- 20 Temmuz 2009
- 1.573
- 734
- 323
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Oha diyorum benOn binle geçinemeyen var burda
Hanımefendi yalan mı söylüyor ? Kurslara gittim ama mesleğim yok dediniz. Eşiniz kamu yönetimi mezunuymuş. Lütfen buradakilere ters cevaplar vermeden önce Türkiyede kamu yönetimi mezunları nerelerde çalışabilir ortalama ne kadar maaş alabilir yazın google. Ayrıyetten diploması olmayan ama kurslara giden bir insanın ne kadar aldığını düşünün. Eğer akıcı bir biçimde iki dili birbirine çevirebiliyorsanız bir otelde ve ya çevirmenlik şirketlerinde iş bulabilirsiniz ancak eğer tecrübeniz yoksa muhtemelen sizi asgari ücretle başlatırlar. Oda 1300 tl. Eşiniz de 2 bin tl civarı alsa ucu ucuna belki geçinebilirsiniz.Terbiyesizlik yapan o ok meslegın yok biseyın yok dıyende o . Bu sekilde konusamaz
Terbiyesizlik yapan o ok meslegın yok biseyın yok dıyende o . Bu sekilde konusamaz
Nerde yasıyosunuz kiranız ne kadar araba varmı? cocuk etute kalıyomu
ben de lojmandayım o yüzden çok şükür şimdilik sıkıntı yok. ilerisinde de Allah büyük. Antep de ev kiraları çok saçma sapan oldu. sanki deniz kenarı. sıradan şehre uzak evlere 700 istiyorlar. işime yakın bakalım dedi. 2+1 en kıytığı 100 lirayı geçiyor yani..
Ben memleketinde mutluyumorda da terör var madem teörden memnunsun suriye ye git yakında bi suriyeyi geçicez zaten.bak herşey güllük gülistanlık miss gibi refah içinde sukunet içinde dört dörtlük hayat sürüyoruz.ne alaaaa memleket...
Ya üniversitenin üst tarafı Kaataş ı falan biliyorsunuzdur. Artık şehir resmen dışa doğru kayıyor. Akkent- Mavikentte bile kiralar 1000 tl en az ki daha yeni gelişiyor diyebiliriz.
Siz misiniz o?On binle geçinemeyen var burda
Ben memleketinde mutluyum
Mutlu olmayanlar gitsin bi zahmet
Suriye de savaş var
12bin değil mi yanlış görmüyorum.Burda bizim eve turk parasıyla 12000 tl giriyo anca ayda
12 bin tl den bahsediyoruz ve siz onu bırakıp burada 3-4 bin ile geçim savaşı vermeye gelmek mi istiyorsunuz. Yorum yapamıyorum gerçekten...Burda bizim eve turk parasıyla 12000 tl giriyo anca ayda
Canım bn konyada yım diğer büyükşehirlere göre daha kolay yaşaması 3 aylık bebeğim var bn çalışmıyorum eşim asgari ücret alıyor ayda 900 lira ödememiz var kira ve faturalar içinde ayda bi sinema yapabiliriz eşim istiyor aman bn istemiyorum tatil desek zaten öle bi lüksümüz yok sonuçta asgari ücret de belli eşim yıllık izin alırsâ yazlığımız var annemlerin köyümüzde başbaşa oraya gidiyoruz :) ( züürt tesellisi gibi :) ) geçiniyoruz çok şükür allahım kimseye muhtaç etmesin yeterYani 6000 maasda cok uctunuz sanki... Turkiyede her aile 6000 le geciniyo sanki. Ben yasanabilir bir rakam sordum
12000 Türkiye de harika bir para.. sağlam birikim yapılır. çocuklar iyi okula gider iyi semtte oturursunuz tatiliniz çok güzel yaparsınız.. orda da öyleyse gelmeseniz sizin için daha iyi. tabi özel durumlarınız varsa siz bilirsiniz..Burda bizim eve turk parasıyla 12000 tl giriyo anca ayda
bence demeyin çok doğru .tek çocum var aşşa yukarı o para giriyor evime ev kendimin ama anca yetiyor.sadece ayda 500 tl iş yerinde arkadaşlarımla güne girdim ekstra harcama bu .bir akşam yemege giderseniz orta halli bir restorant öle kelli felli yerler değil mesla bir balık restorantı falan değil.köfte döner gibi .. kesinlikle 3 kişi 100-120 aşşa çıkmazsınız.gerisini siz hesaplayın.balık yiyelim dersen dışarda şaşar beşersen kesin 300 tl. cebinden çıkar masanın üstüne koy.Oha diyorum ben
Evet 12000 ama normal gecımde hepsi ucuyo desem12bin değil mi yanlış görmüyorum.
Ona göre yorum yapacağım da.
Bizde iki sene once yurtdisindan geldik esim musteri hizmetlerinde calisiyor dilini kullanarak maasida gayet iyi ama ev kendimizin olmasina ragmen turkiyede hayat cok pahali gecim cooook zor bidaha iyice dusunun dönus yapmayi derimBırde sey sorcam kpss olmadan memur olunabılırmı? Sadece mulakat ve testle? Yabancı dili kullanarak falan
Hangi kurumlar kpss olmadan memurluk imkanı veriyo
ewt öyle.. üstelik ben karataşı çok da sevmiyorum. 72 millet var resmen. çok karışık. şehir orda olduğu için trafik de fena. ben havaalanı tarafından oraya 15 dakika da geliyorum. çocuğu kreşe bırakıyoruz. dönüşte 40 dakika da çarşıya gelemiyoruz.. yine de git gide kiraları artıyor. 1+1 e arkadaşlar bakmış 950 diyorlarmış.. yok artık dedim!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?