4 aylik kiz bebek oturabilirmi?

Duyqu Melisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
35
17
3
30
Oncelikle herkese merhabalar. 4 aylik bir kiz bebegim var ve surekli oturabilmek icin kendisini kaldirmaya calisiyor ve 45 derece kadar kalkiyor destekli oturttugum zamanda mutlu oluyor. Boyle oturtmam ona zarar verirmi?

öncelikle doktorunuza danışın derim
4 ay erken diyorlar, ama benim oğlum da oturmaya çalışıyordu
bir yerde okumuştum, bebeğinizin verdiği sinyalleri takip edin, oturma zamanı geldiyse oturmaya çalışır, ayağa kalkma zamanı geldiyse ayağa kalkmaya çalışır, siz bu sinyalleri kaçırıp yapmak istediği şeyi yapmasına izin vermezseniz, daha sonra bunu öğretmek için daha çok çabalamak zorunda kalırsınız gibi bir yazıydı. mantıklı geldi bana , doktorundan da onay aldım. her bebeğin gelişimi farklı oluyor

Erken daha en az 6 aydan önce oturtmayin kendi başına kemikleri batar

Benim kızımda sürekli oturmak istiyor kendini öne doğru kaldırabiliyor ana kucağına koyuyorum onda daha yatar pozisyonda olduğu için sıkılıyo hemen c yastığı daha çok seviyo daha dik durabildiği için dr a bizde sorduk 6 aydan önce olmaz dedi ama kızım yatmak hiç istemiyo hemen ağlıyo omurgasında bi sıkıntı olmaz inşallah

4 ay bana da erken geldi de zaten o kadar uzun süre tek başına oturtmaz herhalde bebeği.
Yine de bilimsel şeylere çok takılı kalmamak lazım. Bazı çocuklar erken gelişim gösterebilirler. Yaş sınırlamalarına takılırsak çok işimiz var.

Kızım 4 aylıkken ameliyat geçirdi. Doktoru prof.ve bana bir kaç kez kızmıştı hep yatıyor diye. Yatağı 45 derece yapıyordu. Yani ne oturtun ne tam yatırın,bazen hafif destek yapabilirsiniz.

kucagınıza aldıgınızda dızınıze oturtup sevdıgınızdekı açıyla 45 derecelık acıyla ana kucagına zaman zaman oturtun
uzun surede oyle kalmasın ama bel kemıgı kaburgaları daha yumusacık cunku

Oncelikle herkese merhabalar. 4 aylik bir kiz bebegim var ve surekli oturabilmek icin kendisini kaldirmaya calisiyor ve 45 derece kadar kalkiyor destekli oturttugum zamanda mutlu oluyor. Boyle oturtmam ona zarar verirmi?
NORMALDE ERKEN OLABİLİR
ama bebeğiniz hazır belliki kucakta ara ara oturur pozisyonda tutabilirsiniz destekli bir şekilde

Hah, bakın bu.
Bundan bi tane alın, gönlünce doya doya otursun. Hem her yerini destekler hem hem hoşuna gider.

Eklentiler

• 2156_buyuk.webp
    2156_buyuk.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 189
Ayni benim kızım. Kendi kafasını kaldırmaya çalışıyor dizimde biraz oturtup seviyorum falan çok mutlu öyle. Ama daha erken. 4.5 aylık benim kizimda.

Back
X