4 yaşındaki oğlum aynı yaştaki arkadaşından tokat yemiş.

yanlışlıkla olsa yanlışlıkla oldu derim.gayet iyi yapıştırmış oğluma.bir anne olarak incindim.siz incinmezsiniz ama ben incindim endişelendim vs

Ogretmen hakli..Asiri tepki veriyorsunuz, karşı taraf da sonuçta bir cocuk. bir annenin gelip sizin çocuğunuza tepki vermesini emin olun siz de istemezsiniz.
öğretmen konuşmuş, öğretmen cocugun ailesiyle de konussun ama, ki aile de bilsin ve uyarsın..siz daha isin icine girmeyin isterseniz..

Bence abartiyorsunuz. Evet cocuklarimiz canlarimiz ama adi ustunde cocuk bunlar. Sizin olaya dahil olmaniz meseleyi buyutur. Cunku cocuklarin acisi da sevinci de anliktir. Ogretmen gerekli konusmayi yapmis zaten bence tekrari olursa o zaman aile ile iletisime gecin. Yarin bir gun sizin cocugunuzun da baska cocugu itip kakmayacaginin garantisi yoktur. Onemli olan burada cocuklarin ozur dilemeyi bilmesi ve haksizliga ugrayan cocugun ozuru kabul etme duygusuna erismesidir.

benim çocuk itmez itemez zarar veremez.görsen öle naif bir yapısı var ki ve kırılgan

yanlışlıkla olsa yanlışlıkla oldu derim.gayet iyi yapıştırmış oğluma.bir anne olarak incindim.siz incinmezsiniz ama ben incindim endişelendim vs
İncinmenizi ve endişelenmenizi yadırgayıp eleştirmiyoruz, çünkü bunlar duygu ve duygular eleştirilemez,yadırganamaz.
Ayrıca kişinin elinde değildir.
Bununla birlikte yetişkinler olarak duygularımızı yönetip,davranışa dökmek ve davranışlarımızı kontrol etmek bizim elimizde.
Biz diyoruz ki endişenizi öğretmeninize aktarın,
o gerekeni yapar.

ya ne biliyim.bir kız var sınıfta, o diğer oğlana 'ona vur.o yaramazlık yapıyor' demiş.o da benim çocuğuma vurmuş.içim yandı...
Bak sen kiza ortaligi kizirtirmis :) bence suclu burda kiz onun ailesiyle konusun. Neticede sanik kadar azmettiren de sucludur :)

benim çocuk itmez itemez zarar veremez.görsen öle naif bir yapısı var ki ve kırılgan
bu kadar mudaheleci olursanız yanlış anlamayın ama ilerde her sorunu annem çözer diye dusunur ve kişiliği icin olumsuz bir durum olur bu, yanlış anlamayın dediğimi lütfen..

Velilerin okulda ki diğer çocuklara müdahale etmeleri doğru değil. Hele ki çocuğun anne babası orada değilse. Arkadaşının annesi tarafından uyarılan bir çocuk o anda kendini çok savunmasız hisseder.
Bu tarz sorunlar tek elden, öğretmen tarafından halledilir. Herkes kendi hesabını görmeye kalkarsa iş çığrından cikar.

:))) benim oglum 2.5 yasinda ve o da emin olun sizin çocuk gibiydi. Baslarda hep itilen bagrilan tarafti. Cikista ogretmeni annesi bugun uzucu bir olay oldu x arkadasi oglunuzu yitti ama ozur diledi sarıldılar hallettik diyordu. Ben de yanlis bir davranis ama arkadasi yanlisinin farkina varmis ozur dilemis annecigim diyordum. Ve bir gun kapiya gelirken boynunu bukup geldi oglum bisey oldugunu anladim. Ogretmeni annesi bugun sok olacagimiz birsey yasadik oglunuz arkadasina vurdu dedi oyuncak paylasamamislar ama ozur diledi hallettik dedi ki o arakadasi en sevdigi cocuktu. Neden annecigim diye sordum dun oyuncagi ikimiz istedik o aldi bisey demedim ama bugun yine o alinca vurdum cunku sira bendeydi dedi. Ben de evet oyuncak ve sira konusunda haklisin ama vurmak cozum degil annem ogretmenine dun o aldi bugun de sira benim ogretmenim deseydin o meseleyi cozerdi dedim. O gunden sonra simdilik sikayet yok :)

bu kadar mudaheleci olursanız yanlış anlamayın ama ilerde her sorunu annem çözer diye dusunur ve kişiliği icin olumsuz bir durum olur bu, yanlış anlamayın dediğimi lütfen..
Ben de tam bu konuya deginecektim. Sizin mudahil olmaniz hem sizin hem de diger cocugun gelisimini olumsuz etkiler.

hesap görmek vs, bunu mu anladınız...peki arkadaşlarının önünde şamar yiyen çocuk nasıl etkilenmiştir acep.tek taraflı düşündüğünüzü bildirimek istedim.oğlum o tokadı belki ömrünce hatırlıcak.

Ogretmenin isine mudahaledir bu. Haberim var demis,gerekeni yapmis. Neden israr ediyorsunuz? Orasi okul,ogretmenin calisma alani,sizin gibi her veli mudahil olsa orasi okul olmaktan cikar
göze parmak sokma olayını söyledik ve çözülmeişti.çocuk ve aiilesi ile konuştum ve çözdük.onun için endişelendim acaba tekrarlar mı diye

Ben anlıyorum sizi, herkesin çocuğu kendisi için çok kıymetli. Canının yanması eminim ki sizi çok üzmüştür. Ancak burada iki taraf da çocuk, yani iki taraf da muhakeme yeteneğine sahip değil. Zaten yapabiliyor olsalar bu durum yaşanmaz. Küçük çocuklar arasında itişme kakışma olur, öğretmen biliyorsa zaten "Haa iyi tamam" yapıp geçmemiştir. Sizin her şeye dahil olmanız ileride çocuğunuza rahatlık sağlar, "Nasılsa annem halleder" diye hayatta sorumluluk almada çekingen davranır, hayata atılmakta zorlanır. Şu an "Ne alaka ya" gibi geliyor olabilir ama bugün buna yapıyorsanız yarın pek çok konuda hayatına dahil olacaksınız. İleride her zaman çocuğunuzun yanı başında olabilmeniz mümkün değil, o yüzden okul ortamına dahil olmanızı ben doğru bulmuyorum.

Cunku anne olmak sabirla anlatmayi gerektirir cocugum ezildi diyip ofkelenmeye gerek yok ki. Bizimki de anaokuluna gidiyor ogretmeni soylerdi soyle oldu boyle oldu dedim canim meslektasim olabilir benim icin sıkıntı degil. Yeterki birbirlerine ciddi zararlar vermesinler. Vurursa yaptiginin yanlis olduguni bilip ozur dilemeyi ogretmek lazim ofke kontrolu ozur dilemek vs onemli seyler. Agac yasken egilir. Ama cocuk bu ha diyince olmuyor zaman aliyor onu da onun dilinden kalbinden anlayip da yonlendirmek lazim.

o da bir annenin evladı :)) ozur de dilemiş, ahh yavrum
yaşı 4.burası öyle bir ilçe ki biraz suç oranı yüksek ve çocuklar da genelde vurmaya eğilimli.ailelerde de bir sertlik var...sanırım burada olmamaız bizim şansssızlığımız oldu.inşallah gideriz buradan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…