Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
36 yasındayım canım..
asilama ile hamile kaldım..
31 martta gelismeyen gebelikten kurtaj oldum, yas ilerliyor hamileligi cabukalstırmak icin dr asilama tavsiye etti. ilk asilama ile hamile kaldım canım
heracim cok tesekkur ederim..insallah tum temennim bebegimi kucagima aldigim gunleri gorebilmek allah nasip ederse..evde ecz de yari klima altinda gunleri gecirmeye calisiyorum suan hersey ona odakli...Defne'cim,
Allah kolaylıklar versin canım. Hiç kolay olmasa gerek hamilelik ve bu sıcak günlerle başa çıkmak. İnşallah sağlıkla bebeğini kucaklayacaksın, annelerimizi çocuk sahibi olmaya karar verdiğimiz andan itibaren daha iyi anlamaya başlıyoruz sanırım. Bu endişeler hiç bitmeyecek galiba. Tez zamanda iyi haberlerini, hamileliğin tadını çıkardığına dair mesajlarını bekliyorum. Sana ve bebeğine bol sağlıklı keyifli günler diliyorum. Öperim...
Alabama canım,
Çok iyi gidiyorsun, ha gayret. Bundan sonrası tamamen irade ve ben senin başaracağına çok eminim. İlk aylar için sigara paranı bir kenara koyup kendini onunla ödüllendirmeni tavsiye ederim. Süper motivasyon oluyor. Kolay gelsin arkadaşım.
canim tamamen ondan denemez tabiki sigara icip kolayca hamile kalan devam eden cok kadin var ama sigara cok cok buyuk bir etken ve belkide seninkinin sebebi sigaradir..annelik yolunda olan ve bizler gibi delice caba gosteren herseyi deneyen kadinlar nasil hala sigarayi birakmaz inanamiyorum..herseye her aciya raziyken sigarayi birakmamak cok yanlis
alabama hayirlisi olsun:)bende acibdemde tup denedim negatif sonuclandi..sebep hersey olabilir ama doktorum son derece olumlu motive ediciydi stresi cok azaltti bu durum..acibademde asilama ile hamile kalan pekcok arkadasim var:)bence o konudada basarililar insallah sende guzel sonuc alirsin
evet heracim katiliyorum:)kimsecikler kalmadidenizkarayurt moneta roniyam dilarem hic gorunmuyorlar..bizlerde 2 gunde bir falan girebiliyoruz..ben sicaklarda bayagi rahatsiz olmaya basladim..aslinda cok agirlasmadim ama 2 haftadir uzun yuruyusler ayakta kalmalar klima olmayan bir ortamda uzun sure kalmak beni cok yoruyor..sabirla gunlerin gecmesini bir problem cikmamasini bebegimin buyumesini bekliyorum..doktor kontrollerinde hem strese giriyor hemde iple cekiyorum...tedavideki tum arkadaslara dua ediyorum allah hepinize tum isteyenlere yasatsin bu duyguyu..zor bir surec bendede ne ararsaniz cikti
herturlu risk mevcut
o yuzden hep tedirginim...kisaca benim durumum bu:)hadi sizleri bekliyorum sevgilerle kalin
Biraz moralim bozuldu
Niye derseniz, malum bebek işi her daim aklımda başka bir forumda Umut Tüp Bebek Enver Be'e soru sordum.
Bayramdan sonra düşünüyorum (Ekim ayı ) değerlerim bunlar panik halinde başlamak istemiyorum dingin başlamak istiyorum zamanım varmı gibisinden bir soru sormuştum
Verdiği cevap hormonlarının gayet normal ama yaşınız 40 temel kitaplar bize 38 yaş ve üstü hasta geldiğinde ibr kere aşılama deneyin tüpe geçin der. Yumurta rezerviniz olsada, adedi çok olsada şansınız %20 ve daha azı der.
Sonra eklemiş 45 yaşına kadar çok kişi onlarla hamile kalmış ve doğurmuş. Bireysel olarak başarabilirsiniz der.
Sanki bu cvp hemen başla der gibi, ama dr um hiç bir şey demedi bir kere "bakarız olmazsa yönlendiririz" dedi daha klomen kullandım (bu 2. ay) bunun iğnesi de varmış. En azından 2-3 kere daha deneme şansım yokmu ki, Değerlerim çok iyi.
Tabiki bir tüp bebek uzmanının normal deneyin demesini beklemiyorum ama Ekrem Bey'de güvenilirliğini kanıtlamış biri diye biliyorum.
Karamel'cim,
Evet bu yaş mevzusu heryerde karşımıza çıkıyor ve çok da sinir bozuyor ama bu genelleme de ne kadar sağlıklı? Tüp ya da mikroenjeksiyon tedavilerinde 20 yaşında 25 tane yumurta toplanıp maalesef döllenmesi hiç gerçekleşmeyen bayanlar da var, bizim yaşlarımızda olup da 5-6 yumurta üretip 3-4 tanesi döllenen ve hamile kalan da. Ne olursa olsun, tüp merkezindeki bir doktorun bize aman normal deneyelim, olmadı bir iki aşılama yaparız diyeceğini hiç zannetmiyorum, demiyorlar da. Acil tüp diyorlar, tamam o zaman tüp yapalım dediğinde de ama yaşın çok tutmayabilir ha diyip moralini iyice çökertiyorlar. Tamamen gereksiz yere hem de.
Kendi doktoruna güveniyorsan, seni birebir görüp muayene etmemiş bir doktorun dediği genellemelere bakarak moralini bozma, kafanı karıştırma derim.
Valla herada doğru söylüyorsun. Bugün kendi kendime panik yaptım. Eşimle bile konuşmadım Ekim'i falan bilmiyor :)))
Gene bir dr. internetten kadın doğumcu (tüp bebekçi değil) hormonlarınınz normal , kendinizde bebek yapabilirsiniz dedi. Bu sevindirmedi ama öbürü moralman çökertti.
Allah hayırlısını versin
Bekleme mevzusunu eklemedim; bence de beklememelisin. Her neye karar verirsen ver, ister tüp, ister yumurtlama takibi ya da aşılama, bence 3 ayını es geçme. Vakit bitiyor diye panikten değil bu, 3 ay daha kazanmak için.
tabiki canım, zaten yumurta takibim yapılıyor. Her ay 3 kere dr. a gidiyorum hatta bu cumartesi için başka bir doktordan da rand aldım , kendi doktorum pazartesi.
Son cümlen ne güzel a.s