlenmiş bi oğlu var iki yaşlarında ama benim gibi geç evlenmiş hayatı geç yakalayanlardan. ben ona sormadan dakka bir ben iki ay denedim olmadı gittim tüp yaptım hiç uğraşmadım hemen tuttu dedi . maşallah . yani bu işlerin olmamasının bence en büyük engeli ne yaş ne bişi bizim kendimiziz kızlar rahat olmalı ve hiç bir şekilde strese girmemeliyiz ama nasıl bilmiyorum ama öyle olanların hemen oluyo. bi örnek daha kuzenim 37 yaşında benden bi yaş küçük. başından acayip badereler geçti trafik kazası gibi. aylarca yoğun bakım senelerce psikolojik destek geçen ay haplarını korunmayı bıraktı. evleneli 8 ay olmuş. tık hamile maşallah. hormonlarında sorun olmasına rağmen hemde. veren allahım veriyo bize de verecek inşallah.

Sevgili Alabama,

Doğru söylüyorsun. Bizde de benzer bir muhabbet vardı. 6 sene önce evlendik, yaz bitsin çocuk yapalım dedik. Sonra fikirden soğuduk falan filan. Aralarda ister gibi oldum, konuştum, eşim istemedi ben de vazgeçtim. Demek ki yeterince istememişim diyorum. Bir de gerçek anlamda çocuk sahibi olmak istediğim ilk tüp denemesi negatif çıkınca dank etti bana. Ondan öncesinde 'çocuk sahibi olmayı şu an tercih etmiyorum, istersem yaparım' havalarındaydım, tüp tedavisine de öyle başladım zaten. Geçmişe dair değiştirebilecek hiçbirşeyimiz yok, ben ne yapayım benim biyolojik saat geç çaldı diyorum. İş işten geçtikten çok sonra da dank edebilirdi, çok şükür ki hepimiz hala doğurgan yaşlarımızdayız. Kul olarak üzerime düşeni yapayım ve aynı zamanda da Allah'dan hayırlısıyla isteyeyim dedim hep. (Ama dualarım hayırlısıyla tez zamanda ver) şeklinde oldu :-) İnşallah güzel haberler duyacağız sizlerden.

evet Herada aynen öyle. bende de hep yaştan dolayı geç kaldım olmayacak benim çocuğum olmuyo bende bir sorun var benden kaynaklanıyo şeklinde yersiz yerli bi dünya kuruntu vardı. sonra dedimki noluyo varsa var değiştiremezsin zaten ama yoksa da niye varmış gibi düşünüyorsun. yani bırak su yolunu bulur. her yaşın ayrı bir güzelliği var sağlıklı olduktan sonra ömrümüzde varsa güzellikleri görebileceğimiz kadar görürüz. ama herşey insanlar için. sigarayı bırakmamın en en büyük sebebi yada bana bunu yaptıran duygu yaşım zaten. bu yaşa gelmişim artık olgun yaşlardasın yüzünde kırışıklık çıkmasın daha zinde olmalısın daha fit olmalısın daha sağlıklı beslenmelisin daha çok spor yürüyüş yapmalısın ki şu anki diriliğini sağlığını güzelliğini koruyabilesin ee bunca düşünceden sonra sigara da neyin nesi oluyo tüm bunların zıttı seni daha kötüye götüren bir araç kötü bir araç hemen indim o araçtan bidaha da binmem.

Back
X