4+ aylık bebeğimi sonbahar & kışın evde nasıl giydirmeliyim?

ipekbocegiiiii

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
351
451
303

Bebeğim haziran doğumlu. Artık 1-3 aylık kıyafetlerinin sonuna geldik. Hem büyüdü bebeğim hem de mevsim değişti

Tecrübeli anneler, bebeğim için kıyafet alışverişi yapacağım ama ne tür şeyler almam gerekiyor bilemiyorum. Genelde zıbın tarzı çok giydirdim yenidoğan döneminde. Yine elim onlara gidiyor ama kullanışlı olur mu bilemedim. Alt üst takımlar mı daha iyi olur mesela?

3 ay ve üzeri bebeklerin bu dönemki kıyafetleri için yol gösterir misiniz?

Benim tavsiyem evdeyken sonbaharda uzun kollu yumuşak tarzda bir zıbın üzerine ince yelek altına pijama çorap vs mutlaka ben çocuğumu anam babam eski üsül büyütüyorum sabah kalkar kalkmaz mutlaka ince bir yelek giydiriyorum yazın genelde zıbınla sonbaharda alt üst takımla kışında yine orta kalınlıkta alt üst takım ve yelekle geçirdim mutlaka hepsınden olmalı bence kısa kol zıbın uzun kol zıbın alt üst takım ince yelek patik kış için yinede nasıl istersen Saglıkla büyüsünler inşallah

Eviniz kaloriferliyse normal kalınlıkta yani pamuklu penye tarzı ayaklı tulumlar,alt üst takımlar kızsa elbise ve külotlu çoraplar yeterli olur bir tane astronot mont alın. Ve zıbını kolsuz atlet şeklinde alın eviniz kaloriferli olmasa bile çünkü bu şekilde yeterli ve kıyafetleri giydirmek daha kolay oluyor ayrıca kıyafetin duruşuda bozulmuyor. Eviniz kaloriferli değilse içi şardonlu alt üst takımlara bakabilirsiniz.

Bebeğim haziran doğumlu. Artık 1-3 aylık kıyafetlerinin sonuna geldik. Hem büyüdü bebeğim hem de mevsim değişti

Tecrübeli anneler, bebeğim için kıyafet alışverişi yapacağım ama ne tür şeyler almam gerekiyor bilemiyorum. Genelde zıbın tarzı çok giydirdim yenidoğan döneminde. Yine elim onlara gidiyor ama kullanışlı olur mu bilemedim. Alt üst takımlar mı daha iyi olur mesela?

3 ay ve üzeri bebeklerin bu dönemki kıyafetleri için yol gösterir misiniz?
bebeğini sen bilirsin evin ısısı yaşadığın şehir , vs. Ben kendim nasıl giyiniyorsam öyle giydiriyordum ama ben çoooookkk üşüyen biri olduğum için oğlum da sıcaktan nefret eden biri olduğundan fazla geldi babasını baz aldık🤣 babası nasıl giyiniyorsa öyle giydiriyorum.

Günaydın herkese, bebekleriniz ortalama kaç saatte bir çiş yapıyor acaba? Bir de sok değiştirseniz de bezler ağır oluyor mu? Çiş miktarı az gibi geliyor bana. 2,5 saat oldu çiş göstergesinin sadece çok az kısmı hafif mavileşmiş

Günaydın herkese, bebekleriniz ortalama kaç saatte bir çiş yapıyor acaba? Bir de sok değiştirseniz de bezler ağır oluyor mu? Çiş miktarı az gibi geliyor bana. 2,5 saat oldu çiş göstergesinin sadece çok az kısmı hafif mavileşmiş

Başlıkla alakası nedir? Kendi konunuzu açın bence.
Konuya dönecek olursam, İstanbul'da yaşıyoruz havalar serin gidiyor kızım 7 aylık evin içi 25-26 derece sadece zıbınla duruyor, dışarı çıktığımızda da o şekilde çıkarıyorum bazen sadece çorap giydiriyorum kol bacak çıplak.
Ben çok üşüyen biriyim soğuk hiç sevmem babası da kar kışta sadece tshirt üstü mont takılır, ama kızım benim gibi olsun istemiyorum o nedenle babayı baz alıyorum ben de.Ev kaloriferli mart ayında doğdu kızım, o zaman da genelde sadece zıbınla takıldı, nasıl alıştırırsanız öyle gider bence.

evdeki sıcaklığa göre tabii ki.. bizim ev 23-25 derece arası mesela uzun kollu zıbın ve çorap giyiyor sadece. sabah ilk kalktığında ek olarak pantolon da giydiriyorum yataktan yeni kalktığı için ama ilk bez değişiminde pantolonunu çıkarıyorum.

ayrıca 4 ay üzeri bebek artık vücut ısısını kontrol edebilir. yani siz nasıl giyiniyorsanız bebeği de öyle giydirebilirsiniz

Back
X