- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
Kızlar birşey soracağım bebek için uğraşıyoruz haliyle düşükler, bebek ölümleri yaşadık kürtaj olduk.
Sizlerden histeroskopi istendi mi ?
Kendi doktorum hiç böyle birşey istemedi, görüş için gittiğim başka bir doktorda size rahim filmine bile gerek yok çünkü kendiniz hamile kalıyorsunuz tüpler açık dedi.
Şimdi tüpler açıkta, rahim ne durumda yapışıkmı vs ultrasonla anlaşılıyor mu ?
Benim adet azalması ilk kürtaj sonrasına denk geldi ama yine hamile kaldım hiç bir doktor istemezken yaptıracağım diye ortaya çıkmak ne derece doğru acaba ?
bu konuda deneyimli biri olarak durduk yere histeroskopi yaptırmana gerek yok. zaten öncesinde rahim filmi cektirmen daha iyi. benim son kürtajımda prça kalmıştı ve onrasında bir kaç ay lekelenmelerim azalarak devam etti. sonra da ben taktım birşey oldu diye. kimyasal tüp sonrası ben dedim doktora rahim filmi istiyorum diye ve rahimde bir miktar yapışıklık çıktı. benim dr kimyasl nedeni değil rahmin üstünde ve çok az dedi ama ona güvenemedim. birkaç dr dah doşaştım. sonunda 2 tanesi benim dr un dediğini dedi ve histeroskopi gerekmez dedi. 2 tanesi yine de yapalım ve rahmi tam görelim dedi. ben histeroskopiyi de yaptırdım ve şu an temiz dendi. eğer çok aklına takılan bir şey olursa rahim filmi çekirmen yeterli. ben ecomarda çektirdim. 250 lira ve hiç ağrı sızı yok işlem 10 dakika hazırlanması yatması kalkması dahil. rahim temiz mi tüpler açık mı anlaşılıyor. adetten sonra 8. güne kadar falan çekiliyor. eğer kafana takılan birşey varsa çözmek için çok kısa diğer işlemlere göre ucuz ve iyi bir merkezde hiç ağrısız bir işlem