- 1 Aralık 2018
- 971
- 192
- 18
- 41
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
yanlışlıkla olsa yanlışlıkla oldu derim.gayet iyi yapıştırmış oğluma.bir anne olarak incindim.siz incinmezsiniz ama ben incindim endişelendim vsKolay kolay cevap yazmam ama bir ogretmen olarak tutamadim kendimi.1 kere degil daha fazlada olur cocuk bu adi ustunde.yarinda sizin çocuğunuz baskasina vurur sakin yapmaz demeyin çocuğunuz siz yokken nasil davrandigini bilemezsiniz.velilere bir turlu ogrenciler ile degil ogretmen ile muhatap olmayi ogretemedik .oldu o zamn herkes gelsin kafasina gore istedigi çocukla konuşsun olur mu oyle sey.ogretmen yapmis gererekli uyariti zaten.ayrica benimde kizim var 5 yasinda gelip boyle birsey söylediğinde yanlislikla olmuştur istemeden olmustur diye geçiştiriyorum.ve en kötüsu boyle yapan annelerin çocukları kac yaşına gelirse gelsin yalniz kalıyor.tecrube ile soyluyorum .
Ogretmen hakli..Asiri tepki veriyorsunuz, karşı taraf da sonuçta bir cocuk. bir annenin gelip sizin çocuğunuza tepki vermesini emin olun siz de istemezsiniz.bunu ilk duydum tepki vermedim ammaaaan çocuk dedim.sonra öğretmenini aradım, nasılsınız falan dedim, yarın karne günü, çocuğun gelişimi nasıl dedim, en sonra da oğlum tokat yediğini söylüyor arkadaşından.haa biliyorum dedi.bildiğinizi bilseydim aramazdım dedim. öğretmenin haberi olmuş çocukla konuşmuş.kapadım telefonu.çok teşekkür ettim ve kapadım telefonu.
yerime oturdum, canının nasıl yandığını tekrar düşündüm içim acıdı.acaba tekrarlar mı dedim, endişelendim.sonra çocukla ve ailesiyle konuşma fikri geldi.işim yoğun buna rağmen izin alıp gitme isteği doğdu.başka bir çocuk da bir ay önce gözüne parmak sokmuştu yavrumun.çocukla ve ailesiyle görüştüm, oçocuk artık yaklaşmıyor oğluma.bizimki de biraz kendi halinde.
derken öğretmeni tekrar aradım.yarın gelip oğluma vuran arkadaşıyla görüşmek istediğim söyledim.öğretmen kabul etmedi.gerekli konuşmsyı yaptığını söyledi.
öğretmenimiz çok iyi de, o kadar iyi kalpli ki.ama ben bir üzüldüm.siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz.aslında çocuğun ailesiyle konuşma isteğim halen var
Bence abartiyorsunuz. Evet cocuklarimiz canlarimiz ama adi ustunde cocuk bunlar. Sizin olaya dahil olmaniz meseleyi buyutur. Cunku cocuklarin acisi da sevinci de anliktir. Ogretmen gerekli konusmayi yapmis zaten bence tekrari olursa o zaman aile ile iletisime gecin. Yarin bir gun sizin cocugunuzun da baska cocugu itip kakmayacaginin garantisi yoktur. Onemli olan burada cocuklarin ozur dilemeyi bilmesi ve haksizliga ugrayan cocugun ozuru kabul etme duygusuna erismesidir.bunu ilk duydum tepki vermedim ammaaaan çocuk dedim.sonra öğretmenini aradım, nasılsınız falan dedim, yarın karne günü, çocuğun gelişimi nasıl dedim, en sonra da oğlum tokat yediğini söylüyor arkadaşından.haa biliyorum dedi.bildiğinizi bilseydim aramazdım dedim. öğretmenin haberi olmuş çocukla konuşmuş.kapadım telefonu.çok teşekkür ettim ve kapadım telefonu.
yerime oturdum, canının nasıl yandığını tekrar düşündüm içim acıdı.acaba tekrarlar mı dedim, endişelendim.sonra çocukla ve ailesiyle konuşma fikri geldi.işim yoğun buna rağmen izin alıp gitme isteği doğdu.başka bir çocuk da bir ay önce gözüne parmak sokmuştu yavrumun.çocukla ve ailesiyle görüştüm, oçocuk artık yaklaşmıyor oğluma.bizimki de biraz kendi halinde.
derken öğretmeni tekrar aradım.yarın gelip oğluma vuran arkadaşıyla görüşmek istediğim söyledim.öğretmen kabul etmedi.gerekli konuşmsyı yaptığını söyledi.
öğretmenimiz çok iyi de, o kadar iyi kalpli ki.ama ben bir üzüldüm.siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz.aslında çocuğun ailesiyle konuşma isteğim halen var
benim çocuk itmez itemez zarar veremez.görsen öle naif bir yapısı var ki ve kırılganBence abartiyorsunuz. Evet cocuklarimiz canlarimiz ama adi ustunde cocuk bunlar. Sizin olaya dahil olmaniz meseleyi buyutur. Cunku cocuklarin acisi da sevinci de anliktir. Ogretmen gerekli konusmayi yapmis zaten bence tekrari olursa o zaman aile ile iletisime gecin. Yarin bir gun sizin cocugunuzun da baska cocugu itip kakmayacaginin garantisi yoktur. Onemli olan burada cocuklarin ozur dilemeyi bilmesi ve haksizliga ugrayan cocugun ozuru kabul etme duygusuna erismesidir.
İncinmenizi ve endişelenmenizi yadırgayıp eleştirmiyoruz, çünkü bunlar duygu ve duygular eleştirilemez,yadırganamaz.yanlışlıkla olsa yanlışlıkla oldu derim.gayet iyi yapıştırmış oğluma.bir anne olarak incindim.siz incinmezsiniz ama ben incindim endişelendim vs
Bak sen kiza ortaligi kizirtirmis :) bence suclu burda kiz onun ailesiyle konusun. Neticede sanik kadar azmettiren de sucludur :)ya ne biliyim.bir kız var sınıfta, o diğer oğlana 'ona vur.o yaramazlık yapıyor' demiş.o da benim çocuğuma vurmuş.içim yandı...
bu kadar mudaheleci olursanız yanlış anlamayın ama ilerde her sorunu annem çözer diye dusunur ve kişiliği icin olumsuz bir durum olur bu, yanlış anlamayın dediğimi lütfen..benim çocuk itmez itemez zarar veremez.görsen öle naif bir yapısı var ki ve kırılgan
:))) benim oglum 2.5 yasinda ve o da emin olun sizin çocuk gibiydi. Baslarda hep itilen bagrilan tarafti. Cikista ogretmeni annesi bugun uzucu bir olay oldu x arkadasi oglunuzu yitti ama ozur diledi sarıldılar hallettik diyordu. Ben de yanlis bir davranis ama arkadasi yanlisinin farkina varmis ozur dilemis annecigim diyordum. Ve bir gun kapiya gelirken boynunu bukup geldi oglum bisey oldugunu anladim. Ogretmeni annesi bugun sok olacagimiz birsey yasadik oglunuz arkadasina vurdu dedi oyuncak paylasamamislar ama ozur diledi hallettik dedi ki o arakadasi en sevdigi cocuktu. Neden annecigim diye sordum dun oyuncagi ikimiz istedik o aldi bisey demedim ama bugun yine o alinca vurdum cunku sira bendeydi dedi. Ben de evet oyuncak ve sira konusunda haklisin ama vurmak cozum degil annem ogretmenine dun o aldi bugun de sira benim ogretmenim deseydin o meseleyi cozerdi dedim. O gunden sonra simdilik sikayet yok :)benim çocuk itmez itemez zarar veremez.görsen öle naif bir yapısı var ki ve kırılgan
Ben de tam bu konuya deginecektim. Sizin mudahil olmaniz hem sizin hem de diger cocugun gelisimini olumsuz etkiler.bu kadar mudaheleci olursanız yanlış anlamayın ama ilerde her sorunu annem çözer diye dusunur ve kişiliği icin olumsuz bir durum olur bu, yanlış anlamayın dediğimi lütfen..
hesap görmek vs, bunu mu anladınız...peki arkadaşlarının önünde şamar yiyen çocuk nasıl etkilenmiştir acep.tek taraflı düşündüğünüzü bildirimek istedim.oğlum o tokadı belki ömrünce hatırlıcak.Velilerin okulda ki diğer çocuklara müdahale etmeleri doğru değil. Hele ki çocuğun anne babası orada değilse. Arkadaşının annesi tarafından uyarılan bir çocuk o anda kendini çok savunmasız hisseder.
Bu tarz sorunlar tek elden, öğretmen tarafından halledilir. Herkes kendi hesabını görmeye kalkarsa iş çığrından cikar.
o da bir annenin evladı :)) ozur de dilemiş, ahh yavrumBen de tam bu konuya deginecektim. Sizin mudahil olmaniz hem sizin hem de diger cocugun gelisimini olumsuz etkiler.
göze parmak sokma olayını söyledik ve çözülmeişti.çocuk ve aiilesi ile konuştum ve çözdük.onun için endişelendim acaba tekrarlar mı diyeOgretmenin isine mudahaledir bu. Haberim var demis,gerekeni yapmis. Neden israr ediyorsunuz? Orasi okul,ogretmenin calisma alani,sizin gibi her veli mudahil olsa orasi okul olmaktan cikar
öfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffo da bir annenin evladı :)) ozur de dilemiş, ahh yavrum
Cunku anne olmak sabirla anlatmayi gerektirir cocugum ezildi diyip ofkelenmeye gerek yok ki. Bizimki de anaokuluna gidiyor ogretmeni soylerdi soyle oldu boyle oldu dedim canim meslektasim olabilir benim icin sıkıntı degil. Yeterki birbirlerine ciddi zararlar vermesinler. Vurursa yaptiginin yanlis olduguni bilip ozur dilemeyi ogretmek lazim ofke kontrolu ozur dilemek vs onemli seyler. Agac yasken egilir. Ama cocuk bu ha diyince olmuyor zaman aliyor onu da onun dilinden kalbinden anlayip da yonlendirmek lazim.:))) benim oglum 2.5 yasinda ve o da emin olun sizin çocuk gibiydi. Baslarda hep itilen bagrilan tarafti. Cikista ogretmeni annesi bugun uzucu bir olay oldu x arkadasi oglunuzu yitti ama ozur diledi sarıldılar hallettik diyordu. Ben de yanlis bir davranis ama arkadasi yanlisinin farkina varmis ozur dilemis annecigim diyordum. Ve bir gun kapiya gelirken boynunu bukup geldi oglum bisey oldugunu anladim. Ogretmeni annesi bugun sok olacagimiz birsey yasadik oglunuz arkadasina vurdu dedi oyuncak paylasamamislar ama ozur diledi hallettik dedi ki o arakadasi en sevdigi cocuktu. Neden annecigim diye sordum dun oyuncagi ikimiz istedik o aldi bisey demedim ama bugun yine o alinca vurdum cunku sira bendeydi dedi. Ben de evet oyuncak ve sira konusunda haklisin ama vurmak cozum degil annem ogretmenine dun o aldi bugun de sira benim ogretmenim deseydin o meseleyi cozerdi dedim. O gunden sonra simdilik sikayet yok :)
bu cevabi hakedecek ne yazdım, inanin anlamadım. iyi geceler...öfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
yaşı 4.burası öyle bir ilçe ki biraz suç oranı yüksek ve çocuklar da genelde vurmaya eğilimli.ailelerde de bir sertlik var...sanırım burada olmamaız bizim şansssızlığımız oldu.inşallah gideriz buradano da bir annenin evladı :)) ozur de dilemiş, ahh yavrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?