4 yaşındaki kızımın yüzü yandı :((

Vakit ayirip yazan herkesin ellerine saglik diyorum .cok ama cok tesekkur ederim.tek tek cevap verip yazamadigim icin kusura baayin..dun tekrardan doktora goturdum bana ilik suyla hergun yaranin uzerini sileceksin.kabugunu soyacaksin dedi.sonrada melhemini sureceksin dedi.bunu hergun gunde bir defa yapacaksin dedi ..

Bugun 15 aylik oglum sicak asure kasesine daldi ve eli yandi.hemen soguk suya tuttum uzun muddet.yanik kremi de surdum.cok sukur birseyi yok.o an aklima siz geldiniz.yavrunuz geldi.sifa diledim rabbimden.
Kiziniz nasil.cok aciyor mu cani?travmayi az da olsa atlatti mi?

Cok sagol canim dua ettiyin icin.kizimin birkac yerde biraz derin yanmis insallah gecer.Allah baska dert vermesin bize .bir yandanda aklimdan cikmiyor kizimin yanan yuzu insallah duzelir .kizim hicbiseyin farkinda deyil suan biraz daha iyi gulup oynuyor.ama ben gidip gelip onun yuzune bakiyorum gectimi gecermi diye....

Cok sagol canim dua ettiyin icin.kizimin birkac yerde biraz derin yanmis insallah gecer.Allah baska dert vermesin bize .bir yandanda aklimdan cikmiyor kizimin yanan yuzu insallah duzelir .kizim hicbiseyin farkinda deyil suan biraz daha iyi gulup oynuyor.ama ben gidip gelip onun yuzune bakiyorum gectimi ,gecermi ,diye....

ayy canım ya çoook üzüldüm çok geçmiş olsun
rabbim acil şifalar versin dualarım seninle

Yavrum benim kiyamam.ne kadar sakinsak da olacagi varsa oluyor.rabbim dermansiz dert vermesin.
Simdi pansumanda,yanik deriyi soyarken cani aciyacak belki.....offf rabbim sana guc versin.
Onceki gun oglum cenesinin ustune dustu.cenesi gidigi,sanki kocaman bir mürdüm erigi oturmus oraya.her bakinca icim yaniyor.16 aylik daha.bugun de eli yandi.nazar mi ne.gidip babama okutturayim bi.

Umarım iyileşir gerçekten okuduğum günden bu yana içime oturdu yaşadığınız. Annemin bir lafı vardır. "Allah hiç olmamışa döndürsün " diye İnşallah. Siz gerekeni denileni yapın bol bol da dua edin. Allah size de kızınıza da bu süreçte kolaylık versin

Nerede oturuyorsunuz ?

Doktorunuz neyi uygun görmüşse onu uygulayın,benim anneminde üzerine kaynar su döküldü bacaklarına,doktoru yarayı sardı ve hergün sıcak su yardımı ile sargısı açılıp pansuman yapıldı,verdiği kremi sürdük çok şükür hiçbir iz kalmadı.

Çok geçmiş olsun Allahü teâlâ beterinden korusun yavrunuzu ailenizi âmin.

Öncelikle belki haddim değil söylemek ama böyle durumlarda insan telaştan, üzüntüsünden unutabiliyor çok önemli ilk önce sadaka vermeli sadaka birçok belayı def eder, ömrü uzatır Allahü Teala'nın izniyle. Zaten verilmiş sadakanız varmış çok daha kötüsü de olabilirdi Rabbim korumuş.

Şu an 30 yaşındayım, ortaokul çağlarımda köyümüze gezmeye gitmiştik. Karşı komşumuzun 1,5 - 2 yaşlarındaki oğlu kızartma yapılan yağın içine düştü tamamen suratı yağa geldi ve şuan bile kötü oluyorum çocuk resmen Freddiy gibi olmuştu. İçimiz parçalanıyordu yüzüne bakamıyorduk Burası önemli annesi sürekli hergün ELMA SUYU sürdü ve ne yanık, ne iz kalmadı sanki çocuğun başına hiç böyle birşey gelmemiş gibi oldu çok şükür. Hatta 2 ay önce memleke gittik ziyarete o zamandan beri ilk kez gördüm koca delikanlı olmuş yüzü çok güzeldi maşaallah.

Kendim şahit oldum bu yüzden bu kadar emin olarak yazabildim inşaallah sizin yavrunuzda hiç yaşamamış gibi olur bu olayı hasarsız sıkıntısız atlatırsınız dilerim. Tekrar çok geçmiş olsun.

Benim bi öğretmenim anlatmıştı onunda gençken yüzüne sıcak su dökülmüş yanmış yüzü babannesi ona her gün elma yedirmiş bide elmayı törpüleyip yüzüne yaymış her gün yapmış bunu elma yüzünde yarım saat falan kalıyordu galiba.Çocuğa nasıl yapılır bilmiyorum ama deneyin isterseniz.

Geçmiş olsun. Benimde bebeğimin koluna kaynar çay dökülmüstu.hemen Çeşme suyuna tutup acile götürduk. Daha sonra plastik cerrahi götürduk krem verdi ssk karşılıyor. Şimdi çok hafif belirsiz izi..güneşe çıkarma dedi bide.

çok geçmiş olsun eskilerde şimdide yapılıyor eşiminde kolu çok kötü yandı eşimin teyzesi pirinci kızarrtı iyice ve havanda zeytinyağı ile krem haline getirilip sürdü ve kople yanığı söküp aldı şok olduk izde kalmadı

Allahim sabir versinn insallah minicik yavrun noran once iglesir ve insallah iz kalmaz cok uzuldjm arkadasimm

Bende küçükken davul fırına yapışmıştım, kardeşim de davul fırının üzerine oturmuştu. Kalkmak isterken de avuç içleri yanmıştı. Doktora gitmiştik tabi ki ama, yumurta akı sürmüştü annem hem bana hem kardeşime. Hiç iz kalmadı. Tam nasıl yapıldığını bilmiyorum, yumurta akını zeytinyağı ile yakıyorlar galiba, pis bir koku çıkıyor ama önemsemiyor insan o an, onu suğuduktan sonra gazlı bezle sürüyordu. Dilerseniz bir sorayım anneme.

Merhaba,

Öncelikle minik kızınıza çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Bir ilaç var, jel şeklinde contractubex adı. Kabuklu yaralarda kabuğun düşmesinden sonra iz kalmasını önlüyor. Ekseriyetle, cerrrahi operasyonlardan sonra doktorlar kullandırıyorlar, iz kalmaması için.

Uzman bir dermatologla görüşerek, uygunluğunu danışabilirsiniz.

Herhangi bir ilaç ya da yöntemin doktora danışılmadan kullanılmasının Allah muhafaza, daha büyük sorunlara yol açmasından korkarım.

Tekrar çok geçmiş olsun.

nasıl karşılarsınız bilemiyorum ama domuz yağı yanıkların üzerine sürüldüğünde yanıktan en ufak bir iz bile kalmıyor. Denk gelirseniz aklınızda olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…