• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

cmtsi menum
sabah peynir zeytin salatalik saganda 4 yymurta sut 2 dilim ekmek
oglen elma
aksam firinda palamut 2 dilim ekmek salata
1 lire su
spor yok
pazar menu
sabah 4 yumurta haslanmis 3 dilim ekmek
zeytin peynir
oglen 2mandalina
aksam bezelyeli tavuk yemegi yogurt 2 catal makarna 1dilim ekmek
su yarim litre hep unutuorum
spor yok
Yawrukush Yawrukush

Kızlar yarın kismetse orucluyum. Kaza orucum oldukça fazla iki güne bir tutmayı planlıyorum. Grupta kalmama engel mi bu
Allah kabul etsin gülüm tanışmışmıydık hatırlamıyorum ben hazal. benimde 28 gün kazam var ve tutacağım yakında dikkat edersen yediğine suyuna sıkıntı olmaz;)

Kizlar hepinize iyi geceler, iyi istirahatler.
Bugun ugrayamadim takima firsat bulup.
Sokak kapimizin kolu tamir olacakti, esim sabahtan beri onunla ugrasiyor, bende Akini aptediyordum.
Birde esimin ailesiyle kamera actik, kamerayi idare et, Akini idare et ,derken, simdi oglen uykusuna yatirdim Akini:)
Hemen gecmisi okuyorum:)

Papatya Çayının Faydaları
papatya-cayinin-faydalari.jpg

Son birkaç yıldır siyah çay ve yeşil çaydan sonra en çok tercih edilen çay türü papatya çayıdır. İlkbahar aylarının gelmesi ile birlikte çayırlarda, yol kenarlarında beyaz çiçekler açan papatya Bileşikgiller familyasındandır. Boyu 25 cm’ e kadar uzayabilmektedir. Bir yıllık otsu bitkidir. İnce parçalı beyaz yaprakları sapsızdır.

Papatya hafif ve hoş kokulu olup içerisinde acı madde, glikozitler ile tanen bulunmaktadır. Yaz aylarında toplanarak kuru, havadar ve gölge bir yer de kurutulur.

Papatya Suyunun Faydaları:
Papatya suyu daha çok papatyaların kaynatılması ile elde edilir. Papatya çayı ile aynı kategoride değerlendirilebilir. Sağlık açısından faydaları papatya çayı ile aynıdır. Papatya çayı ile farklı olan bazı uygulamaları vardır. Papatya çayı bir çeşit içecek olarak tüketilir, fakat papatya suyu içecek dışında cilt ve saç sorunlarını ortadan kaldırmak için cilde veya saçlara uygulanmaktadır.

Papatya Çayının Zararları: Papatya çayının bir çok açıdan faydalarını detaylı olarak inceledik. Çok geniş yelpazade sağlığa şifa ürettiğini gördük. Ama daha çok aşırı tüketimden kaynaklanan bazı sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bunun dışında bebeklerde ve anne adayı hamile kadınlarda ve emzirme döneminde olan annelerin tüketimine çok dikkat etmeleri gerekmektedir, gerekirse doktorlarına danışmadan tüketmemelidirler.

• Papatya yağı bebek ve çoculara ağızdan kesinlikle verilmemelidir, cilt veya derilerine uygulandığında mutlaka inceltilmelidir.
  • Mide rahatsızlığı, tansiyon ve şeker hastalarının papatya çayı tüketimini doktorlarına danışarak yapmalarını öneririz.
  • Papatya çayı ve papatya yağının sinir sistemi üzerinde ciddi etkileri vardır, bu yüzden epilepsi hastalarının kullanması önerilmez.
Tavsiyeler

Papatya çayının özellikle sinir sitemi üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu görüyoruz. Günümüzün en önemli hastalıklarından biris olan stres ve depesyona karşı çok etkili bir şifa kaynağı olabilir. Düzenli olarak tüketilen papatya çayıs ayesinde hem stresten uzak kalmayı başarmış olursunuz, hem de stres kaynaklı hastalıklara yakalanma riskini azaltmış olursunuz.

Bugnkü menüm
Sabah
Şekersiz çay
1 dilim ekmek
1 dereotlu lorlu poğaça( boyut olarak küçük ve ev yapımı)
1 dilim peynir
1 çk reçel

Öğle
Adana :dua: dediğim gibi etini yedim lavaşlara dokunmadım
Ayran

Ara
1 küçük muz

Akşam
Yoğurt
2 kaşık makarna
2 kaşık et sote

Sabah 09.00
Peynirli yumurta(1 adet lorlu)
2 dilim tam bugday
Domates
Salatalık
Biber
Cay sekersiz

Öğlen 13.00
1 kase yoğurt çorbası

Akşam 17.00
Mangala gittik
Mangalda tavuk kanat yedim ( 5adet)
PAtlican salatasi
1 dilim tam bugday ekmek

Su 3 litre

Spor
1 saat yürüyüş 9000 adim

Sabah 09.00
Peynirli yumurta(1 adet lorlu)
2 dilim tam bugday
Domates
Salatalık
Biber
Cay sekersiz

Öğlen 13.00
1 kase yoğurt çorbası

Akşam 17.00
Mangala gittik
Mangalda tavuk kanat yedim ( 5adet)
PAtlican salatasi
1 dilim tam bugday ekmek

Su 3 litre

Spor
1 saat yürüyüş 9000 adim
yine menu, su, adim sahane canim :)

Bugnkü menüm
Sabah
Şekersiz çay
1 dilim ekmek
1 dereotlu lorlu poğaça( boyut olarak küçük ve ev yapımı)
1 dilim peynir
1 çk reçel

Öğle
Adana :dua: dediğim gibi etini yedim lavaşlara dokunmadım
Ayran

Ara
1 küçük muz

Akşam
Yoğurt
2 kaşık makarna
2 kaşık et sote
canim disarida kebap, kofte, doner diledigin gini yiyebilirsin, yaninda ayran, salata ile...
sende oyle yapmissin zaten. afiyet seker olsun:)

Back
X