4 Dil biliyorum, nerede çalışabilirim?

minyontiplikiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2016
72
299
8
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da yazdığım gibi;
Temelli Vatanıma dönüş yapmayı düşünüyorum, Türkiye'de 4 dille nerede çalışabilirim?

25 yaşındayım.
Doğma büyüme Almanya'da yaşıyoırum.
Çift vatandaşım.
Orta okul mezunuyum.
''Ev ekonomisi okuluna'' gittim, o da tamam.
Almanya'da yüksek okullar 2 sene,
İlk sene sorunsuz geçti, ikinci seneyi bazı nedenlerden dolayı tamamlayamadım.
Anadilimin yanı sıra, Almanca, İspanyolca, İngilizce biliyorum.
Şuan meslek okuluna gidiyorum, son senem, tabii isteksiz bir seçim oldu o ayrı ama yani
herşey yolunda giderse, Eylül 2017'de ergoterapist olacağım.

Resepsiyon dışında önerileriniz neler?

Ayrıyeten; Polis olmak için şartlar nelerdir benim durumumda?
Araştırdım fakat tatmin edici cevaplar bulamadım.

Türkiyeye göre ortaokul mezunu sayılıyorsanız polis olamazsınız bildiğim kadarıyla.Hosteslik denmiş o da aynı şekilde.
Çevirmenlik olabilir geldi benim aklıma sadece.

almanyada doğup büyüyüp, 4 dil bilip türkiyede polis olmak istemek yani çok farklı kariyer planları değil mi ya, nasıl adapte olcaksın ki buna, burda istanbul dışında iş bulabileceğini sanmam, polis olabileceğinide pek sanmıyorum, boyun kilon tutmalı, eğtimi var ona gitmelisin ona alınabilmende ayrı mesele, yani polislik için burda rekabet çok, senin diplomaların burda geçcek mi
neden temelli dönmek istiyorsun, almanyaya burdan gidişte patlama var bu sene...

Son düzenleme:
Burada sanırım iki dil bilen CuteMom CuteMom var o da lise mezunu ve iyi bir işi var ama lise başka ortaokul başka. Ben iki senelik mezunuyum iş bulamıyorum asistanlıkta bile dört sene arıyor şirketler. Eğer vatan özlemimi bastırırım diyorsanız gelmeyin pişman olursunuz çok.

Yazan iki arkadaş belki de ciddiye almadıklarından dolayı, karşındakini ciddiye almadığın için böyle bir yorum yapma gereği duydmuşlar sanırım, bilemem. Kısaca yazmasalar da olurmuş,

kavun kokusu kavun kokusu M meredithgrey M magicat lilipit lilipit Chess Chess petrapuella petrapuella Overrated Overrated ciddiye alıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Diğer 3 dil de anadili seviyesinde.

Almanya'dan gidiş sebebim, kaldığım yerde, (ve çevrede) bi hayli yabancı düşmanı arttı. Bazı haklar hukuklar kısıtlanmaya başladı. Mesela birşey olduğunda, en son bakacakları kişi sen oluyorsun. Veyahut acile gittiğin hâlde (Alman) değilsen, 5 - 6 saat sonra muayene ediyorlar. Bazı okullarda ne denli Almanca/ İngilizce biliyorsun diye sınava tabii tutuluyor. Okul yönünden de eşit davranılmıyor.

İş; burada layık gördükleri yer, temizlik. Bakıcılık. Veyahut Fabrika.
Yani bir yere girmek için ''dayıların, amcaların'' olması gerekiyor.
Meselâ diplomana bakmıyorlar, söz temsili Lise Mezunuyum, başvurabileceğim bir çok yerlere başvuru yaptım, bana tanınmayan yer, bir başkasına not ortalamasının (biraz daha kötü) olan birini aldılar.

Burada kısaca ''ezik (!)'' durumuna gelmek çok kolay, yabancıları, başta Türk'ler olmak üzere, herhangi bir yerde iş vermemek (en son olarak düşündülebilir) diye ellerinden gelenleri yapıyorlar.

Polislik şöyle; benim bilmek istediğim sadece, yurtdışından gelenler ne tür sınava girme mecburiyetinde?
Evet okudum bölümle, dille vs çok farklı 2 bölüm. O polislik bende zaten açıkta duruyor. Hani kriterler uysa veyahut şartlar ne denli tartlılyor bilsem, düşünülebilir.

Almanya'ya akın edenler, pişman oluyorlar. Lâkin bunu göstermiyorlar. Ama geri dönmeleri imkânsızlaşıyor. Yani burada sosyal bir hayatın yok, robotlaşıyor insan bir nevi. İşten/okula eve, evden işe/ okula. Bu illâki Türkiye'de de öyledir, ama orada en azından kendi milletinle yine oturup konuşursun, bi sağa sola gidersin, yani bağ kurmak bir yandan da daha kolay, daha aktif olunabilir her yönden.

Dipçe: Kendimi altın kafese konmuş bülbül gibi hissediyorum; Ah Vatan'ım.

Dipçe yazıp beni benden aldınız, çok tebrik ederim.
Anlattıklarınıza üzüldüm. Bizim ailemizde de yurt dışında yaşayan var, hiçbiri Almanya'da değil gerçi. Sizin anlattıklarınıza maruz kalmıyorlar (olsa söylerler, bazılarında kendini acındırma ihtiyacı çok yüksek). Direkt buraya gelmek yerine yine bir başka ülke olma şansı olmaz mı?

Saydıklarınız elbette moral bozucu, insanı tüketecek şeyler ama, az çok buralarda da neler olduğunu biliyorsunuzdur. Burada da kaç kişi bir fırsatını bulsa gidecek.

kariyer.net tarzı iş ve çalışan bulma sitesi var, oralara bakın isterseniz, aklınıza yatan birkaçına CV bırakın, dönüş olacak mı ne olacak bir bakın. Tavsiyem dil ile işleri olan iş alanlarına yönelmeniz. Dış ticaret yapan yerler gibi.

Yazan iki arkadaş belki de ciddiye almadıklarından dolayı, karşındakini ciddiye almadığın için böyle bir yorum yapma gereği duydmuşlar sanırım, bilemem. Kısaca yazmasalar da olurmuş,

kavun kokusu kavun kokusu M meredithgrey M magicat lilipit lilipit Chess Chess petrapuella petrapuella Overrated Overrated ciddiye alıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Diğer 3 dil de anadili seviyesinde.

Almanya'dan gidiş sebebim, kaldığım yerde, (ve çevrede) bi hayli yabancı düşmanı arttı. Bazı haklar hukuklar kısıtlanmaya başladı. Mesela birşey olduğunda, en son bakacakları kişi sen oluyorsun. Veyahut acile gittiğin hâlde (Alman) değilsen, 5 - 6 saat sonra muayene ediyorlar. Bazı okullarda ne denli Almanca/ İngilizce biliyorsun diye sınava tabii tutuluyor. Okul yönünden de eşit davranılmıyor.

İş; burada layık gördükleri yer, temizlik. Bakıcılık. Veyahut Fabrika.
Yani bir yere girmek için ''dayıların, amcaların'' olması gerekiyor.
Meselâ diplomana bakmıyorlar, söz temsili Lise Mezunuyum, başvurabileceğim bir çok yerlere başvuru yaptım, bana tanınmayan yer, bir başkasına not ortalamasının (biraz daha kötü) olan birini aldılar.

Burada kısaca ''ezik (!)'' durumuna gelmek çok kolay, yabancıları, başta Türk'ler olmak üzere, herhangi bir yerde iş vermemek (en son olarak düşündülebilir) diye ellerinden gelenleri yapıyorlar.

Polislik şöyle; benim bilmek istediğim sadece, yurtdışından gelenler ne tür sınava girme mecburiyetinde?
Evet okudum bölümle, dille vs çok farklı 2 bölüm. O polislik bende zaten açıkta duruyor. Hani kriterler uysa veyahut şartlar ne denli tartlılyor bilsem, düşünülebilir.

Almanya'ya akın edenler, pişman oluyorlar. Lâkin bunu göstermiyorlar. Ama geri dönmeleri imkânsızlaşıyor. Yani burada sosyal bir hayatın yok, robotlaşıyor insan bir nevi. İşten/okula eve, evden işe/ okula. Bu illâki Türkiye'de de öyledir, ama orada en azından kendi milletinle yine oturup konuşursun, bi sağa sola gidersin, yani bağ kurmak bir yandan da daha kolay, daha aktif olunabilir her yönden.

Dipçe: Kendimi altın kafese konmuş bülbül gibi hissediyorum; Ah Vatan'ım.

Türkiye hakkında hiçbir şey bilmediğiniz o kadar açık ki. Bana hava hoş isterseniz gelir görürsünüz hanyayı Konyayı benim bir çıkarım ya da zararım yok. Bas bas bağırıp gelme dememiz ülkenin halini bizzat yaşadığımız için. Burada layık görülen meslekler bakıcılık diyorsunuz ya iki tane iki senelik üniversite mezunuyum bana gittiğim görüşmelerde çay ikram ettirmekten söz ediyorlar sizce size ne derler ? Ayrıca amcanın dayının olması durumunda bir yere gelebileceğinin en kral örneği Türkiye. Kaç kişi bileğinin hakkıyla o makamlarda acaba ?

Robotlaşma demişssiniz ona da çok güldüm, buradaki insanları sosyal kelebekler sanıyorsunuz sanırım o etkinlikten bu etkinliğe koşan. İnsanlar tüm gün metroda, metrobüste helak oluyor hayatları ev-iş-avm üçgeninde. Sadece %5 bir kaymak tabaka var o festival senin bu etkinlik benim koşan. Geri kalanların ruhu çıkmış berbat haldeler sosyal cinnet yaşıyoruz herkes agresif.

Biz kaçalım diye bakıyoruz siz geleyim diyorsunuz eh başta da yazdığım gibi karar sizin.

kavun kokusu kavun kokusu Dilimize sahip çıkmalıyız. Bu arada yardımın, yönlendirdiğin sayfa için teşekkür ederim. Araştıracağım, belki olumlu birşeyler bulurum :)
Tercümanlık olabilir polislik için en az lise mezunu olmanız gerek orta okul yazmışsınız eğer orta okul ise polis olamazsınız hosteslik demişler onun için de en az lise mezunu olmak gerek.Eğer lise mezunu iseniz orasını tam anlamadım diplomanız türkiyede geçer mi geçiyorsa önce ygs gireceksiniz üniversite sınavına orada belirli puan var ham puan olarak 270 onu çekmeniz gerek daha sonra polisliğe başvurup mülakatı geçmeniz gerek ki mülakat çok zor mülakattan önce sağlık kontrolü var ve 2 yıllık pmyo için yaş sınırı oluyor sanırım 24 yaş sınırı diye hatırlıyorum.

Merhaba M minyontiplikiz

Seyehat acentalarinda yabanci dil guzel ise yariyor. Fakat bence sen Almanya'dan bu kadar cabuk vazgecme. Yurt disinda yasanilan irkcilik olaylarini cok iyi biliyorum, hele ki Almanya'da ama islerini yoluna soksan rahatlayacaksin. Ben de senin gibi yurt disinda yasiyorum ve Turkiye'de gorusmelerim oldu. Gorusme yaptigim sirket beni buyuledi ama olmadi giremedim bir asama vardi onu gecemedim.

Yalniz sunun altini cizmek istiyorum oyle bir sirkette calissam bile Turkiye'de yasamak istemem. Kendi adima konusuyorum yine, Avrupa'da taninan sosyal haklarin cogu Turkiye'de yok. Duzenli bir sistemi olan ulkelerde yasiyoruz bu bir gercek. Turkiye'de bizim gibiler zorlaniyor malesef. Sudan cikmis balik gibiyiz, ben cok kiyas yapiyorum malesef ve bazen cildircak derecede sinirleniyorum Turkiye'nin duzensizligine. Turkiye'ye donus yapmis ve zorlanan tanidiklarim var. Tecrube etmek gerek, herkes ayni noktadanda bakmiyorda olabilir. Ama benim sahsi fikrim orda kendini gelistir. Yabanci dilin var bu muhtesem birsey. Biraz da egitiminde ilerlersen rahatlarsin buyuk ihtimal. He yok Almanya'dan biktim diyorsan Ingiltere var. Orasi gercekten ozgurluk acisindan muhtesem bir ulke.

Ben de senin gibi vatanim burnumda tutuyor felan derdim ama ucaktan iner inmez sahit oldugum sacmaliklar (arti ordaki bazi duzensizlikler) beni tamamen donus fikrinden soguttu :KK43:

''robotlaşıyor insan bir nevi. İşten/okula eve, evden işe/ okula. Bu illâki Türkiye'de de öyledir''

diye özellikle yazmışım, hâlâ

''buradaki insanları sosyal kelebekler sanıyorsunuz sanırım o etkinlikten bu etkinliğe koşan''

diye yorum atanlar var. O da ayrı bir ironi tabii. Neyse verilen cevaplar için teşekkürler.

E elazar ; şahit olduğun saçmalıklar nelerdir bilmiyorum ama etkilenmemeye özen göster dışarıdan gelen reflekslere :)

4 dili akışı konuşup anlıyorsan türkiyede hemen her şirkette yönetici asistanı olabilirsin mesela okuluna falan bakmazlar uluslar arası bir firma bulursam iş tamam
ortaokul mezunu türkiyede polis olamaz

4 dili gerçekten biliyorsan özellikle ispanyolca ve ingilizce için tekstil sektöründe türkiyede şirketlerde gene iş bulursun.

tabi dil bilmek önemli ama kendinide geliştirdiysen bu imkanlar türkiyede oluşabilir.

4 dili akışı konuşup anlıyorsan türkiyede hemen her şirkette yönetici asistanı olabilirsin mesela okuluna falan bakmazlar uluslar arası bir firma bulursam iş tamam
ortaokul mezunu türkiyede polis olamaz

4 dili gerçekten biliyorsan özellikle ispanyolca ve ingilizce için tekstil sektöründe türkiyede şirketlerde gene iş bulursun.

tabi dil bilmek önemli ama kendinide geliştirdiysen bu imkanlar türkiyede oluşabilir.

dediğini ciddiye alıp araştırmaya koyulacağım. Teşekkürler :)

Ortaokul mezunuysanız Almanya'da iş bulamamanız gayet normal. Türkiye'de de durumun farklı olacağını düşünmüyorum. Ancak bakıcılık filan oluyor almanyada demişsiniz. Onu bile bulamazsınız Türkiye'de. Aşağılamak için söylemiyorum, ama her şey ortada, açık olmak lazım. Bu devirde elini sallasan üniversite mezununa çarpıyor zaten, kaldı ki Türkiye'de onlarda bile işsizlik sıkıntısı varken sizin hiç şansınız yok. Doğruya doğru. Bence şartlarınızı iyileştirip gelin gelecekseniz. Hatrı sayılır düzeyde tahsiliniz ve mesleki anlamda özellikleriniz olsun.

Back
X