38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

günaydın canım henüz balcörekotu ve tarçın karışımını yiyorum. regl olunca soğan kürüyle başlıcam kısmetse. sen nasılsın ?

Ben de dün kontrole gittim.Yumurtalar fazla büyümemiş.Gonal-f'in yanına menagon da eklendi.Yarın yine çağırdı.Bakalım hayırlısı.İlk denemede 7 yumurta toplanmıştı.Yine o civarda olacak herhalde diyor.Sen balçörekotu tarçın karışımına hangi günlerde başladın.Benim bildiğim adetin 2.veya3. günü başlanıyor diye biliyorum.Ben öyle başladım yani bu ay.İnşallah yanlış yapmamışımdır.Şu anda kullanıyorum yani.Yumurtalar toplanana kadar kullanıcam.

günaydın kızlar herkese güzel bir gün dilerim :dance:
ben çok kötü nezle olmuşum. sabah zor kalktım. burnum aralıksız akıyor. doktorumu aramayacağım henüz herhalde zaten içilecek ilaç yoktur bu durumda. sabah az boğazım yanıyordu ama geçti inşş sadece nezle ile kurtarırım

Çok geçmiş olsun arkadaşım.Kendine dikkat et.Bugünler tehlikeli tabi.İlaç da alamazsın sen şimdi.Bol C vitamini al.Ihlamur iç bol limonlu ve dinlen canım.Bu günlerde çalışıyormuydun sen.Olmazsa rapor alırsın.Hadi kendine iyi bak canım.

Ben de dün kontrole gittim.Yumurtalar fazla büyümemiş.Gonal-f'in yanına menagon da eklendi.Yarın yine çağırdı.Bakalım hayırlısı.İlk denemede 7 yumurta toplanmıştı.Yine o civarda olacak herhalde diyor.Sen balçörekotu tarçın karışımına hangi günlerde başladın.Benim bildiğim adetin 2.veya3. günü başlanıyor diye biliyorum.Ben öyle başladım yani bu ay.İnşallah yanlış yapmamışımdır.Şu anda kullanıyorum yani.Yumurtalar toplanana kadar kullanıcam.

canım bende biliyosun rüzgarın dediklerine göre hareket ediyorum. ama bildiğim kadarıyla baltarçınçörekotu karışımının günü yoktu herzaman başlayabilirsin. seninki doğrudur başlangıç için. ben ortadan başladığım için 10.gün başladım ama diğer kürler için regli bekliyorum.

Arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim destek için. Denediğim şeyin düşük ihtimalli birşey olduğunu biliyordum ama ilkinde tuttuğu için ben de için için ümitlenmiştim. Hele ki bu aşılamada iki yumurta olgunlaşınca. Ne diyeyim, kısmet değilmiş. Kasım'da güzel haberler verebilirim inşallah.

Bu aşılama tutmayınca, tüp gerçeğiyle yüzyüze kaldım tabii ki. Sevgili Deniz Bulut sen nasıl yaptın, ben harbi harbi buçuk atmaya başladım bile. Buraya hep moral vermek için giriyorum ama bu sefer fena halde desteğinize ihtiyacım var kızlar. Negatifi düşünmemem lazım biliyorum ama acayip korkuyorummmmmmmm. Şimdiden zırlamaya başladığımı itiraf edeyim.

Bu arada bugün başıma ne geldi. Saçma işlerimi bitirdim, taksiye bindim, kaldığım otelin adını söyledim. Buraya daha önceki gelişimde başka bir otelde kalmıştım, bu otele ilk dün geldim bu arada. Taksici oteli bilmiyormuş, yuh dedim. 5 tane filan taksi durdurdum, onlar da bilmiyor oteli. Neyse, sonuncu taksiciye toplantıya giderken yol üzerinde gördüğüm başka bir oteli söyledim. Gidip oradan tarif alalım bari diye çünkü otelin elimdeki kartındaki numara da yanlış çıktı, buralarda cadde adı bilmezlermiş kaçıncı circle bayan diyip duruyorlar, ne bileyim ben circle'ınızı. Neyse, öbür otele gittik, tarif aldık, tekrar yola koyulduk. Taksici çok memnun sohbet etmekten, demesin mi 'Ya bayan sizin kaldığınız otelin adı Radisson Sas'tı. Oraya canlı bomba saldırısı yapılmıştı birkaç sene önce. Çok ölen oldu, mecburen otel isim değiştirdi. O yüzden bu yeni oteli kimse bilmiyor'. Yahu bana niye anlatıyorsun bunu kardeşim, bizim ülkemize gelen burnu havada turistlere benzemeyeyim diyorum ama kim ister böyle trajedi yaşanmış bir otelde kalmayı. Bu gece bana uyku yok anlaşılan, çalışamıyorum da, girip dost sesler duyayım, rahatlayayım dedim açıkçası.

Bu arada erverdi'cim, desteğin ve güzel bakış açın için hem teşekkür eder hem kutlarım seni. Allah gönlüne göre versin, evde dondurma tüketimini 5-10 kart arttıracak yavruların doldursun evini inşallah.

Hülya'cım, geçen gün görmemişim, tedavin hayırlı uğurlu olsun. Allah yüzünü güldürsün bu denemede inşallah.

Alabama'cım, yarın dönüyorum ve kürlere hemen başlayacağım. Sana da kolaylıklar dilerim kürlerle. Umarım doğal yollarla gelecek bu ay bebeğin, inşallah, çok dua ediyorum ben sana.
Ben soğan kürünü yapmadan direkt incir kürü yapacağım. Bu arada Rüzgar Deniz'e çok teşekkür edeyim ben de. Usanmadan sabırla kürleri yazdığı için, Allah razı olsun senden canım. Sanırım yarın doktoruma sorarım ama sizlere de sorayım. Ben incir kürü, şu polen v.s. karışımı ve çörek otu filan yapayım diyorum. Tüp tedavisi sırasında bunları yapmaya devam ettiniz mi, doktorlarınız bu konuda neler dedi fikir almak isterim açıkçası.

Roniyam, doktordan ikiz haberleriyle dön inşallah. Deniz Bulut'çum, sana da hayırlı bekleyişler, umarım hamileliğinin keyfini çıkarmaya başlamışsındır.

Çok karman çorman yazdım ama umarım anlaşılır, hepinizi öperim.
Canım yapmaman gerektiğini bile bile umutsuzluğa kapılıyorsun, yapma lütfen... Biliyorsun olumsuz düşünürsen olumlu şeyleri ötelersin canım... Neyse sen daha iyi biliyorsun, desteğimiz sonuna kadar seninle :)

Rica ederim, ne demek, ben seve seve yazıyorum, bir faydası olsun inşallah defalarca yazarım. Ben doktora falan sormadan, tüp bebeğe vücudumu hazırlayayım diye başlamıştım kürlere ama tüp bebeğe başlamadan geldi bizim yumurcak, inşallah sizlerde de öyle olur ve böyle bir sürpriz yaşarsınız :) Ben tüp bebeğe karar verdiğimiz zaman başlamıştım kürlere ve tedavi aşamasında bitsin diye... aşağı yukarı 3 ay öncesiydi, zaten kürlerin tamamlanması da 3 ayı buluyordu. Canım herşey gönlünce olsun inşallah ama öncelikle moralini yüksek tutman şart :) Kalbimiz ve dualarımız seninle arkadaşım :)
günaydın kızlar herkese güzel bir gün dilerim :dance:
ben çok kötü nezle olmuşum. sabah zor kalktım. burnum aralıksız akıyor. doktorumu aramayacağım henüz herhalde zaten içilecek ilaç yoktur bu durumda. sabah az boğazım yanıyordu ama geçti inşş sadece nezle ile kurtarırım

Aman Deniz'ciğim, şu an hamile olduğun için bağışıklık sisteminde zayıflık var, üstelik salgın da var maalesef. Bol C vitaminli meyveler, ılık limonlu ıhlamur türü şeyler içmende fayda var canım, ilaç alamazsın çünkü... Çok geçmiş olsun canım

Kızlar Deniz bulut bugün kese görmek için dr'a gidicekmiydi acaba?Bilen var mı?

Ben de dün kontrole gittim.Yumurtalar fazla büyümemiş.Gonal-f'in yanına menagon da eklendi.Yarın yine çağırdı.Bakalım hayırlısı.ılk denemede 7 yumurta toplanmıştı.Yine o civarda olacak herhalde diyor.Sen balçörekotu tarçın karışımına hangi günlerde başladın.Benim bildiğim adetin 2.veya3. günü başlanıyor diye biliyorum.Ben öyle başladım yani bu ay.ınşallah yanlış yapmamışımdır.Şu anda kullanıyorum yani.Yumurtalar toplanana kadar kullanıcam.

şimdilik gitmeyeyim diyorum bakalım. çünkü anladığım benimki geç tutunma ve görsem de en fazla 1 kese göreceğim. boş mu dolu mu bebeğin kalbi atacak mı en erken önümüzdeki haftasonuna belki allah korusun daha da geç belli olacak. valla rüzgar deniz haklı tüm hamilelik büyük bir sabır gerektiriyor
canım sayı önemli değil önemli olan kaliteli olmaları ve 1. kalite döllenmeleri. inşallah seninkilerin de hepsi çok iyi kalite çıkar ve döllenirler

Aman Deniz'ciğim, şu an hamile olduğun için bağışıklık sisteminde zayıflık var, üstelik salgın da var maalesef. Bol C vitaminli meyveler, ılık limonlu ıhlamur türü şeyler içmende fayda var canım, ilaç alamazsın çünkü... Çok geçmiş olsun canım

valla hem gerginlik hem uykusuzluk yoruyor vücudu ve en ufak bir mikropla karşılaşınca hastalanıyorsun. bol limonlu ıhlamır içiyorum. başka da bir tedavi yok herhalde

herada alabama hülya ben size ne diyeyim. aylardır kür uyguluyorum vitamin içiyorum diyorum anacak niyet ettiniz :olmaz: doktorlar da deniyor her tedavi döneminde gelen yumurtalar vücutta 3 ay önceden gelişmeye başlayan yumurtalarmış. yani ne yapıyorsanız 3 ay önceden başlayacaksınız. sigara içiyorsanız 3 ay önceden başlayacaksınız. kürlere de öyle. tabii geç olması da hiç olmamasından iyidir. ben rüzgar deniz in kürlerine vitamin ekleyeceğim : seven seas plus (omega 3) alman hastanesi veriyor ve zaten hamilelikte de çoğu dr veriyor sanırım, ace selenyum plus(hem kadına hem erkeğe üremeye faydalı ayrıca içinde a vitamini var başka a vitaminiyle içilmeyecek), osteocare (kalsiyum, magnezyum, çinko, vitamind) her zaman faydalı hamilelikte de. daha sağlıklı hücrelere ve yumurtaya ve tutunmaya faydalı bunlar. doktorlarınıza sorabilirsiniz bir zararı var mı diye. ben transfere kadar içtim. sanırım şimdi de içebilirim ama dr muayenesini falan bekliyorum kalp atışı görünce elevit gibi bir vitamin verecek nasılsa diye.

roniyam inşallah bugün keseleri görecekti. bakalım ben eminim ama dr da ikiz diyecek mi? yerimseniben

HERADA arkadaşım,bugün senden haber alacağım diye girdim nete,haberini aldım arkadaşım...Senin için hayırlısı buymuş.Benim aşılamamda da ,1.tüp denememde de olmamıştı...Ama bak şimdi hamileyim...Demek ki herşeyin vakti,saati var arkadaşım...Moralini lütfen bozma,bu tür tedavilerde moral çok önemli...Olmaması için bir neden yok arkadaşım,öyle düşün....Allahım hepimize hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü evlatlar nasip etsin...

herada alabama hülya ben size ne diyeyim. aylardır kür uyguluyorum vitamin içiyorum diyorum anacak niyet ettiniz :olmaz: doktorlar da deniyor her tedavi döneminde gelen yumurtalar vücutta 3 ay önceden gelişmeye başlayan yumurtalarmış. yani ne yapıyorsanız 3 ay önceden başlayacaksınız. sigara içiyorsanız 3 ay önceden başlayacaksınız. kürlere de öyle. tabii geç olması da hiç olmamasından iyidir. ben rüzgar deniz in kürlerine vitamin ekleyeceğim : seven seas plus (omega 3) alman hastanesi veriyor ve zaten hamilelikte de çoğu dr veriyor sanırım, ace selenyum plus(hem kadına hem erkeğe üremeye faydalı ayrıca içinde a vitamini var başka a vitaminiyle içilmeyecek), osteocare (kalsiyum, magnezyum, çinko, vitamind) her zaman faydalı hamilelikte de. daha sağlıklı hücrelere ve yumurtaya ve tutunmaya faydalı bunlar. doktorlarınıza sorabilirsiniz bir zararı var mı diye. ben transfere kadar içtim. sanırım şimdi de içebilirim ama dr muayenesini falan bekliyorum kalp atışı görünce elevit gibi bir vitamin verecek nasılsa diye.

e başladık güzelim işte aylardır diilki ben daha buraya geleli bi ay oldu olacak hemen organize oldum daha ne istiyon içcem o soğan suyunu da incirini de sigarayıda içmiyorum daha ne yapayım güzelim. ya yalan da söyleyemiyorum sigara arada biriki kaçıyo hepten kurtulamıyorum şu iletten :1shok::çok üzgünüm::sm_confused:

HERADA arkadaşım,bugün senden haber alacağım diye girdim nete,haberini aldım arkadaşım...Senin için hayırlısı buymuş.Benim aşılamamda da ,1.tüp denememde de olmamıştı...Ama bak şimdi hamileyim...Demek ki herşeyin vakti,saati var arkadaşım...Moralini lütfen bozma,bu tür tedavilerde moral çok önemli...Olmaması için bir neden yok arkadaşım,öyle düşün....Allahım hepimize hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü evlatlar nasip etsin...

ee gülüm sonra nasıl olmuştu peki bi heveslendim işe bak benimde aşılama ve ilk tüpde olmadı ya ondan soruyorummm. :çok üzgünüm: aminnnnnnn hepimize

ALABAMA arkadaşım,ben aşılamayı haziranda yaptırdım,1.tüpte transferim 7 Ağustostaydı,2.tüpte 5 Eylüldeydi.Şimdi 7 haftam bugün bitti,8 haftalık hamileyim.Çarşamba günü kalp atışlarını da duydum...1.tüpte kabızdım arkadaşım,2.tüpte ona dikkat ettim hatta doktorumdan ilaç istedim,rahattım.transferden birgün önce ananas yemeye başladım(1 kutu konservesini almıştım,bildiğin gibi dilim dilim,hergün 1-2 dilim kadar..Aman daha fazla değil)birde günde bir öğün proteinli besin almaya çalıştım.(bu da şu canım..3 gün köfte(köfte hazır değil,kendim yaptım) yedim,2 günde ton balığı konservesi yedim salatanın yanında)...bunları 1.tüpte yapmamıştım.Yanlız endo yani çikolata kisti varsa bitkisel protein almalısın,kırmızı et olmaz...Sonra 12.günde test yaptırdım,değerim düşüktü,hatta deniz buluttan daha düşüktü,doktorum iğne verdi(progynex iğne)4 kere testi tekrarladık,ilk önce keseyi,sonrada kalp atışlarını gördük ve duyduk..kafamı rahat tutmaya çalıştım,ama bu çok kolay değil,sen de biliyorsun...inşallah hepimize Allahım sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü evlatlar versin arkadaşım...Benim yaptığım aklıma gelenler bunlar.... Aklına takılan birşey olursa sor arkadaşım.Bu arada ayaklarıma da çorap giymiştim,sende giy ihmal etme...

KIZLAR herkese merhaba,

HERADA canım,
Ne söyleyeyim ki, ben de az önce seni merak ettiğim için açtım topici. Lütten kendini bırakma. Çok güzel söylemişsin. "Bebeğim inatçı ise ben de inatçı olacağım" diye. Herşeye rağmen dimdik ayakta durmalı ve kendini toparlar toparlamaz denemelisin canım. Sonuçta belki bugün değil ama, yarın Allah senin de yüzünü güldürecek. Seni seviyoruz.

ERVERDİ'ciğim,
Herada'ya çok güzel bir örnek vermişsin. Şu dondurma hikayenle. İnşallah panda değil, sizlerin çıtır çıtır fıstık gibi magnumlarınız olur. Söylediğine kesinlikle katılıyorum. Sizin de yüzünüz gülecek. Bak Deniz Bulut'cuğum ve Roni ne kadar umutsuzdu. Allah'a çok şükür hamileler. İnşallah bütün hamilelikleri de çok güzel geçecek. Sıra neden sizde olmasın.

ALABAMA, iyi tatiller ve bol çalışmalar canım.

ELİFSU bebeklerini Allah analı babalı büyütsün. İki oğlan ha. Valla işin zor ama güzel. Benimki de oğlan olacak ama iki tane birden düşünemiyorum. Zaten dediğin gibi bu kadar tatlı olmasalar zor olurdu. Bu arada amin. İsteyen herkese Allah evlat sevgisi yaşatsın. Özellikle bizim kızlarımıza.

BEMES, hamileymişsin.Allah tamamına erdirsin.

RÜZGAR DENİZ'ciğim,
Kesinlikle öyle. Endişeler olmasa çok güzel. Çünkü insanlar çok özen gözteriyor hamilelere. Bu gülün dikeni de demek ki, endişeler. Ama aslına bakarsan hayatın kendisinde var endişe o nedenle çok şükür.

Doğum iznine ayrılman için bildiğim kadarıyla önce doktorundan doğum raporu alıyorsun, sonra onu işyerine veriyorsun. Sonra da sigortadan para alıyorsun. Böyle biliyorum ama ben de çok emin değilim. Araştırmakta fayda var. Bir de sen haziranda bırakmışsın işi.
Önce şaşırdım çünkü işten ayrılsan bile 6 ay sigortandan faydalanabiliyorsun. Seninki yarım gün olduğu için kesilmiş galiba. O kötü olmuş. Evet en doğrusu okulun muhasebecisisnden hem doğum parasını, hem de sigorta haklarını öğrenmen canım.

Pardon canım ya.:)) Kalp atışları yazmışım. Tekme diyecektim. Bence tekmeleri çok takmamak lazım. Hatta ablama sordum, arkadaşıma doktoru böyle demiş diye. O da "Doktoru bunu bilgi olsun diye söylemiştir ama aslında bunu söylemesine gerek yokmuş doktorunun. Gereksiz yere insanı tedirgin etmekten başka bir şeye yaramaz" diye. Hakikaten öyle bence de. Bebekler bazen anne karnında bile olsa çok uyuyorlar. O yüzden bence rahat ol. Çünkü çok şükür minik Rüzgar'ın rahatı yerinde.:) Yerim ben onu.

DENİZ BULUT'cuğum,
Doktora haftaya gitmeye karra vermişsin sanırım. Hayırlsı olsun. Seni böyle görmek çok güzel. Mutlaka endişeleniyorsundur ama yine de sabır konusunda önemli bir aşama bu.

Hayvanları bende çok seviyorum. Hakikaten kocan son model bir fikirsiz hatta senin farklı bir tanımın vardı ayıptır söylemesi "Beyinsiz"diye. Hani ben demiş olmayayım ama hakikaten biraz kötü etmiş. Evde köpek çok zor. Ben de kedi köpek sokaklarda besledim. Bir de eşimin amcasının köpeğini beslemiştim. Çok zor gerçekten. Onunla ölünceye kadar ilgilenemedikten sonra kesinlikle almamak lazım. Bizimki zorunlu bir alıştı yine abimin kedisi gibi. Ve biz o zaman Rusya'da yaşıyorduk eşimle beraber. Türkiye'ye döneceğimiz için mecburen bıraktık. Çok kötü bir duygu. Çünkü özellikle köpekler insana çok bağlanıyor. Ayrıca da köpeği tuvalet için sokağa çıkarmak gerekiyor o da zor. Aynen katılıyorum ama kimseye dinletemiyorum. Kedilerimiz bakımlı, kuru mama yiyor, dışardaki çiğ et ve salata onlardan daha tehlikeli.

Bu arada nezle olmuşsun. Çok geçmiş olsun. Lütfen kendine ve bebeğine dikkat et. Bu ara taze portakal filan çıktı. Yemeni içmeni ihmal etme canım.

SERAP'cıpım
, nasılsın canım. Şimdiden bol şans. Dularımız seninle.

MONİŞ, DEFNE, RONİ, SERPİL, herkesi öpüyorum kızlar. İnşallah kimseyi unutup gönlünü kırmam.

Dilkalman Allah tamamına erdirsin. Evet hamilelikte beslenme ve vücudu sıcak tutma çok öneml. Sağolsun benin ilk aylarımda da hep Moniş uyarırdı, belini sar, çorap giy filan diye.

Alabama'cığım aahhh şu sigara yok mu. ınşallah bir an önce atarsın bu illeti. Biliyorsun ki tutunmaya da engel, bebeğin sağlığı için de çok kötü. Ama bırakacağına inanıyorum.

Hülya'cığım bu arada seni unutmuşum. Kusura bakma. Artık topic kalabalıklaştı. ıster istemez oluyor. Umarım iyisisndir.

Kızlar,
Önce sizin yazdıklarınızı okuyup cevaplayayım, sonra da kendimi anlatayım dedim.
Neredeyse bir buçuk aydır doktora gitmiyordum ya. Sağolsun Rüzgar'cığım ve Defnoş kızıyordu bana. Dün gittim nihayet.
Tetanoz aşısı, kan, idrar tahlili ve ultrason gibi rutin kontoller yapıldı. Çok şükür herşey yolunda. Yalnız bebek baya iri galiba. Doktor iki üç kere baktı. "Bu ultrasonun ayarıyla mı oynandı" filan dedi. Sonra ayarın normal olduğunu anlayınca, bebeğin 2 hafta filan önden gittiğini söyledi. Doktor galiba beni ufacık görünce öyle koca bir bebek şaşırttı onu.:) Ama hep söyledim ya. Ben 11 kilo aldım ama önceki halimden tek farkım kocaman bir göbek. Arkadaşlarımın dediği gibi pilates topu yutmuş gibyim. Ama yüzüm, elim, kolum, bacağım aynı. ınce kemikliyim.

Kilosunu öğrendim Defne'ciğim nihayet. 1950 gram. Çok kilolu değil ama boyu, bacakları uzun ve iri yapılıymış. Biliyorsunuz ben ufacık tefeğim. Moniş'in cep hamilesiyim. Ama eşim baya uzun boylu ve iri. Herhalde onun gibi olacak. Şimdilik çok şükür sıkıntı yok. Doktor önce "Bir ay sonra gel" dedi. Sonra da "Neyse o kadar bekleme, 3 hafta sonra gel" dedi. Raporu da o zaman almayı düşünüyorum. Yani Allah'a çok şükür şimdilik herşey iyi. Darısı bütün dostlarımın başına.

valla hem gerginlik hem uykusuzluk yoruyor vücudu ve en ufak bir mikropla karşılaşınca hastalanıyorsun. bol limonlu ıhlamır içiyorum. başka da bir tedavi yok herhalde
Deniz'ciğim bol bol uyumaya ve vücudunu dinlendirmeye çalış şimdiden, son aylarda uyku muyku kalmıyor, zombi gibi dolaşıyorsun ortalıklarda... Gündüz uyusan gece yine uyuyamıyorsun, gündüz uyumasan huzursuz, tavşan uykusu gibi bir uyku, insanı daha çok yoruyor... Şimdi ne kadar uyusan kardır canım, çok dikkat et uykularına, çünkü vğcudun direnci daha da azalıyor uykusuz kaldığında... Acil şifalar diliyorum hayatım, bir an önce atlatırsın inşallah. Bildiğim kadarıyla hamileyken hiçbir tedavisi yok. Bu arada keseyi görmek için beklemene sevindim, ne yalan söyleyeyim. Çünkü bu sefer başka şeylere takılacaktın ve huzursuz olacaktın canım. İnşallah haftaya hem keseyi hem de o minicik pıtpıtları göreceksin :)
Folic asit içiyor musun Deniz'ciğim? Hamile kalmadan 3 ay önce başlanması gerekiyor. Ben bu hamileliğime kadar 3,5 yıl hergün içtim, ha hamile kaldım ha kalacağım diye. Hiçbir zararı yok.
ALABAMA arkadaşım,ben aşılamayı haziranda yaptırdım,1.tüpte transferim 7 Ağustostaydı,2.tüpte 5 Eylüldeydi.Şimdi 7 haftam bugün bitti,8 haftalık hamileyim.Çarşamba günü kalp atışlarını da duydum...1.tüpte kabızdım arkadaşım,2.tüpte ona dikkat ettim hatta doktorumdan ilaç istedim,rahattım.transferden birgün önce ananas yemeye başladım(1 kutu konservesini almıştım,bildiğin gibi dilim dilim,hergün 1-2 dilim kadar..Aman daha fazla değil)birde günde bir öğün proteinli besin almaya çalıştım.(bu da şu canım..3 gün köfte(köfte hazır değil,kendim yaptım) yedim,2 günde ton balığı konservesi yedim salatanın yanında)...bunları 1.tüpte yapmamıştım.Yanlız endo yani çikolata kisti varsa bitkisel protein almalısın,kırmızı et olmaz...Sonra 12.günde test yaptırdım,değerim düşüktü,hatta deniz buluttan daha düşüktü,doktorum iğne verdi(progynex iğne)4 kere testi tekrarladık,ilk önce keseyi,sonrada kalp atışlarını gördük ve duyduk..kafamı rahat tutmaya çalıştım,ama bu çok kolay değil,sen de biliyorsun...inşallah hepimize Allahım sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü evlatlar versin arkadaşım...Benim yaptığım aklıma gelenler bunlar.... Aklına takılan birşey olursa sor arkadaşım.Bu arada ayaklarıma da çorap giymiştim,sende giy ihmal etme...
Dilkalman, sanırım benim gözümden kaçmış. Kalp atışlarını duyduğuna çok sevindim arkadaşım, inşallah bundan sonrası da gayet sağlıklı ve iyi gidecek ve bebişini kucağına alacaksın canım :) Tebrik ediyorum tekrar :)
KIZLAR herkese merhaba,

RÜZGAR DENİZ'ciğim,
Kesinlikle öyle. Endişeler olmasa çok güzel. Çünkü insanlar çok özen gözteriyor hamilelere. Bu gülün dikeni de demek ki, endişeler. Ama aslına bakarsan hayatın kendisinde var endişe o nedenle çok şükür.

Doğum iznine ayrılman için bildiğim kadarıyla önce doktorundan doğum raporu alıyorsun, sonra onu işyerine veriyorsun. Sonra da sigortadan para alıyorsun. Böyle biliyorum ama ben de çok emin değilim. Araştırmakta fayda var. Bir de sen haziranda bırakmışsın işi.
Önce şaşırdım çünkü işten ayrılsan bile 6 ay sigortandan faydalanabiliyorsun. Seninki yarım gün olduğu için kesilmiş galiba. O kötü olmuş. Evet en doğrusu okulun muhasebecisisnden hem doğum parasını, hem de sigorta haklarını öğrenmen canım.

Pardon canım ya.:)) Kalp atışları yazmışım. Tekme diyecektim. Bence tekmeleri çok takmamak lazım. Hatta ablama sordum, arkadaşıma doktoru böyle demiş diye. O da "Doktoru bunu bilgi olsun diye söylemiştir ama aslında bunu söylemesine gerek yokmuş doktorunun. Gereksiz yere insanı tedirgin etmekten başka bir şeye yaramaz" diye. Hakikaten öyle bence de. Bebekler bazen anne karnında bile olsa çok uyuyorlar. O yüzden bence rahat ol. Çünkü çok şükür minik Rüzgar'ın rahatı yerinde.:) Yerim ben onu.

Kesinlikle haklısın endişeler konusunda. Yaşadığımız hayat endişelerle dolu zaten. Yavrularımız ekstra bir endişe kaynağı oluşturuyorlar sağolsunlar )

Aradım canım okulu. Maalesef yararlanamıyorum. Çünkü ücretli çalıştığım için primlerim yarım ödenmiş geçen yıl. Hastanede yapılan tahlilleri bile karşılamıyor, çünkü yazın o hakkımı tüketmişim. Eğer çalışıyor olsaydım şu an doğum parasını alacaktım ama sigortadan çıkışım yapıldığı için Haziran ayında ne yazık ki bundan faydalanamıyorum :( Böyle bir memlekette yaşıyoruz işte. Halbuki emekliliğime sadece 1,5 yıl kaldı. Neyse ne yapalım? Yapacak bir şey yok.

Bu tekme durumlarını ablanlardan öğrendiğine sevindim canım, her gün stres yapıyordum kendime... Bazen akşama kadar tekmelemiyor ve panikliyorum o zaman. Neler yapmıyorum ki. Çikolata yiyorum, müzik dinletiyorum, yan yatıyorum, sonunda tekmelemeye başlıyor ama bu arada o tekmeleyinceye kadar ben benden geçiyorum... Çok zor işelr bunlar çok... Hayatım boyunca bu kadar sabırlı olduğumu hatırlamıyorum. Dediğin gibi bu veletler bizi eğitiyorlar farkında olmadan :)

Saol canım bende 21 eylülde negatif sonuç aldım tekrar denemek için merkezler hakkında araştırma yapıyorum kısmetse kasım yada aralık da yaptırmak istiyorum benimde değerim 0,254 cıktı bu rakamları hiç unutmucam. düşüğüün düşüğü neyse dediklerini dikkate alacağım canım çok teşekkürler. kist vs yok çok şükür. ananas ayakları sıcak tutma vs hiçbirini unutmucam. allah kucağına almayı misler gibi koklamayı poposundan ısırmayı büyütüp adam olmasını görmeni görmenizi nasip kısmet etsin canım tekrar saol

Anaa Karamel kız seni de unutmuşum bak cadı. Niye bugün gözümden kaçıp duruyorsunuz. Nasılsın.Umarım herşey yolundadır. Merakla bekliyoruz seni de. ınşallah güzel haberlerini alacağız.

Kızlar,
Önce sizin yazdıklarınızı okuyup cevaplayayım, sonra da kendimi anlatayım dedim.
Neredeyse bir buçuk aydır doktora gitmiyordum ya. Sağolsun Rüzgar'cığım ve Defnoş kızıyordu bana. Dün gittim nihayet.
Tetanoz aşısı, kan, idrar tahlili ve ultrason gibi rutin kontoller yapıldı. Çok şükür herşey yolunda. Yalnız bebek baya iri galiba. Doktor iki üç kere baktı. "Bu ultrasonun ayarıyla mı oynandı" filan dedi. Sonra ayarın normal olduğunu anlayınca, bebeğin 2 hafta filan önden gittiğini söyledi. Doktor galiba beni ufacık görünce öyle koca bir bebek şaşırttı onu.:) Ama hep söyledim ya. Ben 11 kilo aldım ama önceki halimden tek farkım kocaman bir göbek. Arkadaşlarımın dediği gibi pilates topu yutmuş gibyim. Ama yüzüm, elim, kolum, bacağım aynı. İnce kemikliyim.

Kilosunu öğrendim Defne'ciğim nihayet. 1950 gram. Çok kilolu değil ama boyu, bacakları uzun ve iri yapılıymış. Biliyorsunuz ben ufacık tefeğim. Moniş'in cep hamilesiyim. Ama eşim baya uzun boylu ve iri. Herhalde onun gibi olacak. Şimdilik çok şükür sıkıntı yok. Doktor önce "Bir ay sonra gel" dedi. Sonra da "Neyse o kadar bekleme, 3 hafta sonra gel" dedi. Raporu da o zaman almayı düşünüyorum. Yani Allah'a çok şükür şimdilik herşey iyi. Darısı bütün dostlarımın başına.

Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım :) Oooo boyu posu endamı yerinde bir delikanlı olacak ha? Ne güzel :) Allah nazarlardan saklasın canım. Sanırım 3 hafta sonra gittiğinde de 15 güne düşürecek kontrolleri :) Hayırlısı olsun canım. Allah her isteyene yaşatsın inşallah bu duyguları :)

Kızlar,
Tetanoz aşısı, kan, idrar tahlili ve ultrason gibi rutin kontoller yapıldı. Çok şükür herşey yolunda. Yalnız bebek baya iri galiba. Doktor iki üç kere baktı. "Bu ultrasonun ayarıyla mı oynandı" filan dedi. Sonra ayarın normal olduğunu anlayınca, bebeğin 2 hafta filan önden gittiğini söyledi. Doktor galiba beni ufacık görünce öyle koca bir bebek şaşırttı onu.:) Ama hep söyledim ya. Ben 11 kilo aldım ama önceki halimden tek farkım kocaman bir göbek. Arkadaşlarımın dediği gibi pilates topu yutmuş gibyim. Ama yüzüm, elim, kolum, bacağım aynı. İnce kemikliyim.

maşalah sanada bebeğine de allah nazarlardan korusun.
:nazar::nazar::nazar:

Dilkalman Allah tamamına erdirsin. Evet hamilelikte beslenme ve vücudu sıcak tutma çok öneml. Sağolsun benin ilk aylarımda da hep Moniş uyarırdı, belini sar, çorap giy filan diye.

Alabama'cığım aahhh şu sigara yok mu. İnşallah bir an önce atarsın bu illeti. Biliyorsun ki tutunmaya da engel, bebeğin sağlığı için de çok kötü. Ama bırakacağına inanıyorum.

sorma ama bu sigarayla biz yollarımızı ayırcaz kafaya taktım söz sadece arada kaçıyo ki günde bi paket içen biri olarak hazirandan beri epey yol kattettiğimi söyleyebilirim.

Back
X