38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Selam kızlar iki kimyasal gebelik üç tüp bebek denemem var son tüp bebeğim oldu derken kalbi çalışmadı bebeciğimin, yaş biraz geç olunca daha umutsuzluğa kapılıyor insan, benim durumuma benzer olan arkadaşlar var mı aranızda, onlar yola nasıl devam ettiler.?

denızcım nasılsın?canım maıl adresım hala duzelmedı:(bak ne cok cıcı bırıktı resmını sana gonderemedıgım...sendede kımbılır neler bırıkmıstır...bak hanı ılk maıl adresım var ya eger ıstersen oradan bır dene belkı bana ulasır canım:)nasıl gıdıyor yaramaz oglusun nasıl?

Selam kızlar iki kimyasal gebelik üç tüp bebek denemem var son tüp bebeğim oldu derken kalbi çalışmadı bebeciğimin, yaş biraz geç olunca daha umutsuzluğa kapılıyor insan, benim durumuma benzer olan arkadaşlar var mı aranızda, onlar yola nasıl devam ettiler.?
canende coık gecmıs olsun..yazıdıgn ınan ıcımı sızlattı..bu surec cok zor...fetal problemlerın turlu sebepleri olabiliyor...rahim anormallikleri;pıhtılasma sorunları;bazen eslerdekı sperm morfolojı problemlerı..arastırmanı yaptınmı canım?bence sebebplerını takıb et ondan sonra tedavıne devam et...

canende coık gecmıs olsun..yazıdıgn ınan ıcımı sızlattı..bu surec cok zor...fetal problemlerın turlu sebepleri olabiliyor...rahim anormallikleri;pıhtılasma sorunları;bazen eslerdekı sperm morfolojı problemlerı..arastırmanı yaptınmı canım?bence sebebplerını takıb et ondan sonra tedavıne devam et...

Birçok inceleme yapıldı, rahim içinde anomali yok, histereskopi konusunda çok iyi bir dr'um var, genetik incelemde de yapıldı orda da bir problem yok, pıhtılaşma sorunu olabileceğini düşünerek iğne de verdi dr'um o iğnelerden sonra gebelik oldu zaten , aslında yumurta sayım da çok iyi, hatta bir kısmını dondurdular, tek değiştiremeyeceğimiz şey yaş. Bir de bağışıklık sistemi geliyor aklıma ama sanırım onun için de yapılacak pek bir şey yok.

Birçok inceleme yapıldı, rahim içinde anomali yok, histereskopi konusunda çok iyi bir dr'um var, genetik incelemde de yapıldı orda da bir problem yok, pıhtılaşma sorunu olabileceğini düşünerek iğne de verdi dr'um o iğnelerden sonra gebelik oldu zaten , aslında yumurta sayım da çok iyi, hatta bir kısmını dondurdular, tek değiştiremeyeceğimiz şey yaş. Bir de bağışıklık sistemi geliyor aklıma ama sanırım onun için de yapılacak pek bir şey yok.
cogu seyı cozumlemıs gorunuyorsun yas konusunu takma aklına doktorlar her sorunda once yası one atıyorlar ama bızden cok genc kadınlarda olan cogu problemlerı yasamıyoruz bıle..yasla ılgısı yok benımle bırlıkte aynı fetal problmeı onceden yasayan daha genc arkadaslarımda heparın ıgnesı ıle saglıklı gebelıkler gecırdıler..yalnız dozununda cok ıyı ayarlanması lazım..bence hıc korkma bu sefer saglıklı olacaktır:)

Elifsu arkadaşım ben daha önce doğum yaptığını okumuştum.Hem de ikizlerine.çünkü benim ikiz fobim var.Ama Allah isteyene versi tabiki.Analı babalı büyüsünler arkadaşım.Allah hep iyiliklerini göstersin.Ama ben senin hikayeni bilmiyorum tabi daha yeni olduğum için.Canım senin yaş kaç?kaçıncı tüp denemende hamile kaldın?sizde sorun neydi?

hülyacım benim miyom sorunum vardı 2 kere ameliyat oldum .ameliyatlar arasında 2 defa aşılama 2 defa tüp denedim miyomdan dolayı tutmadı . 3 .de oldu .yumurta kalitemde pek iyi değildi yaşım 33.okuyamadığım için senin durumunuda pe bilmiyorum senin sorunun nedir

cogu seyı cozumlemıs gorunuyorsun yas konusunu takma aklına doktorlar her sorunda once yası one atıyorlar ama bızden cok genc kadınlarda olan cogu problemlerı yasamıyoruz bıle..yasla ılgısı yok benımle bırlıkte aynı fetal problmeı onceden yasayan daha genc arkadaslarımda heparın ıgnesı ıle saglıklı gebelıkler gecırdıler..yalnız dozununda cok ıyı ayarlanması lazım..bence hıc korkma bu sefer saglıklı olacaktır:)

Evet doktorlar hemen yaşı öne sürüp moralimi bozuyorlar oysa ben kendime bunu dert etmemeye çalışıyorum sonuçta ilaçla yumurtlamada bir sorunum yok. Doz derken haklı olabilirsin ben clexane 0,2 ml her gün bir tane kullanıyordum bunu dikkte alacaktır herhalde dr'um bir de ne kadar süre beklemem gerektiğine karar veremiyorum.

Kızlar,
Önce hepinizi tek tek öpüyorum. Ben dün epey bir rahatsızdım. Benim fikirsiz odayı hala derleyip toplamadığı için iş bana kalıyor. Sağ olsun aileler yardımcı olsa da evin düzenini ben bildiğim için yine iş bana kalıyor. Dünde yine epey bir şeyler yaptım. Sonra aniden öyle kötü bir sancı bastırdı ki anlatamam. Vücudumun sol tarafını da kıpırdatamıyordum. Erken doğum olacak filan diye korktum. En çok da bunun gece olmasından korkarım. Neyse ki bugün iyiyim. Bir daha böyle yorulmamaya çalışacağım. Allah korusun yüzdük yüzdük kuyruğuna geldi. Bundan sonrası bize emanet.

RÜZGAR DENıZ'ciğim,
Neyse, hayırlısı olsun. ınşallah Rüzgar bebek sağlığı, şansı ve bereketiyle gelir. Öyle olacağına da inanıyorum. Herhalde maddi olarak bu topicteki herkesin durumu üç aşağı beş yukarı aynı. Benim de eşimin maaşı ne yazık ki çok az. Sadece onun maaşı ile hakikaten ev dönmüyor. Üstelik de bir lüksümüz filan da yok. Faturalar, mutfak filan. Ama Allah razı olsun ailem çok destekl oluyor. Evimiz de neyseki kendi evimiz. Öyle olmasa zaten mümkün değildi. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu devirde zor gerçekten. Daha şimdiden kışı düşünüyorum. Doğalgaz faturaları nasıl olacak diye..Allah bebek isteyenleri bebek, kiracıları ev sahibi yapsın.
ınşallah bebeğin şansıyla gelir de senin şubatta çalışmana gerek kalmaz. Ondan ayrılman eminim çok çok zor olacaktır senin için. Hem emzireceğine göre yine yarım gün çalışırsın herhalde. Hayırlısı.
Bu arada senin eşin de benimki gibiymiş ya çok güldüm. Ben de tipi benzesin huyu benzemesin diyorum. Annemin "Bu damatları düşmana gösterip çekeceksin" demekteki kastı da bu zaten. Görüntü var başka bir mok yok.
Rüzgar'ıma iyi bak. Çok öpüyorum.
Profile birazdan bakacağım.Ben hep ihmal ediyorum. Eminim çok hoştur. Allah nazardan saklasın seni ve Rüzgar’ımı canım.

DEFNOŞ'um,
Minik Ceylin'in kilosu da çok iyi maşallah. Allah nazardan saklasın. Ben kilo meselesini pek takmıyorum. Sana da söylemiştim zaten. Zayıf ya da kilolu değil, önemli olan sağlıklı bir bebek olması. Bak ne güzel kızımız yeniden kilo almış.
Aslında kontrollerini kendi inisiyatifinle haftada bire düşürmene iyi etmişsin. Sonuçta için nasıl rahat ediyorsa öyle yapmalısın. Dedim ya benim doktorum önce "Bir ay sonra gel" dedi. Sonra "Neyse o kadar bekleme 3 hafta sonra gel" dedi. Ama ben yürüyemiyorum bile. O yüzden bu kez 15 gün sonra filan gitmeyi düşünüyorum Allah nasip ederse. Hem ilaç yazdırmam ve doğum iznine ayrılmak için rapor almam lazım zaten.
Bu arada son aylar çok zormuş gerçekten. Aynen ne uyuyabiliyorum. (Rüzgar’ın dediği gibi gece zombi gibi dolaşıyorum) ne nefes alabiliyorum. Çok iyi anlayabiliyorum o yüzden halini. Neyse sabır. Bebeklerimize kavuşmaya az kaldı.
Tamam Defne’ciğim bu ara ben de bir şey yollayamadım. Fotoları çekip indirince eski mailine atarım.

RONıŞŞŞ,
Tebrikler canım. Yolk kesesinin gözükmesine çok sevindim. Allah'ın izniyle bir dahaki sefere hem sen hem Deniz Bulut'cuğum bebişlerinizin kalp atışlarını da duyacaksınız. Hepimiz bu endişeleri yaşadık. Kolay değil tabi ki. Hatta ultrasonda bebeğimi ilk gördüğümde çaktırmadan ağlamıştım mutluluktan. ınşallah siz de mutluluktan ağlayacaksınız. (Bütün topicteki dostlarım da tabi ki)
Ha bu arada sen gerçi ikiz istiyordun. Ama sağlık olsun. Benimde eşim ikiz istiyordu tek olduğunu öğrenince üzülmüştü filan. Ama bence hiç önemi yok. Evet ikizler çok şirin gözüküyor ama biz yine de birine hasretiz zaten. Ayrıca da Deniz Bulut'cuğumun dediği gibi, bir hekim olarak sen çok daha iyi bilirsin çoğul gebeliğin sıkıntılarını. Hem bakarsın ikinci kendiliğinden gelir. O yüzden hiç canını sıkma. Bebeğine sıkıca sarıl Roniş'ciğim.
Evet hamilelik çok ilginç. Benim de normalde kan değerlerim çok iyiydi. Ama şimdi hamilelik nedeniyle kansız kaldım. Tabi ilaçla takviye ediliyor. Doktorunun hipotirodini erken fark etmesi de çok güzel ayrıca.
Amin inşallah sağlıklı bir şekilde yavruna kavuşursun inşallah.

DENıZ BULUT'CUĞUM,
Bebeğinin kesesini görmüşsün. Hiç merak etme canım. Emin ol, senin minik yaramaz bir dahaki kontrole kendini gösterecek sana annesi. Yeter ki sen stres yapıp o dünyalar güzelini üzme. Biliyorsun bu kese meselesinde ben bile gerilmiştim. Çok geç gözükmüştü. Ama sonunda hem kalp atışlarını hem bebeğimi görmüştüm. Tarif edilemez bir mutluluktu. Bunu sende yaşayacaksın Allah'ın izniyle.
Bu arada Deniz’ciğim, ülen o ne kadar çok bilgi öyle. Şaştım kaldım valla. Resmen tüp bebek konusunda değme profesörlere taş çıkaracak kadar bilgin var. Vay anasını be.

BULUT ARKADAŞIM,
43 yaşında olabilirsin. Sana "Bu yaştan sonra ne yapacaksın bebeği" diyenler utansın. Ondan sonra da böyle tipler sen arkanı dönünce dedikodunu yaparlar "Çoccuğu olmuyor" filan diye. Çok ayıp. :olmaz: Onları kafaya takmaya kalksak hiç yol alamayız.
O yüzden hiç canını sıkma arkadaşım bebek sevgisinin yaşı mı olur. Hem topiciğimizi takip ettiğini söylemişsin. O zaman topiğimizde seninle yaşıt hamile çıtırlarımız olduğunu da en az benim kadar biliyorsun.
Bu nedenle boşver böyle abuk subuk konuşanları. Sen yeter ki iste. Yumurtaların olduğu sürece sen de anne olabilirsin. Arkandayız.

HERADA'cığım,
Biz de seni özledik canım benim.
Evet şu biyolojik saat meselesinde çok haklısın. Ben de senin gibi hiç istemiyordum. Annemin ısrarıyla giriştim bu işe. ıyi ki de girişmişim. Şimdi bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyorum. ınsanın içine o düştükten sonra gerçekten her şeyi çok daha farklı algılıyor. Belki zamanı biraz uzadı gibi geliyor sana, ama sen de kavuşacaksın bebeğine. Hem ben hep şunu düşünürüm. En baştan olumsuz sonuç almak elbette ki çok zor olmakla beraber, sonradan olumsuz sonuç almaktan çok daha iyidir. Ben bebek için uğraşırken o zaman Seren Serengil hamileydi ve bebeğini düşürmüştü. O kadar çok ağladım ki onun durumuna ve Allah’a şükrettim. “BEKLEMEK, KAYBETMEKTEN ıYıDıR” diye düşündüm. O yüzden bekliyorsun, hakikaten sıkıntılı bir süreç. Ama diyorum ya başta kaybetmek, sonda kaybetmekten iyidir. O yüzden bebeğin sağlıkla güzellikle gelsin hayatına inşallah canım benim. Şimdiden bol şans sana. ınşallah kasım ayı sana uğurlu gelecek canım.
Seda Diker diye bir kadın var ismini duymuşsundur. Bende ilk Moniş’ten duymuştum. Dün TV’ye çıktı. Tam 6 kere tüp bebek denemiş olmamış. En sonunda doktoru “Sen kendine başka meşgale bul, senin çocuğun filan olmaz” demiş. Ondan sonraki denemesinde hamile kalmış. Şimdi kocaman çocuğu var maşallah.
Bu arada doğru hatırlamışsın canım. Evet bana da tüp bebek öncesi doğum kontrol hapı vermişlerdi.

DıLKALMAN
Nasıl gidiyor hamilelik. Allah’a çok şükür senin de bulantın filan yokmuş. Evet şanslıyız. Belirti değil, önemli olan sağlıklı bir hamilelik geçirmek. Umarım senin hamileliğin de sonuna kadar sorunsuz ve güzel devam eder. O gün hastaneye kontrol için gittiğimde genç bir anneyle tanıştım. ıki çocuğu varmış. ıki hamileliği de çok sorunlu geçmiş. Bana “Sizi görünce öyle imrendim ki. Ben iki hamileliğimde de yataktan bile kalkamadım. Hastanelerde yattım. O yüzden böyle çıtı pıtı giyinip sokakta filan gezen hamilelere hem imrenirim. Çünkü içimde kaldı” dedi. Üzüldüm gerçekten. O yüzden biz şanslıyız. Gerçi son iki ay çok zormuş gerçekten. Hani 5 dakikalık büfeye gidip gelemiyorum, her tarafım ağrıyor. Ama buna şükür.

ERVERDı,Canım gözün aydın eşine kavuşmuşsun. Ha bu arada ilginç bir konu açmışsın. Hayatta olmasını isteyip de olamayacağını bildiğiniz bir şey diye. Geçmişte yaptığımız bazı hatalarımın hiç olmamasını isterdim herhalde. Evet bazı şeyler ders oluyor. Ama bunların yaşanmadan da ders olmasını isterdim.

SERPıL’ciğim sesin soluğun çıkmıyor hayırdır Hayat Moni geldi mi yoksa.

MONıŞ’im,
ınşallah gözün düzelmiştir canım. Kendine dikkat et. Eskişehir Yolu’na kadar geldin bir bana gelemedin ne diyim. Çok öpüyorum seni esmerim.

ALABAMA,
Tatilinin güzel geçmesine çok sevindim. Hele de sigara ve kilo ile ilgili kararlarına. Başarılı olacaksın eminim. Evet maalesef tüp bebekte kullanılan hormon ilaçları filan epey kilo aldırıyor insana.
Moniş’imin bilgisayarında problem varmış.O yüzdensık giremiyor. Bir de maalesef kara gözlerine nazar değdi galiba. Gözünden hafif rahatsız doktora filan gidecekti.
Evet Alabama canım. Çok haklısın. Son aylar çok zormuş.Ama yine de hamilelik bir kadının başına gelecek en güzel şey. Herhalde özleriz.

KARAMELL,
Canım nasılsın. Hiç sesin soluğun çıkmıyor. Tatil nasıl gidiyor . Sonucun da tatilin de inşallah güzeldir.

HÜLYA’cığım ,
Hiç endişe etme. Tedavin hayıorlı olsun. Doktor bana da ganol-f ve managon vermişti. Benim de sayı çok fazla değildi. O yüzden olumlu düşün canım.
Evet doğum yaklaştıkça heyecan çok artıyor. Son bir haftadır yine aşırı duygusallaştım. Ha bire ağlıyorum. Tabi bu ağlayışın altında, mutluluk, korku ve endişe de var. Yani tekmili birden bu sinemada hesabı.

Ha bu arada Deniz Bulut ve Roni,
Kızlar, Herada’nın yazdıklarına dikkat ettiniz mi. Doktoru “Çok istenen gebeliklerde bulantı pek olmaz” filan gibi bir şey demiş. Çok doğru. Bugün tv’de bir doktor da benzer bir laf söylemişti. Genelde (Tabi ki hakikaten hamilelik sıkıntısı ve hormonal sorunlardan kaynaklanan bulantılar hariç) çok bulantısı olan hamileler dikkat çekmek, özellikle kocasının dikkatini çekmek için bunu yaparmış. Ya da, bilinç altında bebek istemediği için kusarak onu dışarı atmak i,stermiş. Tabi bilinçsizce, elinden olmadan yapıyormuş bunu. (Hem Alabama da aynı şeyi söylemiş. “Vücut hazır o yüzden bulantı yok sizlerde” diye. Üstelik Deniz’ciğim sen de siteden aynı şeyleri okumuşsun gördün mü.

Bak, Dilkalman’ın bulantısı yokmuş maşallah, benim de öyleydi. Sizin de öyle olacak lütfen bunu farklı şeylere yorup moraliniz boş yere bozmayın. ıkinizin de çok şükür hamileliği sağlıkla ilerliyor. Merak etmeyin.

Rüzgar'cığım minik Rüzgar'ın odası çok tatlı olmuş. 41 kere maşallah. İnşallah sağlıkla mutlulukla büyür güzel odasında.
Yatağı çok şrin. Ama özellikle dolap ve etajerine bayıldım bayıldım.:nazar::nazar::nazar:

Benim fikirsiz odayı yeni badana yaptırdığı için maalesef dolap ve tül filan gelmedi daha. 1 hafta 10 gün içinde dediler bakalım. Bekleyeceğiz artık.

selam herkeze
bana cevap verdiğiniz ve iyi temennileriniz için tşklr.buradaki yazdıklarınızı okuyunca yanlız olmadığımı daha iyi anlıyorum ve daha çok umutlanıyorum öylesine bağlısınızki birbirinize bende sizlerin bir halkası olmak istiyorum.benim 4 tüp bebek denemem oldu ayni hastanede tüplerimde sorun vardı başarı oranı sizin için yüksek diyordu doktor ama mahlesef olmadı.benim sizlerden bir farkım eşimin 2 oğlu var benimle hastaneye bile gelmiyor onun için babalık önemli değil bu acıyı hasreti tek başıma yaşıyorum böyle işte hayat tekrar deniyeceğim şartlarım çok zor maddi yönden ama bakalım

selam herkeze
bana cevap verdiğiniz ve iyi temennileriniz için tşklr.buradaki yazdıklarınızı okuyunca yanlız olmadığımı daha iyi anlıyorum ve daha çok umutlanıyorum öylesine bağlısınızki birbirinize bende sizlerin bir halkası olmak istiyorum.benim 4 tüp bebek denemem oldu ayni hastanede tüplerimde sorun vardı başarı oranı sizin için yüksek diyordu doktor ama mahlesef olmadı.benim sizlerden bir farkım eşimin 2 oğlu var benimle hastaneye bile gelmiyor onun için babalık önemli değil bu acıyı hasreti tek başıma yaşıyorum böyle işte hayat tekrar deniyeceğim şartlarım çok zor maddi yönden ama bakalım

hoşgeldin bulut;benim de 3 aşılama 1 negatif tüp ve 2 iptal tüpüm var.umarım bu yolda hep beraber yol alırız.canım hepimiz yalnızız bu koşuda.çünkü bizleri ancak bizlerden başkası maalesef ki anlamıyor.o halde biz güçlü olalım olur mu?hoşçakal sevgiyle kal......

kızlar merhaba;umarım hepiniz iyisinizdir.hamileler;(DENıZ KARAYURT,RÜZGARDENıZ)sizlerde sıkın dişinizi artık çoğu gitti azı kaldı KARAMEL;sen de güzel bir haberle gelirsin diye ümit ediyorum.MONıŞsevgili MONıŞ;buradan okudum,gözlerin rahatsızmış geçmiş olsun en yakın zamanda iyi ol ve aramıza dön canım.DENıZ BULUT;hadi cumaya az kaldı.o minik ışık yanıp sönecek sana bak görüceksin.ALABAMA VE HERADA sanırım bizler de önümüzdeki aylarda başlayacağız.hepimiz için hayırlısını diliyorum.bir konu açmıştım ama sanırım ilginiz olmamış neyse.biraz kafa dağıtmak istemiştim.ben bir gün anlatırm ama sanırım şimdi değil.kızlariçim sevgi dolu kucak dolusu gönderiyorumbuyrunnnnnnnnninanın paylaştıkça çoğalıyor ve size fazlasıyla geri dönüyor.hoşçakalın sevgiyle kalın

ruzgardenızcım hıc sorma dun gece okadar fecı bır gun ve gece gecırdımkı:(havada basıncmı vardı neydı bılmem:(gece hep nefessız kalıp uyandım camı actım oturdum..sırtustu bende yatamıyorum sola dogru yatmaya calısıyorum..benımde sag ayagım sısıyor..maydanoz yıyorum ama artık son gunlerde tans bır derece artacak sanırım gunde 4-5 kere olcuyorum...odemde normaldır sanırım gecen muaynede tans 14 e cıktı doktor stresten dedı gercekten oylemymıs sonra dustu..artık herhafta kontrollere gıdıyoruz..bu haftada persembe kontrolumuz bakalım yaramaz kızım ne halde:)dun gece resmen allahım yardım et dıye dua ettım..hep hareket etsın dıye bakarken gece okadar cok dondu tekme attıkı tum bedenım sarsılmaya basladı:(resmen ben yoruldum ...gecen hafta nst ye gırmedım bu hafta gırerım belkı ben 25 haftadan berı ara ara gırıyorum sen gırdınmı ?senın kontrolun ne zaman denızcım?
Canım, en zor günlere girdik anlaşılan, hamileliğimin ilk 6 ayı muhteşem geçti... ne mide bulantısı, ne tansiyon, ne yorgunluk, yani yaşanan olumsuzlukların hiçbirini yaşamadım 6. ayımın sonuna kadar ama 7. aya bir girdim pir girdim diyebilirim... Bu gün kabus gibi bir gün geçirdim. Tuvalete çıkamıyorum bir türlü, bugün tam 45 dakika tuvalette bekledim ve ağladım resmen. Ne kuru kayısı işe yaradı, ne kabızlık için verilen ilaç. En sonunda yarım çay bardağı zeytinyağı içtim. Gözüm o kadar karardı yani. Sonunda bu yaptıklarımdan birisi ya da hepsi işe yaradı ve milli oldum. Aman Allahım ne zor bir şeymiş meğerse, ben bugüne kadar çok az peklik çekmiştim, hamilelikten önce ise saat gibiydim. Mahvoldum resmen. Neyse şikayet etmek için anlatmadım, burada hamile kalan ve kalacak olan arkadaşlara da neler yaşayacaklarına dair tecrübe olacak inşallah. Çok şükür tansiyon problemim yok, imşallah olmaz da. Ben henüz NST'ye girmedim. Kontrolüm yarın sabah, bakalım ne diyecek. Muhtemelen bu şişmelerim yüzünden bana biraz diyet uygulayacak. Aslında bol miktarda su içmem lazım ama ihmal ediyorum işte. Bakalım yarın neler diyecek doktorum.
kizlar sagolun moral verdiginiz icin.
Defnecim ya sikintili gunler gecirdigini tahmin edebiliyorum ama cok az kaldi mutlu sona. hepsi o yaramaz ve nazli kizini kucagina aldiginda gececek.
deniz bulut dun butun gun ben de bulantisiz gebeliklere bakip durdum. Benim onceki 2 gebeligimde de bulanti yoktu ve kotu sonuclandi sanirim bu ben de bir takinti oldu herhalde. Daha relax olmaya calismaliyim biliyorum.
Hulyacim ben kan sulanadirici igne hergun yapiyorum 5000 U, ayrica aspirin aliyorum
Ahhh Roniyam ahhh... Ben de bulantısız bir hamilelik geçirdim. Dua et bu tür sıkıntıların yok, hatta olmaması için dua et hayatım. Daha önceki hamileliklerimde de bulantılarım olmamıştı. Bu hamileliğimde de olmadı. Yukarı da Defne'ye de anlattığım gibi hamileliğimin ilk 6 ayı çok güzel ve sorunsuz geçti. 7. aydan itibaren sorunlar başlıyor. Bırak tadını çıkar hamileliğinin. Çünkü 7. aydan ititbaren senin de sıkıntıların ister istemez başlayacak. Bence şimdiden enerjini toplamaya bak canım, son üç ay çok ihtiyacın olacak :)
Kızlar,
Önce hepinizi tek tek öpüyorum. Ben dün epey bir rahatsızdım. Benim fikirsiz odayı hala derleyip toplamadığı için iş bana kalıyor. Sağ olsun aileler yardımcı olsa da evin düzenini ben bildiğim için yine iş bana kalıyor. Dünde yine epey bir şeyler yaptım. Sonra aniden öyle kötü bir sancı bastırdı ki anlatamam. Vücudumun sol tarafını da kıpırdatamıyordum. Erken doğum olacak filan diye korktum. En çok da bunun gece olmasından korkarım. Neyse ki bugün iyiyim. Bir daha böyle yorulmamaya çalışacağım. Allah korusun yüzdük yüzdük kuyruğuna geldi. Bundan sonrası bize emanet.

RÜZGAR DENİZ'ciğim,
Neyse, hayırlısı olsun. İnşallah Rüzgar bebek sağlığı, şansı ve bereketiyle gelir. Öyle olacağına da inanıyorum. Herhalde maddi olarak bu topicteki herkesin durumu üç aşağı beş yukarı aynı. Benim de eşimin maaşı ne yazık ki çok az. Sadece onun maaşı ile hakikaten ev dönmüyor. Üstelik de bir lüksümüz filan da yok. Faturalar, mutfak filan. Ama Allah razı olsun ailem çok destekl oluyor. Evimiz de neyseki kendi evimiz. Öyle olmasa zaten mümkün değildi. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu devirde zor gerçekten. Daha şimdiden kışı düşünüyorum. Doğalgaz faturaları nasıl olacak diye..Allah bebek isteyenleri bebek, kiracıları ev sahibi yapsın.
İnşallah bebeğin şansıyla gelir de senin şubatta çalışmana gerek kalmaz. Ondan ayrılman eminim çok çok zor olacaktır senin için. Hem emzireceğine göre yine yarım gün çalışırsın herhalde. Hayırlısı.
Bu arada senin eşin de benimki gibiymiş ya çok güldüm. Ben de tipi benzesin huyu benzemesin diyorum. Annemin "Bu damatları düşmana gösterip çekeceksin" demekteki kastı da bu zaten. Görüntü var başka bir mok yok.
Rüzgar'ıma iyi bak. Çok öpüyorum.
Profile birazdan bakacağım.Ben hep ihmal ediyorum. Eminim çok hoştur. Allah nazardan saklasın seni ve Rüzgar’ımı canım.
Aman çok dikkat et Deniz'ciğim. Çünkü en riskli günlerdeyiz. Erken doğum ihtimali her zaman için var. O yüzden kesinlikle ve kesinlikle kendini yormaman gerekiyor canım. Dediğin gibi yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Lütfen arkadaşım çok dikkat et. Ne kadar içerde durursa bu veletler onların sağlığı için o kadar iyi :)

İnşallah dediğin gibi olur ve bereketiyle, kısmeti ve şansıyla gelir bebeğim. Yoksa bu kış bitmek bilmeyecek. Allahtan babam bebeğin tüm masraflarını yüklendi. Torunu olacağı için çok mutlu ve heyecanlı. Senelerdir bizden bu haberi bekliyordu. O yüzden doğumundan yatak odasına, iğne ipliğine kadar ben üstleniyorum dedi. Yoksa eşimin kazancıyla biz bu işin üstesinden hayatta gelemezdik. Allah büyük, inşallah oğluşum kısmetiyle gelir :) Yoksa maalesef çalışmak zrounda kalacağım, tabii okulda da öğretmen açığı olursa bu arada. Ha deyince de almazlar ihtiyaçları yoksa. Valla durumumuz Allaha emanet resmen :( Allah hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:

"Annemin "Bu damatları düşmana gösterip çekeceksin" demekteki kastı da bu zaten. Görüntü var başka bir mok yok." Buna bayıldım, kesinlikle annen çok haklı :)

Allah hepimizi ve hepimizin bebişlerini nazarlardan saklasın canım :)
Rüzgar'cığım minik Rüzgar'ın odası çok tatlı olmuş. 41 kere maşallah. İnşallah sağlıkla mutlulukla büyür güzel odasında.
Yatağı çok şrin. Ama özellikle dolap ve etajerine bayıldım bayıldım.:nazar::nazar::nazar:

Benim fikirsiz odayı yeni badana yaptırdığı için maalesef dolap ve tül filan gelmedi daha. 1 hafta 10 gün içinde dediler bakalım. Bekleyeceğiz artık.
Çok teşekkürler canım :) amiiiiiiiiiiiinnnnnnn cümlemizinki inşallah :)

Daha halı ve perde almam lazım. Bakalım ne zaman halledeceğim :sm_confused:
selam herkeze
Aramıza hoşgeldin Bulut'cuğum. Valla burada bir çoğumuzun eşinden yana sıkıntısı var canım, yalnız değilsin yani. Maalesef o kadar bencil ve egoistler ki, dünyanın kendi etraflarında döndüğünü sanırlar. Kendisi babalık duygusunu tattığı için maalesef senin duygularının farkında değil, bu da erkeklerin empati kuramama yönünden ne kadar eksik olduklarını gösteriyor. Allah yardımcımız olsun :)
gecmis olsun canim...bende esimin ikinci evliligiyim,yasim 38,4 yillik evliyim,cok pismanim gec evlendigine,cocuga gec kaldigima..esiminde ilk evliliginden bir oglu var..biz evlendikten sonra ben cocuk istemiyoum dedi,beynimden vurulmusa döndüm,
alti ay hap kullandim,sonra esime söylemeden biraktim ve 5 ay sonra hamile kaldim ve düsük oldu,esime hapi unuttmustum icmedim bu ay dedim,inandi,ama malesef düsük oldu,sonrasinda yine hap icmedim ve 2 yil sonra tekrar hamile kaldim,iki yil boyunca her ay hap icmis gibi yaptim,allaha yalvardim.oda 2,5 aylikken kalbi durdu,yine kürtaj oldum...bu sürec beni cok yordu,cok bunalimlar yasadim...Bazen Allah esimin yaninda diye bile düsündüm,esim hic destek olmadi,su an yine hap iciyorum saniyor---düsük yapali 6 ay oldu hala birsey yok

tüp bebek,asilama sansimda yok cünkü esim asla istemez...daha bu gün bile bana hapini unutma,hamileligide unut,yoksa ayrilalim baskasiyla evlen cocok yap dedi...bazend laf arasinda bana cocuk doguramiyorsun,rahmin tutmuyor diyor,bu durum onu memnun ediyormus,ama yarin öbür gün bana ben cocuk istiyorum,ayrilaimda der...esimin ilk esi alman bir bayan,kadin bunu birakip,kacarcasina uzaklasmis.cocugunuda larak tabi...anliyorum o kadini...cok zalim bu adam....
kocasindan destek görenler cok sansli..........
Allah yardımcın olsun canım, söyleyecek başka bir şey bulamadım doğrusu :sm_confused:
doktora israr ederek klomen yazdirdim bu ay,bugün 3.yü ictim,insalla ise yarar,tabi yine tek basima,yalniz,isteklerimi,özlemlerimi gizleyerek,allaha yalvararak,cok yalnizim buralarda,bir cocugum olsa,onunla yasasam günümü ne olur sanki..offfffffffffffffffffff offffffff
Artık yalnız değilsin canım, hoşgeldin aramıza :) Allah gönlüne göre versin inşallah :Saruboceq:

doktora israr ederek klomen yazdirdim bu ay,bugün 3.yü ictim,insalla ise yarar,tabi yine tek basima,yalniz,isteklerimi,özlemlerimi gizleyerek,allaha yalvararak,cok yalnizim buralarda,bir cocugum olsa,onunla yasasam günümü ne olur sanki..offfffffffffffffffffff offffffff

CNM BENIM COK UZULDUM DURUMUNA ALLAH SANA SABIR VERSIN VALLA YANLIŞ ANLAMA AMA BENDEN BIR ÇÖCUK ISTEMEYEN ADAMI NE YAPIM BEN YAHU ANINDA BOŞARDIM HIÇ BAKMAZDIM GOZ YASINA...KOLEMIYIZ BIZ BE ?:oklava:

gecmis olsun canim...bende esimin ikinci evliligiyim,yasim 38,4 yillik evliyim,cok pismanim gec evlendigine,cocuga gec kaldigima..esiminde ilk evliliginden bir oglu var..biz evlendikten sonra ben cocuk istemiyoum dedi,beynimden vurulmusa döndüm,
alti ay hap kullandim,sonra esime söylemeden biraktim ve 5 ay sonra hamile kaldim ve düsük oldu,esime hapi unuttmustum icmedim bu ay dedim,inandi,ama malesef düsük oldu,sonrasinda yine hap icmedim ve 2 yil sonra tekrar hamile kaldim,iki yil boyunca her ay hap icmis gibi yaptim,allaha yalvardim.oda 2,5 aylikken kalbi durdu,yine kürtaj oldum...bu sürec beni cok yordu,cok bunalimlar yasadim...Bazen Allah esimin yaninda diye bile düsündüm,esim hic destek olmadi,su an yine hap iciyorum saniyor---düsük yapali 6 ay oldu hala birsey yok

tüp bebek,asilama sansimda yok cünkü esim asla istemez...daha bu gün bile bana hapini unutma,hamileligide unut,yoksa ayrilalim baskasiyla evlen cocok yap dedi...bazend laf arasinda bana cocuk doguramiyorsun,rahmin tutmuyor diyor,bu durum onu memnun ediyormus,ama yarin öbür gün bana ben cocuk istiyorum,ayrilaimda der...esimin ilk esi alman bir bayan,kadin bunu birakip,kacarcasina uzaklasmis.cocugunuda larak tabi...anliyorum o kadini...cok zalim bu adam....

Offff ya ne diyecegimi bilemiyorum. Belki tatlilikla ona bebek istedigini soylesen, gurbet ellerde sana iyi olacagini soylesen anlayisli davranip ikna olur. sonucta seni seviyorsa seni mutlu etmek isteyecektir,

canım durumuna çok üzüldüm.bizler bu yolculukta yalnızız bebek isteyen çiftler olarak.sen daha da yalnızmışsın.inan çok üzüldüm ama ,sevgili ferfecir.benim düşüncem adamın kötü olduğunu söylüyorsun ilk önce hayatına nasıl bir şekilde devam etmek istediğine karar vermelisin.böyle saklı gizli nereye kadar.hem hamile kalsan bu adamı n sana kötülük yapmayacağı ne malum.hem çocuk istemiyor.çocuk olmayınca da seni aşağılıyor be nebiçim tezat böyle.bence tatlı bir bebekten önce zalim dediğin bu kişiden kurtulmalısın.çaresizlikten mi evlendin bu kişiyle?söyleyecek daha çok şeyim var neyse canım özeline arkakadşlık gönderirim hoşçakal kendine iyi ama kendine iyi bak

Yazdıklarınız okuyup da acı duymamak mümkün değil, insanın eşinin desteği olmadan bu işlere kalkışması çok zor gerçekten, ama merak ettim eğer hamile kalırsanız ve her şey yolunda giderse sorunlar çözülecek mi yani ya eşiniz bu bebeği hiç istemez ve aldırtmaya kalkarsa, o zaman daha zor olmayacak mı , ya ayrılmaya kalkarsa, babasız bir çocuk doğurmak o çocuğa haksızlık olmayacak mı, mesele benim eşim emrivakiden hiç hoşlanmaz hayatta en kızdığı şeydir, bence eşinizi öncelikle onu suçlamadan neden bebeği bu kadar çok istediğinizi bütün içtenliğinizle anlatarak açıklasanız bu konuda anlayışlı olacaktır, ayrıca evlenmeden önce mutlaka bu konuların konuşulması gerektiği kanaatindeyim, bu çok önemli asla ihmale gelmez.

Back
X