4 kisilik aile icin ne kadar maas iyi maastir?

Terbiyesizlik yapan o ok meslegın yok biseyın yok dıyende o . Bu sekilde konusamaz
Hanımefendi yalan mı söylüyor ? Kurslara gittim ama mesleğim yok dediniz. Eşiniz kamu yönetimi mezunuymuş. Lütfen buradakilere ters cevaplar vermeden önce Türkiyede kamu yönetimi mezunları nerelerde çalışabilir ortalama ne kadar maaş alabilir yazın google. Ayrıyetten diploması olmayan ama kurslara giden bir insanın ne kadar aldığını düşünün. Eğer akıcı bir biçimde iki dili birbirine çevirebiliyorsanız bir otelde ve ya çevirmenlik şirketlerinde iş bulabilirsiniz ancak eğer tecrübeniz yoksa muhtemelen sizi asgari ücretle başlatırlar. Oda 1300 tl. Eşiniz de 2 bin tl civarı alsa ucu ucuna belki geçinebilirsiniz.

Bayan yanlış birşey söylemiyor. Siz geriliyorsunuz.

Terbiyesizlik yapan o ok meslegın yok biseyın yok dıyende o . Bu sekilde konusamaz

ama doğru yani.. buraya gelince sıfırdan başlayacaksınız. elle tutulur bir meslek gerek. diplomada yetmiyor.
mesela ben üniversiteyi bitirdim diplomam var ama mesleğim yoktu. zira herkes gani gani tecrübe istiyor.
Allah dan kpss vardı da çalışıp girdim .. yoksa özel de tecrübe ve torpil gerekiyor..

kiramız yok, ailelerimize yardım ettiğimiz bir aylık tutar var, toplam evimizin dışına 2500 tl gidiyor kalan 4500 ile gecınıyoruz aslında biz...arabamız var evet hatta hergun cook uzak olan ısımıze arabayla gıderız, cocuk etute kalmıyor, evde yaparız odevlerımızı, doguda bır sehırdeyız...

Nerde yasıyosunuz kiranız ne kadar araba varmı? cocuk etute kalıyomu

Ya üniversitenin üst tarafı Kaataş ı falan biliyorsunuzdur. Artık şehir resmen dışa doğru kayıyor. Akkent- Mavikentte bile kiralar 1000 tl en az ki daha yeni gelişiyor diyebiliriz.

Ben memleketinde mutluyum
Mutlu olmayanlar gitsin bi zahmet
Suriye de savaş var

İzmir İstanbula göre uygun fiyatlı bir şehirdir.
Antalyayı bilmiyorum.

İzmirde kiralar nispeten ucuz (tabi çok nezih yerleri kastetmiyorum), yeme-içme de ucuzdur.
pazar alışverişi de keza daha ucuzdur.

siz çalışmayacaksanız aile bütçesini daha iyi yönetebilirsiniz.
market yerine pazardan alışveriş,
bazı gıdaların evde yapımı, daha az dışarıda yemek gibi.

ben çalıştığım için mesela giderlerimiz daha yüksek oluyor.
yorgun oluyorum yemek yapamıyorum, evde konservedir şudur budur yapamıyorum (biraz beceriksizlik de var, neyse),

etütlü okullar var, 3-4 gibi çocuklar çıkıyorlar.
o tarz bir okula gönderirseniz uygun fiyatlı olur sizin için siz çalışacaksanız. hem çocuklar o saatten sonra siz gelene kadar yalnız da bekleyebilirler bence yeterince büyüklerse.

ben de 4000 yeter diyorum izmirde.
zamanla oturtursunuz düzeninizi.

her yerin uygun marketi falan vardır, araştırırsınız.
şimdi ilk taşındığınızda illa gideriniz fazla olacak muhiti öğrenene kadar, bunu da hesaba katın.

Ya üniversitenin üst tarafı Kaataş ı falan biliyorsunuzdur. Artık şehir resmen dışa doğru kayıyor. Akkent- Mavikentte bile kiralar 1000 tl en az ki daha yeni gelişiyor diyebiliriz.

ewt öyle.. üstelik ben karataşı çok da sevmiyorum. 72 millet var resmen. çok karışık. şehir orda olduğu için trafik de fena. ben havaalanı tarafından oraya 15 dakika da geliyorum. çocuğu kreşe bırakıyoruz. dönüşte 40 dakika da çarşıya gelemiyoruz.. yine de git gide kiraları artıyor. 1+1 e arkadaşlar bakmış 950 diyorlarmış.. yok artık dedim!

Ben memleketinde mutluyum
Mutlu olmayanlar gitsin bi zahmet
Suriye de savaş var

gidemiyoruz ki.
ülkenin iç durumundan ötürü vize vermez oldular artık

iş başvurusunda bulunuyoruz, %95 sizin ülkenizle vize konusunda sıkıntı oluyor diye geri çevriliyoruz.

Yani 6000 maasda cok uctunuz sanki... Turkiyede her aile 6000 le geciniyo sanki. Ben yasanabilir bir rakam sordum
Canım bn konyada yım diğer büyükşehirlere göre daha kolay yaşaması 3 aylık bebeğim var bn çalışmıyorum eşim asgari ücret alıyor ayda 900 lira ödememiz var kira ve faturalar içinde ayda bi sinema yapabiliriz eşim istiyor aman bn istemiyorum tatil desek zaten öle bi lüksümüz yok sonuçta asgari ücret de belli eşim yıllık izin alırsâ yazlığımız var annemlerin köyümüzde başbaşa oraya gidiyoruz :) ( züürt tesellisi gibi :) ) geçiniyoruz çok şükür allahım kimseye muhtaç etmesin yeter

Burda bizim eve turk parasıyla 12000 tl giriyo anca ayda
12000 Türkiye de harika bir para.. sağlam birikim yapılır. çocuklar iyi okula gider iyi semtte oturursunuz tatiliniz çok güzel yaparsınız.. orda da öyleyse gelmeseniz sizin için daha iyi. tabi özel durumlarınız varsa siz bilirsiniz..

bence demeyin çok doğru .tek çocum var aşşa yukarı o para giriyor evime ev kendimin ama anca yetiyor.sadece ayda 500 tl iş yerinde arkadaşlarımla güne girdim ekstra harcama bu .bir akşam yemege giderseniz orta halli bir restorant öle kelli felli yerler değil mesla bir balık restorantı falan değil.köfte döner gibi .. kesinlikle 3 kişi 100-120 aşşa çıkmazsınız.gerisini siz hesaplayın.balık yiyelim dersen dışarda şaşar beşersen kesin 300 tl. cebinden çıkar masanın üstüne koy.

Bırde sey sorcam kpss olmadan memur olunabılırmı? Sadece mulakat ve testle? Yabancı dili kullanarak falan
Hangi kurumlar kpss olmadan memurluk imkanı veriyo
Bizde iki sene once yurtdisindan geldik esim musteri hizmetlerinde calisiyor dilini kullanarak maasida gayet iyi ama ev kendimizin olmasina ragmen turkiyede hayat cok pahali gecim cooook zor bidaha iyice dusunun dönus yapmayi derim

Valla Stüdyo daireler falanda ucuz. Ben şehrin merkezinde oturuyorum. Her yere yakınız yani. Ama bizim evin karşısında 7-8 yıllık binada 3+1 ev kirası 1500 tl imiş.
El insaf diyorum. Allah asgari ücretle geçinenlerin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…