4 aylik kiz bebek oturabilirmi?

6 aydan önce oturmamasi gerekir diye öğrendik ama bilemedim şimdi.

6. Aydan once oturtmayin.. Brakin yerlerde yuvarlansin.. Bu arada sakin koltukta yatakta yalniz birakmayin.. Dusebiliyorlar cunku..

Daha bugun gelisim psikolojisi calistim, hayir canim oturamaz. Henuz bedensel olgunlugu o duzeyde degil, oturtmamalisin. Birkac ay daha sabrediversin =)

bencede zararlı muhtemelen bebegın cok kg degıl hareketlı oldugu ıcın kalkmaya cabalıyo e yat yat nereye kadar sıkılıyo yavrucaklar bızım 5 ay bıtıyo sıertını doldurup oturtur gıbı yapıyorum hala tam oturtmadım bı dr gorus belkı oturtur

Cok erken henuz. Kizlar 6aydan once oturtulmaz diye biliyrm. Erkek bebek daha gec oturtuluyor hatta.

Bir yerde okumuştum bebek oturacağı zamanı kendi belirlermiş hazır olduğunda. Kızım kucağımda yatarken kalkmaya çalışıyordu oturtunca mutlu oluyordu 4 aylıkken.bende 5-6 dakikayı geçmeden destekle oturtuyordum. 6 aylıkken desteksiz oturdu hiç yana sağa sola arkaya düşmeden.. Kısa sürelerin çok da zararı olacağını düşünmüyorum.

önceki yorumları okumadım belki aynı şeyler yazılmıştır,

benim oğlum 4 aylıkken yattığı yerden ellerini kafasını öne atarak kalkmaya çalışıyodu sanki mekik çeker gibi, arkasına mindere dayadığımda destekli oturuyordu, doktoruna söylediğimde "engelleme kendisi istediği gibi hareket etsin,hangi ayda nasıl davranacağını kendisi belirler demişti,bende ellemedim hiç, 6 ayında hiç desteklemeden mama sandalyesinde rahatlıkla oturdu.

Oncelikle herkese merhabalar. 4 aylik bir kiz bebegim var ve surekli oturabilmek icin kendisini kaldirmaya calisiyor ve 45 derece kadar kalkiyor destekli oturttugum zamanda mutlu oluyor. Boyle oturtmam ona zarar verirmi?
Merhaba , benim kızım da çok hareketli, yatmayı sevmezdi destekli oturturdum kucağımda ; ama tedirgin olurdum hep ... Kızım 6. ayın ilk günlerinde kendi kendine oturmaya başladı ve bir kaç gün sonra da emeklemeye başladı .. Henüz 6. ayın ilk haftası bitmemişti emeklediğinde.. Emeklemeye başlamadan bir kaç gün önce doktor kontrolünde ayakları üstüne bastırmamda sakınca var mı diye sormuştum, doktor da bana "merak etme istemediği ya da canını yakan şeyleri yaptırmaz " dedi . Siz de doktorunuza danışın ... Bu arada kızım 6,5 aylık...

Oncelikle yardimci olan herkese tesekkur ederim doktorumuza bu konudan bahsettim " istedigi gibi davransin sen cok mudahale etme yapamayacagi seyleri yapmaz zaten dedi" artik kolundan destek alip oturmaya calisiyor bende keyifle onu izliyorum :)

Back
X