38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

iyi tatiller bol bol dinlen. senin testin ne zaman sonucu dönünce mi yazacaksın?

valla tatilde belli olacak ama yanıma ne ped, ne test alacağım nötr kalmak istiyorum.

Eğer adetim geçerse gelince test yaparım.

Bilmiyorum biraz umutsuz gibiyim tek korkum ya rahim yapışıksa ona takıldım kaldım. Sanki biraz kötü şeyi çağırıyor gibiyim ama bugün 6.gün birşey hissetmiyorum :a015::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

tamam denizcim bende bu kürleri yaparsam yumurta sayım artar dimi

ben de sayı artmadı. hatta olanlar daha yavaş büyüdüler ama döllenen sayısı daha fazla oldu. kürlerden mi içtiğim vitaminlerden mi doktorun verdiği femara tabletten mi bilmiyorum kalite arttı. bizim için de önemli olan o değil mi? az olsun ama kaliteli olsun tutunsun zemuszemus

valla tatilde belli olacak ama yanıma ne ped, ne test alacağım nötr kalmak istiyorum.

Eğer adetim geçerse gelince test yaparım.

Bilmiyorum biraz umutsuz gibiyim tek korkum ya rahim yapışıksa ona takıldım kaldım. Sanki biraz kötü şeyi çağırıyor gibiyim ama bugün 6.gün birşey hissetmiyorum :a015::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

hay allah herkes bana benzemeye başladı :roflol:ya dur neden rahim yapışık olsun? rahim filmi çektirdin mi? temizse birşey yoktur. çektirmedinse de eğer tutmazsa bu sefer çektirirsin. ama yapışıklık için bir enfeksiyon bir operasyon geçirmek lazım. bende kürtajda parça kalmıştı ve 2. kürtajı olmuştum. bu nedenle sonradan az yapışıklık çıktı. ona bile doktorların yarısı rahim üstünde bebeği etkilemez histeroskopiye gerek yok dediler diğer yarısı temizleyelim içimiz rahat olsun dediler. yani öyle kolay kolay herkeste tüplerde tıkanıklık yapışıklık olmuyor. hele rahim filmin varsa kafaya takacak başka bişi bul delikafadulden6. günde bişi hissetmek için çok erken. bak beni aklına getir. olacaksa oluyor. inşallah tatilde pede falan gerek olmaz ve sonuç pozitif çıkar :CüvCüv:

Defne'ciğim takvimim son adet tarihime göre, normal şartlarda normal doğum yapsa idim 30 Kasım'da doğurmam gerekiyordu, fakat sezeryan olacağım için doktorlarım (hem buradaki hem de İstanbul'daki) 18 Kasım'dan sonraki herhangi bir gün dediler, bunun üzerine 24 Kasım olabilir mi diye sorduğumda "ufaklık acele etmezse neden olmasın" dediler. Bu yüzden 24 Kasım'a göre sayıyorum günleri, takvimi de şu anki gerçek gelişimini yazdığı için değiştirmiyorum :)DENIZCIM OZAMAN haklisin:)bende senin takvimlerde isin icinden cikamadim:)ustte 8 gun altta 2 hafta aramiz var gorunuyordu:)ben bebegin hareketlerinden birsey anlamiyorum zaten sabahlari hatta sabaha karsi cok hareketli ama gun icinde sanirim is stresinden sakin,,bunu doktora soyleyince adapte olun iyice saptayin demezmi:(iyice strese girdim sorma:emir_bebek:

ayyyy o sayma işini hiç sorma, oturup doğru dürüst saymadım, sadece bayramda bir gün çok sakindi ve beni korkuttu bu sakinlik... o gün oturdum saymaya çalıştım ama bir türlü hareket hissedemeyince korktum... gittim tatlı şeker çikolata ne varsa yedim, sonra beyefendi 10'dan fazla hareket yapınca rahatladım ama o günkü korkumu anlatamam sana... zor işler çok zooooooorrrrrrr :(

Yaaa sizlere anlatmaya çalışıyoruz sakin olmanız lazım, önünüzde endişelenecek çooooook sebep olacak diye... endişeli anneler kulübüne hoşgeldiiiiiiiiiin :)

Kızlar şimdi kendimden haberler vereyim.Pazar günü adet oldum.Pazartesi günü için Beylikdüzü Medicana da randevum vardı zaten.Onun için iyi denk geldi.Dün gittik.Dr Selman Laçin'le görüştük.Muayene etti ve bu ay isterseniz başlamak için herşey uygun dedi.Hikayemizi dinledi.O da aynı şeyi söyledi.PGT size gereksiz dedi.Blastokist embriyo transferi olabilir dedi.Bir de bu kez heperin iğnesinin dozunu biraz yükseltebiliriz dedi.Bu arada benim Tronbofili Paneli testlerim daha çıkmadı.Onları Florans Nıgtıngle' de yaptırmıştık.O da bu hafta içinde çıkması lazım.Onun sonucuna göre birşeyler yaparız dedi.Bu kez benim istediğim gibi kısa protokol uygulanacak.Solda 3 sağda da 3-4 yumurta gördü dr.Dün gonal-f'i 450 inüte olarak başladık.Doz bana biraz yüksek geldi ama bilmiyorum.Perşembe günü çağırdı.Artık kısmet tabi.Gelişmeleri yine yazarım.Sırada şimdi Hereda, Karamel ve Serapatty var yanlış hatırlamıyorsam.İnşallah pozitif haberler devam eder.
hulyacim yumurta sayin bence gayet iyi bende gonal f 450 ile baslamistim sonra menagon ile takviye oldu sonrada gelisenleri tutup geride kalanlari hizlandirmak icin ayri bir igne:(tabi sonra bukadar ilacla yuzum falan sisti:(inan suan hamile olmama ragmen o gunlerden daha zayif gorunuyorum ama ne yaparsin hepsine deger..insallah sonuc iyi olsun canim:)

süper hayırlısı olsun arkadaşım yolun açık olsun bu kez mutluluğuna kavuşursun inşallah.

haklısın canım bende elimden geleni yapacağım evim işime çok yakın allahtan. öğlenleri taze içmek için hergün eve gitcem madem öyle. bu arada incirler yenmeyecek dimi sadece suyu içilcek. çok mu zor yahuu gözüm korktu biraz. neyse napalım yeterki işe yarasın ben razıyım :Saruboceq: şu an benim 15.günüm başlamaya gerek yok dimi reglimi bekliyim başlamak için :uhm:

çok mu zor derken, hayır zor değil ama sabır gerektiren bir şey... en sevdiğin yiyeceği bile her gün yersen bir müddet sonra bıkarsın ve istemezsin, böyle bir şey... yok incirler yenmeyecek canım, sadece suyunu içeceksin ama kaynama süresine çok dikkat et, mutlaka söylenen süre içinde kaynat, ne daha az ne daha fazla... ben alarm kurardım canım :) bal, çörek otu ve tarçına hemen başlayabilirsin, soğan suyuna regliyken başla canım :)

Deniz Bulut arkadaşım benim mart ayındaki uzun protokolde de 7 yumurtam toplanmıştı.6'sı döllenmişti.Ben bu denmede belki biraz daha fazla olur da dondurabilirim diye düşünüyordum ama bilmiyorum belki artar birkaç tanecik daha.

Bir de birşey sorucam arkadaşlar kaç kutu gonal-f kullanmıştınız.Şu anda 5 kutu aldık ama 450'lik kullanırsak yetmez herhalde.

hay allah herkes bana benzemeye başladı :roflol:ya dur neden rahim yapışık olsun? rahim filmi çektirdin mi? temizse birşey yoktur. çektirmedinse de eğer tutmazsa bu sefer çektirirsin. ama yapışıklık için bir enfeksiyon bir operasyon geçirmek lazım. bende kürtajda parça kalmıştı ve 2. kürtajı olmuştum. bu nedenle sonradan az yapışıklık çıktı. ona bile doktorların yarısı rahim üstünde bebeği etkilemez histeroskopiye gerek yok dediler diğer yarısı temizleyelim içimiz rahat olsun dediler. yani öyle kolay kolay herkeste tüplerde tıkanıklık yapışıklık olmuyor. hele rahim filmin varsa kafaya takacak başka bişi bul delikafadulden6. günde bişi hissetmek için çok erken. bak beni aklına getir. olacaksa oluyor. inşallah tatilde pede falan gerek olmaz ve sonuç pozitif çıkar :CüvCüv:

kürtaj oldum ya o yüzden korkuyorum ama bu teknoloji de birşey olmaz diyorlar ama bu ay olmazsa çektireceğim aklımda kalana kadar canım yansın.

hepinizi öpüyorum kızlar

kürtaj oldum ya o yüzden korkuyorum ama bu teknoloji de birşey olmaz diyorlar ama bu ay olmazsa çektireceğim aklımda kalana kadar canım yansın.

hepinizi öpüyorum kızlar

canım ecomar veya radyomarda çektirirsen hiç can acısı olmuyor. 10 dakika bile değil ve 0 acı. tek başına bile gidebilirsin ben öyle gittim. normal jinekolojik muayene gibiydi. aklında kalmasından daha iyidir

Deniz Bulut arkadaşım benim mart ayındaki uzun protokolde de 7 yumurtam toplanmıştı.6'sı döllenmişti.Ben bu denmede belki biraz daha fazla olur da dondurabilirim diye düşünüyordum ama bilmiyorum belki artar birkaç tanecik daha.

Bir de birşey sorucam arkadaşlar kaç kutu gonal-f kullanmıştınız.Şu anda 5 kutu aldık ama 450'lik kullanırsak yetmez herhalde.

maşallah döllenen sayısı çok iyimiş. tabi dondurmak için 5. güne varan çok sayıda yumurta gerekli.
bana tüm tedavi 450 iu yaptılar. ilki 9 gün sürdü ikinci galiba 12 gün. gonal f ile çok pahalıya geliyor. neden menagon denemiyorlar ki? ben doktoruma sormuştum gonal f i pahalı diye kullanmıyoruz bir farkı yok isterseniz onu yazalım dedi yok dedim sadece meraktan soruyorum. gonal f en pahalısı menagonun 3 katı.

çok mu zor derken, hayır zor değil ama sabır gerektiren bir şey... en sevdiğin yiyeceği bile her gün yersen bir müddet sonra bıkarsın ve istemezsin, böyle bir şey... yok incirler yenmeyecek canım, sadece suyunu içeceksin ama kaynama süresine çok dikkat et, mutlaka söylenen süre içinde kaynat, ne daha az ne daha fazla... ben alarm kurardım canım :) bal, çörek otu ve tarçına hemen başlayabilirsin, soğan suyuna regliyken başla canım :)

evet doğru söylüyosun tamam aynen yazdığın gibi uygulucam merak etme. bu sabah aklımda kaldığı için bal çörek otu ve tarçın yaptım karıştırdım bi kaşık yedim. bende alarm kuruyum o zaman saol rüzgardenizcim

maşallah döllenen sayısı çok iyimiş. tabi dondurmak için 5. güne varan çok sayıda yumurta gerekli.
bana tüm tedavi 450 iu yaptılar. ilki 9 gün sürdü ikinci galiba 12 gün. gonal f ile çok pahalıya geliyor. neden menagon denemiyorlar ki? ben doktoruma sormuştum gonal f i pahalı diye kullanmıyoruz bir farkı yok isterseniz onu yazalım dedi yok dedim sadece meraktan soruyorum. gonal f en pahalısı menagonun 3 katı.

benim doktor da aşılamada gonalf, tüpde menapur kullandırdı. hiç kimse menapurdan söz etmiyo bilinen bi ilaç diil galiba dimi.

Son düzenleme:
Kizlar selam. Hulyacim canim hadi tedavin hayirli olsun. Ben de gonalf 450 yaptim hergun berebaerinde menogon denen ilaci. Son zamanlarda fazla buyuyenlerin catlamasini engellemek icin birilac daha. Ben ilk defa blastisiss asamasina gidebildim daha once 3. gun transfer yapilmisti. Bu defa olmayacaksa bastan olmasin dedim.9 yumurtam vardi 6 si toplandi ve hepsi dollendi allahtan. 6 taneyi beklettik ama sadece ikisi blastosist oldu biri de daha dusuk kalitede blastosisit oldu. dondurulacak kalitede omayinca onu da transfer ettik. Ben dondurulmaya kalsin cok istiyordum ama maalesef hic kalmadi. burda bu islemler yani ivf ve ilaclar cok pahalli. Ocagimiza incir agaci dikti vallahi :))
Ama bebegim olsun da herseye deger.
insallaqh senin de guzel sonuclanacak. Bana ilk ikisinde kisa protokol gibi bir sey uygulanmisti bu defa uzun protokol uygulandi.

Deniz Bulutcum benim son adet tarihim yani son adetimin ilk gunu 3 eylul.Transfer gunumde 23 eylul. Yumurtalarim da 17 eylul oglen sonrasi toplandi. o gunu saymadilar gec saatte islem gordukleri icin. Aslinda o gunu de sayarsak bana 6. gun transferi yapildi gibi.Evet yanilmiyorsam aramizda bir hafta var. Benim cuma gunu tam 5 haftalik oluyor. 5 bitiyor yani. Kese ya da keseleri goruruz diye dusunuyorum.

evet doğru söylüyosun tamam aynen yazdığın gibi uygulucam merak etme. bu sabah aklımda kaldığı için bal çörek otu ve tarçın yaptım karıştırdım bi kaşık yedim. bende alarm kuruyum o zaman saol rüzgardenizcim

benim doktor da aşılamada gonalf, tüpde menapur kullandırdı. hiç kimse menapurdan söz etmiyo bilinen bi ilaç diil galiba dimi.

Ben kullandim canim menopuru. Burda kullaniliyor merak etme :))

şifa olsun bebek getirsin inşallah canım, kolay gelsin :)

alabama canım merhaba;çörekotunu karabiber çekeceğinden geçirebilirsin un gibi oluyor.hani tane karabiberi çekiyorlar ya döndürerek.şimdi hatırıma gelmedi ismi..onda rahatlıkla çekebilirsin kolay gelsin.sana da bana da ben incir deyim şimdi

kızlar bir arkadaş vardı salı günü bebeğinin kalbinin atışını görecekti ismi hülya değilmiydi karıştırıyormuyum yoksa?bir haber var mı..?inşallah duymuştur.bize haber versin bilen

FISTIKLARRRR, Kız yerim hepinizi.
Yazdıklarınızı takip edebilmek için bilgisayarın yanında küçük bir kağıda en son okuduğum sayfayı yazıyorum. İyi de oluyor hiç atlamamaya çalışıyorum sizleri böylece.

Ülen ERVERDİ yirim seni.
Düşüncesizi ben de duymuştum ama bu zaten o anlama geliyor. Çok samimi bir erkek meslektaşım Sivas'lı. Orada söyleniyormuş düşüncesiz ve bencil insanlar için bu kelime. Benim de çok hoşuma gitmişti. O yüzden ondan çok ben kullanıyordum. Bu arada Allah koacığına bir an önce kavuştursun seni.

Bak gene karıştı Deniz'ler. :roflol:
Tüp tedavisi sırasında kocası kendini check-up yaptıran adaşımdı (Deniz Bulut'du) Ona bende hem çok gülmüş, hem de çok kızmıştım. Herife bak yaa. Karısını düşüneceğine kendi derdine düşmüş diye. Denizzz güzel hamile, bak ben dedim artık bizi hepten karıştırılrlar. :roflol::roflol::roflol:

Sevgili DENİZ BULUT'cuğum,
Kese ve kalp atışı konusundaki endişlerini çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun. Offf kolay değil gerçekten bu bekleme süresi. Benim 13 Nisan'da kese, 21 Nisan'da ikinci kese (yolk kesesi-ki hatta ben yolk kesesini bilmediğim için ikiz sanmıştım) 27 Nisan'da ise 7+2 günlükken kalp atımı görülmüştü vaginal ultrasonda. O yüzden bence gözükmeyecek filan diye kendini üzme. Allah'ın izniyle bu sefer herşey yolunda gidecek hiç merak etme. Bana kalırsa erken gitmene gerek yok, geç döllenmiştir, biraz sabret. Ama illa gideceğim içim rahat etsin diyorsan tabi son kararı sen verirsin. Önemli olan senin duyguların.

Rüzgar'cığımın dediği gibi annelik başından sonuna kadar sabır işi. 9 ay boyunca hergün bir endişe olması kaçınılmaz. Hatta ondan sonrası çok daha zor.

Bana kalırsa da, biz bebeklerimiz büyüttüğümüz sanıyoruz. Oysa, onlar bizi olgunlaştırıyor, biz onları değil. Biz ona hayatı öğrettiğimizi sanıyoruz ama aslında onlar bize hayatı öğretiyor. Mesela ben çok aceleciyimdir. Asla uyuzluğa tahammülüm yoktur. Ama ister istemez hareketlerime gem vuruyorum daha şimdiden. Onlar bizi eğitiyor valla. Bunu sakın unutma canım.

KARAMEL'ciğim,
Kız sende az komik değilsin haa. Söylemedi deme sonra.
Bence Allah'ın izniyle sende hamilesin canım. Senden de çok umutluyum. İnşallah olacak. Rahmin yapışık değildir, merak etme. Ayrıca ofis histereskopi zor bir işlem değil. Çok az adet sancısı gibi bir sancı oluyor işlem sırasında o kadar. Ama zaten işlem giyin soyun toplam 10 dakika filan sürüyor yani çok kısa. O yüzden hiç korkma.
Bu arada kova burcuymuşsun. Eyisin maşallah kovaları severim.

SERAP'cığım,
Tedavin hayırlı olsun. Stresli olduğunu yazmışsın. Olmamaya çalışmalısın. Ama stres yaptığın için bebeğin olmayacak diye bir şey yok. Olacağı varsa her halükarda oluyor. Ama şöyle bir gerçek var ki, hamileliği çok stresli, geçen kadınların bebekleri de doğduktan sonra daha huzursuz oluyormuş. O yüzden hepimiz az çok maalesef strese giriyoruz. Ama strese girdiğinde bir kenara çekilip sakinleşmen ve "Bu da geçecek" diye kendini yatıştırmanı öneririn naçizane. Şimdiden bol şans canım.

SUBUO,
Yardımcı olmak isterdim ama inan DHEA kullanmadım. Umarım sonucvn güzel olur canım.

Vücut ısımı da hiç ölçmedim. Ama çok terleyen bir tip filan olmama rağmen hamilelikle birlikte vücut ısısı yükseliyormuş. Benimkini eşim ve ablam farketti "Sen ne kadar sıcaksın" diye. Ben gene mal gibi heçççç farkında bile değilim.

Ay bu arada Subuo çok komiğime gitti. Hiçbir soruna cevap veremeyince aklıma şu fıkra geldi.

Temel'in minik oğlu ilkokula başlamış. Öğretmen çocuğa ödev vermiş. O da yazık babası Dursun'a gidip, ödevleri için yardım istemiş ve sormuş "Babacığım, uçaklar o koca gövdesiyle nasıl havada kalabiliyor"
Temel: "Bilmiyrum uşağım"
Çocuk: "Babacığım, peki yağmur nasıl yağar"
Temel. "Bilmiyrum uşağım"
Çocuk: "Babacığım bitkiler nasıl solunum yapar"
Temel: "Bilmiyrum uşağım"
Çocuk". "Babacığım seni sorularımla çok mu bunalttım"
Temel. "Yok uşağım sor sor ki, cahil kalmayasın"

Ay çok kel alaka uzattım ama ne bileyim benim durum da buna benzedi aynen.

RÜZGAR'IM FISTIĞIM,
Ben şu doğum iznini sen de almalısın. Biliyorsun sigortadan para alıyorsun. Bence bir araştır eğer hakkın devam ediyorsa.

Bu arada bebeğimin kalp atışlarını hiç saymamıştım. Sadece gün içinde tekme atıp atmadığına dikkat ediyordum. Mesela dün sabah az hareket edince endişelenmiştim. Şimdi hem sen hem Defne söyleyince tırstım valla. İşte diyorum ya çok şey bilmek başa bela diye.

HERADA canım,
Bu işler hiç belli olmaz. Ummadığın anda yavrun sana sürpriz yapabilirim. İnşallah öyle olacak. Sen kalbini ferah tutu canım.

Bu arada tabi ki sonuçta burç o kadar önemli değil. Herkese göre değişebilir yükselen burcuyla filan. Yeter ki sağlık olsun.

ALABAMA canım,
Nasılsın canım. Umarım moralin iyidir. Histereskopiyi sormuşsun. Karamel'e de söylemiştim. Çok zor bir işlem değil. hepi topu giyin-soyun 10 dakikaklık bir işlem. Çok az adet sancısı gibi bir sancı oluyor o kadar. O da dediğim gibi kısa sürdüğü için sorun olmuyor. Hiç merak etme. Ofis histereskopi ameliyat filan değil. Vaginal muayeneye benziyor. Ama tek farkı bu işlemde vagina içine çok minik bir kamera sokulması. O kamera sayesinde vaginanın durumu tespit ediliyor. Bir anormallik olup olmadığı. Benim normaldi ama rahimde küçük bir perde çıkmıştı onu da işlem sırasında kestiler. Yani aslında bir tanı işlemi, ama tedavi maksadıyla da böyle ufak sorunları çözmek için kullanılıyor. Ben memnunum. O perde kesilmesiydi, hamile kalsam da düşük ihtimali çok artıyormuş.

RONİ'ciğim,
Allah gönlüne göre verir inşallah. İkiz istiyorsan ikiz, tekiz istiyorsan tekiz. (Böyle bir kelime yok ama neyse) Bu sefer Deniz Bulut'cuğumun da senin de hamileliğiniz yolunda gidecek hiç merak etmeyin.

Türkiye'de sanıyorum merkeze göre değişiyor. Bildiğim kadarıyla Defne'nin genelde karından bakılmıştı hep. Ama bana 3 ay bitene kadar hep vaginadan baktılar. Off ne zordu. Vaginal ultrasonda diğerine göre bir hafta erken izlenebiliyormuş gelişmeler. Ama bazıları da şaşırıyordu "Aa niye vaginadan bakıyorlar düşük tehlikesi yapar" filan diye.

Bu arada Roni'ciğim senin de kedin var galiba. Deniz'ciğimin de kedi ya da köpeği vardı yanlış hatırlamıyorsam. Benimde kedim var. Aslında benim değil abimin, ama o sürekli şehir dışında olduğu için mesleği gereği çoğunlukla bizde misafir kalıyor. Off ölüyorum ona çok tatlı. Bunu bile sorun yapıyorlar toksoplazma filan diye. Allah korusun ama çok seviyorum hayvanları. (böcek filan hariç)

DEFNOOOŞ,Canım nasılsın.
Ya şu takvim konusunda şaştım kaldım. senin ve Rüzgar'ınki farklı. Anlamadım ki nasıl oluyor. Bu arada Ceylin'ciğim nasıl. Çok öpüyorum onu da.

Zaman zaman yorulunca sancı oluyor bende tırsıyorum. Senin durumnun nasıl.

MONİŞ'im,
Bu hafta konuşamadık seninle. Hani söylemiştim ya tek oda kalmıştı onu badana yaptırdık.

Aha demeyeyim diyorum ama hak ediyor benim fikirsiz. Ulan şurada son günlerimi yaşıyrum (son günlerimi derken töbe töbe doğum anlamında tabi. Yoksa ayağım filan çukurda değil şimdilik) tek odayı bekletti. tüm evi badana ettirmekten pek farkı yok.Yine her yer batıyor yine her yer tiner kokuyor. Gel de vıdı vıdı etme.

Yarın annemlerdeyim. perşembe doktorda. Seni ararırm. Çok öptüm.

BALANCE, SERPil kızlar iyi misiniz. Çok öpüyorum sizi de..

sevgili deniz karayurt eşimle kavuşmamla ilgili sözlerine teşekkür ederim.sağol canım.ama maalesef bu akşam da yok.terslik işte çıktımı çıkıyor ama her akşam te.l de konuşuyoruz.bugün gideli tam 8 gün ve akşam oldu.moniş te bu aralar girmiyor bende görüşemedim pc de sorun varmış onun. ileti göndermiş bana.bebeğine iyi bak hoşçakal canım sevgiyle kal.

Back
X