Çocuk Hastalıkları 4 Aylık Bebek Oturur mu?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.520
24.129
548
Arkadaşlar 4 aylık bebeğimi genelde eğimli yatırıyorum fakat o gündüzleri de dahil, kafasını dikiyor ve kendini kaldırmaya çalışıyor. Sanki oturmak ister gibi. Ben de nette bir yazı okudum. Destekli olarak oturtulabilirmiş bu aylarda bebek. Asıl, oturtmazsak sorun olurmuş. Bazen kucağımda, bazen de koltukta arkasını ve yanlarını destekleyerek oturtuyorum. Gayet de hoşuna gidiyor. Ama annem "kızım daha erken, beli kambur olur oturtma" deyince korktum. Sizce yanlış mı yapıyorum oturtarak?

Bende destekli oturtuyodum canim 4 aylikken su an 6 aylik iste tam.oturmaya basladi yine de arada yikilior o yuzden sadece kucakta oturtuyorum ama destekli oturabilir 4.audan itibaten

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim oglum 3.5 aylikken kendini toplamaya baslamisti kucagimizdayken
bunu cocuk dr umuzla paylastim onune gecmeyin dedi eger kwndini topluyirsa hazirdir dedi
bizde kucagimizda oturtmaya basladik

Arkadaşlar 4 aylık bebeğimi genelde eğimli yatırıyorum fakat o gündüzleri de dahil, kafasını dikiyor ve kendini kaldırmaya çalışıyor. Sanki oturmak ister gibi. Ben de nette bir yazı okudum. Destekli olarak oturtulabilirmiş bu aylarda bebek. Asıl, oturtmazsak sorun olurmuş. Bazen kucağımda, bazen de koltukta arkasını ve yanlarını destekleyerek oturtuyorum. Gayet de hoşuna gidiyor. Ama annem "kızım daha erken, beli kambur olur oturtma" deyince korktum. Sizce yanlış mı yapıyorum oturtarak?

Kokrma cnm hiçbirşey olmaz ben oğlumu 3. ayı dolunca ilk önce hafif diyelim 15 gün kadar sonra tam otutturdum. Bizimkilerde kızları biraz çabuk oturtur ama yine 4 aydan önce değil. Oda çatısı geniş olsun diye derler.

Hiçte birşey yaşamadık şükür benim oğlan birazda sıkılmıştı zaten artık yat yat oturmak hoşuna gidiyordu. 4. ay bitiminde artık tam otutturmaya başladım yürütece dahi koydum artık mama sandalyesine oturtup eline birşeyler veriyordum.

Annem kızdı tabi çocuğun kalçası çıkar beli yamulur kemikleri geçer vs neler söyledi korkutmaya çalıştı ama yaptığım araştırmalarda yurtdışında millet hiç kasmıyor. Daha birinci ayında oturtmaya başlıyorlardı. O yüzden tedirgin olmadım.

Kokrma cnm hiçbirşey olmaz ben oğlumu 3. ayı dolunca ilk önce hafif diyelim 15 gün kadar sonra tam otutturdum. Bizimkilerde kızları biraz çabuk oturtur ama yine 4 aydan önce değil. Oda çatısı geniş olsun diye derler.

Hiçte birşey yaşamadık şükür benim oğlan birazda sıkılmıştı zaten artık yat yat oturmak hoşuna gidiyordu. 4. ay bitiminde artık tam otutturmaya başladım yürütece dahi koydum artık mama sandalyesine oturtup eline birşeyler veriyordum.

Annem kızdı tabi çocuğun kalçası çıkar beli yamulur kemikleri geçer vs neler söyledi korkutmaya çalıştı ama yaptığım araştırmalarda yurtdışında millet hiç kasmıyor. Daha birinci ayında oturtmaya başlıyorlardı. O yüzden tedirgin olmadım.

Bizim cocuk dr umuzla oglumun arasinda on gun var dr a bile babanneai oturmayin beli egrilir dermis dusunun:)

Bende destekli oturtuyodum canim 4 aylikken su an 6 aylik iste tam.oturmaya basladi yine de arada yikilior o yuzden sadece kucakta oturtuyorum ama destekli oturabilir 4.audan itibaten

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok sağol canım. Zaten arkasını ve yanlarını yastıklarla destekliyorum. O kafa hala dimdik duruyor diyorum ki "ne o, kalkmaya mı çalışıyorsun?" :) tabii mesela benimki de bu gün otururken öne yıkılmış bir saniyeliğine arkamı dönmüştüm halbuki. Aman dedim bir yeri acıyacak, katlanmış resmen kafa bacaklarına değiyor :( panik oldum. İlla ki dikkat etmek gerekiyor; kendi başına oturabilse bile..

Canim oglum 3.5 aylikken kendini toplamaya baslamisti kucagimizdayken
bunu cocuk dr umuzla paylastim onune gecmeyin dedi eger kwndini topluyirsa hazirdir dedi
bizde kucagimizda oturtmaya basladik

Aynen ben de bi'yerde öyle okumuştum canım. Çocuk hazırsa; engellemek hata olur diye. Ben de oturtuyorum destekleyerek. Zaten oturtmazsam sıkılıp ağlıyor:) aceleci zamane bebeleri :)

Evet yabancılar hiç kasmıyor yahu.
Hem de hiçbir konuda.. Millet olarak biz mi çok pimpirikliyizdir nedir bilemedim.. Sağolasın canım. İçim rahatladı okudukça sizleri. Beni de annem korkuttu. Aman oturtma fazla, kambur olur vs vs..

Evet yabancılar hiç kasmıyor yahu.
Hem de hiçbir konuda.. Millet olarak biz mi çok pimpirikliyizdir nedir bilemedim.. Sağolasın canım. İçim rahatladı okudukça sizleri. Beni de annem korkuttu. Aman oturtma fazla, kambur olur vs vs..

Ahh yabancılar :)

Bu konudan çok dertliyim ben neden dersen onlardaki rahatlık bizim hiçbir bayanda yok :) Geçen yıl Antalya'da kadın rus ama vücudu gör yanii arkasında ördek yavrusu gibi tek sıra dört çocuk herbirinin arası ya 2 ya 1 yaş izledim onları gıpta ile baktım. Herşey usulunce yemek yenecek otur kadın hiçç kasmıyor karışmıyor o çocuklar döküyor saçıyor çığlıklar havada kadın çook rahat çekmiş bikiniyi bornozu üstüne makyaj full valla imrendim :) Ben olsam kendimi yırtarım oğlum dökme oğlum yapma elini yıka bilmemne zehir ederim :)

Sonra havuza hadiii yine tek sıra götürüp getiriyordu onları sürekli ama kadının suratında sürekli bir tebessüm bir mutluluk ben olsam kasılırdım :)

Back
X