38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

alabama süpriz tedavin hayırlı olsun, keza seninde deniz bulut inşallah güzel sonuçlar gelir hepimiz mutlu oluruz. :içelim:

karamel 3 4 kere aşılama yapacak kadar güçlü hissediyormusun kendini canım.hepsi de tüp kadar zahmetli
yine aynı ilaçları kullanacaksın yine aynı takipler .aynı bekleyişler.bence denizin dediğ gibi 4 aşılama neredeyse 2 tüp. benim bir önceki tüp denememde tüp denemesindeaz yumurta gelişti.2 taneydi.aşılamaya çevrildi.ama o denemede harcadığım para 2 500 tl oldu.stres te cabası.ben derim ki aşılama yerine bence tüp dene.tabii ki son kararı verecek olan sensin.üstelik aşıma ile ilgili seni ayrıca bilgilendirmiştim bence çok iyi düşün canım.hoşçakal.

canım, doktorumla konuşmama göre aşılama ile şu anda gördüğüm tedavi arasında bir fark yok. ben zaten ayda 3 kere doktora gidiyorum.

1- adetin 3. günü ilaç kullanabilmek için ultrasonla yumurtalık kontrolüne
2- adetin 10, günü yumurtalık takibi için çatlatma iğnesi veriyor.
3- adetin 13,günü yumurtaların çatlayıp çatlamadığına bakıyor

ben klomen + ovitrelle çatlatma iğnesini kullanıyorum. Gene aynı ilaçlar kullanılacak çünkü benim klomenle 2-3 yumurtam oluyor. Sadece doktor ilişki önermek yerine labrotuvarda yıkanmış hazırlanmış spermleri enjekte edecek.

Aşılama bu değil mi ? Okuduklarımda bunu söylüyor. Zahmetli derken bu olacaklardan farklı birşey olmayacak herhalde ? Sen farklı bir tedavimi gördün aşılamada ?

Zaten bana gittiğim 2. doktor 8-9 ay sadece klomenle kendin dene , aşılamaya bile gerek yok demişti. Ancak kendi doktorumla konuşup ben istedim.

Kendi doktorumda daha önce 2 kere doğal yolla hamile kaldığım için aşılamanın tutma olasılığının hiç hamile kalmayanlara oranla daha yüksek olduğunu söyledi. Genede bilemem tabi.

Tek problem eşim, inşallah hastane ortamında sperm verecek diye caymaz.

canım, doktorumla konuşmama göre aşılama ile şu anda gördüğüm tedavi arasında bir fark yok. ben zaten ayda 3 kere doktora gidiyorum.

ben klomen + ovitrelle çatlatma iğnesini kullanıyorum. Gene aynı ilaçlar kullanılacak çünkü benim klomenle 2-3 yumurtam oluyor. Sadece doktor ilişki önermek yerine labrotuvarda yıkanmış hazırlanmış spermleri enjekte edecek.

Aşılama bu değil mi ? Okuduklarımda bunu söylüyor. Zahmetli derken bu olacaklardan farklı birşey olmayacak herhalde ? Sen farklı bir tedavimi gördün aşılamada ?

Zaten bana gittiğim 2. doktor 8-9 ay sadece klomenle kendin dene , aşılamaya bile gerek yok demişti. Ancak kendi doktorumla konuşup ben istedim.

Kendi doktorumda daha önce 2 kere doğal yolla hamile kaldığım için aşılamanın tutma olasılığının hiç hamile kalmayanlara oranla daha yüksek olduğunu söyledi. Genede bilemem tabi.

canım sakın klomen ile 8-9 ay kendin deneme. bana amerikandaki doktor kendin 3 ay dene olmazsa aşılama yaparız diye vermişti ben denemiştim birşey olmamıştı o sıra eşimin işleri bozuldu ben ev mev de gidecek aileme ne diyeceğim diye depresyona girip ne bulursam içtiğim ay hamile kaldım ama olmadı o ilaçlarla alındı. klomen rahmi inceltebiliyormuş ve ultrasonda dr kontrol olmadan çok uzun kullanma önerilmiyor. amerikanda 3 ay kullan demişti zaten. bu olaylar bitince yine klomen kullanıp dokora gittim hayatımda hiç kist olmayan bnde kist yaptı. bu sefer onunla uğraştık. almandaki süleyman bey de bu ilacı kist yapabilir diye önermiyoruz dedi. yani her ay ultrason kontrolu olmadan kullanma ve çok uzun kullanma. her ay bakmaları hem kist var mı diye önemli hem rahim kalınlığı nasıl diye. ay 3 senedir doktorlara gide gele herşeyi deneye deneye işin uzmanı oldum :oklava: benim rahim son kürtajdan sonra inceldi ve şu an başıma dert. tüpte ilaçlarla hallediliyor ama olduki % 10 şansım tuttu yumurta doğal döllendi o rahme nasıl tutunur bilmiyorum. yani dikkatli ol her dokorun dediğine güvenme iyi bir uzmana devam et

aşılama aynı dediğin gibi. tüpte de aynı kontroller oluyor. sadece çok yumurta için fazla ilaç kullanılıyor. bir de ben gerçekten bizim yaşlarda yaş dışınd başka sorunumuz yoksa aşılama ile tüp arasında olasılık olarak bir fark var mı bilmiyoum. çünkü memorilda bu ay 1 yumurta önde gider veya iyi cevap alamazsan aşılamaya çeviririz onun da siz hamile kalabildiğiniz için olasılığı aynı gibi dedi. yani daha genç kişilerde aşılama her deneme % 20 ise tüp % 60 bir şans. ama bizim yaşlarda zaten tüp de her denemede %10-30 arası bir şans. öyleyse farkı ne değil mi? ama doktorlar aşılama için 500-1000 arası tüp için 2500-5000 arası alıyorlar. kötükedihüso

Son düzenleme:
karamel 69 a`,canım ben daha önceki aşılamalarımda tüpte kullandığım ilaçların aynısın kullanmıştım.sen şu an aşılama ve tüp dışında mı 3 kere gidiyorsun. benim gittiğim süreç çok uzundu.çok sık takip ediliyordum.göbekten kalçadan iğneler.bir de o sıralar sigortadan yararlandığım için yok dosyasıydı kurluydu heyetiydi çok uğraşmıştım.bir de bu klomenle ilgili tedaviyi çok yıllar önce belki 10 ya da 12 `,13sene önce kullanmıştım ben 5 6 kere denenemişti adet 5 nci günü başlıyon sabah akşam5 günde bitiyorsonra takip ve ilişki veriliyordu.hala bu tedavi şeklinin yapıldığını bilmiyordum.evet aşılamada büyütülmüş yumurtaların üzerine yıkanmış spermler veriliyor aşılama bu.sanırmsenin yumurtalar çok iyi maşallah.e2 yide yaptırdınmı büyük ihtimalle olur.çok şanslısın kendinin kıymetini bil.

ben de dokora gittim. 2 antral 4 immature yumurta varmış. antral daha iyi cevap alabilecklerini düşündükleri yumurtalarmış. yani toplamda 6 tane var ve ilaçlar bu sayıyı arttırmazmış en fazla 6 tane gelişecek demekmiş. günde 2 ye bölünmüş halde kalçadan 450 iu menagon verdi başladım. sayı çok değil ama almanda da 7 yumurta gelişmişti 6 toplanmıştı 2 döllenmişti ve kimyasal olmuştu. belki bu sefer 3 döllenir ve kimyasal olmaz da gerçekten 1 tanesi tutunur :Saruboceq:. ben elimden geleni yapıyorum geri kalan allahın taktiri hayırlıysa olsun.:CüvCüv: alabama aynı gün başladık benim de salı kontrolüm var inşallah ikimiz de hayırlı sonuçlarla döneriz

Son düzenleme:
canım sakın klomen ile 8-9 ay kendin deneme. bana amerikandaki doktor kendin 3 ay dene olmazsa aşılama yaparız diye vermişti ben denemiştim birşey olmamıştı o sıra eşimin işleri bozuldu ben ev mev de gidecek aileme ne diyeceğim diye depresyona girip ne bulursam içtiğim ay hamile kaldım ama olmadı o ilaçlarla alındı. klomen rahmi inceltebiliyormuş ve ultrasonda dr kontrol olmadan çok uzun kullanma önerilmiyor. amerikanda 3 ay kullan demişti zaten. bu olaylar bitince yine klomen kullanıp dokora gittim hayatımda hiç kist olmayan bnde kist yaptı. bu sefer onunla uğraştık. almandaki süleyman bey de bu ilacı kist yapabilir diye önermiyoruz dedi. yani her ay ultrason kontrolu olmadan kullanma ve çok uzun kullanma. her ay bakmaları hem kist var mı diye önemli hem rahim kalınlığı nasıl diye. ay 3 senedir doktorlara gide gele herşeyi deneye deneye işin uzmanı oldum :oklava: benim rahim son kürtajdan sonra inceldi ve şu an başıma dert. tüpte ilaçlarla hallediliyor ama olduki % 10 şansım tuttu yumurta doğal döllendi o rahme nasıl tutunur bilmiyorum. yani dikkatli ol her dokorun dediğine güvenme iyi bir uzmana devam et

aşılama aynı dediğin gibi. tüpte de aynı kontroller oluyor. sadece çok yumurta için fazla ilaç kullanılıyor. bir de ben gerçekten bizim yaşlarda yaş dışınd başka sorunumuz yoksa aşılama ile tüp arasında olasılık olarak bir fark var mı bilmiyoum. çünkü memorilda bu ay 1 yumurta önde gider veya iyi cevap alamazsan aşılamaya çeviririz onun da siz hamile kalabildiğiniz için olasılığı aynı gibi dedi. yani daha genç kişilerde aşılama her deneme % 20 ise tüp % 60 bir şans. ama bizim yaşlarda zaten tüp de her denemede %10-30 arası bir şans. öyleyse farkı ne değil mi? ama doktorlar aşılama için 500-1000 arası tüp için 2500-5000 arası alıyorlar. kötükedihüso

canım, ben bu sefer (yani kürtajdan sonra ) 3 kere klomen kullandım . 4. aşılama olacak muhtemel klomenle olacak çünkü yukarıdada dediğim gibi düşük dozla bile 2-3 yumurta 20-23 mm oluyor.

Tabiki her ay kist varmı diye bakılıyor, rahim kalınlığı olçülüyor.

Ben klomenin rahim inceltmesini değil, yumurtalık kanseri yaptığını yada biliyordum.

8-9 ay diyen kendi doktorum değil arada , kendi doktorumu check etmek için gittiğim riskli hamileliklerde uzman biri ama tabi oda kist varmı yokmu bakıp sonrası için dedi.

Bakalım Allah büyük elimizden geleni yapalım, pişman olmamak için başka çaremiz yok.

Sende yumurta sayısını takma bence bir tane bile yeter onu düşün.

karamel 69 a`,canım ben daha önceki aşılamalarımda tüpte kullandığım ilaçların aynısın kullanmıştım.sen şu an aşılama ve tüp dışında mı 3 kere gidiyorsun. benim gittiğim süreç çok uzundu.çok sık takip ediliyordum.göbekten kalçadan iğneler.bir de o sıralar sigortadan yararlandığım için yok dosyasıydı kurluydu heyetiydi çok uğraşmıştım.bir de bu klomenle ilgili tedaviyi çok yıllar önce belki 10 ya da 12 `,13sene önce kullanmıştım ben 5 6 kere denenemişti adet 5 nci günü başlıyon sabah akşam5 günde bitiyorsonra takip ve ilişki veriliyordu.hala bu tedavi şeklinin yapıldığını bilmiyordum.evet aşılamada büyütülmüş yumurtaların üzerine yıkanmış spermler veriliyor aşılama bu.sanırmsenin yumurtalar çok iyi maşallah.e2 yide yaptırdınmı büyük ihtimalle olur.çok şanslısın kendinin kıymetini bil.

evet normal yolla denediğimiz halde 3 kere gidiyorum.

deniz bulut ve alabama ya.,canlar, güzeller,yoldaşlar,fıstıklar.daha ne diyeyim.nasıl motive olursunuz.neyden mutlu oluyorsanız ,.onlar.buradan takipçiniz ve duacınızım işleriniz yolunda gitsin güzel kocaman kaliteli yumurtalar sizinle olsun.dilerim bayram müjdeniz olsun.madem başladınız tedaviye.elinizden geldiğince pozitif olmaya bakın.canınız ne isterse onu yapın.nelerden mutlu oluyorsanız neyden hoşlanıyorsanız onu yapın.kötü düşünceli kimseleri`,sizin yanınızda olmayanları sizden uzaklaştırın.özellikle de goncalarınızla daha iyi daha yakın olun.bu çok önemli.sonuçta ikinizden bir parça olacak.hadi bu sefer olacak.hoşçakalın sevgiyle kalın

Serap'cığım sağolasın canım güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum. İnşallah o ödülü en kısa zamanda hepiniz alacaksınız. Hem sizin bebekleriniz ne güzel 2010 doğumlu olacaklar. Allah hepinizin yüzünü güldürsün. Bu kadar emek ve çabalarınız inanıyorum ki mutlu sonla bitecek. Hayatta olmaz diye bir şey olmaz. Yeter ki çok isteyip, dua edip sabredelim. :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Canım adaşım,
Sağolasın. Bu zamana kadar çok sıkıntı çektik. Vay down sendromu, vay kistik hidroma, kanama vs. derken gerçekten Defne'ciğimin de dediği gibi şu andaki aşama mucize gibi. Allah sizleri de minik mucizelerinize kavuştursun.
Deniz'ciğim, valla ben de senin gibi hala kendimi 25'inde sanıyorum. Amaaaan boşver bizim 25'liklerden neyimiz eksik di mi ama: :jeyyar:

Erverdi merhaba hoşgeldin aramıza. Evet, haklısın ayrı sorunları aynı acıları ve sıkıntıları yaşadığımız için bunları ancak birbirirmizle paylaşabiliyoruz. Hani adamın biri damdan düşmüş de "Bana doktoru değil, damdan düşmüş birirni çağırın. Halimden ancak o anlar" demiş ya. İşte bizim ki de o hesap.
Samimi dileklerin için çok teşekkürler. Moniş hep söylerdi, "Hamile kalanlar hep siteyi terk ediyor" diye. Aslında bir anlamda çok haklı. Çünkü hamileler aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarına destek ve moral olmalı. Sağolsun Defne ve Rüzgar Deniz'de giriyor. Ki, Rüzgar da çok meşakkatli bir süreçten sonra hamile kaldı.
Evet, Deniz'leri bazen karıştırıyorlar. Ben en eski Deniz'im (Deniz Karayurt), diğer Rüzgar Deniz de hamile. Deniz Bulut'u zaten tanıyorsunuz. O da en kısa zamanda hamile kalacak. İşte böyle Deniz'lerin durumu.

Deniz'ciğim, öncelikle tedavin hayırlı uğurlu ve bol şanslı olsun. Sen de doktor ve hastane konusunda çok sıkıntı çekmiştin. İnşallah bu sefer herşey çok güzel olur. Sonradan ilaçlarla gelişir mi pek bilmiyorum ama (Ben zaten biliyorsun tedavi sırasında da mal gibiyimdim. Hiç bir değerimi yumurtam kaç taneymiş filan bilmiyordum) Belki de çok fazla bilmemek en iyisi. Çünkü insan çok şey bildikçe kafaya da çok takıyor. Ben yumurta sayımı yumurta toplandığında bize verilen kağıtta gördüm sadece. Onun dışında tedavi boyunca hiç bilmiyordum. Yumurta toplandığında da 5 taneydi benimki. En büyük olan doktorların en umutlu olduğu boş yumurta çıktı. Diğer küçükler iyiymiş. Hatta bunu daha yeni öğrendim geçen gün doktorum söyledi. Benden pek umutları yokmuş. Hamile olmama benden çok onlar sevinmiş.
Yani uzattım ama Deniz'ciğim demek istediğim şey şu: Ben tedavi sırasında heeeç. Çok rahattım valla. Olacak mı olmayacak mı stresi yapmadım. Çok şükür hamileyim. Ama ben de hamile olduktan sonra kafayı yiyenler kervanına katıldım. Çünkü insan içinde bir canlının varlığını öğrenince çok daha tedirgin oluyor. Yok olan şey yok diye fazla üzülmüyordum: Ama var olanı kaybedebilme endişesi çok korkunç. Off uzattım ama durum böyle.

Herada'cığım,
Evet her hamilelikte kansızlık olabiliyor. Ama dediğim gibi ben normalde turp gibiydim. Çok kanlı canı hareketli. Amin. Sen nasılsın bu arada. Şimdiden tedavi hayırlı olsun.

denizkarayurtcum canim sagolasin beni anladigin icin:)halada endiselerim devam ediyor..zaten hamileligin hergunu kritik degilmi..dun doktordaydik bu hafta tuhaf kasik agrilairm vardi dun nst ye bagladi doktor cok sukur sanci cikmadi..sen giriyormusun canim nst ye?bu zamanlar yani 27. haft dan sonra erken dogum belirtileri olabiliyormus...onumde 2.5 ay gibi var ama inan hergunu benim icin biryil gibi...dun bir ark dogum yapti bebegin resmini gorunce bu isin inanilmaz bir mucize oldugunu birkere daha anladim:)allah hepimize nasip etsin saglikla kucagimiza almayi:)
QUOTE]

Defne'ciğim,
Az önce Deniz Bulut'a da yazmıştım. Kesinlikle endişelerini çok çok çok iyi anlıyorum hem de. Hani, hatırlıyor musun 3 aylıkken filan şiddetli bir kanamam olmuştu. O zaman çok ağlamış ve üzülmüştüm kaybedeceğim diye. İnan tüpten negatif sonuç alsaydım, o zamanlar o kadar kafama takmıyordum. Yani dediğim gibi karnında bir can taşıdığını ve bunu kaybedebilme ihtimalini yaşamak çok ürkütücü. Aynı çileyi sende çekmiştin. Hamile olduğunu öğrenmiş, ardından da kanama olmuştu. Çok acı bir yazı yazmıştın topicte. "Sevincim bir kaç günlükmüş galiba "diye. Hala tüylerim diken diken oluyor bu sözlerine. Sana çok dua etmiştim herşey yolunda gitsin diye. O zamana kadar hiç yüzünü görmediğim bir insana bu kadar dua edeceğimi düşünmezdim. Dualar zaten herkese gönülden edilince anlamlı. Hala da ediyorum bütün sevdiğim ardaşlarıma. Bu topicteki eski ve yeni bütüüüün arkadaşlarıma.
Allah hepimize yardımcı olsun. Hem bebek isteyen tüm arkadaşlarımıza, hem de kucağına almayı bekleyenlere.
Benimki 24 hafta 6 günlük oldu Defne'ciğim. O yüzden henüz nst'ye girmedim. Çarşamba günü doktordaydım. Tetanoz aşısı, şeker yüklemesi, kan idrar tahlili filan yapıldı. Sancıların endişelendirmesi çok normal. Çünkü olağan bir sancı mı yorgunluk ya da üşütme gibi, ya da doğum sancısı mı anlamak kolay değil. Neyse sonucun iyi olmasına çok sevindim. :nazar:
Bu arada evet bu olay kesinlikle ve kesinle çok büyük bir mucize. Yalnız biliyorsun ben balık burcuyum zaten ota boka ağlardım. Ama şimdi inanamazsın. Tuz, karabiber, çorap dense hüngür hüngür iki saat susturamıyor kimse beni. Bu kadar çok ağladığım ve kendimi zaptedemediğim için kendime çok kızyorum ama elimde değil. Of böyle işte Defne'ciğim.
DENIZCIM evet senin icin erken henuz ama son bir haftada bayagi agirlasmis hissettim kendimi bakalim sende 4 hafta sonra falan boyle hissedecekmisin...benim doktorum nedense tetanoz asisina karsi yaptirmadi..seker yuklemesindede dusuk cikti sekerim ..hani arada problemsiz seylerimde oldu cok sukur simdi tansiyon takibi cok onemli...el ayaklarda odem tehlikeli tuz almamaya calisiyorum...senin aralik gibi degilmi kismetse ?onumuzde sonbahar ve yari yariya kis var:)alalh yardimcimiz olsun

acıbademden de genelde çok memnun herkes ben onunla görüşmeye gitmedim ama görüştüğüm bir dolu yer arasında memorial ı tek geçiyorum. normali ilk muayene 200 lira tedavi 1900 eur artı ilaçlar. ben çidere üye olmuşum ilk muayene ücretsiz tedavi de 1650 eur ya düşüyordu. bana gonalf 450 iu yazdılar (en pahalı ilaç en yüksek doz) artı 75 iu mengon 1 günde. bir de dr çok ümitli konuşmadı 1 yumurta önden gidiyor dedi ilaç verdi 21. günden başlayarak böyle devam ederse başladıktan onra aşılamaya çeviririz dedi. baktım ilaçlar en az 2500 tutacak. hele aşılamaya çevirir ve 2-3 deneme daha yaparsak memorial bizi batıracak. memorialdn vazgeçtik. medicana camlıca 2600 lira artı ilaçlr idi belki biraz daha iner. bir de yarın konuşacağım halen bu ay sayı iyi değil de 1 tanesi önden giiyorsa direk aşılama deneyelim eylül sonu tüpe geçeriz diye. hiç olmazsa daha az ve hesaplı ilaç kullanırım baştan bir aşılama için o kadar parayı ilaçlara yatırmamış olurum. dotorlar için olmazsa aşılamaya çeviririz demek kolay da ben kaç deneme yapacaksak hepini kredi ile yapacağım ay çok uzun yadım :kedi:
denizcim bahsettigin ilaclar ve tedavinin aynisini ben tupte yasadim ve 2 tane zarzor yumurtam buyudu..dollendi transfer yapildi..insallah seninki cok guzel gelisir..transfer edilen 2 yumurtam tutabilirdide..insallah seninki tutar canim:)arkadaslar hepiniz yeni tedaviye basliyor yada baslayacaksiniz,,,hepinizden guzel haberler bekliyoruz..allah hepinize hepimize yardim etsin:)bu arada eger sadece okuyup cikiyorlarsa bizi terkeden arkadas;larada sesleneyim moneta dilarem ronicim sizde katilin artik ya..illa bebek konusmak icin burada degiliz ki?(

birde esterya var. hamileydi , sanırım kalp atışı alamadı ve kürtaj oldu sonra gelmedi

Kızlar bir soru sordum, dikkatinizi çekmedi herhalde planlanmış bir tatilim var aşılamayı bu ay yaptırsam 10, günü uçağa binmemde sakınca olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım arkadaşım, çok özledim seni :) İyi olmana sevindim canım.Benim de kardeşim burada, bu sene biraz daha az kalıyor yanımda ama olsun, yine de biraz hasret gideriyoruz :) Haftaya cumartesi İstanbul'a, oradan da Amerika'ya geri dönüyor :(Neyse pazartesi doktor kontrolüm var, sanırım şeker yüklemesi yapılacak, bakalım nasıl olacak, yaptıran herkes böğğğğğ deyip duruyor ama inşallah o kadar kötü değildir :)Bu arada Moneta yok ortalarda, hiç uğramıyor artık, onu da çok özledim, inşallah yakında güzel haberlerle gelir aramıza :)Ben de çoooooooooooooooooook öpüyorum Şeniz Şeniz Şeniz

Rüzgar'cığım merhabaopuyorumnanaktan
Ben de seni çok özledim. Kızkardeşinin Amerika'da yaşaması çok zor. Benim de 3 kızkardeşim (ablam) var. 1 Hafta görmesem deli oluyorum. O yüzden Allah yardımcın olsun. Söylenebilecek tek şey, yeterki huzuru ve sağlığı yerinde olsun. Kardeşin orada çalışıyor mu, okuyor mu bilemiyorum ama zaten başka yapacak bir şey yok.
Benim şeker yüklemesi ve tetanoz iğnem yapıldı. Evet çok hoş değil ama o kadar abartılacak kadar da değil şeker yüklemesi hiç merak etme. Bir kutu içinde toz şeker gibi bir şey veriliyor, bir de küçük plastik bardakla sıcak su. Tozu sıcak suya atıp bir çırpıda içersen sorun olmaz. Ablamda bana hastanede bazı kadınların şeker yüklenirken yanlarında limon getirdiğini söylemişti. Ama biz neler gördük. O yüzden zor değil.
Moniş'le bu arada telefonda görüşemedik. Mesengerde de online değilken hep mesajlaştık bu ara. O bana "Nerdesin" diyor ben ona. Yani kavuşamadık. Ama çok şükür iyi.

deniz karayurt merhaba.izninle birşey soracağım.moneta dan bir haber var mı.buraya girmeme sizleri bulmamamkendisi sebep olmuştur ama henüz onunla tanışamadık. uzun zamandır girmiyor.yaza 3 üncü deenemeye başlıyacaktı acaba başladımı .sonuç ne oldu bir bilgin var mı.şimdiden teşekkürler. sevgilerle.hoşçakal.

Evet canım haklısın. Moneta'yı hepimiz özlüyoruz. :1shok: Ama şu sıra kafasını dinlemek istiyor. O sonbaharda başlamayı düşünüyor. Yani henüz dinleniyor. Gerçekten Moniş'in bir çok kişinin siteye girmesinde emeği var. Gene öyle cıvıl cıvıl. İnşallah sonhabarda bombayı patlatıp hepimizi mutlu eder. Tabi sizlerde canım arkadaşım.

ilaçlarımı aldım. menopur verdi pregnyl iğne, progynex, tetradox, climara flaster bide bi iğne daha var buzdolabında şimdi neişe yarıyosa galiba zamanında önce çatlama vs olmasın diye engelleyici bi iğneymiş. bide bugün bana embriyo transferi testi yaptı size daha önce yapmışmıydı ? tranferin aynısını embroyosuz yaptı ben daha önce hiçkimseden duymamıştım o yüzden soruyorum. herşey normal dedi. yarın iğneye 375 dozla başlıyoruz. inşallah herşey hepimiz için yolunda gider. diğer ilaçlar ne işe yarayacak ne zaman kullanılacak bilmiyorum. işte böyle. hamile çıtırlar bebişlerinizi misler gibi koklarsınız bir an önce sağlıkla kavuşursunuz inşallah. mucuks

Alabama tedavin hayırlı ve uğurlu olsun canım. Transfer denemesini, ben de senden ilk kez duyuyorum. İlginç. Ama bu kadar titizlendiğine göre doktorunun bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Amin canım. Darısı ennnnnn kısa zamanda sizlere inşallah.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

evet canım bilmemek daha iyi gerçkten ben ilk tedavimde az acemiydim ama yine de buradan pek çok şey öğrenmiştim geçen zamanda tam bir uzman oldum.bir de hamile kaldığımı düşünüyorum. değerin katlanmasından başlayarak kese görünmesi kalp atışı ilk 3 ayı doldurma amniosentez tansiyon riski şeker riski erken gebelik riski vs vs vs ay doktor beni bırakır herhalde. inşş rabibim bana da kısmet etsin hamileliği de çıldırtayım doktorumu delikafaduldendelikafadulden
Yeterki sen hamile kal adaşım. Önemli olan bu. Şimdiden bol şanslar diliyorum. İnşallah tedavin hayırlı ve uğurlu olur. :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Defne'ciğimm, fıstığın annesi nasılsın. opuyorumnanaktan
Evet ağırlaşmaya başlamaşsındır. Valla ben şimdiden özellikle akşamları yerimden kalkarken çok zorlanıyorum. Eşim "Çekilin ağır vasıta" diye dalga geçiyor benimle. Kilo olarak çok fazla almadım neyse ki. Bugün tam 25 haftalık ve 59 kiloyum. (ilk kilom 52 idi)Benim şeker yüklememde yapıldı. Ama düşük mü normalmi onu anlamadım. Herhalde normaldir. Ama benim kan çok düşük çıktı. Doktor Maltafor ve elevit başlattı. Benim iki ablamda aynı amniyosentez gibi tetanoz iğnesine karşıydı. Ama doktorlarım yaptırmamın yararlı olacağını söyleyince yaptırdım. Senin doktorun ne dedi bu konuda. Niye önermemiş. Evet tuz konusunda haklısın. Bir de benim bu arada mide bulantılarım oluyor. Reflü gibi. Ama o da normalmiş bu aylarda.
Benim kasım sonu ya da aralık başı. Yani bayrama da denk gelebilir. Gerçekten az zamanımız kaldın. Serpil, sen ve Rüzgar daha da önce. İnşallah Defne'ciğim. Amin.
:Saruboceq:

acıbademden de genelde çok memnun herkes ben onunla görüşmeye gitmedim ama görüştüğüm bir dolu yer arasında memorial ı tek geçiyorum. normali ilk muayene 200 lira tedavi 1900 eur artı ilaçlar. ben çidere üye olmuşum ilk muayene ücretsiz tedavi de 1650 eur ya düşüyordu. bana gonalf 450 iu yazdılar (en pahalı ilaç en yüksek doz) artı 75 iu mengon 1 günde. bir de dr çok ümitli konuşmadı 1 yumurta önden gidiyor dedi ilaç verdi 21. günden başlayarak böyle devam ederse başladıktan onra aşılamaya çeviririz dedi. baktım ilaçlar en az 2500 tutacak. hele aşılamaya çevirir ve 2-3 deneme daha yaparsak memorial bizi batıracak. memorialdn vazgeçtik. medicana camlıca 2600 lira artı ilaçlr idi belki biraz daha iner. bir de yarın konuşacağım halen bu ay sayı iyi değil de 1 tanesi önden giiyorsa direk aşılama deneyelim eylül sonu tüpe geçeriz diye. hiç olmazsa daha az ve hesaplı ilaç kullanırım baştan bir aşılama için o kadar parayı ilaçlara yatırmamış olurum. dotorlar için olmazsa aşılamaya çeviririz demek kolay da ben kaç deneme yapacaksak hepini kredi ile yapacağım ay çok uzun yadım :kedi:

selam canım önce dün akşama cevap vereyim bugünkü muayenenle ilgili cevabım aşağıda kaydirigubbakcemile3 tüp diye başlayıp aşılamaya dönme işi kısa ve uzun protokolle alakalı sanırım. uzunda 21. günden başlıyolar ya müdahale etme şansları daha çok oluyo tabi ama benim gibi reglden başlayınca yani kısa olan o zaman yumurtaya müdahale şansı azalıyo o yüzden de aşıya döneriz mantıklı geldi bana bilmiyorum doğru mu yorumladım ama yarınki durumun bunu netleştircek (bilmiyomuş gibi davranıyorum naniknanik) hadi bakalım hayırlısı

çoooooook sevindim canım, hayırlı olsun inşallah.... dualarım seninle ve diğer arkadaşlarla :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: inşallah bu sefer herşey yolunda gidecek ve hamileyim diye buradan bize bas bas bağıracaksın canım, biz de parti yapacağız o zaman hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt Allah yardımcın olsun güzelim :)

hayırlısı olsun güzelim, inşallah önümüzdeki ay hem senden hem de alabama'dan müjdeli haberler alacağız... lütfen ikiniz de pozitif olun ve anne olacağınıza inanın, inancınızı sakın kaybetmeyin, hadi bakalım... aşağı yukarı alabama ile aynı günlerde sonucu alacaksın ve iiiiiinnnnnnşşşşaaaaaallllllllaaaaaaaaaaahhhhhhhh ikiniz de hamile olduğunuzun müjdesini bize vereceksiniz :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: dualarım seninle ve alabamayla canım :)

inşallah canım Allah o günleri göstersin inşallah :Saruboceq:

rüzgarım denizim saol canım pozitif olmak için elimden geleni yapacağım kader arkadaşımla başbaşa savaşacağız sizlerin desteğiyle inşallah o müjdeyi vermek her ikimize de kısmet olur.:Saruboceq:

alabama süpriz tedavin hayırlı olsun, keza seninde deniz bulut inşallah güzel sonuçlar gelir hepimiz mutlu oluruz. :içelim:

saolasın karamelim inşallah zaman bu zamandır da bizde o zamanı yakalamışızdır :lepi:

canım aslında bildim ve yaşadığım kadarıyla yumurta takibinin ve çatlama iğnesinin biraz daha gelişmişi aşılama. evet transfer var ama ilaçlar ve ultrasonla takip bende daha yoğun olmuştu. ilk yumurta takibi iğne ve normal ilişkide bana doktor gonophane verdi sabah akşam birer adet sonra bitimden iki gün sonra gel dedi gittik baktı iğneyi üç gün üst üste yaptık ilişki dedi. pregynl 1500 dü iğnem. ama aşılamada adetin üçüncü günü başlayarak gün aşırı ultrasona girdim gün be gün gonal f yi dozaj söyleyerek verdi iğneler oldum göbekten sonra 14.gün pregnyl 5000 iki tane çaktı ve hem ogün hem bi sonraki gün transfer yaptı. olmadı gerçi olsun benim bebişimiz canı saolsun. işte öyle yani biraz gelişmiş modeli oluyo, şimdi de son modeli 2010 modelini deniyoz alkisalkisalkis

ben de dokora gittim. 2 antral 4 immature yumurta varmış. antral daha iyi cevap alabilecklerini düşündükleri yumurtalarmış. yani toplamda 6 tane var ve ilaçlar bu sayıyı arttırmazmış en fazla 6 tane gelişecek demekmiş. günde 2 ye bölünmüş halde kalçadan 450 iu menagon verdi başladım. sayı çok değil ama almanda da 7 yumurta gelişmişti 6 toplanmıştı 2 döllenmişti ve kimyasal olmuştu. belki bu sefer 3 döllenir ve kimyasal olmaz da gerçekten 1 tanesi tutunur :Saruboceq:. ben elimden geleni yapıyorum geri kalan allahın taktiri hayırlıysa olsun.:CüvCüv: alabama aynı gün başladık benim de salı kontrolüm var inşallah ikimiz de hayırlı sonuçlarla döneriz

maşallah bakalım startı beraber verdik yani ben yarım saat önce iğnemi oldum sende olmuşsundur.sayı gayet iyi öyle diyelim tamam mı inşallah süprizlerin gelir tabi ben antral immature kimyasal bunları bilmiyorum çömezim bi ara kısaca geçersin bi el atıp :kedi: inşallah ikimiz içinde ve tüm isteyenler içinde hayırlı sonuçlarla geleceğiz inanıyorum ben. yaş kaçtı canım senin.

deniz bulut ve alabama ya.,canlar, güzeller,yoldaşlar,fıstıklar.daha ne diyeyim.nasıl motive olursunuz.neyden mutlu oluyorsanız ,.onlar.buradan takipçiniz ve duacınızım işleriniz yolunda gitsin güzel kocaman kaliteli yumurtalar sizinle olsun.dilerim bayram müjdeniz olsun.madem başladınız tedaviye.elinizden geldiğince pozitif olmaya bakın.canınız ne isterse onu yapın.nelerden mutlu oluyorsanız neyden hoşlanıyorsanız onu yapın.kötü düşünceli kimseleri`,sizin yanınızda olmayanları sizden uzaklaştırın.özellikle de goncalarınızla daha iyi daha yakın olun.bu çok önemli.sonuçta ikinizden bir parça olacak.hadi bu sefer olacak.hoşçakalın sevgiyle kalın

amin canım allah dualarını kabul etsin. sende sevgiyle kal evet bayram müjdesi olur inşallah bak bunu düşünmemiştim yetişirmi dersin :Saruboceq:

Serap'cığım sağolasın canım güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum. İnşallah o ödülü en kısa zamanda hepiniz alacaksınız. Hem sizin bebekleriniz ne güzel 2010 doğumlu olacaklar. Allah hepinizin yüzünü güldürsün. Bu kadar emek ve çabalarınız inanıyorum ki mutlu sonla bitecek. Hayatta olmaz diye bir şey olmaz. Yeter ki çok isteyip, dua edip sabredelim. :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

inşallah ya ne kadar tatlı ve destekçisiniz hepimizi güldürsün inşallah.

Alabama tedavin hayırlı ve uğurlu olsun canım. Transfer denemesini, ben de senden ilk kez duyuyorum. İlginç. Ama bu kadar titizlendiğine göre doktorunun bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Amin canım. Darısı ennnnnn kısa zamanda sizlere inşallah.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

evet bende daha önce hiç duymamıştım o yüzden sordum. ama bana transfer işlemi de aynen böyle olacak dedi. bişiyin geçip geçmediğine baktı bi ölçü aldı bide bana deli gibi su içirdi idrar kesesinin baskısıyla doğru açı yakalamayı bahsetti bunuda kontrol etmiş oldu. bencede sence umarım iyi bişidir.bu arada doktorum doç. özkan öztürk bugün tvye çıktı bende şans eseri yakaladım tv de koltuklarım kabardı demekki iyi bi doktor dimi yani.

Deniz Bulutcuğum ve Alabama allahım emeklerinizi boşa çıkarmasın, ikişer tane kucaklarınız dolsun taşsın inşallah. AMİİN

amin canım hepimizin inşallah darısı tüm olmayanların isteyenlerin başına umarım bizde mutlu sona bu yolla ulaşırız.

Rüzgar'cığım merhabaopuyorumnanaktan
Ben de seni çok özledim. Kızkardeşinin Amerika'da yaşaması çok zor. Benim de 3 kızkardeşim (ablam) var. 1 Hafta görmesem deli oluyorum. O yüzden Allah yardımcın olsun. Söylenebilecek tek şey, yeterki huzuru ve sağlığı yerinde olsun. Kardeşin orada çalışıyor mu, okuyor mu bilemiyorum ama zaten başka yapacak bir şey yok.
Benim şeker yüklemesi ve tetanoz iğnem yapıldı. Evet çok hoş değil ama o kadar abartılacak kadar da değil şeker yüklemesi hiç merak etme. Bir kutu içinde toz şeker gibi bir şey veriliyor, bir de küçük plastik bardakla sıcak su. Tozu sıcak suya atıp bir çırpıda içersen sorun olmaz. Ablamda bana hastanede bazı kadınların şeker yüklenirken yanlarında limon getirdiğini söylemişti. Ama biz neler gördük. O yüzden zor değil.
Moniş'le bu arada telefonda görüşemedik. Mesengerde de online değilken hep mesajlaştık bu ara. O bana "Nerdesin" diyor ben ona. Yani kavuşamadık. Ama çok şükür iyi.

Deniz'ciğim, kardeşim Amerika'da doktora yapıyor, bir yandan da çalışıyor. Son iki senesi ama önümüzdeki Kasım'da sınavları var, eğer sınavları verebilirse 6 aylığına Türkiye'ye gelecek... Uzak olmak gerçekten çok zor :( Dediğin gibi sağlığı ve huzuru yerinde olduğu sürece katlanacağım, ne yapayım?

Umarım ben de kolayca atlatabilirim bu şeker yüklemesi testini :) bakalım, sanırım salı sabahı yaptırmam gerekecek bunu :)

Moneta ile konuşmayı başarabilirsen sevgilerimi ve selamlarımı ilet lütfen. Özlediğimi de söylersen sevinirim canım :)
rüzgarım denizim saol canım pozitif olmak için elimden geleni yapacağım kader arkadaşımla başbaşa savaşacağız sizlerin desteğiyle inşallah o müjdeyi vermek her ikimize de kısmet olur.:Saruboceq:

Canım, dualarımız seninle ve diğer arkadaşlarla :) çok meşakkatli bir yoldasınız ve eminim bu çabalarınız sonuçsuz kalmayacak ve güzel haberlerinizle bayram yapacağız :)

inşallah canım saolasın kardeşine de başarılar maşallah ona da. ya kızlar ben bişi daha sorcam dün doktora sorcaktım unuttum. şimdi biz bu tüp bebek aşamaları sırasında ilişkiye girmeyecek miyiz? transferden sonra girilmeyeceğini biliyorum da öncesini bilmiyorum. gerçi zaten şu an regl dönemi de ben yinede sormuş olayım. bitimi ile transfer arasında da mı ilişki yok. sakata gelmiyelim sonra ;)

soru bombardumanına devam ilaçlar çok mu etkiliyo metabolizmayı bide yumurta toplama işlemini yarı baygın mı yapmak iyidir yoksa tam anestezi mi önerirsiniz. yada neyse ben başka topiklerden de araştırıyım sizi yormayayım görüşürüz çüüzzzzz

inşallah canım saolasın kardeşine de başarılar maşallah ona da. ya kızlar ben bişi daha sorcam dün doktora sorcaktım unuttum. şimdi biz bu tüp bebek aşamaları sırasında ilişkiye girmeyecek miyiz? transferden sonra girilmeyeceğini biliyorum da öncesini bilmiyorum. gerçi zaten şu an regl dönemi de ben yinede sormuş olayım. bitimi ile transfer arasında da mı ilişki yok. sakata gelmiyelim sonra ;)

ilişki çatlatma iğneni olduğun güne kadar serbest. ama sen yine de son kontrolden 1 gün önce bırakmış ol ne olur ne olmaz. dr veya hemşire söylüyor zaten çatlatma iğnesini yapacaksınız eşiniz de taze sperm için manuel yoldan boşalsın ilişki yasak diye. yumurta toplamadan transfere kadar yasak mıydı serbest mi hatırlamıyorum benim 2. gün erken yapıldı bir de yine kavgalı mıydık ki hiç hatırlamıyorum o kısmını

Son düzenleme:
Back
X