benim de üçlü testimde sorun çıkmıştı. AFP yüksek olduğundan omurgada sorun olabilir tanısı konulmuştu. ama ayrıntılı ultrasonda bişey çıkmadı çok şükür. iyi bir doktora ayrıntılı ultrasona git. çünkü bildiğim kadarıyla iyi bir gözün bakması gerekiyor. ayrıca 3lü teste pek güvenme.. bana doktor yapmayalım dediği halde yaptırmıştım.
arkadaşlar içiniz rahat olsun benim 2 li testim 1/162 çıkmıştı. başka bir hastanede tekrarlattım birazdaha iyi çıkmıştı üçlü test falan 4 boyutlu ultrosonlar herşey normal dendi. taki 24 haftamda 4 boyutlu ultrosona girene dek. sağolsun bi doktoro gittik ve adam yüzüme direk çocuğun 100 de 99 özürlü dedi. 1 hafta gerilik var dedi ve de üstüne bebeğimde omirilikte 1 cm çapında kist. derhal amniyosentez dedi. biz eşimle kendimize gelmedik ağlayark çıktık ordan ve 2 gün ağladık çok kötü günlerdi. daha sonra çok güvendiğim ve sadece bu alanda uzmanlaşöış doktora gittik ve o da amniyosentez dedi hemen anında yaptırdık 3 gün için de çıkan ve sonucu 100/98 doğru plan fish testinide yaptırdım ve allahıma çok şükür kızım sağlıklı çıktı ve 3 gün önce de tam sonucu aldım ve kızım sağlıklı. Şimdi sıra kistte umarım oda yok olmuştur bebeğimden. Biliyorum söylemesi kolay yaşaması çok zor ama gerçektende bu testler sıkıntıdan üzüntüden başka bişy değil inanın 7 aylık hamileyim 2. ayımdan beri ağlıyorum... ama inşlh gülücem artık. size tavsiyem bi doktora bağlı kalmayın ve gerçekten her söylenene inanmayın. bebeklerimize yazık. inanın bi ultrosan resmi var kızımın resmen ağlıyo o kadar üzgün ki onu o kadar üzmüşüm ki... RABBİM hepimizin bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin
Ben para tuzağı olduğunu düşünmüyorum. Bir ekonometrist olarak istatistiki olarak sizin hangi risk grubunda olduğunuza işaret ediyor bu testler. geniş verilerle çalışılıyor bu da doğruluk payını arttırır. yeter ki doğru yorumlayıp panik yapmayalım. Mesela sizin 1/318 çıkmış bu sizinle aynı özellikleri taşıyan 318 kadından 1inde down senromu gözlemlendiğini gösterir. yani bu 318 kadına amiyosentez yapıldığında sadece birinde sağlıksız bebek tespit edilecektir. ve bu kadının sen olma ihtimalin Allah göstermesin 0.0031.
bu da şu demek oluyor tabi ki sizin başınıza gelmesi, size riskli gruptasınız denmiş olsa bile düşük bir ihtimal.
Üçlü test nedir? - UZMAN TV
bu testlerde kilonuzun güncel doğru ölçümü, verilerinizin doğru girilmesi, bebeğin boyutlarının doğru ölçülmesi de kan testi sonuçları kadar önemlidir. çünkü beraber değerlendirilerek sonuç elde ediliyor. farklı sonuçlar da kan testinden değil diğer etkenlerden kaynaklanıyordur fikrimce. dolayısıyla ben bu testlerin şişli etfal gibi labaratuarlarda yaptırılması taraftarıyım. günde en az 5 sadece 2li tarama yapıyorlar deneyim deneyim deneyim....
hepinize sağlıklı bebekler diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?