şart değil ama yararlı olmuş... daha öncede belirtmiştim.. çocuk bunun bir ders olduğunun farkına bile varmaz..
evet canım para toplanacak öğretmen dışarıdan gelecek.ben neyse çalışan kadınım.verebilirim ama bi veli var üçüz bebek bekliyor ve hamileliği zor geçiyor.çocuğuyla ilgilenemediği için veriyo.tek maaşla geçiniyorlarmış.bunun gibilerde var.herkesin maddi durumu aynı değil.mecburen o da verecek.benim çocuğumda meb me bağlı anaolkuluna gidiyor bu sene 2. senemiz ama meb geçen sene farklı dallarda eğitimi yasaklamıştı bu sene nasıl bilmiyorum siz nasıl yapacaksınız ki yani bir öğretmen bulup veliler arasında paramı toplayacaksınız
"Türkçeyi bile tam konuşamazken" derken ne demek istediğinizi anlayamadım. 3 yaşındaki bir çocuğun ne kadar Türkçe konuşmasını bekleriz ki zaten?? önemli olan anlaması ve kendini ifade edebilmesi(acıktım-yoruldum-uykum geldi v.s.) değil mi?
İngilizcede aynen bunun gibi. benim oğlum 3 yaşında ve doğduğundan beri 2 dil konuşuluyor sürekli. Türkçesi mükemmel ama İngilizce olarak da ne demek istediğimizi çok iyi anlıyor, evet çok mükemmel değil ama istediği zaman konuşabiliyor. bunun nesi yanlış anlayamadım?
3 yaş erken demişsiniz ama ben doğumdan itibaren (anne veya baba biliyorsa) çocuğun yanında konuşularak öğretilmesinden yanayım. ilerisi için çok faydalı olacaktır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?