- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- 498
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
yazdıranlar sağolsun diyor ve daha fazla konuşmadan susuyorumKeşke beğen butonu haricinde bir de yorumu yıldızlı beğenme seçeneği olsa.
Çok güzel yazmışsın
Turkiyenin neresinde yasarsan yasa can guvenligin yok ,bu senin icin birsey ifade etmiyor mu?Iste aile vatan ozlemi yasamadan bilincek bişey degil hic kolayda degil biletler asırı pahalı gel deyince gelinip gidilmiyo
Fark hayat standartlariHsos hanfendi burdada gecım var burda da hayat cok pahalı be ucu ucuna yasıyoruz ozaman fark ne ?
orda da terör var madem teörden memnunsun suriye ye git yakında bi suriyeyi geçicez zaten.bak herşey güllük gülistanlık miss gibi refah içinde sukunet içinde dört dörtlük hayat sürüyoruz.ne alaaaa memleket...Nbiraz daha abartin yurtdışında terör saldırısı falan hiiiic olmuyo cunku
Açıkçası evli değilim ve ev de geçindirmiyorum ama yine de yazmak istedim. 15 yıl Ankarada 1 yıl istanbulda bir kaç senedir de Antep te oturuyoruz. Babam özel sektörde müdür olarak çalışıyor başka da bir gelirimiz yok. Yani bir kaç şehirde yaşamış bir insan olarak baz yorum yapabilirim diye düşünüyorum. Türkiye de ki huzursuzluklar Suriyeden gelen mülteciler ve ülkenin ekonomik durumu sağolsun kiralar ve hayat şartları gittikçe pahalılanıyor burada.
Gaziantepten bir örnek vereyim.
2+1 evlerin kiralari 800 tlden başlıyor
3+1 evlerin kiraları 1200 tl civarı ortalama
4+1 evlerin kiraları da yine ortalama 1500 tl
Yazın genelde güneş enerjisi kullanılıyor burada ama kabataslk söylemem gerekirse
Elektrik 80
Su 80
İnternet+ev+ cep telefonları 200
Etin kilosunun neredeyse 40 tl ye ulaştığını düşünürsek eğer - burası doğuya daha yakın olduğundan ortalama 36 tl etin fiyatı - aylık mutfak masrafınız büyük marketler değilde BİM gibi daha uygun fiyatlı marketlerden yapılsa bile çocukları da düşünürsek eer en az 500 tutar.
Çocuklar devlet okuluna gidecek demişsiniz eninde sonunda kurs edüt vb. şeyler için para ödyeceksiniz servisle değil yürüyerek gitseler bile beslenmeliriydi vb. ihtiyaçlarıydı aylık en az 250 tl ödersiniz.
Kıyafet vb. ihtiyaçlar için de aylık 250 diyeli mesela.
Ayrıyetten tatil de var erken rezarvasyon yaptırıp haziranda - yani çocukların okulu biter bitmez- tatile gitseniz size en az 3 bin tl ye al olur ki o da öyle çok lüks oteller değil ortalama oteller için konuşuyorum.
Yani 3+1 evde oturdunuz tatili taksitle ödediniz ve standart bir yaşam ile geçinmeye çalışsanız bile ortalama 2750-3 bin tl arası bir rakam gerekiyor ki burası İstanbul - Ankara falan de değil. Kİ dikkat ederseniz kişisel bakım , ayda 3-4 kere dışarıda yemek yemek - sinemaya gitmek vb. şeyleri de içerisine katmadım. BUnları da katarsak ortalama 3500 tl gibi bir tutar gerekir minimum. Bir de özel sektörde ki sallantıyı unutmamak lazım. Asgari ücret arttı diye her avm den ortalama en az 50-55 eleman işten çıkarılmıştır. Şirketlerde de aynı şekilde işten çıkarılmalar var. Ekmek aslanın ağzında tabiri bu ülkenin şuan ki durumunu anlatmaya yetmiyor bile emin olun.
Orası benim vatanım niye gelmeyeyim diyorsunuz? Gelipte ne yapacaksınız. Sürekli ailenizi görebilecekmisiniz ? Görseniz elinize ne geçecek çocuklarınız iyi bir eğitim alamadıktan sonra içlerinde sürekli birşeyler eksik kalacaksa, ucu ucuna geçip yine de "vatanınızda" olacaksanız gelenizin ne önemi kalıyor ki ?
Kendi adıma söylüyorum benim için bir önemi yok. ELbetteki herkes kendi vatanında yaşamak ister bu gayet normal bir durum ama benim ve ailem için en iyi şartlar neredeyse ben orada yaşamak isterim. Tabi bu benim görüşüm.
alıntı yaptıgın yazı baskasına hıtaben yazılmıs nıye ustune alındın avukatımısın sen? Burda da aynı ozel saglık sıgortan yoksa ancak normal doktoru gorursun saglık ocaklarında ki onlarda pek bılgılı degıldır. Bırak ameliyatı uzmanı bile gorceksen cebınden odersın kaldıki ameliyat.. Devlet hastanesi aylarca bekletir ozele gıtsen cabuk olur ama dunya para bır uzmanı gormek bile! Ozel saglık sıgortası aylık yuksek rakam odersın ama uzmanı gorunce yada ameliyat olunca sıgorta bı kısmını karsılar azımsanmıcak miktarı yine cebinden odersin. Hayat hıcbıtir ulkede bedava degıl heryerde gecım var ! Burda guvende oldugumuzu neye gore bılıyon geldın yasadınmı burda sen??? Cocuklarımın gelecegıne kadar bılıyosun garantıdeymiş kimsenin hayatı hıcbıryerde garantide degil . MESLEGIN YOK BISEYIN YOK USLUBUNA BAK TERBIYESIZ CEK GIT KONUMDANFark hayat standartlari
Hasta oldugunda git bakayim doktora noluyor
Devletin hastanesi senden para istiyor guya bedavalar
Allah vermesin onemli bir rahatsizlikta aylarca ameliyat gunu bekliyorsun, bizzat yasadim hem de 3 defa
Burda da hayat bedava degil
Meslegin yok birseyin yok, hic degilse orada guvendesin, cocuklarinin gelecegi garanti altinda.
alıntı yaptıgın yazı baskasına hıtaben yazılmıs nıye ustune alındın avukatımısın sen? Burda da aynı ozel saglık sıgortan yoksa ancak normal doktoru gorursun saglık ocaklarında ki onlarda pek bılgılı degıldır. Bırak ameliyatı uzmanı bile gorceksen cebınden odersın kaldıki ameliyat.. Devlet hastanesi aylarca bekletir ozele gıtsen cabuk olur ama dunya para bır uzmanı gormek bile! Ozel saglık sıgortası aylık yuksek rakam odersın ama uzmanı gorunce yada ameliyat olunca sıgorta bı kısmını karsılar azımsanmıcak miktarı yine cebinden odersin. Hayat hıcbıtir ulkede bedava degıl heryerde gecım var ! Burda guvende oldugumuzu neye gore bılıyon geldın yasadınmı burda sen??? Cocuklarımın gelecegıne kadar bılıyosun garantıdeymiş kimsenin hayatı hıcbıryerde garantide degil . MESLEGIN YOK BISEYIN YOK USLUBUNA BAK TERBIYESIZ CEK GIT KONUMDAN
alıntı yaptıgın yazı baskasına hıtaben yazılmıs nıye ustune alındın avukatımısın sen? Burda da aynı ozel saglık sıgortan yoksa ancak normal doktoru gorursun saglık ocaklarında ki onlarda pek bılgılı degıldır. Bırak ameliyatı uzmanı bile gorceksen cebınden odersın kaldıki ameliyat.. Devlet hastanesi aylarca bekletir ozele gıtsen cabuk olur ama dunya para bır uzmanı gormek bile! Ozel saglık sıgortası aylık yuksek rakam odersın ama uzmanı gorunce yada ameliyat olunca sıgorta bı kısmını karsılar azımsanmıcak miktarı yine cebinden odersin. Hayat hıcbıtir ulkede bedava degıl heryerde gecım var ! Burda guvende oldugumuzu neye gore bılıyon geldın yasadınmı burda sen??? Cocuklarımın gelecegıne kadar bılıyosun garantıdeymiş kimsenin hayatı hıcbıryerde garantide degil . MESLEGIN YOK BISEYIN YOK DIYEREK BENI ASAGILAMAYA CALISAN TERBİYESİZ ONCE USLUBUNA BAK VE SIMDI CEK GIT KONUMDAN
Valla biz kirada oturmuyoruz evimiz bize ait çok şükür. O bakımdan çok daha rahat yaşıyoruz. Az buz değil 1500 tl kira.hehe bir antepli olarak ben de liste yaptım
Terbiyesizlik yapan o ok meslegın yok biseyın yok dıyende o . Bu sekilde konusamazTerbiyesizlik yapmayın lütfen. Hanımefendi size yardımcı olmaya çalışıyor. İstediklerinizi duymuyorsunuz diye agresif cevaplar verip saygısızlık yapmanıza gerek yok.
Valla biz kirada oturmuyoruz evimiz bize ait çok şükür. O bakımdan çok daha rahat yaşıyoruz. Az buz değil 1500 tl kira.
Nerde yasıyosunuz kiranız ne kadar araba varmı? cocuk etute kalıyomu- sende calısıyosun demi? Mesleklerınız nemerhaba konu sahibi :) benımde ıkı cocugum var bırı okula gidiyor devlet okuluna...evimiz kendimize ait ve senede bir defa tatile gidiyoruz, ortalama yaşıyoruz diyebilirim hatta bazen aysonunu zor getiriyoruz... evımze yaklasık 7000 tl giriyo ama bakarsan harcamalara öyle lüks falan takıldıgımızda yok... sadece sabit gider 2500 tl var devamı harcanıp ucu ucuna yetıyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?