Okul öncesi ingilizce öğretmenliği yapan bir insan olarak ben de şunu söyleyeyim ki; "Ağaç yaş iken eğilir"
Çocuklarınızın duyduğu, gördüğü, tattığı... herşey onlar için ileriye yönelik, kolaylaştırıcı tecrübeler olacaktır.
Milli eğitim zaten özel anaokullarındaki ingilizce eğitimine karışmamakta, yani isteyen özel okul bu eğitimi vermekte. Tercihinizi yaparken seçeneklerin çokluğunu da göz ardı etmeyin derim.
Arkadaşım okul öncesi ingilizce öğretmeni olarak senden bizlere yardımcı olmanı istesek mesela, benimde anasınıfında kızım 4 yaşında oğlum var 15 ila 20 kelime öğrettim ingilizce ama biraz daha ilerlemek istiyoruz basit cümlelerde yardımcı olsan bizimle karşılıklı paylaşıp çocuklarımızında dil eğitimine katkı sağlasan minettar oluruz.a.s.
İngilizce öğretmenleri öğretin diyorlar ama bu işi asıl çocuk gelişimciler bilir.Bende çok küçük yaştaki çocukların daha kendi ana dillerini çok iyi konuşamazken birden bire yabancı bir dil öğretilmesine karşıyım. Zaten bildiğim kadarıyla da MEB müfredatında da olmayan birşey yabancı dil.Özel okullar maddi bir kazanç sağlamak amaçlı yabancı dil eğitimini de veriyorlar ama bu ne kadar doğru? Hiç düşünüyormusunuz ya çocukda bu olay ters teperse.Ya çok küçük yaşta başlandığı için sıkılırlarsa.Her çocuğun gelişimi ve ilgi alanları da farklı oluyor.Daha kendi dilini düzgün konuşamazken ingilizceyi nasıl konuştaracaksın.Birey önce kendi dilini kavrayacak ki başka dilleri öğrensin. Öğretilsin diyen İngilizce öğretmenleri. Kendileri de çok küçük yaşlarda mı öğrenmişler ingilizceyi?
http://pbskids.org diye bi site var arkadaşlar bazen oğlumla ordaki videoları izliyoruz, oğlum tek başına ordaki oyunlarıda oynuyor, eğlenceli ve eğitici bi site tavsiye ederim:hulya:
abartmıyor musunuz biraz kızlar?
çok basit düzeyde bir ingilizce olacaktır öğrenecekleri.. shakespeare'den sonnetler incelemeyecekler..
ahah katılıyorum sana arkadaşım..o yaşlarda kreşlerde renkler ,hayvanlar ve bazı I love you mummy,I love u teacher vb..söylemler öğretiliyor..çok da eğleniyorlar..özellikle telafuzzları,ingilizceyi bir de onlardan dinlemek o kadar tatlı ki..ne var bunda..bence çok yerinde..
aynen.. endişelenen velilerin, çocuklarına neler öğretileceği konusunda bilgilendirilmesi lazım biraz..
çocuklar bir hafta boyunca anca renkleri öğreniyor mesela.. oyunlar oynanıyor.. çocuk mavi rengini öğrenirken fazladan blue demesini öğreniyor .. hepsi bu..
ama bu sayede ingilizce kulağı oluşuyor,dile aşinalık başlıyor ve ileride çok fayda görüyor..
benim kişisel fikrime kalsa, ben bu saydıklarından da biraz fazlasını öğrensinler isterim. çünkü alıcıları o kadar açık ki o afacanların, o kadar çabuk kapıyorlar ki herşeyi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?