4 Dil biliyorum, nerede çalışabilirim?

"Vatan" kavramının içinin boşaldığını düşünenlerdenim. Suriye'den göç edenlere hiç kızmadım mesela. Bizdeki "gerekirse canımız feda" zihniyeti onlarda olsaydı hepsi ölecekti ve üstlerindeki o büyük el, amacına öyle ya da böyle ulaşacaktı. Pisi pisine ölmektense gitmeyi tercih ederdim ben de. Ki şu anda bile can güvenliğimin olmadığı ve devletimin beni korumak için hiçbir şey yapmadığı bir ülkede, doğup büyüdüğüm yerde, Türkiye'de yaşıyorum. Sizin kadar dil bilgim olsa 1 dakikamı bile harcamaz, giderdim. Diyeceğim, vatan hasretinizi anlayamıyorum ve yazacağım şeyler o pencereden bakarak yazılmış şeyler olmayacak.
Elbette tavsiyem, gelmeyin. Almanya'da sıkıldığınız ne varsa burada kat be kat fazlasını yaşarsınız. Bildiğiniz diller çok kapı açacak cinsten. Farklı ulustan insanlara ayrımcılığın en az olduğu ülkeleri araştırın. Bana göre bu, bir ülkenin gelişmişlik düzeyi hakkında da fikir verici bir kriterdir. Mutluluğunuza odaklanın kısaca.
Biliyorum, sorularınıza uygun cevap bu değildi. Yine de yazmak istedim. Ama ille de Türkiye derseniz de, özel hastanelerde yabancı hastalarla iletişim birimleri oluyor. Veya başka bir arkadaşın dediği gibi yönetici asistanlığı. Ama bunun içerisinde yöneticinizin ayak işlerini yapmak da vardır bilginiz olsun. Çayını çorbasını dahi önüne getirir koyarsınız, kıyafetinin kuru temizlemeden çıkıp çıkmadığını kontrol edersiniz falan. Ara sıra da misafiri gelir, yabancı dilinizle karşılarsınız. Yeterince açıklayıcı olabilmişimdir umarım. Seçeceğiniz yolun sizi mutlu etmesini diliyorum.

Back