4 aylık evliyim. Pandemi süreci sebebiyle yarı zamanlı ev yarı zamanlı şirkete gidiyorum.Masa başı da olsa yorucu bir işim var .Eşimde çalışıyor . Eşim ilk zamanlarda ev işi yapardı ,özel günümde masayı toplardı ,bulaşık yıkardı ,Herşeyi yapardı. Şimdi hiçbir şey yapmıyor .Defalarca bunun tartışmasını yaptık .Yapma yemek ben yemem derdi .Sen ne yemek istiyorsan kendinden göre hazırla derdi ki ,Eşim açlığa tahammülü yoktur başı ağrır.Sırf masa hazırlama da ,ve toplama yapmamak için yemek yememeyi tercih ediyor .Açık açık bana dedi ki ben kendime zaman ayıramıyorum.Ben ise;6 da evde oluyorsun akşam 12’ye kadar zamanın çok,alt tarafı tabak götüreceksin,kaldıracaksın .5 saat süre insana yetmez mi ? Nasıl bi zaman istiyorsun ?Sen bu durumdan şikayetçisin .Ben daha çok şikayetçiyim evin bütün işi ile ben uğraşıyorum dedim. 1 hafta boyunca yemek yapmadım .Abur cubur yedi .Böyle olmayınca bu sefer yine konuşmayı denedim. Baktım olmuyor ,işten gelip masayı hazırladım,topladım,çay demledim 1-2 hafta bu şekilde gitti.
4 aylık evliliğimde bir gün olsun kumandayı elime almış değilim .Akşam yemek yerken spor kanalı ve haber , haftasonu kahvaltıda spor kanalı izlenir .En son bir gün akşam yemeği yerken telefondan Netflix de film açıp izlemişliğim oldu .Bu arada eşimin oyun bağımlılığı var .Tablette oyun oynuyor .Sabah akşam elinden hiç düşmez. Dün gece ATV’de dizi vardı .Onun öncesinde bizim her zaman izlediğimiz program vardı .İzlediğimiz programı açmasını söylediğimde kusura bakma benim bir tane dizim onu izlicem dedi .Bende 4 aylık süre zarfında Kumanda,tablet,telefon ayrılmaz üçlü olarak oturdun .Senin izlediğin programı izledim ,spor kanalı izledim .Ama artık yeter dedim. Tabletini alıp yatak odasına gitti .Benbirkaç zaman sonra odaya geçtiğimde kapıyı açtım girdim . Kapıyı çalmadan içeri giremezsin dedi ,bende burası benim yaşam alanım istediğim gibi girerim dedim.Senin rahat etmediğim yerde seni de rahat ettirmeyeceğim göreceksin dedi ,Git kendine tv al dedi ki ,kendisi almadı bu tvyi.Benim ailem kendileri aldıklarını bana verdiler .Utanmadan birde bana ne diyor şaka gibi.Birde üstüne sen evliliği ne sanıyordun.Senin dizinin dininden ayrılmadan senin isteğine mi göre hareket edecektim demesi apayrı birşey gerçekten .ben mi abartıyorum sizce?
Konuşmuyoruz hiç .Gün içerisinde defalarca aradı açmadım .Şimdi ayrı odalarda takılıyoruz.Nasıl bir yol izlemeliyim ? Ben evliliği çok mu yanlış biliyormuşum