4 kisilik aile icin ne kadar maas iyi maastir?

Ev kira olacaksa bes bin tl. Ama yasayacaginin sehrin buyukluk ve kucuklugune gore degisir.

Biz İstanbul da yasiyoruz sadece Esim calisiyor 3500 lira maasi var. Biz aylik 1500lirayi kenara koyuyoruz 2000 lira ile de gayet rahat geciniyoruz. Yemeğe Kahvaltiya da gideriz sinema ayda bir falan. Bence iktisatli olursaniz paraniz bereketleniyor ben buna çok inaniyorum.

Cocugumuz yok ama aylik durumu olmayan bir ogrenciyede 200tl yardim ediyoruz. Tum bunlar aylik 2000.

istatistik kurumu açıklıyor her yıl, açlık sınırı ve yoksulluk sınırı. tam hatırlamıyorum ama 4400ün altındaysanız yoksulsunuz. Bakın aç demiyorum, yoksulsunuz. geçinirsiniz evinizde çorba kaynar ama telefon alırken araba alırken ev alırken hep bi eksikm seçersiniz

hangi ülkedesiniz yazdiniz mi bilmiyorum. ben avusturyada yasiyorum ve Burda cogu kisi anca 1500-2000 euro arasi kazaniyor. yani öyle 4000 falan Alan yok. bu ikinizin maasimi yoksa tek esinizin ki mi?

Biz mi çok iktisatsız? Giderimiz mi çok anlamadım. İstanbul'da 1000-2000 cep harçlığına yetmiyor. Ben büyük şehir ise kredi/ kira ödenmeyecekse iki çocukla 10 bin ancak yeter rahat yaşamaya diyerek görüşümü bildiriyorum.

Meslegi olmayan insana hakaret etsem bu cumleleri kullanmam ne var ki benim soyledigimde? Ben yurt disinda da yasadim burada da, aradaki farklari anlayabilecek durumdayim
Meslegin yok birseyin yok evet, bu bir hakaret cumlesi degil, gayet de dogru soylemisim, alinti yaptigim seyi ille bana yazmis olman gerekmiyor, herkes bu sekilde alinti yapip yazabiliyor fikirlerini. Kimseyi bir yerden kovma yetkisine sahip de degilsiniz, umarim sizi de uygun sekilde uyaracaktir site yonetimi

Aynen yani
İlk mesajlarimda turizm sektorunde is bulabilirsiniz garsonluk yapabilirsiniz de demistim zaten

Yok artık. Ne deyim Allah eşine sağlık versin kazancı bol olsun inşallah.
Evet canım maalesef :) bide babası kendi işini yapıyor bi iş gelse eşimin maaşının iki katını alır abileri 2 bine yakın alır eşim en düşük maaşlı olanı ama onlar kendilerini bizden daha çok ihtiyaç sahibi olarak görüyolar :)

Katılıyorum ayrıca paranın alım gücü değerini ve yaşam standardını belirliyor. O sebeple Türkiye şartlarında 10 bin gerçekçi rakam diğer tabirle para pul olmuş

Benim galiba o gercekten hesap yaptim da anca yetiyor gibi birsey, elaleme hayranim ya yasamayi birak nasil gecinebiliyorlar ayakta alkisliyorum
Yok vallahi sen değildin :)
Siyasetten nicki lazım değil bi arkadaştı...teee geçen yazlardan..
Hayır harcadığım şu diye bi rakam vermeyeceğim, cidden iyi şartlarda yaşıyorum ama 10 bin de yetmiyo demeyin ya...keyfi giderimi kessem gül gibi yaşarım bu parayla

Yok ya valla beni genelde ev ekonomisi konularindan dove dove disari atarlar hep ev araba kredisi olmasa 10 bin yeter de iste birseylere sahip olayim deyince olmuyor bizde
Cok tatlisin bu arada soylemeden gecemeyecem

Rahat yaşayım ev benim olsun,arabam olsun dersen 6-7-8 bin aralığı. 10bin ile geçinememek lüksü biraz abartmaktır bence. Bizde gördüğümüz bir şeyi alıyoruz, gözümüz kalmıyor şukur hiçbir şeyde ama çocukları da düşünüp daha ölçülü yaşamak gerekir. 8bin geliyorsa kenara para koyulmalı. Ha evin varsa araban varsa 4bin ile de geçinirsin ama her gördüğünü alma lüksün olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…