38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

merhaba herada;havaalanındaki olayın beni çok güldürdü Allah ta seni güldürsün emi aaalaaaaaaaaa gülüyorumdelikafadulden

RONIYAMCIM ve DENIZBULUTCUM mide bulantisi beni aylarca bitirdi:(hayatim cehenneme cevrildi..ben bulantiyla bogusurken doktorum aman aman olsun saglikli hamileleik belirtisi dedi durdu..ama bulanti olmadan saglikli hamileleik geciren cok arkadasim var..belkide tek faydasi bu bulanti hissi suana kadar devam etti ve ben son derece azkilo aldim:)ama sonrasinda mide yanmasi refluye cevirdi:(inanin olmamasi daha iyi...

DENIZBULUTCUM bende hamileleigimin basinda esimle gergin zamanlar gecirdim:(negatif bir tedaviden yeni cikmistik hamileleigim kanama ile baslamis devam edip etmeyecegi belli degildi dahasi annemlere tasinmistik hep yatiyordum yani nekadar negatif ortam varsa mevcuttu..ama ilerleyen zamanda gerek doktor kontrolleri direk herturlu 9ihtiyac icin insan esine okada rihtiyac duyuyorki bunu ailesi ile yapamiyor onlara herseyi soyleyemiyorsun yine esine nazin geciyor..bak gor sende bunu yasayacaksin..erkekleri bir ococuk sahibi olacaklari fikri cok etkiliyor heleki us da onu gordukce buyudugunu izledikce..insallah snein icinde hersey cok guzellesir arkadasim:)
denizbulutcum bu testi ben anlamadim??toxoplazmanin pozitif cikmasi iyi birseydegilki??bunun tedavisinin yapilmasi gecmesi gerekmezmi??yani bu kizamikcik gibi bir hastalik degilki onceden gecirip bagisikligin olsun?roniyam daha iyi bilir bir doktor olarak ama bak bunu atlama sakin arastir gerekirse hemen ilac tedavisine basla canim:)

Defnecim toxo eger aktif olarak geciriliyorsa tedavi gerekir. Ama anladigim kadariyla Deniz bulut gecirmis ve bagisiklik gelismis. Gebeligin ilk trimesterinde gecirilirse bebek icin son derece tehlikeli. Yani bu asamada herhangi bir ilac almasini gerektirecek bir durum yok.
Ama deniz bulutcum bu sana kedilerle daha bir muhattap olmani gerektirmez. Sen yine de dikkatli ol. senin kendi ev kedinden zarar gelmeyecegi malum ama sokak kedileriyle cok fazla muhattap olma. Benim de kedim var, dogdugundan beri bizimle ve tum kontrolleri ve asilari yapiliyor. 2 tane miscariage olunca tekrar baktirdik onda da bende de toxo yok.

Kizlar forumda bir doktor olarak degil sizlerin bir arkadasi olarark bulundugumdan kustahlik edip tibbi bilgimi konusturmak istemiyorum ama musadeneizle su epidural konusuna deginmek istiyorum. Bir kere epidural hakkinda kulaktan dolma bilgilerle cok az ve de yanlis biliyorsunuz. epidural anestezi hem ameliyat sirasi hem de sonrasindaki agri icin son derece konforlu ve tecrubeli bir anestezist tarafindan yapilirsa son derece guvenli bir anestezi sekli. Burda butun dogumlar epidural ile yapiliyor, sezeryanlar da epidural ya da spinal ile yapiliyor.Bir kac kisinin basina gelmis bir kac komplikasyon ile lutfen epidurali karalamayin. Epidural komplikasyonlari belki bazen basagrisi, hissizlik gibi seyler. ama sorarim size genel anestzi komplikasyonlarini ne kadar biliyorsunuz. ozellikle gebelerde mide bosalmasi gec oldugundan mide aspirasyonu olumcul akciger enfeksiyonlarina neden olabilecegi gibi daha pek cok komplikasyonu var. ayrica genel anestezi bebek icin de cok masum bir sey degil. Bebegin solunumu baskilayacak kadar endiseli taraflari var.
Benim size soyleyecegim epidural cok konforlu bir yontem, dusunsenize uyumayacaksiniz ve bebeginiz cikar cikmaz kucaginiza verilecek. Hem eger sezeryan olursaniz sonrasinda hic ameliyat agrisi da cekmeyeceksiniz. Ayrica oyle kemiklerime girilmesini istemem falan demissiniz. Bir kere kemige girilmiyor, vertebralarin arasindan giriliyor ve zaten oraya onceden minicik bir igne ile lokal anestezi yapildigindan hic bir sey hissetmiyorsunuz.
Ben sahsen epidural ile olucam.
Siz istediginizi olmakta serbestsiniz. Ama lutfen bu konuyu cok tehlikeli bir sey gibi abartip birbirinizi korkutmayin. hem size sunu sorarim: epidural bu kadar zararli bir seyse neden biz doktorlar bunu onerelim, neden bunun bir ihtisas dali olmasina izin verelim.
Dedigim gibi burda doktor olarak sizlere akil vermek istemiyorum. Ama epidurali bu kadar karalamaniza da izin veremzdim, kusura bakmayin.
umarim bana kizmamissinizdir.

canım sağol. bak ben bu işi % 10-20 olasılık diyen doktorlara inat 42,5 yaşında başardım. yani sizler de yapabilirsiniz. sadece iyi ve güvendiğiniz bir dr bulun ve çok ara vermeyin. bak mesela sen de uzun zamandır bekliyorsun?

Canım benim iyi diyorsunda benim hiç kimseye ianancım kalmadı ki. Kısmet olursa ayın 26 sından sonra 3. yü deneyeceğim. Kime gideceğim konusunda çok kararsızım. Sen doktorunu her zaman görebiliyormuydun. Transfere ve opuya kendisi mi giriyor? Çok kalabalık oluyormu yazarsan sevinirim. Medicana Çamlıca idi sanırım.

Defnecim toxo eger aktif olarak geciriliyorsa tedavi gerekir. Ama anladigim kadariyla Deniz bulut gecirmis ve bagisiklik gelismis. Gebeligin ilk trimesterinde gecirilirse bebek icin son derece tehlikeli. Yani bu asamada herhangi bir ilac almasini gerektirecek bir durum yok.
Ama deniz bulutcum bu sana kedilerle daha bir muhattap olmani gerektirmez. Sen yine de dikkatli ol. senin kendi ev kedinden zarar gelmeyecegi malum ama sokak kedileriyle cok fazla muhattap olma. Benim de kedim var, dogdugundan beri bizimle ve tum kontrolleri ve asilari yapiliyor. 2 tane miscariage olunca tekrar baktirdik onda da bende de toxo yok.
DENIZBULUTCUM bak roniyam sana dogrusunu aciklamis eger seni telaslandirdiysam kusurabakma canim:)benim her iki doktorumda toxo uzerinde cok durdular bende hayvanlari cok seviyorum ikikopegimiz var gerci bahcede evde onlarla degiliz ama bende korktum...toxo yu sadece evcil hayvanlardan degil cig et vb seylerden ve hatta evde et yemegi yaparken dokundugumuz cig etten bile kapabiliyoruz ozellikle ilk 3 ay cok onemli hamileligin ilk 3 ayi cok cok riskli malesef:(RONIYAMCIM epidurala gelince benim iki kuzenim anestezi uzmani bende meslegim geregi cok fazla bu konunun icindeyim ve her iki kuzenimde bana israrla epidural oneriyor:)dedigin gibi genel anesteziden cok daha guvenli oldugunu soyluyorlar..genel anestezide bebegin engec 5 dak icinde alinmasi gerekiyor sonra annenin tum hayati fonksiyonlarinin bloke edildigi bir anestezi sekli...fakat insnain cok yakinen tanik oldugu bazi seyler elbette onlarin fikirlerini etkiliyor..yeni dogum yapan bir arkadasim 3 gun boyunca idrar yaparken hissiyatini kaybetti..sonda ile hast bekledi..bir digeri ki isvecte yasiyor 3 ay bounca bu hissi kaybetti ve ameliyat olmak zorunda kaldi...bir diger arkadasim dogumdan sonra bir haftadan uzun basagrisi cekti...evet bunlar istisna ..ama ben doguma girerkenki prosedurlerden zaten geriliyorum birde daha oncesinden epidural islemine dayanamayacagimi dusunuyorum...biryandanda bayilip bebegimi ya birdaha goremezsem diye garip bir korkumda var...allah yol gostersin yardim etsin insallah:)

RUZGARDENIZCIM:oglusunun odasi cok cok guzel canim:)insallah saglikla mutlulukla o odada yatsin buyusun:)sana bahsettigim fitili kullandin mi iyi geldi mi?

DENIZBULUTCUM bak roniyam sana dogrusunu aciklamis eger seni telaslandirdiysam kusurabakma canim:)benim her iki doktorumda toxo uzerinde cok durdular bende hayvanlari cok seviyorum ikikopegimiz var gerci bahcede evde onlarla degiliz ama bende korktum...toxo yu sadece evcil hayvanlardan degil cig et vb seylerden ve hatta evde et yemegi yaparken dokundugumuz cig etten bile kapabiliyoruz ozellikle ilk 3 ay cok onemli hamileligin ilk 3 ayi cok cok riskli malesef:(RONIYAMCIM epidurala gelince benim iki kuzenim anestezi uzmani bende meslegim geregi cok fazla bu konunun icindeyim ve her iki kuzenimde bana israrla epidural oneriyor:)dedigin gibi genel anesteziden cok daha guvenli oldugunu soyluyorlar..genel anestezide bebegin engec 5 dak icinde alinmasi gerekiyor sonra annenin tum hayati fonksiyonlarinin bloke edildigi bir anestezi sekli...fakat insnain cok yakinen tanik oldugu bazi seyler elbette onlarin fikirlerini etkiliyor..yeni dogum yapan bir arkadasim 3 gun boyunca idrar yaparken hissiyatini kaybetti..sonda ile hast bekledi..bir digeri ki isvecte yasiyor 3 ay bounca bu hissi kaybetti ve ameliyat olmak zorunda kaldi...bir diger arkadasim dogumdan sonra bir haftadan uzun basagrisi cekti...evet bunlar istisna ..ama ben doguma girerkenki prosedurlerden zaten geriliyorum birde daha oncesinden epidural islemine dayanamayacagimi dusunuyorum...biryandanda bayilip bebegimi ya birdaha goremezsem diye garip bir korkumda var...allah yol gostersin yardim etsin insallah:)

RUZGARDENIZCIM:oglusunun odasi cok cok guzel canim:)insallah saglikla mutlulukla o odada yatsin buyusun:)sana bahsettigim fitili kullandin mi iyi geldi mi?

Canim gonlunden hangisi geciyorsa onu sec. Zaten epidural yonteminde oncelikle hastanin tercihi onemli. Sen istemiyorsan senin aklini celmek icin cazip yonlerini anlatmayacaklardir. Ama dedigin gibi genel anestezi bebek icin daha riskli. Aklina bir daha uyanamazsam diye kotu seyler getirme. Allah senin icin en iyisini versin.
Hadi bakalim sayili gunler az kaldi. ne guzel cok heyecanlisindir.umarim saglikli, guzel ve tombis kizini kucagina alirsin. iste o zaman butun yasadiklarin gececektir.:ecrin_bebek::emir_bebek:

DENIZBULUTCUM bak roniyam sana dogrusunu aciklamis eger seni telaslandirdiysam kusurabakma canim:)benim her iki doktorumda toxo uzerinde cok durdular bende hayvanlari cok seviyorum ikikopegimiz var gerci bahcede evde onlarla degiliz ama bende korktum...toxo yu sadece evcil hayvanlardan degil cig et vb seylerden ve hatta evde et yemegi yaparken dokundugumuz cig etten bile kapabiliyoruz ozellikle ilk 3 ay cok onemli hamileligin ilk 3 ayi cok cok riskli malesef
defnecim internetten de baktım toksoplazmada igm ve igg antikorlarına bakılıyormuş. biri yeni geçirdiğini biri daha önceden geçirdiğini gösteriyormuş. bana pozitif geçirmişsiniz yani bir sorun yok dedi. bu durumda herhalde ben uzun zaman önce geçirmişim. toksoplazmayı geçirince de bağışıklık kazanıyorsun ve kızamık gibi kabakulak gibi bir daha geçirmiyorsun. bunu böyle biliyordum zaten ve içim rahatladı. ama tabii başka mikropları da alabileceğin için sokaktaki her kediyi mıncıklamak doğru değil :olmaz:

Canım benim iyi diyorsunda benim hiç kimseye ianancım kalmadı ki. Kısmet olursa ayın 26 sından sonra 3. yü deneyeceğim. Kime gideceğim konusunda çok kararsızım. Sen doktorunu her zaman görebiliyormuydun. Transfere ve opuya kendisi mi giriyor? Çok kalabalık oluyormu yazarsan sevinirim. Medicana Çamlıca idi sanırım.
ben eylülde yani ramazanda yaptırdım o nedenle oldukça rahattı. hastaneyi sevmedim ama doktorumu ve hemşirelerini sevdim. tüp bebek kısmındaki tek doktor o zaten. tedaviye başlamadan o ay doktorun bir izni kongresi varmı sormak lazım. o yokken hakan bey diye bir dr yerine bakıyor ama bana denk gelmedi hiç. tek olduğu için tüm muayeneleri opuyu ve transferi kendi yapıyor. normal muayeneleri ve görüşmeleri genelde 12 den sonra yapıyor. tedaviye başlayınca tüm kontrollere 830-930 arası çağırıyor ki işe gideceğim için benim işime geldi bu saat. yumurta toplama ve transfer işlerini de 10-12/13 arası hallediyor. sonra rutin muayenelerini yapıyor. genelde günlük programı böyle. istersen git görüş. aklında başka yerler varsa onlarla da görüş. sonra en aklına yatnı seçersin. inş gönlüne en uyanla başlarsın a.s

Çok teşekkür ederim Defne'ciğim :) Amin cümlemizin ki inşallah :)

Evete canım fitili denemdim ve gayet memnun kaldım, çoooooooook teşekkürler :)

günaydın çıtırlar, iyi haftalar

defne5, serappty, hülya 59
canlarım çok teşekkürler

denizkarayurt gördüm gördüm , okudum da , boşuna cadı demiyorsun azıcık cadılık ve naz yapayım dedim. :)))))))))

kızlar, cuma 160,6 çıkan kan testim pazar günü (yani 2 gün sonra) 412 oldu 2'ye katlamış.

aynı yerde yaptırdım 2 testide (acıbadem has) ilk kağıtta 160,6 için 3-4 hafta arası derken pazar günü 412 ye 2-3 hafta arası yazmış. (ama referans değerli farklı) bu nasıl iş ? bunlara takılmayıp sadece 2 ye katlamasına mı bakayım ?

deniz bulut , evet canım belirti yok ama midemde sürekli yanma var, artık hafta sonu dr. gideyim diyorum.

Kızlar güzel dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim,
embriyolar çok iyi gözüküyormuş dr dediğine göre
dr üç veya dört tane koyacağız dedi, pazartesi transfer sonra 12 günlük bekleme süresi
transferden sonra bilgisayara giremeyebilirim galiba
herkesi öpüyorum

hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz. transferden sonra giremesende sonucu alınca mutlaka bilgilendir.

Selam kızlar tatil bitti geldim ama küstüm size unutmuşsunuz galiba beni son 4 sayfada beni hatırlayan olmamış :(((

Biraz naz yapayım değil mi :)

Şu anda evden yazıyorum , evde adsl 'm yok dial up bağlandım ve çok yavaş. O yüzden bütün yazılanlara bakamadım yarın işten okuyup öğreneceğim.

Kendimle ilgili habere gelince, benim adet döngüm 26 gündür ama gene de 27. ve 28. günde adet olabiliyorum birde tatilde hava değişimi , aktivite falan 28 günü bekledim baktım gelen giden yok 29. gün bugün test yaptırdım sonuç :160.6

Bakalım kısmet artık , gögüslerim yumuşak , acı yok fakat midem bir hoş bilmiyorum bekleyelim görelim.

İşin bunla bitmediğini biliyor ve hayırlısı diyorum. Allah tüm isteyenlere tez vakitte verir inşallah, bende hayırlısı ise sağlıkla kucağıma alırım.

Ancak çok donuk karşıladım, ama biliyorum ki bu korkudan tekrar aynı şeyleri yaşamak korkusundan.

canım hayırlısı olsun çok çok çok sevindim gözünüz aydın :nazar: şimdi gördüm birkaç gündür meraktaydık ne tatilmiş hala gelmedin diye gözlerimiz yollardaydı. allah kucağına almayı nasip etsin canım darısı başımıza inşallah.

ha deniz bulut benim bugun bulantim basladi. dun cok hafif olmustu bugun biraz daha fazla oldu. kusma falan yok sadece bulanti hissi. kahvaltida pek bir sey yiyemedim o yuzden. Biz bulanti olsun diye o kadar ugrastik ama bugun anladim ki hic hos bir duygu degilmis yav. :))

hehheh :)) hiç gülcem yoktu.

HERKESE İYİ HAFTALAR GÜZEL GÜNLER KIZLAR ÖPÜLDÜNÜZZZ

Kızlar güzel dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim,
embriyolar çok iyi gözüküyormuş dr dediğine göre
dr üç veya dört tane koyacağız dedi, pazartesi transfer sonra 12 günlük bekleme süresi
transferden sonra bilgisayara giremeyebilirim galiba
herkesi öpüyorum

Serappty arkadaşım embriyolarını kaliteli olmalarıan çok sevindi.hayırlı olsun canım.İnşallah annelerine sıkıca tutnurlar canım.İnşallah istersen ikiz olsun canım.Sanırım senin de 5.gün transferi olacak.Blastokist embriyo herhalde.İyi haberlerini bekliyoruz canım.Bizi habersiz bırakma.Olumlu olumsuz biz her zaman birbirimizin yanındayız.Bizi bizden başkası anlayamaz zaten.Şu saatte transferin olmuştur herhalde.Dualarımız seninle arkadaşım.

canım hayırlısı olsun çok çok çok sevindim gözünüz aydın :nazar: şimdi gördüm birkaç gündür meraktaydık ne tatilmiş hala gelmedin diye gözlerimiz yollardaydı. allah kucağına almayı nasip etsin canım darısı başımıza inşallah.

amin canım, dualarım hepimiz için.

Çok başındayız geçen hamileliğimde , ohh hamile kaldım ya iş bitti sanıyordum, cehalete bak.

şimdi ise hamile kalmanın daha ilk adım olduğunu biliyorum.

Kızlar cuma günü yumurtalarım toplandı.Sadece 4 tane.Yalnız bu opudan sonra çok ağrım oldu.Biraz ayakta kalınca kasıklarım çok ağrıyordu hafta sonu.Bu gün birz daha iyi.Neyse cumartesi sabha aradılar.3'ü döllenmiş dedi embriyolog.Durumları çok iyi dedi.Dün (Yani pazar günü) yine aradı.ınkübatörden çıkarıp bakmadık.Zaten durumları iyiydi Blastokiste gidiceğimiz için sık sık çıkarmayalım falan diye dedi.O zaman neden aradıysa.Neyse bu sabah aradı tekrar.3'ü de çok iyi durumda devam ediyormuş.Ben kaç hücreliler diye sordum.2'si 8 hücreli biri 7 hücreli dedi.Bunlar kendilerini 2'ye katlayarka gelişimlerini sürdürüyor diye biliyorum.Buna göre 7 hücreli nasıl oluyorsa! Tahminen çarşamba günü trnasfer olacak bu durumda.Bazen erken de blastokiste ulaşabiliyor.Biz sizi yarın tekrar arıycaz dediler.Şu anda durum iyi.Tabi ben dondurulması için de birkaç embriyo istiyordum ama yine olmadı.Kısmet artık.Benden haberler bu kadar.

hülyacım hayırlısı olsun çok güzel bi sonraki adımı düşünme bence şu an üç güzel embiryon var inşallah tutunacaklar ve sende muradına ereceksin. dondurulmuş embriyo ya ihtiyacın olmayacak inşallah. yanlız anlamadığım birşey var benim yumurtalarım toplandı ikinci gün transferim oldu senin ise şu an 7 ve 8 hücreye ulaşmış olmalarına rağmen niye çarşamba gününü bekliyorlar yada benim niye hemen transferim oldu kafam karıştı.

hülyacım hayırlısı olsun çok güzel bi sonraki adımı düşünme bence şu an üç güzel embiryon var inşallah tutunacaklar ve sende muradına ereceksin. dondurulmuş embriyo ya ihtiyacın olmayacak inşallah. yanlız anlamadığım birşey var benim yumurtalarım toplandı ikinci gün transferim oldu senin ise şu an 7 ve 8 hücreye ulaşmış olmalarına rağmen niye çarşamba gününü bekliyorlar yada benim niye hemen transferim oldu kafam karıştı.

Canım bu benim ikinci denemem.1.denemede de çok kaliteli 3 embriyo konulmuştu.Pgt yapılmıştı bizim embriyolara.Benim çünkü özürlü bir oğlum var.Gerçi durumu genetik değil ama yine de pgt yapalım dediler.5 embriyo pgt'ye girdi 4'ü sağlam çıkmıştı.Bu oran çok yüksek tabi.Bu kez dr'um sizin için pgt çok lüks dediler.Gerek yokmuş.Yaşınıza göre embriyolarınız çok kaliteli bu kez blastokist embriyo koyalım size dediler.Yani Blastokist embriyonun rahime tutunma şansı daha yüksek benim bildiğime göre.Senin de ikinci günü transferin yapılmış.Bana da erken geldi ama onların bir bildiği vardır mutlaka sen aklını takma böyle şeylere şimdi.Sen önceki denemenden mi bahsediyorsun yoksa sen de tedavidemiydin bu ay.Ben mi kaçırdım yoksa.

yok canım bir kere denemem oldu ondan bahsetmiştim şu an bir tedavi içinde değilim bir ay sonra tekrar denemeyi düşünüyoruz. hayırlısı olsun inşallah canım. sağlıklı hayırlı bir şekilde herşey senin için yolunda gitsin inşallah

kızlar benim kanamam 10 gün oldu devam edio dra 3. gün gittiimde normal adet dedi
(bu ay korunmadık) ve adet 22. günde geldi bole bise yasayan var mı hala gebelik ihtimalim var mı
dr cok yogundu güttimizde soyle bı yumurtaya baktı 3 ay dheaya devam dedi
ilactan mı acaba

Son düzenleme:
Kızlar cuma günü yumurtalarım toplandı.Sadece 4 tane.Yalnız bu opudan sonra çok ağrım oldu.Biraz ayakta kalınca kasıklarım çok ağrıyordu hafta sonu.Bu gün birz daha iyi.Neyse cumartesi sabha aradılar.3'ü döllenmiş dedi embriyolog.Durumları çok iyi dedi.Dün (Yani pazar günü) yine aradı.İnkübatörden çıkarıp bakmadık.Zaten durumları iyiydi Blastokiste gidiceğimiz için sık sık çıkarmayalım falan diye dedi.O zaman neden aradıysa.Neyse bu sabah aradı tekrar.3'ü de çok iyi durumda devam ediyormuş.Ben kaç hücreliler diye sordum.2'si 8 hücreli biri 7 hücreli dedi.Bunlar kendilerini 2'ye katlayarka gelişimlerini sürdürüyor diye biliyorum.Buna göre 7 hücreli nasıl oluyorsa! Tahminen çarşamba günü trnasfer olacak bu durumda.Bazen erken de blastokiste ulaşabiliyor.Biz sizi yarın tekrar arıycaz dediler.Şu anda durum iyi.Tabi ben dondurulması için de birkaç embriyo istiyordum ama yine olmadı.Kısmet artık.Benden haberler bu kadar.

hülyacım inşş bu kez olacak. 5. güne gidecek embriyo olması çok iyi. bu sefer tutacak inşallah. pgt yi boşver her türlü kromozom bozukluğunu falan test edemiyorlar herhalde. tutunca da her durumda öncelikle yaş nedeniyle amniosentez yapılacak. inşş rabbim hayırlı sağlıklı bebekler verrir.bir de 3. gün 7-8-9 arası oluyor hücre sayısı yani illa hepsi 8 hücreli olacak diye birşey yok. inşallah sen çoğul istemediğine göre en sağlıklısı tutunur opuyorumnanaktan
alabama yumurtaların kalitesine göre karar veriliyor. benim de ilkinde 2. gün 2 tane transfer edilmişti bu sefer 3. gün edildi. eğer 5. güne gidecek kadar kaliteli yumurtalarımız olsa bekletirlerdi.

Back
X