4 kisilik aile icin ne kadar maas iyi maastir?

12 bin tl den bahsediyoruz ve siz onu bırakıp burada 3-4 bin ile geçim savaşı vermeye gelmek mi istiyorsunuz. Yorum yapamıyorum gerçekten...

eğer euro ise;
şöyle düşünmek gerek,

4000 euro.

bir kez yurt dışı deneyimim oldu, burada 1 tl olan ürün orada 1 euro idi.
burada 10 tl olan orada 10 euro gibi.

kısaca 4000 tl ile eşdeğer görmek gerek bence.

Tatlım burdaki kira fatura market baska giderle araba masrafı falan ancak yetiyo birikim bile burda o parayla kısa kısa yapılır

Abimler Konya 'da aylık 1100 ev kirası veriyorlar. Bende üniversiteyi orada okudum. Gezecek olursan orada da para çok gidiyor.

Ben memleketinde mutluyum
Mutlu olmayanlar gitsin bi zahmet
Suriye de savaş var
ne güzel çalanlar çırpanlar başımızda terör ve savaş kapımızda.terör hergün sokakta,kadına şiddet,tecavüz burnumuzun dibinde,bunlara peşkeş çeken hukuk yanıbaşımızda ....ne güzel yaa pembe gözlükleri verde bende bir takayım ordan nasıl görünüyor merak ettim açıkçası.allah zihin açıklığı versin...

Onu ben de öyle düşündüm. Kuzenim evli, ve almanya da. Eşide o civarda birşey alıyor. Valla kendilerine ev aldılar. Kuzenim çalışmıyor bu arada. Arabaları da var. 2 de çocukları var. Yani 4 bin euro da az değil ki canım. Türkiye standartlarını hepimiz biliyoruz az çok.

Tatlım burdaki kira fatura market baska giderle araba masrafı falan ancak yetiyo birikim bile burda o parayla kısa kısa yapılır
Bence düzeninizi bozmayın. İlle de Türkiye ye geleceğim diyorsanız, kendinize biraz zaman tanıyın. Birikim yapın.. Eşiniz de iş başvuruların da bulunsun. Eşiniz iş bulmadan, Türkiye ye yerleşmeyin..

Türkiye ye de gelsen eşin iş bulsa bile şartlar zorlayacak sizi. Çeviri desem Koreli komşum var anadili rusça Özbekistan da büyümüş. 15 senedir burada ve terzilik yapıyor ozbekistanda bu tarz bir eğitim almış. Çeviri için uğraştı ama giremedi. Kamu yönetimi ise üniversite de en az 20 arkadaşım ilk üniversiteleri kamu yönetimiydi. Ancak iyi bir üniversite kamu yönetimi olursa şansı var. Ben öğretmenim atanamadım özelde anam ağlıyor. Şak diye işte bulamıyorum.

Bence yaşadığınız ülkede siz de iş bulmaya çalışın. Çalışın, türkiyeden ev almaya bakın.. İleri de Türkiye ye gelirseniz, en azından kira derdiniz olmaz. Ama aceleci davranmayın. Kendinize zaman tanıyın.

Kalabalık bir aileyiz biz. En az 1000 lira mutfak masrafı oluyor. Kışın doğalgaz 500-600 su elektrik 150-200 toplam.
Bunun okul masrafı var servisi beslenmesi var. Yol parası var . Yemekhane parası var.
Araba benzini var. Birde hiç hesapta olmayan bi ton masraf çıkıyor. Geçen ay araba arizalandi 400 lira oraya gitti mesala.
Ki biz küçük şehirdeyiz. Düşünün hali, büyük şehirde yaşayanlar ne yapiyor.
Şimdi çocuklar küçükken daha iyi büyüyünce sinemaya gitmek kafelere gitmek isteyecekler iPhone isteyip marka kıyafetler isteyecekler.
Eğer rahatiniz varsa bozmayin orada.

Abimler Konya 'da aylık 1100 ev kirası veriyorlar. Bende üniversiteyi orada okudum. Gezecek olursan orada da para çok gidiyor.
Evet canım bide gelire göre gider bizim gelirimiz borcumuz ödeyebileceğimiz miktar belli o yüzden geçinmenin yoluna bakıyorum gereksizlerden kaçınıyorum bide bnö şansım aileler ile aynı şehirdeyiz klaşık lükse girmeden yaşıyoruz .... bu halimizle bile eşimin ailesi bizi çok zengin görüp bizden bişeyler koparmaya çalışıyor :)

Yok artık. Ne deyim Allah eşine sağlık versin kazancı bol olsun inşallah.

4 kişik bir aileyi bir askeri ücretle geçindirende var 10 binle geçindiremeyende var...
yaşantın yemen içmen gezmen...bunlar sürekli değişen şeyler..o yüzden şukadar para yeterlidir bir konu olmayacağını düşünüyorum..

Gelmeyin, burda tesadufen yasiyoruz, ha ben sansliyim yolda yururken bir intihar saldirisina denk gelmem diyorsaniz, en az 5000 tl derim.
1 cocugumuz var okula gitmiyor henuz, sinemamiz, giyim, kuaför, kozmetik masrafimiz yok denecek kadar az. Disarda maksimum ayda 1 yeriz, ona ragmen kira+aidat+fatura+yol+yeme icme+temizlik gibi zorunlu giderler 3000 tl yi buluyor.

Evet canım bide gelire göre gider bizim gelirimiz borcumuz ödeyebileceğimiz miktar belli o yüzden geçinmenin yoluna bakıyorum gereksizlerden kaçınıyorum bide bnö şansım aileler ile aynı şehirdeyiz klaşık lükse girmeden yaşıyoruz .... bu halimizle bile eşimin ailesi bizi çok zengin görüp bizden bişeyler koparmaya çalışıyor :)

Valla ben 3bin esimde 4bin civarı yani toplam 7bin civarı para giriyor eve bu aya kadar ev kredisi vardı ..nerdeyse vize asgari ücret kaliyordu onunla geçinmek ne kadar zor bende anlıyorum, ama bu ay borç bitti istediğiniz giyip gezip tozar miyiz bilmiyorum yani hic paralı olamadım evlendik düğün borcu sonra ec araba aldık simdi zengin olacak sanirim çok gÜZel yeter bana

sizin dediğiniz gibi rahat bir yaşam için 5 bin civarı sanırsam tabı bunun içine cocuklar özel okulmu okucak ev nerde kirası ne kadar olucak vs. eklenince bilemedim

Terörü güvenliği geçtim tabiki insan vatanında olmak ister. ama gerçekçi yaklaşmak lazım.

İstanbulda heryer kentsel dönüşümde kiralar aldı başını gitti ev fiyatları sapıttı. Ben 8 senelik kiracıyım ucuza oturduğum için ev değiştiremiyorum bugün ev değiştirmem gerekse emlakçısı depozitosu taşınması boyası badanası minimum 10.000 TL cebimden çıkması lazım. İyi semtlerde 2.000 TL den aşağıya kiralık ev yok hadi diyelim şansınız yaver gitti bulduğunuz ev minimum 1500 TL olur. İzmirliyim ailemin çoğu izmirde yaşıyor orda da kiralar 1000 TL yi bulmuş. Çocuğunuz kreşe giderse ve özelse aylık taksidi 1.200 TL civarı bide bunun servis parası var aylık 250 de o desek. Daha büyük sınıfsa ortalama 1600 TL okul taksidi artı servis. Hadi diyelim bu yok devlet okulunda okucak. E her ay ortalama 100-150 TL bi masraf çıkıyor okuldan. Ayrıca servis parası orada da var. Yabancı dil tek başına hiç bir işe yaramıyor o 90 ların başında geçerliydi. Şimdi yeni mezunlar zaten su gibi ingilizceyle mezun oluyor hepsinin bir dili daha var. İşten çıkıp eve varışınız büyük şehirlerde ortalama 19:00 o saate kadar çocukların başında duracak birileri lazım. Kimse o saate kadar ve yarım gün gelmek istemiyor tam gün parası isteniyor oda ortalama 1.000 ile 1500 arası burada. Buda aileden bir büyük varsa yada konu komşuyla çocuklar büyükse değişebilecek bir durum. Arabanız var diyelim trafik pulu yılda iki kere kasko trafik sigortası toplam 2000 - 2500 TL arası yıllık rutin bakımı ve benzini saymadım bile. Aylık 300-500 arası (mesafeye kullanım sıklığına vs ye göre değişir ) benzin parası köprü geçiyorsanız aylık ortalama 90 TL OGS parası bide senelik bakım yaz/kış lastiği değişimi vs oda 1000-2000 arası olabilir. E bunun aylık mutfak masrafı var market pazar kasap derken 800 TL mutfağa ayırmak az bile kalabiliyor.Çocukların okul harçlığı. Hafta sonu sosyalleşmesi. Hafta sonu iki oyun alanı bi hamburger yedirmeye kalksan münimum 50 TL gidiyor ki aktivite alanlarını saymıyorum bile ( legolendi vialandi kidzanyası sineması tiyatrosu akvaryumu varda var tamam hepsini her dakka yapmıyoruz ama çocuk bu duyuyor istiyor senede bir kere bile götürsen ciddi masraf) Bi kahvaltıya gidiyorsun ailecek kırk yılda bir 100 TL minimum hesap geliyor hele bide gittiğin yerde jetonlu oyuncak varsa ha bire ona para gidiyor) Pikniğe gitsen çocuk at binenleri görür ister oyuncak satanı görür ister. Zaten eve tıkılı hafta içi bide bizi görmüyor hafta sonu bari çıkarayım gezdireyim diyorsun bide onun vicdanıyla uğraş dur. E hasta oldu gecenin bi körü acile koştun sağlık sigortan varsa ne ala 20-30 TL ye çıkarsın yoksa o rakam olur 300-400 TL özel hastanede. Hadi diyelim devlete götürdün kalabalık sinir sitres cabası. Kızımın arkadaşının diş tedavisi görmesi gerekti. Acil müdahale lazım birkaç dişine kanal yapılacak biri çekilecek biri doldurulacak falan. Devlet veriyor 6 ay sonrasına randevu çocuğun durumu acil e bide küçük bütün bunlar ameliyathane ortamında uyutularak olmalı öyle önüne gelen diş hekimine de götürülmez iyi yer iyi koşullar lazım hop hesapta olmayan 4.500 TL lik bir faturayla karşılaştı ailesi. Elektrik doğalgaz internet telefon su faturaların toplamı minimum 1.000 TL . Annenin babanın hiç mi harçlığa ihtiyacı olmayacak. Kişisel bakım giderleri kuaförü berberi sigarası tatili osu busu daha yazacak bir sürü kalem çıkabilir. Hayat bu ülkede zor ve pahalı kısacası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…