38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Rüzgar'ım fıstığım,

Belki dediğin gibi bebişler iri olduğu için biz sıkıntıları daha fazla hissediyoruz. Tamam normalde de zaten her hamile kadının son üç ayı zor olur ama. Benimkinin sizden sonra olmasına rağmen bu kadar zorlaması, herhalde bu sebeple. Ama dediğin gibi. Bunlar zorda olsa tatlı sıkıntılar. Yeter ki bebeklerimize sağlıklı bir şekilde kavuşalım. Bundan ötesi önemli değil. Gelip geçici şeyler. Tabi ki arada bir zorlanlamtan dolayı haklı olarak dır dır edeceğiz. O kadar olur.

(Ahan da dır dırlanmaya başladım bile:))
Defne demiş ya "Yere bir şeyler düşürdüm, eğilip alamadığım içim hepsi öylece kaldı" diye. Benimde öyle oldu. Özellikle dün, ellerim açılmadığı için iyice sakarlaştım. Herşeyi elimden düşürüyorum. Düşürdükçe eğilip almak çok zor oluyor, zorlanıyorum. Dün peş peşe yere düşürünce elimdekileri ağlamaya başladım. Çünkü bir değil, ikideğil, beş değil. Artık fenbalık bastı. Dikkat ettikçe sanki elimden her şey fırlıyor.
Sonra da bir yandan ağlayıp, bir yandan da "Allah'ım çok şükür, bunlara razıyım" dua ettim. Ayak tırnaklarımı bile söylemesi ayıp annemlere gittiğimde sağolsun ablam kesiyor. Yoksa mümkün değil. :)))

Hayırlı gidip, hayırlı haberlerle gel inşallah. Elbette Rüzgar, çok çok büyük bir hediye olacak senin için. "Hayattım boyunca yarattığım tek ve özel eser olacak" demişsin. Evet en muhteşem, en güzel, en mucizevi eserinin Rüzgar'cık olacağı kesin. Ama bence sen, zaten son derece herkese faydalı olan çok özel bir insansın. Dolayısıyla başka pek çok eserin de var. En azından etrafına öğrettiğin bilgiler bile yeterli.

Erkekler bırak hamile kalmayı, regl olsa, kıyameti koparırdı. Emin ol, işyerlerinde regl olan erkekler için yasa çıkarılır ve bir hafta regl izinleri olurdu. Ayrıca da sinir ve kaprisilerinden yanlarına varılmazdı "Bırak Allah aşkına sinirim tepemde zaten reglim" filan diye binbir naz yaparlardı.

Benim fikirsiz de öyle. Komando filan geçinir ama canı tatlıdır. Hey yavrum nerede onlar bizizm gibi göbekten, kalçadan koldan iğneler vurulup da kevgire dönmeyi göze alacak. İmkansızz.

Ayyyy Rüzgar'ım beni çok güldürdün. Allah da seni güldürsün. Şu malum zat konusunda. :roflol::roflol::roflol:

İşsiz güçsüz olduğu halde bir sürü çocuk yapanlar için daha önce de yazmıştım güzel bir atasözümüzü yeniden ve yeri geldiği için hatırlatmak isterim: "Zengin yüküne çalışır, fakir mikine." Anladın sen onu.:jeyyar:

Valla sormaya utanıyorum ama nasıl konulduğunu bir ara anlatırsan sevinirim. Eminim başka arkadaşlarımız da vardır bilmeyen ve fotoğraf yüklemek isteyen. Benim iyilik meleğiiim Rüzgar'ım. Şeniz
Canım arkadaşım benim :)
Haklısın, bebişler iri olduğu için sanırım bu kadar zorlanıyoruz, benim eşim aşağı yukarı 1.95, ben de 1.70'im. Doğal olarak oğluşumuz da iri yarı :) Hoşuma gitmiyor da değil hani :) Neyse az kaldı deyip duruyorum kendime.

Eğilip kalkmak bana da çok zor geliyor, bazen eğiliyorum ve kalkamıyorum zaten, bu durumlar da geçici ama ne kadar zormuş meğerse, annemin kıymetini hamileyken daha iyi anladım desem yalan olmaz. Rahmetli hayatta olsaydı genç kızlık dönemimde ona yaptıklarım için milyonlarca kez özür dilerdim, çünkü çok asi bir kızdım ve kadıncağıza kök söktürmüştüm :sm_confused:

Bugüne kadar bir çok öğrenci yetiştirdim, kimi tam istediğim gibi oldu kimi ise maalesef ailevi sebeplerden ya da imkanlarının azlığından olsa gerek istediğim kıvama pek gelemediler... Şimdi bir çoğu çok güzel okullarda ve başarılı, sık sık aradıkları için de onlardan güzel haberler almak, başarılarını öğrenmek beni çok mutlu ediyor. Öğretmenliğin en güzel tarafı da bu işte. Maddi olarak bir şey kazandırmıyor ama manevi yönden yaşadığım haz maddiyattan çok daha önemli :)

Aman Allahım, eşimin regl olduğunu düşünemiyorum akannehir Kesin beni çileden çıkarırdı. Ama çok güldüm bu söylediklerine, Allah seni de güldürsün canım :roflol: :roflol: :roflol:

Evet daha önce de söylemiştin atasözünü, okuyunca hatırladım. Sonuna kadar da katılıyorum buna :)

Ne demek, aşkolsun tabii ki anlatırım :) bizler de görelim resimleri :)
ruzgarcim masallah oglusuna tekrar:)biz suan doktoru bekliyoruz saat 5 te randevumuz bu sefer laptobu getirdim cunku ben beklerken cok geriliyorum ve tans cikiyor:(bari size yazip rahatlayayaim deidm..artik yolculukta zor gelmeye basladi..bakalim kizim kac kilo olmus esimde diyorki taktin kiloya zayif olsun saglikli olsun ne bileyim bende sasirdim son zamanlarda:0bu arada senin resimlerine nereden bakiyor arkadaslar bende bakayim:)

denizcim senin hic sismemiz ayaklairn masallah:)ben doktora aynen senin cekindigin spor ayakkabi ile geliyorum baska sansim yok simdi ayakkabi alsam o numarayi baska ne zaman giyerim bilmem dayaniyorum bakalim birazdaqn gorecegiz kizimizi:0artik beni bu us da germeye basladi derin nefesler aliyorum:)

heracim sagol canim bizide unutmayip guzel dileklerde bulundugun icin..allah hepimize saglikla bebeklerimizi kucaklamak zevkini tattirsin..:)
Sağol canım :) İnşallah sen de güzel haberlerle çıkacaksın doktordan :) Bakalım ne kadar almış kuzucuğun... İyi akıl etmişsin laptop işini, çünkü beklerken vakit geçmek bilmiyor valla. Dün doktor geç geldi muayenehaneye, sabah 10:15'de girmem gerekirken saat 11.30'da girebildim muayeneye. Eşinin dediği doğru ama Defne'ciğim. Kilolu olması demek sağlıklı olduğu anlamına gelmez, sağlıklı olsun ama zayıf olsun canım :)

Benim ayağıma ne spor ayakkabı ne başka bir şey oluyor... Dün resmen sandaletlerle gittim doktora. Şunun şurasında 40 gün kaldı, 40 gün için büyük bir ayakkabı almak istemiyorum bende, çünkü bir daha giyemeyeceğim. İdare edeceğim artık.

Doktordan çıkınca haber ver bize Defne'ciğim.

Bu arada sana arkadaşlık yolladım, kabul edersen, benim profilime girerek albümleri görebilrisin canım :) Sadece arkadaş listemdekiler görebiliyor çünkü :)

merhaba kızlar doğumu yaklaşanlara 2 kısa yaşanmış bilgim var .ilginize..........birlikte tedavi gördüğüm bir arkadaşım yaklaşık 1 buçuk ay önce doğum yaptı.epidural anestezi istemişti sezeryanda bebeğini doğarken görsün diye.sonra çok pişman oldu.çünkü anestezist onu epiduralin yan etkisi ili ilgili hiç uyarmamış.kız doğumundan sonra neredeyse 1 ay çok hastalandı.boynuna doğru bir ağrı .ama çok şiddetli.diyordu ki inan bebeği almak istemiyorum emzirmek için.neredeyse atacağım diyordu.kaldı ki o da 13 seneden sonra kızına kavuştu.bilseydim kesinlikle yaptırmazdım dedi.bir de başka bir arkadaş anlattı.yine bir bayan epiduralden sonra beyni zara görmüş3 ay hafıza kaybı yaşamışve 2 ay hastanede yatmak zorunda kalmış.niyetlenenlerin bilgisine. tabiii ki herkesin böyle olucak diye birşey yok.ama ben yine de yazmak istedim.hoşçakalın

Verdiğn bilgiler için teşekkürler Erverdi'ciğim. Ben genel anestezi olacağım, epidurale cesaretim yok çünkü doktor beni keserken ben zaten bayılırım gibime geliyor... Bir de yan etkileri korkutuyor ayrıca.

Canım arkadaşım, Deniz Karabulut'um,

Resimleri nasıl ekleyeceğinizi anlatacağım adım adım. Önce boyutu küçültmen gerekiyor canım

1. Resmi Microsoft Office Picture Manager programıyla açıyorsun.
2. Programın üst kısmında Resimleri Düzenle diye bir seçenek var. Oraya tıklıyorsun.
3. Tıkladıktan sonra sağ tarafta bir pencere açılıyor.
4. En aşağıda Resim boyutunu değiştir diye bir bölüm var.
5. O bölümde Yeniden Boyutlandır seçeneğini tıkla.
6. Tıkladıktan sonra geldiğin yerde Özel genişlik x yükseklik diye bir seçenek var, onu işaretle.
7. Kutularda bir takım sayılar çıkacak, onu sil ve 600 yaz yerine. ılk kutucuğa yazman yeterli, öbürünü bırak. Sonra tamam seçeneğine tıkla.
8. Sonra farklı kaydetle kaydediyorsun ki orijinal boyutlu resmi kaybetme.

Şimdi albüme nasıl ekliyorsun onu anlatayım.

1. Kontrol paneline giriyorsun.
2. Soldaki listeden Ağ Ortamım bölümünden, Resimler & Albümler kısmına tıklıyorsun.
3. Albüm Ekleye tıklıyorsun.
4. Başlık kısmına istediğin başlığı yaz, altındaki açıklama kısmına bir şey yazmana gerek yok eğer istemiyorsan.
5. Aynı sayfada albüm tipi seçenekleri var. Herkese açık dersen, profiline giren herkes resimlerini görür, ama altındaki özel seçeneğini seçersen sadece arkadaş listendekiler görebilir resimlerini :)
6. Sonra göndere tıkla.
7. Karşına çıkan sayfada Resim Yüklemek ıçin Tıklayınız ya da Resim ekleyin seçeneklerinden birini tıkla.
8. Boyutlarını değiştirdiğin resimler her neredeyse oradan resimleri yüklüyorsun :)

ışte bu kadaaaaaaar :)

Bekliyoruz resimleri :) Çok öpüyorum Şeniz

Son düzenleme:
selam kızlar nasılsnız
çarşamba sabah opu oldum 10 adet yumoş toplandı
kaliteleri çok iyi dedi dr pazartesi transferim var
benden haberler bu kadar dualarınızı eksik etmeyin
umarım hepiniz iyisinizdir geçmişi okuyamadım
hepinizi öpüyorum

selam kızlar nasılsnız
hepinizi öpüyorum

insallah guzel haberleri verirsin bize yakinda.10 yumurta cok iyi masallah.

Kizlar selam. Benim kac gundur hic belirtilerimin olmamasi biraz canimi sikmisti ve doktor randevumu bugune almistim. Kalp atisini gormesem bile en azindan kese buyumusmu diye gormek istedim.
Bugun gittik ve vaginal USG ile bebisimizin kalp atislarini gorduk. Sesini duyamadik daha erken dedi ama kalbi kucuk kucuk atiyordu. Nasil duygulandik esimle anlatamam. Allah isteyen herkese nasip eder insallah. 1,5 hafta sonra tekrar randevum var, o zaman umarim aklp atislarini duyarim minicik bebegimin.
sizlere haber vermek istedim. hepinizi cok opuyorum.
deniz bulutcum hadi darisi basina. insallah yarin sen de guzel haber verirsin bize.

Kizlar selam. Benim kac gundur hic belirtilerimin olmamasi biraz canimi sikmisti ve doktor randevumu bugune almistim. Kalp atisini gormesem bile en azindan kese buyumusmu diye gormek istedim.
Bugun gittik ve vaginal USG ile bebisimizin kalp atislarini gorduk. Sesini duyamadik daha erken dedi ama kalbi kucuk kucuk atiyordu. Nasil duygulandik esimle anlatamam. Allah isteyen herkese nasip eder insallah. 1,5 hafta sonra tekrar randevum var, o zaman umarim aklp atislarini duyarim minicik bebegimin.
deniz bulutcum hadi darisi basina. insallah yarin sen de guzel haber verirsin bize.

canım çoook sevindim gözün aydın inşallah devamı da gelecek bu sefer kucağına alacaksın bebişini.kaydirigubbakcemile5 bak tekrar söylüyorum senin hcg yüksekti erkenden folk sac i gördün maşallah bebeği de gördün. diğer hamileliklerinde terslik olmuş mesela tiroidin gözden kaçmış. bu sefer o da konrol altında. bende de hiçbir belirti yok. hatta göğüslerim bugün yumuşadı gibi. belirti olmaması neyse de göğüsler yumuşarsa iş bitiyor çünkü hormonlar düşüyor demek. benim randevum cumartesiye. inşallah bebek yine bana inat bir süpriz yapar da duruyor olur. hayırlısı

selam kızlar nasılsnız
hepinizi öpüyorum
çok sevindim Serap'cığım, inşallah her şey yolunda gidecek ve sen de hamileler kervanına katılacaksın :) dualarımız seninle arkadaşım :Saruboceq:
Gözün aydıııııııınnnnnnnn, çok çok çok sevindim Roniyam, hadi bakalım artık bundan sonra çok ama çok dikkat etmen, kuruntulara kapılmaman, çok sağlıklı beslenmen gerekiyor. Umarım bulantıların olmaz, rahat rahat yiyebilirsin canım :) Çok şükür :Saruboceq: İnşallah Deniz Bulut'tan da güzel haberleri alalım, şenlik olsun topiğimizde :)
canım çoook sevindim gözün aydın inşallah devamı da gelecek bu sefer kucağına alacaksın bebişini.kaydirigubbakcemile5 bak tekrar söylüyorum senin hcg yüksekti erkenden folk sac i gördün maşallah bebeği de gördün. diğer hamileliklerinde terslik olmuş mesela tiroidin gözden kaçmış. bu sefer o da konrol altında. bende de hiçbir belirti yok. hatta göğüslerim bugün yumuşadı gibi. belirti olmaması neyse de göğüsler yumuşarsa iş bitiyor çünkü hormonlar düşüyor demek. benim randevum cumartesiye. inşallah bebek yine bana inat bir süpriz yapar da duruyor olur. hayırlısı
Deniz'ciğim inşallah sen de göreceksin bebişinin kalp atışlarını, ne bu umutsuzluk ya? Ne kadar kesin konuşuyorsun göğüsler yumuşarsa iş bitiyor derken... Ya kaç kere söyledik sana şu belirtilere takılma diye... Bazı arkadaşların hiç olmamış ki göğüslerinde sertlik ya da acı... Yapma Allah aşkına... Sen bu şekilde devam edersen 9. ayın sonunda kafanda huniyle doğumhaneye girersin... Dur bakalım, git bir ctesi günü kontrole. Doktor aksini söylemedikçe herşey yolunda. Lütfen bebeğine zarar veriyorsun böyle düşünmekle ve kuruntu yapmakla... En başta hcg düşük diye moralini bozdun ama yükseldi, sonra kese görülmeyecek diye üzdün kendini ama gördün, dur bakalım kalp atışını da göreceksin inşallah ama önce sen bebeğine inan ve güven ki o da sana sımsıkı tutunsun. Hadi lütfen güzel şeyler düşün güzel şeyler olsun :)

Deniz'ciğim inşallah sen de göreceksin bebişinin kalp atışlarını, ne bu umutsuzluk ya? Ne kadar kesin konuşuyorsun göğüsler yumuşarsa iş bitiyor derken... Ya kaç kere söyledik sana şu belirtilere takılma diye... Bazı arkadaşların hiç olmamış ki göğüslerinde sertlik ya da acı... Yapma Allah aşkına... Sen bu şekilde devam edersen 9. ayın sonunda kafanda huniyle doğumhaneye girersin... Dur bakalım, git bir ctesi günü kontrole. Doktor aksini söylemedikçe herşey yolunda. Lütfen bebeğine zarar veriyorsun böyle düşünmekle ve kuruntu yapmakla... En başta hcg düşük diye moralini bozdun ama yükseldi, sonra kese görülmeyecek diye üzdün kendini ama gördün, dur bakalım kalp atışını da göreceksin inşallah ama önce sen bebeğine inan ve güven ki o da sana sımsıkı tutunsun. Hadi lütfen güzel şeyler düşün güzel şeyler olsun :)

buranın en karamsar kötümser ve söz dinlemez üyesiyim herhalde :kedi: tamam tamam cumartesiye kadar susuyorum ben. bir de huniyi şimdiden taksam olmaz mı? aldım kabul ettim delikafaduldenkaydirigubbakcemile2

selam kızlar nasılsnız
hepinizi öpüyorum

serapcım diğer topikte de yazmıştım ama burada da diyeyim. 10 yumurta çok güzel maşallah :nazar:inşallah çok kaliteli döllenip sana tutunacaklar :lepi:

buranın en karamsar kötümser ve söz dinlemez üyesiyim herhalde :kedi: tamam tamam cumartesiye kadar susuyorum ben. bir de huniyi şimdiden taksam olmaz mı? aldım kabul ettim delikafaduldenkaydirigubbakcemile2

yok senden daha fenasıyla da karşılaşmıştım kaydirigubbakcemile3 susma canım, niye susuyorsun, sadece karamsarlığa kapılma... valla bu bebiş sayende karamsar, endişeli, kuruntulu olacak sayende :olmaz: dur daha huniyi takmana var :roflol:

kizlar sagolun insallah bu defa hersey yolunda gidecek sonuna kadar.
Deniz bulutcum bende de hic bir belirti yoktu. Hatta dun uyandigimda ilk isim olan goguslerimi kontrol edince hic agrimadiklarini hatta yumusadiklarini hissettim ve aglamaya basladim. Ama bu sabah tekrar agrimaya basladilar. Yani dur hemen herseye bitti gozuyle bakma. Insallah c.tesi sen de bebisini ve kalp atisni goreceksin. Lutfen o zamana kadar rahat olmaya calis lutfen. Hadi bakalim biz de seninle gebelik olaylarimizi, bebegimizin kilosunu nasil sistigimizi konusacagiz. Laf aramizda Defne, Ruzgar deniz, deniz karayurt ve serpil'e ozeniyorum. Bak bizimde yakin birbirimize gebelik tarihimiz. Biz de seninle kaynatacagiz. Dur oyle hersey bitti demek yok tamam mi, kizarim bak.

roniyam ne kadar doğurmasam da geçmişte 2-3 hamilelik yaşamıştım. hiç böyle belirtisiz hamilelik görmedim. hele göğüs yumuşayınca düşükle sonuçlanıyor benim bildiğim. bu sabah kalktığımda daha da yumuşaktılar. başka da birşey yok zaten. ben de oturdum bir güzel ağladım. insanın elinde değil takmamak. burada bunları yazmak arkadaşların moralini bozuyor. ama ne yapayım ben de üzülüyorum. neyse sonuç yarın göreceğiz zaten. akşam hayırlısı allaha havale ettim dedim ama bugün pek edemiyorum. ama cidden hayırlısı neyse o olsun yapacak birşey yok.

selam kızlar nasılsnız
hepinizi öpüyorum[/QUOTE

Çok sevindim canım ya, maşallah, ne güzel yumurta sayın. Harika, inşallah iki haftaya kalmadan güzel haberlerini alacağız burada. Şansın bol olsun arkadaşım.

Roniyam, gözün aydın canım. Maşallah, ne güzel birşey yaşamışsınız, Allah sağlıkla ve huzurla kucaklamayı da nasip edecek inşallah. Tebrik ediyoum canım benim.

Deniz'cim, ben sana diyecek laf bulamıyorum artık vallahi. Yapma be güzelim, bu hamilelik böyle geçer mi, Allah Allah. Daha yolun başı, sana rağmen büyüyen bir bebiş var içeride, destek ol güzelim. Diyordur, ne yaparsam yapayım şu anneme bir türlü beğendiremiyorum diye; niye üzüyorsun ki kendini. Daha önce de yazmıştım, yarın güm güm kalbini dinletecek sana, doktorun da çok sağlıklı bir bebek ve çok sağlıklı bir hamilelik diyecek, mahçup olacaksın yaptıklarına. Güzel haberlerini bekliyorum canım, öperim.

Selam kızlar iki kimyasal gebelik üç tüp bebek denemem var son tüp bebeğim oldu derken kalbi çalışmadı bebeciğimin, yaş biraz geç olunca daha umutsuzluğa kapılıyor insan, benim durumuma benzer olan arkadaşlar var mı aranızda, onlar yola nasıl devam ettiler.?
merhaba canende canım negatif sonuçları alınca moralimiz bozuluyo dağılıyoruz sonra bizim çıtır anneler ve anne adayları geliyo bizi yerlerden topluyo sonra hadi gayret diyip bidahaa niyetleniyoruz :)) slogan bıkmadan usanmadan son yumurtaya kadar yola devam

Kızlar,
Önce hepinizi tek tek öpüyorum. Ben dün epey bir rahatsızdım. Benim fikirsiz odayı hala derleyip toplamadığı için iş bana kalıyor. Sağ olsun aileler yardımcı olsa da evin düzenini ben bildiğim için yine iş bana kalıyor. Dünde yine epey bir şeyler yaptım. Sonra aniden öyle kötü bir sancı bastırdı ki anlatamam. Vücudumun sol tarafını da kıpırdatamıyordum. Erken doğum olacak filan diye korktum. En çok da bunun gece olmasından korkarım. Neyse ki bugün iyiyim. Bir daha böyle yorulmamaya çalışacağım. Allah korusun yüzdük yüzdük kuyruğuna geldi. Bundan sonrası bize emanet.

ALABAMA,
Tatilinin güzel geçmesine çok sevindim. Hele de sigara ve kilo ile ilgili kararlarına. Başarılı olacaksın eminim. Evet maalesef tüp bebekte kullanılan hormon ilaçları filan epey kilo aldırıyor insana.
Moniş’imin bilgisayarında problem varmış.O yüzdensık giremiyor. Bir de maalesef kara gözlerine nazar değdi galiba. Gözünden hafif rahatsız doktora filan gidecekti.
Evet Alabama canım. Çok haklısın. Son aylar çok zormuş.Ama yine de hamilelik bir kadının başına gelecek en güzel şey. Herhalde özleriz.
geçmiş olsun denizcim bende bikaç gündür doğru dürüst gelemiyorum gelsemde tam okuyup bi türlü yazamadım işten güçten... umarım daha iyisindir. ama sen tam dayaklıksın otur oturduğun yerde ne işi bi tanem ya bi daha elini bi işe kaldırma sakın emi üzme bizi lütfen.Moniş de umarım iyidir bak ogünden beri hala gelmemiş geçmiş olsun monişe. bence de hayatım her ne kadar yaşamadıysam da eminim hamilelik harika bir duygu ve deneyimdir.

kızlar merhaba;umarım hepiniz iyisinizdir.hamileler;(DENİZ KARAYURT,RÜZGARDENİZ)sizlerde sıkın dişinizi artık çoğu gitti azı kaldı KARAMEL;sen de güzel bir haberle gelirsin diye ümit ediyorum.MONİŞsevgili MONİŞ;buradan okudum,gözlerin rahatsızmış geçmiş olsun en yakın zamanda iyi ol ve aramıza dön canım.DENİZ BULUT;hadi cumaya az kaldı.o minik ışık yanıp sönecek sana bak görüceksin.ALABAMA VE HERADA sanırım bizler de önümüzdeki aylarda başlayacağız.hepimiz için hayırlısını diliyorum.bir konu açmıştım ama sanırım ilginiz olmamış neyse.biraz kafa dağıtmak istemiştim.ben bir gün anlatırm ama sanırım şimdi değil.kızlariçim sevgi dolu kucak dolusu gönderiyorumbuyrunnnnnnnnninanın paylaştıkça çoğalıyor ve size fazlasıyla geri dönüyor.hoşçakalın sevgiyle kalın
valla canım olmasını isteyip de olmayacağını bildiğim pek bir şey olmadı desem yeridir çünkü hiç olmayacak birşeyi istemek huyum değildir. ama çok şükür ne istediysem oldu bugüne kadar çok şükür. şu kalan ömrümde zaten olmasını istediğim tek bir şey var onu da biliyosunuz baş harfi bebek bi ipucu veriyim ama nedense kızım olsun istiyorum. bana benzesin ama olursa eğer benim bi kac versiyon üstüm olacağı kesin. olacak mı olmayacak mı bilmiyorum ama istediğim kesin :))

gecmis olsun canim...bende esimin ikinci evliligiyim,yasim 38,4 yillik evliyim,cok pismanim gec evlendigine,cocuga gec kaldigima..esiminde ilk evliliginden bir oglu var..biz evlendikten sonra ben cocuk istemiyoum dedi,beynimden vurulmusa döndüm,
alti ay hap kullandim,sonra esime söylemeden biraktim ve 5 ay sonra hamile kaldim ve düsük oldu,esime hapi unuttmustum icmedim bu ay dedim,inandi,ama malesef düsük oldu,sonrasinda yine hap icmedim ve 2 yil sonra tekrar hamile kaldim,iki yil boyunca her ay hap icmis gibi yaptim,allaha yalvardim.oda 2,5 aylikken kalbi durdu,yine kürtaj oldum...bu sürec beni cok yordu,cok bunalimlar yasadim...Bazen Allah esimin yaninda diye bile düsündüm,esim hic destek olmadi,su an yine hap iciyorum saniyor---düsük yapali 6 ay oldu hala birsey yok

tüp bebek,asilama sansimda yok cünkü esim asla istemez...daha bu gün bile bana hapini unutma,hamileligide unut,yoksa ayrilalim baskasiyla evlen cocok yap dedi...bazend laf arasinda bana cocuk doguramiyorsun,rahmin tutmuyor diyor,bu durum onu memnun ediyormus,ama yarin öbür gün bana ben cocuk istiyorum,ayrilaimda der...esimin ilk esi alman bir bayan,kadin bunu birakip,kacarcasina uzaklasmis.cocugunuda larak tabi...anliyorum o kadini...cok zalim bu adam....
kocasindan destek görenler cok sansli..........

selam canım işin zor allah sana yardım etsin kocana da akıl fikir versin.iyi dayanıyorsun valla hamile kalırsan ne yapacak yada sen ne yapacaksın. bence fazla alttan alma ağırlığını koy. kendine gelsin tamam ben seni şimdi diil hamile kalınca boşuyacağım görecen anyayı konyayı de fikirsize

Herkese iyi gunler,

Arada girip sizleri takip ediyorum ama artik uzun sure oturup takip edemiyorum.O nedenle herkese tek tek yazamiyorum.Yeni hamilelerimiz umarim bundan sonra hersey sorunsuz devam eder.Hamile kalmaya calisan arkadaslar bol sans diliyorum!!!!
Ve benimle birlikte hamileligin sonlarina yaklasan arkadaslar Allah yardimcimiz olsun:Saruboceq:
Defne,deniz ve rüzgardeniz gibi benimde gunlerim cok zor geciyor hergun dua ediyorum biran once kizim dogsun diye.Uykuyu zaten son 2 aydir unuttum ama bu son gunlerde hic de halim yok,icime fenalik geliyor,bayilacak gibi oluyorum sanki..henuz bayilmadim ama her an bayilabilirim yani.....zor gunler velhasil ama sonucu guzel olacak insallah!

canım allah yardım etsin az kaldı ha gayret bi avazda bebeğini kucağına alırsın inşallah. zaman akıyo sana belki biraz yavaş geliyo ama buna değer mis gibi kokusunu içine çekince herşey geride kalcak

Kesinlikle yaşayınca anlıyor insan, yaşamadan anlamıyorsun... bazen eşim anlayışsız davrandığında "Allah'ım neden biz kadınların yaşadığı sıkıntıların onda birini bile şu erkeklere vermedin?" diyorum... Şaşkın şaşkın bakıyor tabii suratıma o zaman. Hiçbir erkek katlanamzdı yaşadıklarımıza kesinlikle. Bu arada kabızlık konusu felaket. Yaşadığım sıkıntı korkunçtu, popomun üstüne oturamadım baskıdan. Neyse artık yaptığım şeylerden hangisi işe yaradıysa rahatlattı beni.

Bugün kontrolüm vardı. çok şükür her şey yolunda, 2360 gr. olmuş oğluşum... Hatta oldukça iri bir bebek dedi doktor amcamız, İstanbul'a gittiğinizde son SAT'ınızı söylemezseniz doğuma alabilirler dedi kaydirigubbakcemile3 kafası devamlı sağ tarafımda, dönmeye niyeti yok galiba dedim... iri olduğu için rahat bulduğu yere yerleşti, bundan sonra da büyük ihtimalle dönmez dedi, zaten sezeryana karar verilmişti, sorun değil dönmemesi dedi :) 15 gün sonra son kontrolümüze gideceğiz ve Kasım'ın 7-8'i gibi İstanbul'a gideceğim :) sonra da 18'inden sonra (ki ben 24 Kasım diyorum) oğluşumu kucağıma alacağım inşallah...

Amin canım, Allah hepimizinkini analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah :) Sen de çok iyisin arkadaşım, bütün güzel dilekleri hakediyorsun :) Biz de fazladan bir eşya olmadığı için mecburduk tam bir oda almaya, tabii babam olaya el atmasaydı sadece bir beşikle idare edecektik :) Evet aile büyüklerinin desteği olmasa bu işler çok zor olurdu. Çünkü başlı başına bir masraf. Allah razı olsun. Offf hiç sorma o 3 çocuk muhabbetini, duydukça tüylerim diken diken oluyor. Bir tanesini doğurup adam gibi yetiştirelim de diğer ikisi olmayıversin. Ben bu çocuğun geleceğini düşünürken, diğer ikisini nasıl büyütürüm? Bir ara deli gibi ikizlerim olsun istiyordum. Şimdi yapılan masrafları görüyorum da Allah'ım iyi ki tek diyorum. Çünkü herşeyden iki tane almak zorunda kalacaktım. Bütün çocuklarıma eşit şartlar sunamayacağıma göre ne gerek var? Allah bu bebeğime sağlık ve uzun ömürler versin. İkinciyi bile düşünemiyorum, zaten yaş olayı var. Ayy adamın tuzu kuru resmen, tövbe tövbeee... Neyse çok uzattım bu konuyu kaydirigubbakcemile3

Canım inşallah dediğin gibi bir mucize olur da hiç gerek kalmaz çalışmama, bebeğimi bırakıp işe gitmek çok zor olacak, hele hele bana en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda :(
inşallah canım gerek kalmaz çalışmana inşallah bebeğine kendin bakarsın bu arada maşallah oğluna nazar değmesin.

adamın biri evinde pire varmış gitmiş ilaç almış.sıkmış pirelerin üstüne ama ölmemişler kaçışıp durmuşlar.adam satıcıya gider ve der sen bana nasıl ilaç verdin öyle ölmedi pireler.satıcı pişkin pişkin sorar.sen nasıl kullandın bunu der.adam üzerine sıktım pirelerin.satıcı yine pişkin olmadııı pireyi eline alıcaksın tam gözüne sıkıcaksın derdelikafadulden
aynı biz erverdiciğim yakalasam o pireyi ben napcamı biliyorum.

Elifsu arkadaşım benim 7 yaşında özürlü bir oğlum var.Onun dışında da 3 tane gelişmeyen yani kalp atışını alamadığımız gebeliğim oldu kendiliğinden.Ama bu arada yaş ilerledi.Şu anda 38 yaşındayım.Bu yıl içerisinde bir tüp bebek denedik.Biyokimyasal gebelik oluştu.Ben sadece oğluma hamileyken bebe aspirini kullanmıştım.Diğer hamileliklerimde ne benim aklıma geldi ne de dr'ların.Son düşükten sonra ben araştırdım ve ben de pıhtılaşma sorunu olduğunu öğrendim.İlk tüp bebek denememde 7 yumurtam oluşmuştu.6'sı döllendi.5 embriyoya pgt (genetik inceleme) yapıldı.4 tanesi sağlam çıkmıştı.3'ünü transfer ettiler.Sonuç biyokimyasal.Bu 2.denememde de yumurta sayım az oldu.3-4 tanecik sadece.Bana blastokist embriyoyu önermişlerdi.Yumurta kaliten yaşına göre çok iyi demişlerdi ama bilmiyorum şimdi bu kadar yumurtayla ne olur.Akşam çatlatma iğnemi yaptırdım.Cuma günü toplanacak bakalım hayırlısıyla.Deniz bulut arkadaşım senin sadece 2 yumurtayla ikizlerine hamile kaldığını söylemişti de onun için hikayeni merak etmiştim ben de.
Sen nasılsın ikizlerle zor oluyordur herhalde.Yardımcın var mı bari.Gerçi senin yaşın da bizlere göre iyiymiş canım.Kendine ve ikizlere iyi bak.öptüm canım.
buğün yumurtaların toplanacakmış hülyacım hadi allah kolaylıklar hayırlı sonuclar versin inşallah dualarımız seninle

Defne'ciğim demek ki ben üçüncü sıradayım :) önce Serpil, sonra sen ve sırada ben varım, sanırım benden sonra da Deniz Karayurt'cuğum doğum yapacak... heyecan ve panik başladı bende... doğumdan korkmuyorum, sonrasından korkuyorum ben esas... doğum yapan bir çok arkadaşım hormon seviyesinin düşmesinden kaynaklanan bir sinir bozukluğu yaşıyorlar... henüz bunu yaşamayan biriyle karşılaşmadım, beni en çok korkutan lohusalık :( yani doğum yapmakla bitmiyor sorunlar... çevrendekilerin son derece anlayışlı olmaları gerekiyor... seni sıkmamaları, bebek ve senin bakımın konusunda birbiriyle yarış yapmamaları lazım... çünkü biri ilgilenirken diğeri bozulacak... offff bunun düşüncesi bile beni şimdiden sıkıp boğuyor... maalesef doğum yapan her arkadaşım bunu yaşadı ve yaşıyor...

ayak şişmesi bende de var, en az 1 numara büyüdü ayağım sanki, dün doktora giderken ayağıma ne giyeceğimi şaşırdım, bakalım doğuma kadar ne olacak bu durum? şu an 34. haftanın içindeyim, oğluşum 35. haftalık bir bebeğin kilosunda maşallah :) bakalım prensesimizin kilosu kaç olmuş annesi, bize de haber ver gelince :) ah şu su işini ihmal etmesem çok iyi olacak, günde en fazla içebildiğim 8 bardak ama doktor 3 lt. içmen lazım dedi :( neyse zorlayacağım kendimi, yapacak bir şey yok... oğluşumun eşyaları hazır da benim hiçbir şeyim hazır değil henüz, Allah korusun doğum başlasa bir geceliğim bile yok hastanede giyecek :( bir an önce almam lazım
biz de allah izin verirde hamile kalır o günlere gelirsek sizden pek çok konuda yardım alacağız çok şanslıyız. ay bayağı az kalmış ard arda doğum haberleri alacağız biz de heyecanlanyız sizin kadar. hepinizi allah bi avazda doğurtsun inşallah.

selam kızlar nasılsnız
hepinizi öpüyorum
hayırlısı olsun serapcım dualarımız seninle elbette. allah seni de muradına muratlarını kavuştursun inşallah.

oh çok şükür ne güzel haber bu böyle. maşallah size roniyam. kucağına da alacaksın inşallah. darısı başımıza :) önce denize sonra bize :)

roniyam ne kadar doğurmasam da geçmişte 2-3 hamilelik yaşamıştım. hiç böyle belirtisiz hamilelik görmedim. hele göğüs yumuşayınca düşükle sonuçlanıyor benim bildiğim. bu sabah kalktığımda daha da yumuşaktılar. başka da birşey yok zaten. ben de oturdum bir güzel ağladım. insanın elinde değil takmamak. burada bunları yazmak arkadaşların moralini bozuyor. ama ne yapayım ben de üzülüyorum. neyse sonuç yarın göreceğiz zaten. akşam hayırlısı allaha havale ettim dedim ama bugün pek edemiyorum. ama cidden hayırlısı neyse o olsun yapacak birşey yok.
denizcim haklısın tabi kolay değil kimbilir neler hissediyor neler düşünüyorsun umarım tüm bunlar geride kalır sen de sağlıklı bir gebelik geçirir mutlu günlerine kavuşursun.

Herada canım selam nasılsın ? Ne durumdasın doktorunun gelmesini bekliyorsun değil mi?

Deniz'cim, ben sana diyecek laf bulamıyorum artık vallahi. Yapma be güzelim, bu hamilelik böyle geçer mi, Allah Allah. Daha yolun başı, sana rağmen büyüyen bir bebiş var içeride, destek ol güzelim. Diyordur, ne yaparsam yapayım şu anneme bir türlü beğendiremiyorum diye; niye üzüyorsun ki kendini. Daha önce de yazmıştım, yarın güm güm kalbini dinletecek sana, doktorun da çok sağlıklı bir bebek ve çok sağlıklı bir hamilelik diyecek, mahçup olacaksın yaptıklarına. Güzel haberlerini bekliyorum canım, öperim.

canım umarım senin moralin daha iyidir. diğer cevap aşağıda

denizcim haklısın tabi kolay değil kimbilir neler hissediyor neler düşünüyorsun umarım tüm bunlar geride kalır sen de sağlıklı bir gebelik geçirir mutlu günlerine kavuşursun.

QUOTE]

kızlar çok zormuş bu belirtisiz hamilelik. sağlıklı devam ediyorsa bile insan endişe etmekten keyfini süremiyor. ben hamile kalacak tüm yeni arkadaşlara bol belirtili ve hatta mide bulantılı hamilelikler diliyorum a.s.

deniz bulut a; denizciğim süngüyü indirmişsin yine.hem de çok az kalmışken....hiçbirşey demiyorum çünkü insan sadece kendi doğrusuna inanıyor..ama güzel haberlerini bekliyorum.sen hem bugün gitmeyecekmiydin kontrole.?yoksa yarın mıydı?hadi hoşçakal bebeğinle kal canım

inşallah canım gerek kalmaz çalışmana inşallah bebeğine kendin bakarsın bu arada maşallah oğluna nazar değmesin.

biz de allah izin verirde hamile kalır o günlere gelirsek sizden pek çok konuda yardım alacağız çok şanslıyız. ay bayağı az kalmış ard arda doğum haberleri alacağız biz de heyecanlanyız sizin kadar. hepinizi allah bi avazda doğurtsun inşallah.

inşallah hayatım, oğluşumun ilk aylarda büyüyüşünü adım adım izlemek istiyorum ama bakalım kısmetimizde ne var? amiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnn darısı başınıza inşallah

seve seve yardım ederiz Alabama'cığım, büyük bir zevkle, inşallah en kısa zamanda hamile kalın her türlü yardıma hazırım ben kendi adıma :) amiiiiiiiiiiiinnnnnnn

denizbulut insan ne kadar istese de kendini değiştiremez napcan endişesiyle mutluluğuyla herşeyiyle bu hayatı yaşıyoruz napalım sende böylesin ve oturup karar verip kendini bu endişelerden arındıramazsın ama yapabileceğin bir şey var dene bunu, kötü şeyler aklına gelince başka bişi düşün kendini başka şeyler düşünmeye zorla uzaklaşmaya çalış

RüzgarDenizcim allah gönlüne göre versin oğlun nafakasıyla gelsin annesini çalıştırmasın inşallah

Selam Kızlar tekrar,

Öncelikle Hülya'nın Opu'sunun iyi geçtiğini umuyorum. ınşallah güzel haberler verecek bize. Ne güzel, hem Hülya hem Serap, aynı Roniyam ve Deniz Bulut gibi arka arkaya hamilelik müjdeleri verecek bize inşallah.

Sevgili Deniz Karayurt'çum (ısrarla Karabulut diyorum ya yufff bana), kendini yorma hayatım ya. Şu pilates topu benzetmenle güldürdün beni gerçi, ne olur ağırdan al, bak ne güzel ailen yardımcıymış sana, mis gibi işte, herşeye yetişmeye çalışma. Nazlanmanın son son günleri bunlar bir tanem, tadını çıkar. Bebeğin de maşallah ne güzel büyüyor, ah harika yahu. Senin kasım sonu gibi mi, ne gözüküyor takvim, hatırlamıyorum yazdıysan da affet. Dualarım sizlerle can taşıyıcılarım benim.

Bu arada, daha önceki mesajında uzun uzun yazmışsın, sağolasın. Beklemek uzun gelse de hayatım, her ay ne olur bu ay artık son bekleme ayım olsun diye dua etsem de, basit tedavi ya da değil, bu yola gireli tam bir sene olmuş benim de. Seren Serengil'in başına gelen talihsizliği ben de hatırlıyorum, çünkü ilk mikro denememi yapmış ve sonucu bekliyordum o dönemde. ıçim dağlanmıştı. Hatta ondan iki ay sonra hamile kalıp bebeğimi kaybettiğimde de en sık hatırladığım şey Seren Serengil oldu. Neticede ben daha hamileliğin başında kaybettim, ya onun gibi olsaydım, bebeğimi hissettikten sonra kaybetseydim, Allah'ım bugünüme şükür diyerek dua ettiğimi hatırlıyorum, hala da ediyorum bu duayı. Benim de kendim için dileğim, bu geç gelen hevesin karşılığını bulması. Umuyorum gelecek ay, tamamına erecek bir hamilelik vardır benim de kaderimde. ınşallah diyeyim.

Sevgili Alabama, ben ihtimal Kasım başı gibi tedaviye başlayacağım. Doğum kontrol haplarına devam. 2 hafta filan kaldı işte hapların bitimine. Tüm iş gezilerini tıkıştırıyorum bu araya, yarın yine gidip salı dönücem. Umuyorum böylece kasım ayında daha rahat bir iş temposunu garanti etmiş olucam. Kürlere devam değil mi sen? Ben inciri tedavi dönemine saklıyorum, bilmiyorum doğru mu yapıyorum, tarçın-çörek otu-bal karışımıyla, şu polen-arı sütü-bal karışımını alıyorum şimdilik. Hayıt tohumu da aldım ama elim gidip bir türlü yapamadım. Oyalıyorum kendimi işte, moral olarak da idare ederim diyeyim, niyeyse, durup durup zırlama krizlerine giriyorum birkaç gündür, hayırdır inşallah diyeyim.

Sevgili Deniz Bulut, güzel haberleri vermene az kaldı. Yarın muhakkak keyifli doktor muayeneni okumaya girip bakarım. Gözlerini kapa ve o müthiş güm gümleri dinle. Hayatta bundan güzel bir melodi yok, tadını çıkar arkadaşım. Sana kürleri soracağım, şu incir kürünü yapmıyorum, tedavi zamanı yaparım diyorum ama şu saf zeytinyağında bekletme işini sen yapmıştın sanırım, ona bu ay başlamak için geç mi kaldım acaba. Aynı şekilde hayıt tohumu için de. Bir fikir verirsen memnun olurum canım.

Hepinizi öpüyorum kızlar.

Son düzenleme:
Back
X