4 AYLIK BEBEĞİ OLANLAR ve EK gıdaLAR

tuanacik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
34
0
36
İstanbul
meraba arkadaşlar bebeği 4 aylık olupta ek gıdalara başlıyan varmı ???
nelerle başladınız neler veriyorsunuz bebeklerinize ???
paylaşalım ne dersiniz hem hepimize fikir olur tariflerde yazarız laelaelaelaelae
benim bebegımde 4 ayına gırıcek ya sizinkiler ?????

4. aya giriyor diyorsun. Ek gida icin cok erken. Ası ve aylik kontrol icin doktora götürüyorsundur mutlaka. Dr. da soyler zaten. En az 6 ay anne sütü. Yalniz bazi kavanoz mamalari üstünde 4. aydan itibaren yazar. Ben dr. a sormustum verebilir miyim diye.6. aydan önce onaylamiyoruz ama vermek isteseniz bile en fazla 1-2 tatlı kasigi verin demisti. Daha dogrusu kavanoz mama degil de kendin meyve püresi yapip verebilirsin demisti. Mesela elma ve armut püresi.(sadece elma kabız yapabilir o nedenle dengeleniyor. Mesela muz ve kayisi gibi) O da 4 degil 5. ay bitiminde. Eski komsum 2 aylik bebegin agzina üzüm taneleri sıkardi. Yazik aksama kadar aglardi bebek.

Niye ek gida gereksinimi duydun? Kilosundan ya da sütünden mi memnun degilsin? Dr. mutlaka bilgilendirir seni. Bakma eskilerin "herseyi tatsin, cani cekmistir" falan gibi laflarina. İki cocuk annesi olarak ek gida vermemeni tavsiye ederim. Daha cok kücük.

4 aylık ek gıda mı? Erken değil mi? Sütünüz mü yetmiyor acaba o yüzden mi bu kadar erken başlıycaksınız? Eminim şuan ek gıda için çok heycanlısınızıdır ama bu kadar aceleye gerek yok ayrıca buna dr karar verir. Biz 5.5 aylıkken elma suyu ile başladık oda 2 tatlı kaşığı sonra yavaş yavaş yoğurt 6.ayda ek gıdaya geçtik. Acele etmeyin elbet büyüyüp hergün yemek yedirceksiniz....

4.ayda başlayacağınıza göre ya benim gibi süt olmadığından mama veriyorsunuz yada emiyor ama kilo alımı durdu. bu iki durumda doktorunuz sizi yönlendirir zaten, eğer sütünüz yetiyorsa 6. aya kadar başlamayın diyor doktorlar. benim kızım sadece mama ile beslendiği için 4. ayda başladık. meyve suları ile başlanıyor azar azar ama ve cam rende kullanacaksınız, meyve sularına 7 8 gün alışınca hafif püre halinde veriliyor. sonrasında muhallebi vermişti doktorumuz, sonra sırayla yoğurt ve sebze çorbaları. şimdi 6 aylık kızım kahvaltıya başladık biz. liste gibi bişe verebilirse doktor en iyisi onu takip etmek bisürü ince noktası var ek gıda olayı çok zor yada benmi fazla pimpirikliyim bilmiyorum

canımcım ya maalesef anne sütü sadece 2 ay verdim mama veriyorum aslında sütüm geldi sonradan ama kızım biberona alıştı göğsümü almadı içimde halen burukluğu kaldı 2. bebekte tecrübelendim kızım zayıf o yüzden birde herşeye midesi bulanıyor alışsın istedim

Canım kızım sadece 2 ay anne sütü içti sonradan sütüm geldi fazlasıyla ama biberona alıştı almadı göğsümü halen içim buruk bende çok pimpirikliyim kızım zayıf ve çok iştahsız ben vermesem zorla saatlerce aç kalır o yüzden ek gıdaları denemek istedim ama neyle nasıl başlamalıyım bilemiyorum yardımcı olursan sevinirim çok pimpirikliyim kızım konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…