4+2 sistemi mağdurlari.

Sistem tam olara 4+2 denen bisey canim. Devlet diyor ki seni atadim misal Agriya. Sen 4 yil ordan hic bor bahaneyle kipirdayamazsin diyo. 4 yilin sonunda kadroya gecmek istersen 2 yil daha orda dur kipirdama diyo. Yok eger 4 yilin sonunda yeter gitcem diyosan hayatina sozlesmelinolarak devam edersin yine sartlarin imkanlarin kısıtli olur diyo :KK43:

Anlatabildim mi bilmiyorum ama boyle bir sistem iste. :)

4 sene sonra her halükarda kadroya geçiyoruz. Tayın isteyen sözleşmeli kalmiy o.siz yönetmeliği bi kere daha okuyn

her şeyi bilerek tercih vermişsiniz şimdi de istemiyorsunuz. bu sistemde eş durumu olmadığını dünya alem biliyor. önceden düşünseydiniz bu konuyu oraya gidecek biri atanırdı belki. komşu il falan da değil arada epeyy bir mesafe var. 2 çocukla 6 yıl ayrı yaşama bence olacak şey değil.
Valla gitmek isteyen biraz daha fazla calissaydi. Kucucuk cocugumla cok calistim. Gece onu uyutup saatlerce calisir ustune erkenden kalkar yine calisirdim. Cok emek verdim. Gidicem gitmesine ama 6 yili tamamlaybilirmiyim bilmiyorum.
Sinavima 1 ay kala sistem degisti cöpe atamazdim onca emegimi. Elimden geleni yapicam. Soylemeside ne de kolay size

Valla gitmek isteyen biraz daha fazla calissaydi. Kucucuk cocugumla cok calistim. Gece onu uyutup saatlerce calisir ustune erkenden kalkar yine calisirdim. Cok emek verdim. Gidicem gitmesine ama 6 yili tamamlaybilirmiyim bilmiyorum.
Sinavima 1 ay kala sistem degisti cöpe atamazdim onca emegimi. Elimden geleni yapicam. Soylemeside ne de kolay size
bahsettiğiniz mağduriyet değil başlıkta öyle yazmışsınız. bilerek lades demişsiniz. o zaman daha çok çalışıp daha yakın bir ile atansaydınız siz de bu düşünceye göre
devletin bu kuralı koymakta bir amacı var. kabul eden atanır gider kabul etmeyen en baştan orayı tercih etmez

Iyi aksamlar hanimlar.

Yillarca emek verdim zorluklarla okudum. Okulum bitince esnaf olan esimle tanistim evlendim guzel gidende bir evliligimiz var cok sukur.
Ev hanimi olarak hayatima devam etmek istemedim ve kpssye girerek atandim. Zor bi surecti oğlum kücüktu falan ama nasip oldu ve atandim. Antalyada ikamet ediyodum ve ben Bursaya atandim. Eş durumu yok esim esnaf oldugu icin 6 yil. Tahmin edersiniz ki cok uzun bi sure.
Hersey zor.
Belki diyorum secim onu yonetmelik falan degisir gidip sabredeyim biraz.
Kendi kendime vazgec begonfil 2 cocukla kalkip gidiceksin kocan burda kalicak nasil olucak diyorum. Esim pek olumlu bakmiyo ama cok emek verdigim icin pek ses de cikarmiyo. Oglum anaokulunda kizim 5 aylik.

×× kuruma yerlestiniz yazisini gorunce ne sevinmistim aglamaktan icim dısima cikmisti. Simdi hayat ne getirir bilemiyorum. Bu cakıli memur sistemi bizi mahfetti.
Aile bütünlüğü her şeyden önce gelir. Devletimizin tutumu da bu yönde olmalı. Her şeye gücü yeten hükümet! buna mı çözüm bulamıyor?

bahsettiğiniz mağduriyet değil başlıkta öyle yazmışsınız. bilerek lades demişsiniz. o zaman daha çok çalışıp daha yakın bir ile atansaydınız siz de bu düşünceye göre
devletin bu kuralı koymakta bir amacı var. kabul eden atanır gider kabul etmeyen en baştan orayı tercih etmez
Bakin hanimefendi 7 kisi alindi ve ben alanda 4. Oldum ve bu alimda atandim. Yani zaten yakin olsaydi tek tercihle oraya atanirdim
Yani durum ben beceremedigimden hakedemedigimden yetersiz puanim oldugundan bu sekilde gerceklesmedi.
Eş durumu, egitim durumu , saglik mazareti anayasal haktir.

Cocugu %80 agir engeli olan sirnaktaki söz ögretmen cocugun tedavisi icin saglik mazareti istedi ama kabul gormedi. Sence napmali ?
Yada kanser hastasi baska bir ogretmene yine tayim verilmedi.

Devlet bir seyleri cokta dogru ve hakkaniyetli yapmiyo anliyacaginiz.
Oturdugunuz yerden konusmasi kolay. Sonrada bu kadinlar niye calismiyo ? E kadinlarin meslegi olsun. Ee kadinlarin geliri olsun.

Çabaliyoruz ve hakkimiz verilmiyo ve sizin gibilerde devlet boyle uygun göruyeaah yoksa devlet elden gidiyeahh.

Bence bu fırsat bir daha ele geçmez. Kesinlikle değerlendirin ilerde keşke gitseydim dememiş olursunuz en azından. Bide bir bayanın kendi ayakları üzerinde durmasi herşeyden önemli....

Aile bütünlüğü her şeyden önce gelir. Devletimizin tutumu da bu yönde olmalı. Her şeye gücü yeten hükümet! buna mı çözüm bulamıyor?

Evet aile butunlugu onemli yazik bunca insana. Herkes bekar degil. 2 yil olsun hadi 3 olsunda 6 yazik herkese yazik. Cok tesekkurler.

Iyi aksamlar hanimlar.

Yillarca emek verdim zorluklarla okudum. Okulum bitince esnaf olan esimle tanistim evlendim guzel gidende bir evliligimiz var cok sukur.
Ev hanimi olarak hayatima devam etmek istemedim ve kpssye girerek atandim. Zor bi surecti oğlum kücüktu falan ama nasip oldu ve atandim. Antalyada ikamet ediyodum ve ben Bursaya atandim. Eş durumu yok esim esnaf oldugu icin 6 yil. Tahmin edersiniz ki cok uzun bi sure.
Hersey zor.
Belki diyorum secim onu yonetmelik falan degisir gidip sabredeyim biraz.
Kendi kendime vazgec begonfil 2 cocukla kalkip gidiceksin kocan burda kalicak nasil olucak diyorum. Esim pek olumlu bakmiyo ama cok emek verdigim icin pek ses de cikarmiyo. Oglum anaokulunda kizim 5 aylik.

×× kuruma yerlestiniz yazisini gorunce ne sevinmistim aglamaktan icim dısima cikmisti. Simdi hayat ne getirir bilemiyorum. Bu cakıli memur sistemi bizi mahfetti.
Evet bu sistem çok kötü gercekten ama hayallerinizden vazgecmeyin çok pişman olursunuz gerekirse eşiniz gelsin orda bı iş baksın bı kadın olarak ekonomik özgürlugunuzun olmasi gerekiyor.

Annelik izni kullanamıyor musunuz?
Tek başına iki çocukla çok zor olur sizin için:(
Yanınızda anne,destek biri falan olacaksa belki bir ihtimal ama eşinizden uzakta çok zor:/

Bakin hanimefendi 7 kisi alindi ve ben alanda 4. Oldum ve bu alimda atandim. Yani zaten yakin olsaydi tek tercihle oraya atanirdim
Yani durum ben beceremedigimden hakedemedigimden yetersiz puanim oldugundan bu sekilde gerceklesmedi.
Eş durumu, egitim durumu , saglik mazareti anayasal haktir.

Cocugu %80 agir engeli olan sirnaktaki söz ögretmen cocugun tedavisi icin saglik mazareti istedi ama kabul gormedi. Sence napmali ?
Yada kanser hastasi baska bir ogretmene yine tayim verilmedi.

Devlet bir seyleri cokta dogru ve hakkaniyetli yapmiyo anliyacaginiz.
Oturdugunuz yerden konusmasi kolay. Sonrada bu kadinlar niye calismiyo ? E kadinlarin meslegi olsun. Ee kadinlarin geliri olsun.

Çabaliyoruz ve hakkimiz verilmiyo ve sizin gibilerde devlet boyle uygun göruyeaah yoksa devlet elden gidiyeahh.
ben yeterince çalışıp istediğim yere atandım istediğim olmasaydı ve devlet bunu karşılamayacağını bana baştan söyleseydi hiç yazmazdım oraları. 6 yılda bu sistemin değişeceğini hiç sanmıyorum. belki çok daha sonra olur. şuan kadrolularda bile eşi özelde çalışanların eş durumunu kısıtlamaya çalışıyorlar. sizinki hayal maalesef.

Keşke bu karar yerleştirilmeden önce verilse. Birçok insanın hayali çünkü o vazgecilip gidilmeyen yerler.

ben yeterince çalışıp istediğim yere atandım istediğim olmasaydı ve devlet bunu karşılamayacağını bana baştan söyleseydi hiç yazmazdım oraları. 6 yılda bu sistemin değişeceğini hiç sanmıyorum. belki çok daha sonra olur. şuan kadrolularda bile eşi özelde çalışanların eş durumunu kısıtlamaya çalışıyorlar. sizinki hayal maalesef.
Gercekten empati yoksunusunuz.
Sözlesmeli atanmak tercih degil mecburiyet oldu.
Calismamin gayet hakkini verdim.
Ama siz bunu anlayacak durumda degilsiniz.
Israrla memlekette acilmayan kadroya napmamizi beklitorsunuz ?
Biseyleri anlatmaya calismicam zira kalbinizi kirmak istemiyorum hamilesiniz.

Brans neydi sizin ? Bencede bekle biraz durulsun ortalik suan cok sıkınti hatta belki kurumlar arasi gecis bile yapabilirsin. Suan bu gecis hakki yok ama muhakkak belli donemlerde oluyo.

Bebisin olsun toparlansin. Eger mutluysanda cok kasma. Ben fena takinti yapmistim bu meseleyi umarim elimde patlamaz.
Ben coğrafya öğretmeniyim. Lise grubu.

O kadar calistiysaniz gidin tabiki ... ben olsam giderdim ... yani calistiginiz yil cope gidecek ...bu 4.kpssye girişim ... yerleştiniz yazisini ölmeden gorebilecekmiyim acaba:KK12: sözlesmede 4 yil +2 diyorsa şartlar belliyse imza attiktan sonra kabul etmiş sayilirsiniz.secimden sonra degisebilirde... hayirli olsun :nazar:

Back
X