4 yaş ve okuldan kaçma

Öğretmen aradı ve korkuyla endişeyle hemen gelin oğlunuz kayıp dedi, o sırada da bulunduğunu söyledi, zaten okula baya uzaktım, gitmem 1 saati buldu
öğretmen sizi nasıl suçlu buluyor nerdeyse ona çok çok şaşırdım
sizin tepki verip bağırıp çağırmanız gerekti

elinizden geleni yapın
kuzuyu Allah ım korumuş çok şükür

öğretmen sizi nasıl suçlu buluyor nerdeyse ona çok çok şaşırdım
sizin tepki verip bağırıp çağırmanız gerekti

elinizden geleni yapın
kuzuyu Allah ım korumuş çok şükür
Bağırıp çağırmadım ama ciddi bi şekilde konuştum, nasıl gözden kaybolur dedim, sizin sorumluluğunda çocuk dedim

Olasi bir tehlike durumu icin yangin merdiveni kapilarini kilitli tutmayiz biz okulda. Bende Meb. Na bagli bir anaokulundayim. Burda ihmal aslinda yangin merdiveninin kilitli olmamasi degil cocugun gozden kaybolmasi.
Meslege ilk basladigim sene daha okulun 2. Haftasiydi. Butun cocuklarim uyum sagladi. Kacma durumu yoktu. Sanat etkinligi icin cocuklari masaya aldim. 2 dk sadece arkami donup dolaptan kagit cikardim. 2 dk bile surmemistir belki. 10 tane kagit aldim alt tarafi. Ama bir ogrencim o kisacik zamanda siniftan cikmis. Ben mutlaka sinifimi surekli sayarim. 4 sene oldu hala sayiyorum surekli cocuklarimi. Saydim o an baktim biri yok. Cantasina baktim yok. Okula ,tuvaletlere , diger sinifa falan baktim. Evi hemen okulun karsi tarafindaydi. Zaten koydeydim. Tek gelip giderdi cocuklar okula. O cocuk da oyle tabi. Kosa kosa evine gittim. Cocuk oturmus cay iciyordu O cocugu evde gordugum an dunyalar benim oldu. Annesi zavalli beni sakinlestirmeye calisiyordu. Bu benim ihmalimdi. Sonraki senelerde ilce merkezde cadde ustu bir okulda calistim. Sinifta arkami donmeye korkar oldum. Cocuklar oyun saatindeyken hazirliklarimi tamamladim. Kullanacagim kagitlari bile gozumun onunde tuttum. Tuvalete bile cikmiyorum. Cok dayanamazsam mudur beyden rica ediyorum. Sinifa goz kulak oluyor ben oyle cikiyorum lavaboya. Hala o ani hatirlayinca sanki tekrar yasiyorum ya. Tekrari olmaz insallah
Allah korumus cocugunuzu. Ogretmenle konustunuz mu? Ne dedi bu ihmale?

Okulöncesinde uyum zamanı bu tarz olaylar olabiliyor. Çalıştığım anaokulunda pencereden kapıdan kaçan çocuklar oluyordu kaşla göz arası. Çocuğa bişey olmadıği için şükredin zatn hareketli diyosunuz onlarca çocuk var sınıfta. Çocuğuza tehlikelerden sık sık bahsedip okulla da önlem alması içinde konuşabilirsiniz. Gelmiş geçmiş olsun

Okulun nasıl bir disiplini. Var öyle

Teşekkür ederim yorum için. Oğlumun vurma veya zarar verme gibi huyları yok. Sadece meraklı bi kişiliğe sahip, okula bu yüzden gönderiyorum, okulla iletişim halinde olacağız ve gerekli görüşmeler sonrasında pedagog a başvuracagız

İnanamıyorum Allah korumuş çok geçmiş olsun... Öğretmen veya yardımcı abla neredeymiş bu sırada?

Teşekkür ederim yorum için, konuşuyorum oğlumla umarım neyin tehlikeli olduğunu anlayabilir

4 yaş çocuğunu gözetimsiz bırakan akılsız kim, onu sorgulamak lazım. Çocuğun yaptığına okuldan kaçmak denmez, o yaş grubu meraklı olur, hareketli olur. Aklına esmiştir, merdiveni görmüştür, denemek istemiştir, nereye iniliyor demiştir falan filan. Çocuğun okul içindeki güvenliği okulun ve öğretmenin sorumluluğunda. Çocuk merak edebilir, gitmeye yeltenebilir, öğretmenin de bu aşamada devrede olması gerekmez mi? Çocuk merdivene giderken nasıl görmemişler mesela? Açıklamaları nedir? Bu epey büyük bir olay. Dışarı çıkan çocuğu Allah korusun biri kolundan tutup götürebilirdi, Allah korusun araba çarpabilirdi, kaybolabilirdi. Başıma gelse epey rezalet çıkarırdım. Bir de 4 yaş çocuğunda telefon bulunması nasıl olabilir? Ona da şaştım.

Öğretmen ilk gün den itibaren istemedi oğlumu, daha tanımadan zor olcak demeye başladı, baska sınıflarda kontenjan dolu ne yazık ki , zaten özel okula verin dedi ilk günlerde, imkanım olsa en iyi eğitimi veririm dedim

Gerekeni konuştum yangın merdiveni önüne bsey koyacaklar,

Yani 4 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz... Ortaokul veya lise öğrencisi olsa tamam diyeceğim...
Okula başladı başlayalı sindirmeye çalıştı öğretmen beni, almam için uğraştı, dün idareye gelmesini söyledim, orda bsey diyemedi, müdürün yanında gayet ılımlıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…