Yine ben, dün doktora gideceğim diye yazmıştım, onu da anlatayım istedim sizlere. Ha bu arada, ilk sinyali alınca yazmıştım ama bu ay istenmeyen konuğum işi ağırdan almak istedi birkaç gün daha bekletti beni ve periyodumun ilk günüydü dün. Neyse işte, doktora gittik eşimle ve bir yol haritası konuştuk. Ben de ilk defa psikolojimden bahsettim uzun uzun. Bir sene önceki cehaletimi ne kadar özlediğimi, şimdi içimi bulandıracak kadar belki eksik ya da gedik bir sürü bilgiyle harman olduğumu ve bu durumumdan nefret ettiğimi, boyuna düşün düşün, şu mu olsun bu mu olsun, kendimden sıkıldım filan dedim. Doktor da siz hayatınıza devam edin, bu düşünme işini ben devralıyorum, sizi düşünmek bizim işimiz dedi. Canım doktorum yaa....
Sadede geleyim, tüpe karar verdik, ancak doktorum olası OPU döneminde yurtdışında bir seminerde olacağından bir sonraki ay tedaviye başlamaya karar verdik. Tüp bebek semineriymiş, oh oh dedim içimden süper, belki yeni birşey çıkar bundan

Bugüne bir takım testler istedi benden, o testleri yaptırdım, kendime bir kopyasını istemedim bile, doğru doktorumun muayenehanesine fakslandı, doktorumla konuştum ve sonuçları özellikle FSH'yı çok iyi bulduğunu söyledi. Sormadım ben de kaç kaç diye, iyiymiş işte, yetsin bu bana. Yoksa bende soru mu yok, kaç, kaça ve neye göre iyi, benim yaşıma göre mi iyi, yoksa genel mi iyi, ohooo bitmez yani. Bu ay biz yine doğal yoldan şansımızı deneriz diye konuşuyorduk eşimle ama doktorum hemen doğum kontrol hapına başlattı. Bu ay baskıcı bir dönem olacak yani
Doktoruma sordum bitkisel kür yapmayı düşünüyorum diye. Tamam yap, ilaç türü birşey almadığın müddetçe, placebo etkisi bile yapsa kabulümüz dedi ama sonra unuttum sormaya doğum kontrol hapıyla incir kürü olur mu ki beraber? Bana mantıken olmaz gibi geldi, neticede incir yumurtaların güzel gelişmesi için yapılan bir kür değil mi? Ben de bal, arı sütü ve tarçın çörek otu karışımlarını yapayım yeter oldum bu ay. Siz ne dersiniz kızlar, aranızda doğum kontrol hapı + kür yapan oldu mu ya da bilgisi olan? Olmadı pazartesi doktoru ararım diyorum.