• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Ben o kadar otursam gece, ertesi gun vinc ile kazirlar beni yerden muhtemelen..
Oyle enejik ki cocuklarim, 13-14 saat ilgileniyorum onlarla tatil gunlrinde :)
tamam ben çocuk büyütmemişim 14 saat ben peşlerinde koşsam çıldırırdım.gerçi avantajım yaş araları çok bizde. biri büyüdü diğeri geldi.

Oyy Egin ekmegi mi, ates ettin bana resmen, lavas gibi olanindan mi?:KK61:
Uzerine tereyagi ve egin peyniri...
tam buğday unu ile karafırında yapılan lavaşa benzeyen ama muhteşem olan evet o. gittiğimiz yer sahibi ile bolca muhabbet edince adam özel yapım tulum peyniride ikram etti.birde yanan sobası vardı.üstünde ısıttım ekmeği öyle yedim.şimdi söyleyin bana siz olsanız ne yapardınız.yaaaaa ben gene yaparım.

Menü, spor, içecekler:

Öğle: ekmeksiz köfte, az salata, sivri biber

Akşam: 2 az haşlanmış yumurta, 1 ufak salatalık, 1 acı biber

Sıvılar:

3 lt su
Filtre kahve
Zencefil, adaçayı karışımı çay
Bi bitki çayı daha masaj da getiriyorlar ama ne bilmiyorum :)

Spor:

Squat: 200 x 2 = 400 puan
Wallsit: 200 x 2 = 400 puan
İp atlama: 200 x 2 = 400 puan
Bacak açma kapam: 300 x 2 = 600 puan
Hitt cardio + ağırlık antremanı karışık ( pt ile çalıştım) 60 x 3 = 180 puan
Adım: 5500 / 100 x 5 = 275 puan

Toplam puan: 2255 puan

Yawrukush Yawrukush Kozmogirl17 Kozmogirl17 stitch stitch

Eyvah eyvah cumaya eksi gelmesi lazim, hemen kemerleri sIkalim :)

Insan kilo verince hissetmez mi canim , ne guzel :)

2 gunku menulerinde , sporlarinda harika, hafta sonu da cok bozulmamistir umarim..

Evet aksam gec saate kadar oturursak birde insan acikiyor surekli yiyecek bir seyleri dusunuyor..

gayet guzel bir plan canim ,degisiklik olursa gunceller olur mu , birde spor puanlarini yaz canim...

Nasilsin canim, temizlik bitti mi?

Yemek yemeyi cok sevmek de isleri zorlastiriyor bende cok seviyorum..

Gorumcelerinin davranislarini hic tasvip etmedim, bir insana kilosuyla ilgili bir seyler soylemek ne kadar kaba.
Sen kendin icin kilo ver, kimsenin ne dedigi umurunda olmasin canim..

Tabi ki her zaman :) böyle yapıyorum Canım sabah bi menü akşam bi menü :) aynısı olsa da yine de yazıyorum çünkü sporumu akşam yazıyorum

Menü, spor, içecekler:

Sıvılar:

3 lt su
Filtre kahve

Spor:

Vuuuuuhuuu naptin oyle?
Nasil doydun bu yiyeceklerle ve sporu,suyu falan bravo?
Cidden bunyen nasil alisti bu kadar az yiyecege🤗

Menü, spor, içecekler:

Sıvılar:

3 lt su
Filtre kahve

Spor:

Off bu ne guzel bir menu, ne guzel sporlar, hemen yakalamaliyim seni, hain kofte :)))

Tabi ki her zaman :) böyle yapıyorum Canım sabah bi menü akşam bi menü :) aynısı olsa da yine de yazıyorum çünkü sporumu akşam yazıyorum
Harikasin , masallah sana.. :nazar:

Bir türlü kilo verememenin 6 sinsi nedeni
Tabi ki düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam nedeniyle kilo alıyor ya da veremiyoruz. Bu işin bilinen yüzü. Bir de farkında olmadıklarımız var. İşte Doktor Sinan Akkurt`un dikkat çektiği, bir türlü kilo veremememizin 6 gizli nedeni: Candida, Adenovirüs 36, gıda intöleransları, polikistik over, hormonal dengesizlikler, vitamin-mineral eksikliği…

Dr. Sinan Akkurt`a “Ne kadar diyet yaparsam yapayım bir türlü zayıflayamıyorum.” diyenler için bu sinsi oluşumların nasıl kiloya yol açtığını, tespit ve tedavi yöntemlerini sorduk... Buyrun cevapları..

Candida Albicans mantarı
Normal koşullarda bağırsaklarda vitamin üreten bakterilerle dengede bulunan bir mantar çeşidi olan Candida Albicans mantarı, bağırsak duvarına yapışarak orada yaşıyor. Aşırı çoğalması ve yer değiştirmesi durumunda ise adet sendromundan aşırı kilo alımına, kronik yorgunluktan egzamaya pek çok rahatsızlığı tetikleyebiliyor. Candida Albicans mantarının çoğalmasını tetikleyen unsurların başında aşırı antibiyotik kullanımı geliyor. Ayrıca rafine un ve şekerin fazla tüketimi, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve beslenme eksiklikleri de bu mantar türünü çoğaltan etkenler. Candida Albicans mantarının belirtileri arasında ise ağızda beyaz pamukçuk, aft, şişkinlik, bağırsak krampları, anüste kaşıntı, vajinal mantar, sık mesane iltihapları, adet sendromları, halsizlik, enerji kaybı, düşük libido, depresyon, konsantre olamama ve alerjileri sıralayabiliriz. Özellikle rafine un ve şekerden uzak durulması, kefir, turşu, yoğurt, ayran, lor peyniri, sarımsak, üzüm çekirdeği, keten tohumu gibi bağırsak florasını destekleyici gıdalar alınmasını öneririm. Candida oluşumları, biorezonans metoduyla iki seansta tedavi edilebilir.

Adenovirüs 36 virüsü
Adenovirüslerin farklı çeşitleri vardır. İshal, idrar yolu enfeksiyonu, nezle ve göz iltihabına neden olabilir. Özellikle Adenovirüs 36’ya şişman kişilerde sıklıkla rastlanıyor ve yapılan laboratuvar deneylerinde de fare ve tavuklarda şişmanlığa neden olduğu biliniyor. Son araştırmalara göre Adenovirüs 36’nın kök hücreleri etkileyerek yağ hücrelerine dönüştürdüğü de saptanmış durumda. Bir başka araştırmada obez olmayan kişilerde adenovirüs 36 enfeksiyon prevalansi yüzde 5, obezlerde yüzde 20-30 olarak tespit edildi. Özellikle yeterince klorlanmamış yüzme havuzlarında bulaşabilir. Adenovirüsler, hekimler tarafından bile bakterilerin meydana getirdiği enfeksiyonlarla karıştırılabilir ve antibiyotik ile tedavi edilmeye yönelinebilir. Oysa antibiyotikler bakterilere etki eder, virüslere etki etmez. Adenovirüs 36’nın tespiti ve tedavisi için de bir doğal tıp yöntemi olan biorezonans metodundan yararlanılabiliyor.

Gıda intoleransları
Bir nevi gıda alerjisi de diyebileceğimiz gıda intoleransları, herkeste farklı besinlere karşı gelişebiliyor. En sık rastlananlar arasında buğday, süt, yumurta, balık, mayalı besinler geliyor. Gıda intoleransı kavramını kısaca “sürekli tükettiğimiz gıdalara vücudun bir süre sonra tepki göstermesi” olarak açıklayabiliriz. Kişi kendi vücudunun hangi gıdaları “yabancı” kabul edip tepki verdiğini bilmeden bunları tüketmeyi sürdürdüğü takdirde, vücut bunları yakmayıp depoluyor ve sonuçta kilo alımı meydana geliyor. Bununla birlikte ödem, kabızlık, yemeklerden sonra uyku hali, sürekli yorgunluk, ishal gibi belirtileri de olabiliyor. Bu gibi şikayetleri olanlara gıda intolerans testi yaptırmalarını öneririm.

Politistik over sendromu
Adet düzensizliği olan, çok kolay ve hızlı kilo alan, tatlı isteği, sivilcesi ve tüylenmesi yoğun kadınların birçoğunda polikistik over (çok kistli yumurtalık) sendromuna rastlanıyor. Tanısı için kadın doğum doktoruna gidilmeli. Bu kişiler egzersiz yönünden oldukça zengin bir yaşam sürülmeliler. 15 - 45 yaş arası kadınların yaklaşık yüzde 10`unda rastlanan bu sendrom, çabuk ve kolay kilo alımının önemli etkenlerinden biri. Tedavisinde yardımcı tıp metodu olarak biorezonanstan yararlanılabiliyor.

Hormonal dengesizlikler
İnsülin direnci, hashimato, trioid yetmezliği, kortizol yüksekliği gibi hormonal dengesizlikler de kilo vermeyi zorlaştırıcı etkenlerdir. Özellikle bel çevresindeki yağlanma ve olağan yaşam sürerken birden bire kilo almak hormonal dengesizliğin habercisi olabilir. Tespiti için kan tahlili gerekir, tedavisi için farklı yöntemler uygulanır. Eş zamanlı olarak bir diyetisyen tarafından özel bir beslenme planı belirlenmeli ve uygulanmalı. Hormon dengesizliğine stres, düzensiz uyku gibi etkenler yol açabileceği gibi, düzenli bir beslenme ve egzersiz planı ile üstesinden gelmek mümkündür. Yüksek kortizol seviyesini azaltmak için C vitamininin katkısı olabilir.

Vitamin – mineral eksikliği
Bazı vitamin ve minerallerin eksikliği kilo vermeyi zorlaştırır.Örneğin demir, manganez, D vitamini, kalsiyum, krom, çinko eksikliğinde hücrelerimiz normal çalışmadığı için metabolizma hızı düşer, yeterli doğal antioksidan desteği sağlanamaz, şişkinlik, alerjiler, enfeksiyonlar ve kilo alımı tetiklenir. Vitaminler vücutta üretilmez, dışarıdan alınması gerekir. Mineraller ise vitaminlerden yararlanmak, besinleri özümsemek ve hormonal dengeyi sağlamak için şarttır. Sebze, meyve ağırlıklı beslenme şekli ile birlikte doktor kontrolunda gıda takviyeleri kullanılması gerekebilir.

Iyi aksamlar

Sabah 5.30
3 yumurta ile labneli basarisiz krep 😁

Ara
3 fincan kahve

Ögle 12.00
3 yumurta ile baharatli labneli omlet

Su 2L. Yatmadan 2,5 a tamamlarim

11700 adim 585 puan
60 dk Crossfit 240 puan

Toplam 825 puan Yawrukush Yawrukush

Aksam ögünu yok cunku hala tika basa dolu gibiyim.

Ayrica regl olmusum. Hic hissetmedim. Buyuk ihtimal dun ki 150 mekik sayesinde. Gorunmeyen Karin kaslarimi hissediyorum hala.

Umarim regl yuzunden + gormem tartida.
Yarin Bos gunum haftasonu mesaiye kalacagim icin. Yarini iyi degerlendirmem lazim.

Eklentiler

• IMG_20200219_130048_638.webp
    IMG_20200219_130048_638.webp
    28 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20200219_064620_603.webp
    IMG_20200219_064620_603.webp
    57,2 KB · Görüntüleme: 27
Menü, spor, içecekler:

Sıvılar:

3 lt su
Filtre kahve

Spor:

Masallah bu ne kadar cok spor boyle. Hangi ara yapiyorsun ve ne kadar vaktini aliyor merak ettim.

Menu de cok guzel dengeli beslenme

Iyi aksamlar

Sabah 5.30

Ara
3 fincan kahve

Ögle 12.00

11700 adim 585 puan
60 dk Crossfit 240 puan

Ayrica regl olmusum. Hic hissetmedim. Buyuk ihtimal dun ki 150 mekik sayesinde. Gorunmeyen Karin kaslarimi hissediyorum hala.

Yarin Bos gunum haftasonu mesaiye kalacagim icin. Yarini iyi degerlendirmem lazim.
Afiyet olsun bir sey soracagim ozel bir diyetin var mi yumurta ve labneden olusan😊

3.gunumu de guzel bitirdim insallah:)
09.00 az köy peyniri 3 zeytin,1 cay bardagi sut
13.00 yogurtlu patlican ve tarhana corbasi
19.00 yogurtlu suda pisirilmis 2 yumurta ve köy peyniri.
Gece acikirsam belki yogurt.
Gun icinde;1 lt su,1 Turk kahvesi,1 sutlu neskafe,4 cay
Gece de 30 dk egzersiz.
Yarindan itibaren sebze daha bol ekleyecegim ama annem geliyor 3 gun ne olacak bilmem😊

Afiyet olsun bir sey soracagim ozel bir diyetin var mi yumurta ve labneden olusan😊

Tesekkur ederim 😊
Yumurta orucu yapiyorum.
Ketojenik beslenme de vucudu sasirtmak icin. 3 ile 7 gun yapiliyor. Benim 3.gunum ve 5 gun yaparim demistim ama gayet iyi gectigi icin 7e kadar Devam edebilirim.
Genelde duraklamada yapiliyor diye okudum. Hala yeniyim ketojenik de. Yanlis bilgim varsa bilen duzeltsin :)

Tesekkur ederim 😊
Yumurta orucu yapiyorum.
Ketojenik beslenme de vucudu sasirtmak icin. 3 ile 7 gun yapiliyor. Benim 3.gunum ve 5 gun yaparim demistim ama gayet iyi gectigi icin 7e kadar Devam edebilirim.
Genelde duraklamada yapiliyor diye okudum. Hala yeniyim ketojenik de. Yanlis bilgim varsa bilen duzeltsin :)
Valla hic bilmiyorum ben ketojenigi o yuzden sordum.
Dukani bile zor anlayan biriyim ben :):)
Bilgilerine baktim sen de yeni baslamissin,sonucunu ilk kez goreceksin ozaman sen de.

ooo görümce şiddeti görüyorsun çok üzüldüm.ilk tavsiyemi vereeceğim sana sakın onları kafana takma.kendini onlar için kilo vermeye adapte edersen vücudun kilo vermeyi reddedebilir.bunu kendin için yaptığın takdirde daha fazla başarı elde edersin.

Takmiyorum ama bazen aradiklarinda direk kendime is cikariyorum gorusmemek icin. Hos ozaman da esime soruyorlar hala vermedimi kilo diyor. Duyuyorum sorduklarinda.
Ama dedigim gibi severim kendilerini. Cunku annem de teyzemde boyle. Herkes kiloma takik. Hep zayif olunca millete dert oluyor kilo almam herhal

Ben de bunu anlamiyorum,baskasina nasil kilo veremiyorsun deyip zayif olanlari.
Bunye meselesi biraz da.
Ve bir suru sey de etken,psikolojin,yasam sartlarin.tabi ki saglikli kiloyu isteriz de moral vermek boyle yerde daha dogru gibi geliyor.

Evet. Kendi dogum yapti 1,5 sene önce hala dal gibi zayif :)
Stress buyuk etken. Stress den seker cikolata deli gibi yedigimi bilirim. Duygusal Yemek yeme mi deniliyor turkce.

Ceydosa katiliyorum, sen kendini guzel hisset, gorumcelerini bosver.
Hazirana daha cok var, gidene kadar mezun bile olursun buradan. Kisa surede adapte olursun hem buraya hem saglikli beslenmeye, kilolar da yaninda gider merak etme ;)
Bak Applesma neredeyse hergun spor icin birseyler yapmis. Haydi sen de basla? :KK5:

Bende sporu artik hergun yapacagim. 1 gun ara veriyorum ama o 1 gun 2 veya 3 gun olabiliyor.
Zaten sagligim icin vermem lazim.

Eyvah eyvah cumaya eksi gelmesi lazim, hemen kemerleri sIkalim :)

Insan kilo verince hissetmez mi canim , ne guzel :)

2 gunku menulerinde , sporlarinda harika, hafta sonu da cok bozulmamistir umarim..

Evet aksam gec saate kadar oturursak birde insan acikiyor surekli yiyecek bir seyleri dusunuyor..

gayet guzel bir plan canim ,degisiklik olursa gunceller olur mu , birde spor puanlarini yaz canim...

Nasilsin canim, temizlik bitti mi?

Yemek yemeyi cok sevmek de isleri zorlastiriyor bende cok seviyorum..

Gorumcelerinin davranislarini hic tasvip etmedim, bir insana kilosuyla ilgili bir seyler soylemek ne kadar kaba.
Sen kendin icin kilo ver, kimsenin ne dedigi umurunda olmasin canim..

Tesekkur ederim. Takmamaya calisip yola Devam tabii

Canim aslinda birkac sene oncesine bakarak durumum cok daha iyi, en azindan kilo olarak. Ama uzun zamandir ayni kilodayim ve aklimda heep yemek yemek var ooffff cok zor. aylardir 66-68 gidip geliyorum. Buna da sukur tabiki 85lerden geldim buralara ama neden inemiyorum, aklimdan cikaramiyorum yemegi. Cook seviyorum yemek yemeyi :KK43: :KK43:

Canım o zaman vücudu şaşırtmanın zamanı gelmiş, şöyle denemelisin iki Öner’im olacak sana. 1. Protein diyeti 3 günlük sadece protein yiyeceksin, 2. Öner’im ise git hamburger, pizza, tatlı vs herşeyi ye 2 gün serbest beslen ve ye sonra tekrar başla bu da vücudu şaşırtır Canım. Birini denersen çözüm olacaktır. İstersen hafta sonu serbest yap sonra bak 1 hafta sonra durumuna sonra ki haftada 3 günlük protein dene.

Vuuuuuhuuu naptin oyle?
Nasil doydun bu yiyeceklerle ve sporu,suyu falan bravo?
Cidden bunyen nasil alisti bu kadar az yiyecege🤗

Kuzum başlarda çok zorlandım İnan açlıktan ağlama durumuna gelecektim nerdeyse ama vücut öyle güzel bir makina ki ne verirsen ona alışıyor, mesela bir süre saat 13:00 yemek ye sonra direkt 13:00 sinyal gönderir yemek diye, 14:00 çek bi süre zorlanır ama ona da alışır. İşte benim durumum da böyle. Ben bir sistem yapıyorum Canım benim yaptığım şifa orucu, şu an tek öğün sonrasında ise 3 günlük 36 saatlik oruçlara hazırlık aşamasındayım ve şu an tek öğüne alıştım, yani diğer öğün resmen öylesine yiyorum, özellikle filtre kahve inanılmaz tok tutuyor.

Off bu ne guzel bir menu, ne guzel sporlar, hemen yakalamaliyim seni, hain kofte :)))

Harikasin , masallah sana.. :nazar:

Sağol, hadi yakala beni cicim :KK200:

Iyi aksamlar

Sabah 5.30

Ara
3 fincan kahve

Ögle 12.00

11700 adim 585 puan
60 dk Crossfit 240 puan

Canım benim güzel bi çay tarifim var regl zamanı bile asla ödem olmuyorsun ama biraz arşivi karıştırmam lazım bulurum yarın atarım takıma.

Masallah bu ne kadar cok spor boyle. Hangi ara yapiyorsun ve ne kadar vaktini aliyor merak ettim.

Menu de cok guzel dengeli beslenme

Sağol kuzum, aslında şöyle size de tavsiyem olur mesela işe gidiyorum WC gidiyorum 50’şer adet yapıyorum hepsinden sonra mutfağa gidiyorum kendime kahve çay hazırlamak için beklerken wallsit yapıyorum. Masa başı çalışıyorum iyi oluyor.

3.gunumu de guzel bitirdim insallah:)
09.00 az köy peyniri 3 zeytin,1 cay bardagi sut
13.00 yogurtlu patlican ve tarhana corbasi
19.00 yogurtlu suda pisirilmis 2 yumurta ve köy peyniri.
Gece acikirsam belki yogurt.
Gun icinde;1 lt su,1 Turk kahvesi,1 sutlu neskafe,4 cay
Gece de 30 dk egzersiz.
Yarindan itibaren sebze daha bol ekleyecegim ama annem geliyor 3 gun ne olacak bilmem😊

Aynen Canım bende bu sefer sebze baya ekledim önceki haftalar bulgur protein yaptım şimdi protein sebze yapıyorum et yemeyince doymuyorum ya ben :) geçen gün ekmeksiz köfte yaptım sebze yaptım köfteden 1 tane yedim 2-3 çatal sebze aldım doydum neden doydum diyorum :)

:KK200: En Büyük TÜRKİYETUM CITIRLARIN DIKKATINEEn Büyük TÜRKİYE:KK200:
  • Uyelerimizin cogunlugunun karari ile artik menulerimizdeki kacamaklar, yenilen gidaya ve uyenin durumuna gore degerlendirilecektir.
  • Ayni sekilde egzersizlerimizdeki eksiklikler de uyenin durumuna gore degerlendirilecektir.
  • Tablomuzdaki MUAF ibaresinin anlami, bir saglik sorunu veya olagan disi bir durumdan oturu uyemizin muaf tutulmasini belirtir.
  • Tablomuzdaki ODUL ibaresinin anlami, haftada 1 ogun, cuma tarti bildiriminizden sonra dilediginizi yediginiz ODUL OGUNUNU belirtir. Odul ogunlerinden dolayi ceza almazsiniz.
KISALTMALARIN ANLAMLARI:
JJ: Jumping jack hareketi
IA: Ip atlama
M:Mekik egzersizi
Y:Yuruyus
DK: Dizleri karina cekerek oldugumuz yerde kosma
S: Squat
D: Dans

:KK200::kk77:SALI GUNU MENU VE SPOR CIZELGEMIZ:kk77::KK200:
Tablomuzda her gun icin 2 adet ifade bulunmaktadir.Ilki menulerimiz icin, ikincisi ise yaptigimiz egzersizlerimiz icindir.
İsimPazartesiSaliCarsambaPersembeCumaCumartesiPazar
Deryaondiet:halay::halay::KK76: MUAF
Ceydos
fyzanur:halay::halay::KK76: 50 M
Elizan-seyma
AppLesma:halay:MUAF:KK76::KK76:En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
gulum750 M :halay::KK76::KK76:En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
Arrietty:halay::halay::KK76::KK76:En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
milkk:halay::halay::KK76: MUAF
plasticwoman:halay::halay::KK76::KK76:En Büyük TÜRKİYE En Büyük TÜRKİYE
diyetlikadin:halay::halay::KK76::KK76:En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
Asena87:halay::halay::KK76::KK76:
mifihafa:halay::halay::KK76::KK76:15DK Y En Büyük TÜRKİYE
angelnesss:halay::halay::KK76:10 DK Y10DK Y En Büyük TÜRKİYE
Gonulmeyvesi
Yawrukush:KK76::KK76:
:duduk::duduk: CEYDOS CEYDOS , @Elizan-seyma, Gonulmeyvesi Gonulmeyvesi nerelerdesiniz kizlar?
@fmad sinavin nasil gecti gulum?
@mifihafa nasilsin canim merak ediyorum seni..
Kozmogirl17 Kozmogirl17 iyilestiniz mi kuzum, evlatlar nasillar?

Kaptan üzgünüm çok uzun zaman oldu
Bu ara hastane işlerim var hiç adapte olamadım en kısa sürede tekrar düzenli başlamak istiyorum 😣

Back
X