4 kisilik aile icin ne kadar maas iyi maastir?

gelmeyin diyenleri anlamıyorum sanki herkesin kapısında terör var.

gelin tabiki burası vatanınız.
sizin bi diplomanız yoksa kurs ile iş bulamazsınız ancak yabançı dilinizden dolayı hosteslik ya da yabancı dilden dolayı çağrı merkezi ya da ithalat ihracat firmalarında yazışmalar yapabilirsiniz eşinizde yine müdürlük yapabilir ama tüm bunlar zamana yayılarak yapılabilir pat diye olmaz

ev olarak ırtalama bi ev 1000 tl. çoçuklar küçükse bakacak biri lazım çünkü tüm gün okul yok etütler çok pahalı 500 tl

faturalar mutfak için 1500 yeterli gibi

yani toplam 4 ten az olmamalı geliriniz ucu uçunao yeter

O zaman gebze ye gelin.kiralar 550 den tut adamakıllı bir ev 1000 e kdr var..iş sahası çok iyi bir şehir.hem istanbula bursaya
Heryere yakın.
Gıda çok ucuz değil.

Mesela biz eşimle özel sektörde çalışıyoruz
1080 ev kredisi 100 elektrik 60 su 230 doğalgaz 600 market 150 pazar derken
Ayda 2 3 kere yemeğe gidiyoruz.okula giden 1 tane çocuğum var.okul dan istenilenler vs
Çok şükür rahat geçiniyoruz
Gebzede işsiz kalınmıyor desem yeridir.

Iste aile vatan ozlemi yasamadan bilincek bişey degil hic kolayda degil biletler asırı pahalı gel deyince gelinip gidilmiyo
Turkiyenin neresinde yasarsan yasa can guvenligin yok ,bu senin icin birsey ifade etmiyor mu?
Ayrica burda da ailenle gorusmen surekli olamayacak, gel git bedava degil, 4 kisilik ailesin ha deyince istedigin yere gidebilecek misin?

Bence ülkemize gelin herkesin memleketi
Başka güzel
Tatil i saymazsak normal bi şehirde 3500 ve üzeri ile rahat gecinirsiniz

Hsos hanfendi burdada gecım var burda da hayat cok pahalı be ucu ucuna yasıyoruz ozaman fark ne ?
Fark hayat standartlari
Hasta oldugunda git bakayim doktora noluyor
Devletin hastanesi senden para istiyor guya bedavalar
Allah vermesin onemli bir rahatsizlikta aylarca ameliyat gunu bekliyorsun, bizzat yasadim hem de 3 defa
Burda da hayat bedava degil
Meslegin yok birseyin yok, hic degilse orada guvendesin, cocuklarinin gelecegi garanti altinda.

Açıkçası evli değilim ve ev de geçindirmiyorum ama yine de yazmak istedim. 15 yıl Ankarada 1 yıl istanbulda bir kaç senedir de Antep te oturuyoruz. Babam özel sektörde müdür olarak çalışıyor başka da bir gelirimiz yok. Yani bir kaç şehirde yaşamış bir insan olarak baz yorum yapabilirim diye düşünüyorum. Türkiye de ki huzursuzluklar Suriyeden gelen mülteciler ve ülkenin ekonomik durumu sağolsun kiralar ve hayat şartları gittikçe pahalılanıyor burada.
Gaziantepten bir örnek vereyim.
2+1 evlerin kiralari 800 tlden başlıyor
3+1 evlerin kiraları 1200 tl civarı ortalama
4+1 evlerin kiraları da yine ortalama 1500 tl
Yazın genelde güneş enerjisi kullanılıyor burada ama kabataslk söylemem gerekirse
Elektrik 80
Su 80
İnternet+ev+ cep telefonları 200
Doğalgaz ortalama 300
Etin kilosunun neredeyse 40 tl ye ulaştığını düşünürsek eğer - burası doğuya daha yakın olduğundan ortalama 36 tl etin fiyatı - aylık mutfak masrafınız büyük marketler değilde BİM gibi daha uygun fiyatlı marketlerden yapılsa bile çocukları da düşünürsek eer en az 500 tutar.
Çocuklar devlet okuluna gidecek demişsiniz eninde sonunda kurs edüt vb. şeyler için para ödyeceksiniz servisle değil yürüyerek gitseler bile beslenmeliriydi vb. ihtiyaçlarıydı aylık en az 250 tl ödersiniz.
Kıyafet vb. ihtiyaçlar için de aylık 250 diyeli mesela.
Ayrıyetten tatil de var erken rezarvasyon yaptırıp haziranda - yani çocukların okulu biter bitmez- tatile gitseniz size en az 3 bin tl ye al olur ki o da öyle çok lüks oteller değil ortalama oteller için konuşuyorum.
Yani 3+1 evde oturdunuz tatili taksitle ödediniz ve standart bir yaşam ile geçinmeye çalışsanız bile ortalama 3-3300 bin tl arası bir rakam gerekiyor ki burası İstanbul - Ankara falan de değil. Kİ dikkat ederseniz kişisel bakım , ayda 3-4 kere dışarıda yemek yemek - sinemaya gitmek vb. şeyleri de içerisine katmadım. BUnları da katarsak ortalama 3500-4 b,in tl gibi bir tutar gerekir minimum. Bir de özel sektörde ki sallantıyı unutmamak lazım. Asgari ücret arttı diye her avm den ortalama en az 50-55 eleman işten çıkarılmıştır. Şirketlerde de aynı şekilde işten çıkarılmalar var. Ekmek aslanın ağzında tabiri bu ülkenin şuan ki durumunu anlatmaya yetmiyor bile emin olun.

Orası benim vatanım niye gelmeyeyim diyorsunuz? Gelipte ne yapacaksınız. Sürekli ailenizi görebilecekmisiniz ? Görseniz elinize ne geçecek çocuklarınız iyi bir eğitim alamadıktan sonra içlerinde sürekli birşeyler eksik kalacaksa, ucu ucuna geçip yine de "vatanınızda" olacaksanız gelenizin ne önemi kalıyor ki ?
Kendi adıma söylüyorum benim için bir önemi yok. ELbetteki herkes kendi vatanında yaşamak ister bu gayet normal bir durum ama benim ve ailem için en iyi şartlar neredeyse ben orada yaşamak isterim. Tabi bu benim görüşüm.

bizden örnek vereyim sana..
2700+3300=6000 maaşımız var.
1300+300 kredi ödüyoruz.. eşim iş kurdu bu krediyle ve birikmişimizle.. 1600
400+400 harçlıklarımız 800
700 kreş
1000 tl kredi kartı. arabanın yakıtı giyecek çocuğun bezi falan ..
350 mutfak parası.
284 kira (lojmandayım)
50 elektrik 40 su 180 doğalgaz 40 bina gideri (hafta içi evde yokum o yüzden fazla değil faturalar) 310

bunlar da hiç keyfi gider yok..
5 bini geçiyor.. kalanla da arada dışarda yemek yiyoruz ya da ani giderler oluyor..
tatil 2 çocuk özel okulu iki çocuğun harçlığı falan ve kira derdim de yok..

Nbiraz daha abartin yurtdışında terör saldırısı falan hiiiic olmuyo cunku
orda da terör var madem teörden memnunsun suriye ye git yakında bi suriyeyi geçicez zaten.bak herşey güllük gülistanlık miss gibi refah içinde sukunet içinde dört dörtlük hayat sürüyoruz.ne alaaaa memleket...

hehe bir antepli olarak ben de liste yaptım

alıntı yaptıgın yazı baskasına hıtaben yazılmıs nıye ustune alındın avukatımısın sen? Burda da aynı ozel saglık sıgortan yoksa ancak normal doktoru gorursun saglık ocaklarında ki onlarda pek bılgılı degıldır. Bırak ameliyatı uzmanı bile gorceksen cebınden odersın kaldıki ameliyat.. Devlet hastanesi aylarca bekletir ozele gıtsen cabuk olur ama dunya para bır uzmanı gormek bile! Ozel saglık sıgortası aylık yuksek rakam odersın ama uzmanı gorunce yada ameliyat olunca sıgorta bı kısmını karsılar azımsanmıcak miktarı yine cebinden odersin. Hayat hıcbıtir ulkede bedava degıl heryerde gecım var ! Burda guvende oldugumuzu neye gore bılıyon geldın yasadınmı burda sen??? Cocuklarımın gelecegıne kadar bılıyosun garantıdeymiş kimsenin hayatı hıcbıryerde garantide degil . MESLEGIN YOK BISEYIN YOK USLUBUNA BAK TERBIYESIZ CEK GIT KONUMDAN

Terbiyesizlik yapmayın lütfen. Hanımefendi size yardımcı olmaya çalışıyor. İstediklerinizi duymuyorsunuz diye agresif cevaplar verip saygısızlık yapmanıza gerek yok.

merhaba konu sahibi :) benımde ıkı cocugum var bırı okula gidiyor devlet okuluna...evimiz kendimize ait ve senede bir defa tatile gidiyoruz, ortalama yaşıyoruz diyebilirim hatta bazen aysonunu zor getiriyoruz... evımze yaklasık 7000 tl giriyo ama bakarsan harcamalara öyle lüks falan takıldıgımızda yok... sadece sabit gider 2500 tl var devamı harcanıp ucu ucuna yetıyor....

Valla biz kirada oturmuyoruz evimiz bize ait çok şükür. O bakımdan çok daha rahat yaşıyoruz. Az buz değil 1500 tl kira.

ben de lojmandayım o yüzden çok şükür şimdilik sıkıntı yok. ilerisinde de Allah büyük. Antep de ev kiraları çok saçma sapan oldu. sanki deniz kenarı. sıradan şehre uzak evlere 700 istiyorlar. işime yakın bakalım dedi. 2+1 en kıytığı 100 lirayı geçiyor yani..

Nerde yasıyosunuz kiranız ne kadar araba varmı? cocuk etute kalıyomu- sende calısıyosun demi? Mesleklerınız ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…